Marii furnizori ai McDonald’s sunt: JR Simplot Co pentru cartofi, East Balt pentru chifle si Keystone Foods pentru carne

. Ori de cate ori furnizorii locali nu se ridica la nivelul exigentelor McDonald’s, se apeleaza imediat la marii furnizori. In acest fel, se mentine calitatea si uniformitatea produselor. De patru ori pe an, McDonald’s face inspectiile de calitate. Un „inspector regional“ verifica timp de 48 de ore functionarea restaurantului: comportamentul personalului, curatenia, starea bucatariilor, calitatea produselor sau timpul de asteptare. Mai mult, McDonald’s efectueaza controale incognito. „Clienti falsi“ completeaza controalele oficiale. Tot ei verifica si daca s-au remediat neregulile constatate in timpul controlului oficial. Cum intrati in reteaua McDonald’s? Indiferent de pregatirea si de experienta anterioara, daca doriti sa deveniti francizor McDonald’s este necesar sa participati, mai intai, la o pregatire profesionala si manageriala stricta. Pregatirea se desfasoara in mai multe etape. Cea mai mare parte a pregatirii are loc in restaurantul McDonald’s cel mai apropiat de casa sau de locul dvs. de munca. In prima etapa, trebuie sa faceti dovada ca sunteti puternic motivat sa deveniti francizat in reteaua McDonald’s. Doar jumatate dintre candidati trec de aceasta proba. Cea de a doua etapa este una practica si dureaza patru luni. In aceasta perioada, cei ramasi in cursa muncesc, fara sa fie remunerati, la casa sau la cuptoare. Toti servesc, spala pe jos si curata echipamentele. {i acest test este unul la care multi sunt respinsi. Cei care trec de a doua etapa continua pregatirea. De data aceasta, ei lucreaza, tot fara salariu, ca directori de restaurant timp de patru luni. Dupa acest timp, pe perioada a 45 de zile fac cursuri de gestiune operationala, de gestiune a fortei de munca si de contabilitate. Etapa finala consta intr-un curs de 6 zile, care se tine la Universitatea Hamburger, in apropiere de Chicago. Universitatea are 40 de profesori, 100 de interpreti si un centru de informare comparabil cu al marilor companii aviatice. Aproape 7.000 de studenti obtin aici anual diploma in „hamburgerologie“ . Candidatii care finalizeaza cu succes programul de pregatire pot deveni francizati McDonald’s. Desigur, daca au banii necesari. In franciza McDonald’s, banii de inceput trebuie sa fie banii proprii ai francizatului, din resurse proprii, nu din imprumuturi sau alte conventii. Care este profitul unui francizat McDonald’s? Un restaurant McDonald’s dintr-un oras de 100.000 de locuitori din Franta facea in anul 2000 o medie de incasari anuala de 2,5 milioane de dolari.

000 de dolari anual. Un francizat castiga un salariu de aproximativ 4.Experienta globala a sistemului a demonstrat ca o franciza bine gestionata poate aduce un beneficiu anual de 1 milion de dolari.000 de dolari sidividende de aproximativ 90. Rentabilitatea normala este de 4%. . Un restaurant devine rentabil dupa trei-patru ani de functionare.000-5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful