ASSALAMUALAIKUM W.B.T…. PERHATIAN KEPADA SEMUA HADIRIN.

DISINI ADA BEBERAPA PENGUMUMAN: HADIRIN DIMINTA MEMBERIKAN KERJASAMA UNTUK BERDIRI KETIKA

PENGUMUMAN KETIBAAN WAKIL TUAN PEGAWAI PELAJARAN DIBUAT. HADIRIN DIMINTA DUDUK SETELAH TUAN PEGAWAI PELAJARAN MENGAMBIL TEMPAT. SEKIAN, TERIMA KASIH.

USTAZ : MENGUMUMKAN KETIBAAN WAKIL KEPADA PEGAWAI PELAJARAN DAERAH SETIU, ______________________________________ HADIRIN DIMINTA BERDIRI. BISMILLAH HI RAHMANIRRAHIM....ALHAMDULILLAH HI RABBIL ALAMIN...WASSALA TUWASSALA MUALA ASHRAFIL AMBIYA IWAK MURSALIN. RABBISH RAH LI SADRI WAYASSIRLI AMRI WAHLUL UKDATAN MILLISANI YAFKAHU KAULI. YANG BERBAHAGIA EN. ______________________, WAKIL KEPADA TUAN PEGAWAI PELAJARAN DAERAH SETIU. YANG BERBAHAGIA PENGERUSI PIBG SK ____________, EN. ___________________. YANG BERUSAHA TUAN GURU BESAR SK _____________, EN. __________________. YANG DIHORMATI GURU-GURU PENOLONG KANAN, , GURU-GURU DAN KAKITANGAN SEKOLAH, IBUBAPA DAN PENJAGA, MURID-MURID SK ____________________SERTA PARA TETAMU YANG DIRAHMATI ALLAH. ASSALAMUALAIKUM WARAH MATULLAHI WABARAKATUH...

WARGA PENDIDIK SK _______________.AZLINA : SERANGKAP PANTUN PEMULA BICARA: INDAHNYA SUNGGUH DIPAGI RAYA. KITA SEMUA MENGHARAPKAN MURID-MURID YANG MENCAPAI KECEMERLANGAN PADA HARI INI DAPAT MEMBERI SUMBANGAN KEPADA NEGARA DAN PENGHARGAAN YANG DITERIMA AKAN MENJADI PEMANGKIN KEPADA USAHA MEREKA SETERUSNYA PADA MASA AKAN DATANG. MAKA. RAMAINYA ORANG BERBAJU BARU. BERSYUKUR KITA KEHADRAT ALLAH S. ANTARA INTISARI AYAT YANG DIBACA TADI IALAH “ HIDUP DI DUNIA ADALAH SEBAGAI PINJAMAN SEMENTARA. JUSTERU ITU.W. KITA SEBAGAI HAMBANYA TAAT DAN PATUH PADA SEGALA SURUHANNYA SERTA MENINGGALKAN LARANGANNYA. SEMUA PIHAK BERPERANAN PENTING DALAM MENENTUKANN KEJAYAAN SESEORANG MURID. SETERUSNYA MELAHIRKAN INSAN KAMIL. PARA IBUBAPA. DIPERSILAKAN. JANGANLAH KITA MENDERHAKA SEPERTI KAUM . MAJLIS MENJEMPUT ADIK _______________________ UNTUK MEMPERDENGARKAN BACAAN AYAT SUCI AL-QURAN NUL KARIM DARI SURAH AL-BAQARAH AYAT 203 HINGGA 211. DAN MURIDMURID. DEMIKIANLAH TADI BACAAN AL-QURAN DARIPADA ADIK __________________________. LAMALAH SUDAH INGIN BERJUMPA. MAJLIS INI JUGA DAPAT MENGERATKAN HUBUNGAN DIANTARA PIHAK PENTADBIR.T KERANA DENGAN LIMPAH KURNIANYA DAPAT KITA BERHIMPUN DI HARI YANG MULIA INI DALAM MAJLIS HARI ANUGERAH CEMERLANG 20___. PERANAN IBUBAPA DAN MASYARAKAT SETEMPAT ADALAH PENTING BAGI MENYOKONG INSTITUSI SEKOLAH UNTUK MENDIDIK PELAJAR DALAM PELBAGAI. DENGAN ADANYA MAJLIS SEUMPAMA INI DAPATLAH PIHAK SEKOLAH MENGHARGAI SEGALA USAHA YANG TELAH DILAKUKAN OLEH MURIDMURID YANG TELAH MENCAPAI KECEMERLANGAN DI DALAM BIDANG KURIKULUM DAN KOKURIKULUM. INSYA ALLAH. USTAZ:BAGI MEMBERKATI MAJLIS PADA BULAN YANG MULIA INI. DI DEWAN ILMU KITA BERTEMU. ALHAMDULILLAH.

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN. DAN INGATLAH SESUNGGUHNYA AZAB ALLAH ITU AMATLAH PEDIH. _________________________ MENYAMPAIKAN SEPATAH DUA KATA. DEMIKIANLAH UCAPAN DARIPADA PENGERUSI PIBG YANG ANTARA UCAPANNYA MENGHARAPKAN KERJASAMA YANG PADU SENTIASA TERJALIN ANTARA PIHAK SEKOLAH DAN IBUBAPA BAGI MENJAMIN KEJAYAAN ANAK – ANAK KITA. SESUNGGUHNYA ALLAH AMAT SUKA KEPADA HAMBANYA YANG YANG BERTAKWA. __________________. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN EN. SETERUSNYA MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN PENGERUSI PIBG SK JELAPANG EN. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN. SETERUSNYA MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT TUAN GURU BESAR SK ________________ EN__________________ UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN ALU-ALUAN.BANI ISRAIL YANG DILAKNAT OLEH ALLAH KERANA KEANGKUHAN DAN KESOMBONGANNYA. ________________________ UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS HARI ANUGERAH CEMERLANG 20_____. BEGITULAH TADI UCAPAN DARIPADA TUAN GURU BESAR EN. MAJLIS MEMPERSILAKAN. USTAZ : BAGI MENERUSKAN ACARA MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG 20___. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. DIPERSILAKAN. __________________________. . AZLINA :MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA ADIK ________________________. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN GURU BESAR DIATAS UCAPAN BELIAU SEBENTAR TADI. ___________________ DIATAS UCAPAN PERASMIAN ITU TADI.

DIPERSILAKAN. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. TERIMA KASIH NURUL SYUHAIDA. USTAZ : SEKARANG TANPA MEMBUANG MASA TIBALAH SAAT-SAAT YANG DINANTIKAN OLEH KITA SEMUA IAITU MAJLIS PENYAMPAIAN ANUGERAH CEMERLANG 20___ DIJEMPUT TUAN GURU BESAR MENGIRINGI EN. MARILAH KITA BERHIBUR SEJENAK DENGAN ACARA PERSEMBAHAN MURID. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA KUMPULAN NASYID MURID-MURID TAHUN 5 DAN 6 YANG SUNGGUH MERDU ITU TADI. BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KE TIGA BAGI TAHAP SATU DALAM PERTANDINGAN BERCERITA BAHASA INGGERIS ZON SETIU BARAT2005. MEREKA AKAN MENYAMPAIKAN NASYID YANG BERTAJUK “IMAN ADALAH MUTIARA”. . _______________________ UNTUK ACARA PENYAMPAIAN HADIAH. TAJUK NASYID YANG AKAN DISAMPAIKAN IALAH “ MONTH IN ISLAM”. PERSEMBAHAN YANG TERAKHIR ADALAH NYANYIAN NASYID JUGA TETAPI KALI INI DARIPADA MURID-MURID TAHUN 4. DIPERSILAKAN. AZLINA : PERSEMBAHAN YANG KEDUA ADALAH DARIPADA MURID TAHUN 3 IAITU ADIK __________________________ YANG AKAN MEMPERSEMBAHKAN SUATU STORY TELLING YANG BERTAJUK “ THE BULL AND THE BUFFALO”.PARA HADIRIN SEKALIAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA KUMPULAN NASYID YANG TELAH MEMBUAT PERSEMBAHAN SEBENTAR RADI. DIPERSILAKAN ADIK NURUL SYUHAIDA MD RAWI DENGAN CERITANYA YANG BERTAJUK “THE BULL AND THE BUFFALO”. BAGI MEMERIAHKAN LAGI HARI ANUGERAH CEMERLANG INI. UNTUK MAKLUMAN PARA HADIRIN. PERSEMBAHAN YANG PERTAMA ADALAH NYANYIAN NASYID DARIPADA MURIDMURID TAHUN 5 DAN 6.

. EN.. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN. ____________________ MENGIRINGI PENGERUSI PIBG... AZLINA : SEKARANG.KITA MULAKAN DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH KECEMERLANGAN KURIKULUM. SEKOLAH SK JELAPANG TELAH MENDAPAT KEJAYAAN DALAM KEJOHANAN SUKAN MSSDS DIMANA SEKOLAH INI TELAH MEMENANGI . _______________________ DIATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH SEBENTAR TADI... MAJLIS MEMPERSILAKAN GPK KOKO MENGIRINGI PENGERUSI PIBG UNTUK PENYAMPAIAN ANUGERAH YANG BERIKUT: DI PERINGKAT DAERAH. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN.. MAJID BIN MUHAMMAD. MAJLIS MENJEMPUT GPK HEM EN. TERIMA KASIH KEPADA TUAN GURU BESAR DI ATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH SEBENTAR TADI. USTAZ : ANUGERAH YANG TERAKHIR BAGI KECEMERLANGAN KURIKULUM IALAH ANUGERAH KEHADIRAN PENUH. AZLINA : KITA TERUSKAN DENGAN ANUGERAH KECEMERLANGAN KOKURIKULUM DAN KO-AKADEMIK.... BAGI KELAS PRA SEKOLAH TEMPAT PERTAMA IALAH ADIK . BAGI TAHUN SATU…. DENGAN ITU DIJEMPUT SEKALI LAGI GPK HEM MENGIRINGI TUAN GURU BESAR BAGI PENYAMPAIAN ANUGERAH TERSEBUT.. BAGI PRA SEKOLAH. ANUGERAH YANG PERTAMA IALAH HADIAH KEDUDUKAN DALAM KELAS. ______________________ BAGI PENYAMPAIAN ANUGERAH TERBAIK DALAM MATAPELAJARAN.

JOHAN PROGRAM NILAM PEMENANGNYA IALAH NURUL ATIQAH BT MOHD BIDI. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN. MAJLIS MEMPERSILAKAN ADIK NURUL SYUHAIDA BT MD RAWI UNTUK MENERIMA ANUGERAH. PERTAMA. SILA AMBIL PERHATIAN.(TAHUN 3). SEKARANG DIUMUMKAN OLAHRAGAWAN DAN OLAHRAGAWATI SEKOLAH. RAWI.. BAGI KATEGORI PEREMPUAN PULA. SK JELAPANG TELAH MEWAKILI DAERAH SETIU DALAM ACARA MEMBINA ISTANA PASIR DAN TELAH MENJADI JOHAN DALAM ACARA TERSEBUT. BELIAU IALAH ADIK HERMA NURUL AIN BT YUSOF PELAJAR TAHUN 5. USTAZ : BAGI PERINGKAT ZON. MD. JOHAN PROGRAM NILAM TAHAP SATU JATUH KEPADA ADIK NURUL SYUHAIDA BT MD RAWI. OLAHRAGAWATI SEKOLAH PULA JATUH KEPADA _________________________. PARA HADIRIN SEKALIAN. ADIK NOR AZIZAH BT YUSOFF. AZLINA : ANUGERAH SETERUSNYA IALAH ANUGERAH NILAM.. BAIKLAH. OLAHRAGAWAN SEKOLAH JATUH KEPADA ADIK __________________________. BAGI MENERUSKAN MAJLIS. KATEGORI LELAKI. DENGAN ITU DEPERSILAKAN PESERTA-PESERTA YANG TELAH MENGAMBIL BAHAGIAN. SEKARANG ACARA CABUTAN NOMBOR BERTUAH AKAN DILAKUKAN. BAGI TAHAP 2. PROGRAM NILAM ADALAH PROGRAM DIMANA MURID-MURID MEREKODKAN BILANGAN BACAAN BUKU YANG TELAH DIBACA SEPANJANG TEMPOH PERSEKOLAHAN MEREKA.PINGAT PERAK DALAM ACARA LOMPAT JAUH KATEGORI PEREMPUAN BAWAH 12 TAHUN. . DIMENANGI OLEH ADIK KHAIRUL SAFWAN B.. HADIRIN DIMINTA MERUJUK NOMBOR PADA BUKU ATURCARA MASING-MASING. SEBANYAK DUA NOMBOR AKAN DICABUT. BAGI PERKHEMAHAN PENGAKAP NEGERI TERENGGANU. (TAHUN 4) USTAZ : SETERUSNYA. SEKOLAH INI TELAH MEMENANGI TEMPAT KETIGA DALAM PERTANDINGAN BERCERITA BAHASA INGGERIS TAHAP SATU. ANUGERAH MURID PALING BERBUDI BAHASA.

. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA PENGERUSI PIBG EN. SETERUSNYA ANUGERAH KELAS PALING CERIA 2005 TELAH DIMENANGI OLEH TAHUN .... CABUTAN PERTAMA BERNOMBOR…… CABUTAN KEDUA BERNOMBOR……. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN...... ANUGERAH PELAJAR HARAPAN 2005 TELAH MENJADI MILIK ADIK SITI ADABIAH BT... ______________________ UNTUK MEMBUAT DUA CABUTAN NOMBOR. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIJEMPUT TUAN GURU BESAR UNTUK MENGIRINGI EN.. KEPINTARAN DAN KEBOLEHANNYA DALAM BIDANG AKADEMIK DAN KOKURIKULUM. MOHD NASIR.... SEKARANG DIUMUMKAN TOKOH MURID 2005. (PELAJAR TAHUN 5) ANUGERAH PANITIA 2005 TELAH MENJADI MILIK OLEH .... MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MENGETAHUI SERBA SEDIKIT LATARBELAKANG MURID YANG BERTUAH INI........ DIMINTA ADIK NORSHAZIERA EZIANTI BT MOHD SALIM NAIK KE ATAS PENTAS... ____________ DAN TAHNIAH KEPADA PARA PEMENANG.DENGAN ITU MAJLIS MEMPERSILAKAN EN. RANI DAN TAHNIAH KEPADA PENERIMA ANUGERAH SEBENTAR TADI. . ANUGERAH PANITIA TERBAIK DAN ANUGERAH KELAS PALING CERIA 2005........ AZLINA : BAGI MENERUSKAN LAGI ATURCARA MAJLIS PADA HARI INI. AZLINA : TOKOH MURID SK JELAPANG PADA TAHUN 2005 INI MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG NAMANYA TIDAK ASING LAGI DIKALANGAN GURUGURU KERANA KERAJINAN.. ____________________ NAIK KE ATAS PENTAS BAGI MENYAMPAIKAN ANUGERAH PELAJAR HARAPAN 20___.

BEGITU JUGA DALAM BIDANG KOKURIKULUM. KEBOLEHANNYA DALAM BIDANG AKADEMIK TELAH TERSERLAH SEJAK DARIPADA TAHUN 1 LAGI.. SETIAP KALI MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH DIADAKAN NAMANYA PASTI TERSENARAI. DALAM PERCUBAAN UPSR BARU-BARU INI. OLEH KERANA ITULAH. KESUNGGUHAN DAN KERAJINAN BERLATIH MENYEBABKAN SEMUA PERMAINAN YANG DIANJURKAN OLEH PIHAK SEKOLAH. BELIAU SEORANG PELAJAR YANG SUKA MENCUBA SESUATU YANG BARU. GURU INOVATIF 2005 DAN TOKOH GURU 2005. JADI. SEBELUM ITU MAJLIS MENJEMPUT TUAN GURU BESAR MENGIRINGI EN. PENOLONG KETUA PENGAKAP DAN PENGERUSI PERSATUAN BAHASA INGGERIS. USTAZ : MAJLIS MENGUCAPKAN SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA ADIK NORSHAZIERA EZIANTI BT MOHD SALIM !! BAGI PENYAMPAIAN ANUGERAH TOKOH MURID 2005 INI DIPERSILAKAN GPK HEM MENGIRINGI TUAN GURU BESAR UNTUK NAIK KE ATAS PENTAS. INSYAALLAH. RANI BIN AWANG TOK BAGI MENYAMPAIKAN ANUGERAH-ANUGERAH TERSEBUT. BAGI ANUGERAH STAFF SOKONGAN TERBAIK 2005 DIANUGERAHKAN KEPADA …… .DILAHIRKAN PADA 16 JUN 1993 DI KG BUKIT LAYAT DAN MERUPAKAN ANAK PENOREH GETAH.. SAMA-SAMALAH KITA BERDOA AGAR DALAM KEPUTUSAN UPSR YANG SEBENAR. ZON DAN DAERAH YANG MELIBATKAN PASUKAN PEREMPUAN AKAN DISERTAINYA. TERIMA KASIH TUAN GURU BESAR. BELIAU TELAH MENDAPAT 5A. SEKARANG TIBALAH MASANYA MAJLIS MENGUMUMKAN ANUGERAH STAFF SOKONGAN TERBAIK 2005. 5A DALAM GENGGAMANNYA. SIFAT KEPIMPINAN YANG ADA PADANYA MENYEBABKAN DIA DILANTIK MENJADI PENGAWAS SEKOLAH. BELIAU MERUPAKAN PAKAR RUJUK BAGI RAKAN SEBAYANYA YANG BERMASALAH DALAM PELAJARAN. KETIKA DI DALAM KELAS.

USTAZ : SETERUSNYA DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN TUAN GURU BESAR EN. PARA HADIRIN DIMINTA MENGAMBIL PERHATIAN. MAJID BIN MUHAMMAD NAIK KE ATAS PENTAS BAGI MENERIMA CENDERAHATI DARIPADA GPK HEM EN. MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN MENJEMPUT PENGERUSI PIBG EN.SETERUSNYA ANUGERAH GURU INOVATIF 2005 DIANUGERAHKAN KEPADA ……. RANI BIN AWANG TOK. DEMIKIANLAH BERAKHIRNYA PENYAMPAIAN ANUGERAH-ANUGERAH CEMERLANG 2005. TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PEMENANG – PEMENANG NOMBOR BERTUAH SEBENTAR TADI. . CABUTAN PERTAMA BERNOMBOR … CABUTAN KEDUA BERNOMBOR …. RAMLI BIN RANI MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA EN. TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA. DAN SETERUSNYA TOKOH GURU 2005 MENJADI MILIK . MOHAMED BIN NAWI.. RANI DIATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN PEMBERIAN HAMPER SEBENTAR TADI. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN.. TERIMA KASIH GPK HEM DI ATAS PENYAMPAIAN CENDERAHATI SEBENTAR TADI. CABUTAN KETIGA BERNOMBOR …. RANI BIN AWANG TOK UNTUK MEMBUAT TIGA LAGI CABUTAN NOMBOR BERTUAH. AZLINA : SETERUSNYA DIMINTA EN.

KALAU ADA TERSALAH BICARA.TERIMA KASIH. RANI. . WABILLAH HI TAUFIK WAL HIDAYAH WASSALAMUALAIKUM WARAH MATULLAH HI WABARAKATUH. SEMOGA BERJUMPA LAGI.LYNN 26 0CT ’05 - . SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT HARI RAYA . DIJEMPUT USTAZ MUHAMAD ZALIZAN BIN HUSAN UNTUK MEMBACAKAN DOA. AZLINA : BAGI MENGAKHIRI MAJLIS. SEKIAN.. MAAF DIPOHON DI AIDIL FITRI. RANI KERANA SUDI MENERIMA CENDERAHATI SEBENTAR TADI DAN TERIMA KASIH JUGA KEPADA TUAN GURU BESAR KERANA SUDI MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA EN. JANGAN DISIMPAN DI DALAM HATI. AMIN YARABBAL ALAMIN. SERANGKAP PANTUN PENGAKHIR BICARA: BERSALAM-SALAMAN DI PAGI RAYA. SEKIAN. INSYAALLAH.TERIMA KASIH EN..