AVORTUL

Copil sau ghem de celule?
Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele "au auzit" că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals! Viaţa începe în momentul concepţiei. Mamelor! După 8 săptămâni când se efectueză avortul, copilul are deja toate organele formate. Simţurile sunt prezente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel. Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie. Nu vă lăsaţi înşelate! Avortul nu este soluţia! Infomaţi-vă serios asupra tuturor consecinţelor avortului şi sfătuiţi-vă cu femei care au mai făcut avort. Nu vă lăsaţi copleşite de situaţie indiferent care ar fi aceasta. Dacă Dumnezeu a pus sufletul în copilul din pântecele vostru, El vă poate scoate din valurile mării, oricît de mare ar fi furtuna. Trebuie doar să îi cereţi ajutorul, iar aceasta nu vă costă nimic.

Cum se realizează un avort?
Metoda avortului prin chiuretaj Este metoda cea mai des utilizatǎ la noi în ţarǎ. La început se dilatǎ colul uterin pentru ca medicul sǎ poatǎ pǎtrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterinǎ. Cu ajutorul unui instrument care seamǎnǎ cu un cleşte, se extrage copilul care astfel este rupt în bucǎţi. Dupǎ ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleazǎ dacǎ copilul a fost scos în totalitate prin ,reconstituirea" lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infecţii, perforǎri uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii. Metoda avortului prin aspiraţie Este o metodǎ mai modernǎ care a început sǎ fie practicatǎ şi la noi în ţarǎ. Prin colul uterin dilatat, medicul introduce în cavitatea uterinǎ un tub flexibil din plastic. Sub presiune, copilul este rupt în bucǎţi şi aspirat cu o forţǎ de 10-30 de ori mai mare decât cea al unui aspirator. La început sunt rupte picioarele şi mâinile, iar apoi coloana vertebralǎ, capul rǎmânând pe loc. Acesta fiind prea mare pentru a fi aspirat, medicul îl va sfǎrâma cu ajutorul unui instrument, dupǎ care va fi aspirat. Metoda avortului cu hormonul prostaglandine Aceastǎ metodǎ nu este încǎ folositǎ la noi în ţarǎ dar este folositǎ în ţǎrile occidentale când femeia nu-şi doreşte copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct în musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. Copilul va fi sfaramat si expulzat practic din uter, insa uneori supravieţuieşte câteva ore dupǎ aceastǎ manevrǎ.

sa planga. În cazul în care copilul trǎieşte va fi omorât cu o injecţie. Prin aceastǎ metodǎ poate fi omorât un copil în varstǎ de pânǎ la 49 de zile! Sângerǎrile care urmeazǎ sunt semnificative. profesorul Stuart Campbell de la Create Health Clinic din Londra. iar pentru mamicile interesate o sesiune de ultrasunete de o ora cu folosirea noii tehnici costa 275 de lire sterline. Astfel. motiv pentru care ei vor fi omorâţi prin injecţii letale sau sunt pur şi simplu lǎsaţi sǎ moarǎ. Aproape toţi copiii supravieţuiesc acestei operaţii. Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone) Aceastǎ substanţǎ chimicǎ este un antihormon acre blocheazǎ Progesteronul. da din picioare si face pasi prin uter. Profesorul Campbell a sublinait ca este pentru prima data cand se demonstreaza ca fatul are un complex din faze foarte timpurii de dezvoltare. Imaginile realizate de Campbell au fost adunate intr-un album de imagini intitulat Watch Me Grow ("Uite cum cresc"). de asemenea. Zambete din pantecele mamei Un cercetator britanic a reusit sa obtina. nefiind inca simtit de mama in aceasta faza. pana nu demult se credea ca bebelusul incepe sa zambeasca abia la sase saptamani dupa nastere. Autorul imaginilor. încet dar sigur. sa sughita si sa-si suga degetele. tehnica folosita de profesorul Campbell ofera imagini tridimensionale si inregistreaza miscarile fatului in timp real. surad. de patru ori într-un interval de 12 zile. imaginea inedita a unui fetus de 12 saptamani "mergand" prin uterul matern...sa se scarpine. •de la 26 de saptamani poate realiza o gama larga de gesturi si manifestari specifice copilului . este distrusǎ placentǎ iar copilul se va sufoca. . •de la 18 saptamani isi poate deschide ochii. Acest hormon este administrat în primele 7 sǎptǎmâni de sarcinǎ. sa zambeasca. Ei mor astfel dupǎ câteva ore. Astfel. desi majoritatea medicilor considera ca pleoapele sunt lipite pana la 26 de saptamani. Studiul arata ca: •de la 12 saptamani bebelusul nenascut se intinde. este cel care a facut mai demult primele "fotografii" ale unor bebelusi inca nenascuti care. festusi care par sa caste si sa se frece la ochi. dupǎ un chin prelungit. un hormon necesar sarcinii. cu ajutorul unui nou tip de scanare prin ultrasunete. Daca ultrasuneltele conventionale pot produce imagini bidimensionale ale fatului intre saptamanile 12 si 20 de dezvoltare.Avort prin histerotomie (operaţie cezarianǎ) Aceastǎ metodǎ este de fapt o intervenţie chirugicalǎ prin intermediul cǎreia este deschis uterul femeii şi se extrage copilul care apoi este "aruncat". Imaginile realizate prin noua tehnica arata. ele sunt cu atât mai mari cu cât copilul este mai în vârstǎ şi pot dura o sǎptǎmânǎ.

.Lumina e importanta!". Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parinti si le-am zis ca sunt insarcinata. am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala.O marturie: "Lumina e importanta!" Ma numesc A. Avortul este o crima pentru ca sa dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Cristina si am 21 de ani. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv. Orice fiinta merita sa traiasca. nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami. ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Nu imi venea sa cred. sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilu si sa il crestem.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful