Elemente de marketing personal

psih. Natalia Velciov. Exista numeroase modalităţi care să te conducă spre succes în găsirea unui loc de muncă potrivit calităţilor şi aspiraţiilor tale. În primul rând trebuie să te pregăteşti psihic şi fizic pentru a începe "atacul". E bine de ştiut faptul că piaţa de muncă are doua zone distincte: - piaţa de muncă "vizibilă", pe care o vezi prin anunţuri (reprezintă aproximativ 20% din totalul pieţei) - piaţa de muncă "ascunsă", pe care n-o vezi (aprox.80% din piaţa). Prin găsirea unui loc de muncă are loc un proces de formare şi de descoperire a abilităţilor personale, adică a unor aptitudini de autoinformare, de prezentare a experienţei profesionale şi de a comunica altora calităţile personale. In cele ce urmează, vom încerca să-ţi răspundem la următoarele întrebări:  Care sunt metodele care mă ajută să-mi găsesc un loc de muncă?  Prin ce etape trebuie să trec ca să-mi găsesc un loc de muncă? A. METODE DE A GASI OPORTUNITAŢILE DE ANGAJARE

De multe ori, cei care învaţă să găsească posibilităţile de angajare au un succes mai mare decât cei care, deşi au numeroase calificări, nu ştiu să caute în mod eficient aceste oportunităţi. Cum poţi să-ţi găseşti un loc de muncă ? Apelând la metodele de mai jos : 1. Înscrie-te la agenţiile private de angajare; 2. Citeşte frecvent ziarele şi revistele care anunţă noi locuri de muncă; 3. Obţine unele informaţii despre angajări prin contactarea unor persoane; 4. Foloseşte serviciile centrelor de plasare a forţei de muncă; 5. Participă la târgurile de joburi; 6. Caută anunţurile de genul: ‘’ Angajăm ….’’pe vitrinele magazinelor/firmelor/instituţiilor; 7. Contactează direct patronii sau pe cei care angajează; 8. Anunţă faptul că eşti în căutarea unui job ( loc de muncă ), în ziare şi reviste. În anumite circumstanţe, diferite metode sunt mai eficiente decât altele. Cecetările au constatat că metoda 3 şi metoda 7 sunt mai eficiente decât toate celelalte combinate. Căutarea informaţiilor despre un posibil loc de muncă prin contactarea unor persoane este considerată cea mai bună metodă. Patronii sunt prea ocupaţi pentru a avea timp să citească foarte multe C.V.-uri şi să organizeze interviuri. Ei preferă să-i întrebe pe cei din apropiere ( alţi patroni, angajaţi etc.) dacă nu cunosc pe cineva calificat şi care îşi caută un job, atunci când apar locuri de muncă disponibile. În acest sens, mai jos îţi prezentăm doar acele metode care se dovedesc a fi mai eficiente.

Obţinerea informaţiilor despre posibile joburi prin CONTACTAREA UNOR PERSOANE  CONSULTĂ-TE cu prieteni şi cu vecini, oameni care au fost la târguri de joburi, coordonatori de proiecte, fundaţii, organizaţii non - guvernamentale;

1

părinţii prietenilor/colegilor. Dacă distanţa nu-ţi permite deplasarea.  CINE TE CUNOAŞTE TE POATE AJUTA! ( învăţătorii/profesorii .V. comunică ceea ce poţi să faci pentru departamentul pe care îl conduce.  SPUNE-I ORICUI DESPRE CĂUTĂRILE TALE: străinilor. foştilor colegi de serviciu sau de şcoală.  URMĂREŞTE REZULTATELE CONTACTĂRII: lasă sau trimite un C. ETAPELE DE CĂUTARE A UNUI LOC DE MUNCĂ Obţinerea unui bun loc de muncă înseamnă a fi la locul potrivit în momentul potrivit. echipe de sport etc. OAMENII OFERĂ JOBURI CELORLALŢI OAMENI: încearcă să întâlneşti cât mai mulţi oameni. Timpul rezervat pentru obţinerea locului de muncă dorit şi pregătirea proprie ( documente. atitudini. telefonic. oamenii pe care i-ai ajutat în trecut). chiar dacă vei fi refuzat! Perseverenţa şi experienţa pe care o vei obţine te vor ajuta până la urmă să fi invitat pentru interviu. Mai mult ca sigur că vei începe o perioadă de probă. Metode creative de marketing personal Gândeşte-te cum să-ţi faci reclamă ! Apelează la creativitatea şi imaginaţia ta ! ( pune-ţi în evidenţă calităţile. informaţii ) compun strategia care asigură de 2 . dacă ţi se spune că vor exista probabil locuri de muncă.  Ai identificat o problemă în cadrul unei companii? Simţi că o poţi rezolva? Pregăteşte o scurtă prezentare a propunerii pe care vrei să o faci şi trimite-o angajatorului. întreabă dacă poţi suna din nou in 2-3 săptămâni.  Alta posibilitate de angajare este să începi propria afacere. motivaţie. prezintă-te şi spune de la cine ai recomandarea. cunoştinţelor ocazionale. REŢINE !  SCOPUL ACESTEI METODE ESTE DE A AFLA INFORMAŢII DESPRE UN POSIBIL LOC DE MUNCĂ!  NU CERE CHIAR UN LOC DE MUNCĂ! CONTACTAREA DIRECTĂ A PATRONILOR SAU A CELOR CARE ANGAJEAZĂ  IDENTIFICĂ PATRONII SAU FIRMELE CARE TE-AR PUTEA ANGAJA  ALEGE O METODĂ DE CONTACTARE A PATRONILOR/FIRMELOR ( personal. prin scrisoare )  IDENTIFICĂ PERSOANA DE CONTACT  REALIZEAZĂ CONTACTAREA: Nu abandona. ştiinţă despre business şi experienţa profesională. Prezintă-te şi oferă soluţii la problemele pe care le au. celor pe care îi întâlneşti la biserică. angajaţilor la o firmă/companie. adică a depista posibilităţile care se ivesc. aptitudinile )  O metodă este să-ţi faci un CV profesionist şi să te duci direct la managerii care au puterea de a te angaja (necesită o informare riguroasă). B. Dacă este interesat te va căuta cu siguranţă. Apoi. asociaţii. In primul rând. poţi să foloseşti telefonul pentru a stabili o întâlnire. Cere o întâlnire pentru detaliere. Dacă persoana sunată nu doreşte să se întâlnească cu tine. familia şi rudele. oamenii care te simpatizează. în 30-60 de secunde. persoanelor aflate în legătură cu multe alte persoane. după un timp rezonabil ( 2 săptămâni ) poţi să telefonezi pentru a întreba din nou ce te interesează. doctorul tău. Iţi trebuie câteva lucruri: personalitate puternică.

Dacă vă interesează locul de muncă. 1. starea familială.cele mai multe ori succesul demersului de angajare. Informaţiile obligatorii într-un anunţ dat de o firmă sunt următoarele:  Datele de contactare a firmei (adresa. Pentru aceasta îţi propunem să parcurgi nişte etape. trebuie citit . . nu este necesară.  Procurarea documentelor necesare solicitării unui loc de muncă .  Termenul limita până la care se primesc ofertele.  Citirea corectă a anunţurilor Multe încercări de găsire a unui loc de muncă rămân fără succes pentru că cei care le fac nu se orientează în mod consecvent după indiciile din anunţuri. dar deseori reprezintă pentru angajator un reper important. numărul telefonului mobil. capacitatea de a face faţă solicitărilor. flexibilitatea. Anunţurile date de agenţii de recrutare – sunt asemănătoare celor cu cifru.Anunţuri cu cifru’’ – sunt acelea în care angajatorul nu poate fi identificat ( se specifică numai căsuţa poştală. de mulţumire şi a curriculum-ului vitae. deoarece nu ştii despre ce firmă este vorba. CITIREA CORECTĂ A UNUI ANUNŢ  Anunţurile de ofertă a unui loc de muncă ( formă şi conţinut ) Informaţiile care nu trebuie să lipsească dintr-un anunţ:  Descrierea exactă a activităţii dorite  Cunoştinţe.  Prezentarea la un interviu .  Prezentarea întreprinderii şi a scopurilor ei. domiciliul etc.  Prezentarea ofertelor firmei ( salariu. căutăm…’’)  Climatul de muncă ( de ex.  Alcătuirea scrisorii de prezentare.. Discută-l cu colegii şi profesorul de la Club.  Specificarea zonei geografice şi a locului de muncă oferit.)  Tipuri de anunţuri .V. În majoritatea cazurilor. implicarea în activitate. fără denumirea firmei. 3   . e bine de ştiut că aceste agenţii nu transmit direct C.  Negocierea salariului. ‘’ Veţi găsi un climat de muncă agreabil’’ )  Cerinţele personale (vârsta. număr de telefon.  Motivul pentru care se oferă un post ( de ex. ‘’ Pentru întărirea echipei noastre. şi anume:  Citirea corectă a unui anunţ.  Documentele necesare ( de ex. vă rugăm trimiteţi următoarele documente.’’). data cea mai recentă când doriţi să începeţi şi pretenţiile în ceea ce priveşte salariul. ci fac de regulă o preselecţie. fără adresă ). beneficii corelate postului )..-ul primit firmelor angajatoare. printre rânduri’’ cine anume este căutat.  Definirea clară a cerinţelor profesionale.. fax). de intenţie. abilităţi şi experienţă profesională  Domeniul de activitate căutat  Localitatea căutată  Vârsta. Exerciţiu: compune un anunţ pentru căutarea unui loc de muncă referitor la persoana ta.

. Este prima ta şansă să faci o impresie bună.. 2. dar scrisoarea de intenţie trebuie să-l facă pe cititor să se gândească un minut în plus să te aleagă pe tine şi nu pe oricare alt candidat.  Nu trebuie să conţină informaţiile din C. ). Zece motive pentru care iţi trebuie o scrisoare de intenţie. deoarece reprezintă primul contact între tine şi instituţia la care vrei să lucrezi. calificările şi exprimă disponibilităţile tale faţă de firma la care intenţionezi să te angajezi. În cazul găsirii pe cont propriu a unei firme / instituţii ce te poate angaja (vezi anexe ). –urilor . toate studiile terminat etc. DE MULŢUMIRE ŞI A CURRICULUM . In loc să faci aşa. ATENŢIE:  Trebuie adresată unei anumite persoane ( directorului responsabil cu angajările. mai stai câteva minute şi scrie ceva legat direct de firma respectivă pentru a-ţi arăta interesul. 3. 2. Discută-l cu colegii şi profesorul de la club. Se poate utiliza în următoarele situaţii: 1. într-un format concis şi atractiv.V. Scrie un motiv special pentru care vrei jobul. 1. La solicitarea angajatorului. pro-forma’’ – sunt anunţuri date din cauza unor reguli interne. de a-ţi arăta principalele calităţi care te fac un candidat favorit pentru jobul solicitat.V. SCRISOAREA DE INTENŢIE ( sau de motivaţie ) Scrisoarea de intenţie conţine motivaţia. ( după Maria Liana Stănescu ) Exerciţiu: caută câte un anunţ din ziar pentru fiecare tip de anunţ. Chiar trebuie să scrii o scrisoare de intenţie ? Bineînţeles ! Aşa cum niciodată nu trebuie să te duci undeva neanunţat. Scrisoarea de intenţie este prima modalitate de a te prezenta. Personalizeaz-o pentru firma respectivă ! Oricine poate lua o scrisoare de intenţie "standard" pe care să o trimită şi să spere că va fi invitat la interviu. În cazul obţinerii unei recomandări pentru o firmă/instituţie care te poate angaja (vezi anexe ). DE INTENŢIE. CV-ul tău poate da o mulţime de informaţii. Este bine să nu ratezi acest prim contact şi să te prezinţi în mod satisfăcător. primul indiciu al lor este termenul relativ scurt de depunere a C. CV-ul tău nu trebuie să apară niciodată singur pe masa unui angajator. ALCĂTUIREA SCRISORII DE PREZENTARE. . iar o scrisoare concepută exclusiv pentru firma respectivă arată interesul deosebit pe care îl acorzi acesteia. locuri în care ai lucrat. 4 . Anunţurile alibi’’ sau .ULUI VITAE SCRISOAREA DE PREZENTARE O scrisoare de prezentare are o importanţă deosebită. 2. şefului departamentului de resurse umane etc. care obligă angajatorul să anunţe public posturile libere.

Dacă ai o experienţă profesională relevantă.. semnătura proprie.  Referire la locul de muncă scos la concurs. furnizează toate detaliile cum poţi fi găsit (telefon. Informaţiile necesare într-o scrisoare de intenţie:  Nume şi prenume. Dacă vorbeşti de rău locurile unde ai fost angajat.  Paragrafele trebuie separate printr-un spaţiu de o linie.. Adresează scrisoarea direct unei anumite persoane dacă e posibil. adresa).  Informaţii despre propria persoană. cititorul se întreabă dacă urmează şi el la rând. cum ar fi: .negociabil" sau "ultimul salariu a fost de …". Stimate doamne şi stimaţi domni ’’ ( atunci când este vorba de o firmă mare ). va încuraja cititorul să parcurgă cu atenţie CV-ul tău şi să te cheme la interviu. O prezentare clară şi fără greşeli (de orice natură). Să conţină titlul jobului solicitat. număr de telefon. dacă se pun întrebări referitoare la salariul dorit. nu se va întâmpla niciodată. se poate spune şi că doreşte să se discute personal această problemă ). neapărat trebuie puse pretenţiile salariale. De ce să trimiţi şi o scrisoare şi un CV ? Scrisorile de intenţie trebuie să fie clare şi la obiect. 8. 9.  În încheiere se scrie . menţioneaz-o pe scurt în scrisoare. spune că poţi fi contactat oricând pentru orice detalii ar mai fi nevoie.  Referire la întrebările formulate în anunţ ( este important să se răspundă la eventualele întrebări existente în anunţ. Scoate-ţi în evidenţă realizările ! Poţi fi un om excepţional dar potenţialii angajatori vor să ştie exact de ce ar trebui să te ia în echipă.menţionează un departament. 10 . de ex. Informaţii despre salariu. Arată-ţi disponibilitatea de comunicare. 4.Fii direct ! O scrisoare de intenţie redactată profesionist şi un CV bun iţi pot deschide calea spre un nou job. un proiect al firmei la care ai vrea să participi. data redactării. te înşeli. Dacă te aştepţi ca un şef de personal să bâjbâie printr-o mulţime de informaţii date într-o scrisoare de intenţie pentru a-şi da seama de ce a fost trimisă. câteva motive pentru care experienţa ta profesională te-ar ajuta şi câteva puncte forte ale carierei tale. Ce te face diferit ? Subliniază-ţi calităţile şi abilităţile şi arată cum le poţi pune în slujba firmei. Laudă-te un pic ! Dă câteva exemple de realizări care crezi că ar impresiona. Cu mulţumiri ’’ şi. 3. construită pe cuvinte puternice. Formatul scrisorii de intenţie Trebuie respectate câteva reguli:  Modul de adresare este formal. e-mail. adresă. 5 . 6. Fără informaţii negative ! Niciodată să nu incluzi menţiuni despre conflictele avute sau vreun fel de remarci sarcastice. Menţionează ca eşti disponibil pentru interviu.. Scrie-ţi intenţiile şi calificările la vedere. după un spaţiu rezonabil. Scrisoarea de intenţie să te prezinte ca pe o persoană foarte deschisă comunicării. 7. Ai iniţiat nişte programe de pregătire care au dat rezultate ? 5. Poţi face asta sub forma: "Salariul solicitat se încadrează între … şi … . Stimate Domnule Ionescu’’ ( atunci când cunoaşteţi numele directorului ) sau . Regula este să menţionezi nivelul salariului cerut în scrisoarea de intenţie (dacă firma respectivă cere acest lucru) si niciodată în CV.. Al dumneavoastră ’’ sau .

prin urmare. denumită Curriculum vitae (lat. Va avea aceeaşi formă ca şi CV-ul (aceeaşi hârtie şi grafică!!). forma grafica finală sunt foarte importante. Alcătuieşte o listă cu principalele tale "puncte forte" (pregătire. Verifică scrierea cuvintelor. acurateţea. deci Nu vă subestimaţi!. abilităţi punctate de câteva realizări) care te recomandă pentru dobândirea slujbei. Un CV este mai mult decât un document personal. Tinerii absolvenţi fără experienţă anterioară vor trebui să evidenţieze potenţialul de care dispun insistând asupra studiilor (note medii obţinute. în cel mai scurt timp. cursuri importante. de aceea. participări la olimpiade sau alte concursuri. angajatorul are nevoie de un minimum de informaţii despre persoana în cauză. Asta în cazul în care nu te-a contactat din proprie iniţiativă. Alege tipul de CV adecvat situaţiei tale. primul lucru care trebuie avut în vedere este obiectivul profesional (postul vizat). activităţi desfăşurate pe perioada verii sau cu program parţial. SCRISOAREA DE MULŢUMIRE Trimite scrisori de mulţumire oricărei persoane care te-a ajutat. care să nu îndoaie hârtia. Se pot trimite scrisori de mulţumire post-interviu şi ca urmare a respingerii candidaturii. slujbe. oricine se află în căutarea unui loc de muncă va trebui să înveţe să-şi redacteze o scurtă biografie. Promptitudinea scrisorilor este un element esenţial. încercaţi să vă puneţi într-o lumină cât mai bună fără a distorsiona adevărul: Nu minţiţi! Un CV nu este o simplă înşiruire de ani. Obţine sprijinul lor.Trimite scrisoarea în original şi nu copii cu aspect de reproducere în masă. Menţionează 1-2 aspecte din care ai avut de învăţat. Află care sunt condiţiile impuse de angajator (pregătire. şcoli urmate.). este un mijloc de a te promova pe tine însuţi/ însăţi. el trebuie să scoată în evidenţă cele mai importante realizări ale tale. premii obţinute) şi a altor activităţi/ preocupări extracurriculare (pasiuni. marginile. Trimite scrisoarea şi CV-ul într-un plic mare. Tipărirea scrisorii trebuie să fie de calitate. CUM TREBUIE CONCEPUT UN CV? Există mai multe tipuri de CV adaptate unor situaţii diferite. Verifică claritatea. gramatica. Dispoziţia în pagină. Păstrează o copie a scrisorii. 6 . experienţa voluntară etc. calităţi. proiecte realizate. Contactează telefonic. fără sublinieri sau scris înclinat (italic). CUM SĂ ARATE? Nu vei da niciodată greş cu un CV clasic! Drept tipuri speciale de caractere. foloseşte-le doar pe cele îngroşate (bold). burse în străinătate. punctuaţia. Mulţumeşte fiecărei persoane cu care ai susţinut un interviu. experienţă. "cursul vieţii"). tonul abordat. persoana căreia i-ai adresat scrisoarea. Aranjează-ţi informaţiile corespunzător formatului ales ţinând cont de faptul că un CV prezintă pe scurt date esenţiale (prin prisma postului vizat) despre tine (încearcă să te încadrezi în 1-2 pagini şi evită exprimarea ambiguă). astfel încât angajatorul să fie convins că eşti persoana pe care o caută. abilităţi).( vezi anexe) CUM SĂ REDACTEZI SINGUR UN CURRICULUM VITAE ? CE ESTE UN CURRICULUM VITAE? In analizarea unei candidaturi pentru ocuparea unui post.

insistând asupra responsabilităţilor avute şi realizărilor tale. 7 . Aspect neîngrijit al tipăririi sau al fotocopierii . Însă în cazul în care trimiţi CV-ul "în prospectare". numai cu acordul acestora pentru că multe firme vor să verifice referinţele înainte de desfăşurarea interviului. cunoştinţele de operare/ programare PC. aminteşte şi profilul acesteia de activitate). Obiectivul profesional Când trimiţi CV-ul "în prospectare" oferă informaţii despre aspiraţiile tale profesionale (domeniul care te interesează. specifică clar care este aceasta. Poţi insista asupra unor proiecte de cercetare realizate pe durata studiilor.două pagini format A4. Pregătirea In ordine invers cronologică prezintă instituţiile de învăţământ absolvite şi orice alte cursuri complementare urmate. pentru că la depunerea unui dosar de angajare se solicită recomandări scrise fie de la universitate. Referinţe În general. stagii de pregătire efectuate (împreună cu numele instituţiei/ firmei şi localitatea. Chiar dacă astfel de informaţii nu par a fi relevante prin prisma slujbei pentru care ai optat. ele îl ajută pe angajator să-şi facă o imagine asupra persoanei tale. fără a mai indica nume. posturi pentru care te consideri calificat). Experienţa profesională Menţionează de asemenea în ordine invers cronologică slujbele pe care le-ai avut. nivelul de cunoaştere a limbilor străine. Nu uita să aminteşti bursele în străinătate de care ai beneficiat. telefon. politică sau alte tipuri de informaţii controversate deoarece acestea ar putea deveni criterii de discriminare. asigură-te că poţi fi contactat (eventual precizează anumite ore când eşti sigur că va răspunde cineva la telefon). Greşelile cele mai răspândite în elaborarea unui C. Atenţie! Când laşi un număr de telefon. CONŢINUTUL UNUI CV Datele personale: nume. adresă. dar. La capitolul Informaţii suplimentare se pot trece interese speciale (hobby-uri. are un aspect structurat şi îţi dă posibilitatea de a include mai multe informaţii.V. ar fi de aşteptat să incluzi măcar două nume (un profesor şi o persoană pentru care ai lucrat). fax. Atenţie! Nu se vor include informaţii de natură religioasă. Propoziţii şi paragrafe prea lungi care oferă prea puţine informaţii.nu numai că arată neprofesional dar este şi greu de citit. iar dacă firma nu este cunoscută. participările la olimpiade şi eventualele premii obţinute. e-mail (la începutul primei pagini. fiind greu de urmărit. Dacă vizezi obţinerea unei anumite slujbe. mai ales dacă eşti tânăr absolvent şi acestea au legătură cu postul vizat. Prea vag – nu oferă nici un fel de detalii despre date şi poziţii ocupate. în CV candidatul doar îşi va exprima disponibilitatea de a mai furniza alte referinţe la cerere. fie de la ultimul serviciu. Adresa e-mail o menţionezi doar dacă îţi verifici frecvent poşta (zilnic). experienţa voluntară). fără alte recomandări. Data naşterii sau starea civilă nu sunt informaţii obligatorii.informaţiile nu sunt prezentate într-o succesiune logică. Prea lung – lungimea optimă este de una . permisul de conducere. pe paginile următoare numai numele si prenumele). Dezorganizat.Nu folosi hârtie colorată! Nu îl scrie de mână! Dactilografiat sau tehnoredactat este mai uşor de citit. alte activităţi în care te-ai implicat şi care ţi-au fost de folos în dezvoltarea unor abilităţi/ deprinderi necesare pentru ocuparea postului vizat.

Prea încărcat grafic – fotografiile distrag atenţia de la claritatea prezentării. Conţinut -adresa personală. Vine momentul în care o să-ţi înscrii CV-ul într-o bază de date.V.V. 8 . deoarece ea conţine informaţii despre motivaţia ta pentru postul respectiv. -din proprie iniţiativă. Trebuie adresată unei anumite persoane..Nu este orientat spre rezultate . penru ocuparea -ca urmare a oricărui post. -adresa firmei. aşează-le discret în tot cuprinsul CV-ului.V.sex. candidaturii.V. despre persoanele care te recomandă Se foloseşte: -La solicitarea angajatorului. stare civilă şi sănătate nu sunt necesare. O hotărâre asupra potenţialelor cuvinte pe care trebuie să le foloseşti o poţi lua consultând descrierile oficiale ale joburilor care te interesează. -informaţii despre propria persoană (motivul solicitării acestui loc de muncă ) Se foloseşte: -la solicitarea angajatorului. –ului ).nu arată ceea ce de fapt aţi realizat în cadrul slujbei.V. Nu trebuie să faci o listă separată. Trebuie să ai in vedere în primul rând că CV-ul tău va fi găsit dintre alte câteva mii. -referire la întrebările formulate în anunţ. Cuvinte cheie ? Am lăsat la urmă această parte pentru că probabil nu te-ai lovit încă de aşa ceva.prea multe CV-uri ajung pe masa celor care angajează fără să fie solicitate şi fără nici o legătură cu organizaţia respectivă. -post. -data. dar trebuie să fi în gardă. Greşeli de ortografie şi de exprimare .interviu. -În cazul găsirii pe cont propriu a unei firme/linstituţii ce te poate angaja. anumite persoane. Neadaptat postului . Date personale -formule-standard de Obiectivul profesional mulţumire pentru Pregătire posibilitatea oferită Experienţă de firmă de a profesională participa la interviu.. -informaţii despre firmă. doar pe baza unei căutări după un cuvânt cheie relevant pentru domeniul tău de activitate. Conţinut: -adresa personală. Informaţii -în final să-ţi declari suplimentare disponibilitatea de a Referinţe stărui în pregătirea ta. -pentru refuzarea unei oferte de muncă sau pentru acceptarea unei oferte de muncă. Conţinut: -numele complet al persoanei care te-a Conţinut: intervievat. pe Internet sau în altă parte.-ului din baza de date a firmei. Nu conţine informaţiile din C. respingerii. Însoţeşte C. -adresa firmei.-ul. Trebuie adresată unei anumite persoane. Nu conţine Informaţiile din C. -pentru scoaterea C.un CV trebuie să fie recitit cu atenţie înainte de a fi tipărit sau trimis. -referire la locul de muncă scos la concurs. SCRISOAREA PREZENTARE DE SCRISOAREA INTENŢIE DE CURRICULUM VITAE SCRISOAREA MULŢUMIRE DE Primul contact între tine şi instituţie ( înaintea C. -În cazul obţinerii unei recomandări pentru o firmă/instituţie care te poate angaja . Se foloseşte: Se foloseşte: -pentru orice angajare. E indispensabil pentru Trebuie adresată unei angajare. Prea multe detalii irelevante . -data.

Exerciţiu: Folosindu-te de explicaţiile de mai sus. departamentul de relaţii cu publicul. PREZENTAREA LA UN INTERVIU Ai trecut de prima etapa a selecţiei (pe bază de Curriculum Vitae şi Scrisoare de intenţie ) şi ai fost invitat să te prezinţi la interviu? Te întrebi dacă vei face o impresie bună? Dacă îţi vei prezenta bine deprinderile şi abilităţile? Cei mai mulţi oameni se întorc de la interviu criticându-se şi fiind convinşi că s-ar fi putut comporta mult mai bine. dacă este posibil.. preocupări şi obiective profesionale: 9 . presa.  Experienţa de muncă. . Dacă există întrebări despre firmă sau post la care nu ai găsit răspuns.-ul Fotografia Diplome. nu ezita să le pui în timpul interviului!  Pasul urmator: răspunsul la întrebarea De ce mă interesează această slujbă? Nu poţi deveni convingător dacă tu însuţi/ însăţi nu eşti convins(ă) de ceea ce vrei!  Pentru asta însă. reviste de prezentare ale firmei.. calităţilor personale şi a experienţei de muncă care se raportează la exigenţele postului vizat! Un bun punct de plecare ar putea fi analizarea următoarelor întrebări (grupate pe teme de discuţie) ce pot fi puse de comisie.. pliante. certificate şi alte documente Probele de lucru ( opţional –. este SĂ TE PREGĂTESTI ! In acest sens.sunt cerute doar pentru anumite locuri de muncă. PROCURAREA DOCUMENTELOR NECESARE GĂSIRII UNUI LOC DE MUNCĂ Dosarul cu documente conţine 4 elemente esenţiale şi unul opţional:      scrisoarea de intenţie C. trebuie să te cunoşti foarte bine! Prin urmare. redactează un curriculum vitae şi o scrisoare de intenţie pentru ocuparea unui loc de muncă dorit de tine. află câte ceva şi despre persoana care va susţine interviul! Sursele tale pot fi: persoane cunoscute.  Postul vizat: De ce vreţi să lucraţi pentru noi? Ce vă interesează mai mult la postul pe care îl oferim? Descrieţi candidatul ideal pentru acest post. informaţia este esenţială. se impune o trecere în revistă a aptitudinilor.. Secretul susţinerii unui interviu. . Fă apel la cunoştinţele acumulate în capitolele anterioare.V.nu trebuie trimise probe de lucru ( lucrări scrise ) decât dacă se cere în anunţ. Prezintă materialul redactat colegilor tăi de la Club 3.. nu porni la drum fără să ai cât mai multe date despre întreprindere şi postul vizat. 4. pagina web...ele sunt derulate cu ocazia interviului .. iată câteva sfaturi practice pe care ar trebui să le urmezi:  Cum în orice întreprindere..

şi EVITA. de profesori sau de colegi.. organizarea activităţii sau întrebări referitoare la responsabilităţile tale.. competentă. Nu te încăpătâna. fii pregătit să-ţi recunoşti punctele slabe.  priveşti interlocutorul în ochi.e bine să:  fii natural şi sincer! Nu încerca să-ţi înfloreşti experienţa şi calificările pe care le ai.  un discurs monoton! Dacă un ton ridicat poate irita.  zâmbeşti.. de programul tău şcolar. evită comentariile negative. Găseşte o cale să arăţi ca eşti o persoană responsabilă.. sigură pe sine şi interesată de post!  gândeşti pozitiv! Când trebuie să vorbeşti despre foştii şefi... însă subliniază-ţi calităţile.Vorbiţi-mi despre postul pe care l-aţi ocupat până acum. Ce activitate v-a plăcut cel mai mult? De ce? Cum v-a evaluat munca şeful dumneavoastră? Credeţi că experienţa acumulată până în prezent v-ar permite să vă asumaţi responsabilităţi mai mari? Care sunt obiectivele dumneavoastră profesionale? Acceptaţi să faceţi ore suplimentare?  Pasiuni/ Hobby-uri: Ce pasiuni/ hobby-uri aveţi? Dacă aţi avea mai mult timp liber ce v-ar place să faceţi? Aveţi aptitudini/ talente pe care le-aţi dezvoltat în timpul liber şi pe care nu aţi avut ocazia să le exploataţi în munca dumneavoastră? Puteţi să vorbiţi despre ele?  Pregătire: Ce v-a determinat să va faceţi studiile în acest domeniu? Cum v-aţi descurcat cu programul şcolar? Cum vă stabiliţi priorităţile? În cadrul facultăţii aţi preferat să lucraţi singur sau în echipă? De ce? Ce întelegeţi prin "a face treabă bună"? Credeţi că prin examenele şcolare aţi fost evaluat corect?  Personalitate: Vorbiţi-mi despre dumneavoastră. Punând accent pe aspectele pozitive din experienţa ta. ... vei crea în mod sigur o impresie favorabilă. 10 . Care sunt punctele dumneavoastră forte? Care sunt principalele puncte slabe? Ce vă motivează în muncă? Ce aţi învăţat din greşelile dumneavoastră? Descrieţi-mi o situaţie în care activitatea dumneavoastră a fost criticată.  te implici în conversaţie! Poţi pune întrebări despre firmă. o voce monotonă plictiseşte. Ce avantaje şi dezavantaje prezintă pentru dumneavoastră munca în echipă? Puteţi primi ordine fără să vă deranjeze? Cum faceţi faţă la situaţiile stresante? Care este mediul în care munciţi cel mai bine? Puteţi să-mi descrieţi genul de persoana cu care v-ar plăcea cel mai mult sa lucraţi? Aminteşte-ţi despre faţeta socială descrisă în capitolul Planul meu de carieră Pe durata interviului.

Şeful îţi va aprecia abilitatea de a capta rapid şi a menţine atenţia pe motivele invocate şi beneficiile realizate (pentru toţi) din rezolvarea propusă. Clarifica scopul întâlnirii. te aşezi când te invită şi mulţumeşti la sfârşitul interviului. Care îmi vor fi responsabilităţile? 14. Iar în încheiere. Când angajaţii părăsesc din proprie iniţiativa firma. care este motivul pe care îl invocă? 5.  Respectă regulile obişnuite de curtoazie: la sosire salută şi dă mâna cu intervievatorul. Timpul este o resursă preţioasă. Care sunt calităţile pe care se pune accentul în cadrul firmei? 3.. Iată câteva chestiuni care te pot ajuta să-ţi stabileşti atitudinea de adoptat pentru a obţine un rezultat favorabil: 1.. Ce resurse îţi oferă firma pentru îndeplinirea obiectivelor şi care sunt cele pe care trebuie să le găsesc singur din alta parte ? Exerciţiu: odată parcurse aceste întrebări. Cum a evoluat firma în ultimii ani? 13. In ce măsură viitorul şef este dispus aş delege atribuţii importante? 10. câteva reguli de conduită obligatorii:  Nu întârzia! Vino cu 15 minute înainte de începerea interviului. Intrebări pe care le poţi pune tu în cadrul interviului 1. In ce mod se aşteaptă sa-mi rezolv sarcinile? 15. Ce obstacole se anticipează în atingerea scopurilor firmei? 12. Care este stilul de conducere al firmei? 2. NEGOCIEREA SALARIULUI Mulţi oameni ar prefera să nu fie puşi în situaţia de a negocia vreodată. Poţi 11 .. adică. Alţii se aruncă bucuroşi în "bătălii" de acest gen. Care este fluxul de personal în firma? 9. care sunt perspectivele mele peste 3 ani? Dar peste 5 ani? 6.să aduci în discuţie de la început lucruri care să creeze o atmosferă negativă: "mi-e teamă că experienţa mea nu este suficientă". înţelegeţi?. Cum au fost trataţi angajaţii în perioade grele? 8. Găsiţi-vă un observator ( alt coleg sau un profesor ) care să fie atent la reacţiile voastre 5. Care este punctul forte al firmei? 4. nici o problemă... Care este mediul concurenţial în care firma operează? 11. ok.. Primele lucruri pe care le spui si le faci pot fi foarte semnificative pentru cursul discuţiilor. Fii sigur pe tine!  stereotipele verbale sau folosirea jargonului! (ştiţi. de mare folos simulează la club un interviu cu ajutorul unui prieten. nu-i aşa? etc. Dacă totul se desfăşoară conform aşteptărilor.)  să te tutuieşti cu comisia!  să ţii privirea lăsată în jos sau să te agiţi! Gesturile care exprimă nervozitate sau nesiguranţă nu produc o impresie favorabilă. "din păcate nu am nici un fel de experienţă" etc. In ce mod recompensează compania realizările personale? 7.

2. Noi iţi oferim un salariu rezonabil pentru stilul nostru de lucru. Doar dacă nu vrei să accepţi ce ţi se oferă sau să renunţi. stabileşte care puncte sunt mai importante pentru tine. Mulţi ajunşi la negocierea condiţiilor de muncă. Fii sigur că cerinţele reflectă integral nevoile tale. dar aceste cifre s-ar putea să nu fie tot ceea ce iţi doreşti să obţii din negociere.. 2. De exemplu. Evită toate acestea formulând o contraofertă rezonabilă bazată pe datele obţinute din pregătirea iniţială. Poţi spune " Am această problemă şi aş aprecia sfaturile Dvs. Este foarte probabil să ai probleme mai târziu dacă ceri mai mult. Întotdeauna trebuie să cedezi ceva” sau “Adaugă întotdeauna 10% la ce ţi se oferă. …. Motiv convingător înseamnă un argument bazat pe informaţii reale. 1. Astfel îl vei face să se simtă integrat în discuţie şi iţi va acorda aceeaşi atenţie. NEGOCIAZĂ INTELIGENT În orice negociere vine timpul când cealaltă parte pune o ofertă pe masă. Toate acestea te vor ajuta să aproximezi pe moment cu mai multă luciditate care ofertă e mai bună. Susţine-ţi cauza până când partenerul de negociere iţi oferă un motiv convingător să faci o mişcare. Probabil că fiecare ştie din auzite tot felul de sfaturi de genul: “Cere întotdeauna cu 20% mai mult decât vei accepta. mai ales în negocierea unor chestiuni delicate." Apoi poţi discuta pe marginea ei şi găseşte împreună cu ceilalţi rezolvarea. un angajator poate spune: “Ştiu că unele firme concurente oferă salarii mai mari. Apoi invită-l să-şi expună punctul de vedere. al 13-lea salariu. Dar sunt firme mult mai mari decât noi şi responsabilităţile pe care le-ai avea acolo sunt foarte ridicate. acesta devenind o problemă comună pentru care trebuie găsită o soluţie. 3. Începe cu nevoile şi dorinţele celeilalte părţi. Pune totul sub forma unei probleme comune. aruncă o contraofertă întâmplătoare şi sunt nevoiţi să cedeze foarte mult şi foarte repede din ea pentru că nu au cum să o justifice sau pentru că cealaltă parte are o reacţie ostilă. Poţi întâmpina reţineri de cealaltă parte.. Pregăteşte-te ! Înainte să începi negocierea. Pentru a putea stabili o atmosferă cât mai bună în cadrul negocierii. Stabileşte-ţi aproximativ o sumă pentru salariu de acceptat şi alte beneficii acordate de obicei (acţiuni. că luarea unei decizii în sensul indicat este critica pentru atingerea anumitor scopuri . din toate datele generale. Pentru această decizie supui acordului şefului ideile tale. Trebuie să fii gata să explici şi să justifici toate pretenţiile pe care le ridici. adică ceea ce ai omis la negociere. de rezolvat în colectiv. Patronii încearcă mereu să dea mai puţin” Poate aceste tactici vor funcţiona uneori. Eliminarea acestor reţineri se poate obţine prin transformarea negocierii într-o discuţie pe marginea subiectului. Apoi.spune apoi.etc). Nu numai că te pun să arunci nişte cifre la întâmplare. dar este clar că au mari goluri. este mult mai probabil să asculte cu interes ce ai de zis şi să capete o deschidere mai mare la rezolvarea problemelor expuse de tine.” Un exemplu de argument total neconvingător : ”Suma cerută 12 . informează-te asupra nivelelor de salarizare şi facilităţi/sporuri specifice jobului în cauză. După ce cealaltă parte s-a simţit ascultată şi înţeleasă. trebuie să faci o contraofertă.etc." sau " Nu ştiu exact cum să atac această problemă şi apelez la ajutorul Dvs. Fii ferm. începe expunerea prin a vorbi despre nevoile şi dorinţele interlocutorului.

ro  www.excite.run. la fel de realistă şi bazată pe interesele tale. Foloseşte-ţi energia pentru a găsi soluţii. C.com  www.top100..com  www. cand cauti un loc de munca Motoare de cautare:  www.altavista.com  www.V.com  www.ro 13 .lycos.yahoo.index.start.ebony.ro  www.com  www. Fii flexibil.. nu pentru a genera dispute.click.hotboot. Dacă contraoferta ta nu are şanse să ducă la o încheiere rezonabilă a discuţiei. intenţie şi mulţumire.com Motoare de cautare si site-uri utile in limba romana:  www. pentru ca apoi să analiza-ţi situaţia . nu să câştigi o bătălie a cifrelor. Scopul tău în negociere este să ajungi la o înţelegere care să-ţi satisfacă interesele.” 3. În schimb. Exerciţiu: Alege-ţi un coleg şi face-ţi un joc de rol pe tema negocierii salariului: unul este angajatorul.infoseek. RECAPITULARE !!! Să încercăm să sintetizăm ceea ce am învăţat aici:  CUM SĂ NE CĂUTĂM UN LOC DE MUNCĂ ? CARE SUNT METODELE MAI EFICIENTE ?  CARE SUNT INFORMAŢIILE NECESARE DINTR-UN ANUNŢ DE ZIAR PENTRU GĂSIREA UNUI LOC DE MUNCĂ ?  CE ETAPE TREBUIE SĂ PARCURGEM PENTRU A NE GĂSI UN LOC DE MUNCĂ?  CUM SĂ REDACTĂM ACTELE NECESARE SOLICITĂRII UNUI LOC DE MUNCĂ? ( scrisori de prezentare.ro  www. celălalt angajatul.ro  www.ro  www. nu te bate pentru ea până în pânzele albe. )  CUM SĂ NE PREZENTĂM FAVORABIL LA INTERVIUL DE ANGAJARE ?  CUM SĂ NEGOCIEM INTELIGENT PENTRU OBŢINEREA SALARIULUI DORIT ŞI MERITAT? REFECTEAZĂ !!! AI AFLAT LUCRURI NOI ŞI UTILE PARCURGĂND ACEST MATERIAL ??? Link-uri utile .ro  www.ro  cauta. Nu se poate. gândeşte-te la o altă ofertă.com  www.este prea mare.zealsoft. Rugaţi profesorul sau pe un coleg să vă observe comportamentul.google. Gândeşte-te mereu în ansamblu.

com  www.com www.ro  www.com www.job-hunt.jobs-careers.sider.hrdc-drhc.jobshark.htm www.now.ca  www.ro/jobs.com  www.go.canadajobs.mb.ro/munca/mun ca.com www.selectjobs.careersite.careermosaic.com  www.kenevacorp.wa.anunturi-concrete.romaniabynet.us  www.job.webinfo.ca www.co m www.bc.ca  www.workinfonet.ca  www.com  www.ro  www.com 14 .isearch.ro www.ro  www.co.com  www.asia-jobs.anunt.gc.canworknet.jobs2000.dni.jobnet.ro www.icdirect.theassociatesgroup.com www.monster.com  www.ro  www.ro/job/romanian Site-uri specializate pe locuri de munca:  www.hitechcareers.com www.org www.com www.technoskill.cweb.com  www.portal.positionwatch.ro/cerereoferta www.com www.topedge. www.ajb.careercity.com  www.com  www.com www.mediacorp2.htm www.com  www.com                  www.gaseste.canadiancareers.

ziar despre carieră.ro www.ro www. Bucureşti Un viitor pentru fiecare . Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.ro www..BIBLIOGRAFIE      Stănescu .8.ziar despre carieră.myjob. Bucureşti.nr.ro www.1educat. Bucureşti Link-uri : cipo-gate. România Un viitor pentru fiecare .ro 15 . Maria Liana – Tehnici de căutare a unui loc de muncă .job-consulting. anul 2000. anul 2001. nr. Bucureşti Un viitor pentru fiecare .7.ro www.verde.ziar despre carieră.utcluj.uaic. anul 1998.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful