Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh Yang Teramat Mulia Undang Dato’, hamba dato’ mohon izin untuk berucap.

Ke Bawah Kaus Yang Teramat Mulia Dato’ Klana Petra Dato’ Haji Mubarak bin Dohak Undang Luak Sungai Ujong

Yang Amat Mulia Tok Puan Noor Hashimah binti Abu Bakar

Hamba dato’ bagi pihak sekolah menjunjung kasih kepada Yang Teramat Mulia Undang Dato’, kerana sudi mencemar kaus berangkat ke Majlis Graduasi SMK Bukit Kepayang Kali ke 3 pada tahun ini bersama Yang Amat Mulia Tok Puan dan diiringi bersama anakanda Yang Mulia Dato’ Muda Nurul Ain binti Mubarak.

Sesungguhnya hamba dato’ sekalian merasa amat bertuah dan berbesar hati atas kesudian Yang Teramat Mulia Dato mencemar kaus menyempurnakan majlis penyampaian sijil graduasi untuk kali kedua pada tahun ini. Sesungguhnya keberangkatan Yang Teramat Mulia Undang Dato’ pastinya akan menyuntik semangat kepada kami hamba

Jawatankuasa PIBG. Yang Berbahagia Dato’ Abdullah bin Mohammad Pengarah Pelajaran Negeri Sembilan Yang Dihormati Tuan Haji Musa bin Abdullah Pegawai Pelajaran Daerah Seremban Yang Dihormati Encik Ramli bin Harun Pemangku Yang Dipertua PIBG SMK Bukit Kepayang Datuk-datuk Lembaga.dato’ warga pendidik dan pelajar untuk terus menjana kecemerlangan dalam bidang pendidikan disekolah. Ketua-ketua Bidang. tetamu-tetamu jemputan. . pelajar yang diraikan dan seterusnya hadirin sekalian. ibu bapa. barisan Guru Penolong Kanan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. guru-guru.

Saya mewakili jawatankuasa Hari Graduasi mengalu-alukan dan merakamkan ucapan terima kasih atas kehadiran tuan-tuan dan puanpuan ke majlis ini untuk meraikan kejayaan anak-anak tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Majlis Hari Graduasi SMK Bukit Kepayang Kali ke. Hadirin yang saya hormati sekalian. para graduan yang ada di dalam dewan ini . kerana dengan limpah kurnia dan izinnya. Kumpulan pelajar atau para graduan yang berada di dalam dewan yang indah pada hari ini merupakan calon SPM yang ke – 5 sekolah ini yang akan meneruskan kecemerlangan yang telah dilakar oleh para graduan yang terdahulu. Saya juga mengalu-alukan kehadiran tetamutetamu jemputan yang lain ke Majlis ini dan sesungguhnya kehadiran ini akan terus mengeratkan silaturrahim yang sedia terjalin. Saya yakin. segala puji bagi Allah.Alhamdulillah.3 bagi pelajar-pelajar tingkatan 5 dapat kita raikan pada hari ini dalam suasana yang penuh gemilang dan bermakna buat kita semua. Kita menaruh harapan dan kepercayaan yang tinggi agar kumpulan graduan pada hari ini akan mencipta kecemerlangan dan memastikan wujudnya rantaian kesinambungan yang seterusnya meletakkan SMK Bukit Kepayang di puncak kegemilangan.

inspirasi dan rangsangan untuk terus maju dalam bidang akademik dan pembinaan jati diri serta pemupukan sahsiah terpuji. Insyaallah. . Berusahalah dengan iltizam yang tinggi dan penuh ketakwaan berbekalkan ilmu yang telah dicurahkan oleh guruguru untuk memperoleh kejayaan yang cemerlang dan seterusnya memartabatkan SMK Bukit Kepayang sebagai antara sekolah yang cemerlang. Sheikh Muzafar Shukor. terbentang pelbagai ranjau dan duri rintangan ke arah mencapai kejayaan sebenar dalam kehidupan. Tiada jalan pintas menuju kejayaan.telah menjadikan segala rintangan. kekurangan. Mohandas dan Muhammad Muqarrabin seharusnya terjelma dalam kotak minda anda sebagai insan yang berusaha gigih dan hingga kadang kala mempertaruhkan nyawa demi mencapai matlamat meletakkan nama negara di persada dunia. K. Majlis Graduasi ini dan SPM yang bakal ditempuhi hanyalah titik permulaan jalan kehidupan yang bakal anda terokai. dan masalah yang ditempuh oleh pelajar terdahulu sebagai cabaran. Semangat juang inilah yang perlu dicontohi oleh para pelajar sekalian. Di hadapan anda sekalian nanti. Nama-nama seperti Dato’ Azhar Mansur. Persediaan untuk menempuh dan merentasi cabaran dunia harus bermula dari sekarang dengan persediaan padu menghadapi peperiksaan SPM yang akan bermula pada 23 November ini.

saya ingin memetik kata-kata Bob Budler (1992) dalam bukunya bertajuk "You Can Do It !" yang menyatakan kejayaan itu tiada ternilai harganya. Di sini.Tuan-tuan dan Puan Puan yang saya hormati sekalian Saya sekali lagi ingin mengambil kesempatan ini mengucapkan terima kasih atas kehadiran para jemputan dan ibu bapa sekalian. Terima kasih juga kepada semua tenaga kerja majlis ini kerana telah bertungkus lumus dalam memastikan Majlis Graduasi ini dapat dilaksanakan dengan jayanya. Kepada para graduan sekalian. saya dan seluruh warga sekolah sentiasa mendoakan agar anda dapat menjejakkan kaki ke menara gading dan seterusnya mencapai impian anda dalam bidang akademik dan kerjaya. Tiada siapa yang dapat membantu kita selagi diri kita tidak mahu bergerak untuk membantu diri sendiri. berdedikasi dan berusaha dengan gigih sebagai bayaran ke arah menempah kejayaan iaitu ganjaran yang yang ingin dicapainya. Insyallah. . Beliau menegaskan seseorang itu perlulah bersedia mengorbankan tenaga. Dalam erti kata yang lain tiada kejayaan tanpa usaha dan usaha adalah menjadi tanggungjawab bagi setiap diri para graduan.

Tidak lupa terima kasih tidak terhingga kepada semua guru SMK Bukit Kepayang yang tidak pernah jemu untuk memastikan kejayaan anak-anak murid kita. Tahniah sekali lagi kepada semua graduan SPM dan terima kasih kepada semua ibu bapa dan penjaga sekalian yang turut sama memberikan kerjasama dan sokongan. . begitu juga PIBG yang sentiasa bergerak seiring dengan aspirasi sekolah ini. Wabillahitaufik wal hidayah Wassalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.Akhir kata. Yang Teramat Mulia Undang Dato’ Hamba dato sekalian sekali lagi menjunjung kasih atas keberangkatan Yang Teramat Mulia Undang Dato’ dan Yang Amat Mulia Tok Puan ke Majlis kami Sekian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful