Activitati / Sarcini de lucru I.

Completati Fisa “Harta inimii”, indicand: A. trei calitati personale;
B. trei lucruri din viata pe care fiecare ati dori sa le schimbati; C. trei lucruri pe care le faceti bine; D. trei cuvinte care v-ar placea sa fie rostite despre voi;

Formati echipe alaturi de 4--5 colegi si discutati cele scrise. Este indicat sa iesiti din cercul obisnuit de prieteni, stabilind astfel contacte si cu alti colegi. Lipiti hartile voastre, la ora de dirigentie, pe un panou.
II.

Completati fisele “Cine sunt?” si “Daca as fi …”. Formati echipe alaturi de 4--5 colegi si discutati cele scrise. Realizati o prezentare cu concluziile voastre in cadrul orei de dirigentie. (poate fi realizat si un poster).

-

Fişe de lucru: “Mă simt ... când...”, “Ce ştiu eu să fac cel mai bine”. -Elevii îşi imaginează şi desccriu o planetă personală.

Evaluare La finalul activitatii, completati chestionarul de mai jos. Ce ati invatat despre voi insiva? V-a surprins unele raspunsuri? Ati descoperit ceva nou despre cei din grupul vostru?

Elevii vor scrie un mesaj colegilor cu impresii despre ei în urma acestui curs. care se asamblează cu celelalte din grup. (un fenomen al naturii). (un fenomen al naturii). (un animal). Materiale necesare: Desfasurare: Cerem elevilor sa continue urmatoarele propozitii alegand cate un exemplu din domeniile date: • Sunt ca (o planta)... Se poate propune si varianta in care cerem o scurta explicatie a alegerii facute. (un obiect).. (un animal). care ar fi acelea? Dacă ai pleca pe o insulă pustie. de ex. Tema de casă: Dacă mama ta te-ar caracteriza în trei cuvinte. SUNT CA. / NU SUNT CA.. Sunt ca (o planta). Nu sunt ca (o planta). pentru ca.Puteti face consideratii generate despre cei de aceeasi varsta cu voi numai privind formularele celor din grupul vostru? Afişul meu publicitar Obiectiv: să-şi dezvolte capacitatea de cunoaştere de sine Procedura: Exerciţiu de energizare “Cele 5 schimbări!” Realizarea unui afiş publicitar cu descrierea personală. ce ai lua cu tine? Mesaje anonime Fiecare persoană îşi va lipi pe spate o foaie de hârtie... . (un obiect).

Trei realizări: 1………………………… 2………………………… 3………………………… Două motive pentru care te plac oamenii: Două lucruri pe care vrei să le schimbi la tine: 1…………………………… 2…………………………… 1…………………………… 2…………………………… Trei obiective de viitor: 1…………………………… 2………… Două lucruri pe care le aduci într-o prietenie: 1…………………………… 2…………………………… .MATERIALE AUTOCUNOASTERE Fişa „Steaua stimei de sine” Trei lucruri pozitive care te caracterizează: 1…………………………… 2…………………………… 3………………………….

Simt ca nu am foarte multe motive sa fiu mandra/mandru de mine 9.Simt ca am multe calitati bune 2.Simt ca sunt o persoana de valoare.Cateodata ma simt nefolositor/nefolositoare 3.Sunt capabil sa fac lucrurile la fel de bine ca si ceilalti oameni 6.As dori sa am mai mult respect pentru mine insumi 5.Cateodata ma gandesc ca nu sunt bun/buna de loc 7.CHESTIONARUL DE STIMA DE SINE Sunt in total dezac ord 1.Am o atitudin pozitiva fata de persoana mea 8. cel putin la egalitate cu ceilalti 4.In general sunt satisfacut(a) de mine insumi Nu sunt de acord De acor d Total de acord .

In general sunt inclinat sa cred despre mine insumi ca dau gres in ceea ce intreprind Cine sunt eu? Completeaza urmatoarele fraze: Oamenii Ma Oamenii Imi … Imi …… Unul dintre cele mai bune lucruri facute de mine este………………………………………………… doresc sa………………………………………………………………………………………… de simt e care imi pasa de admir cel mine el mai mai mult pentru mult mult sunt…………………………………………………………… mandru care ii place ca……………………………………………………………………… sunt………………………………………………………………… sa………………………………………………………………………………………… .10.

........ ca pot sa…………………………………………………………………………………….. ......Mi-ar Imi … Prefer placea propun sa sa devin……………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………… sa…………………………………………....decat……………………………………… ……………… Stiu ..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful