You are on page 1of 19

Numerologia

"Pe parcursul timpului, in Europa si nu numai s-au nascut diferite sisteme si scoli care si-au pus accentul in numerologia contemporana.In ceasta stiinta fiecare numar sau cifra capata o simbolistica anume care poate influenta energiile vietii cat si energiile de manifestare asupra vietii individuale.Numerologia nu este o stiinta separata, de sine statatoare, ci ea reprezinta o parte a adevarului, urmand ca fiecare numerolog sa "prepare" cu ajutorul stiintelor initiatice interpretarea in amanunt a energiilor manifestate in planul fizic si nu numai.Numerologia ne poate oferi date si informatii care ne pot sfatui sa evitam erorile, momentele nepotrivite, greselile si sa alegem calea pozitiva sau folositoare a momentului respectiv.Mai mult decat atat descifrarea numerologica a numelui si datei integrale de nastere scoate la iveala , sa spunem, un anumit cod unic al fiecarui individ, cod ce rezoneaza o anumita energie specifica sensului vietii a respectivului om.Numerologia , ca si celelalte stiinte initiatice nu trebuie utilizata in scopuri egoiste, negative sau in jocuri de noroc,plata acestor proaste intrebuintari putand fi una destul de scumpa pentru un individ cu intentii negative. Dar sa vedem mai departe cum putem afla o prima cifra si o prima influenta in viata noastra.Printre

Numărul Destinului stabileşte predispoziţiile genetice şi tendinţele fundamentale ale personalităţii. principalele şanse. ca asociate naturii feminine. Acest număr este mult mai puternic după 35 de ani. El indică direcţia principală în viaţă. ci ilustreaza ordinea si masura inerente vietii. iar cele pare care actioneaza cel mai bine atunci cand sunt insotite. Lionel Stebbings scrie: "Cifrele nu reprezinta cauza evenimentelor." In trecut. Destinul va aduce ceea ce omul merită cu adevărat.pasive sau feminine. talentele şi caracteristicile individuale.primele calcule numerologice care se studiaza la inceput gasim Cifra Destinului. In zilele noastre consideram adeseori ca fiind suparatoare corespondentele ce se fac intre atributele luminos/pasiv. In Secretul cifrelor. iar cele pare . numerele impare erau considerate a fi active sau masculine. întrucât el este strâns legat cu karma. Numărul Destinului reprezinta suma numerelor care compun data naşterii. redusă la o singură cifră. aceasta categorizare poate fi asociata numerelor luminoase si intunecoase din I Ching. Cifra 8 poate fi considerata ca o eventuala . In general numerele impare actioneaza solitar.

sa luam un exemplu pentru cineva care este nascut in data de 14 . In acest caz numarul 8 este cifra destinului. Caracteristici pozitive: voinţă.In cazul de mai sus numarul zilei de nastere este 14. iniţiativă. se iau în considerare şi semnificaţiile acestora. popularitate. să conducă şi să demareze proiecte. 07.Conducătorul. El indică felul de a gândi şi modul în care reacţionăm în viaţa de zi cu zi. pionierul Direcţia de urmat: realizarea prin sine însuşi. originalitate. Si pentru ca banuiesc ca veti fi curiosi in a afla vibratia numerelor in care va regasiti. hotărâre.numărul zilei de naştare. calităţi de conducător şi îndrumător. să înveţe să se bazeze doar pe sine. 33 şi 44. adunand 1+4 = 5 obtinem numarul psihic. 1 . curaj. creativitate. caracter . Tot in aceasta acuatie se mai poate afla si Numărul Psihic . 2+6=8 . aveti mai jos o scurta descriere a fiecarui numar in parte. Se aduna toate numerele din data nasterii : 1+4 + 7 + 1 +9+4+0=26. Are influenţă mai mare până la vârsta de 35 de ani.exceptie a acestei generalizari. pe lângă cele obţinute prin reducerea la o singură cifră.1940. 22. Calculul este destul de simplu. In unele sisteme numerologice dacă în calcule apar numerele 11.

tendinţa de a domina. ezitarea. nerăbdarea. cel care ajută Direcţia de urmat: asocierea. cooperarea. preocupare pentru mediul familial şi pentru trecut (amintiri. răbdător. acceptarea criticilor şi a altor puncte de vedere Tendinţe negative: egoismul. inspirat. prietenos. dualitatea afectivă şi/sau profesională.) Tendinţe negative: hipersensibilitatea. ascultarea celorlalţi. vivacitate. istorie etc. . bucuria de a trăi.Animatorul. tirania. creativ. norocos. iubitor de distracţii. adaptabilitate.Cooperantul. timiditate. ambiţia exagerată. visarea exagerată 3 . exprimarea de sine. capacitate de a înţelege mai multe puncte de vedere. parteneriatul Caracteristici pozitive: diplomat.mobilizator. nehotărârea. artistul Direcţia de urmat: să înveţe cum să aducă fericirea. energie fluctuantă. incapacitatea de a lucra în colectiv (individualismul exagerat) 2 . meticulos. politicos şi manierat. muzical. sociabil. exprimare şi comunicare Caracteristici pozitive: spirit deschis.

seriozitate exagerată. putere de concentrare Tendinţe negative: îngust la minte. spirit practic. neastâmpăr. să îşi construiască viaţa pe temelii solide. muncitor. nervozitate. isteţ. organizat. lipsă de motivaţie pentru începe sau continua ceva. muncă şi organizare Direcţia de urmat: realizarea prin muncă sau carieră. efortul exagerat care îi distruge sănătatea. teamă de a fi singur. flexibilitate. prea lent. receală. atitudinea rigidă 5 . se plictiseşte repede. 4 . împrăştiat. acumularea experienţelor Direcţia de urmat: realizarea într-un context liber şi .entuziast. gelozie. leneş. risipitor. pitoresc. îndemânat. cinstit.Constructorul. serios. să îşi folosească autodisciplina în mod costructiv Caracteristici pozitive: simţul efortului. realist. elocvenţă. tradiţionalist. învaţă repede. dogmatic. matur. uşurinţă de „a face bani".Comunicatorul. bun planificator. vesel. loial. aleargă după mai multe lucruri deodată. perseverenţă şi regularitate. imaginativ. monoton. optimism Tendinţe negative: superficialitate.

sexual. învăţătorul. tendinţă spre promisiuni facile. creativ. curiozitate. agitaţie mentală. darnic Tendinţe negative: intoleranţă. armonios. nu înţelege alte puncte de vedere .bogat în experienţe. adaptabil. a învăţa bucuriile responsabilităţii. ordonat. autoindulgenţă. bun pedagog. responsabil. îşi face griji inutile. bun comerciant. iubitorul de oameni Direcţia de urmat: realizarea în armonie afectivă. să înveţe să caute libertatea. a fi creativa Caracteristici pozitive: simţul echilibrului. 6 . capacitate de a ajunge prin merit în funcţii importante. şovin. impulsivitate. să comunice şi să provoace schimbarea Caracteristici pozitive: a comunica. perfecţionist. nu agrează rutina Tendinţe negative: prea schimbător. nerăbdare. susceptibilitate. bun familist şi afacerist. bună dispoziţie. iubitor de libertate. simţul autonomiei şi al spaţiului. moralist. versatilitate. instabilitate. analitic. căderea în viciu (plăcerea simţurilor).Dascălul. minciună . mobilitate. cinstit. a genera armonia. studios. sfătos. neliniştit. tendinţă spre excese alimentare. gândire rapidă. discernământ. progresist. convingător. băgăreţ. devotament. artistic.

îi place să ajute pe ceilalţi. vorbărie multă. individualist. omul de ştiinţă Direcţia de urmat: realizarea în cadrul unei vieţi de calitate. misterios. satisfacţia materială Direcţia de urmat: realizările concrete şi obţinerea unui bun echilibru între partea materială şi cea . nu îşi exteriorizează sentimentele şi emoţiile (ceea ce poate deranja în anumite situaţii) 8 . gândire profundă. neprietenos. tergiversare. principii prea riguroase. perfecţionist. tendinţă de a-şi complica singur viaţa. lipsă de încerdere în sine. aroganţă. răceală.Individualistul. pesimist. talent în mai multe domenii.7 . imaginativ. visează prea mult cu ochii deschişi. calităţi de tămăduitor. Tendinţe negative: nu acceptă sfaturi. intuitiv.Ambiţiosul. reflecţie şi luciditate. să se folosească de înţelepciune şi cunoştinţe Caracteristici pozitive: dorinţă de a face descoperiri şi de a învăţa. are nevoie de a sta mai mult în solitudine pentru a înţelege adevărurile ascunse. analitic. emoţii profunde. misticul. omul de cultură. calităţi de cercetător. spiritual. nu-i place munca fizică. să înveţe din propria experienţă. lipsă de realism.

independent. a deveni util celorlalţi Caracteristici pozitive: sensibilitate. Caracteristici pozitive: ambiţie. tendinţa de a cădea pradă escrocilor sau de a deveni escroc Numarul 9 are. emotivitate exacerbată. dupa parerea mea. cele mai . fascinant. intoleranţă. viaţă în derivă. filantrop.Filantropul. mărinimos. reacţii impulsive sau excesive. dinamic. abuz de putere. nedrept. puternic. nerăbdare. bun învăţător. încredere în sine însuşi şi în viaţă. duritate. tolerant. creativ. spirit nepractic.spirituală a vieţii. să înveţe să-şi fixeze obiective precise şi să devină independent. neatenţie faţă de detalii. lipsă de respect. dă mai mult decât primeşte. teatral. tendinţă spre iluzii. dezvoltarea idealismului şi creativităţii. capacitate mare de învăţare. interes pentru oameni şi pentru cunoaştere. artistic. sportiv şi atletic. bun organizator. idealist. cădere în viciu (alcool. sacrificii fără rost. altruistul Direcţia de urmat: să înveţe cum să îşi arate compasiunea. romantic. competitiv. bun afacerist Tendinţe negative: materialist. lacom. temperamental. metafizicianul. carismatic. nemilos. nerăbdare. de nădejde. milos. droguri etc). extremist 9 . agresiv. simţ religios Tendinţe negative: împrăştiat.

dinamic. hipersensibilitate. binenteles. optimist. Sunt suflete avansate si intelepte. sa le cultive si sa le slefuiasca cat mai mult. nu se poate menţine într-o relaţie. inspirat şi spiritual Tendinţe negative: emană o tensiune nervoasă care poate sta în calea realizării propriilor sale interese. lipsa echilibrului. De asemenea. distructiv.importante sarcini de implinit. duritate. fanatic şi necinstit. idei măreţe Direcţia de urmat: realizarea idealului sau a obiectivelor Caracteristici pozitive: omul relaţiilor suspuse. încăpăţânat. pentru a putea fi de cat mai mult folos celor care au atata nevoie de sfaturile lui. iar datoria lor este una complexa si de imperioasa necesitate pentru cei din jurul lor. Dar. trebuie sa isi acceseze din nou in aceasta viata intelepciunea deja dobandita. agitaţie. nestatornicie. nerăbdare. pericol de a cădea sub influenţa spiritelor negative . intuiţie dezvoltată.Potenţial. 11 . intransigenţă. agresiv. combativitate. trebuie sa-si asume aceasta misiune in folosul spiritual al celorlalti. probleme nervoase.

escroc de zile mari. principii prea riguroase.Sacrificiul. încăpăţânat 33 . să se lepede pe sine în favoarea binelui colectiv Caracteristici pozitive: voinţă echilibrată. Compasiunea Direcţia de urmat: să devină un bun îndrumător. capacitate de a simţi nevoile celorlalţi. compasiune. înţelegerea celorlalţi. Caracteristici pozitive: răbdare. se pune în serviciul umanităţii fără să aştepte nimic în schimb. viaţă dezechilibrată. artist sau învăţător. dezinteres faţă de cei apropiaţi.22 . intuitiv. vedere elevată asupra vieţii.Marele Constructor Direcţia de urmat: realizarea concretă a ambiţiilor pentru sine şi pentru colectivitate. eficienţă . incoerenţă. realizator de geniu Tendinţe negative: idei nerealiste. caracter dificil. tolerant Tendinţe negative: cădere în viciu (plăcerea . responsabil. rezistenţă. spirit de sacrificiu. mari probleme nervoase sau psihologice. echilibrat. capacitate de a suporta multe şi de a trece peste situaţiile dificile. conştiinţă dezvoltată. devotament total în vederea realizării unui mare obiectiv. hotărâre. bun confident.

materialism exacerbat.. violent. intransigenţă maximă.apoi se adauga Numarul . muncitor.simţurilor). incorect. serios. intolerant. piedici nenumărate cauzate de propiul caracter. încăpăţânare. nesimţire. rece. nu vine în întâmpinarea nevoilor celorlalţi. este urmărit de ghinion. lene şi nepăsare. să devină un bun organizator . ordonat. oportunism Direcţia de urmat: să găsească utilitatea lucrurilor. nu cunoaşte măsura în nci un domeniu.atât la nivel de detaliu cât şi la nivel de ansamblu Caracteristici pozitive: rezistenţă. relaţii dificile.părinte neglijent). nu permite nici un fel de abatere de regulă. autosuficienţă 44 . vede oamenii ca pe nişte obiecte în „marele plan" şi îi tratează ca atare.Autodisciplină. carierist învederat. asupritor. se iau ambele). prea rigid. lipsă de sensibilitate. practic.. perseverenţă. „omul de fier". exactitate Tendinţe negative: exagerează cu munca. obiectiv. teamă de a-şi asuma responsabilităţile (inclusiv cele familiale ." Insa analiza numerologica ca unei persoane este mult mai complexa pentru ca la acest numar de destin se adauga si cifra(numarul)data de nume si prenume(in cazul in care exista 2 prenume .

k=2. u=3. d=4.Interior(vibratia vocalelor) si Numarul Exterior( vibratia consoanelor). b=2.dotati cu . m=4. n=5. p=7.22..initiati si maestri a caror datorie este de a -i invata pe semeni sa paseasca pe drumul care duce spre cunoastere si perfectiune.. q=8.44) sunt adevarati lideri .Numerele maestre sunt inspirate . o=6.percep adevarata esenta a vietii si necesitatea de a observa si respecta legile si preceptele care o dirijeaza. l=3. x=6.. t=2.. j=1. i=9..Vibratiile Maestre(11.Chiar si vibratia semnaturii are o importanta mare in momentul in care se doresc schimbari pe anumite directii ale propriei vieti. clarvazatoare. e=5.Cunoasterea binelui sau lumina interioara pe care au dobandit-o i-au facut sa inteleaga adevaratul si singurul sens al vietii care este autoperfectionarea interioara si daruirea fara rezerve in folosul semenilor. y=7.. w=5.Lumina si intelegerea ii fac sa devina veritabili vizionari.. h=8. f=6. c=3.33. z=8 NUMERLELE MAESTRE 'Vibratiile maestre arata ca spiritul a evoluat trecand prin multe experiente. v=4. Fiecare litera are ca si corespondent o cifra: a=1. r=9. s=1. g=7.Exemplul lor trebuie sa fie un stimulent pentru cei mai putin privilegiati sa indrazneasca sa lupte pentru imbogatire spirituala.

si sa se ridice la inaltimea zonelor pure ale spiritului.viata si actiunile lor vor straluci. Drumul pe care se paseste este unul singuratic. In acest caz nu numai ca pot fi inselate de catre alte persoane dar se pot insela pe ele insele. .intelepciunea cunoasterii si forta interioara superioare care-i vor conduce catre cele mai inalte si privilegiate pozitii.).4. Numerele maestre confera celor care s-au nascut sub semnul lor o obligatie morala superioara . Scopul existentei vibratiilor maestre este unul foarte inalt.Daca nu poate face fata .pentru casi vor indeplini menirea pe Pamant.Pot deveni infumurate..Numerele Maestre -insa.se poate dezechlibra mental si atunci vor actiona caracteristicile negative ale vibratiei de baza(2.Rolul este de a ajuta semenii sa se elibereze de lanturile care leaga sufletele de latura materiala a vietii.lupta si idealurile nu sunt intotdeauna intelese.8. vibratia de baza este la fel de meritorie.6.ignorand adevaratul lor rol in viata..preocupate de lucruri minore.de pasiunile josnice. Dar odata decise sa se inalte la cerintele superioare.acestea barandu-le drumul catre adevarata menire.cunosc o enorma tensiune nervoasa iar daca persoana in cauza nu dispune de o veritabila vibratie superioara.adesea se simt izolati.

.ceea ce inseamna ca periodic se vor vedea confruntate cu probleme de natura morala si materiala pe care le vor solutiona facand apel la intuitia cu care au fost haraziti si puterea morala cu care au fost inzestrate.pentru ca nu vor sa atraga atentia asupra lor..nici sa domine.mistic.iar adesea devin promotorii unei avansate idei sociale si de interes comunitar.forta lor.generozitate.11 sunt visatori.este o provocare care cere un comportament sever. echilibru.perspicacitate.cinste .creativitate.mai presus de orice .care nu le ingaduie sa uite ca . Cauta perfectiunea spirituala. 11.Desi le este greu sa recunoasca.Daca reusesc sa traiasca in deplin acord cu ''normele'' care dirijeaza aceste vibratii.Vibratiile Maestre sunt numere de incercare .pot conduce mase de oameni.originalitate.Un 11 autentic nu va trece niciodata neobservat pentru ca dispune de real talent .umanitate intrun suflet de poet.Racordati la cele mai inalte vibratii.existenta lor este inchinata celorlalti..sagacitate .putere morala.Sunt doatati cu imaginatie.Are inclinatii catre latura .este o vibratie ce transcende dincolo de limite.vor face un pas important in evolutia lor.iar viziunea sa incredibila si clarvazatoare il ajuta sa ia decizii prompte si corecte..11 exercita o mare putere asupra celorlalti.intuitia.dispusi sa se sacrifice pentru un ideal.influentandu-le prin entuzismul .

indreptat catre dobandirea de castiguri materiale.preoti.22. Forta si vitalitatea enorma.Puterea si autoritatea nu-i intereseaza pentru ei insisi. Pot ocupa pozitii inalte in ierarhia sociala si a valorilor materiale.astrologi.stiintifica si filosofica. 22-reprezinta unul dintre cele mai puternice potentiale vibratorii.nu exista obstacol pe care sa nu-l poata depasi.Aceste numere reprezinta simbolul puterii puse in slujba spiritului.Sunt nascuti sa lumineze si sa indrume viata semenilor lor.putand deveni veritabili binefacatori ai omenirii.dar trebuie sa nu uite ca forta lor consta in cooperare cu semenii pe a caror energie trebuie sa se sprijine pentru a-si duce la capat planurile ambitioase si vaste.Pot fi cu succes filosofi.Nu trebuie sa se risipeasca in lucruri marunte.artisti talentati.bogatia.Aproape intotdeauna vor ocupa un loc important in lumea finantelor.Intentia de a lua parte la .succesul.misionari.educative .22 este forta si materialism si provine dintrun 11 dublat.patrunzand misterele de care omul s-a simtit intotdeauna atras.puterea cu altruismul.politica.cat pentru a le folosi in scopuri umanitare.la fel ca si 44 reuseste sa uneasca ambitia de dominare .industrie.indrazneala si capacitatea de a materializa trebuie folosite in proiecte de anvergura..

actiuni consacrate programelor sociale .dezorientati.compasiune.33 reprezinta echilibrul deplin intre insusirile morale si cele spirituale . 33-simbolizeaza ideea de dragoste in forma ei cea mai pura.Isi vor dori atunci sa acceada in varful piramidei sociale.Isi vor indeplini misiunea daca vor trai ancorati in realitate.manifestarilor altruiste care au in vedere expansiunea umanitatii.distrugand tot in cale .intelegere.toate acestea trebuie sa devina motorul existentei lor.fara scrupule si josnice.putere de sacrificiu.fie negative.generozitatea.de aceea li s-a si dat putere de a concretiza banul pentru a-l dirija catre semeni.acestea dandu-i posibilitatea de a -si exercita influenta si sprijinul asupra celor cu care iau contact.fara a tine cont de mijloacele folosite.echilibrul lor ii atrag pe cei nelinistiti. De aceea numerele 22 si 44 sunt in aceeasi masura si numere periculoase. in scopuri egoiste.Nu trebuie sa uite ca forta pe care le-o confera Vibratia Maestra ii poate duce la extreme-fie pozitive ..care gasesc la ele sprijin si . linistea interioara.facand sacrificii si cautand solutii pentru bunastarea materiala a semenilor lor. Cea mai grava eroare pe care o pot comite este aceea de a aluneca intr-o ambitie extrema.Pot deveni egoiste si inflexibile.Armonia.

Superioritate pe care o detine il face sa depaseasca ambitiile de a acumula in scop egoist.Motivatia unui 33 este aceea de a impartasi din cunostintele lui semenilor.teluri de interes general deosebite.Sunt lideri innascuti.orientate in sens artistic si creator.corecti.scriitori talentati.ocrotire.cinstiti. este foarte puternic.33 va fi intotdeauna un visator si un idealist.vedere de ansamblu.sunt extrordinari negociatori.el fiind un veritabil altruist.predicatori.Intuitia este la cote maxime.puere.autostapanire .dotati cu o mare capacitate de analiza si stapanire .In caz de uzare gresita sau in scopuri egoiste aceste persoane vor cunoaste regres interior.Au forta.au un simt estetic deosebit.Indemanarea lor consta in folosirea imaginatiei pentru a concretiza proiecte ce tin de strategie.perceptiile sale permitandu-i sa depaseasca evenimente cotidiene.iubitori de dreptate..abilitate.magnetism.comune. Vibratiile maestre trebuie folosite cu prudenta si respect.pentru a explora lumi ascunse.Sunt veritabili oratori.conciliaza cu usurinta puncte de vedere diferite ..mistice. 44-detine o personalitate extraordinara.platind tot prin mari dezechilibre. pentru ca ascendentul pe care-l detin purtatorii asupra maselor..Fac fata usor obstacolelor..Sunt onesti.texturii si formei.o stapanire desavarsita a culorii.

influenta si averea pentru cautarea cailor de ameliorare a vietii.perseverenta. 22-44 sunt vibratii de forta materiala.senini.Prudenti.ordinea si disciplina le ingaduie sa accepte cele mai inalte .Ceea ce-i caracterizeaza este evolutia spirituala inalta.emotionala.Energia.Dar orbiti de putere .tot ceea ce castiga trebuie sa foloseasca in folosul celorlalti.Sa fii constient de o misiune speciala fara sa astepti ca dupa realizarea ei sau in timpul ce o realizezi sa primesti ceva in schimb. stapaniti de ambitie ei pot pierde din vedere motivatiile initiale .umilinta care de multe ori nu vor aduce nici o compensatie.stapanesc tot ce tine de aceasta lume.Isi vor ajuta semenii cu infinita dragoste.daruire..Pot solutiona conflicte sociale de mare anvergura.creatori ai frumosului extins in orice domeniu.Sunt constienti in orice moment de necesitatile celorlalti si-si consacra puterea . Vibratiile maestre au o responsabilitate imensa.manifesta un cult al dreptatii si eficacitatii.un drum care cere disciplina.abnegatie .Confera principii morale superioare. 11-33 sunt vibratii cu reale aptitudini artistice si spirituale.ele trebuind sa raspunda chemarii interioare ce-i va indrepta spre drumul predestinat .anulandusi vocatia umanitara.

putere.influenta.Detin noroc. '' ''Numerologia magica''-Gladys Lobos .functii prin care sa poate crea o lume materiala mai buna pentru toti.