1. Activitatea în analiza echipamentului şi tehnologiei de reparaţie, reglare a pompei de înalt presiune.

Pompa de injecţie are rolul de a debita combustibilul sub presiune înalt, în cantitţi bine determinate şi într-o anumit ordine la injectoare, în funcţie de sarcina motorului. Cele mai utilizate pompe sunt pompele de injecţie cu distribuitor rotativ şi cele cu piston sertar. Pompa de injecţie cu distribuitor rotativ (rotativ). Pompa de injecţie, rotativ utilizat la automobilele echipate cu motoare cu aprindere prin scînteie

Fig.1. Pompa de injecţie rotativă 1- racord de intrare; 2- supapa de reglare; 3- pompa de transfer; 4- supapa de dozaj; 5- rotorul distribuitorului; 6- pistoane; 7- capul hidrauic; 8- inelul cu came; 9- rolele galeţilor; 10 - racordurile de debitare; 11 - ţeava de retur; 12 - arborele de antrenare; 13 - regulatorul de turaţii; 14 – braţul; 15 - tija cu arc; 16 - arc; 17, 18 - pîrghie; 19 - dispozitivul de avans automat; 20 - corpul pompei; 21 - limitatorul de curs.

La alte pompe, se mai găseşte un termostat care reglează poziţia de ralanti mărit, la rece. Pompa de injecţie în linie (cu piston-sertar). Pompa cu piston-sertar (fig. 2), folosită la automobile, are şase elemenţi de injecţie şi este antrenată de la comanda mecanismului de distribuţie printr-un arbore intermediar. Pe corpul pompei de injecţie se montează pompa de alimentare cu piston, antrenată de excentricul de pe arborele cu came al acesteia.

13 .conductă de înaltă presiune. 27 .locaş arc supapă de refulare. 2 . 14 corp pompă. 11 .şurub reglaj moment injecţie.corpul regulatorului de turaţie. de la care se comandă cremaliera 19 pentru mărirea sau micşorarea turaţiei motorului în funcţie de sarcină.conductă alimentare pompă. 15 .vedere. 23 .capac. 26. 3 .bucşă. la o poziţie constantă a pedalei de acceleraţie. 21 .capul pompei de injecţie.şurub fixare element pompare. 8a . opt sau mai mulţi elemenţi de injecţie.Există pompe cu patru.bucşa (cilindrul) elementului de pompare. 2.cameră comună alimentare. 9 .dispozitiv calare. 2. 10 .tija pistonului pompei de alimentare. 20 . 19 .tachet cu rolă. 4 . 25 . 6 . . 16.arbore cu came. a cărui comandă este asigurată de depresiunea de la colectorul de admisie. 1 . a . 8 . 17 .cremalieră. asigurînd o funcţionare mai precisă. 24 . -А А Fig.cuplaj pompă. în funcţie de numărul de cilindri ai motorului.elemente de pompare. uzuri accentuate şi de impurităţile din combustibil. uzurile cele mai importante sunt cele ale pompei de injecţie şi injectoarelor. 5 . 18 arcul elementului de pompare.pîrghie acceleraţie. Există şi pompe cu regulator hidraulic. Unele pompe de injecţie au regulator pneumatic sau vacuumatic pentru toate regimurile.pîrghie oprire.pistonaşul elementului de pc 22 . Pompa de injecţie în linie cu piston-sertar. Variaţia cantităţii de combustibil se face în mod automat de către regulatorul de turaţie centrifugal 2. Dintre componente.pompă amorsare: decantor.pompă alimentare.corpul pompei. Analiza metodelor moderne de reparaţie şi reglare a pompei de înaltă presiune.supape de refulare.racordul conductei de înaltă presiune. b . 12 .secţiune.

la scăderea puterii şi la consum exagerat de combustibil. acul şi corpul pulverizatorului) se repară prin trei metode: sortare şi reîmperechere. Astfel. pot fi uzuri ale: arborelui cu came. cu urme de coroziune sau uzură excesivă se rebutează. supapei de dozaj. în timp ce la injector se uzează pulverizatorul pe suprafaţa de ghidare a acului. reîmperecherea şi rodarea pieselor asamblate pentru refacerea jocurilor de montaj.90°C. control. iar la cilindrul pistonului. Orice piesă fisurată. - Metoda treptelor de reparaţie se face înlocuind una din piesele conjugate: la elementul de injecţie se înlocuieşte de obicei cilindrul care poate fi mai uşor rectificat sau executat. sortarea pieselor pe grupe dimensionale. uzura maximă la pistonul plonjor se manifestă în zona muchiei superioare a canalului elicoidal.. în zona ferestrelor. Spălarea se face la exterior cu solvent alcalin la 80. spălare. supapele de refulare. repararea sau înlocuirea celor uzate. . Aceste uzuri nu sunt uniforme. Piesele de mare precizie (pistonul plonjor cu cilindrul. Repararea pompei de injecţie şi injectoarelor se execută în ateliere specializate prin: demontare.. datorită condiţiilor de lucru deosebite.La pompa de injecţie. scaunul acului şi orificiile de pulverizare. pompei de transfer şi inelului cu came (de la pompa CA V). Piesele se supun apoi controlului cu lupa pentru aspect exterior. la supapa de refulare a pompei de injecţie. axelor şi rulmenţilor la regulator. supapelor de reglare. reglarea şi încercarea lor. - Metoda sortării şi reîmperecherii se execută prin reîmperecherea directă a pieselor conjugate sau prin: rectificare pentru refacerea formei geometrice înlăturînd uzura. deformată. se clăteşte cu apă şi se usucă. se uzează scaunul şi contrascaunul. în trepte de reparaţie şi prin acoperire (chimică sau electrolitică). Toate aceste uzuri duc la o funcţionare necorespunzătoare a motorului. reasamblarea. se măsoară şi se sortează pe grupe de dimensiuni. sortarea pieselor.

4 . După reparare. 6 .- Metoda acoperirii constă în cromarea electrolitică sau în nichelare chimică.turometru. egalitatea debitelor la toate injectoarele. Analiza echipamentului utilizat. şi prin probe de etanşare.suport fixare pompe. 3. 5 injectoarele standului. Pompele de injecţie se supun verificării şi reglării pe standul special de centicubare (fig. . fără rizuri. 2 . 3 . Fig.conducte înaltă presiune. Stand pentru centicubat pompe de injecţie: 1 . injectoarele se verifică şi se reglează pe dispozitivul amintit la paragraful întreţinerii. 3. Piesele conjugate se rodează pe maşini speciale şi se verifică vizual pentru a prezenta suprafeţe lucioase. 7 .sistem antrenare.eprubete gradate. pompa de injecţie şi injectoarele se supun reglării. 3. rectificare. împerechere şi rodare.) urmărind parametri: 1. debit maxim de combustibil (pompa rotativă CAV). 2.manometru. începutul injecţiei la toate racordurile de pompare. 3.

prin compararea cu datele memorate. se verifică momentul întreruperii debitării de combustibil şi a debitului minim.Pentru aceasta. Se repetă proba pînă ce se obţine debitul indicat. În cazul existenţei diferenţelor între elemenţi. slăbind colierul şi rotind pistonaşul de la elementul în cauză. se cuplează la sistemul de antrenare cu motor electric 2 (care permite variaţia turaţiei. pentru aceasta se antrenează cu sistemul de transmisie. Dacă combustibilul se injectează mai repede. care vor pulveriza motorina în eprubetele gradate 6. Verificarea începutului injecţiei se face prin antrenarea manuală a pompei. se racordează la conductele de alimentare cu combustibil şi de înaltă presiune 4 pentru debitarea spre injectoarele standului 5. declanşînd mecanismul de înregistrare a turaţiei şi a numărului de pulsaţii (specifice fiecărui tip de pompă). se verifică şi debitul maxim la diverse turaţii. urmărind ca debitul să fie egal în toate eprubetele standului. respectiv 45° pentru opt elemenţi. unghiul corespunzător este prea mic şi se micşorează cursa tachetului. specifice pentru diferitele pompe de injecţie. Unele standuri de centicubare sunt prevăzute cu calculator şi ecran de afişare numerică a parametrilor urmăriţi. sau 90° pentru patru elemenţi. urmărindu-se momentul în care începe debitarea la fiecare element în parte şi citindu-se pe scala gradată unghiul de rotire al arborelui cu came al pompei de injecţie. indicate de uzina constructoare. controlată cu turometrul 3). precum şi dispozitivul de avans automat şi presiunea pompei de transfer. se reglează prin tatonare. Valoarea unghiului trebuie să fie de 60° pentru pompele cu şase elemenţi. în funcţie de reglajele şi acţionarea regulatorului de turaţie. . La pompa rotativă. iar dacă se injectează prea tîrziu. - Verificarea egalităţii debitului pentru toate injectoarele se face prin poziţionarea cremalierei pompei de injecţie la debit maxim. pompa se montează pe suportul standului /(diferit pentru pompa rotativă). unghiul este prea mare şi se măreşte cursa tachetului. De asemenea. la turaţii bine determinate. se golesc eprubetele.

pînă ce începe să debiteze motorină elementul nr. ceea ce corespunde dimensiunii de 22 mm din cursa pistonului). . de avansul la injecţie pentru fiecare cilindru în parte. dacă totul corespunde. calarea este asemănătoare. La pompa rotativă. după care. - după reglarea ralantiului şi funcţionarea corectă a motorului. se porneşte motorul. se montează pompa (centicubată pe stand) asamblînd şuruburile de fixare ale flanşei ei pe capacul anterior al motorului. 1. - se roteşte arborele pompei de injecţie. ţinînd cont de caracteristicile pompei: - automobilul se dă în exploatare. antrenate de curea dinţată. respectînd unghiul de avans la montare.pe compresie (respectînd partea din cursă ce reprezintă avansul la injecţie: de exemplu unghiul de avans la motorul D 2156 HMN 8 este de 26 ± 1° RAC. Pompele de înaltă presiune. La pompele injector se ţine cont. la nevoie se măreşte avansul (invers sensului de rotaţie) sau se reduce avansul prin slăbirea şuruburilor de fixare şi rotirea parţială a pompei. se fixează capacul urmează o probă de parcurs de 1-2 km. la calare. - - se racordează conductele de înaltă presiune şi de alimentare cu motorină. se schimbă poziţia pinionului de antrenare (un dinte reprezintă trei grade avans). pompa de injecţie se calează pe motor. şi unghiul de avans recomandate de marca automobilului.După centicubare. urmărind dacă funcţionarea este stabilă la diferite turaţii. cuplînd pinionul de antrenare de la comanda distribuţiei. Calarea pompei de injecţie se face astfel: - se aduce pistonul nr. 1 al motorului aproape de PMI . de remarcat faptul că dacă acest avans trebuie să fie în limite mai mari. după care se fixează din nou. se calează după semnele de pe curea.

muncitorii se vor spăla bine şi vor folosi vaselină specială de protecţie a epidermei de pe mîini.Normele de tehnică a securităţii muncii cer ca în atelierele de reparare a instalaţiei de alimentare să se asigure o ventilare permanentă a gazelor. 4. decît după o spălare riguroasă. ferite de flacără. Evidenţierea problemei ce apar în procesul de reparaţie şi reglare a pompei de presiune înaltă. asigurîndu-se o bună etanşare a tuturor instalaţiilor. iar la reglarea injectoarelor să se evite contactul cu jetul de motorină sub presiune. Normele PSI recomandă ca manipularea carburanţilor şi lubrifianţilor să se facă în vase închise. INDICAŢII PRIVIND REPARAREA POMPELOR DE INJECŢIE . Nu se vor consuma alimente. După lucru.

spălare. În urma verificării pompei de injecţie se pot verifica defectele prezentate schematic în tabelul 1. control şi sortarea pieselor. împingătorul cu role este blocat. Tabelul 1 Defectul constatat Cauza de generare a defectului I 2 Pompa de injecţie Elemenţii pompei de injecţie sunt foarte uzaţi. arcul unuia dintre clemenţi s-a rupt. Spălarea exterioară a pompei de injecţie se face într-o soluţie alcalină la temperatura de 80 . articulaţiile mecanismului regulatorului au frecări şi jocuri .1. pregătirea pieselor reutilizabile. S-a dereglat poziţia tamponului de sarcină plină din regulator. REPARAREA POMPELOR DE INJECŢIE Procesul tehnologic de reparare a pompelor de injecţie cuprinde în principal următoarele faze: spălare exterioară.mai Cursa tijei de reglare incorectă sau tija este blocată. cu exemplificări practice de depistare a defectelor şi cauzelor care le-au generat. resortul de pornire din regulator s-a desprins la unul din capete sau s-a rupt Debit incorect .5 mm) şi în funcţionare (11 mm) la turaţia 100 rot/min respectiv 1050 rot/min.95°K după care se spală cu apă curentă (industrială) şi se usucă prin suflare cu aer comprimat. arcul mare sau mai mic principal al regulatorului şi-a pierdut elasticitatea. să nu aibă scurgeri sau zgomote în funcţionare. resortul elementului sau pistonului pompei de alimentare este rupt. montare încercare şi reglare. se verifică: pîrghia de comandă şi tija de reglare să funcţioneze uşor fară înţepeniri. cursa tijei de reglare la pornire (15. Iniţial. pistonaşuJ pompei de alimentare este înţepenit. Supapele pompei de alimentare nu închid. supapele de nu debitează refulare a combustibilului lichid nu închid. După spălare pompa de injecţie se montează pe un stand pentru verificarea şi reglarea pompei de injecţie în vederea verificării acesteia în baza fişei de control. demontare. verificare pe stand de centicubat.

piesele sortîndu-se pe grupe de calitate şi dimensiuni. Aceeaşi poziţie trebuie acordată şi rulmentului cu role de la axul cu came. La demontarea supapelor de refulare şi a elemenţilor se va acorda o atenţie deosebită deoarece supapele cu scaunele lor şi pistonaşul cu bucşa formează grupe neinterschimbabile şi în consecinţă nu trebuie desperecheată. se demontează variatorul de avans automat. arcul supapei de refulare s-a rupt Aer în pompa de injecţie. Repararea pieselor de înaltă precizie (pistonul şi bucşa elementului. s-au rupt Imediat după depistarea defectelor. se demontează pompa de alimentare.Neuniformitatea de debitare Elemenţii sunt uzaţi neuniform. resortul principal sau resoartйle sau sunt înţepenite Debit intermitent Regulatorul nu funcţionează corect dispozitivului de oprire şi-au pierdut elasticitatea. După demontare. împingătorii cu şurubul. Metoda sortării şi reîmperecherii constă în următoarele faze: rectificare pentru îndepărtarea uzurilor şi readucerea la forma geometrică corectă. piuliţele şuruburilor împingătoare s-au slăbit sau prezintă o uzură neuniformă. operaţie care se face în felul următor: se scurge uleiul din pompă şi regulator. cele uzate se vor înlocui numai perechi. se suflă cu aer comprimat şi apoi se spun unui control al aspectului exterior şi dimensional. supapa de refulare gripată sau înţepenită. cremaliera glisează cu înţepeniri intermitente Contragreutăţile blocate. Supapele pompei de alimentare defecte. pistonaşele demenţilor sunt gripate sau înţepenite în poziţie superioară. sectoarele dinţate s-au slăbit. demontarea elemenţilor şi a împingătorilor. supapele de refulare şi pulverizatorul injectorului) se poate efectua prin trei metode: sortare. axul sau rola foarte uzate. piesele sunt spălate în motorină curată. se demontează regulatorul. acoperire electrolitică sau chimică. camele axului cu came au uzuri neuniforme. reîmperechere la dimensiuni de reparaţii. sortarea . pompa de injecţie se trimite în secţia de demontare. demontarea axului cu came şi a tijei de reglare. supapele de refulare sunt uzate. demontarea racordurilor şi a supapelor de refulare.

în acest scop. reglarea cursei cremalierei şi pîrghiilor de comandă. se completează nivelul uleiului în corpul pompei şi regulatorului. montarea corpului regulatorului. care se fac pe standuri speciale. asamblarea (în ordinea demontării) a corpului regulatorului. introducerea împingătorilor.în corpul pompei. valorile de reglare şi control sunt prezentate sugestiv în tabelul 2 pentru pompa de injecţie montată pe motoarele . resoartelor şi talerelor. Montarea pompei de injecţie recondiţionată se face succesiv în următoarea ordine: spălarea cu motorină absolut curată a tuturor pieselor. introducerea împingăto-rilor. Funcţionarea corectă a pompei de injecţie se apreciază numai după efectuarea următoarelor verificări şi reglări: începutul injecţiei. urmată de prelucrare finală. montarea axului cu came. se înlocuieşte cilindrul deoarece este mai uşor de confecţionat. montarea supapelor şi racoardelor de refulare. După montare. Metoda acoperirii constă în cromare electrolitică sau nichelare chimică.ca regulă generală la montaj toate garniturile metalice sau nemetalice se înlocuiesc. în cazul elementului pompei de injecţie. montarea supapelor şi racoardelor de refulare. verificîndu-se simultan şi modul de deplasare a cremalierei între cele două părţi extreme. montarea demenţilor . montarea corpului regulatorului. împerechere şi rodare. se pune în funcţiune standul la o turaţie medie şi se verifică dacă nu apar scurgeri de corn* bustibil şi ulei pe la etanşeităţi sau zgomote anormale ia pompă sau la regulator. Conţinutul acestor verificări şj valorile parametrilor de control sunt redate în fişa de reglare şi control . este absolut necesară efectuarea unor reglaje şi verificări. resoartelor şi talerelor.din aceeaşi grupă .pieselor pe grupe dimensionale. reîmperecherea şi rodarea împreună pentru realizarea jocurilor normale de montaj. se racordează conductele de alimentare cu motorină. pompa se fixează pe stand.în corpul pompei. egalitatea debitelor maxim şi minim la toate injectoarele (centicubarea) şi intrarea în funcţiune a regulatorului. montarea demenţilor . montarea pompei de alimentare şi a capacului pompei .pentru pompe de injecţie utilizate la motorul D 2156 HM6U.din aceeaşi grupă . montarea axului cu came. Metoda dimensiunilor de reparaţii constă în înlocuirea uneia din piesele conjugate.

13: Jocul împingătorului la Punctul Mort Exterior (mm): 0. Reglare regulator Decalajul între came. 60°.orizontale de 192 CP (141.3 kW) la 2100 rot/min. Alimentarea cu combustibil: spre regulatorul de turaţie.6-16. rot/min glare mm Tampon sarcină plină 600 15.5 min: Tamponul elastic la ralanti: pentru cursa cremalierei: 6 mm. Temperatura lichidului de probă: 40 + 5°K Turaţia Cursă reObs.2 min. care echipează autobuzele urbane de mare capacitate. deci şi în coloana tubului capilar de sticlă al dispozitivului ataşat la racordul de refulare.4 . Sensul de rotire din partea antrenării: dreapta. Tabelul 2 Pompa de injecţie: RO-PES6A 950 421 LS 2328 Regulator: RO-RQ 200/1050 AB 848 DR Ordinea de injecţie I —5—3—6—2—4..considerîndu-se începutul injecţiei cînd la rotirea lentă a axului cu came racordat la un sistem de repere în grade.. la 200 rot/min. marginea superioară a pistonului-plonjor acoperă orificiul de deschidere a combustibilului în bucşă şi determină un impuls al meniscului combustibilului în racordul pompei de injecţie. Verificarea începutului injecţiei se poate realiza după mai multe metode. Cursa de pornire (mm): 15.4 400 16-2 Punct de reglare 500 16-16. Intrarea în acţiune a regulatorului: 1090-1105 rot/min. Cursa de începere a injecţiei pe cama: 2 + 0. dintre acestea cea mai precisă este metoda momentoscopului .

8-16 800 15.6 1.100 10.4 1.4-15.4400 5.2-15.5 11.5-15 1.600 16 680 15.070 15.210 Turaţia Număr Debitul de puteaţii cm3 Cursă mm 00 570 470 1 050 1 000 100 111.5113.150 1.5 6.1 100 Caracteristica de debitare Debitare la Regla Num Tura Deb Num Tura Debit cursă mică rea ăr ponul ţii ui crem alierei rot/mi ţia in it ăr aţii ţia min cm3 de reglare tampulsa rot/m cm3 puls rot/ Obs. .4300 7.8 3.1511.60-9 0-1 Tampon ralanti rot/min de combustibil cremallera 200 8.6 5.35 II 0-2.

se vor regla elementele pompei de injecţie prin slăbirea colierului de reglaj.3511. în acelaşi mod. dacă unghiul este mai mare decît cel prescris.6 Reglare stand centicubat . nu trebuie să se intervină la reglarea jocului de la împingătorii pompei de injecţie. axul pompei se roteşte într-un sens pînă cînd în tub începe să urce lichidul şi se fixează discul gradat al standului de probă la zero pentru poziţia determinată: apoi axul se roteşte în sens invers pînă cînd începe injecţia din nou şi se citeşte valoarea unghiului. reglarea se face prin strîngerea şurubului de reglaj iar dacă unghiul este mai mic. Reglarea se realizează din şurubul de reglaj al împingătorilor. reglarea începutului debitării la ceilalţi demenţi se face în raport cu începutul debitării la primul element. După reglarea corectă a începutului debitării la primul injector. în timpul efectuării acestui reglaj. se procedează invers. în caz contrar se va proceda la reglare.n Tura Curs ţia a rot/m mm in 200. 400 800 6 max 11. Verificarea debitului la turaţia de putere maximă se face la turaţia indicată şi cu cremaliera 11. 100 800 15 max Verificarea se face începînd cu primul element (numerotarea facîndu-se dinspre flanşa de antrenare). Verificarea egalităţii debitelor la toate injectoarele se face prin măsurarea cantităţii de motorină debitată de fiecare injector în eprubetele standului de centicubat la un număr egal de rotaţii ale arborelui cu came al pompei de injecţie (respectiv numărul egal de curse ale pistonului elementului) şi la o anumită turaţie. Jumătatea unghiului obţinut trebuie să corespundă unghiului de avans prescris la injecţie. 6-7 500 100 500 400 500 44.65 45.446. rotirea pistonaşului elementului în sensul necesar şi strîngerea colierului de reglaj. Dacă există diferenţe. După fiecare intervenţie de acest fel. se reface verificarea egalităţii debitelor.

în cazul în care debitul nu corespunde cu cel prescris. reglarea se face din şurubul de limitare a cursei cremalierei.1 mm şi modifică debitul cu 0. bucşa fiind prelucrată din bare trase din aceste oţeluri speciale. Intrarea în acţiune a regulatorului se reglează cu şurubul de limitare a cursei cremalierei sau prin reglarea prestrîngerii arcurilor regulatorului (introducerea sau scoaterea de şaibe este de 0. . urmărindu-se deplasarea cremalierei către valorile mici ale cursei corespunzător momentului intrării în acţiune a regulatorului. Recondiţionarea pistonaşului este în strînsă legătură cu recondiţionarea bucşei astfel că practic se consideră global. 2. după care se măreşte turaţia. Reglarea intrării în funcţiune a regulatorului se face tot pe standul de probă. Bucşa elementului pompei de injecţie ca şi pistonaşul se execută cu o înaltă precizie. METODE DE RECONDIŢIONARE A BUCŞEI ELEMENTULUI POMPEI DE INJECŢIE Condiţii tehnice. se reglează din şuruburi de limitare a cursei cremalierei. se stabileşte turaţia standului la valoarea turaţiei prescrise pentru debit maxim. Pentru a asigura precizia impusă şi fiabilitatea corespunzătoare se utilizează oţeluri speciale din categoria oţelurilor de rulmenţi RUL 1 C-. care se poate executa prin următoarele trei metode: prin înlocuirea uneia din piese. condiţie impusă de exigenţele faţă de performanţele hidraulice (debitul injectat pe ciclu) şi de faptul că se lucrează cu un combustibil la presiuni înalte şi cu proprietăţi de lubrifiere limitate. prin .fixată pe poziţia de debit maxim. în cazul că nu corespunde debitul. Cerinţele funcţionale impun suprafeţelor de lucru rugozităţi mici fiind necesare finisări speciale. cu pîrghia de comandă a pompei de injecţie pe poziţia de debit maxim.STAS 1456-81.4 cm3 Ia 100 de curse) metoda fiind de mare precizie. recondiţionarea elementului de pompare. Recondiţionarea bucşei şi pistonaşului elementului pompei de injecţie. Verificarea debitului la turaţia de mers în gol se face cu cremaliera în poziţia de debit minim.

fr . prin cromare. R. urmată de montare finală. prelucrarea prin rodare a pistoanelor cro-mate cu pastă pe bază de oxid de crom. Ionescu Mihail „Tehnologia de întreţinere... 5. finisarea perechii piston-bucşă cu o pastă pe bază de oxid de aluminiu.7 \xm\ după sortare..org www.com www. După prima metodă se înlocuieşte îndeosebi bucşa elementului. 3.autoinovation.recompletarea pieselor.educauto. 4. exploatare şi reparare a autovehiculelor rutiere”. Bibliografie: 1.autossimo. Pentru repararea demenţilor prin metoda cromării se efectuează următoarele operaţii: prelucrarea mecanică a pistonaşelor şi a buşelor prin ro-dare. pistonaşele şi bucşele se rodează separat şi apoi împreună. deoarece aceasta este mai uşor de confecţionat — pentru împerechere se rodează separat pistonaşul şi apoi se rodează împreună cu bucşa. Editura Didactică şi Pedagogică. cromarea pistoanelor cu un strat avînd o grosime de 45. Fraţilă www. pregătirea pistoanelor în vederea cromării (îndepărtarea stratului superficial de oxid şi grăsimi de pe suprafaţa care urmează să fie cromată şi acoperirea cu un lac izolant a suprafeţelor ce nu se cromează). Bucureşti 2. La metoda de recondiţionare prin recompletarea pieselor mai întîi se sortează pistonaşele şi bucşele în aşa fel încît strîngerea între cele două piese să fie în jur de 5. verificarea şi recepţia elementului de pompare. A..50 nm.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful