You are on page 1of 13

Compania Toyota

Proiect Management

Ichim Raluca An II/ seria E/ grupa

Compania oferă de asemenea servicii financiare prin filiala sa Toyota Financial Services. cu aproape 500. În luna iulie 2006 Toyota depăşise Ford în vânzările de automobile.4 Prezentarea firmei Toyota Motor Corporation (sau TMC | Toyota Jidosha Kabushiki kaisha) este o companie multinaţională care produce automobile.808 de angajați (incluzându-i pe cei din companiile afiliate). ceilalţi doi fiind Nissan Motors şi Honda Motor. însă producătorul american şi-a recâştigat poziţia o lună mai târziu. şi 8. şi activează şi în alte domenii de activitate. producătorul automobilelor Subaru. Scion şi Lexus. autobuze şi roboţi. camioane. cu sediul principal în oraşul Toyota. De la 31 martie 2009 are un capital de 397. Europa şi Africa şi este liderul de piaţă în Australia.05 miliarde de yeni și un efectiv de 320. Toyota este cel mai mare producător de autovehicule din Asia şi al doilea producător mondial. .54 milioane de vehicule. În anul 2005. Toyota deţine o importantă cotă de piaţă în Statele Unite. Japonia.000 mai puţin decât General Motors în acel an. Toyota deţine majoritatea acţiunilor în cadrul companiilor Daihatsu şi Hino. Toyota este unul din cei trei mari producători asiatici de autovehicule care concurează producătorii americani pe piaţa mondială.7% din Fuji Heavy Industries. Autovehiculele produse sunt vândute sub denumirile de Toyota. fondată la 28 august 1937. Toyota împreună cu Daihatsu Motor Company a produs 8.

Comentatorii au disputat că motivul este mixul de produse pe care compania il servește pentru piața auto.. . În 2003 Toyota și-a devansat rivalul său Ford. Puternica sa poziție din industrie este bazată pe o serie de factori care include o gamă diversificată de produse.59 milioane de unități în aceeași periodă. pentru a deveni al doilea fabricant de masini mondial cu 6. de la micul Yaris la camioane mari. jucând un rol important în marketing și în inovarea tehnologiei fapt care duce la creșterea popularității ei.Puncte forte Noi investiții ale companiei Toyota în fabrici din SUA și China au crescut profiturile acesteia în 2005 contrar trendului mondial din industria auto. marketing cu ținte bine definite. Profiturile nete au crescut cu 0. Compania folosește tehnici de marketing pentru a identifica și satisface nevoile consumatorilor.78 milioane de unitati. Compania produce o găma largă de vehicule. Toyota este momentan fabricantul de mașini numărul 1 pe piața din Australia cu o piața de desfacere de 20%. cu detalii tehnice caracteristici și cu o imagine foarte bună. Toyota este un brand puternic. Acesta este un exemplu al unei segmentari foarte concentrate. Tot în Australia compania este foarte bine cotată atât ca încredere cat și ca imagine. Compania se află în spatele rivalului General Motors care a vândut 8. de încredere cu o tehnologie foarte avansată. poziționand și țintind în diferite țări.3% la 1855000 miliarde yeni. în timp ce vânzările au crescut cu 7. și un angajament către calitate și procedeul de fabricație. De asemenea compania își maximizează profitul prin abordări de fabricație eficiente.8% la 117000 miliarde yeni. Toyota țintește să ajungă liderul cu cea mai bună calitate în ceea ce privește fabricarea de automobile. atat pentru persoane fizice cat și pentru organizații comerciale. câștigând chiar trei prestigioase premii Banksia și un altul pentru cea mai bună prestașie de la Statele Unite.

Puncte slabe Fiind o companie mare. Prin urmare compania este expusă la fluctuațiile politice și economice din aceste două tari. precum și costuri mari de instruire (training) și forță de muncă. Automobilele Toyota pe benzină și diesel s-au tot fabricat de ani buni și s-au dovedit a fi demne de încredere odată cu trecerea anilor. Mișcările din cursurile de schimb scot la iveală cum marginile deja reduse din piața automobilistică. se reduc. Prin urmare dacă piața automobilistică experimentează o decădere. electrică/solară vor fi noi pe piața marketingului iar cumpărătorii ar putea să manifeste o indiferenăa față de această Matricea de evaluare a factorilor interni: Mediul intern: . însă vehiculele bazate pe puterea schimbare.. compania s-ar confrunta cu un surplus de ofertă. Pe de altă parte daca piața automobilistică ar experimenta o creștere. Cererea mondială pentru automobile se află într-o condiție de exces. Fabricile reprezintă o investiție imensă în costuri costisitoare fixe. Poate de aceea compania a început să-și îndrepte atenția către noua piața în dezvoltare din China. În ceea ce priveste vehiculele hibride. prin urmare fabricanții de automobile trebuie să se asigure că modele lor sunt cele pe care le vor consumatorii. Aceasta este o problemă specifică fenomenului de fabricare a automobilelor in volume mari. își are propriile probleme. Majoritatea produselor Toyota sunt destinate pentru SUA și Japonia. tehnologia este nouă și “not tried and true” și înca se știu puține lucruri despre această manifestare în curs de dezvoltare. compania ar putea pierde oportunitatea de a încasa caștiguri suplimentare din cauza sub-capacității sale de producție. Compania trebuie să continue să producă mașini pentru a-și menține eficiența operațională.

care au utilități diferite: sedii.10 0.24 0. 4. Nr. aceasta deține nenumarărate clădiri în 4 continente: America.20 0.10 0.clădirile ..ponderat 0. Fiind o companie transnatională. uzinelor și echipamentelor este de 5. Africa. 7.10 0.08 0. PUNCTE FORTE / SLABE Calitatea produselor Echipamente moderne Stabilirea implicarii angajatilor in domeniu Pastrarea partenerilor traditionali ai firmei Nerealizarea studiilor de piata privind cererea Punerea in valoare insuficienta a produselor realizate de societate Gradul redus de organizare si dezvoltare al marketingului Aprovizionarea de la furnizorii autohtoni Intarzierea livrarii a produselor Cresterea costurilor materiilor prime TOTAL Coef.personalul Compania are un un efectiv de 320.10 0.în sc ădere față de anul 2008.15 0.45 0.15 0. 3.20 0. 5.17 . 9.08 0.terenurile şi resusele naturale . 8. 10.08 0.4 1 Nivel evaluare PFM 4 PF PF PF PFS PS PFS PS PF PS 2 2 3 2 2 1 3 2 2 - Pct. Utilajele și echipamente utilizate sunt de ultimă generație. complexe de tip 3S. Valoarea proprietăților.08 3.808 de angajați la nivel global (31 martie 2009).20 0. 6.importanta 0. 2.echipamentele (dotările) .crt. Asia și Europa.504.20 0.60 0. Compania încearcă să folosească în procesul de producție utilaje care să nu producă daune mediului înconjurător. showroomuri.10 0. 1.559 de milioane de yeni în 31 martie 2009.20 0. pentru producție și desfacere.

17) indica faptul ca compania Toyota are o putere interna medie spre mare in domeniul comercial. Angajașii sunt selectați de pe piața internațonală a forței de muncă.clienţii: . Compania are dezvoltat un institut de instruire. Mediul extern: Micromediu: .furnizorii de marfuri: Asociații de furnizori Asociația Kyohokai Eihokai Data înființării Decembrie 1943 Aprilie 1983 Numărul de companii 217 125 Detalii Furnizorii de componente Furnizori de echipamente și distribuitori Total 342 .furnizori de forţa de muncă: Compania selectează persoane calificate cărora le oferă training în vederea implecmetării valorilor Toyota și a modului de lucru specific firmei.Concluzie Totalul valorilor de pe coloana punctajului ponderat (3. .

Toyota Financial Services Corporation oferă finanțare clienţilor. Genral Motors este lider de piața în SUA." "Toyota Comunitatea Oamenii de ştiinţă" (burse de studiu pentru elevii de liceu). Pentru a realiza aceasta cu succes. iar Ford se situează pe locul al treilea.organisme publice: Toyota a stabilit Toyota Institutul Tehnologic în 1981. "[54] Aceasta a contribuit la un număr de învăţământ la nivel local şi programe de burse pentru Universitatea din Kentucky. Toyota Institutul Tehnologic fondat Toyota Institutul Tehnologic la Chicago. .concurenta: Principalii competitori ai TCM sunt General Motors Company și Ford Motors Company. Indiana. . "Toyota Tineret pentru a înţelege de Vara de schimb Programul de Burse". Clientela ţintă este variată și acest fapt se datorează gamei vaste de produse oferite de Toyota Motor Company. "Toyota tapiserie. "şi" Toyota Finanţat Bursa. Macromediu: . TCM situându-se pe poziția de challenger. în 2003. Toyota este susţinător al "Toyota conducere Programul Expectations".mediu economic Toyota este în prezent cea mai profitabila companie de automobile din industrie. "Toyota Profesor Programul Internaţional". . şi alţii. de îndată ce el şi Toyota a devenit de succes. Departamentul de Relații cu Clienții în cadrul companiei este foarte bine dezvoltat.Activitatea companiei s-a bazat întotdeauna pe conceptul ”Customer First”(clientul pe primul loc). astfel cum a Sakichi Toyoda au planificat să se stabilească o universitate. "Marea Statele hispanic Camera de Comert Internship Program.

Toyota este. Toyota și-a păstrat rădăcinile crezând cu putere în ”Sistemul de Producție Toyota”. . mașina având un desing prietenos îmbinat cu puterea unui motor electric. demografic. bine acceptată de societatea americană.mediu tehnologic Toyota a avut abilitatea să țină pasul cu trendurile tehnologice aflate în permanentă schimbare. . Lexus are hubridul RX 400h.Chiar acum economia SUA este în fierbere.Oportunităţi Lexus și Toyota au acum reputația de fabricanți de automobile ecologice (nepoluante). Dar respingerea a fost dată uitării odată cu deschiderea primei fabrici Toyota în SUA. Creșterea pe piața americană a fost inițial mai lentă datorită stigmatului joponezilor dupa al doilea razboi mondial.cucerind și o bună parte din piața americană. Odata cu adoptarea metodei inventarului la timp. compania a reușit să-și mențină costurile scăzute și să-și folosească tehnologia pentru a fi în fața competiției din SUA care încă se bazează doar pe producția în masă și pe liniile de asamblare. Unii au ărerea că acesta s-a întâmplat deoarece Toyota nu are de-a face cu sindicatele. are mici greutăți financiare și costuri legale reduse. de exemplu Ford .mediu socio-cultural De la începutul anilor 40 și până astăzi vânzările TCM au crescut considerabil.mediu politic/juridic De când a început producția în SUA compania a avut puține implicații politice și juridice. Astfel că Toyota și competitnatural. tehnolrii ei întâmpină dificultăți. Publicul american pur și simplu nu cumpără. iar Toyota are un Prius.în general. Creșterea alarmantă a prețului petrolului. Rentabilitatea perspectivelor este surprinzătoare. În prezent. Amândouă sunt bazate pe tehnologiile avansate create de către organizație. a crescut vânzările vehiculelor hibride. . Toyota a vândut de asemenea această tehnologie și altor producători de automobile. .

Matrice de evaluare a factorilor externi . Ca orice producător de mașini. decăderi. SUA și Europa experimentează. Competiția crește aproape zilnic. Tot amenințare este și presiunea exercitată de companiile cu concurență directă de pe piața autovehiculelor ca de exemplu: companiile Hyundai. Compania este de asemenea expusă oricărei modificări a prețului materialelor brute. combustibil. cu noi competitori venind pe piața din China. Compania a lansat noul Aygo. care țintește noua piață streetwise și captează ( sau încearcă să o facă) natura culturii dansului și a DJ-ului. Toyota se confruntă cu rivalitate competitivă pe piața automobilistică. de asemenea. Ford etc. Coreea de Sud și noi fabrici din Europa de Est. Toyota nu a furnizat detalii privind costul acestei operațiuni. În 2005 compania a trebuit să recheme 88000 de automobile utilitare și camionete pick up datorită unor defecțiuni la sistemul de suspensie din față. . cu modele extinse. Acești factori economici reprezintă posibile amenințări pentru compania Toyota. precum cauciu. oțel. Europa și Australia.a cumparat tehnologia pentru noul său SUV Explorer Hybrid.Ameninţări Rechemarea vehiculelor este mereu o problemă existentă pentru fabricanții de autovehicule. Toyota țintește către noua tendință urbană. în timp ce restul au fost vandute în Japonia. Segmentul îngust este notoriu pentru marginile sale înguste și dificultățile de brand. Honda. Astfel de lucruri nu pot decât sa mărească interesul companiei Toyota pentru a investi în inovația și cercetarea tehnologiei hibrid. Mațina în sine este o decapotabilă unică. într-un segment foarte competitiv. Economiile cheie din Pacific. Majoritatea vehiculelor afectate au fost vandute în SUA.

a punctelor slabe.Nr. 4. 6. a obținut profit constant. are o cultura organizațională bună.08 0.30 0. 1.10 2.crt. 10.05 0.16 0. a oportunităților ți a amenințărilor se poate concluziona că Toyota : este o companie profitabilă. 9.16 0. 8.05 0.72 0.48 0. OPORTUNITATI / AMENINTARI Calitatea produselor oferite de concurentii externi Inflatie Introducerea pe piata a produselor noi Progres economic Acces avantajos la materia prima Instabilitate legislativa Investitii in materiale si echipamente noi Segment restrans de clienti Tendinta de crestere a cererii pe piata Nivelul ridicat al taxelor si impozitelor TOTAL Ci 0. are posibilitatea și condițiile de diversificare a produselor.05 0.15 0.16 0. 2. 5.15 0. are un management modern. 3. are produse diversificate și de bună calitate. .10 0. posedă o baza tehnico-materială modernă în proporție de aproximativ 80%.1 0.18 0.72 Concluzii În urma anașizei mediului de management și a identificării punctelor tari.08 0.45 0. are o structură organizatorică optimă. 7. are o piața de desfacere stabilă și este posibilă lărgirea ei. are un preț de cost al produselor competitiv.10 1 Cr CFM CM CM CS CM CFS CFS CM CS CS - Ne 4 2 2 2 3 3 2 3 3 1 - Pp 0.1 0.

In urma valorilor de pe coloana punctajului ponderat de 2.72 putem spune ca compania Toyota are o capacitate medie de adaptare cerintelor mediului extern. iar costul deseurilor este redus -sunt evitate cheltuielile de depozitare si transportare -operatiile de productie sunt executate fara probleme Compania Toyota a fost prima companie din lume care a adoptat filozofia JIT in cadrul sistemului ei de productie.- are posibilitatea de a se menține printre liderii de renume ai pieței naționale. Se recomanda ca pentru solutionarea diferitelor probleme din cadrul organizatiei managerii sa parcurga urmatorii pasi: -perceperea initiala a problemei -clarificarea problemei -determinarea sursei care e generat problema -investigarea cauzelor -contramasura -evaluarea -standardizarea . Recomandari: Compania Toyota dispune de beneficiile managementului JIT (fix la timp) si anume: -nivelurile stocurilor sunt reduse drastic -timpul efectiv ca produsele sa treaca prin fabrica este redus maximal -calitatea produselor este imbunatatita.

Ion Smedescu………………….ssrn. . 2000. .com . strategic. 1999. 2005.www. Editura Universitară.Management Bucuresti..jp .Vasile Balaure…………………Marketing.www... Bucuresti.Coneliu Russu………………. Editura Uranus. Editura ALL BECK. BIBLIOGRAFIE: .toyota.Marketing. București. .