You are on page 1of 12

Compiled from collected materials by Rei

GAP-FILL READING PRACTICE


INTELLIGENCE TEST
Schools exams are, generally speaking, the first kind of tests we take. They find out how much knowledge we
have (1) . But do they really show how intelligent we are? After all, isn’t it a fact that some people who are
very successful academically don’t have any (2)_____ sense? Intelligence is the speed at which we can
understand and (3) ____to new situations and it is usually tested by logic puzzles. Although scientists are now
preparing advanced computer technology that will be able to “read” our brains, for the present tests are still the
most popular ways of measuring intelligence. A person’s IQ is their intelligence as it is measured by a special
test. The most common IQ tests are run by Mensa, an organization that was founded in England in 1946. By
1976 it had 1300 members in Britain. Today there are 44000 in Britain and 100000 worldwide, largely in the US.
People taking the tests are judged in relation to an average score of 100, and those score over 148 are entitled to
join Mensa. This (4) ____ at 2% of the population. Anyone from the age of six can take the tests. All the
questions are straightforward and most people can answer them if (5) _____ enough time. But that’s the
problems – the whole point of the tests is that they’re against the clock

Question 1:A. fetched B. gained C. attached D. caught


Question 2: A. natural B. bright C. sharp D. common
Question 3: A. accord B. react C. answer D. alter
Question 4:A. adds up B. turns to C. comes up D. works out
Question 5: A. allowed B. spared C. let D. provided

EXERCISE 2:
How men first learnt to (6) words is unknown; in other words, the origin of language is a
mystery. All we really know is that men, unlike animals, (7) invented certain
sounds to express thoughts and feelings, actions and things so that they could communicate with each other;
and that later they agreed (8) certain signs, called letters, which could be
combined to represent those sounds, and which could be written down. These sounds, whether spoken or
written in letters, are called words.
Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words that (9)
powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is
what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words
which sing like music, and which by their position and association can (10)
men to tears. We should, therefore, learn to choose our words carefully, or they will make our
speech silly and vulgar.
Question 6. A. invent B. create C. make D. discover
Question 7. A. whatever B. however C. somewhat D. somehow
Question 8. A. at B. upon C. for D. in
Question 9. A. interest B. appeal C. attract D. lure
Question 10. A. take B. send C. break D. move
Compiled from collected materials by Rei

EXERCISE 3:
Health is something we tend to (11) when we have it. When our body is doing well, we are
hardly aware of it. But illness can come, even (12) we are young. In fact, childhood has been a very
susceptible time. Many diseases attack children in particular, and people know very little how to cure them
once they struck. The result was that many children died. About a century ago,(13)
, scientists found out about germs, and then everything changed. The cause
of many diseases was found, and cures were developed. As this medical discovery spread, the world became
(14) safer for children. The result is that whereas a hundred years ago, the average man lived for 35 years,
nowadays, in many areas of the world, people can expect to live for 75 years. And what do we expect by the
year 2020? Undoubtedly, medical science will continue to (15) _____. Some people will be able to avoid
medical problems that are unavoidable today.
Question 11. A. forget B. ignore C. give up D. throw away
Question 12. A. if B. so C. when D. while

Question 13. A. therefore B. however C. although D. moreover

Question 14. A. more B. much C. very D. quite

Question 15. A. speed up B. run C. accelerate D. advance

EXERCISE 4:
One of the most beautiful parts of Britain is the Lake District. The Lake District is situated in the north-
west of England and consists of high hills, mountains and, of course, lakes. In all, there are 16 lakes, of
(16)___ the largest is Lake Windermere. Over the years many writers have been (17) with this region but
there can be no (18) that the most famous of all was William Wordsworth (1770-1850), who was born and
lived almost the whole of his life there. He had close connections with the village of Grasmere, where he lived
for some thirteen years. He loved this particular part of England and many of his poems of the joy he felt when
surrounded by beautiful countryside
Every year more than 14 million people from Britain and abroad visit the Lake District to enjoy the fresh air
and the scenery. Some go to walk in the mountains while others sail boats on the lakes or simply sit admiring
the (19) views. Unfortunately, the region is becoming a victim of its own success in attracting visitors. (20)
come to the Lake District that they threaten to destroy the peace and quite which many are searching for
there.
Question 16: A. all B. them C. which D. those
Question 17:A. associated B. connected C. bound D. linked
Question 18:A. thought B. evidence C. supposition D. doubt
Question 19: A. principal B. magnificent C. effective D. significant
Question 20: A. Such many people B. So few people C. So many people D. Such people

EXERCISE 5:
English has without a (21)______become the second language of Europe and the world. European countries
which have most (22) assimilated English into daily life are England's neighbors in Northern Europe: Ireland,
the Netherlands, Sweden, Norway, and the rest of Scandinavia.
Compiled from collected materials by Rei

The situation is so (23) that any visitor to the Netherlands will soon be aware of the pressure of English on
daily life: television, radio and print bring it into every home and the schoolyard conversation of children;
advertisers use it to (24) up their message, journalists take refuge in it when their home-bred skills fail them.
Increasingly one hears the (25) that Dutch will give way to English as the national tongue within two or three
generations.

Question 21. A question B. doubt C. problem D. thought


Question 22. A successfully B. victorious C. successful D. lucrative
Question 23. A plain B. open C. blatant D. marked
Question 24. A life B. energy C. pep D. enthusiasm
Question 25 A feeling B. posture C. judgment D. view

EXERCISE 5:
Here is a wonderful opportunity at a small cost to visit the truly remarkable island of Cuba. We have
(26)______rooms at some of the finest hotels for periods of 7 and 14 nights. You may divide your time
between relaxing and exploring this beautiful country by taking advantage of our extensive excursion
programme. The diversity of such a small country is amazing and, as it is set in the warm waters of
Caribbean, it is (27)______to have one of the most pleasant climates in the world. Cuba, being so small, is not
only an ideal country to tour, but it's also a place where visitors can relax and (28)_____in exotic
surroundings. Not only has nature (29)
Cuba with magnificent coast and some fine sandy beaches, but there are
also extensive facilities near them. Most beaches are close to important sites such as international parks with
their abundant wildlife, flora and fauna. Because the south of the island is blessed with being the driest region
in the country most hotels are situated here. Rain is however (30) _____in the north from December to July.

Question 26. A. reserved B. registered C. required D. retained


Question 27. A. suggested B. hoped C. reputed D. credited
Question 28. A. unwind B. uncoil C. unburden D. unroll
Question 29. A. enhanced B. endowed C. endured D.enlightened
Question 30. A. unusual B. interminable C. inevitable D.unfortunate

EXERCISE 6:
All men should study, we have to study to (31) our knowledge and develop our intelligence. An uneducated
man can only utilize his body strength to work and live. An educated man, without this strength, still has the
faculty of his intelligent brain and good inflection. This intelligence and thought enable him to help his
physical strength to act more quickly (32) cleverly
In a same profession or work, the educated man differs from the uneducated considerably. Therefore,
intellectual workers have to study, this is a matter of course but (33) workers must also (34) an education
In civilized countries compulsory education has been applied. Man must spend seven or eight years studying.
From ploughmen to laborers in these nations, no one is (35) to read a book or a paper fluently

Question 31:A. wide B. widely C. widen D. broad


Question 32:A. and B. but C. yet D. or
Compiled from collected materials by Rei

Question 33: A. simple B. easy C. hard D. manual


Question 34:A. learn B. study C. acquire D. know
Question 35:A. able B. unable C. not D. never

EXERCISE 6:
School exams are, generally speaking, the first kind of test we take. They find out how much knowledge we
have gained. But do they really show how intelligent we are? After all, isn’t it a fact that some people who are
very academically successful don’t have any common sense. Intelligence is the speed (36) _____which we
can understand and react to new situations and it is usually tested by logic puzzles. Although scientist are
now preparing (37) computer technology that will be able to “read” our brains, for the present tests are
still the most popular ways of measuring intelligence.
A person’s IQ is their intelligence as it is measured by a special test. The most common IT tests are (38)
by Mensa, an organization that was found in England in 1946. By 1976, it had 1,300 members in Britain.
Today there are 44,000 in Britain and 100,000 worldwide largely in the US.
People taking the tests are judged in (39) to an average score of 100, and those who score over 148 are
entitled to join Mensa. This works out at 2 percent of the population. Anyone from the age of six can take
tests. All the questions are straightforward and most people can answer them if allowed enough time. But
that’s the problem; the whole (40)__________of the test is that they’re against the clock.
Question 36. A. to B. on C. at D. in
Question 37. A. ahead B. upper C. forward D. advanced
Question 38. A. steered B. commanded C. run D. appointed
Question 39. A. relation B. regard C. association D. concern
Question 40. A. reason B. question C. matter D. point

EXERCISE 7:
The elementary means of communicating with other people is (41) _ _ _ _ messages by voice. This fact is
widely acknowledged and we recognize the voice as a feature characterizing the identity of a person. The array
of voices is immeasurable as no two are exactly similar. They can be nasal, resonant or shrill produced in
accordance with the individual physical (42) ____ of the throat.

One possible implementation of the art of voice recognition is voice profiling used by police analysts as a
method of (43) ____ court evidence in trials. Every year thousands of audiotapes with recorded interviews or
casual utterances are put to the purpose to help identity the probable culprit. Specialists dealing with the voice
investigation claim that people can give themselves away by their accents, infections or other voice attributes
like pitch, intensity and loudness. A recorded sample is usually (44) into electric impulses and later
transformed into a pictorial recording which is processed by a computer program. Very frequently voice
analysts have a stab at deciphering the relevant information which may be mingled with background noise or
other interfering sounds until they attain the desired results.

Thankfully, these efforts help the police detect individuals who threaten their victim by phone or inform about
bomb planting or those who make offensive calls (45) the peace of decent citizens.

Question 41. A. commuting B. conveying C. discharging D. informing


Question 42. A. tendencies B. credentials C. assets D. properties
Question 43. A. substantiating B. facilitating C. pledging D. withstanding
Question 44. A. reformed B. exchanged C. adjusted D. converted
Question 45. A. distracting B. dismantling C. disturbing D. dispersing
Compiled from collected materials by Rei

EXERCISE 8: READING IS FUN


More and more people are discovering that sharing and talking about their favorite books with others can
be as rewarding as the act of reading itself. For people who feel that they are too busy to sit down with a book,
a book club helps them schedule time to read, others have gained self-confidence by (46) in or leading a
discussion. And most people enjoy the chance to (47)_______new friends
A successful book club should have a group that is small enough so even the quiet people can be heard but also
big enough for many different opinions. The best arrangement is a (48) of ages, sexes, and backgrounds for
more reading variety and livelier discussions
The book club could (49)_________ in one subject or type of book, like mysteries, science fiction, or
biographies. Or the members could read books of all types, as long as the book is highly recommended by
someone who thinks it would be (50)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ discussing.
Some book clubs meet in places like bookstores, public libraries, or restaurants, but most have their meetings
in members’ homes. The approach simply offers more privacy and time for longer meetings. To make the
meeting go smoothly, a leader should be appointed. The leader will usually start the discussion by asking what
the author’s main idea was. Book club members should never be afraid to offer their opinions, even if they
don’t like a book. They just need to be prepared to explain why.
Question 46: A. sitting B. talking C. participating D. taking
Question 47:A. do B. form C. gather D. make
Question 48:A. mixture B. lot C. range D. number
Question 49:A. talk B. focus C. concentrate D. specialize
Question 50: A. worth B. useful C. valuable D. busy

EXERCISE 9:
Everyone has got two personalities - the one that is shown to the world and the other that is secret and real.
You don’t show your secret personality when you are (51) because you can control yourself. But when you are
asleep, your feeling position shows the real you. In a normal (52) _____, of course, people often change their
positions. The important position is the one you go to sleep in.
If you go to sleep on your back, you are a very open person. You usually believe people and you accept new
things or new ideas easily. You don’t like to make people sad, so you never express your (53) feeling. You are
quite shy. If you sleep on your stomach, you are a rather secretive person. You worry a lot and you always
easily become sad. You usually live for today not tomorrow. This means that you (54) ______having a good
time. If you sleep curled up, you are probably a very nervous person. You have a low opinion of yourself. You
are shy and don’t like meeting people. You (55) _______ to be on your own. You are easily hurt.
Question 51. A .awake B. active C. happy D. honest
Question 52. A. room B. bed C. night D. body
Question 53. A. real B. lonely C. cheerful D. gentle
Question 54. A. regret B. enjoy C. mind D. deny
Compiled from collected materials by Rei

Question 55. A. pretend B. oppose C. refuse D. prefer


Compiled from collected materials by Rei

EXERCISE 10:
If you ask anyone who invented television, they will tell you that it was John Logie Baird. While Baird was, of
course, extremely important in the history of television, it would be more accurate to see his role as part of a
(56)_____ of events which finally led to television as we know it today.
The history of television really begins in 1817 with the discovery by Berzelius, a Swedish chemist, of the
chemical selenium. It was found that the amount of electric current that selenium could carry depended on
how much light struck it.
This discovery directly led to G. R. Carey, an American inventor, (57) _____ up with the first real television
system in 1875. His system used selenium to transmit a picture along wires to a row of light bulbs. This
picture was not very clear, however.
Over the next few years, a number of scientists and inventors simplified and improved on Carey's system. It
was not until1923 that Baird made the first practical transmission. Once again, the picture was (58) ____
through wires, but it was much clearer than Carey's had been almost fifty years before.
The Second World War (59) ____ the development of television. After the war, television sets began to flood
the market, with the first mass TV audience watching the baseball World Series in the USA in 1947. Within a
few years, television had captured the (60) _ _ _ _ _ of the whole world.
Question 56. A. connection B. cycle C. link D. chain
Question 57. A. coming B. making C. going D. doing
Question 58. A. pushed B. sent C. transported D. transferred
Question 59. A. abandoned B. cancelled C. delayed D. waited
Question 60. A. observation B. awareness C. notice D. attention
EXERCISE 11:
Wind, water, air, ice and heat all work to cause erosion. As the wind blows over the land, it often (61)
____small grains of sand. When these grains of sand strike against solid rocks, the rocks are slowly worn away.
In this way, even very hard rocks are worn away by the wind.
When particles of rocks or soil became loosened in any way, running water carries them down the hillsides.
Some rocks and soil particles are carried into streams and then into the sea. Land that is covered with trees,
grass and other plants wears away very slowly, and so loses very (62) ___ of its soil. The roots of plants
help to (63) _____the rocks and soil in place. Water that falls on grasslands runs away more slowly than water
that falls on bare ground. Thus, forests and grasslands help to slow down erosion.
Even where the land is (64) ______covered with plants, some erosion goes on. In the spring, the (65)
_____snow turns into a large quantity of water that then runs downhill in streams. As a stream carries away
some of the soil, the stream bed gets deeper and deeper. After thousands of years of such erosion, wide valleys
are often formed.

Question 61. A. holds up B. cleans out C. carries out D. picks up


Question 62. A. large B. little C. few D. much
Question 63. A. store B. back C. stay D. hold
Question 64. A. thinly B. strongly C. thickly D. scarcely
Question 65. A. melted B. building C. melting D. formed
Compiled from collected materials by Rei

EXERCISE 12:
It stands to reason that a city like Los Angeles, which is home to the rich and famous, is also where you
find the Association of Celebrity Personal Assistants. Celebrity Personal Assistants is a unique group among
Hollywood professionals. (66)______the lawyers and agents who rub shoulders with the stars and make
millions, personal assistants (PAs) are not paid well. They typically earn about $56,000 a year which, (67)
their round-the-clock obligations, isn’t much by Hollywood standards. As for the job description, it’s also far
from glamorous.
Responsibilities include doing laundry, fetching groceries and paying bills. So what's the attraction? One
celebrity PA says, ‘I don’t (68) ______myself a vain or superficial person, but it would be wrong to say that
we all don't like being close to someone's that's powerful.’ But not everyone is qualified for the job.
Rita Tateel teaches would-be assistants to the stars and begins her lessons with some (69) truths:
'You must be in good health at all times, because you are running a celebrity's life. If you get sick their life
can't just stop. And you need to be flexible and able to (70) _____ in all kinds of hours. You have to be a can-
do person. If there’s one word that celebrities don't want to hear, that word is “no”.’
Question 66. A. However B. Unlike C. Despite D. Similarly
Question 67. A. given B. received C. spend D. being
Question 68. A. describe B. know C. consider D. think
Question 69. A. such B. hard C. heavy D. advice
Question 70. A. take B. adapt C. get D. put

EXERCISE 12:
If you are an environmentalist, plastic is a word you tend to say with a sneer or a snarl. It has become a symbol
of our wasteful, throw-away society. But there seems little doubt it is here to stay, and the truth is, of
course, that plastic has brought enormous (71) ____even environmental ones. It's not really the plastic
themselves that are the environmental evil - it's the way society chooses to use and abuse them.
Almost all the 50 or so different kinds of modern plastic are made from oil, gas or coal- non-renewable natural
(72) _____We import well over three millions tones of the stuff in Britain each year and, sooner or later, most
of it is thrown away. A high (73) _______of our annual consumption is in the form of packaging, and this
constitutes about 7% by weight of our domestic refuse. Almost all of it could be recycled, but very little of it is,
though the plastic recycling (74) ____ is growing fast.
The plastics themselves are extremely energy-rich - they have a higher calorific value than coal and one (75)
__of "recovery" strongly favoured by the plastic manufacturers is the conversion of waste plastic into a fuel.
Question 71. A. savings B. pleasures C. benefits D. profits
Question 72. A. processes B. resources C. products D. fuels
Question 73. A. amount B. proportion C. portion D. rate
Question 74. A. industry B. manufacture C. plant D. factory
Question 75. A. medium B. method C. measure D. mechanism
Compiled from collected materials by Rei

EXERCISE 13: INFLUENCES OF TELEVISION

Television has changed the lifestyle of people in every industrialized country in the world. In the United States,
where sociologists have studied the effects, some interesting observations have been made.
Television, although not essential, has become a(n) (76) part of most people’s lives. It has become a baby-
sitter, an initiator of conversations, a major transmitter of culture, and a keeper of traditions. Yet when what
can be seen on TV in one day is critically analyzed, it becomes evident that television is not a teacher but a
sustainer. The poor quality of programs does not elevate people into greater (77) _________.
The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV
development and the economics of TV. Television in America began with the radio. Radio companies and their
sponsors first experimented with television. Therefore, the close relationship, which the advertisers had with
radio programs, became the system for
American TV. Sponsors not only paid money for time within programs, but many actually produced the
programs. Thus, coming from the capitalistic, profit-oriented sector of American society, television is
primarily (78) ____with reflecting and attracting society rather than innovating and experimenting with new
ideas. Advertisers want to attract the largest viewing audience possible; to do so requires that the programs be
entertaining rather than challenging.
Television in America today remains, to a large (79) ______, with the same organization and standards as it
had thirty years ago. The hope for some evolution and true achievement toward improving society will require
a change in the (80) ____system.
Question 76. A. integral B. mixed C. fractional D. superior
Question 77. A. preconception B. knowledge C. understanding D. D. feeling
Question 78. A. concerned B. interested C. worried D. connected
Question 79. A. extent B. degree C. size D. amount
Question 80. A. total B. full C. entire D. complete

EXERCISE 14:
In 1830, there were under 100 miles of public railway in Britain. Yet within 20 years, this figure had grown to
more than 5000 miles. By the end of the century, almost enough rail track to encircle the world covered this
small island, (81) _____the nature of travel forever and contributing to the industrial revolution that changed
the course of history in many parts of the world.
Wherever railways were introduced, economic and social progress quickly (82)_____ In a single day, rail
passengers could travel hundreds of miles, cutting previous journey times by huge margins and bringing rapid
travel within the (83) ______of ordinary people. Previously, many people had never ventured beyond the
outskirts of their town and villages. The railway brought them greater freedom and enlightenment.
In the 19th century, the railway in Britain represented something more than just the business of carrying goods
and passengers. Trains were associated with romance, adventure and, frequently,
(84) ____luxury. But the railways did more than revolutionize travel; they also left a distinctive and permanent
mark on the British landscape. Whole towns and industrial centers (85)______up around major rail junctions,
monumental bridges and viaducts crossed rivers and valleys and the railway stations themselves became
desirable places to spend time between journeys.
Compiled from collected materials by Rei

Question 81. A. altering B. amending C. adapting D. adjusting


Question 82. A. pursued B. followed C. succeeded D. chased
Question 83. A. reach B. capacity C. facility D. hold
Question 84. A. considerable B. generous C. plentiful D. sizeable
Question 85. A. jumped B. stood C. burst D. sprang

EXERCISE 15:
Over the next 20 to 50 years, it will become harder to tell the (86) between the human and the machine.
All, body parts will be replaceable. Computers will function like the human brain with the ability to recognize
feelings and respond in a feeling way. They will then produce fake people. We will then be able to create a
machine duplicate of ourselves so we will appear to be alive long after we are dead. Maybe a few decades
later, a way will be found to transfer our spirit, including our (87) and thoughts, to the new body. Then
we can choose to live for as long as we want. It might be expensive. When it becomes possible to do a spirit
transfer, they will figure out (88) to do them automatically. So we will be able to reside within whichever
duplicate we want, whenever we want.
Miniature robots will be built to travel through your blood stream and repair damage. Also, larger robots will
be used when you are sick. When you have an upset stomach, you will (89) a very small cherry
tasting robot which will travel through your stomach taking video of the mess. It will be set up like a video
game, so you can control the exploring and the selection of images. Then you can replay the video to help a
doctor (90) your illness, or to prove to your employer that you really, were sick.
Question 86. A. variety B. change C. difference D. appearance
Question 87. A. experience B. memories C. actions D. health
Question 88. A. what B. when C. why D. how
Question 89. A. swallow B. chew C. vomit D. drink
Question 90. A. notice B. diagnose C. watch D. observe

EXERCISE 15:
Rowing is a sport in which athletes race against each other on rivers, lakes or on the ocean, (91)_____on the
type of race and the discipline. The boats are propelled by the reaction forces on the oar blades as they are
pushed against the water. The sport can be both recreational, focusing (92) learning the techniques
required, and competitive where overall fitness plays a large role. It is also one of the oldest Olympic sports. In
the United States, Australia and Canada, high school and collegial rowing is sometimes referred to as crew.
(93)______rowing, the athlete sits in the boat facing backwards, towards the stern, and uses the oars which are
held in place by the oarlocks to propel the boat forward, towards the bow. It is a demanding sport requiring
strong core balance as well as physical (94)_____and cardiovascular endurance.
Since the action of rowing has become fairly popular throughout the world, there are many different types of
(95)_______. These include endurance races, time trials, stake racing, bumps racing, and the side-by-side
format used in the Olympic Games. The many different formats are a result of the long history of the sport, its
development in. different regions of the world, and specific local requirements and restrictions.
Question 91. A. depending B. creating C. interesting D. carrying
Question 92. A. of B. on C. with D. about
Compiled from collected materials by Rei

Question 93. A. Over B. Of C. During D. While


Question 94. A. strong B. strongly C. strength D. strengthen
Question 95. A. competition B. examination C. test D. round

EXERCISE 15:
Sugar was for a long time a luxury and in the opinion of the medical profession it still should be. During
the nineteenth century, however, manufactures discovered (96)____of producing it in vast quantities and it
has since become one of the staple articles of diet, particularly for the lower social classes. It has the
advantages of being comparatively cheap, easily digested, rich in energy and useful for flavoring. Its major
drawbacks are that it lacks every nourishing quality except that of giving energy, and because of its attractive
flavor it (97) ____to displace other much more valuable foods from the diet. Most serious of all is its adverse
(98) on health, since excessive consumption can cause heart trouble, obesity and dental decay. The latter is
widespread among the inhabitants of western countries. From the very young to the very old, (99)
______anyone escapes. Yet if parents would drastically reduce the (100) ________of confectionery they
allow their children to eat, the extend of dental decay would soon be made.

Question 96: A. recipes B. means C. uses D. methods


Question 97: A. approaches B. comes C. include D. tends
Question 98: A. influence B. affect C. focus D. effect
Question 99: A. difficulty B. hardly C. harshly D. severely
Question 100: A. value B. quality C. number D. amount

KEY:

1. B 2. D 3. B 4. D 5. A
6. A 7. D 8. B 9. B 10. D
11. B 12. C 13. B 14. B 15. D
16. C 17. A 18. D 19. B 20. C
21. B 22. A 23. D 24. C 25. D
26. A 27. C 28. A 29. B 30. C
31. C 32. A 33. D 34. C 35. B
36. C 37. D 38. C 39. A 40. D
41. B 42. D 43. A 44. D 45. C
46. C 47. D 48. A 49. D 50. A
51. A 52. C 53. A 54. B 55. D
56. D 57. A 58. B 59. C 60. D
61. D 62. B 63. D 64. C 65. C
66. B 67. A 68. C 69. B 70. B
71. C 72. B 73. B 74. A 75. B
76. A 77. C 78. A 79. A 80. C
81. A 82. B 83. A 84. A 85. D
86. C 87. B 88. D 89. A 90. B
91. A 92. B 93. D 94. C 95. A
Compiled from collected materials by Rei

96. D 97. D 98. D 99. B 100. D