TEKS UCAPAN PENGERUSI MAJLIS SITI HAWA BINTI MOHD YUNUS “PROGRAM MENJEJAK MAKLUMAT SETINGGI GUNUNG, SELUAS

LAUTAN ILMU” Mulakan dengan bismillah… Assalamualaikum & salam sejahtera. Bismillahirrahmaanirrahim.alhamdulillahi rabbil a’lamin. Wassalatu wassalamua’la asrafilambia iwalmursalin. Waa’la alihi wasahbihi ajma’in.

Yang berusaha, Tn. Hj Lokman B. Zakaria, Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, Sek. Keb. Hulu Bernam.

Yang dihormati, Guru-guru pengiring SKHB… 1. 2. 3.

Yang saya hormati, Mohamed Firdaus B. Mohd Noah Selaku Presiden PPSR sesi 09/10.

Saudara Mohd Yusof B. Abd Karim Selaku Pengarah program “Menjejak Maklumat Setinggi Gunung, Seluas Lautan Ilmu”.

Aslih Bagi membacakan doa. Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah dan kurnianya dapat kita bersama-sama dalam majlis penutupan Program Menjejak Maklumat Setinggi Gunung Seluas Lautan Ilmu. Sebelum kita memulakan majlis. Serta para peserta iaitu adik-adik dari SKHB yang saya kasihi. Dengan itu. Hadirin & hadirat serta adik-adik yang saya kasihi. 2. Atas bacaan doa itu tadi. Saya mulakan majlis ini dengan serangkap pantun. Buai laju-laju Sampai cucur atap Adik belajar jangan jemu Rajin-rajinlah baca kitab Buah cempedak di luar pagar Ambil galah tolong jolokkan Rajin-rajinlah belajar Jasa guru janganlah dilupakan Hadirin & hadirat yang saya hormati. Terima kasih kepada ……………………….Barisan Jawatankuasa PPSR sesi 09/10 dan AJK program. majlis dengan segala hormatnya menjemput Saudara Rimas B. Antara aktiviti yang telah dijalankan ialah: 1. adalah molek majlis dimulakan dengan bacaan doa bagi memberkati majlis ini. Hadirin & hadirat sekalian. Sepanjang hari ini telah dijalankan berbagai-bagai aktiviti. .

boleh berfikir secara kreatif dan kritis dan yang penting merangsang motivasi dalam diri adik-adik. Terima kasih kepada saudara Mohamed Firdaus b. saudara Mohamed Firdaus b. Oleh itu. Majlis pada petang ini diteruskan dengan penyampaian cenderahti kepada guruguru pengiring. Mohd Naoh mewakili AJK program untuk menyampaikan ucapan. Majlis dengan penuh takzimnya menjemput Tn. Dengan ini majlis mempersilakan.3. Bagi meneruskan majlis ini. Mohd Naoh diiringi pengarah program “Menjejak Maklumat Setinggi Gunung. Hj Lokman b. . Seluas Lautan Ilmu” Saudara Mohd Yusof B. saudara Mohamed Firdaus b. besarlah harapan kami agar program ini dapat member pengetahuan dan pengalaman kepada adik-adik suasana belajar di university. Para hadirin yang dikasihi. Adik-adik juga dapat melawat Perpustakaan Tuanku Bainun dan mengenal UPSI dengan lebih dekat. Aktiviti kita pada hari ini adalah untuk member peluang kepada adik-adik untuk mengenali rakan-rakan dengan lebih baik. Zakaria. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Abd Karim Bagi menyampaikan cenderahati. Terima kasih diucapkan atas ucapan tuan itu tadi. saya menjemput presiden PPSR sesi 09/10. Para hadiri sekalian. Dijemput presiden PPSR. Mohd Naoh atas ucapan itu tadi. iaitu Guru Penolong Kanan HEM SKHB bagi menyampaikan sepatah dua kata seterusnya menyempurnakan majlis perasmian penutupan pada petang ini.

Dengan selesainya majlis penyampaian hadiah itu tadi. Majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang dalam pertandingan Explorace. maka majlis penutupan pada petang ini hamper ke penghujungnya. 4.1. 2. pihak SKHB serta pihak yang terlibat dalam menjayakan program ini. Dua tiga kucing berlari Mana nak sama si kucing belang mandi Seharian kita beraktiviti Moga UPSI sentiasa dikenang Kalau ada sumur di ladang Boleh kita menumpang Kalau ada umur yang panjang Boleh kita berjumpa lagi. Saya mewakili pihak penganjur dan juga barisan jawatankuasa program memohon ampun dan maaf sekiranya terdapat kekurangan sepanjang program ini berlangsung. 3. 3. Insyallah. saya ingin menyampaikan beberapa rangkap pantun. 2. . moga kita dapat bekerjasama pada masa akan dating. Sebelum mengakhiri majlis ini. Terima kasih yang tidak terhingga kepada wakil Perpustakaan Tuanku Bainun. Dengan harapan. terima kasih. Dengan itu saya sudahi majlis ini dengan ucapan wabillahi taufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Sekian. 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful