Cum spuneam intr-un articol recent, in quilling exista mai multe tehnici.

Astazi voi prezenta tehnica numita in engleza ³fringing´ ± a franjura. Prin aceasta tehnica poti face mai multe tipuri de flori: simple (A), cu cerc strans in centru (B), franjurate pe diagonala (C) etc. De asemenea, poti face frunze (D).

Floarea simpla (A): 1. taie, din latimea unei coli de hartie A4, o fasie cu latimea de 1 cm (daca vrei o floare mai mica, taie o fasie mai ingusta); 2. cu creionul, traseaza o linie pe toata lungimea ei, la 3 mm de marginea de sus (vezi linia gri din Fig.1); 3. ia o foarfeca si taie franjuri de 1,5-2 mm in partea de jos a fasiei de hartie, pana la linia trasata cu creionul (Fig.1); poti sa-i faci si mai lati, dar, cu cat sunt mai ingusti, cu atat floarea este mai finuta; 4. intoarce fasia de hartie invers (cu franjurii in sus) si prinde in fanta acului pentru quilling partea de jos a capatului din dreapta (Fig.2); 5. ruleaza strans pana la capat, unde, pentru a preveni desfacerea hartiei, trebuie sa pui o picatura de aracet; 6. scoate acul si desfa petalele.

Floarea cu cerc strans in centru (B):

Poti face aceasta floare si cu cerc strans in centru. taie o fasie de hartie cu latimea de 3 cm i lungimea de 15 cm. 2. 4. cum este specificat in pasii 1-3 ai instructiunilor pentru floarea simpla. la 3 mm de marginea de sus. 5.4). fasia de 3 mm (Fig. Floarea franjurata pe diagonala (C): 1.5-2 mm. scoate de pe ac si desfa petalele. la un unghi de 450 (Fig. 7. strans. 3. 2. 3. 5. scoate de pe ac si aranjeaza petalele. 6. cand s-a terminat. ruleaza cat mai strans pana la sfarsit si lipeste capatul cu aracet. . apoi lipeste de ea un capat al fasiei franjurate si ruleaza strans in continuare. intoarce fasia de hartie cu franjurii in sus si prinde in fanta acului pentru quilling partea de jos a capatului din dreapta (ai grija sa prinzi ambele foi de hartie). in partea de jos a fasiei de hartie. cu creionul. ia o fasie de hartie cu latimea de 3 mm si lungimea de 10 cm. traseaza o linie pe toata lungimea ei.3). pregateste o fasie de hartie franjurata. ca sa nu se desfaca. incepe sa rulezi pe ac.1. indoaie fasia in doua (pe lungime) si asaz-o cu capatul deschis in sus. ia o foarfeca si taie franjuri de 1. lipeste-i capatul cu aracet. 4. astfel incat sa se vada cercul strans din centru. pana la linia trasata cu creionul.

indoaie fasia in doua si asaz-o cu capatul deschis in jos. 6. pana la linia trasata cu creionul. cu creionul. taie o forma asemanatoare unei jumatati de frunza cu codita (atentie la sensul franjurilor ± Fig. traseaza o linie pe toata lungimea ei. poti imbina diverse latimi de franjuri (mai mici in centru. 5. De asemenea. desfacand hartia.0 feed. pune aracet doar pe spatele coditei. la 2 mm de marginea de sus. sau ii poti rula unul dupa celalalt. 2. ai obtinut frunza.5 (ai grija sa tai ambele foi de hartie). taie franjuri de 1. 2010 at 13:56 and is filed under Quilling. Ii poti suprapune si rula. mai 18th. . Ori. in partea de jos a fasiei de hartie. Follow the comments through the RSS 2.6). 4. dupa ce ai terminat de franjurat hartia. 7. mai lati pe margine). poti imbina franjuri de mai multe culori. Both comments and trackback are closed. asa cum este aratat in Fig. o fasie cu latimea de 2 cm. la un unghi de 450. pentru a varia. tinand foaia tot indoita in doua. 3. din latimea unei coli de hartie A4.5-2 mm. This entry was posted on marìi. Tutoriale.Frunza (D): 1. taie. pentru a o lipi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful