You are on page 1of 19

101 Greseli de Evitat la Bursa

Pierzi fara un plan? Esti singurul vinovat. Castigi fara un plan? A fost noroc. Pierzi cu un plan? Accepta pierderea. Castigi cu un plan? Ai invatat sa faci bani la bursa.

17 martie 2006

Realizat de catre Educofin in parteneriat cu Realitatea Bursiera TV © Educofin 2005-2006

Intrebarea saptamanii trecute
“Ati observat in mass-media manipulari referitoare la piata de capital in ultimele 2 saptamani? Unde? V-au influentat?” Ultima “perla” a fost cea referitoare la trecerea Biofarm inapoi la stat. Raspunsurile n-au fost nici multe, nici decisive, probabil din cauza faptului ca subiectul este atat de vizibil in presa incat a devenit o componenta a vietii la bursa.

Suntem convinsi ca aveti cel putin 5 prieteni, colegi, rude care au o adresa e-mail. Ati incercat sa le trimiteti aceste materiale care au deschis pentru foarte multi apetitul pentru bursa? Daca ati facut-o deja, felicitari pentru ca sunteti alaturi de noi. Daca inca nu, va rugam trimiteti acest document mai departe cu rugamintea de a-l citi. Mai devreme sau mai tarziu zeci de mii de participanti la bursa vor face aceleasi greseli pe care le semnalam aici. Si altii vor profita de ele. Multumiri spentru sprijinul dvs.

Intrebarea saptamanii
“Cum definiti succesul la bursa pentru dumneavoastra?”

Asteptam raspunsurile dvs in legatura cu intrebarea de mai sus dar si cu aceast document trimis, la ambele adrese email: ta@educofin.com si realitateabursiera@realitatea.tv

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 2/19

Stimate abonate, stimati abonati,

Saptamana trecuta scriam
Este evident ca ne aflam acum intr-un punct in piata in care riscul nu mai este atat de ridicat si unde posibilitatea de castig la intrare este destul de ridicata. Piata a strapuns multe suporturi atat pe volum redus, cat si ridicat. In ciuda multor pareri, volumul ridicat de joi si vineri a fost pozitiv pentru sanatatea pietei, in ciuda scaderii ei. De ce? Pentru faptul ca ele indica apropierea de un minim in acesta piata. Este o reactie firesca, umana, primara de frica, care va fi urmata de lacomie. Vom vedea saptamana viitoare…

Daca nu ati fost plecati sau daca nu ati urmarit piata, rezultatele obtinute numai in aceasta saptamana la bursa au intrecut in cazul multor actiuni, dobanda bancara anuala. Ce spuneti? Mai asteptati sa intrati la bursa? Daca da, pana cand?

Ultimele doua seturi trimise nu au mai continut grafice si este clar acum ca lumea doreste grafice! Am fost un test si multi au reactionat cerand reintroducerea lor. Aceasta reactie este pozitiva si arata ca cei care vor dezvolta piata de capital (adica dumneavoastra) doresc un instrument de navigatie obiectiv pe marea furtunoasa a pietei de capital. Scaderea recenta este a doua in 12 luni si luand in considerare instabilitatea la orizont, frecventa + amplitiudinea scaderilor se vor marii in perioada urmatoare. In acelasi timp dupa scaderi vor urma si cresteri dar intrebarea care se pune este “vor fie ele mai mari ca scaderile?” Cum veti face fata viitorului fara /1/ analize obiective, realiste si /2/ grafice inteligente? Raspunsul il puteti trimite la cele doua adrese e-mail de contact.
101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 3/19

O alta intrebare care trebuie sa fie in mintea fiecaruia: cand bursa va incetinii ritmul de crestere sau cand va inregistra un an negativ cum veti face bani? La banca? La bursa? In valute? In aur? Alte metale? Commodities? Derivate? Pe pietele externe? Unde? Ce cunoasteti despre ele? In fonduri? Nu asteptati ca scenariul negativ sa aiba loc. Anticipati-l si luati masuri de precautie. Nu asteptati sa vina viitura pentru a construi digul de aparare! Va fi prea tarziu… Dar pentru aceasta aveti nevoie de educatie bursiera si un plan de actiune serios.

Bursa este simpla. Noi o facem dificila de inteles, dar nici altii nu ne ajuta... Nu uitati ca mai exista sute de alte greseli care se pot evita prin educatie si disciplina sau daca formularea nu este buna, prin disciplina si educatie. Lectura placuta, instructiva si nu uitati ca avem nevoie de o reactie!

Echipa Educofin + (Dan Valcu)

Realitatea Bursiera TV (Sorin Freciu)

P.S. – De ce sa nu aplicam analiza tehnica si in Romania, daca deja se foloseste cu succes peste tot in lume? Mileniul 3 apartine total stiintei, nu ghicitului in bobi.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 4/19

Comentariu, 17 martie 2006 Exista o teorie numita “Teoria Gandacilor” (eng. The Coackroach Theory) care spune ca daca exista un gandac, mai exista si altii prin apropiere. In traducere: daca exista o problema, mai exista si altele [inca ascunse] legate de acelasi subiect. In cazul pietelor de capital este vorba de probleme, stiri negative, legislatie, investigatii. De la jumatatea lunii februarie piata romanesca este confruntata cu probleme gen Rompetrol, SIF-uri, si cel mai recent, Biofarm. Un articol publicat intr-un ziar anunta saptamana aceasta ca privatizarea Biofarm se anuleaza iar statul preia actiunile societatii! La prima citire, omul de buna credinta intra in panica si se intreaba cum este posibil si ce sa faca cu actiunile pe care le detine in acest sector de viitor. Miscarea inteligenta a bursei de valori a fost ca a suspendat BIO nu pentru o zi, ci pentru 2, lasand timp pentru clarificari. In cele din urma s-a dovedit ca nu este o problema privind toate actiunile firmei, ci un mic procent din ele. Reactia emotionala joi la deschidere a fost o scadere de pana la -250 ROL, dar in cele din urma o crestere de +50, cu inchiderea zero. Care este mesajul purtat de acest “gandac”? /1/ presa scrisa vrea sa vanda orice, creeaza panica (nesanctionata de nici un inspector de bursa!) /2/ clarificarea ia timp /3/ urmariti o sursa de incredere pentru clarificari (Realitatea TV) /4/ cand aveti o asemenea reactie emotionala, iesiti numai cu o parte din pozitiile pe care le detineti.

O prognoza arata ca in 2010 piata fondurilor mutuale in Romania va ajunge la 1 miliard de euro de la 100 milioane astazi. Sunt foarte sceptic referitor la orice

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 5/19

prognoza unde exista interese de natura monetara, dar si la cele meteo, asa ca lasam timpul sa decida. Nu am vazut prognoze care sa functioneze in ultimii ani (GDP, inflatie, turism, bursa) asa ca raman negativ la auzul acestor cifre. Insa fondurile mutuale se vor dezvolta si vor cauta sa va atraga in structura lor. Mai jos voi incerca sa abordez la suprafata ceva despre ele, dar in special despre pericolele care va pasc cu siguranta, in caz de neatentie. Pentru cei care sunt acum in aceste fonduri: urmariti ce rezultate v-au fost oferite pe durata anului 2006 pana acum si daca fondurile au vandut din pozitiile detinute cu toate ca orice strategie de control al riscului si capitalului indica iesirea din pozitii. Nu uitati ca viitorul este incert si in special daca banii nostri sunt lasati pe mana unor amatori (exista si se apare multi in aceasta piata).

Dan Valcu

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 6/19

#71 – Piata se schimba, dar… Noi nu. Sau ne schimbam mult mai greu. Ca indivizi, avem o inertie mare la schimbare in general, cu efecte negative in cazul schimbarilor la bursa. Din cauza experientei, a capacitatii de a gandi logic nu sesizam schimbarile care pot duce la pierderi mari. Le tratam la inceput cu indiferenta, ca normale, nu ne vine sa credem/sa acceptam noul caracter al pietei sau al actiunii in cauza. Un exemplu clasic sunt situatiile de top aproape identice din februarie 2005 si 2006. Dupa doua cresteri fabuloase, mintea noastra nu putea concepe o schimbare de trend a pietei. Pana ne-am dat seama de realitatea cruda, preturile au scazut cu -20, -30%. In 2005 perioada de revenire la vechile valori de top a luat 6 luni cu banii blocati si nervii “in batista”. Totul descris mai sus tine de partea emotionala a fiecaruia dintre noi. Si este foarte normal. Dar emotiile asa cum fiecare a simtit pe propriul buzunar, dauneaza performantei la bursa. De aceea avem nevoie de instrument care sa elimine o mare parte din emotii, si acesta este analiza tehnica, cu graficele, indicatorii sai si interpretarea cat mai corecta a lor in contextul general al piatei.

A devenit mai clar acum motivul pentru care zeci de milioane de traderi si investitori din lume utilizeaza analiza tehnica zilnic pentru intrare si iesire din piata?

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 7/19

#72 – Eu sau “EI”? Control propriu sau fonduri mutuale? Daca exista peste 65 de firme de brokeraj, de ce sa nu existe si mai multe fonduri mutuale unde poti pune o suma mica asteptand ca ea sa devina mai mare? Si de ce sa nu pornesti un asemena fond cand capitalul social este de numai 520.000 RON? Daca mai ai si un ‘nume’ in politica sau esti sotia unui alt ‘nume’, fondul se naste si mai usor (atentie! succesul investitiilor nu este legat de actionari deoarece piata nu tine seama de cine esti). Dar de ce sa nu incerci? (risk/reward este foarte favorabil intrarii…) Este evident ca se pregateste ceva in anticiparea ‘marelui val’ constand din pensii private, mase de oameni la bursa, investitori straini la bursa, noi instrumente financiare. La orice fond exista doua elemente care conteaza si care trebuie luat in considerare: PERFORMANTA si PROFESIONALISMUL celor care lucreaza efectiv in administrarea fondurilor. Daca performata trecuta va fi folosita ca mijloc de atragere a participantilor la fond, atunci atentie mare! Piata isi schimba caracterul si poti fi martorul unor fenomene stranii in piata si in evolutia fondurilor. Daca fondul are ca scop o performanta mai buna decat dobanda bancara minus inflatia, atunci fiecare dintre dvs poate pornii un asemenea fond, cumparand TLV sau SIF-uri luni la deschiderea pietei fara a mai avea nevoie nici de aprobarea CNVM-ului, nici de legi si regulamente, nici de batai de inima. Dvs sunteti stapanii fondului propriu. Fondurile mutuale pornesc de la premiza ca o data investind in piata, contributia fiecaruia va creste. “Daca este asa de usor sa faci bani pe termen mai lung, de ce sa nu fac eu ce fac si ei, adica sa cumpar si sa astept sa treaca timpul?”
101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 8/19

#73 – Contul discretionar Este un cont de tranzactionare cu ajutorul caruia societatea de brokeraj cu acordul detinatorului, efectueaza tranzactii pentru el, in numele lui. Detinatorul banilor primeste la anumite intervale situatia contului si de multe ori este surprins ca in perioade foarte bullish/pozitive de peste +15-20% contul creste numai cu cateva procente slabe.Cum de este posibil? Raspunsul este simplu: societatea de brokeraj foloseste banii din cont pentru a face tranzactii pentru contul “casei”, fara a cere permisiunea detinatorului de cont. In acest caz, daca exista castiguri, o mare parte trec la firma de brokeraj iar una redusa la detinator, sau in cazul pierderilor situatia arata si mai rau. Daca doriti ca cineva sa aiba grija de banii dvs alegeti mai bine fonduri mutuale unde responsabilitatea este mult mai bine definita si legislatia va ofera o protectie mai buna. Evitati conturile discretionare oricat de “faimoasa” este societatea de brokeraj!

TREND-ul DESCENDENT A CONTINUAT IN PIATA. PIATA SE MISCA IN CICLURI MARCATE DE TOP-uri si MINIME. CAND VA APARE URMATORUL PUNCT DE CUMPARARE? VA FI UNUL BUN? SAU UNUL FALS? ● EDUCOFIN OFERA CURSURI DE ANALIZA TEHNICA PRIN E-MAIL. EDUCATIE ASISTATA CU APLICABILITATE IMEDIATA IN PIATA (http://ta.educofin.com) BULETINUL BURSIER PLUS BB+: ZILNIC ANALIZA TEHNICA PENTRU ACTIUNI

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 9/19

#74 – Un alt mod de a face bani la bursa In cazul bursei de valori din Bucuresti (bvb) se poate castiga numai cand piata merge in sus. La bursa de futures de la Sibiu unde riscurile sunt mai ridicate se pot face bani in ambele sensuri. Pentru cei de la bvb a iesii la timp inseamna a conserva castiguri, inseamna a face bani in comparatie cu o situatie de iesire mai tardiva. Pentru investitori este posibil ca acest lucru sa nu fie de actualitate deoarece ei trec prin cicluri unde capitalul se mareste, scade, samd cu obiectivul final de a castiga. Dar pentru trader (cel pe termen scurt) este imperios necesar ca iesirea sa fie sustinuta de o indicatie tehnica.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 10/19

#75 – Risk vs. Reward Imaginati-va un saritor cu coarda elastica care practica “bungee jumping”. Inaltimea de la care se arunca in gol este de peste 50 metri. Exista un risc (“risk”), dar statistic sau din cauza reputatiei firmei care presteaza acest serviciu, el este foarte redus. Care este recompensa lui (“reward”)? Socul de adrenalina, trairea acelui moment unic de cadere libera care inseala pana la urma moartea. Pentru el riscul este mult mai mic decat recompensa, asa ca porneste sigur in aventura. Pentru restul dintre noi, mai normali, riscul este prea ridicat in comparatie cu recompensa. La fel si cu un trader/investitor. In momentul intrarii trebuie sa calculeze un raport risk/reward. Cat se poate pierde / cat se poate castiga pe durata anticipata de a ramane in acea tranzactie?

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 11/19

#76 – O zi nu schimba trend-ul Un trend ascendent este dominat de optimism iar unul descendent de pesimism. Daca trend-ul se deruleaza pe o perioada mai lunga este clar ca o data cu scurgerea timpului efectul optimismului sau pesimismului este mai profund. Se intra astfel in situatia de supracumparare (top trend ascendent) sau supravanzare (low trend descendent). In aceste stari de extrema apare fie o zi de scadere, fie una de crestere. La sfarsitul zilei se “anunta” de catre presa scrisa (au ei un obicei acolo…): schimbare de trend. Este fals, este

journalistic, nu are nici o valoare practica. Pentru a schimba trend-ul, pretul trebuie sa treaca deasupra unei serii de rezistente (descendent ascendent) sau sub o serie de suporturi (ascendent descendent). Si acest

process, ia timp… Graficele alaturate indica evolutia BRD pana astazi 17.3.2006. Primul arata o evolutie pozitiva ieri (lumanarea galbena) dupa un trend descendent lung. Orice miscare ascendenta, chiar daca ar fi continuat azi, eventual si luni, este considerata cu suspiciune deoarece este o miscare de reactie (“rally in bear market”). Al doilea grafic BRD prezinta pretul impreuna cu indicatorul de trend T. Personal, consider ca depasirea indicatorului T semnifica o mult mai bina probabilitate de schimbare de trend pe termen scurt (eventual mediu).

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 12/19

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 13/19

#77 – Cat putem tine sub control? De multe ori ne simtim “supraoameni” controland mult atat in viata noastra cat si in cea a altora. Sau ne supraestimam. In piata acest lucru se traduce printr-o expunere ridicata la risc sub forma unui capital impartit la intamplare sau printr-un numar excesiv de actiuni pe care le detinem in portofoliu si pe care le urmarim. Exista studii referitoare la numarul maxim de actiuni de urmarit si valoarea maxima este 7. De ce? Din cauza faptului ca peste acest numar abilitatea de a lua decizii corecte se diminueaza simtitor. Si in special in cazul unor actiuni correlate negativ, apartinand la sectoare diferite. Evident ca daca ai 5 SIF-uri ele vor conta ca 1, max 2 actiuni din cauza corelatiei pozitive foarte puternice intre ele.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 14/19

#78 – In trend puternic, unii indicatori dau semnale false RSI sau Relative Stregth Index este un indicator foarte popular care se foloseste in trend (cum stabilesti daca avem trend sau nu? alta intrebare, alt raspuns, dar nu in acest cadru). Admitem ca am stabilit ca exista un trend, si inca unul puternic. Apelam la RSI cu o perioada aleasa de noi, de exemplu 14 zile. Graficul alaturat arata ce se intampla cu indicatorul in cazul trend-ului prelungit: RSI ramane in zona de supracumparare, unde in mod normal se aprind becuri rosii pentru trader. Cu toate acestea, pretul continua sa cresca si inca o buna durata de timp. Care este morala: utilizati RSI, dar impreuna cu alti indicatori tehnici pentru a detecta varfuri si minime de prêt.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 15/19

#79 – Trading for a living? Sau… Living for Trading? (“Sa faci trading ca sa traiesti sau sa traiesti pentru a face trading?”). Foarte multi, cand gusta succesul la bursa (si in trend ascendent fiecare devine un expert) isi fac planuri mari in legatura cu viitorul: se vor lasa de meseria pe care o profeseaza si se vor apuca de trading 100% din timp pentru ca “este asa de usor sa faci bani la bursa”. Se intampla pretutindeni si este normal. Dar cand schimbarea de trend loveste si te mai gaseste si descoperit fara un plan solid, atunci uiti de toate planurile facute si mai amani declaratia de independenta. Insa o minoritate care este pregatita mental si cu un plan solid de trading face acest lucru, adica “facem trading pentru a trai”. Este o activitate care cere multa concentrare, este riscanta daca nu este bine calculata si necesita o disciplina aproape de fier. Majoritatea dintre noi avem si altceva de facut in viata: cariera, business, copii, familie, hobby, alte interese – si toate consuma timp. In plus multe implica si responsabilitate ridicata din partea noastra. De aceea exista a doua varianta, “traim sa facem trading”, adica printre scopurile noastre se afla trading-ul, activitatea de a face bani la bursa. In primul rand ne ocupam de obiectivele de mai sus si in plus, cautam sa suplimentam venituri prin tranzactionarea pe termen scurt si mediu (trading). In modul acesta presiunea pe umerii nostri scade dramatic, deoarece trading-ul nu mai este activitatea primara care aduce sursa de venit. Tinand seama de realitatile vietii, recomand “living for trading” lasand “trading for a living” numai celor de ‘elita’.
101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 16/19

#80 – Nimic nu este acelasi la bursa De curand am citit in presa, urmand modelul american, despre ‘efectul ianuarie’, adica o crestere care apare in fiecare ianuarie la bursa. Implantarea acestei observatii duce la o concluzie logica ca in 2007 in aceeasi perioada ne vom astepta la o crestere, si de ce nu, in februarie 2007 la o alta scadere majora. Aici se fac cel putin doua greseli (2 am identificat eu): /1/ numarul de observatii (ani) este foarte redus, deci irelevant dpdv statistic /2/ piata romanesca este si va continua sa fie foarte dinamica, schimband caracterul in mod mai putin decat logic (este o piata emergenta si dezvoltandu-se, va fluctua in comportament dupa cum evolutia societatii ii va dicta). In piata americana se poate vorbii despre sezonalitate pentru ca exista cel putin 100 de ani de observatii. Exista o intrega literatura in aceasta directie, cea mai cunoscuta publicatie fiind “Trader’s Almanac”. In acest moment as cauta sa nu fiu influentat de 2-3 ani de observatii privind luna ianuarie. As mai astepta 4050 pentru a trage primele concluzii ;-). Cea mai realista atitudine este sa identificam trend-ul si sa ne pozitionam de partea corecta a lui, indiferent daca este ianuarie sau iulie torid sau decembrie plin cu zapada.

Trend-ul ne atrage ca un magnet si trebuie sa-l urmam.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 17/19

Va multumim pentru interesul manifestat si lectura acestui material educational cu aplicabilitate imediata in piata. Suntem convinsi ca v-a ajutat sa intelegeti si sa explicati un alt numar din pasii gresiti pe care cu siguranta ca i-ati facut si ii “planificati” in timpul activitatii dumneavoastra la bursa. Daca sunteti la inceput, situatiile explicate va vor ajuta sa mai eliminati din erorile care va astepta dupa colt. In cazul in care aveti intrebari legate de continut, educatie, trading, psihologia pietei va rugam trimiteti e-mail la una dintre adresele ta@educofin.com sau realitateabursiera@realitatea.tv specificand in subiect “Reactii: 101”. Si nu uitati ca puteti distribui liber acest material in forma actuala catre toate persoanele pe care le cunosteti, sau il puteti copia la Xerox pentru a-l face cunoscut celor care nu au inca acces la Internet. Saptamana viitoare veti primi prin e-mail, urmatorul set continand alti 10 pasi de evitat la bursa.

Pana atunci, numai bine si mult profit!

P.S. – Materialul pe care il primiti este primul de acest gen in Romania, adresat maselor largi de investitori si traderi activi sau in formare. Este gratuit, dar singurul “pret” pe care autorii il solicita din partea dumneavoastra este o reactie in legatura cu utilitatea lui, continut, usurinta intelegerii. Pentru aceasta va rugam sa trimiteti la una dintre adresele de mai sus un mesaj cu parerea dumneavoastra. Ne va ajuta enorm in munca viitoare pentru a produce alte materiale similare in cazul in care acesta este primit cu mare interes.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 18/19

CONTACT

AVERTISMENT
Toti cititorii sunt instiintati ca acest material este numai in scopuri educationale si informative si nu este considerat ca o oferta de a cumpara sau vinde, sau ca o recomandare pentru sau sponsorizare a unei companii, stoc sau fond. Cititorii poarta intrega responsabilitate pentru cercetarea efectuata in vederea speculatiilor/investitiilor si a deciziilor lor. Cititorii trebuie sa evalueze riscul oricarei tranzactii/investitii impreuna cu consultanti financiari calificati si sa ia deciziile proprii in legatura cu orice actiune/index mentionat in acest document. Opiniile si analizele incluse in acest document sunt bazate pe date considerate de incredere. Proprietarii, angajatii si colaboratorii celor doua companii care sunt parteneri in realizarea si distributia acestui material pot detine ocazional pozitii in actiunile descrise in acest document. Toti cititorii trebuie sa inteleaga ca performanta trecuta obtinuta nu garanteaza rezultate viitoare similare. Proprietarii, angajatii si colaboratorii celor doua companii care sunt parteneri in realizarea si distributia acestui material nu vor fi sub nici o forma, vinovati de profituri pierdute, oportunitati pierdute, explicatii posibil eronate, sau erori continute in acest document. Proprietarii, angajatii si colaboratorii celor doua companii care sunt parteneri in realizarea si distributia acestui material nu pot fi facuti vinovati de acuratetea datelor, probleme de server si transmisie a informatiei, sau orice distrugere si pierdere care poate rezulta din folosirea sau nefolosirea partiala sau totala a materialului inclus. Cititorii sunt de acord sa declare nevinovati pe proprietarii, angajatii si colaboratorii celor doua companii care sunt parteneri in realizarea si distributia acestui material in legatura cu orice act rezultand direct sau indirect din acest document, date, continut, material, pagini si documente asociate cu el.

Educofin (Dan Valcu) E-mail: ta@educofin.com Web: http://ta.educofin.com

Realitatea Bursiera (Sorin Freciu) E-mail: realitateabursiera@realitatea.tv Web: www.realitatea.tv

Protectia Datelor Private
Orice informatie primita pe orice cale din partea persoanelor care solicita materiale educationale puse la dispozitie de catre parteneriatul EducofinRealitatea TV ramane confidentiala si numai in bazele de date ale celor doua companii. Informatia nu va fi vanduta sau redistribuita sub nici o forma altor parti. Este posibil ca in viitor fiecare companie in parte sa trimita periodic informatie continand material cu caracter promotional. Persoanele care nu mai doresc sa primesca mesaje e-mail din partea uneia sau ambelor companii, se pot dezabona prin trimiterea unui mesaj la una dintre adresele e-mail de contact mentionand “Dezabonare” in subiect. Cererea va fi satisfacuta in cel mai scurt timp posibil.

101 Greseli de Evitat la Bursa (#8) 19/19