DOA MAJLIS PERKAHWINAN

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatu.

Alhamdulillah. Segala puji hanya untuk-Mu ya Allah atas segala nikmat pemberian yang Engkau kurniakan kepada kami pada malam ini iaitu Malam Majlis Perkahwinan di antara Pengantin Lelaki, Sdr Mohd Zahed bin Zulkeplee dan juga Pengantin Perempuan Sdri Farah Irdawaty bte Kasmany.

Ya Allah, pada malam yang berkat ini, kami berhimpun di majlis ini sebagai tanda kesyukuran kami atas nikmat-Mu bersempena dengan majlis perkahwinan yang diadakan oleh keluarga kedua-dua mempelai dengan selamat dan sempurna dan juga pada petang tadi bagi pernikahan anakanda mereka.

Bersempena dengan majlis ini juga kami memohon rahmat-Mu ya Allah, kurniakanlah kepada kedua mempelai yang diraikan ini kehidupan yang sihat dan selamat sejahtera serta dikurniakan zuriat yang soleh.

Perkukuhkanlah ikatan kasih sayang dan hormat menghormati antara mereka, berakhlak mulia dan berbudi bahasa, serta beriman dan bertakwa kepada-Mu ya Allah. Kami memohon kepadaMu agar majlis perkahwinan pada hari ini diberkati olehMu Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, Kami menadah kedua belah tangan untuk memohon Agar Engkau berkati, rahmati dan redhai pasangan pengantin baru ini Kurniakanlah kepada si suami kekuatan untuk menjadi suami yang mampu memandu, membimbing dan mendidik Isterinya menuju ke jalan yang Engkau redhai Kurniakanlah kepada mereka Ya Allah Zuriat yang soleh solehah Dan agar berkekalan mempelai ini sehingga ke dalam syurga

tuan rumah Pengantin Lelaki. ipar duai serta sahabat handai bagi meraikan majlis yang diberkati ini. Wassalallahu’ala saiyidina Muhammad wa’ala alihi wasahbihi Wassalim. Ya Allah. keberkatan dan sihat walafiat kepada seisi keluarga. Puan Hjh Mahani bte Hj Abdullah dan tuan rumah Pengantin Perempuan.Kami memohon rahmat-Mu agar dikurniakan keampunan. . jadikanlah perhimpunan ini satu pertemuan yang dirahmati dan perpisahan kami pula selepas ini. Walhamdulillahi Rabbil A’lamin. Tuan Hj Zulkeplee bin Hj Mustafa beserta Isteri. adik beradik. Tuan Hj Kasmany bin Sanif serta isteri Puan Hjh Zaiton bte Hamzah dan sekalian yang hadir. sanak saudara. satu perpisahan yang diberkati dan dilindungi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful