TEKS JURUACARA KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN KALI KELIMA SMK.

BANDAR SRI DAMANSARA (1) 2008 (FAIZAH) Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha, Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff , Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1). Off (Kompang) Yang Berusaha, Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1). Yang Berusaha, Dr. Chin Kok Goon Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) Pn. Siti Zubaidah binti Mohd. Said Penolong Kanan Pn. Azlina binti Mohd. Ali Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn. Jamaliah binti Hj. Yahya Zikri Penolong Kanan Kokurikulum Guru-guru, para ibu bapa serta hadirin yang dihormati sekalian Selamat datang ke Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. Bandar Sri Damansara (1) bagi sesi 2008. Hadirin sekalian, Kejohanan Sukan Tahunan pagi ini akan membuka tirai dengan perbarisan masuk kontigen-kontigen dari badan pengawas, unit-unit beruniform serta rumah-rumah sukan. Off ( Lagu marching)

Para hadirin sekalian, Kita tumpukan perhatian kepada upacara perbarisan dan lintas hormat yang sedang berlangsung .

. kontigen ini diketuai oleh ……………………………………....... diikuti oleh Kontigen Badan Pengawas yang membawa bendera Malaysia dan bendera Sekolah......... Seterusnya.... Lintas hormat seterusnya ialah kontigen Kadet Remaja Sekolah dengan ahli kontigen seramai ...... Untuk pengetahuan hadirin sekalian. Dengan kontigen seramai …….. Kekuatan kontigen seramai…………. Pasukan unit beruniform seterusnya ialah Persatuan Puteri Islam yang diketuai oleh saudari Nur Amalina binti Yaacob.. pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan Persatuan Bulan Sabit Merah atau singkatannya PBSM..........” Pasukan ini diketuai oleh saudara ……………….. Dengan motto “ All For Waja” ................ orang dan diketuai oleh …………………………..orang ahli.. Pasukan yang berunifom serba putih ini diketuai oleh saudari Inez Lau. Dengan kekuatan kontigen seramai .... dan mempunyai seramai …………. orang dan diketuai oleh saudara/saudari ... pasukan ini adalah juara keseluruhan bagi kejohanan sukan .. orang. Lintas Hormat seterusnya ialah daripada kontigen rumah-rumah sukan........ Persatuan Puteri Islam membawa bendera dengan mottonya .. Rumah Kuning .Perbarisan ini diketuai oleh Saudara/saudari ………………………….. Kontigen yang berikutnya ialah daripada pasukan unit beruniform Kadet polis . Saga Boleh!”.......... Didahului dengan Rumah Saga dengan mottonya “ Saga Sedia Membara. (LYNN) Hadirin sekalian. acara ini dimeriahkan dengan lintas hormat Pasukan Pengakap dengan motto mereka “Selalu Bersedia.. Canggih. orang lengkap berpakaian serba merah diketuai oleh ……………………… Kontigen seterusnya ialah Rumah Rusa... Cemerlang” menjadi motto pada tahun ini...... dengan kekuatan pasukan seramai ……….. Melangkah segak bergaya dengan uniform masing-masing.. pasukan ini diketuai oleh ……………………………...... Olahragawati Sekolah bagi tahun 2007....... Rumah Waja melangkah segak bergaya untuk melakukan lintas hormat. “ Ceria. orang............

Kita akan sama-sama saksikan sama ada mereka berjaya mengekalkan kejuaraan tersebut tahun ini. orang. Acara lintas hormat dan perbarisan ………………………………………….bagi tahun 2007. lambaian Wira gemilang yang diketuai oleh ………………………………. pasukan ini sudah bersedia untuk menempa kecemerlangan tahun ini.. pada hari ini diakhiri oleh pasukan .Dengan kekuatan kontigen seramai ………….. Berikutnya..

* Majlis merakamkan ucapan terima kasih. Bandar Sri Damansara (1) untuk memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Sukan pada tahun ini. Bandar Sri Damansara (1). • Off Kompang . Bagi memberkati majlis. guru-guru serta pelajar-pelajar sekalian.(TUNGGU LAGU MARCHING HABIS) (FAIZAH) Hadirin yang dihormati sekalian. Kini . tibalah masa yang dinantikan iaitu perasmian Kejohanan Sukan Tahunan Kali kelima SMK. Olahragawati Sekolah bagi tahun 2007. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Bacaan ikrar ini akan diiringi oleh pembawa-pembawa bendera. majlis dengan sukacitanya menjemput Pengetua SMK. Yusof Para ibu bapa. Bandar Sri Damansara (1). Dengan segala hormatnya dipersilakan. Yusof bin Roslan untuk mengetuai bacaan doa. Hadirin yang dihormati. dengan ini dipersilakan saudara Mohd. Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Kejohanan Sukan Tahunan pada kali ini diteruskan lagi dengan bacaan ikrar kejohanan yang akan diketuai oleh saudari Soo Yun Chen. Bagi meneruskan acara. Chin Kok Goon bagi menyampaikan amanat beliau. * Majlis merakamkan ucapan terima kasih (LYNN) Hadirin dan hadirat sekalian. Dr. Dipersilakan * Terima kasih diucapkan kepada saudara Mohd.

bagi menyerikan lagi kejohanan ini dan juga sebagai pembakar semangat para atlet untuk bertanding. (Dengan ucapan perasmian itu tadi. Hadirin yang dihormati.Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff di atas kesudian beliau untuk hadir dan seterusnya merasmikan kejohanan sukan pada tahun ini. Denga berakhirnya persembahan itu tadi. SYed Razak. Persembahan terakhir yang akan kita saksikan sebentar lagi ialah persembahan oleh Pasukan Sorak Sekolah. maka berakhirlah upacara perasmian pada pagi ini. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. Pengetua SMK. Tn. Hadirin sekalian. Dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang DiPertua PIBG. Wushudao dan juga Pasukan Sorak. Bandar Sri Damansara (1) bagi tahun 2008. Bandar Sri Damansara (1) . Dipersilakan. Hadirin sekalian. kita akan saksikan persembahan-persembahan yang hebat daripada Persatuan Silat Gayung. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. Sama-samalah kita saksikan. (FAIZAH( Seterusnya. Hadirin hadirat sekalian. maka dengan rasminya bermulalah Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. kita akan saksikan persembahan daripada kelab waja diri Taekwando yang akan mempamerkan kehebatan seni mempertahakan diri mereka . Namun begitu. • Terima kasih diucapkan kepada Kelab Wushudao. Kelab Taekwando. Majlis mempersilakan Kelab Wushudao untuk mempamerkan persembahan mereka. Dengan ini dipersilakan Persatuan Silat Gayung sekolah untuk mempersembahkan seni silat mereka. Persembahan seterusnya ialah daripada Kelab Wushudao. para jemputan serta semua .

Kita beri tumpuan sebentar ke balapan kerana acara 100 m L1 akan bermula sebentar lagi Acara yang bakal berlangsung ialah acara ………………… Acara seterusnya ialah …………………… yang akan bermula selepas ini. Bandar Sri Damansara (1). majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………. Sementara itu. Untuk itu. Dengan ini. Hadirin yang dihormati. majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………. Acara yang akan dimulakan sebentar lagi ialah acara 1500m (Akhir) Terbuka Lelaki dan Perempuan..Lompat Jauh Akhir P1 dan Lompat Tinggi Akhir L2. Kita berikan tumpuan ke kawasan pentas utama kerana majlis penyampaian hadiah akan dilangsungkan. Sebentar lagi kita akan dapat menyaksikan pelbagai acara padang dan balapan. . PENGUMUMAN PERMULAAN ACARA LYNN/ FAIZAH Hadirin sekalian.pihak yang telah sudi hadir bagi memeriahkan lagi upacara perasmian Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK.untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang..pegawai-pegawai kejohanan diminta bersedia di tempat masing-masing. Sebentar lagi akan diadakan majlis Penyampaian Hadiah Bagi Acara-acara yang telah dilangsungkan. PENGUMUMAN PENYAMPAIAN HADIAH Hadirin sekalian.dengan diiringi oleh …………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah.

. Johan…………. ialah Tempat ketiga jatuh kepada…………. Naib Johan……………. . Naib Johan jatuh kepada…………... Tempat ketiga dimenangi oleh……….. Johan bagi acara……….Bagi acara………………………. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful