Cele mai dificile 3 lucruri în această viaţă sunt: a păstra un secret, a ierta şi a profita de timp.

Benjamin Franklin

Cu sunet

CEVA RECONFORTANT. Institutul francez pentru anxietate şi stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună calitate.

UNU
LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la d-voastră, analizându-vă comportamentul.

DOI
ÎNVĂŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie.

dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut. conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră.TREI PLANIFICAŢI-VĂ ziua. .

PATRU CONCENTRAŢI-VĂ numai şi numai asupra unei sarcini. tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp. . Cât de repede v-ar lucra creierul.

. totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră. acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace.CINCI UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă.

Nu sunteţi fântâna dorinţelor. . şi nici eternul maestru de ceremonii.ŞASE NU VĂ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi.

având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite. .ŞAPTE CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie.

.OPT SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le. pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.

cum ar fi a dormi. făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă. . a mânca şi a se plimba.NOUĂ ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice.

ZECE EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora. . Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune. în ceea ce priveşte anxietatea si stresul.

dar nu este propria d-voastră identitate. .UNSPREZECE FAMILIA D-VOASTRĂ nu este persoana dvoastră. formează lumea d-voastră. este alături de d-voastră.

.DOISPREZECE ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.

TREISPREZECE E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. . Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.

sau dintr-o şedinţă.PAISPREZECE ÎNVĂŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă. . să ieşiţi dintr-o discuţie.

. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră. cu rezerve şi fără a crede tot.CINCISPREZECE REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră.

la muncă şi în viaţa de cuplu. . este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.ŞAISPREZECE A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie.

.ŞAPTESPREZECE RIGIDITATEA e buna pietrelor. nu şi oamenilor.

Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. .OPTSPREZECE O oră de PLĂCERE IMENSĂ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.

Naivitatea şi Credinţa. Intuiţia. .NOUĂSPREZECE NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă.

.. .DOUĂ ZECI ÎNŢELEGEŢI odată pentru totdeauna şi în concluzie..

. ...D-voastră SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SĂ FIŢI..

. CUM SĂ VĂ PRELUNGIŢI VIAŢA . Reflectaţi....Gândiţi. Practicaţi...

Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale. greutate şi înalţime. Aceasta include. Lăsaţi în grija medicului acestea. . Pentru aceasta îl plătiţi. vârstă.

Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează. .Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele.

grădinărit.ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. orice. . Învăţaţi mai mult despre calculatoare. manuale.

..... .Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească. Şi numele acestui diavol este. Un creier puturos este locuinţa diavolului.. Alzheimer.

Râdeţi cât mai des posibil. cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. .Bucuraţi-vă de lucrurile simple. Râdeţi până vi se taie respiraţia.

Lacrimile sunt naturale. lamentaţi-vă şi continuaţi. Suferiţi. .

. Sunteţi chiar d-voastră.Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa.

TRĂIŢI cât sunteţi în viaţă! .

plante.Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi. orice. animale. muzică. . familie.

Casa vă este refugiu. .

Şi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi. . Dacă nu e stabilă. căutaţi ajutor.Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună. amelioraţi-o. pastraţi-o aşa.

Nu plecaţi într-un voiaj de vinovăţie. Plecaţi într-o altă ţară. la mall sau într-un sat apropiat. dar NU unde vă duce vinovăţia. .

. SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi.Persoanelor pe care le iubiţi.

. ci în momentele care ne taie răsuflarea.ŞI AMINTIŢI-VĂ ÎNTOTDEAUNA: Viaţa nu se măsoară în momentele de respiro pe care le avem.

TRĂIŢI ŞI FIŢI FERICIT! .

Fiţi mulţumit pentru ceea ce viaţa v-a adus şi nu vă supăraţi prea tare pentru ceea ce nu v-a dat!!! .

Nu toţi avem acest privilegiu. fiţi fericit că cineva s-a gândit la d-voastră.Dacă aţi primit acest mesaj. Traducere din spaniolă .