Diumumkan ketibaan 1) Yang Berbahagia Tuan Haji Muhammad Azman Ariff B. Jaaafar, Pengarah Institut Perguruan Darulaman.

Dengan diiringi oleh 2) Ketua-ketua Jabatan 3) dan barisan exco Jawatankuasa Perwakilan Pelajar masuk ke dalam dewan. Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillahi Rabbila’lamin Wassalatuwassala Mua’la Ashrafil Ambiya Iwal Mursalin Waa’la Alihi Wasahbihi Ajmai’n. Yang Berbahagia Tuan Haji Muhammad Azman Ariff B. Jaafar, Pengarah Institut Perguruan Darulaman, Yang Berusaha Encik Khuzairi B. Mahamad, Ketua Jabatan Jabatan Pengajian Melayu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Majlis Perasmaian Minggu Senandung Muhibah peringkat Institut Perguruan Darulaman. Yang Dihormati Ketua – ketua Jabatan, Ketua – ketua Unit, Para Pensyarah, Barisan Exco Jawatankuasa Perwakilan Pelajar, seterusnya para pelajar, hadirin hadirat sekalian. Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera. Sirih berlipat sirih pinang, Sirih dari Pulau Mutiara, Pemanis kata selamat datang, Awal bismilah pembuka kata.

Diharapkan hadirin hadarat dapat mengambil ikhtibar daripada renungan tersebut dan seterusnya dipraktikkan dalam kehidupan seharian. Buat pengetahuan semua. Dengan ini majlis menjemput Yang Berusaha En. Zahari. Meneruskan aturcara. pensyarah Jabatan Pengajian Islam dan Moral untuk memimpin bacaan doa. akan wujudlah sebuah kelompok masyarakat yang muhibah. Mahamad. Aturcara majlis diteruskan dengan ucapan aluan daripada Pengerusi Jawatankuasa Majlis Perasmian Minggu Senandung Muhibah. Hashim di atas renungan sebentar tadi. Dipersilakan. ( Ucapan KJ Jabatan Pengajian Melayu). Majlis mengucapkan terima kasih kepada Ustaz Muhamad Heilmi B. untuk menyampaikan renungan yang bertajuk. ’Budi Bahasa . Khuzairi B. Bersesuaian dengan temanya. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Muhamad Heilmi B. Ketua Jabatan Jabatan Pengajian Melayu. majlis ini bertujuan untuk menyahut saranan kerajaan dalam menerapkan nilai-nilai murni dalam diri setiap anggota masyarakat. Zahari . ( Renungan Pagi ) Terima kasih diucapkan kepada Saudari Fauziah Bt. Hashim dari kelas PPISMP Mat/Bi/Bm Budaya Kita’. majlis menjemput Saudari Fauziah Bt. Hadirin hadirat sekalian. Justeru itu.Bagi memberkati majlis kita pada pagi ini. apabila budi bahasa dapat diterapkan maka. ( Bacaan Doa ). tema bagi Minggu Senandung Muhibah pada tahun ini adalah “Budi Bahasa Budaya Kita”. Dengan segala hormatnya dipersilakan.

Ketua Jabatan Jabatan Pengajian Melayu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Majlis Perasmian Minggu Senandung Muhibah peringkat Institut Perguruan Darulaman. Bagi memeriahkan lagi majlis. majlis mempersilakan barisan pemantun Institut Perguruan Darulaman yang diketuai oleh Saudari Noor Rafidah Bt. Jaafar di atas ucapan dan perasmian sebentar tadi. Ahmad Shushami pelajar PPISMP semester 3 Mat/Bi/Bm untuk mendeklamasikan sajak-sajak mereka. Majlis ini tidak lengkap jika tidak diserikan persembahan daripada para pelajar Institut Perguruan Darulaman. Hanif B. Majlis dengan penuh hormatnya mempersilakan. Ahmad Shushami. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Saudara Mohd.Majlis mengucapkan terima kasih kepada En. ( Ucapan ) Majlis merakamkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tuan Haji Muhammad Azman Ariff B. majlis mempersilakan Saudara Mohd. Hanif B. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Atur cara majlis diteruskan lagi dengan ucapan dan perasmian. Mahamad. ( Deklamasi Sajak ). Pengarah Institut Perguruan Darul Aman untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Minggu Senandung Muhibah Peringkat Institut Perguruan Darul Aman. Khuzairi B. Abdullah untuk . Maka dengan itu. Alias dan Saudari Nur ‘Amirah Bt. Hadirin yang diharmati sekalian. Alias dan Saudari Nur ‘Amirah Bt. Jaafar. Majlis dengan penuh hormatnya menjemput Yang Berbahagia Tuan Haji Muhammad Azman Ariff B.

Shafiq B. saya ingin menjemput Saudari Sharmilaa a/p Selvam untuk memberikan sedikit pengumuman. majlis dengan sukacitanya menjemput Saudari Sahidatul Hidayah Bt. Rahim dari kelas PPISMP semester 3 Mat/Bi/Bm untuk menyampaikan madahmadah indah melalui syair-syair mereka. Sebelum mengakhiri majlis kita pada pagi. maka berakhirlah majlis kita pada hari ini. Mohd Fauzi dan Saudara Mohd.menyampaikan pantun-pantun mereka. Bagi persembahan kali ini. Dengan itu. Majlis dengan segala takzimnya dipersilakan. Diharapkan menerusi forum ini. kita akan disajikan dengan sebuah forum yang akan dipengerusikan oleh Saudari Siti Noraisyah Bt Azmi. Abd. Rahim. Hadirin hadirat sekalian. para pelajar dapat mengambil input-input yang berguna untuk dijadikan panduan hidup kelak. Abd. Persembahan kita tidak berhenti setakat itu sahaja. Dipersilakan. . Mohd Fauzi dan Saudara Mohd. tibalah masa untuk persembahan yang terakhir. Shafiq B. Kita akan menyaksikan sebuah persembahan berbalas pantun Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada para pemantun Institut Perguruan Darulaman. Terima kasih diucapkan kepada semua pelajar yang terlibat dalam menjayakan forum sebentar tadi. Terima kasih diucapkan kepada Saudari Sahidatul Hidayah Bt. Kini. Terima kasih kepada Saudari Sharmilaa.

Sebelum bersurai. Kalungan budi junjungan kasih. Mesra bersimpul zaman – berzaman. terimalah serangkap pantun daripada saya.Sekalung penghargaan dan terima kasih sekali lagi diucapkan kepada Pengarah IPDA Ketua-ketua Jabatan Pensyarah-pensyarah & Para pelajar Yang telah menyempurnakan majlis pada hari ini. wassalamualaikum wbt.w. Wabillahitaufiq wal hidayah.t dan yang buruk itu merupakan takdir yang Maha Berkuasa. Segala yang baik datangnya daripada Allah s. Selasih tumbuh di hjung laman. . Sekian. Akar keladi melilit selasih.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful