"Unicul ingredient important in formula succesului este sa stii sa fii prietenos cu oamenii.

" Theodore Roosevelt

10 reguli pentru a trai experienta umana

Regula nr. 1 – Vei primi un corp Chiar daca iti iubesti corpul sau nu, este al tau pentru toata viata, asa ca accepta-l. Ceea ce conteaza este inauntrul tau. Regula nr. 2 – Vei primi lectii Viata reprezinta o experienta continua de invatare, fiecare zi aducand oportunitati de a invata mai mult. Invatarea acestor lectii reprezinta cheia catre descoperirea si implinirea propriei tale vieti. Regula nr. 3 – Nu exista greseli, exista doar lectii Evolutia ta catre intelepciune este un proces de experimentare, incercare si greseala, asadar inevitabil lucrurile nu vor merge intotdeauna conform planului sau vor iesi exact asa cum vrei tu. Compasiunea este remediul pentru judecata aspra – a noastra si a celorlalti. Iertarea nu este doar divina – ea reprezinta “comportamentul prin care se sterge un gol emotional”. A te comporta etic, pastrandu-ti integritatea si cu umor – in special capacitatea de a rade de tine si de propriile tale greseli – confirma faptul ca “greselile” sunt doar lectii pe care trebuie sa le invatam. Regula nr. 4 - Lectia se repeta pana cand este invatata Lectiile se repeta pana cand sunt invatate. Ceea ce se manifesta ca probleme si provocari, neplaceri si frustrari sunt lectii – acestea se vor repeta pana cand le vei accepta si invata. Constientizarea si abilitatea ta de a face schimbari sunt elemente necesare pentru invatarea acestei reguli. Fundamentala este de asemenea acceptarea faptului ca nu esti o victima a circumstantelor sau a sortii – “cauzele” trebuie recunoscute; altfel zis: totul se intampla raportat la modul tau de a fi si la comportamentul tau. A invinovati pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scapa si de a nega; tu singur esti responsabil pentru tine si pentru ceea ce ti se intampla. Rabdarea este necesara – schimbarea nu vine peste noapte, asa ca acorda timp schimbarii.

ele sunt adevaruri universale care se aplica tuturor. pentru ca rigiditatea va nega libertatea noilor posibilitati. 10 – Vei uita toate acestea la nastere Toti ne nastem cu aceste capacitati – primele noastre experiente ne conduc intr-o lume fizica.Regula nr. Cand te ratacesti. Ajuta-i pe ceilalti. cinice si lipsite de credinta si incredere. Regula nr. 6 – “Acolo” nu inseamna mai bine decat “aici” Celalta parte a dealului s-ar putea sa fie mai verde decat a ta. Ai incredere in puterea spiritului. chiar daca le auzi ca o voce slaba sau daca apar ca o sclipire de moment. Regula nr. 7 – Ceilalti sunt oglinzi ce te reflecta pe tine Iubesti sau urasti ceva la o persoana raportat la ceea ce iubesti sau urasti la tine. si astfel te vei ajuta pe tine. auzi si ai incredere. Regula nr. Asuma-ti responsabilitatea asupra ta. gandurile si sentimentele tale. Fii tolerant. Invata sa renunti atunci cand nu poti schimba lucrurile. Experientele negative sunt oportunitati de a vindeca ranile pe care le ai. dar existenta ta acolo nu garanteaza fericirea eterna. accepta-i pe ceilalti asa cum sunt si straduieste-te sa constientizezi. Cele 10 reguli nu sunt porunci. apeleaza la ele. departe de sentimentele noastre. Curajul este in fiecare dintre noi – foloseste-l atunci cand trebuie sa faci ceva bun pentru tine. Trairea in prezent te ajuta sa obtii pacea. Regula nr. pe care ar trebui sa le folosim pentru a imbratisa ceea ce urmeaza. acestea devenind nehotarate. Asculta-ti sentimentele ca si cum ar fi sunete. 8 – Ce se intampla cu viata ta este alegerea ta Detii toate uneltele si resursele de care ai nevoie. Foloseste inspiratia innascuta. nu i te impotrivi. decat sa acumulezi lucruri care nu te vor conduce catre fericire. Aspira . Asuma-ti angajamentul de a invata si de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ti recunoaste propriile slabiciuni. Vezi. 9 – Raspunsurile sunt la tine Ai incredere in instinctele tale si in sentimentele tale. Unde ai fost incapabil sa-i ajuti pe ceilalti este un semn ca nu raspunzi corespunzator propriilor tale nevoi. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Fii recunoscator si bucura-te de ceea ce ai si de calatoria ta. Cu totii avem o putere innascuta si un spirit aventuros. Intra in “ritmul vietii”. Apreciaza mai bine ceea ce este bun in viata ta. Regula nr. 5 – Invatarea este un proces continuu Cat traim invatam. Nu te enerva – gandurile amare iti intuneca mintea. si indeajuns de flexibil pentru a te adapta. straduieste-te sa te intelegi si sa percepi obiectiv propria ta persoana.

de Cherie Carter-Scott CultivateGreatness.com .catre intelepciune – aceasta este ultima incercare a vietii si nu cunoaste limite inafara acelora impuse de tine.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful