Deze werkbundel is van ____________

denk aan de ____________ van de Egyptenaren. Soms schrijft de tekenaar ook het verhaal. Maya figuur Amerika was één van de eerste landen die stripverhalen gebruikten bv.1. 2. inkleuren…) of aan het verhaal. De Amerikanen noemen dit comics. . Wie maakt een stripverhaal? Een stripverhaal wordt gemaakt door een __________ en een scenarist. Wat is een stripverhaal? Een stripverhaal is één van de oudste vormen van boeken. Een stripverhaal wordt gevormd door een reeks afbeeldingen die een __________ vormen. Oorsprong Een stripverhaal komt van het beeldschrift. Eerst waren het enkel tekeningen later kwamen de _________________. Soms werken er meer mensen aan het tekenwerk (schetsen. in kranten. 3.

.4. met aandacht voor verhalen van ________. Nero en Jommeke. Batman. de Hulk… later kwamen de Liliputstripboekjes . boekjes van zestien pagina’s op sprookjesformaat. Na de tweede wereldoorlog kwam er de reeks van ____________. Zijn tekenstijl werd later vaak nagedaan. In 1938 volgde Robbedoes en Kwabbernoot. Er kwamen ook grappen in stripvorm. De eerste strips in België In 1929 maakte Hergé de succesrijke stripreeks ________. Na de oorlog ontstond de echte Amerikaanse superheldencultuur .

dat is dat ze van letters een soort uitdrukking maken. dat gaat ongeveer hetzelfde als een programma waarbij je een kleurplaat kan inkleuren. maar sommige tekenaars doen het ook met ____ of fineliner. Dat is dat de lijnen overgetrokken worden. Daarna wordt de tekening _________. Niet alle details zijn dan zichtbaar. Soms gaat het ook met de hand: de tekening gaat dan eerst door een soort bad waardoor er een laagje spul op komt. dat is iemand die gespecialiseerd is in inkleuren.5. Dan wordt de schets gemaakt. Een schets wordt heel licht en dun getekend. dat gebeurt meestal met een penseel. Vroeger gebeurde dat met de _______. Hier wordt er van de strip een heleboel ________ gemaakt. Het maken van strips Eerst word een strip bedacht. De inkleurder heeft wel meer mogelijkheden en kleuren erbij. Dat doet hij met de computer. meestal doet de tekenaar dat niet zelf. nu doen de striptekenaars liever op de computer. maar soms ook op de ________. Meestal worde strips met _______ en ________ gemaakt. Als laatste komt hij in een bad waar alle kleur erop komt. . Soms worden er meerdere schetsen gemaakt. Als de tekening klaar is gaat hij naar de _______. De mooiste word dan dikker getekend en helemaal afgemaakt met de details. waar hij verkocht wordt en gelezen kan worden. Daarna word er geletterd. daarna gaat het in een soort bad waarin het _______ en _______ duidelijk wordt. sommige tekenaars tekenen gewoon wat ze in hun hoofd hebben. Maar hij laat het door een speciale __________ doen. En dan gaat de strip naar de ________. Dan wordt de tekening __________.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful