You are on page 1of 17

Tajna je u imenu

Neodoljivo... ...slatko!

Knji`ica br. 1

Kvalitet je najbolji recept
Dr. Oetker d.o.o. • Jugoslavija, 11070 Beograd, Auto-put br. 9 Tel./fax: +381 (0) 11 696 818, 696 887, 696 891 • E-mail: oetkerªoetker.co.yu

Kvalitet je najbolji recept

i obogatili ih prelepim fotografijama. Jer. Trudili smo se da se za svakog od Vas na|e pone{to. koliko smo mi u`ivali biraju}i ih za Vas! @elimo Vam prijatnu zabavu i puno uspeha u pripremanju. Oetker" probnoj kuhinji. pa sve do onih malo starijih. godine ne igraju ulogu.Tajna je u imenu Dragi ljubitelji kola~a i recepata. Nadamo se da }ete u`ivati u isprobavanju ovih recepata. oni to vole… Prijatno! Va{ Dr. barem onoliko. Potrudili smo se da Vam ih pribli`imo na najjednostavniji na~in. Ovog puta smo za Vas odabrali ne{to originalno i novo. slatka zadovoljstva u pitanju. Oetker tim! . Nadamo se da se sla`ete sa nama. kada su mala. Otkrijte i Vi ukusne i prelepe nove ideje i zablistajte prvom prilikom sa nekom od ovih neobi~nih kreacija. polaze}i od onih najmla|ih. Razmazite svoje uku}ane i prijatelje. Svi recepti su isprobani u na{oj "Dr.

ostavite da se ocedi. visina ivice ca. 1 kesica Dr.. isklju~iti. Pripremite preliv za torte (ne dodaju}i {e}er) sa vo}nim sokom i prelijte pa`ljivo preko vo}a. Postepeno dodajte {e}er i dobro umutite. na 1 Vreme pe~enja: ca. 70 min. limuna. Umutite 2 belanceta mikserom. Po `elji ukrasite kapicama. i jo{ 25 min. na 1. Za testo: 2 belanceta.. ribizli. Oetker {lag pene Priprema: Vo}e operite. tako da smesa ostane ~vrsta. Oetker preliva za torte providnog. Pored svake tortice mo`ete da oblikujete i malu kapicu. 250 ml bistrog vo}nog soka (od gro`|a. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Ostavite tortice da se ohlade. na gas: prethodno zagrejati 25 min. Sipajte smesu u {pric za oblikovanje sa zvezdastim nastavkom. Tajna je u: . Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 120 stepeni.Bajzer vo}ne tortice Potrebno Vam je. 3 ka{ike {e}era Za preliv: 1 kesica Dr. mute}i najve}om brzinom. 100 g sitnog {e}era Za nadev: 500 g ogrozda. gro`|a. jabuke). Po potrebi ga iseckajte. Pospite {e}erom. Stavite ih da se peku. malina. tako da dobijete ~vrst sneg. 2 cm) spiralno na tepsiju oblo`enu hartijom za pe~enje. 500 g jagoda. Napunite ih vo}em po `elji. 25 min. (vo}e iz kompota po `elji). Nanesite tortice (Ø 7 cm. Slu`ite sa {lagom ili sladoledom od vanile..

80 g omek{alog maslaca. Za testo: 150 g prosejanog bra{na. i poravnajte. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Umutite slatku pavlaku sa {e}erom u prahu i u~vr{}iva~em za {lag prema uputstvu sa kesice. ½ kesice Dr. listi}ima nane ili {e}ernim listi}ima i pospite kakao prahom. 100 g {e}era. Oetker "Original Backin" pra{ka za pecivo. nekoliko listi}a nane (ili {e}ernih listi}a). 2 ka{ike {e}era. Pa`ljivo time prema`ite povr{inu i ivice ohla|ene torte... Pe}i u donjoj tre}ini pe}nice. 2 ka{ike ruma. Redom dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavak za ~vr{}e testo) umesite glatko testo. 1 jaje Za nadev: 1 tegla kompota od vi{anja ( ili tre{anja) bez ko{tica (660 gr). Sok od vi{anja (tre{anja) pome{ajte sa rumom. Oklagijom oblikujte okruglo testo i polo`ite ga u kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø). nama{}en i posut bra{nom. malo instant kakao praha Priprema: Pome{ajte bra{no sa pra{kom za pecivo i prosejte ga u ~iniju. 2 ka{ike prosejanog {e}era u prahu.Vatrogasna torta Potrebno Vam je. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. tre{njama. Ravnomerno rasporedite smesu po testu u kalupu. Tajna je u: . {e}erom i puding prahom i pripremite prema uputstvu sa kesice. Ukrasite tortu vi{njama. Oetker u~vr{}iva~a za {lag Za ukra{avanje: nekoliko vi{anja (ili tre{anja). Ravnomerno rasporedite mrvice preko nadeva od vi{anja (ili tre{anja).. Oetker pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile Za mrvice: 100 g maslaca. Dodajte vi{nje (tre{nje) u jo{ vru} puding i lagano prome{ajte. Za mrvice sastojke redom sipajte u ~iniju i pome{ajte ih mute}i mikserom (nastavak za ~vr{}e testo). 1 ka{i~ica Dr. 35 min. 100 g prosejanog bra{na. 1 kesica Dr. 80 g {e}era u prahu. Ostavite da odstoji na hladnom mestu do slu`enja. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. Oetker vanilin {e}era. 2 kesice Dr. prstovat cimeta Za premazivanje: 500 ml slatke pavlake. Za nadev ocedite vi{nje (ili tre{nje).

{e}er u prahu i vanilin {e}er dobro prome{ajte i dodajte `elatin. Prekrijte gotovim pati{panom i ostavite na hladnom mestu da odstoji 3 sata. 300 g raznog bobi~astog vo}a (borovnice. itd. a zatim pa`ljivo dodajte ulje. Prozirnu foliju i rub kalupa pa`ljivo uklonite. 1 kesica Dr. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 200 stepeni.. 100 g {e}era. Tajna je u: .. ribizle. 20 min. {e}er i vanilin {e}er. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 4 Vreme pe~enja: ca. ½ l kefira ili jogurta. Pa`ljivo sipajte fil preko vo}a i poravnajte. 1 kesica Dr. Oetker prozirnog preliva za torte Priprema: Penasto umutite jaja. jagode i bobi~asto vo}e po `elji. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa prethodno pripremljenom masom. 100 g {e}era u prahu. Masu stavite u kalup sa {tipaljkom oblo`en hartijom za pe~enje i poravnajte.Kavkaska torta Potrebno Vam je. Pome{ajte bra{no sa kakao prahom. 100 g prosejanog bra{na. dodajte u smesu od jaja i {e}era. Ostavite da odstoji na hladnom mestu do slu`enja. nekoliko jagoda ili malina. Oetker mlevenog belog `elatina. 10 g kakao praha. Oetker vanilin {e}era.) Za fil: 2 kesice Dr. Oetker vanilin {e}era. sok od 1 limuna. Pore|ajte ananas. 2 velike ka{ike ulja Za nadev: 5 kolutova ananasa (iz konzerve). Pa`ljivo okrenite tortu.. Kefir (ili jogurt). (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za nadev polo`ite rub kalupa sa {tipaljkom na prozirnu foliju. ½ l slatke pavlake Za glazuru: 1 kesica Dr. Za testo: 4 jaja. Za fil pripremite `elatin prema uputstvu sa kesice i zagrejte sa limunovim sokom. Preliv za torte pripremite prema uputstvu na kesici i time pa`ljivo prema`ite povr{inu torte. Pe}i u donjem delu pe}nice.

8 min. razvijte testo u krug po ivicama kalupa i pritisnite.. Oetker vanilin {e}era. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Ostatak testa oblikujte u rolnu. 60 min. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati. Pecite u donjem delu pe}nice. Kada se kalup prohladi. 180 g omek{alog maslaca. Stavite da se pe~e u sredini pe}nice. rendana kora od 1 limuna. Oetker vanilin {e}era. 1 kesica Dr. Za nadev: 1 kg pasiranog. 300 g {e}era. Za nadev redom dodajte sve sastojke u posudu za me{anje i mutite mikserom dok ne dobijete glatku masu. Redom dodajte ostale sastojke i pomo}u miksera umesite testo. 1 kesica Dr. nemasnog {vapskog sira. 1 ka{i~ica Dr. Masu sipajte preko testa u kalup i stavite kola~ ponovo da se pe~e. Oetker Gustina. pe}i na 180 stepeni na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. Pomo}u o{trog no`a pa`ljivo odvojite tortu od ivica i ostavite malo da se prohladi u kalupu. Priprema: Pome{ajte bra{no sa pra{kom za pecivo i prosejte u posudu za me{anje. (vreme pe~enje prilagodite Va{oj pe}nici).. Premestite tortu na poslu`avnik ili tacnu i pospite je odozgo prah {e}erom.. 80 g prah {e}era. Tajna je u: . 30 g griza.Torta sa sirom Potrebno Vam je. na istoj temperaturi jo{ ca. Za posipanje: malo prah {e}era. Oetker pra{ka za pecivo "Original Backin". Polovinu testa odvojte i oklagijom oblikujte krug. Za testo: 250 g prosejanog bra{na. 6 jaja. Oetker pudinga vanila. 1 bo~ica Dr. Oetker arome limun. 1 kesica Dr. 40 g Dr. Stavite u podmazan i bra{nom posut kalup sa {tipaljkom (Ø 24 cm). 160 g omek{alog maslaca.

½ l slatke pavlake. 200 g {e}era. i pa`ljivo sjedinite sa prethodnom smesom. Sipajte smesu u podmazan. 200 g prosejanog bra{na Za `ele: 3/8 l gaziranog soka od pomorand`e. istresite na radnu plo~u. Za nadev kratko umutite kiselu pavlaku sa prah {e}erom i vanilin {e}erom. 1/8 l ulja.Limunada {nite Potrebno Vam je. Isecite na {nite po `elji i poslu`ite! Tajna je u: . Dodajte bra{no i sjedinite. {e}er i koru od pomorand`e. 2 kesice Dr. 2 ka{ike {e}era. Oetker vanilin {e}era. Ostavite da odstoji 2 sata na hladnom mestu.. pa`ljivo odstranite foliju i isecite na sitne kocke. 25 min. Dodajte pa`ljivo polovinu `ele-kocki. 2 kesice Dr. Nadev ravnomerno nanesite na testo i ukrasite preostalim `ele-kockama. 2 kesice Dr. Kada se stegne. bra{nom posuti kalup sa obodom i poravnajte. 150 g {e}era u prahu. Za testo: 4 jaja. Slatku pavlaku i u~vr{}iva~ za {lag umutite prema uputstvima. Oetker u~vr{}iva~a za {lag Priprema: Penasto umutite jaja. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. rendana kora pomorand`e. Oetker prozirnog preliva za torte Za nadev: ½ l kisele pavlake. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za `ele sok sa {e}erom i preliv za torte pripremite prema uputstvu sa kesice. 1/8 l gaziranog soka od pomorand`e. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. Odmah sipajte u kalup sa obodom oblo`en prozirnom folijom i stavite da se ohladi. Pa`ljivo dodajte ulje i sok...

vanilin {e}erom i u~vr{}iva~em za {lag umutite prema uputstvu sa kesice. Dodajte 2/3 mrvica testa. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Ohla|enu tortu pa`ljivo izdubite ka{ikom. Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. 175 g mandarina. 1 ka{ika prah {e}era. Za nadev banane isecite na listi}e i pome{ajte ih sa mandarinama i sokom od limuna. Slatku pavlaku sa prah {e}erom. Oetker vanilin {e}era.Krtica torta Potrebno Vam je… Za testo: 140 g omek{alog maslaca. 1 kesica Dr. Oetker u~vr{}iva~a za {lag. Tajna je u: . mrvice testa Za ukra{avanje: mrvice testa. Preostale mrvice testa pospite ravnomerno preko kola~a i lagano ih pritisnite (da se prilepe za fil). malo {e}era u prahu Priprema: Pome{ajte maslac sa prah {e}erom. Izdubljeno testo pa`ljivo izmrvite. 1 kesica ~okoladnih mrvica ili listi}a Za nadev: 2 olju{tene banane. 6 `umanaca. ½ kesice Dr. sok od 1 limuna Za filovanje: ¾ l slatke pavlake. Nanesite nadev ravnomerno na testo. oblo`en hartijom za pe~enje. Tortu pospite {e}erom u prahu i ostavite da stoji na hladnom do slu`enja. Oetker vanilin {e}era. 130 g prosejanog bra{na. tako da Vam ostane rub {irine 1. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 170 stepeni. Testo sipajte u kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø). 100 g {e}era. U posebnoj posudi umutite belanca. 6 belanaca. dodajte vanilin {e}er i `umanca i penasto umutite. 2 kesice Dr. postepeno dodajte {e}er. 2 kesice Dr. dok ne dobijete ~vrst sneg. Pome{ajte bra{no sa pra{kom za pecivo i ~okoladnim mrvicama i dodajte u smesu. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 2 Vreme pe~enja: ca. Fil nanesite u obliku kupole i pritom prema`ite i rub. i poravnajte. Pa`ljivo sjedinite sneg sa `utom masom. 50 min. 100 g prah {e}era. Oetker pra{ka za pecivo.5 cm.

Oetker krema za torte vanila. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 170 stepeni. 5 belanaca. 1 kesica Dr. 90 g prosejanog bra{na.Brzo dodajte otopljenu ~okoladu. U preostali krem dodajte ~okoladnu glazuru i dobro prome{ajte. Onaj drugi krem (dakle onu ¼ krema koju ste ostavili sa strane) obojte sa malo `ute prehrambene boje. Oetker "Original Backin" pra{ka za pecivo. Sipajte u {pric za ukra{avanje sa zvezdastim nastavkom i oblikujte lice. Sa ostatkom ~okoladnog krema oblikujte lavlju grivu. 100 g mlevenih le{nika (ili oraha) Za filovanje: 1/4 l mleka. Penasto umutite maslac sa prah {e}erom i potom dodajte krem za torte ka{iku po ka{iku. Testo sipajte u kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø). 45 min. nama{}en i posut bra{nom. Ohla|eno testo presecite vodoravno 2 puta i nafilujte tortu sa 2/3 pripremljenog ~okoladnog krema. Oetker vanilin {e}era. Pripremite ~okoladnu glazuru i sipajte je u {pric za ukra{avanje. Odvojte ¼ krema na stranu. 100 g omek{ale ~okolade za kuvanje. Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za fil pripremite mleko sa kremom za torte prema uputstvu sa kesice. Umutite sneg od belanaca i pa`ljivo dodajte u `utu smesu. Po `elji grivu mo`ete tako|e premazati ~okoladnom glazurom. 5 `umanaca.Lavlja torta Potrebno Vam je… Za testo: 150 g omek{alog maslaca. 100 g otopljene ~okoladne glazure (ili ~okolade za kuvanje) Za ukra{avanje: malo `ute prehrambene boje i malo ~okoladne glazure Priprema: Pome{ajte maslac sa prah {e}erom. Pome{ajte bra{no sa pra{kom za pecivo i dodajte u smesu. 1 ka{i~ica Dr. 300 g omek{alog maslaca. 100 g {e}era u prahu. Pomo}u polovine preostalog fila prema`ite stranice torte. Nacrtajte nju{ku i o~i. Tajna je u: . i poravnajte. 3 kesice Dr. 150 g prah {e}era. vanilin {e}erom i `umancima i penasto umutite. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 2 Vreme pe~enja: ca.

4 belanceta. 100 g Dr. 100 g ru`i~astog marcipana Priprema: Penasto umutite `umanca sa {e}erom u prahu. tako da dobijete ~vrst sneg. Pomo}u o{trog no`a oblikujte i isecite {apice. Nacrtajte o~i i nju{ku. prosejte i postepeno dodajte u umu}enu smesu. 1 kesica Dr. 40 min. U odvojenoj posudi ~vrsto umutite belanca. Otopite glazuru i sipajte je u {pric za dekorisanje. Oetker mlevenog `elatina . Ostavite 1 sat da se hladi. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. nama{}en i posut bra{nom. Ohla|en kola~ presecite dva puta vodoravno i spojite kremom. 80 g prosejanog bra{na Za filovanje: 1 kesica Dr. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. Marcipan stavite na podlogu posutu prah {e}erom i oklagijom formirajte masu debljine 3mm. ¼ l slatke pavlake Za posipanje: malo {e}era u prahu Za ukra{avanje: malo ~okoladne glazure. uljem i mlekom. 6 ka{ika marmelade od ribizli. Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. 90 g prah {e}era. Oetker vanilin {e}era. Oetker Gustin-a (kukuruzni skrob).Ru`i~asti medvedi} Potrebno Vam je… Za testo: 4 `umanceta. Pome{ajte bra{no sa Gustinom. i poravnajte. 2 ka{ike mleka. Tajna je u: . Umutite slatku pavlaku. Testo sipajte u kalup u obliku mede. u{i i stomak i time ukrasite medu. pa postepeno varja~om sjedinite sa marmeladom. potom postepeno dodajte {e}er. Me{aju}i lagano dodajte belanca u `utu masu. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za krem pripremite `elatin prema uputstvu sa kesice i pome{ajte sa marmeladom. Medu pospite {e}erom u prahu. 90 g {e}era. vanilin {e}erom. 125 ml ulja.

1 kesica Dr. 50 g {e}era. vanilin {e}erom. prah {e}er. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 170 stepeni. Oetker Vitalis Musli Krispi ^oko. Testo sipajte u podmazan. cimetom i `umancima. Nanesite fil i poravnajte. 50 g {e}era u prahu. sok od 1 pomorand`e. Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. ¼ l slatke pavlake Za premazivanje: ¼ l slatke pavlake. jabuke i sok. Oetker u~vr{}iva~a za {lag Za ukra{avanje: malo Vitalis Muslija Krispi ^oko. 60 g hlebnih mrvica Za filovanje: ½ l jogurta. Prema`ite listi}e jabuke limunovim sokom i time ukrasite tortu. rendana jabuka. 100 g sitno seckanih le{nika. ^uvajte na hladnom mestu do slu`enja. Oetker vanilin {e}era. bra{nom posuti kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø) i poravnajte. Oetker `elatina. Ostavite da se hladi najmanje 2 sata. nekoliko listi}a jabuke. Umutite slatku pavlaku i pa`ljivo sjedinite sa smesom. malo soka od limuna Priprema: Umutite penasto maslac sa {e}erom u prahu. na vrh no`a cimeta. 1 o~i{}ena. pa vratite obru~. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 2 Vreme pe~enja: ca. 180 g Dr. Oklagijom usitnite musli i time pospite ivice torte i oblikujte krug na sredini. 3 belanceta. 1 kesica Dr. mleveni beli. 3 `umanceta.Vitalis torta Potrebno Vam je: Za testo: 80 g omek{alog maslaca. Potom odstranite obru~. Tajna je u: . 1 kesica Dr. 4 supene ka{ike {e}era u prahu. 45 min. Umutite slatku pavlaku sa u~vr{}iva~em za {lag prema uputstvu na kesici i time prema`ite povr{inu i bo~ne strane torte. Pome{ajte le{nike i hlebne mrvice i dodajte u smesu. @elatin pripremite prema uputstvu sa kesice i dodajte u smesu. Ohla|eno testo premestite na poslu`avnik. musli. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za fil dobro prome{ajte jogurt. Belanca mutite sa {e}erom dok ne dobijete ~vrst sneg i pa`ljivo sjedinite sa `utom masom.

Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. 1 kesica Dr. mrvice testa. Oetker arome rum. 50 g {e}era. Oetker pra{ka za pecivo. Oetker u~vr{}iva~a za {lag. pa`ljivo me{aju}i. 150 g prah {e}era. 100 g mlevenih oraha Za filovanje: ½ l slatke pavlake. Pome{ajte bra{no sa puding-prahom i pra{kom za pecivo. Oetker vanilin {e}era. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Ohla|enu tortu pa`ljivo izdubite ka{ikom. Slatku pavlaku sa vanilin {e}erom i u~vr{}iva~em za {lag umutite prema uputstvu sa kesice. Za ukra{avanje: mrvice testa. Tortu pospite {e}erom u prahu i ostavite da stoji na hladnom do slu`enja. 45 min. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. tako da Vam ostane rub {irine 1. Postepeno dodajte rendanu ~okoladu i orahe.5 cm. dodajte vanilin {e}er i `umanca i penasto umutite. Oetker pudinga sa ukusom vanile . malo {e}era u prahu Priprema: Pome{ajte maslac sa prah {e}erom. i poravnajte. 5 belanaca. 2/3 mrvica testa i aromu ruma. 100 g rendane ~okolade. Testo sipajte u kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø). Fil nanesite u obliku kupole i pritom prema`ite i rub. Preostale mrvice testa pospite ravnomerno preko kola~a i lagano ih pritisnite (da se prilepe za fil). 1 kesica Dr. Oetker vanilin {e}era. 250 g borovnica (ili neko drugo bobi~asto vo}e). Dodajte borovnice (ili neko drugo bobi~asto vo}e). 2 kesice Dr.Pe}ina torta Potrebno Vam je… Za testo: 200 g omek{alog maslaca. Tajna je u: . ½ kesice Dr. dodajte u `utu masu. oblo`en hartijom za pe~enje. 5 `umanaca. 1 bo~ica Dr. 2 kesice Dr. Izdubljeno testo pa`ljivo izmrvite. 170 g prosejanog bra{na. Mutite belanac sa {e}erom dok ne dobijete ~vrst sneg i pa`ljivo sjedinite sa prethodnom smesom.

1 kesica Dr. Pomo}u preostalog fila prema`ite povr{inu i stranice torte i pospite ih bademom. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 2 Vreme pe~enja: ca. i poravnajte. 45 min. Penasto umutite maslac sa prah {e}erom i sokom od limuna. Na tortu polo`ite {ablon po `elji i pa`ljivo pospite kakao prahom. 200 g prah {e}era. nama{}en i posut bra{nom. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 170 stepeni. 1/2 bo~ice Dr.Limun-badem torta Potrebno Vam je… Za testo: 250 g omek{alog maslaca. Postepeno dodajte jaja. Tajna je u: . (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za fil pripremite mleko sa "Mandelom" prema uputstvu sa kesice i povremeno me{aju}i ostavite da se ohladi. 200 g prosejanog bra{na. 200 g omek{alog maslaca. 100 g rendanog (ili mlevenog) badema Za filovanje: 3/8 l mleka. sok od 1 limuna. sok od 2 limuna Za natapanje: malo likera od badema Za ukra{avanje: malo mlevenog badema i malo kakao praha Priprema: Pome{ajte maslac sa prah {e}erom. 4 jaja. Oetker arome gorki badem. Oetker "Original Backin" pra{ka za pecivo. rendana kora od 2 limuna. Testo presecite vodoravno 3 puta i poprskajte likerom od badema. Oetker pudinga "Mandella" vanila-badem. Pome{ajte bra{no sa pra{kom za pecivo i dodajte u smesu. i potom dodajte ohla|eni puding ka{iku po ka{iku. 100 g {e}era u prahu. Nafilujte tortu sa 2/3 pripremljenog fila. sokom od limuna i aromom i penasto umutite. Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. Testo sipajte u kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø). 1 kesica Dr.

Testo sipajte na pleh za pe~enje (30 x 35 cm). Pe}i u srednjem delu prethodno zagrejane pe}nice. prema`ite hartiju za pe~enje hladnom vodom i pa`ljivo je odstranite. Penasto umutite maslac sa prah {e}erom i ka{iku po ka{iku dodajte u ohla|en puding. Pa`ljivo dodajte bra{no i sjedinite. i poravnajte.Rolat sa vinom Potrebno Vam je… Za testo: 5 jaja. 100 g {e}era. Rolat prema`ite preostalim kremom. 1 kesica Dr. Ohla|eni biskvit prema`ite sa ¾ krema. Oetker puding-praha sa ukusom vanile. aromu i koru od limuna penasto umutite. rendana limunova kora. sok od 1 limuna. vanilin {e}er. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 200 stepeni. 12 min. 100 g prosejanog bra{na Za filovanje: 3/8 l belog vina. oblo`en hartijom za pe~enje. Oetker vanilin {e}era. Za fil pome{ajte vino sa limunovim sokom i pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Oetker arome limun. 250 g omek{alog maslaca. 1 bo~ica Dr. pospite rendanom ~okoladom i ostavite 2 sata u fri`ideru da se hladi. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 4 Vreme pe~enja: ca. Ostavite puding-krem da se ohladi. povremeno me{aju}i. Tajna je u: . (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Izvrnite biskvit na {e}erom posutu hartiju. 200 g prah {e}era Za ukra{avanje: grubo rendana ~okolada Priprema: Jaja. 1 kesica Dr. {e}er. i uz pomo} hartije oblikujte rolat.

7 belanaca. 160 g prosejanog bra{na Za filovanje: 125 g smrznutog kesten pirea. Oetker mlevenog `elatina. Kesten pire. 125 g smrznutog kesten pirea. Povr{inu malo popra{ite kakao prahom. 50 min. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. Spojite tortu kremom i ostavite sat vremena da se ohladi. Umutite belanca sa {e}erom da dobijete ~vrst sneg i pome{ajte sa smesom. Oetker u~vr{}iva~a za {lag. Umutite slatku pavlaku i pome{ajte sa pripremljenom smesom. Testo sipajte u kalup sa {tipaljkom (26 cm Ø). na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. {e}er u prahu i rum me{ajte dok ne dobijete glatku masu. Sipajte u {pric za ukra{avanje i ukrasite izme|u oblika od slatke pavlake. 1 ka{ika {e}era u prahu. zagrejte sa rumom i dobro pome{ajte sa kesten pireom. Ohla|enu tortu pa`ljivo presecite vodoravno dva puta i poprskajte rumom. 1 kesica Dr. so i `umanca i penasto umutite. 4 ka{ike {e}era u prahu. 100 g prah {e}era. 7 `umanaca. Postepeno dodajte bra{no. ¼ l slatke pavlake Za posipanje: malo ruma Za premazivanje i ukra{avanje: ¼ l slatke pavlake.Pijana kesten torta Potrebno Vam je… Za testo: 160 g omek{alog maslaca. Pe}i u donjem delu prethodno zagrejane pe}nice. Umutite slatku pavlaku sa vanilin {e}erom i u~vr{}iva~em za {lag. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Za krem otopite kesten pire prema uputstvu sa pakovanja i dobro pome{ajte sa {e}erom. 150 g omek{ale ~okolade za kuvanje. @elatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Tajna je u: . 2 ka{ike {e}era u prahu. Brzo dodajte omek{alu ~okoladu. Oetker vanilin {e}era. i poravnajte. dodajte vanilin {e}er. Sa polovinom slatke pavlake prema`ite povr{inu i bo~ne strane torte. prstovat soli. Preostalu slatku pavlaku sipajte u {pric za ukra{avanje i time ukrasite tortu po `elji. 1 kesica Dr. 3 ka{ike ruma Za posipanje: malo kakao praha Priprema: Pome{ajte maslac sa prah {e}erom. 1 kesica Dr. 100 g {e}era. 3 ka{ike ruma. podmazan i posut bra{nom.

Oetker arome limun. Dodajte suvo gro`|e i seckani badem (po `elji mo`ete dodati jo{ 150 g kandiranog vo}a). vanilin {e}er. a potom ga izru~ite na re{etku da se hladi. jaja. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Tajna je u: Kola~ po pe~enju ostavite 10 min. so.Fini kuglof Potrebno Vam je… Za testo: 1 kesica Dr. 500 g p{eni~nog bra{na. potom stavite da se pe~e. aromu. Bra{no prosejte u posudu za me{enje i napravite udubljenje na sredini. a potom najve}om brzinom oko 5 minuta. Umesite sve sastojke mikserom (pomo}u nastavaka za me{enje testa) prvo najmanjom. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. 1 ka{i~ica {e}era. Ponovo ostavite da nado|e dok se testo vidno ne uve}a. 150 g {e}era. 60 min. Oetker suvog kvasca. prome{ajte. 200 ml mlake slatke pavlake. prstovat soli. Potom jo{ jednom preradite testo i sipajte ga u podmazan kalup za kuglof (Ø 24 cm). 1 kesica Dr. grubo seckanog badema Za posipanje: 20 g {e}era u prahu Priprema: Pome{ajte suvi kvasac sa 1 ka{i~icom {e}era i 200 ml mlake slatke pavlake i ostavite da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi. na gas: prethodno ne zagrevati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. tako da dobijete glatko testo. 150 g suvog gro`|a. da se prohladi u kalupu. Savet vi{e: Kola~ mo`ete preliti i ~okoladnom glazurom i ukrasiti {arenim bonbonicama! . i otopljeni i ohla|eni maslac. 6 kapi Dr. 4 jaja. pokrijte i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uve}a. Oetker vanilin {e}era. Pospite prah {e}erom. 100 g neolju{tenog. 200 g omek{alog maslaca. Dodajte {e}er.

20-30 min. pa potom prekrijte drugom korom i pritisnite. Nanesite 2/3 krema od kafe u obliku kupole. motivi }e tako biti sjajniji! Tajna je u: . Kola~ presecite vodoravno na dva dela. 100 g p{eni~nog bra{na. 100 g Dr. Pome{ajte {e}er sa vanilin {e}erom i postepeno dodajte u umu}ena jaja. tako da lepo nalegne. Na hartiji za pe~enje (ili masnoj hartiji) iscrtajte motive. Pomo}u {prica za ukra{avanje nanesite motive po {ablonu na hartiju za pe~enje i ostavite ih da se ohlade. Oetker "Original Backin" pra{ka za pecivo Za posipanje i premazivanje: malo likera od pomorand`e i 2 ka{ike marmelade od kajsije Za filovanje: 1 ½ kesice Dr. Nanesite ostatak krema od kafe u obliku kupole i pomo}u ka{ike utisnite udubljenja. Instant kafu pome{ajte sa vodom.Moka-krem torta Potrebno Vam je… Za testo: 3 jajeta. Pripremite `elatin prema uputstvu sa kesice. 150 ml hladne vode. 3 ka{ike vru}e vode. a potom postepeno dodajte bra{no pome{ano sa Gustinom i pra{kom za pecivo. 150 g {e}era. dok ne dobijete glatku smesu. Mutite oko 2 minuta. na gas: prethodno zagrejati i pe}i na 3 Vreme pe~enja: ca. Ostavite da se ohladi. Oetker Gustina. Ukrasite tortu ~okoladnim motivima i pospite kakao prahom. Poprskajte donju koru likerom od pomorand`e i prema`ite marmeladom od kajsije. Sipajte testo u kalup sa {tipaljkom (Ø 28 cm) podmazan i oblo`en hartijom za pe~enje. Temperatura pe~enja: na struju: prethodno zagrejati i pe}i na 180 stepeni. Otopite ~okoladu na pari. poravnajte i stavite da se pe~e. 750 ml slatke pavlake Za ukra{avanje: 50 g ~okolade za kuvanje i malo kakao praha Priprema: Penasto umutite jaja sa vru}om vodom. Oetker mlevenog `elatina. 3 ravne ka{i~ice Dr. (prilagodite vreme prema Va{oj pe}nici) Kola~ po pe~enju izvadite na re{etku i ostavite da se hladi. Umutite slatku pavlaku i pome{ajte sa kafom. 1 kesica Dr. Savet vi{e: U ~okoladu mo`ete dodati malo maslaca ili ulja. potom dodajte `elatin. 3 ka{i~ice instant kafe. Oetker vanilin {e}era .