You are on page 1of 41

Cele mai dificile 3 lucruri în această viaţă sunt

:
a păstra un secret,
a ierta şi
a profita de timp.

Benjamin Franklin

Cu sunet

CEVA RECONFORTANT.
Institutul francez pentru anxietate şi stres, din
Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care
experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să
asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună
calitate.

UNU
LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la
cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi
aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la
d-voastră, analizându-vă comportamentul.

DOI
ÎNVĂŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă
simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată
lumea, este un consum mult prea mare de
energie.

conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră. dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut. . TREI PLANIFICAŢI-VĂ ziua.

PATRU CONCENTRAŢI-VĂ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul. tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp. .

. acasă sau în grupul de cunoştinţe. CINCI UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă. totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră. Oricât vă displace.

. şi nici eternul maestru de ceremonii. Nu sunteţi fântâna dorinţelor. ŞASE NU VĂ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi.

. având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite. ŞAPTE CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie.

. OPT SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le. pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.

cum ar fi a dormi. . NOUĂ ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice. a mânca şi a se plimba. făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.

în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. . Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune. ZECE EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora.

dar nu este propria d-voastră identitate. . este alături de d-voastră. formează lumea d-voastră. UNSPREZECE FAMILIA D-VOASTRĂ nu este persoana d- voastră.

DOISPREZECE ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea. .

. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră. TREISPREZECE E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis.

PAISPREZECE ÎNVĂŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă. să ieşiţi dintr-o discuţie. . sau dintr-o şedinţă.

Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră. CINCISPREZECE REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. . cu rezerve şi fără a crede tot.

este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă. ŞAISPREZECE A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie. . la muncă şi în viaţa de cuplu.

ŞAPTESPREZECE RIGIDITATEA e buna pietrelor. . nu şi oamenilor.

Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. OPTSPREZECE O oră de PLĂCERE IMENSĂ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. .

Intuiţia. NOUĂSPREZECE NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă. . Naivitatea şi Credinţa.

DOUĂ ZECI ÎNŢELEGEŢI odată pentru totdeauna şi în concluzie. ....

.D-voastră SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SĂ FIŢI. . ...

Reflectaţi......Gândiţi.. Practicaţi. CUM SĂ VĂ PRELUNGIŢI VIAŢA .

greutate şi înalţime. vârstă. Aceasta include.Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale. . Lăsaţi în grija medicului acestea. Pentru aceasta îl plătiţi.

Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele. Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează. .

. orice.ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. grădinărit. manuale. Învăţaţi mai mult despre calculatoare.

Un creier puturos este locuinţa diavolului. Şi numele acestui diavol este...... Alzheimer.. . Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească.

. Râdeţi până vi se taie respiraţia. cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. Bucuraţi-vă de lucrurile simple. Râdeţi cât mai des posibil.

Lacrimile sunt naturale. Suferiţi. . lamentaţi-vă şi continuaţi.

Sunteţi chiar d-voastră.Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa. .

TRĂIŢI cât sunteţi în viaţă! .

. plante. muzică. orice. familie. animale.Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi.

.Casa vă este refugiu.

. amelioraţi-o. pastraţi-o aşa. Şi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi. Dacă nu e stabilă. Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună. căutaţi ajutor.

dar NU unde vă duce vinovăţia.Nu plecaţi într-un voiaj de vinovăţie. la mall sau într-un sat apropiat. . Plecaţi într-o altă ţară.

SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi. Persoanelor pe care le iubiţi. .

. ci în momentele care ne taie răsuflarea.ŞI AMINTIŢI-VĂ ÎNTOTDEAUNA: Viaţa nu se măsoară în momentele de respiro pe care le avem.

TRĂIŢI ŞI FIŢI FERICIT! .

Fiţi mulţumit pentru ceea ce viaţa v-a adus şi nu vă supăraţi prea tare pentru ceea ce nu v-a dat!!! .

Nu toţi avem acest privilegiu. Dacă aţi primit acest mesaj. Traducere din spaniolă . fiţi fericit că cineva s-a gândit la d-voastră.