Ghid de angajare rapidă

GHID DE ANGAJARE RAPIDĂ

Ghid www.myjob.ro

Pagina 1 din 8

Cu ce iese în faţă CV-ul tău? II.ro Pagina 2 din 8 . Negocierea salariului.Ghid de angajare rapidă CUPRINS I.myjob. un capitol sensibil V. Cum găseşti cele mai potrivite joburi III. Câştigă dintr-un foc: interviul de angajare IV. pentru orice oportunitate Ghid www. Mereu în alertă.

însă trebuie să ţii cont de câteva lucruri de bun simţ. Rămân de ales locurile de muncă pentru care vrei să candidezi. Cu ce iese în faţă CV-ul tău? Redactarea CV-ului este un prim pas către angajare. care merită repetate pentru că. I. Toate aceste lucruri te vor avantaja ca să obţii mai repede un interviu.ro Pagina 3 din 8 . prin care arăţi că te-ai făcut remarcat şi apreciat.Ghid de angajare rapidă Site-ul Myjob te ajută în demersul tău pentru un loc de muncă mai bun. Citeşte informaţiile de mai jos şi acţionează în interesul tău de fiecare dată. alege dacă vrei un CV Myjob sau preferi o formă personalizată prin care te evidenţiezi mai bine. nu uita să îţi treci realizările la fiecare loc de muncă din trecut. rişti să le uiţi tocmai pentru că sunt atât de simple:    ai grijă de corectitudinea celor scrise.   scrie ce poţi face tu pentru companie mai degrabă decât ce vrei de la organizaţie.myjob. te va găsi mai uşor la o căutare în toate aplicaţiile). promovează-ţi CV-ul prin Top CV si eşti mereu în faţă.   compară-ţi CV-ul cu alţi specialişti din domeniul tău. modifică-ţi CV-ul de fiecare dată când aplici la un job. moment în care poţi opta între CV Upload sau CV Copy&Paste. Ghid www. ca să îl adaptezi la cerinţele din anunţ (ţine cont să foloseşti cuvintele cheie trecute de angajator în anunţ. ca să vezi cu cine concurezi. adesea. din punct de vedere ortografic.

myjob. un instrument foarte util prin care îţi trimitem exact ofertele de angajare care te interesează. ca să te asiguri ca primeşti doar acele oferte de muncă potrivite ţie. Alertele de joburi sau locuri de muncă pe e-mail reprezintă primul pas către angajare. Aplică filtre pentru o căutare mai rapidă. Completezi un cuvânt cheie (meseria care te interesează). Cum găseşti cele mai potrivite joburi Nu este indeajuns să afli că anumite companii angajează.ro Pagina 4 din 8 . Nu uita şi de Topul săptămânal de joburi. poţi naviga de fiecare dată în site ca să cauţi joburile de care eşti interesat. domeniile sau impui orice alt filtru. alegi localitatea. În acelaşi timp.Ghid de angajare rapidă II. în acest sens. într-o formă grafică deosebită şi tu ai ocazia să candidezi la joburi. Ghid www. Ţi le prezentăm din timp. un e-mail pe care îl trimitem tuturor abonaţilor şi prin care anunţăm ce companii de renume angajează. Ai la îndemână. ci trebuie să afli cât mai din timp.

încearcă să îţi stăpâneşti emoţiile. Dacă CV-ul este primul pas.       fii pregătit să răspunzi la cele mai banale sau. la domeniu. dar de neocolit sunt prezentaţi mai jos:  întotdeauna documentează-te cu privire la companie. profită de orice informaţie pe care o găseşti. trimite o scrisoare (e-mail/telefon) de mulţumire. Există numeroase surse. interviul este cel care îţi poate aduce sau nu jobul. pregăteşte. prin care te asigurăm că nu te vei mai împiedica de anunţuri din domeniul MLM sau Videochat. faţă în faţă sau. Găseşti câteva repere în articolele noastre. la cele mai neobişnuite întrebări. Câştigă dintr-un foc: interviul de angajare Interviul de angajare reprezintă proba de foc.myjob. Avem câteva idei pentru tine aici. la rândul tău. Tocmai de aceea este cazul să acorzi o mare importanţă acestei întâlniri (fie ea telefonică. indiferent de rezultatul interviului. prin care te prezinţi companiilor. Câţiva paşi simpli. Ghid www. nu iniţia tu discuţia legată de salariu (despre acest subiect îţi povestim mai pe larg în capitolul următor). oferă scrisori de recomandare doar la cerere. să arăţi că ai încredere în tine şi în aptitudinile tale. întrebări pentru intervievator.ro Pagina 5 din 8 . Poţi consulta chiar acum oferta! III. mai ales că internetul este atât de “generos”. din contră. de ce nu.Ghid de angajare rapidă Myjob a implementat şi Politica de calitate. prin e-mail).

oferta salarială. Calculatorul de salarii Acest instrument îţi pune la dispoziţie informaţii precum:    Care este nivelul salariului tău în piaţă. Negocierea salariului. în funcţie de domeniu. Indiferent dacă primeşti o ofertă viabilă sau nu. alături de cerinţele jobului. experienţă şi localitate? Câţi oameni câştigă mai puţin decât tine. pe care este bine să îl aibă în organizaţie. câţi câştigă mai mult? Care este cel mai mare salariu în sectorul tău de activitate.myjob.ro Pagina 6 din 8 . un capitol sensibil În cele mai multe dintre cazuri companiile angajatoare din România nu au bunul obicei să îşi listeze. Indicele salarial Ghid www. Myjob îţi vine în ajutor cu două instrumente la îndemână: 1. cu cât este mai mic sau mai mare salariul tău faţă de nivelul mediu al remuneraţiei?  Cum este salariul tău în comparaţie cu alte meserii din acelaşi oraş? 2.Ghid de angajare rapidă Un interviu de angajare poate avea mai multe runde. IV. Ca să te asiguri că negociezi cea mai bună variantă pentru un viitor salariu. care este cel mai mic. iar tu trebuie să ai o atitudine profesionistă de fiecare dată. vei rămâne în memoria recruiterului ca o persoană serioasă.

Mereu în alertă. îşi compari salariul în funcţie de meserie. Ca şi în cazul calculatorului de salarii. pentru orice oportunitate Am avut o serie de utilizatori Myjob care ne sunau să solicite ştergerea contului pentru că s-au angajat. Înainte de orice interviu. V. vei vedea ce se întâmplă pe piaţă şi ce oportunităţi pot apărea.myjob.ro Pagina 7 din 8 . în pagina de companie).Ghid de angajare rapidă Cu ajutorul indicelui salarial Myjob. poţi urmări evoluţia salariului mediu de la o săptămână la alta sau de la o lună la alta. fie cauti compania în Director companii şi dai Adauga la favorite. urmăreşti ce alte posturi vacante există în compania unde lucrezi. ce abilităţi îşi prezintă pentru un loc de muncă similar. citeşti articolele legate de dezvoltarea carierei tale şi de îmbunătăţirea relaţiei cu angajatorul. Fie ai ajuns într-o pagină de listare a unui anunţ de job. pe care il păstrezi până la pensie? Bineînţeles. dacă vrei să promovezi: adaugi la favorite compania (link-ul Adauga la favorite din Acţiuni companie. ce studii au etc. Ghid www. Ceea ce ne-a pus pe gânduri – cine poate fi atât de sigur că jobul respectiv va fi unul ideal. scopul site-ului nostru este să te ajutăm să te angajezi. domeniului şi oraşului în care vrei să te angajezi. însă odată ce ai atins acest obiectiv. ca să te asiguri că soliciţi o remuneraţie potrivită experienţei. oraş şi nivel de experienţă şi poţi face acest lucru chiar dacă nu eşti logat pe Myjob. alege să te informezi despre nivelul de salarii din piaţă.  te poţi compara în permanenţă cu concurenţa ta! Te menţine alert şi vei putea să ai câteva repere de dezvoltare profesională – vezi ce cursuri au mai facut alţii. te opreşti?     păstrează alerta de joburi.

myjob.ro Pagina 8 din 8 . Decât să alergi tu dupa joburi. nu uita să îţi menţii în permanenţă CV-ul actualizat. mai bine primeşti direct ofertele! Ghid www.Ghid de angajare rapidă Orice acţiune ulterioară obţinerii unui job ai alege.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful