S.C. MBC CONSTRUCT PREST S.R.L. Str. Aleea Politehnicii, Nr.

6 ORC J40/6216/2005 CUI: 17438472 Aprobat, Administrator INSTRUCTIUNI PROPRII DE SECURITATE A MUNCII PENTRU CONDUCATORI AUTO I.P.S.M. – 6 Prezentele instructiuni cuprind prevederi de securitate a muncii elaborate pentru conditiile concrete de desfasurare a activitatii de transport si depozitare a materialelor a societatii. Scopul instructiunilor proprii prezentate in continuare este de a evita si combate riscurile de accidentare care pot aparea in activitatea de conducator auto. Art. 1. Conducerea autovehiculelor este permisa numai conducatorilor auto si numai in conditiile prevazute in Legea privind circulatia pe drumurile publice si a instructiunilor si dipozitiilor legale aflate in vigoare emise de catre Ministerul Transporturilor. Art. 2. Autovehiculele puse in circulatie vor indeplini urmatoarele conditii : - dispozitivul de pornire automata sa fie in perfecta stare de functionare - volanul sa nu aiba un joc mai mare de 15 grade - piesele mecanismului de directie sa nu prezinte defectiuni si uzura - puntile fata spate sa nu prezinte deformari sau alte defectiuni la elementele de fixare - suspensia ( arcuri telescoape ) sa nu prezinte defectiuni si uzura peste limita admisa - rulmentii rotilor sa nu aiba jocuri care depasesc limitele stabilite in prescriptiile tehnice de functionare ale acestora - sistemul de alimentare sa nu aiba scurgeri de carburant sau fisuri, fiind interzise orice fel de iprovizatii. - carburatorul sau pompa de injectie sa nu prezinte scurgeri de carburant - rezervorul de carburant sa fie bine fixat si sa fie prevazut cu capac care sa fie asigurat impotriva deschiderii accidentale in timpul mersului - instalatia electrica a autovehiculului sa fie in perfecta stare de functionare, fiind interzise legaturile improvizate, cabluri neizolate, sigurante necalibrate, lipsa capacelor de protectie, etc - bateria acumulator sa fie bine fixata si sa fie in perfecta stare de functionare - sitemul de iluminare sa fie in perfecta stare de functionare si sa functioneze corect - sistemul de franare sa functioneze in parametrii optimi, conform prescrierilor de fabricatie - anvelopele sa fie de aceeasi dimensiune si tip, fara sa prezinte uzuri peste limita admisa de lege - sa fie in perfecta stare de functionare

sa respecte normele legale in vigoare care privesc circulatia pe drumurile publice . 5. La parcarea autovehiculelor. Art.nu va continua cursa cu defectiuni tehnice ale autoturismului Art.11. Str. Este interzisa parasirea autovehicolului care are motorul in functiune. a suruburilor de fixare a jentilor. 8. 6. conducatorii auto vor lua urmatoarele masuri : .C.vor inchide si vor asigura prin incuiere usile cabinei .verifica starea tehnica a autovehicolului . Pe timp de ceata conducatorul auto va conduce in limitele conduitei preventive.la curse lungi sa efectueze pauze la fiecare 250 km parcursi si sa verifice starea pneurilor. Remorcarea auto se va face numai cu respectarea prevederilor Regulamentului privind circulatia pe drumurile publice S. utilizand sitemul de iluminare specific pentru ceata Art.10. 7. conducatorul auto are urmatoarele obligatii : .vor actiona frana de mana . Art. La plecarea in cursa.Art.va remedia defectiunile tehnice aparute pe parcurs numai daca a fost instruit in acest sens . ORC . Conducatorii auto vor supraveghea ca incarcatura sa fie repartizata uniform pe platforma autovehicolului. etc. . Se interzice folosirea flacarii deschise sau alte surse de foc la pornirea autovehiculului. si vor respecta sarcina maxima admisa. 3. In timpul efectuarii cursei.sa respecte itinerariul si mersul programat al cursei . Pe timpul cursei atat soferul cat si ceilalti pasageri vor utiliza centurile de siguranta Art. Art. a sistemului de directie si franare.nu va folosi focul deschis sau alte surse de caldura pentru pornirea motorului Art. conducatorul auto are urmatoarele obligatii : .vor scoate cheile din contact .vor asigura distanta de manevrare intre alte autovehicule si constructii . 9. 4.vor scoate de sub tensiune instalatia electrica a autovehiculului Art.pornirea motorului se va face exclusiv cu ajutorul motorasului de pornire demaror .

. Art. 9. Substantele chimice ( caustice. ochelari de protectie. Pentru efectuarea lucrarilor de intretinere si curatenie la inaltimi de peste 1. Art. Substantele chimice destinate pentru curatenie si dezinfectie vor fi utilizate doar cu stricta respectare a instructiunilor de intrebuintare.S.5 m vor fi utilizate scari duble Art. Art. scarile si caile de acces vor fi curatate in permanenta de urmele de noroi sau grasimi care ar putea prvoca caderea prin alunecare a personalului. evitand contactul instalatiilor cu ustensilele de curatat. Se interzice utilizarea de substante chimice care nu au instructiuni de folosire sau a caror instructiuni nu sunt traduse in limba romana. Administrator INSTRUCTIUNI PROPRII DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PENTRU ACTIVITATEA DE INTRETINERE SI CURATENIE I. in concordanta cu factorii de risc la locul de munca.10.CF : Aprobat. personalul va folosi masti de protectie. 1. Spalarea pardoselilor in locurile in care instalatiile electrice sunt la joasa inaltime se va face cu apa putina. Art. Art. manusi de protectie. Pardoselile. 6. Pentru protejarea imbracamintei si incaltamintei personale in timpul procesului de munca. Art. 3. 7. Toti angajatii care desfasoara activitati de intretinere si curatenie vor fi dotati cu echipament individual de protectie si lucru adecvat mediului de munca. 2. se va asigura echipament de lucru constand in bocanci cu talpa de cauciuc. 4. 8. halat si boneta. Art. toxice sau corozive ) in ambalaje de sticla vor fi pastrate in zone protejate da agreiuni mecanice care pot sa provoace spargerea acestora si imprastierea continutului. – 4 Prezentele instructiuni cuprind prevederi de securitate a muncii elaborate pentru conditiile concrete de desfasurare a activitatii de intretinere si curatenie Art. Art.P.M. 5. Uneltele folosite in activitatea de intretinere si curatenie vor fi depozitate in spatii special amenajate numai dupa ce au fost curatate si igienizate. Pentru prevenirea intoxicatiilor acute sau a arsurilor chimice provocate de lucrul cu substante periculoase sau nocive folosite la curatenie.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful