Lemnul in constructii

Lemnul, datorita multiplelor avantaje pe care le prezinta din punct de vedere tehnic si constructiv, a constituit in decursul timpurilor si constituie si astazi, unul dintre principalele materiale de constructie. In prezent, materialele pe baza de lemn ca OSB (placi orientate din lemn), lemnul stratificat, cat si alte sortimente constituie o importanta baza tehnica si tehnologica pentru utilizarea acestui material la realizarea elementelor de rezistenta. ... (citeste mai mult) Prin tehnologia moderna de construire a caselor panelizate care are la baza dispunerea ingenioasa a materialului lemnos, TehnoConstruct construieste cele mai sigure, economice si durabile case. Constructiile cu structura de rezistenta din lemn de rasinoase au la baza o tehnica constructiva avansata ceea ce le confera certe avantaje in ceea ce priveste rezistenta structurii, confortul habitaclului cat si economisirea energiei. In linii generale acest sistem constructiv foloseste cat mai judicios materialele componente, suplinind rezistentele mecanice scazute ale lemnului prin forme geometrice judicios alese. Astfel se realizeaza o structura de rezistenta, de tip fagure, elastica capabila de a prelua in deplina siguranta solicitarile la care este expusa. Confortul habitaclului este creat atat de folosirea celor mai noi materiale cat si prin tratarea corecta a zonelor posibile de pierderi sau acumulari de caldura (ex. puntile termice de la nivelul planseelor sau amenajarea mansardei). Sunt constructii ecologice deoarece se folosesc, in general, materiale de constructii care au suferit putine transformari in procesul de productie si montaj fata de starea lor naturala. Avantajele acestui sistem de constructie sunt incontestabile : 1. pret de cost mai mic decat cel al solutiilor considerate traditionale, pentru cel putin aceleasi conditii de calitate si confort; 2. au o durata redusa de executie (ex. o constructie avand suprafata desfasurata de 140mp se realizeaza si se preda la cheie in max. 120 zile); 3. costurile de exploatare se reduc cu cel putin 20% datorita tratarii corespunzatoare a fenomenului de trasfer termic; 4. costurile legate de plata impozitului pe cladiri este mai mic cu aprox.40% datorita tipului de structura de rezistenta (constructii cu structura din lemn); 5. structura de rezistenta este conformata seismic pentru gradul 8 pe scara Richter, cat si pentru o viteza a vantului de 160km/h; 6. toate instalatiile necesare sunt pozate in structura de rezistenta, astfel incat dispare disconfortul dat de diversele trasee care strabat spatiile interioare; 7. acest tip de constructii ofera un confort termic si fonic sporit in conformitate cu normele europene.

. si casa se mareste. Mai mult decat atat. confortul habitaclului cat si economisirea energiei. In plus izoleaza termic iarna. lemnul este etern. iar vara mentine temperatura constanta. pana si fundatia Empire State Building! Cel mai bun motiv pentru alegerea lemnului ca material de constructie este faptul ca acesta creste in natura. 4. Atunci cand familia se mareste. Între montanţi se aşază contravântuirile şi antretoazele. 1. Varietatea de materiale combinata cu faptul ca lemnul este un material deosebit de usor. 3. construite acum cateva secole in zone seismice. În funcţie de deschideri şi încărcări se poate folosi şi sitemul de grinzi şi stâlpi cu secţiunea 20/20 cm. fac posibila schimbarea pozitiei usor si geamurilor atunci cand este nevoie. esentelor si metodele de prelucrare pentru pereti. Lemnul este un material durabil in timp cu o rezistenta exceptionala. doarece materialul are o conductivitate termica redusa. interax de 55cm. lemnul nu se deterioreaza. Sistemul de grinzi: grinzi cu secţiune de 8/10. Structurile din lemn sunt simplu de extins. Acest lucru nu inseamna doar costuri mai scazute pentru locuitori ci si un impact mai mic asupra mediului datorita economisirii combustibilului pentru incalzire. 2. în funcţie de mărimea eforturilor şi direcţia de descărcare a acestora.de zapada 10 din 12 luni. Acestea se dublează sau se triplează în funcţie de deschideri. Casele din lemn sunt mai confortabile din punct de vedere acustic.acoperite. Efectul pozitiv asupra sanatatii este datorat faptului ca lemnul este 100% material organic. dovada fiind constructiile din toate colturile lumii. Grosime totală 15cm. 12/24 cm. Casele din lemn au costuri energetice reduse. tavan confera o estetica deosebita. tot datorita proprietatilor lemnului. Un motiv mai putin cunoscut este capacitatea sa de a absoarbe mirosurile neplacute. biserici din Rusia . podea. Uscat si protejat de umiditate. Aspectul estetic are un rol important in alegerea lemnului drept material de constructie. Daca este prelucrat corespunzator. „Talpa casei”: peste placa din beton a parterului – grindă cu secţiune 5/12cm (conform proiectului) aşezată pe folie bituminoasă. cercetatorii au demonstrat ca structurile din lemn diminueaza stresul. Diversitatea nuantelor.Constructiile cu structura de rezistenta din lemn de rasinoase au la baza o tehnica constructiva avansata ceea ce le confera certe avantaje in ceea ce priveste rezistenta structurii. Vechile temple din Japonia. 5. Pereţi exteriori şi interiori: realizaţi din montanţi cu secţiune 12/5cm. 10/20. DESCRIPTIV TEHNIC 1) STRUCTURĂ DIN LEMN: tip „Ossature bois” Sistem constructiv: pereţi portanţi cu contravântuire şi antretoaze.

pentru a asigura stabilitate. adică lemn pe lemn. 10/20. 12/24 cm. interax de 55cm. izolaţie polistiren. Sistemul de grinzi: grinzi cu secţiune de 8/10. barieră de vapori.Şarpantă asamblată tradiţional. 2. Şarpanta este dimensionată în funcţie de caracteristicile construcţiei. adică lemn pe lemn. Căpriorii (pe cât posibil) vor fi dintr-o singură bucată. cât şi pentru încărcări ocazionale. lemn molid 24mm. 2) ÎNCHIDERE LA EXTERIOR: 1. În caz contrar aceştia se vor racorda în dreptul panelor. Diversitatea nuantelor. panouri exterioare din OSB 3 de 12 mm fixate pe structură. podea. Întreaga şarpantă sau numai căpriorii pot fi lăsaţi aparenţi. de flambaj etc. Calculul se face atât pentru încărcări permanente. Între montanţi se aşază contravântuirile şi antretoazele. posibila schimbarea pozitiei usor si geamurilor atunci cand este nevoie. Atunci cand familia se mareste. Şarpanta este dimensionată în funcţie de caracteristicile construcţiei. folie de protecţie/barieră împotriva intemperiilor. cu accesorii (baghete. 5. „Talpa casei”: peste placa din beton a parterului – grindă cu secţiune 5/12cm (conform proiectului) aşezată pe folie bituminoasă. 2. pentru a asigura stabilitate. si casa se mareste. Calculul se face atât pentru încărcări permanente. 4. În caz contrar aceştia se vor racorda în dreptul panelor. În funcţie de deschideri şi încărcări se poate folosi şi sitemul de grinzi şi stâlpi cu secţiunea 20/20 cm. 2) ÎNCHIDERE LA EXTERIOR: 1. DESCRIPTIV TEHNIC 1) STRUCTURĂ DIN LEMN: tip „Ossature bois” Sistem constructiv: pereţi portanţi cu contravântuire şi antretoaze. cât şi pentru încărcări ocazionale. Întreaga şarpantă sau numai căpriorii pot fi lăsaţi aparenţi. 3. panouri exterioare din OSB 3 de 12 mm fixate pe structură. de flambaj etc. Şarpantă asamblată tradiţional. Astereală: se execută astereală nutuită pe suprafaţa întregului acoperiş. în funcţie de mărimea eforturilor şi direcţia de descărcare a acestora. închideri la colţuri sau panouri). Pereţi exteriori şi interiori: realizaţi din montanţi cu secţiune 12/5cm. lambriu din lemn de răşinoase 22 mm. Aspectul estetic are un rol important in alegerea lemnului drept material de constructie. închideri la colţuri sau . 3) ÎNCHIDERE LA INTERIOR: 1. pentru a prelua eforturi maxime. Căpriorii (pe cât posibil) vor fi dintr-o singură bucată. tavan confera o estetica deosebita. pentru a prelua eforturi maxime. cu accesorii (baghete. Structurile din lemn sunt simplu de extins. Astereală: se execută astereală nutuită pe suprafaţa întregului acoperiş. 3. Grosime totală 15cm. Acestea se dublează sau se triplează în funcţie de deschideri. esentelor si metodele de prelucrare pentru pereti.

4. lemn stratificat. 3. 4) TÂMPLĂRIE EXTERIOARĂ: 1. 2. feronerie.montarea ţiglelor şi a accesoriilor. dar şi a şipcilor pentru susţinere . ramă din lemn stratificat. geam St Gobain. 5) MONTAREA ACOPERIŞULUI: .panouri).