Universitatea Ovidius Constanţa Facultatea de Fizica,Chimie, Electronica si TTP

http://whois.inregistrare-domenii-ro.com/whois.php

Descrierea firmei "Perideo International"

Profesor indrumator: Prof. Univ.dr. Epure Danut Stundenta:Nica Mihaela Master Chimie Anul I
1

4 Analiza de piaţă 1.3 Previziunea vânzărilor 2.5 Concurenţa Capitolul 2  DEZVOLTAREA FIRMEI 2.2 Acţionarii şi capitalul social 1.3 Produse 1.1 Obiective 1.4 Indicatori financiari cheie  ANEXE  CONCLUZII 2 .1 Managmentul de calitate 2.CUPRINS Capitolul 1  PREZENTAREA COMPANIEI 1.2 Etapele strategiei 2.

R. ea a devenit în scurt timp o afacere bazată pe producţia şi distribuţia articolelor de marochinărie şi încălţăminte damă. De-a lungul anilor. pentru a va asigura comfortul si buna dispozitie si pentru a va ajuta sa va faceti remarcata prin cea ce va caracterizeaza. intro vasta paleta cromatica. Jacobs s-a dezvoltat de la o firmă orientată spre producţie la una axată pe achiziţii şi servicii de marketing. Passo Doble este marca potrivită pentru orice femeie şi orice ocazie. dar si produse unicat si de serie mica precum si modele la camanda. Numele Passo Doble garantează un excelent raport preţ-calitate. Calitatea este singura noastră prioritate. De asemenea societatea SC Passo Doble S. Pe de altă parte. Iniţial. încadrându-se între cele mai bune societăţi din România. confecţionate din piele naturală de cea mai bună calitate.se bucură de o poziţie de top printre producătorii şi distribuitorii de încălţămite de înaltă calitate din România.L. Pielea şi accesoriile folosite sunt import Italia şi Franta dar procesele de creaţie. Procesul de producţie are loc în propriile noastre ateliere.R. precum şi produse ce se deosebesc printr-un stil şi design propriu.CAPITOLUL I PREZENTAREA COMPANIEI Din 2001. ne adresam unei categorii vaste de cumpărători. am acumulat cunoştinţe detaliate cu privire la segmentele de piaţă targetate şi am orientat către ele fiecare departament al societăţii noastre. cu modele a caror adresabilitate este diversa. sport. clienţii noştri au certitudinea că produsele noastre sunt de ultimă generaţie. Colecţiile noastre sunt concepute pentru a fi în pas cu moda şi schimbările. Societatea noastra a luat fiinţă în anul 2001. 3 . Fiind produse din piele naturală. produsele noastre au ajuns la cumparătoarele din întreaga ţară prin intermediul unei reţele naţionale de distribuţie. producţie şi distribuţie sunt proprii. Raportul preţ –calitate al produselor noastre ne recomandă. Passo Doble urmăreşte două căi inovative în ceea ce priveşte partenerii săi. Încă de la lansarea mărci în anul 2001. Iesim pe piaţă.L. astfel încât să răspundă cererii pieţei. Peste tot în ţară. a fost exprimarea pasiunii pentru creaţie şi modă.a fost un partener inovativ al sistemului de afaceri. casual. totdeauna aflându-se la cel mai înalt standard social pe care Passo Doble îl impune. societatea SC Passo Doble S. produse business. oamenii îşi pun încrederea în această emblemă. Pe de o parte.

cei 5 acţionari ocupă următoarele funcţii: Albei Gheorghe – director general Diana Marin – director adjunct Elena Bucur – director comercial. se ocupă de crearea de modele innovative şi de Cristina Popescu – director financiar.2. în ciuda creşterii vânzărilor. În cadrul companiei. – – Menţinerea unui adaos comercial apropiat de 50%.000 RON până în 2011. Emilia Omer – director tehnic. cu o cotă de 10% din capital Bucur Elena. cu un capital social de 600.000 RON. directorii departamentelor marketing.1. Acţionarii şi capitalul social Passo Doble este înfiinţată în 2001. cu scopul de a creşte vânzările peste pragul de 400. cu o cotă de 10% din capital. cu o cotă de 10% din capital Omer Emilia.1. Creşterea profitului net cu peste 30% anual.000. 1. Obiective – concentrarea pe noul lanţ de magazine proprii de desfacere a gamei de produse ce urmează a fi lansată şi care vizează populaţia din România. Acţionarii sunt: - Marin Diana cu o cotă de 25% din capital Albei Gheorghe cu o cotă de 45% din capital Popescu Cristina. distribuţie şi de vânzări sunt sub directa ei autoritate supravegherea producţiei Numărul total de angajaţi este cuprins între: 10-49 4 .

modele se nasc în marile metropole ale lumii. munca noastră de zi cu zi reprezentând nu numai implementarea unei mode care să răspundă cerinţelor segmentelor de piaţă cărora le sunt destinate.sector 5 (liceul Bolintineanu) .3. iar cel de-al doilea magazin se găseşte la adresa: Str. În majoritate.r. Sediul companiei include birourile directorilor şi are acces la ruta locală de autobuze şi o parcare. Cele două puncte de lucru sunt situate în Bucureşti.1. 1. Paris. 5 .1 Vânzările Pentru anul 2010 ne propunem să realizăm un nou catalog al companiei. care va cuprinde articole de încălţaminte pentru adolescenţi. Produsele noastre Passo Doble oferă o serie de concepte de colecţie pentru întreaga gamă de produse distribuite de către societatea noastră. aceştia reprezentând un segment de piaţă foarte important. divers şi interesant. Compania îşi respectă angajaţii şi acordă un tratament bun colectivului. design-uri. cum ar fi Berlin. neabordat de noi decât într-o foarte mică măsură. este localizat în Vicina nr 4 bl 29a sc1 ap 53. materiale şi culori. Bucureşti. New York sau Tokyo. se angajează într-o dezvoltare la nivel economic şi tehnologic şi traduce toate acestea în forme.Stilul managerial reflectă implicarea proprietarilor. Passo Doble investighează ultima modă la nivel mondial.3.2. Podului Înalt nr 7. Moda generează impulsuri care la rândul lor reflectă schimbări sociale şi alteraţii în modul de viaţă al societăţii. 1. Dezvoltarea produselor Passo Doble constă într-un proces complex. Localizarea companiei Sediul principal al Passo Doble S. dar şi găsirea unei metode de a fi mereu la curent cu tot ceea ce este inovativ în materie de modă pentru a ne păstra standardele de creaţie şi de calitate la un nivel cât mai înalt.l. Încercăm să dezvoltăm şi să organizăm compania ca pe o comunitate. sector 4 Bucureşti 1.

Emidale este furnizorul de la care ne aprovizionăm în mod curent cu accesorii.4.Avem un avantaj clar în ceea ce priveşte achiziţia de materii prime. Analiza de piaţă Piaţa ţintă este reprezentată de acele persoane care îşi doresc articole de încălţăminte de calitate la modă.4. 6 .1.4. Pe acest segment particular. ci. Alison Hayes furnizează cea mai mare parte a materialului textil şi a pielii. cât şi o excelentă împletire a modernităţii stilului cu eleganţa specifică vârstei. Putem cumpăra materiale textile. piele şi accesorii de o mai bună calitate decât oricare alt concurent de-al nostru. căutăm acei cumpărători care apreciază două atribute: calitatea articolelor de încălţăminte şi un excelent design. însă am apelat de asemenea frecvent şi la firma Boston pentru suplimentarea de materie primă atunci când Emidale era în imposibilitatea de a ne aproviziona. în special. Nu intenţionăm să satisfacem pe absolut toată lumea. toţi fiind din România. Lucrăm cu trei furnizori de material textil si piele şi cu doi de accesorii. pe aceia ce au cel mai multă nevoie de acest gen de articole de încălţăminte.2 Cererea de piaţă Suntem conştienţi că segmentul de clienţi căruia ne adresăm doreşte mult mai mult decât simple articole de încălţăminte. 1. Segmentul de piaţă ţintă Definirea segmentului nostru de piaţă este prin ea însăşi strategică. Cu siguranţă dorim să ne adresăm acelui segment de cumpărători finali ce sunt dispuşi să plătească un preţ mai mare pentru calitate. Persoanele care cumpără articole Passo Doble se aşteaptă să primească atât calitate. şi în dorinţa de a plăti pentru aceasta. întrucât lucrăm cu cei mai buni furnizori din ţară. 1. 1. combinate cu un stil rafinat şi o elegantă prelucrare a materialelor. Aceste persoane sunt reprezentate de persoanele cu un nivel mediu şi ridicat al veniturilor. Trăsătura comună a acestora constă în aprecierea calităţii.

în general. Sunt produse relativ ieftine ai căror producători fac compromisuri ca să se menţină la un nivel scăzut de preţ. constant se înregistrează o creştere a numărului cumpărătoarelor. un volum mare de produse vânzându-se în altă parte. respectiv 20% pe an.4. caută noi pieţe. 7 . fiind estimată să ajungă la 500 milioane euro. până la sfârşitul anului 2010.4. încercând să facă faţă scăderii vânzărilor. 1.1. Mulţi dintre producătorii tradiţionali de articole de încălţăminte. Analiza sectorului Sectorul de producţie al articolelor de încălţăminte a cunoscut o mare schimbare în ultimul deceniu. la nivel naţional. Piaţa pentru articolele de încălţăminte destinate adolescenţilor înregistrează o creştere şi mai mare. Şi Passo Doble s-a dezvoltat iniţial pe un anumit segment. întro continuă căutare de noi segmente de piaţă. Tendinte de piaţă Piaţa noastră a reuşit în final să se maturizeze şi să facă diferenţa între cele mai multe linii de încălţăminte.4. Cum preţul de cumpărare înregistrează o creştere relativ mică.3. Apariţia unui număr din ce în ce mai mare de magazine care comercializează aceste produse a făcut ca anumite mărci să domine piaţa.4 miliarde euro cheltuiţi anul trecut pe articole de încălţăminte. vândute prin reţele de distribuţie. şi produsele noastre. şi se estimează o creştere şi mai mare. Cea mai importantă creştere este cea a cererii de articole de încălţăminte pentru adolescente. Din totalul de 1. circa 36% au fost direcţionaţi pentru procurarea de articole de încălţăminte pentru adolescenţi. Producătorii de articole de încălţăminte de o calitate superioară sunt. Piaţa pentru articolele de încălţăminte înregistrează o creştere de 12% pe an.

Printr-un proces bazat în primul rând pe inovaţie si creativitate am reuşit să creăm o marcă de seamă. potenţialul inovativ şi sentimentul de responsabilitate al angajaţilor noştri pentru a-i motiva în legătură cu acţiunile persistente şi în acelaşi timp independente la locul de muncă. Calitatea dorită a unui articol de încalţăminte este atinsă printr-o serie de activităţi diverse ce compun un lanţ al proceselor de producţie. un sistem managerial de calitate descrie aceste proceduri şi responsabilităţi organizatorice şi încearcă în mod continuu să îmbunătăţească fiecare proces în parte. croiala. 2. angajaţii. schiţele. Calitate – standardele de calitate impuse de Passo Doble sunt foarte ridicate. la care să aibă acces toţi angajaţii Passo Doble. 3. 4. Angajaţii – Susţinem şi folosim creativitatea. şi nu numai că dorim să le menţinem la acest nivel. dar să-l şi îmbunătăţim în mod continuu cu ajutorul unui sistem managerial de calitate. clienţii şi furnizorii precum şi publicul interesat sunt în permanenţă informaţi cu privire la ultimele aparaţii în moda vestimentară. realizarea articolului respectiv. Acesta include planul. Informarea publicului – prin publicarea de raporturi de afaceri. 2. 8 . Cooperarea . "know how"-ul nostru este disponibil tuturor atelierelor precum şi furnizorilor din ţară.CAPITOLUL II DEZVOLTAREA FIRMEI Principii de ghidare 1.prin transferul de cunoştinţe şi tehnologie. Respectând anumite principii stricte. Încurajăm dezvoltarea unei pieţe şi a unui mediu orientate spre management şi afaceri precum şi spre un program de trainning.1 Management de calitate Managementul este departamentul care are în vedere îndeplinirea obiectivelor. vânzarea lui şi nu în ultimul rând un client mulţumit. astfel încât să facă faţă tuturor situaţiilor care o cer. caracterizată printr-un design aparte ce sperăm să se ridice şi în continuare la nivelul aşteptărilor clienţilor noştri.

dezvoltarea canalelor de distribuţie. Garanţia calităţii La sfârşitul procesului de producţie Passo Doble va oferi clienţilor săi un certificat de garanţie. alegerea celor mai potrivite reţele de distribuţie şi promovarea calităţii noastre pe piaţă.3 Atuul competiţional Atuul nostru competiţional este dominaţia noastră asupra unei înalte tehnologii ergonomice şi o prelucrare de înaltă calitate materialului.1. Cu toate că există mai mulţi 9 . Respectul atât faţă de drepturile clienţilor. 2.1. Trebuie menţionat că responsabilitatea societăţii nu se restrânge însă la producţia unei singure game de bunuri de înaltă calitate. Metodele acestei strategii includ cercetarea şi dezvoltarea unor noi modele şi a unor noi tehnologii.1.1. ea extinzându-se la nivel naţional în tot lanţul de ateliere şi afectând întreaga producţie. 2. pentru care contează design-ul şi calitatea articolelor lor de încălţăminte. Acelaşi lucru este valabil şi pentru liniile directoare de la nivelul calităţii şi cel al respectării normelor ecologice. programe de marketing. vânzări directe şi o prezenţă continuă în cataloagele reţelelor de distribuţie şi o nouă prezentare web. Principalele programe sunt cele listate în tabelul "Obiective specifice" care prezintă criteriile de bază. inclusiv programe pentru noi modele. Passo Doble oferă clienţilor săi. ci dimpotrivă. o combinaţie între cea mai bună calitate a articolelor şi un design de neegalat. noi echipamente care să permită realizarea acestor modele. cât şi faţă de cele ale angajaţilor este elementar şi de asemenea un aspect ce se autoevidenţiază în producţia de articole de îmcălţăminte. la un preţ relativ mare.Calitatea nu este un lucru care se obţine accidental. 2. utilizând combinaţia dintre un superb stil şi design cu o rafinată prelucrare a unui material pentru acei cumpărători ce doresc cea mai bună calitate indiferent de preţ. ea reprezintă rezultatul unei activităţi determinate.2 Dezvoltarea firmei Principala strategie a Passo Doble este de a ne poziţiona în vârful clasamentului de calitate.

Planul nostru nu necesită modificări semnificative în politica de preţ.1. Nu ne putem permite să apărem în cataloage de proastă calitate. cu fotografii nereuşite care să ne prezinte produsele altfel decât sunt. 2.000 RON este folosit în mod obişnuit pentru cumpărarea de spaţiu publicitar în cataloagele de specialitate. Intenţionăm să ne menţinem în afara oricărei concurenţe de preţ chiar şi cu riscul scăderii afacerii.5 Preţurile Ne vom menţine poziţia noastră de politică de preţ ca prim furnizor.4 Strategia de marketing Strategia noastră de marketing este bazată în special pe transmiterea informaţiei corecte către segmentul vizat de clienţi.6 Promovarea Cele mai importante mijloace ale noastre de promovare a vânzărilor vor fi banner-ele poziţionate în zonele importante ale oraşelor în care urmează să fie deschise magazinele proprii. pentru pregătirea şi menţinerea paginii pe Internet precum şi pentru rezervarea si inchirierea banner-elor. numai câţiva dintre ei au pus cele două aspecte împreună. 10 . Ceea ce noi trebuie într-adevăr să facem este să ne asigurăm că cei care au acest buget şi care apreciază acest produs ştiu că acesta există şi ştiu unde să ne găsească. prin poştă şi prin Internet şi . avem nevoie să ne impunem prezenţa prin utilizarea unor cataloage de o foarte bună calitate şi prin intermediul unor distribuitori specializaţi. Marketingul trebuie să transmită sentimentul calităţii în fiecare imagine. Noi avem cel mai bun produs disponibil pentru cei mai mulţi dintre clienţi.1. Bugetul nostru de publicitate de 250.producători de articole vestimentare.1. în fiecare promovare şi în fiecare publicaţie. 2. aşa cum am făcut noi. Produsele noastre se adresează unui segment de cumpărători cu posibilităţi de a le achiziţiona. De asemenea. 2. precum şi trimiterea directă de cataloage.

vom continua să ne concentrăm pe creşterea prezenţei noastre prin trimiterea de cataloage direct consumatorilor avizaţi.000 RON.De asemenea. Sperăm să putem continua această relaţie cu distribuitorii direcţi din lanţurile de magazine. precum şi prin intermediul cataloagelor electronice publicate pe Internet. Reţelele de distribuţie specializate reprezintă un nou canal ce ar putea deveni foarte important pentru noi. în acelaşi timp. avem foarte mari aşteptări de la magazinele noastre proprii ce urmează a fi deschise in curând. Bugetul nostru total pentru aceste evenimente este de 300. ceea ce este o asumare rezonabilă pentru ultimii câţiva ani. 11 . 2. vom promova produsele noastre şi prin intermediul cataloagelor pentru adolescenţi plus prezentarea unor altor bunuri de interes pentru acelaşi segment de piaţă vizat. a cataloagelor şi prin vânzări indirecte către distribuitori. Previziunea vânzarilor Previziunea vânzărilor noastre nu ia în calcul nici o modificare a costurilor sau a preţurilor. Colaborarea noastră cu distribuitorii este foarte promiţătoare. de articole de încalţăminte.. plus aproximativ jumătate din bugetul alocat pentru deplasări de 8.000 RON. Am fost în măsură să identificăm aceşti consumatori utilizând o combinaţie între trimiterea directă. În acest an. Pentru anul viitor. prin poştă. participăm la cele mai importante evenimente ale acestui sector. este extrem de exigent în ceea ce priveşte eleganţa şi modernitatea. De asemenea. chiar dacă aceasta ne va bloca din capitalul de lucru până în momentul încasărilor.1.3. 2. inclusiv la cele două expoziţii naţionale. Internet-ul nu este cel mai important instrument de marketing pentru noi dar sunt aşteptate dezvoltări rapide în viitorul apropiat.7 Strategia vânzărilor Strategia noastră se concentrează în primul rând în menţinerea identităţii faţă de cumpărătorul final care apreciază cea mai bună calitate disponibilă dar care. în primăvară şi în toamnă.

şi să efectuăm unele vânzări şi pe durata perioadei de iarnă. la pagina web www. De asemenea. 2.39 Produsele se livreaza în minim 10 zile de la lansarea comenzii sau în functie de cantitate livrarea se poate face eşalonat. plătind bineînţeles pentru spaţiu şi poziţie. Bugetul este de 50.40 . Cheia acestei creşteri o reprezintă noi reţele de distribuţie. Cataloage de vânzări: introducerea unui catalog suplimentar la cel adresat doamnelor.000 RON în anul viitor. Clientul are obligaţia de a verifica marfa în 48 ore pentru a raporta orice problemă legată de produsele primite. 12 . Sezonalitatea noastră continuă să fie un factor în afacere. Încălţăminte damă . Programul de vânzari Vânzări directe: noul lanţ de magazinePasso Doble va aduce o semnificativă creştere a vanzărilor. până la un rezultat total proiectat la peste 3.Ne aşteptăm la o creştere a vânzărilor de la 1. În 2010 şi în 2011 ne aşteptăm la o creştere de aproape 30% pe an. se execută numai la comandă după cum urmează: Poşete piele .750.000 RON pentru acest program.passodoble. care se vor adăuga la vânzările directe prin telefon. vară şi în toamnă.serii formate din 6 sau 12 perechi la calapoade cu nr între 35 . Planificăm importante schimbări în linia noastră de produse. Tendinţa noastră este să vindem mult mai bine în primăvară. secţiunea "Catalog".serii formate din 8 sau 16 perechi la calapoade cu tocul de 9 cm cu mărimi de la 35 .000 RON în acest an la 2.000. Noul catalog va fi publicat pe Internet.3.minim 2 buc pe model şi culoare şi comandă de minim 15 buc. Această estimare este destul de mare pentru sectorul nostru de producţie pentru că noi dezvoltăm noi canale. ajungând să reprezinte până la 60% din totalul vânzărilor până la finele anului 2010.1.500. Toate produsele PASSODOBLE pentru magazinul online. sau într-o anumită proporţie între diferite linii.000 RON în 2010.com. vom trimite direct prin poştă cataloage realizate de departamentul de marketing.

Ne aşteptăm ca adaosul nostru să fie un pic mai mic decât înainte întrucât proiecţiile noastre indică un uşor declin. Indicatori financiari cheie Creşterea vânzărilor va fi foarte greu de administrat. în concordanţă cu piaţa retribuţiilor şi cu toate că beneficiile noastre sunt peste nivelul standard al pieţei. stomatologie şi asigurare de viaţă plus participare la profit). Personalul Tabelul de personal prevede o creştere a numărului angajaţilor şi o creştere cu 15% pe an a salariilor. Planul financiar Tabloul financiar este chiar încurajator. Proiecţiile privind încasările zilnice şi cifra de afaceri indică deja un declin al acestor indicatori datorat creşterii vânzărilor prin reţelele de distribuţie.4. Salariile sunt. 2.2. Am apelat puţin la credite până acum dar.3.3. Deja avem o politică puternică pentru beneficii (asigurare medicală completă.3. în concordanţă cu creşterea vânzărilor. preferăm să plătim puţin mai mult pentru angajaţii noştri faţă de ceea ce considerăm ca fiind standard în sectorul nostru.2. odată cu creşterea vânzărilor. cu o limită de 250. atâta timp cât intrăm într-o nouă fază de producţie în care trebuie să facem faţă concurenţei. 2.1. 13 . Profit şi pierderi Estimăm o creştere semnificativă a rentabilităţii în acest an şi în viitor datorită faptului că am învăţat cum să gestionăm creşterea nivelului de vânzări prin reţelele de distribuţie. intenţionăm să apelăm la o linie de credit de la bancă. Linia de credit va fi foarte bine suportată din venituri.4. 2.000 RON. Pe măsură ce ne dezvoltăm. în general. ne aşteptăm la o creştere constantă a numărului de angajaţi.

Suntem în situaţia de a ne aproviziona din timp şi de a avea producţie pe stoc pentru a putea lucra cu reţelele de distribuţie.4. CONCLUZII 14 . la înregistrarea unui declin a ratei cifrei de afaceri. punct la care estimăm un profit de 675. vom fi foarte atenţi în rambursarea liniei de credit şi vom realiza investiţii în mijloace circulante.4. Dorim să îmbunătăţim încasările zilnice pentru a nu presa asupra capitalului de lucru. Estimarea bilanţului Bilanţul nostru estimativ indică o creştere netă de peste 600. Cu actualele previziuni financiare. întrucât unii dintre aceştia au cerut să le livrăm produsele direct acasă. estimăm o depăşire a nivelului de 5% în 2010 şi menţinerea aceluiaşi nivel pe parcursul anului. un alt efect colateral negativ al creşterii vânzărilor prin reţelele de distribuţie. Volumul nostru crescut de vânzări a dus la diminuarea costurilor de producţie şi creşterea adaosului nostru. Cea mai sensibilă ipoteză este cea referitoare la încasările zilnice. dar creşterea vânzărilor noastre prin reţelele de distribuţie înseamnă o anumită întârziere în colectarea încasărilor. de asemenea. aceste efecte vor putea fi contrabalansate de creşterea vânzărilor prin Internet.2. Ne aşteptăm. cost ce trebuie avut în vedere. Ipoteze importante Tabelele anexate prezintă principalele noastre ipoteze pentru dezvoltarea proiecţiilor noastre financiare. Trebuie să rezolvăm problema vânzărilor directe către clienţi prin intermediul Internet-ului.000 RON. Acest aspect este extrem de important pentru rentabilitate. atât pentru faptul că dorim acest lucru – noi echipamente – dar şi pentru faptul că trebuie să creştem volumul încasărilor şi a producţiei pe stoc pentru a putea suporta creşterea vânzărilor prin reţelele de distribuţie. 2.000 RON.4. 2. Oricum.În ciuda unui nivel scăzut al rentabilităţii din ultimii ani.

în timp ce un client nemulţumit de calitatea serviciilor şi produselor. poate influenţa alţi cinci clienţi potenţiali pentru a-şi achiziţiona . atunci putem spune că aceasta firma constituie o sursă de bani continuă. în viitor. Bazându-ne pe acest principiu. De asemenea se investesc sume importante pentru publicitate. produse de la firma noastră.. vizuală sau auditivă. directă sau indirectă. prin transmiterea informaţiilor. a valorii lor. Există deci un cerc în care se învârt la nesfârşit doi factori importanţi:  realizarea calităţii în servicii pentru atragerea cumparătprilor. Editura Polirom. toţi factorii în drept investesc în Passo Doble pentru a deveni una dintre cele mai prospere companii ale României. Ciobanu. În acest context. comportamentul nostru faţă de clienţi sub aspectul corectitudinii şi solicitudinii este hotărâtoare în crearea unei imagini pozitive privind imaginea calitativă a produselor. Harper & Row 15 . Dacă aceşti factori sunt realizaţi. I. Iaşi..Compania Passo Doble poate fi o sursă importantă pentru realizarea de venituri materiale. satisfăcut de un produs achiziţionat.Management strategic. CHANDLER.  investiţii pe măsură pentru a avea cu cei atrage. 2002. 2. “Strategy and Structure”. verbală sau venită. Conform unor aprecieri referitoare la formarea imaginii în aceste domeniu de activitate am concluzionat că un client mulţumit.D. dar acesta presupune investiţii. Bibliografie 1. Pentru dezvoltarea firmei sunt necesare o serie strategii care să aducă venituri atât pentru populaţia zonei cât şi pentru economia în ansamblu. influenţează zece clienţi potenţiali. A. (2002) .

2004. Economică.. LAVALETTE G. Neagu. Nicolescu O (2007)-Economia. Nicolescu O.Calitatea managmentului firmei. NICULESCU M. Bucureşti 4. Ed.(2005)-Strategii manageriale de firmă. Nicolescu L.(2004). firma şi managmentul bazate pe cunoştinţe.Evaluare şi interpretare. Economică Bucureşti 5. colecţia "Biblioteca de Managment" 7. Editura Economică Bucureşti 6. Ed. POP NICOLAE AL. (coord.(2008).Managmentul firmei. Russu C. “Marketing strategic”. Colecţia "Biblioteca de Managment" Bucureşti 8. Dumitrescu M..).3. Bucureşti 16 . C. 2000. “Strategii de creştere”. Pleşoianu G.