You are on page 1of 6

Selengkapnya di https://www.infastpedia.

net
Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas XI Semester 2 K13 - Hai
selamat datang di website infastpedia Adik adik yang baik hati. Bagaimana kabarnya,
semoga selalu sehat ya. Pada kesempatan yang cerah ini kakak ingin berbagi lagi tentang 10
contoh soal song bahasa inggris untuk adik adik yang sedang duduk dibangku kelas 11
SMA/MA. Soal ini sudah kakak sediakan berserta dengan kunci jawabannya, sehingga bisa di
jadikan acuan untuk latihan soal bahasa inggrisnya.

Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya


Berikut dibawah ini, soal song bahasa Inggris SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat beserta
jawaban kurtilas edisi revisi.

A. Answer the questions by crossing (X) a, b, c, d, or e in front of the right answer!

The following text is for number 1-5!

Straight Through The Heart


Song by: Dio

Hanging ….(1) the cobwebs in your mind


It looks like a long, long way to fall
No one ever told me life was kind
I guess I never heard it, never heard it all

Living in a world of make believe


I can hide ….(2) what’s real
But wearing your emotions on your sleeve
And they all know what you ….(3)

And here it comes again


Straight through the heart
Straight through the heart

Oh, never …. (4) a secret with your eyes


It’s the eyes that let you down
Tell a little truth ….(5) many lies
It’s the only way I’ve found

Shout to the wind


How can you hurt me this way
Oh once it begins
It looks like it’s coming to stay

1. a. from
b. for
c. to
d. at
e. will
Answer: c
Selengkapnya di https://www.infastpedia.net
2. a. beside
b. behind
c. front
d. up
e. beneath
Answer: b
3. a. see
b. hear
c. feel
d. saw
e. felt
Answer: b
4. a. mouth
b. tell
c. say
d. say
e. hear
Answer: a
5. a. or
b. with
c. and
d. so
e. from
Answer: b

Down to Earth
Song by: Peter Gabriel

[Verse 1]
Did you …. (1) that your feet had been bound
By what gravity brings …. (2) the ground?
Did you feel you were tricked
By the future you picked?
Well, come on down
All those rules don’t apply
When you’re high in the sky
So, come on down
Come on down

[Chorus}
We’re coming down to the ground
There’s no better place to go
We’ve got snow up on the mountains
We’ve got rivers down below
We’re coming down to the ground
We hear the birds sing in the trees
And the land will be looked after
We send the seed out in the breeze
Selengkapnya di https://www.infastpedia.net
[Verse 2]
Did you think you’d escaped from routine
By charging the script and the scene?
….(3) all you made of it
You’re always afraid
Of the change
You’ve got a lot on your chest
Well, you can come as my guest
….(4), come on down
Come on down

[Bridge}
Like the fish ….(5) the ocean
We felt at home in the sea
We learned to live off the good land
Learned to climb up a tree
Then we got up on two legs
But we wanted to fly
When we messed up our homeland

We set sail for the sky

[Outro]
We’re coming down
Coming down to Earth
Like babies at birth
Coming down to Earth
We’re gonna find new priorities
These are extraordinary qualities

6. a. say
b. think
c. hear
d. feel
e. consider
Answer: b

7. a. on
b. to
c. of
d. off
e. on
Answer: b

8. a. despite
b. because
c. although
d. nevertheless
Selengkapnya di https://www.infastpedia.net
e. moreover
Answer: a

9. a. but
b. so
c. let’s
d. and
e. or
Answer: c

10. a. on
b. in
c. at
d. under
e. beneath
Answer: b

B. Read the following lyric and then answer the questions!

“Viva Forever”
Song by: Spice Girls

Do you still remember


How we used to be
Felling together, believe in whatever
My love has said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my savior, my spirit I gave ya
We’d only just begun

Hasta Manana,
Always be mine

[Chorus:]
Viva forever, I’ll be waiting
Everlasting, like the sun
Live forever,
For the moment
Ever searching for the one
Yes I still remember,
Every whispered word
The touch of your skin, giving life from within
Like a love song that I’d heard
Slipping through out fingers,
Like the sands of time
Promise made, every memory saved
Has reflections in my mind
Selengkapnya di https://www.infastpedia.net
Hasta Manana,
Always be mine

[Chorus]
Back where I belong now,
Was it just a dream
Feelings unfold, they will never be sold
And the secret’s safe with me

Hasta manana,
Always be mine
[Chorus x2]

Questions:
11. What is theme of the song above?
Answer: Viva Forever.

12. What does “Hasta Manana” means?


Answer: See you tomorrow.

13. What was still remembered by the singer?


Answer: The words whispered to her.

14. Does the writer think that the feeling is a dream?


Answer: Yes, she does

15. What is represented by the sand of time?


Answer: Promise that have been made.

“Songs for A Dying Planet”


Song by: Joe Walsh

Is anyone out there?


Does anybody listen or care anymore?
We are living on a dying planet,
We’re killing everything that’s alive,
And anyone who tries to deny it
Wears a tie

And gets paid to lie


So I wrote these songs for a dying planet,
I’m sorry but I’m telling the truth,
And for everybody trying to save it
These songs are for you, too.
Is anyone out there?

Questions:
16. What kind of planet are we living now?
Answer: Dying Planet.
Selengkapnya di https://www.infastpedia.net
17. Who are people who deny that they have killed living things?
Answer: People who wear a tie and get paid to lie.

18. Who is the singer of the song above?


Answer: Joe Walsh.

19 For whom does the singers wrote that song?


Answer: For the dying planet.

20. Why does the singer feel sorry?


Answer: Because he tells the truth.