Prezentarea generala a firmei SC Agroalim Distribution SRL

S.C. Agroalim Distribution S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1991 fiind înmatriculată în Registrul Comerţului sub nr. J40-2308-1999, cod unic de înregistrare R11532771, având drept persoană de contact pe Dan Burian, Director General. Firma nu a suferit modificări decât majorarea capitalului social în 2009 cand a fost preluata de Smithfield Foods Firma îşi are sediul social în Calea Vitan Calea Vitan nr 242 ,Corp C17,Lot 3,sector 3 Bucuresti iar punctul de lucru se află în Bd. Metalurgiei, nr 300 bis sau Buftea Jud Ilfov. Pentru contact, firma pune la dispoziţie adresa de e-mail: office@agroalim.ro, web site-ul: www.agroalim.ro, precum şi numărul de telefon: +40021/200.63.00 şi de fax: +40-021/200.63.01 În 2010, firma S.C. Agroalim Distribution S.R.L. are 439 angajaţi. În 2008, cifra de afaceri a fost de ,231.338.015 RON

Activitatea zilnica desfasurata in cadrul intreprinderii SC Agroalim Distribuiton SRL
Data Ora
9ºº-10ºº 10ºº-11ºº

Activitatea desfăşurata
Cunoaşterea firmei Cunoaşterea personalului din următoarele departamente : vânzări, marketing, contabilitate, distributie,facturare si urmarire plati. Am început lucrul in departamentul de facturare si urmarire plati. Am asistat la activităţile care se petrec in departamentul de facturare si urmarire plati după cum urmează: - receptia marfurilor - Intocmirea zilnica a facturilor fiscale pentru serviciile de - Verificarea periodica a facturilor fiscale de la furnizori -ntocmirea si actualizarea permanenta a situatiei privind distributia - Urmarirea zilnica a incasarii facturilor, atat a celor achitate cash, cat si a celor achitate prin banca - arhivarea corecta si la timp a tuturor documentelor operate; - genereaza in sistem carnetele de documente; - anuleaza fizic si in sistem toate documentele gresite;

Îndrumător
Bratu Ionut Bratu Ionut

Observaţii

11ºº-15ºº

Elena Micu / Bratu Ionut

31.05.2010 (prima zi de pratica)

Am facut cunostinta cu colegii mei de la departamentul de facturare si am observat cum isi desfasoara acestia activitatile in fiecare zi.

data document.urmareste operarea corecta si la timp a documentelor completate de mana (avize.anuleaza in sistem toate documentele gresite . . protocoale). .genereaza in sistem carnetele de documente . .coordoneaza solutionarea comenzilor speciale (fabrici. . fara semnatura si stampila de receptie) pe care il preda Dispecerilor si Departamentului Financiar – Contabil. Real) si a tuturor urgentelor si situatiilor neprevazute ivite.începerea primelor noţiuni ale programului de facturare cu care lucrează firma . .Atributii in sistemul MENTOR : .intocmeste saptamanal un raport referitor la facturile cu probleme (pierdute. Stoc Control.urmareste documentele ce privesc miscarile de marfa dintre gestiuni (ex: Buftea – sediu).poate configura in sistem liste preferentiale si salva . motiv anulare) si referitor la carnetele de documente generate (tip document..intocmeste la sfarsitul fiecarei zile un raport referitor la documentele anulate (numar. serie.aduce la indeplinire orice alte dispozitii ale sefilor ierarhici. . facturi. note de transfer. Receptie. . . . interval de numere) pe care le preda Departamentului Financiar – Contabil.intocmeste zilnic un raport cu privire la marfurile nedescarcate din gestiune. pe care il preda Serviciului Preturi. .sterge documentele gresite operate in sistem .

dupa care le intocmeam o declaratie de conformitate si de aici erau luate de soferi 11ºº-12ºº 01. avize. despre cum se anuleaza o factura daca aceasta a fost transmisa beneficiarului si ca aceasta actiune se numeste stornare Nelucrand niciodata in domeniul contabil nu stiam la ce se refera aceste ordine de plata.verifiicare facturi intrari .structura programului -anulare facturi in cazul in care s-au efectuat erori .despre produsele noi introduse.liste noi.Asigura permanent disponibilitatile necesare si mentinerea capacitatii de plata (cash flow) . aici trebuia sa introduc comenzile de la agenti.06. .iar dupa ce erau validate de catre gestionari le scoteam din sistem. note de transfer) Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora 9ºº-11ºº Activitatea desfăşurata Aprofundarea cunoştinţelor in domeniul facturarii prin intermediul programului Mentor după cum urmează: .NIR uri.invatarea atribuţiilor zilnica ale operatorului facturare cum ar fi : -Verifica facturile de marfa .facturi iesiri.poate modifica documente operate in sistem (facturi. Îndrumător Cristina Manea/ Bratu Ionut Observaţii Mi s-a explicat cum se introduc datele despre o firma .2010 (a doua zi de practica) Invatarea sistemului de plata prin intermediul cash si al ordinelor de plata Cristina Manea/ Bratu Ionut 12ºº-15ºº Am asistat la calcularea Cristina comisioanelor aferente in cazul Manea/ agentilor de vanzari cărora li se Bratu Ionut cedează comision -întocmirea de rapoarte zilnice privind încasările filialei din ziua respectiva ( cash sau ordin de plata) .

In cursul zilei de astazi a intervenit o problema.06.Inregistreaza facturile in sistemul de gestiune a stocurilor -Emite facturi de iesire a produselor insotite de avize ale marfurilor -Asigura relatia cu furnizorii -Verifica jurnalele de cumparare si vanzare pentru a incarca marfa.verificarea stocului existent.. Dimineata aveau prioritate produsele care trebuiau livrate catre magazine. furnizorul de produse de pizzerie a a dus pe langa produse de calitate superioara si produse a caror calitate era afectata (cutiile de carton erau deteriorate . 02.Aceste neconcordante au fost transmise managerului relatiilor cu furnizorii care a rezolvat aceasta problema.NIR-uri .corelarea informatiilor existente in programul Mentor cu informatiile existente la gestionar. -corelarea facturilor cu stocul fizic -preluarea si verificarea permanenta a avizelor de insotire a marfii cat si a observaţiilor facute de agentii de vanzari in legatura cu traseele produselor respective -primirea furnizorilor si verificarea platilor catre acestia .in special din cauza transportului incorect al acestora.2010 ( a treia zi de practica) 9ºº-15ºº M-am implicat efectiv timp de Cristina 6 ore in activitatea de invatare Manea a produselor firmei si apoi facturare începând cu -emiterea de facturi -cu realizarea NIR-urilor din ziua respectiva pentru produsele primite. Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Îndru mător Observaţii Am efectuat facturari.

Mi s-a mai explicat si cum operatorii de vanzari trebuie s astie sa-i ofere clientului produsele care i se potrivesc acestuia cel mai bine( ex: produsele congelate de peste cu un pret mai mic sau decat produse congelate romanesti sau doar produse de pizzerie) 9ºº-11ºº 03.Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata In acest timp am realizat vizitarea depozitului -prezentarea structurii depozitului -prezentarea conditiilor de depozitare a produselor congelate si refrigerate Îndrum ător Bratu Ionut Observaţii Am observat cum fiecare tip de produse este depozitat in camere frigorifice cu tempereaturi specifice acelor produse mi-au fost explicate metodele de vanzare ale agentilor de vanzari ale acestei firme si cum fiecare agent de vanzari are propriul portofoliu. Responsabilitati in cadrul departamentului vânzări : -identificarea oportunităţilor de vânzare -solutionarea plângerilor -cunoasterea utilizării tarifelor sau promotiilor speciale ca elemente ajutatoare pentru vânzare -stapanirea tehnicilor personale de vânzare -intocmirea saptamanala a unui raport cu activităţile de vânzare -cunoasterea mediului competitiv al firmei Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Implicarea activa timp de 6 ore in activitatea departamentului Îndrumăt or Razvan Cretu /Bratu Observaţii A trebuit sa ofer informatii .06.2010 (a patra zi de practica) 11ºº-15ºº Am luat parte la activităţile Razvan care se desfasoara in Cretu departamentul vânzări după cum urmează : departamentul vânzări are datoria de a promova firma si de a realiza vânzări optime in cele mai bune condiţii pentru companie.

după cum urmează : .acte urgente .planificarea.preluarea apelurile telefonice care vin din partea clientilor care doresc noutati despre activitatea firmei sau despre promotiile acesteia . Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Am asistat la activităţile ce se desfasoara in cadrul departamentului de marketing.06. conducerea si dezvoltarea programului de marketing si vânzări pentru atingerea unui nivel optim de profit al firmei .06. întocmirea agendei zilnice ale directorului general. cum se realizeaza reclamele firmei si publicitatea gratuita realizata in general de clientii firmei.04. Ionut detaliate despre calitatea .pretul produselor aflate la promotie pentru acei clienti care ne-au sunat pentru efectuarea unor comenzi.2010 (a sasea zi de practica) 9ºº-15ºº .mesajele trimise de acesta pentru diferite departamente ). Îndrumător Corina Mitea Observaţii Mi-au fost explicate practicile mixului de marketing referitor la preturi. Convingerea clientilor de a efectua comenzi . In acest departament se desfasoara următoarele activitatea : preluarea apelurilor telefonice.implicarea in activităţile de secretariat.operarea comenzilor curente sau viitoare in programul Mentor .produse. Mi s-au acordat sarcini destul de 07.oferirea de informaţii utile cu privire la valabilitatea promotiilor oferite clientului la momentul solicitat de către acesta .2010 (a cincea zi de practica) 9ºº-15ºº vânzări : . efectuarea de rapoarte zilnice destinate conducerii pentru analiza .întocmirea de liste cu cererile speciale ale clienţilor.im agine. In schimb la secretariat mi s-au explicat activitatile pe care le efectueaza zilnic o secretara si cum se realizeaza acestea( primire/tr imitere faxuri.mesajele primite pentru directorul general.

Am asistat la preluarea ideilor de la fiecare angajat al acestui proiect si imbinarea lor intr-o imagine ce se afla in concordanta cu capacitatea firmei si cu serviciile oferite de aceasta .2010 (a saptea zi de practica) 9ºº-12ºº 12ºº-15ºº Au fost efectuate schite .gen curierat . Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Îndrumător Observaţii Am aprofundat activităţile ce David Nane se desfasoara in cadrul departamentului marketing începând cu dezvoltarea de noi produse proprii. 08.departamentului de marketing. Pregătirea promotiilor ce vor fi desfasurate in cadrul extern in decursul unei perioade de timp si analiza pietei referitor la cunostintele acestora despre obiectivul firmei SC Agroalim Distribution SRL In continuare am asistat la David Nane activităţile de pregătire a imaginii noilor produse .06.planuri au fost analizate rezultatele unor sondaje de piata si planificari ale realizarii unor alte sondaje de piata( referitor la calitatea anumitor produse proprii de pe piata) .usoare .de realizarea unor promotii avantajoase atat pentru firma cat si pentru client. Predarea ideilor directorului departamentului de marketing si asteptarea aprobarii acestuia.departame ntului de resurse umane .am fost delegat sa transmit diverse acte departamentului de vanzari.

operatii care fac obiectul contabilitatii financiare Îndrumător Mihaela Cernea Observaţii Mi s-a explicat ca rolul documentelor contabile este de inregistrare cornologica si sitematica a operatiunilor efectuate. mi s-a mai explicat ca majoritatea documentelelor contabile se emit in dublu sau triplu exemplar pentru ca un exemplar ajunge la departamentul contabilitate iar unul ramane la furnizor/ Cumparator sau pentru incarcarea in gestiune .urmareste si tine evidenta cheltuielilor privind desfacerea produselor(transportul. depozitarea.2010 ( a opta zi de practica) 9ºº-15ºº Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Îndrumător Observaţii . iar in triplu exemplar se intocmeste de obicei NIR-ul atunci cand se constata diferente la receptie.06. Indatoririle din acest departament: -urmarirea cheltuielilor privind transportul si aprovizionarea cu produse . 09.Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Prezentarea departamentului de contabilitate. sortarea si intretinerea lor) -intocmirea documentelor contabile -inregistrarea datelor din documentele contabile primare cu ajutorul conturilor. Cum se calculeaza soldul zilei utilizand documentele aflate in registrul de casa.precum si generarea documentelor de sinteza.

si a avizelor cu care marfa se transporta de la o gestiune la alta. -Completarea registrului jurnal şi a registrului cartea mare. -verificarea stocurilor.Calcularea drepturilor salariale. -Informarea periodică asupra schimbărilor legislaţiei fiscale şi contabile pentru a conduce corect evidenţa operativcontabilă la sediul firmei şi pentru alegerea unei politici corecte la nivelul decizional al societăţii.06.10. Facultatea de Management Turistic si Comercial Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfasurata Îndrumător Observatii . -Introduceam facturile de intrare marfa. -urmarirea unui articol cu fisele de magazie.2010 (a noua zi de practica) 9ºº-15ºº Implicarea activa in activitatea departamentului contabilitate: -Operarea documentelor contabile -Intocmirea si verificarea balantelor contabile si a situatiilor financiare semestriale si anuale (bilantul contabil) . a jurnalului de cumpărări şi a registrului inventar -Calcularea şi analiza principalilor indicatori economico-financiari în baza balanţei de verificare şi a situaţiilor financiare. -creearea de articole noi. -Verificarea jurnalului de vânzări. -ingrijirea de activitatea zilnica de emitere de facturi si avize. -Introducerea de facturi de marfa si intocmirea receptiei conform notei de intrare receptie a gestionarului. -Întocmirea şi depunerea la termenele legale a declaraţiilor privind impozitele şi taxele. Daniela Militaru Ma ocupam cu -anularea documentelor. -Reprezentarea societăţii cu ocazia verificării evidenţei contabile de către organele abilitate prin lege de a efectua controale financiar-fiscale. întocmirea ştatelor de plată şi întocmirea documentelor de virament aferente acestora. -Întocmirea şi întregistrarea la termenele legale a declaraţiilor privind contribuţiile sociale.

prelucreaza si pastreaza informatiile referitoare la situatia stocurilor .Efectueaza receptia fizica a marfii la intrarea in magazia firmei .Utilizeaza eficient spatiul de depozitare a marfurilor -Asigura miscarea stocurilor .Raporteaza lunar rezultatele activitatii de gestiune a stocului .Ofera informatii despre stocuri departamentelor firmei .Efectueaza transferurile de marfa din stocul central in substocuri si retur .Pastreaza documentele justificative legate de stocuri .Opereaza in stoc miscarile de marfa .Participa activ la operatiunile de incarcare/descarcare a marfii la/din magazia firmei .Urmareste completarea de catre clienti a documentelor fiscale conform legislatiei Din responsabilitatile unui gestionar eu nu am fost pusa decat sa-l ajut pe domnul Florin Stan sa efectueze inventarul lunar al stocului de marfa si sa introducem marfa in stoc pe baza documentelor de intrare .Raporteaza superiorului ierarhic diferentele intre marfa fizica si cea scriptica aparute la receptia marfii la magazie .Emite avize de expeditie pentru marfurile ce parasesc firma.Efectueaza operatiuni de intrare in stoc a marfii . in conditiile prevazute de lege .11.Verifica documentele vamale la introducerea NIR-ului si semnaleaza eventualele neconcordante .Pastreaza evidenta documentelor de transfer emise.Efectueaza lunar inventarul stocului de marfa .Respecta legislatia de gestiune a stocurilor . cu semnaturile de predare/primire la zi .Raporteaza superiorului ierarhic orice neconcordanta intre stocul fizic si cel scriptic .Inregistreaza.2010 (a zecea zi de practica) 9ºº-15ºº Am asistat la activitatile zilnice ce se Florin Stan desfasoara in departamentul gestiune si responsabilitatile unui gestionar: -Asigura gestiunea fizica a stocului demarfa .Urmareste ca marfa introdusa in stocul central sa fie sigilata .06.Introduce marfa in stoc in baza documentelor de intrare .

Am fost delegata din nou in departamentul contabilitate 13ºº-15ºº Mircea Rosu Mircea Rosu Am ajutat la aranjarea produselor pe categorii. . . 11ºº-15ºº .06.temperatura etc Mircea Rosu Training bazat pe efectuarea activitatilor din cadrul departamentului Am ajutat la aranjarea produselor pe categorii.verificarea respectarii procedurilor de impachetare si etichetare ale produselor.2010.06.Pregatirea livrarilor .2010 (a dousprezecea zi de practica) Am asistat la activităţile ce se desfasoara in cadrul departamentului de desfacere/ambalare: .Organizarea personalului in vederea aranjarii marfii pe categorii.Coordonarea activitatii din depozit si a persoanelor din depozit si de la facturare.verificarea respectarii procedurilor de impachetare si etichetare ale produselor.9ºº-11ºº 14.Optimizarea costurilor.Pregatirea livrarilor .06. Am asistat la activităţile ce se desfasoara in cadrul departamentului de desfacere/ambalare: . .Optimizarea costurilor.Organizarea personalului in vederea aranjarii marfii pe categorii. întocmirea ştatelor de plată şi Mi s-a spus ca am fost repartizata din nou la acest departament pentru a vedea daca am retinut ce mi s-a explicat si ce-am efectuat pe data de 10.Supravegherea depozitarea marfii in spatiu adecvat. .Supravegherea depozitarea marfii in spatiu adecvat. in spatiul adecvat si la temperatura adecvata 15.2010 (a unsprezecea zi de practica) Am fost delegat in departamentul de desfacere/ambalare: -am participat la un mic training legat de aranjarea produselor in functie de categorie.Optimizarea personalului din depozit si de la facturare. 9ºº-13ºº . .Calcularea drepturilor salariale. . . .Optimizarea personalului din depozit si de la facturare.Coordonarea activitatii din depozit si a persoanelor din depozit si de la facturare. . in spatiul adecvat si la temperatura adecvata Daniela Militaru Implicarea activa in activitatea departamentului contabilitate: -Operarea documentelor contabile -Intocmirea si verificarea balantelor contabile si a situatiilor financiare semestriale si anuale (bilantul contabil) .

-Reprezentarea societăţii cu ocazia verificării evidenţei contabile de către organele abilitate prin lege de a efectua controale financiar-fiscale.2010 (a cincisprezece a zi de practica) Am fost delegata in departamentului management : -preluarea si directionarea apelurilor telefonice . inregistrarea.asigurarea protocolului in cadrul intalnirilor.2010 (a paisprezecea zi de practica) M-am ocupat de aranjarea in ordine cronologica a dosarelor in desfasurare 9ºº-15ºº 9ºº-15ºº 18. -Întocmirea şi depunerea la termenele legale a declaraţiilor privind impozitele şi taxele.06. -Verificarea jurnalului de vânzări.06.preluarea. a jurnalului de cumpărări şi a registrului inventar -Calcularea şi analiza principalilor indicatori economico-financiari în baza balanţei de verificare şi a situaţiilor financiare. in conformitate cu cerintele zilnice . -Informarea periodică asupra schimbărilor legislaţiei fiscale şi contabile pentru a conduce corect evidenţa operativ-contabilă la sediul firmei şi pentru alegerea unei politici corecte la nivelul decizional al societăţii. -Întocmirea şi întregistrarea la termenele legale a declaraţiilor privind contribuţiile sociale. 17. clientilor si a celorlalti angajati Cristian Neagu . distribuirea la compartimentele implicate.2010 (a treisprezecea zi de practica) întocmirea documentelor de virament aferente acestora. indosariere si arhivarea corespondentei si a mesajelor primite din partea partenerilor.9ºº-15ºº 16.06.primirea vizitatorilor si anuntarea persoanelor de contact din societate . Am fost delegata in departamentul juridic -aici sunt mai multi reprezentanti juridici care se ocupa cu rezolvarea litigiilor si proceselor intentate firmei -arhivarea documenteor juridice Pascu Robert D-na Daniela mia spus ca e putin mai greu la inceput dar ca trebuie sa tin minte ca oricine poate sa invete cat timp are vointa. -Completarea registrului jurnal şi a registrului cartea mare.

iar pe de altă parte experienţă profesională şi personală.actualizarea bazei de date documente .redactarea corespondentei de afaceri necesara desfasurarii activitatii zilnice . fax.asigurarea suportului administrativ pentru toate departamentele firmei Din punctul meu de vedere. e-mail .elaborarea si redactarea documentelor si situatiilor cerute de management . Activităţile desfăşurate sub îndrumarea instructorului de practică sau a personalului din direcţiile la care am fost repartizată reprezintă pe de o parte o mai bună cunoaştere a activităţii zilnice din cadrul unei intreprinderi nationale. activitatea de practică desfăşurată în cadrul SC Agroalim Distribution SRL Bucureşti mi-a permis familiarizarea cu statutul şi activitatea Firmelor de distributie si depozitare . .. Iminenţa desfăşurării mi-au permis aprofundarea unor cunoştinţe dobândite până în acest moment..asigurarea transmiterii documentelor prin posta.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful