KERTAS KERJA CERAMAH ISRA’ MIKRAJ ANJURAN

:
JPK EXCO KEROHANIAN DAN JAWATANKUASA KARIAH SURAU KOLEJ JATI

TARIKH : 11 JULAI 2010 LOKASI :
SURAU KOLEJ KEDIAMAN JATI

di samping menghayati sirah nabi serta memikirkan keagungan mukjizat yang dianugerahkan kepada baginda. Exco Kerohanian Jawatankuasa Perwakilan Kolej.RINGKASAN EKSEKUTIF Ringkasan eksekutif Program Ceramah isra’ mikraj Kolej Kediaman Jati IPTA TAJUK PROGRAM JENIS PROGRAM MATLAMAT PROGRAM Universiti Teknologi Mara (UiTM) Ceramah isra’ mikraj Keagamaan dan kerohanian Menambahkan ilmu berkenaan dengan agama islam kepada penghuni kolej jati. Kolej Kediaman Jati Universiti Teknologi Mara Shah Alam Surau Kolej Jati Terbuka kepada semua warga Kolej Jati RM 350 ANJURAN TARIKH DAN TEMPAT BILANGAN PESERTA ANGGARAN KOS . Jawatankuasa Kariah Surau.

. Memberi peluang kepada pelajar baru untuk bergiat aktif di dalam aktiviti anjuran Exco Kerohanian dan Keagamaan Kolej Jati. jawatankuasa perwakilan kolej dan pegawai-pegawai pembangunan pelajar.1.t di tengah-tengah kehidupan yang sibuk belajar ini. Exco Kerohanian Kolej Jati juga dalam perancangan untuk menguatkan dan mengembalikan kembali syiar Islam di Kolej Jati disamping memberikan pendedahan dan peluang kepada pelajar-pelajar baru untuk bergiat di dalam aktiviti Kerohanian Kolej Jati.0 TUJUAN: Kertas kerja ini bertujuan untuk mendapatkan kelulusan dari Jawatakuasa Tabung Amanah Kolej (TAK) bagi menjayakan aktiviti ini 2. Mengeratkan tali silaturrahim dan ukhwah antara kariah.w.0 LATARBELAKANG PROGRAM: Program ini bertujuan untuk mengajak para pelajar Kolej Jati untuk meningkatkan amal ibadat dan memperingati Allah s. 3.0 OBJEKTIF PROGRAM: 1 2 3 4 Mengajak para pelajar mengimarahkan surau Kolej Jati. Memberi pengetahuan dan ilmu disamping dapat mempraktikkannya terutama perkaraperkara yang melibatkan urusan seharian dan masyarakat.

0 JAWATANKUASA PROGRAM: Penaung Program Encik Mohamed Faiez Bin Hj Alwee Pengetua Kolej Jati Penasihat Program Tuan Haji Khatab bin Muda Pegawai Pembangunan Pelajar Pengarah Program Sdr Mohd Badrul Bin Mohd Nor Jawatankuasa Kariah Surau Timbalan Pengarah Program Sdr Muhammad Afiq B.0 LOKASI: Surau Kolej Kediaman Jati. Jawatankuasa Perwakilan Kolej Kediaman Jati. sesi 2010 5. Mohd Iskandar Jawatankuasa Perwakilan Kolej Setiausaha Program Sdr Zulfadhli Na’im Bin Zokarnain Jawatankuasa Kariah Surau . 8.0 ANJURAN: Exco Kerohanian.4. 6.0 TARIKH: 11 JULAI 2010 7.0 PESERTA: Terbuka kepada semua warga Kolej Kediaman Jati.

Bendahari Program Mohamad Adnan Bin Salleh Jawatankuasa Kariah Surau JAWATANKUASA KECIL PROGRAM Jamuan Dan Makanan Mohamad Hasrul Hamimie B Abd Hadi Muhammad Haikal Bin Mohamad Bohari Jawatankuasa Kariah Surau Tugas-tugas Khas Said Bin Kemi Muhammad Taqiyuuddin Al Jundiy Bin Abdul Aziz@Abd Rahman Jawatankuasa Kariah Surau Teknikal Dan Logistik Che Amat B Roseni Mohd Zubaidi Bin Abd Wahab Jawatankuasa Kariah Surau Informasi dan Publisiti Agus Irawan Bin Hasanudin Hafizuddin Bin Bukhari Jawatankuasa Kariah Surau .

0 ATUCARA PROGRAM: Lampiran A 9. InsyaAllah. .0 KESIMPULAN: Konklusinya. program ini diilhamkan untuk memberikan sesuatu yang berguna dan nilai tambah ke dalam diri semua pelajar yang terlibat khususnya warga Kolej Jati dalam menjalankan fungsi dan tugas yang dipertanggungjawabkan terutama sebagai manusia di muka bumi ini mengikut hukum syarak dan sunnah Rasulluah S.0 IMPLIKASI KEWANGAN: Lampiran B 11.A.9.W. Program ini akan dapat membantu dan memberikan ilmu tambahan sebagai umat islam yang sejati kepada para peserta melalaui tazkirah pendek.

..................................................................... (TUAN HAJI KHATAB BIN MUDA) PEGAWAI PEMBANGUNAN PELAJAR KOLEJ KEDIAMAN JATI........ UiTM ............................................................................................................................................................ ........ didahulukan dengan ucapan ribuan terima kasih............................................... (MOHD BADRUL BIN MOHD NOR) JAWATANKUASA KARIAH SURAU KOLEJ JATI ULASAN PENASIHAT PROGRAM ....... Segala kerjasama dan pertimbangan daripada pihak tuan.............12....................................................................... ........... Yang Benar ..... .................. PENUTUP: Jawatankuasa Program berharap agar permohonan kami ini mendapat kelulusan daripada pihak tuan...................................................................................................................................................... Semoga program ini akan memberi pengetahuan dan pengalaman kepada semua terutamanya warga Kolej Jati................................... Disediakan Oleh......... ..................................................

AHAD Ceramah Isra’ mikraj Tarikh dan Masa 7.m Aktiviti Solat Maghrib Berjemaah Ceramah Isra’ Mikraj Solat isya’ Berjemaah Jamuan Ringan .m 8.00 p.40 p.00 p.30 p.Lampiran A TENTATIF PROGRAM 11 JULAI 2010.m 9.m 9.

00 .Lampiran B IMPLIKASI KEWANGAN Bil Perkara Kuantiti Harga Seunit (RM) Jumlah (RM) 1 Honorarium -Penceramah CITU Dr Mohd Afandi Mat Rani 1 Jam 100.00 1.00 2000.00 100.00 50.makanan & minuman 2000 orang 50.00 JUMLAH 350.00 2 3 Laporan + Foto Jamuan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful