PLASTILINA

de Vasili Sigariev
Traducere: Vlad Massaci şi Cristi Juncu

Piesa in 33 de scene

1

PERSONAJE: Maxim ,14 ani Ea Şi alţii Asta a fost Trandafirii s-au ofilit Au căzut petalele De ce mă gândesc oare la trandafiri I-am căutat împreună Trandafiri ...Asta-i tot - trandafirii sunt uitaţi Dino Campana Maxim stă pe jos într-o cameră în care nu există decît o masă, un pat, şi, atârnat de perete, un covor. Mâinile lui framântă ceva ciudat dintr-o plastelină. După ce termină ia chestia pe care a frământat-o şi o pune pe o farfurie plină de un praf cenuşiu. Apoi scutură de tăblia patului mizeria de pe plăcuţele de plumb ale unei baterii de maşină. Rupe plăcuţele în bucăţele şi le pune într-o tigaie. Scoate un reşou şi pune tigaia pe el. Îl porneşte. Ia farfuria şi pipăie plastilina. E tare ca piatra. O curăţă de pe farfurie. Verifică tigaia. În balta de plumb care s-a format se oglindesc faţa lui şi becul din tavan. Ia tigaia şi toarnă conţinutul în farfurie. Resturile de plastilină sfârâie la ardere. Izbucnesc nişte flăcări. Fumul se ridică până în tavan. Îl ustură ochii. Îi curg lacrimile. Se întoarce cu spatele dar lacrimile continuă să curgă de-a lungul nasului, şi de acolo alunecă pe la colţul gurii. Acum se smiorcăie cu adevărat. Plânge. Plânge de parca ar şti CEVA ANUME… Farfuria explodează. 2. Scările unui bloc de 5 etaje tip Hruşciov. Maxim urcă treptele la ultimul etaj. Alţi oameni coboară din sens opus. Tăcuţi, cu feţe inexpresive. Treptele s-au isprăvit. O uşă. E deschisă şi blocată cu o cizmă. Înăuntru pe peretele opus atârnă o oglindă. E acoperită cu o faţă de masă din pluş. Maxim rămâne pironit în faţa oglinzii. Se uită. Deodată faţa de masă se desprinde. Maxim îşi vede figura în oglindă. Se uită la ea de parcă ar vedea-o pentru prima oară. Cineva îl atinge pe umeri. Maxim se întoarce. E o femeie cu o pânză neagră pe umeri.

2

FEMEIA: Ce faci? Aşa ceva nu se face…Ai fost cu el în clasă? Maxim aprobă din cap FEMEIA: Du-te înăuntru… Maxim intră în cameră. E plină. În mijloc se află un coşciug cu capacul pus. Maxim se postează în spatele a două bătrâne. Încearcă să vadă coşciugul, se ridică pe vîrfuri. PRIMA BABĂ: Ce te-nghesui?! MAXIM: Hă? PRIMA BABĂ: Cară-te! Maxim o priveşte siderat. PRIMA BABĂ: N-auzi să te cari?! MAXIM: Da’ io… A DOUA BABĂ: Du-te măi băiete, du-te… Maxim se trage de-o parte. PRIMA BABĂ: Aşa era şi ăla din autobuz. S-a băgat la spatele meu şi a-nceput să se frece dă mine ca un sălbatic. Şi imediat i s-a făcut tare. L-am luat odată dă păr de nu s-a văzut! Doamne fereşte…Zici că-i un copil şi-odată i se scoală… VOCE: (De pe casa scării) A venit macaraua… Femeia cu broboada neagră se duce la fereastră şi se uită în jos. Un bărbat scund, într-un costum prea mare se apropie de ea. BĂRBATUL: Coroanele, unde să le punem? FEMEIA: Ce? Ah da…(se gândeşte) Împarte-le şi tu cumva. Nu contează. Bărbatul pleacă. Femeia vrea să deschidă uşa de la balcon. Uşa e lipită cu bucăţi de pânză pentru iarnă. Rupe pânza, se enervează. FEMEIA: (fără să se adreseze cuiva anume) Nu puteau să facă asta dinainte! Tâmpiţii dracu’! Trage de uşa balconului. Uşa se deschide cu un zgomot. Din crăpături curge vată. VOCE: Nu-ncape p-acolo. Tre’ pe fereastră.

3

FEMEIA: Nemaipomenit! De ce tre’ să mă ocup eu de toate?!...Da’ descurcaţivă singuri...Sunt terminată... (iese) Un bărbat încalecă pe fereastră. Rupe fâşiile de pânză.Ca la un semn lumea părăseşte încăperea. Maxim li se alătură. A doua babă îl opreşte şi-i suflă ceva la ureche. El devine palid şi o ia la fugă pe scări. A doua babă zâmbeşte amuzată. 3. Pe stradă. Sub fereastră stă o macara. Oameni de jur-împrejur. Toţi se uită în sus unde se leagă sicriul de cârlig. Maxim stă lângă o pereche. FATA: Da’ de ce fac asta? BAIATUL: E prea îngustă scara. Nu-ncape. La fel s-a-ntâmplat şi la bunicămea. Au trebuit s-o scoată din sicriu şi s-o aducă aşa jos...Şi era şi grasă pe deasupra...Au cam curs apele pe ăia. FATA: Buah! BĂIATUL: Dacă cade acu’... FATA: Crezi? BĂIATUL: Direct pe capu’ nostru. FATA: Hai mai bine să mergem. BĂIATUL: N-are ce să se-ntâmple! (ironic) Ăştia sunt super-profesionişti. VOCE (de sus) Las-o-n jos, las-o-n jos! Sicriul o ia uşor în jos. De undeva se intonează un marş funebru. Maxim se uită după fanfară. Îl vede pe bărbatul scund cu un costum prea mare care poartă pe umăr un radio-casetofon. Bărbatul mângâie aparatul cu dragoste, de parcă ar fi unicul lui copil. FATA: De fapt, pe cine înmormântează? BĂIATUL: Habar n-am. Cre’ că nu-ş’ ce idiot s-a spânzurat din cauza la o fufă. Aşa am auzit. FATA: Nu, pe bune. BĂIATUL: Nu ştiu.(Lui Maxim) Pitic, pe cine înmormântează?
4

MAXIM: Pe Spira. BĂIATUL: Cine? MAXIM: Un băiat. BĂIATUL: Ce băiat. Cine era? MAXIM: Un... BĂIATUL: Ce-i cu el? MAXIM: A murit. BĂIATUL: Aha, am priceput. Habar n-ai.( îi întoarce spatele) Între-timp cosciugul a ajuns jos, a fost urcat pe maşină împreună cu o cruce din oţel inoxidabil .Pe cruce e fotografia unui băiat zâmbind. Oamenii urmează sicriul. Doar două femei cu broboadă rămân în urmă. Una e mai bătrână, cealaltă mai tânără dar arată la fel. În plus mai poartă şi una din coroane .Maxim se opreşte şi se uită la ele. A DOUA: Îi iau eu lucrurile. PRIMA: Da, ca să le dai pe băutură! Las’ că mai am şi alţi nepoţi. Le primesc ei! A DOUA: Şi ce io-s ultimu’ rahat? PRIMA: Da. A DOUA: Io-s mă-sa! PRIMA: Eşti un căcat, nu o mamă! La astea ca tine io le-aş scoate maţele să nu mai facă copii! A DOUA: Deci nu mi le dai. PRIMA: Nu. Cară-te. Mă compromiţi! A DOUA: Ba vin şi io la cimitir. PRIMA: Zău? Şi vii şi la cîrciumă?
5

A DOUA: (o ajunge din urmă) Deci îi iau io lucrurile sau nu? PRIMA: Nu. Iar se aude marşul funerar. scuipă. dar mai încet până când se opreşte. hă? 6 . S-a agăţat banda. Omul încearcă s-o repare dar nu reuşeşte. înjură. Femeia ţipă după el. băi… MAXIM: Pizda dracu’! A DOUA: Ce? Fii atent că te cunosc. hoaşca dracu’! Tu! Ştiu eu! Vaca dracu’! Tu l-ai omorât! Copilaşu’ meu! (cade plânge). BĂRBATUL: N-a ţinut. PRIMA: Treaba ta. MAXIM: Du-te-n… (pleacă în direcţia opusă) A DOUA: Ce? Ajută-mă. A DOUA: Nu. curvo! A DOUA: Te dau în judecată. Vezi că mă duc la mă-ta! Vezi tu… MAXIM: Du-te-n mă-ta!! O ia la goană. care va să zică? PRIMA: Ia mâna de pe mine. Bărbatul scund în costum prea mare scoate caseta din aparat. E dreptul meu. băieţel. Un bărbat cu bustul gol se uită de la balcon. (PRIMA iese repede) A DOUA: (Lui Maxim) Vino-ncoa’. nu? A DOUA: Ca să-i cinstesc memoria. PRIMA: Ca să bei pe gratis. Pune caseta în buzunar şi fuge spre autobuz. (brusc. Dup-aia se linişteşte şi o ia în aceeaşi direcţie.A DOUA: Normal. Băi. A DOUA ţipă în urma lui. La fel face şi A DOUA. dar uşa i se închide în nas şi autobuzul pleacă. ţipând) Tu l-ai omorât.

Uşoară. se aranjează puţin şi intră în scara blocului. MAXIM rămâne înlemnit. 7 . Lioha face cerculeţe. EA vine spre el evitând cu grijă bălţile. Toaleta băieţilor. Ea dispare după colţ. Pe cine avem noi aici? (Maxim şi Lioha se prefac că fac pipi la pisoare. N-aş zice nu la una ca ea. Zâmbeşte. MAXIM care a urmărit scena. LIOHA: Proa’bil că-ncepuse să pută. pluteşte. (uşa se dă brusc de perete.A DOUA: Gura! BĂRBATUL: Bei ceva? A DOUA: Nu. parcă n-ar fi din lumea asta. (aruncă ţigara) Arunc-o şi tu că iar vine nebuna. Ce? BĂRBATUL: Apartamentul 10. (dispare) (A DOUA scoate din geantă o oglindă ciobită. V-am prins. (La şcoală. Apare Liudmila Ivanova. da’ pe mine mă omoară maică-mea. profesoara de rusă.) LIUDMILA: Întoarceţi-vă. Maxim aruncă ţigara în wc.) 4.) MAXIM: N-ai fost la Spira? LIOHA: A fost mişto? Ce-am pierdut? MAXIM: Coşciugul era închis. Nu merge. Poartă o rochie maro.) LIUDMILA: Aha. MAXIM: Pe tipă o ştii? LIOHA: E bună rău. se-ntoarce şi pleacă. Deodată o vede pe EA. Maxim şi Lioha fumează pe ascuns. O priveşte. MAXIM: Şi ce? LIOHA: Pe tine te doare-n cur.

după care îl apucă de păr şi-l zgâlţâie) Auzi. LIUDMILA: Ce zici?! Stai pe loc! 8 . hai! LIOHA: Da. (Îl întoarce cu forţa) MAXIM: Ia mâna! LIUDMILA: (ezită o clipă. MAXIM: N-am terminat. LIUDMILA: Hai. ia vezi cum vorbeşti cu mine! MAXIM: Ia mâna!! LIUDMILA: Auzi. LIUDMILA: Ce? MAXIM: Să mă piş… LIUDMILA: Poftiiim? Ia mai zi o dată. dacă-ţi trag una… MAXIM: Ia domne. băieţaş. da. LIUDMILA: Mai repede! (Lioha se întoarce încheindu-se la şliţ) LIUDMILA: Şi tu.LIOHA: Imediat.) LIUDMILA: Stai aici! MAXIM: (semi-tare) Mă pupi… LIUDMILA: Stai pe loc! MAXIM: N-aveţi nici un drept să daţi buzna în wc-ul băieţilor. mâna! LIUDMILA: Ce? MAXIM: Ia labele! (se-ndreaptă spre uşă.

Clar? LIOHA: Da. adulmecă.(Maxim iese) LIUDMILA: (către Lioha) Ce treabă ai cu delicventu’ ăsta? Ăsta e copt pentru puşcărie. 5. Asta vrei şi tu? LIOHA: Nu. da. LIUDMILA: Dacă te mai prind o dată cu el ai încurcat-o. cum căcat îl cheamă? 9 . Asta vrei şi tu? Nu se mai găsesc copii normali pe lume de ţi-ai găsit să fii prieten tocmai cu ăsta? LIOHA: Da’ ni’nu-s prieten cu el… LIUDMILA: Da. LIUDMILA: Îl zbor din şcoală. puiule.) LIUDMILA: (cercetează wc-ul. (pauză) Max! Maxim : Şi? Lioha : E pă bune.) Te aranjez eu. da… LIOHA: Pe cuvânt că nu-s prieten cu el. Maxim : Şi? Lioha : Te doare-n pulă… Maxim : Are boală pe mine. Lioha: Cică te zboară. LIUDMILA: Dispari. pizda aia. (Lioha iese. Ca ce chestie? Lioha : Ca chestie că i-ai tras-o-n freză lu’ ăla.

Dac-o mai prind la budă. Lioha : Da treaba e că lăbaru’ e nepo-su’ lu’ pizda. Lioha : Hâ. Ştii ce-au băgat? „Caligula”. Maxim : Cum vrei. da. Nu. Ştii cum făcea patu’ dup-aia? (Imită un scârţâit apocaliptic). hâ… Vrei? Maxim : (uitându-se la îngheţată) Neee. Maxim : Dă-o dracu’. Maxim : Mmh. mai bine-mi fac o pulă din plastilină de vreo juma’ de metru. să vedem cum îi ies ochii din cap. 10 . Au fost ai mei şi l-au văzut. vede ea… Lioha : Vrei să te pişi pe ea? Maxim : Ar fi o idee. Lioha : Juma’ de metru? Maxim : Îhâ. Deci… nu cred că au scos nimic. Maxim : Şi? Ştiu. hâ. Lioha : (râzând) Să mori tu! Maxim : Pe bune. ca la melc. Mi-a zis Bogatka că l-a văzut pă video.Maxim : Şi? (pauză) Ce căuta-n vestiar pân’ hainele altora? Ca să dea vina pă mine p-ormă? Un lăbar. Lioha : Păi. Lioha : Hai la un film. Lioha : Pe bune. Maxim : Pro’abil că i-au scos toate… Lioha : Nu cred. Cică-i porno.

Maxim şi Lioha în spatele cinematografului. Maxim priveşte băltoaca de scuipat pe care a făcut-o între picioare. pe mână are sânge. 6. Lioha : Rezolv-o tu. Dau din aripi agitate zburând de colo-colo. Lioha : Mai fumăm una. Nu vrea. mă? Maxim : Iar m-a luat capu’…căcat. Pune mâna la nas. Mi-a făcut colţunaşi cu carne. (Maxim îşi ia avânt şi loveşte uşa cu umărul) Lioha : Gata? Maxim : Căcat. pa. Maxim se lasă brusc pe vine ţinându-se de cap) Lioha : Ce-ai. Lioha : Mă duc mai încolo să ţin de şase. Lioha iese luând-o la goană. Îşi dă capul pe spate şi priveşte cerul. Seara. Maxim închide ochii. Vede nişte păsări. Hai. Se uită de jur-împrejur.Lioha : (Uitându-se la ceas) La şapte? Tre’ să bag ceva la ghiozdan. Intrăm. Maxim : Nu mai. Maxim : Pa. Lioha : Acu’ pe loc? Maxim : Ce să mai… 11 . Lioha : Da’ s-a deschis? Maxim : Na. Hai că poţi dintr-una. (Maxim mai încearcă o dată. Uşa cedează. Îi curge o picătură de sânge din nas.

) 7.) Vocea lui Maxim : Stăm pe jos. nu fi ţăran. 12 . (deschide uşa. se vede ecranul cu două femei dezbrăcate) Vocea lui Lioha : Mamă… Vocea lui Maxim : (uşor tremurătoare) Încet. Vocea lui Maxim : Ai răbdare. Vocea lui Lioha : Hai mă odată că se termină! (Se deschide o uşă.Lioha : Dacă s-a auzit? Maxim : Mi se rupe. Hai. Închid uşa. întuneric. Vocea lui Lioha : Mamă! (pauză lungă) Max. Lioha : E okay. numai’ puţin. Vocea lui Maxim : Mai încolo… Vocea lui Lioha : Max. Vocea lui Max: Uită-te la film! Vocea lui Lioha : Max. numai’ puţintel… (Lioha geme. Deschide dracu’ uşa aia. Vocea lui Lioha : I-auzi: futai. Vocea lui Maxim : Ce-i? Vocea lui Lioha : Max…(foşnet) Vocea lui Maxim : Ce dracu’ faci? Vocea lui Lioha : Hai mă. Se aude muzică de Prokofiev). (Intră amândoi.

zâmbeşte femeii. Şi mi-e şi foame. Okay. Femeia fumează şi vorbeşte tare. Femeia se întoarce şi zâmbeşte şi ea. Tre’ să mă car acasă. Maxim se întoarce. Mireasa: Bravo. Aruncă ţigara din mână şi-i şopteşte bărbatului ceva la ureche. Dă şi mie. Lioha : …Nee. Maxim : O luăm pe ştrase? Lioha : Să agăţăm vreo gagică? Maxim : Poate. 13 . Mireasa: (îşi suflecă rochia şi se duce la el râzând) Frumosule. 8. Maxim se opreşte. altfel iar ţipă maică-mea. Care nu zâmbeşte. n-ai mă şi tu o ţigară? Maxim : Ba da. Mireasa: Cu tine vorbesc. Mireasa: Băi… Maxim nu se-ntoarce. Maxim şi Lioha se uită la afişul pe care scrie cu litere roşii Caligula. Doi ochi fosforescenţi îi urmăresc din întuneric: pisica. O pisică neagră îi taie calea. apoi îl vede pe Maxim. ne mai vedem. aşteaptă.În faţa cinematografului. ginerică. Maxim trece pe lângă o cârciumă. cu papion la gât. Maxim : Bine. Maxim o ia în direcţia opusă. Se aude muzică şi scandal. O femeie cu o sacoşă vine din partea opusă şi se opreşte locului. Se văd oameni dansând. Pe un tomberon stau o mireasă şi. Îşi continuă drumul abia după ce Maxim trece de linia pe care a trecut pisica. Lioha pleacă.

bagă-l în spital. îi întinde una. (Maxim se opreşte) Ginerică: (ajungându-l din urmă. acuma? Mireasa: Slavik. mă. un’ te duci acuma? (Ginerică sare de la locul lui şi vine spre Maxim ) Ginerică: Ia stai bă aşa. pune mâna… (îi pune mâinile pe sâni).) Mireasa: Aşa! Rupe-i ficaţii. zi. Mireasa: Stai aşa. Mireasa: Maxic? Maxim : Îhâm… Mireasa: Auzi Maxic? Ia-mă de-aici… Maxim : Ce? Mireasa: Hai să fugim. le aprinde. Maxim : Du-te-n… Mireasa: (râde) Băi! (spre ginerică) Slavik. Maxim : Max. impotentu’ dracu’. te doresc. umple-l de sânge. Am nişte ţâţe de cazi pe spate. Cum te cheamă. nu vezi că frumosu’ ăsta m-a apucat de ţâţe?! Băi pulică. ce ne facem noi cu tine. Maxic. bă puţă. apoi îl pocneşte pe Maxim. (Maxim merge mai departe fără să se-ntoarcă) Ginerică: Băi. Ia. Maxic. Maxim : (aprinzându-şi ţigara) Ce contează? Mireasa: Hai.Maxim scoate pachetul. impotentu’ dracu’.) Ia zi.) 14 . vrei? O să te iubesc până la moarte. puţă! Stai aşa. stai aşa. Slavik. Ia şi el una. Calcă-l în picioare! (Ginerică îi dă şuturi în burtă. Maxic. sunt udă toată. ce dracu’ eşti bărbat sau ce pula mea?! (Ginerică ezită.

(Fuge de acolo. aruncă sticla în geamul unui apartament. Fug amândoi de acolo.) Omoară-l Slavik. Maxim : Du-te-n pizda mă-tii. Maxim o ridică şi se duce la fereastra cârciumii. Mireasa îl scuipă pe Maxim. se ţine de cap. apoi se ridică în fund. Max… (Maxim face doi paşi în direcţia lui. Spira… Băiatul: Hai cu mine… Maxim : Nu încă… 15 . scoate un pantof cu toc şi-l loveşte pe Maxim . Maxim : Să vă ia dracu’ pe toţi. Se uită.) Băiatul: Hai cu mine. Lumina îi pică pe faţă şi vedem că e aceeaşi figură din poza de pe cruce. impotentu’ dracu’! Ginerică: Gata! Ajunge! (o smulge pe mireasă de acolo.) 9. nechezând fericiţi. Maxim rămâne la pământ. Vede un băiat) Băiatul: Hai cu mine… (Băiatul se dă un pas în spate. Mireasa nu-l vede.) Maxim : Nu încă. Găseşte o sticlă goală de bere. Maxim bate în geam. Acolo o vede pe Mireasă îmbrăţişând o femeie. Într-o scară de bloc. se-ntoarce spre femeie. Femeia îi povesteşte ceva surescitată. apoi se opreşte. O voce din spate: Max… (Maxim se întoarce. străluceşte. Stinge ţigara de uşă. mireasa se apropie.Mireasa: (Nechează. Mireasa râde.

Maxim stă în pat. pizda dracu’! Gata !! (Dă cu pumnii în perete) Tăcere. Maxim fumează. La-nceput că câr-mâr. Da’ io – cum mă ştii: iau şi bere şi ţigări – Marlboro. merg şi ce să mai. Gratis. n-am mai ajuns ieri p-acas’. Scoate de sub pat o cutie cu bucăţi de plastilină. că să bem o bere. Maxim : Nu contează. Şi e şi un pic cam… (face cu degetul la tâmplă) Maxim : Şi p-ormă? Lioha : Ce p-ormă? I-am tras-o. pe scară. Cel puţin la al treilea număr… Păcat că n-ai fost şi tu. Lioha : Treaba ta. foarte incomod. Se ţine de cap. Maxim : Ajunge…ajunge. Ajunge… ajunge. te rezolv… Zi cine ţi-a tras-o. Băiatul se topeşte în întuneric. că lasă. Da’ ce mai. te rog.) 11. Lioha stă pe vine lângă el. Maxim : Un căcat. uau! O fufă grăbită şi cam pilită. mamă. Zi cine? Maxim : Nu-i cunosc.(Se întoarce şi fuge. Ea câr-mâr. stă la o mătuşă pe centură. Lioha : Te rezolv. Dac-ai vreun gând. Se uită în tavan. Şi –pac! . Maxim se dă jos din pat. Mă doare.) 10. Ajunge… Ajunge. Nu mai pot. Aprinde lumina. Îl chem şi pe frati-miu. Un căcat. WC-ul şcolii. Deodată începe să şoptească. (se deschide uşa) 16 . Şi dup-aia cine-mi pune prezervativu’ cu mânuţa ei? Îţi dai seama. Pe spate are vânătăi de la pantoful miresei.ne-am băgat într-o scară. Noapte. Pe stradă. Mă dau pe lângă ea. începe să modeleze ceva. că sunt virgină… chestii d-astea. una-alta. Mamă. Lioha : Io frăţioare. pe scurt. Nu-i d-aici.

Ludmila Ivanovna : Nu-i nevoie. 12. Elev model era.Lioha : şase! (se face că se pişă. Vă rog. Il apucă de umeri şi-l întoarce. Nu ieşea p-afară nici să-l rogi. Intoarce-te. Mama lui Lioha: Şi când mă gândesc că era dat de exemplu. Maxim la fel. tunsă scurt. Pe tine Vasiliev. cei doi porumbei. Ludmila Ivanovna : Ei. Laboratorul de limba şi literatura rusă. Ştiţi ce zice? Zice că-i i-e frică de 17 . parcă nu mai e el. Ludmila Ivanovna : Nu mă interesează. nu mai avem voie la weceu?. Maxim zâmbeşte: ţine în dreptul şliţului un penis uriaş din plastilină care străluceşte şi seamănă f. Lioha : Mă jur că n-am tras un fum.. Portrete ale clasicilor. Da’ tu prinţe? Mai ai mult? Maxim : Da’ ce n-am voie? Ludmila Ivanovna : N-ai voie! Maxim : Cine zice? Ludmila Ivanovna : Eu zic. Păleşte. Po’ să suflu. Ia uite cine-i aici. Şi de când s-a înhăitat cu ăsta. nu mai spune. să mor io. pe pereţi. Lioha : Nu fumam. ca şi Lioha. mama lui Lioha. Lioha : Atunci. Ludmila Ivanovna. dar scoate ceva din sân. în bancă. Ludmila Ivanovna : Lasă-l pe Dumnezeu. Scenă mută. Vizavi de ea. parcă te-am avertizat.) Ludmila Ivanovna : Aha. La catedră. Tare cu unul adevărat. mai daţi-i o şansă. Maxim : N-am terminat. o femeie prezentabilă. Apare Ludmila Ivanovna în aceeaşi rochie maro. Ludmila Ivanovna. ce Dumnezeu.

În dreapta lui. doamnă. Mama lui Lioha: Că bine ziceţi. Ludmila Ivanovna : Ăla zboară oricum. Zice că-l bate tot timpu’. că-l ameninţă cu nu ştiu ce bătăuşi. da’ se poate Ludmila Ivanovna. Vă servesc. dacă nu… rămâne prieten cu el. Uite cine s-a găsit să-i terorizeze pe toţi. Cu toată plăcerea. Maxim.Maxim ăsta. Mama lui Lioha: Atunci se poate să nu-l menţionaţi deloc pe Lioha. daţi-l la dracu’. Directorul: Înţelegeţi. directorul cca. Ludmila Ivanovna : Problema cu el e ca şi rezolvată. ce să zic. Un golan mai puţin pe lume. Ca să se termine odată cu chestiile astea. bunica lui Maxim. Biroul directorului şcolii. la consiliu. Se face. Mama lui Lioha: Mi-a promis c-o să confirme… la consiliul profesoral… incidentul cu dvs. costum cu vestă. Mai ales că-i băiat bun. Mereu politicos… Mama lui Lioha: Şi p-ăla. Orfan. Ludmila Ivanovna : Ar fi în stare. Mama lui Lioha: Nici o problemă. Cu păduchii ăştia trebuie o mână de fier. Sunt şefă acolo. Mama lui Lioha: Bine faceţi. în picioare. În spatele bunicii. Ludmila Ivanovna : Atunci aş vrea şi pentru nepotul meu abonament la bazin. Olga Ivanovna… am reţinut bine „Olga Ivanovna”? 18 . Ca să mergem împreună. Ludmila Ivanovna? Vă fac abonament la piscină. n-o să supravieţuiască prea mult. Ludmila Ivanovna. De ce să-i stricăm băiatului viitorul. La masă. 13. Ludmila Ivanovna : Vă-nţeleg. Vizavi pe scaun. 40 de ani. Ludmila Ivanovna : Sper că ajuns pe stradă.

Ludmila Ivanovna. din unitatea noastră de învăţământ? Directorul: Cum adică? Ludmila Ivanovna : Adică uite-aşa. şi acum stă aici în faţa noastră şi-i mai ia şi apărarea. nu i-am zis. Olga Ivanovna. Ludmila Ivanovna : Ţine-ţi gura. Directorul: Păi. nu i-ai spus? Maxim : Ce contează? I-am zis. Bunica: Da’ ce-a făcut? Maxim : I-am tras una-n bot lu’ nepot’su. actele se predau părinţilor… sau tutorelui… Maxim : Atunci.I. dacă asta-i tot. Directorul: Deci. eu nu-nţeleg asemenea tupeu! A crescut un criminal de ultimă speţă. Olga …nu ştiu cum. Olga Ivanovna… am reţinut bine? Olga Ivanovna? Maxim : Da! Ludmila Ivanovna : Nu pe tine te-a-ntrebat. nu-i tot! Deci. daţi-le ei şi gata. V-am zis să-mi daţi mie actele.Bunica: Da. şi cu asta basta. Directorul: Cum adică să ţi le dăm ţie? Legal. stimată O. mata pricepi despre ce vorbim noi aici? Bunica: Ce să pricep? 19 . suntem nevoiţi să-l exmatriculăm pe nepotul dvs. Directorul: O clipă. Bunica: Da’ de ce? Ludmila Ivanovna : Pentru faptele lui bune. băieţaş! Oleg Petrovici. Maxim. Înţelegeţi că suntem nevoiţi să-l exmatriculăm pe nepotul dvs. Directorul: Deci. când l-am prins furând.

Uriaşă. de ce-i eşti tutore? Oleg Petrovici. Că. într-un cuvânt: gunoi. Cum e posibil aşa ceva? Chiar sunt oarbe. Ludmila Ivanovna : În cazul ăsta Oleg Petrovici. De-abia am ajuns şi acum. mă dau bătută. Uite rezultatul: drogaţi. Şi face nişte chestii din plastilină… Directorul: Chestia pe care a făcut-o… Ludmila Ivanovna : Deci e băiat bun? Bunica: E. mai uşor. slavă Domnului. drăguţă. Directorul: Maxim. 20 . Mare. Maxim : Nu mai taci odată. statu’ v-a creat toate condiţiile pentru… Da’ ăştia ca dumneata. să te interesezi de situaţia lui? Bunica: Am probleme cu picioarele. autorităţile? Drăguţă. un copil e o răspundere. Şi dup-aia ne mai mirăm de rezultate. Bunica: Dar tu cum poţi… Ludmila Ivanovna : Ludmila Ivanovna. Când ai trecut ultima dată pe aici. Maxim. scârbo?! Ludmila Ivanovna : Cum ai zis? Maxim : Taci.Ludmila Ivanovna : Asta-i prea de tot. degeaba. criminali. Îmi pune şi plosca când cad la pat. Oleg Petrovici! Nu-nţelegi că ai crescut un criminal? Bunica: De ce ziceţi criminal? E băiat bun. nu-ncepe cu văicăreala. După amândoi. da? Că altfel… Directorul: Ludmila Ivanovna. Bunica: Şi acu’ ce să mă fac cu el? Ludmila Ivanovna : Te rog. Ludmila Ivanovna : Dacă ai probleme cu picioarele. Ludmila Ivanovna : Ce „mai uşor”? După ăsta plânge puşcăria. Şi-o şi goleşte. Nu ne luăm la per tu. sunt siderată.

Buni. Maxim : Lioha. calmează-te. (Ia o vază de pe masă) Îţi sparg căpăţâna aia! Ludmila Ivanovna : (sare de pe scaun şi se ascunde în spatele directorului) Oleg Petrocivi. Sau se cară ea. Buni. Vin imediat.Maxim : Ce Maxim. eşti surd? Ce-ai? 21 . Ies. pizdă. Lasă-i pe javrele astea să latre cât vor.) Directorul: Unde plecaţi? N-am terminat… Maxim : Eu am terminat. Maxim : Închide gura. Hai. strigă) Lioha! Lioha! Lioha n-are nici o reacţie. Maxim pune vaza pe masă. Maxim : Hai să mergem. (rămâne locului. în morţii mamii voastre?! Bunica: Maximuşka. Maxim iese din şcoală cu bunica. 14. La poartă stau Lioha şi câţiva copii. Buni. Ludmila Ivanovna : Ce nenorocit! Ăştia trebuie-mpuşcaţi! Din faşă! Din pântecele mamei! Care nasc asemenea monştri! Directorul: La oră. Ludmila Ivanovna. ajutor! E psihopat! Poliţia!!! Directorul: Maxim. Ludmila Ivanovna : Cum? Directorul: Mergeţi la oră. te rog. Ludmila Ivanovna : Poftim. Maxim : Daţi-vă-n pula mea. (Bunica se ridică. Maxim : Ia-o înainte. acu’ vezi pe cine ai crescut.

Lioha : La omor!! Dă în Maxim şi sar toţi cu fel de fel de îndemnuri. Fata: Hai. mă? Vezi ce scoţi pă gură. Nasturii de la geacă sunt rupţi. 15. căcat?! Băiatul masiv îi dă un pumn care nimereşte în fruntea lui Maxim. Băiatul se ţine urlând de mână. Se aud voci din spate. Fata: (foarte aproape de el) Nu te supăra… Maxim o priveşte pe sub braţ. Ludmila Ivanovna priveşte zâmbind. Mama: Avem timp. dar e apucat de guler şi răsturnat pe spate. E chiar Ea. Are faţa umflată.Un băiat masiv: A venit poponache. Întreabă-l pe băiatul ăla. poponel? Alt Băiat: Hai că ne-a zis cum te-ai dat la el la film… Maxim : (Se năpusteşte asupra lui) De ce mănânci bă. Fata: …nu ştii cumva cât este ceasul? Maxim o ia la goană. Un băiat masiv: Poponache. Fata: Da’ cât e ceasu’? Mama: N-am ceas. mamă că-ntârziem. Maxim : De cine vorbeşti. 16. Maxim : Ţi s-a urât cu faţa asta? Vrei s-o dai l-a-ntors? Un băiat masiv: Ce zici. 22 . Maxim se aruncă asupra lui. Maxim se spală la cişmea.

Data viitoare o-ncasezi. Maxim chinuit. Maxim vrea să-l ocolească. VECINUL: Aha. VECINUL: Ai un foc? Maxim îi întinde bricheta.Iar noapte. Nu-l auzim. puţă? Cară-te d-aici! Maxim : Bricheta. modelează. clar? Maxim : Bricheta. Lângă gardul locului de joacă stă acelaşi băiat. dar tipul îi taie calea. 23 . Nu încă. Maxim coboară treptele blocului. foc la cutia de scrisori? Maxim : Ce? VECINUL: Cutia de scrisori. se uită în jos. VECINUL: La ce-ţi trebui’ brichetă. ascultă. Maxim se întoarce la pat. VECINUL: Dispari! Maxim : Întâi daţi-mi bricheta. VECINUL: Să dai foc la cutii? Maxim : N-am dat foc la nici o cutie. Se duce la fereastră. mă. De ce i-ai dat foc? Maxim : Ce cutie? VECINUL: De scrisori! Dă urechea-ncoa! (îl apucă de ureche pe Maxim care nu se apără) VECINUL: Aşa. jigodie. Întuneric. Vecinul o ia. Tresare. 17. Un vecin îi iese în cale – un tip cu ochelari. Maxim : Încă nu Spira… încă nu. Băiatul dispare. am pus laba pă tine! De ce mi-ai dat.

Mai întâi bem şi noi ceva. Brusc. fă paşi! (îl apucă pe Maxim de guler şi-l împinge pe scări în jos. băi! Îmi dai foc la casă? Te paşte bulău’. Aude de după uşă o voce de copil. Seara. Jos apar două siluete. le dă foc. ia ziarele şi începe să le calce ca să le stingă. TATA. VECINUL: Hai. cu un chibrit. Uşurel. Uşor-uşor observăm că bărbatul e un puşti de vreo 18 ani. hei. Urcă la loc. VINE FUM. hei. urcă la uşa vecinului. VECINUL: Fir-ai al dracu’ de golan! Maxim o ia la goană pe trepte –n jos. că nu mai e loc de voi. Vin la tribună şi se fac comozi în primul rând. te prind io. Femeia e în jur de 30 de ani şi e băută. privind în gol.) Maxim aproape că se prăbuşeşte. 24 . Coboară. Se aud broaştele cântând neruşinatul lor cântec de împerechere. Maxim le ascultă. Mănâncă cu mişcări mecanice. tu eşti greu de cap? Maxim : Bricheta. Nu-l observă pe Maxim. O femeie şi un bărbat. bă! Maxim fuge în stradă. le pune sub clanţa uşii şi. Femeia: Hei.VECINUL: Bă. Băiatul pune sticla pe un scaun şi începe s-o pipăie pe femeie. 18. VECINUL: Ţi-ai dracului de golani. Băiatul ţine în mână o sticlă de votcă plină. Mănâncă pâine rupând bucăţi mici. ia nişte ziare. E singur. Se apropie. ascultă să vadă unde a intrat vecinul. Tânărul : (vorbind cu greutate din pricina excitării) Bem după. (urcă) Maxim coboară până jos. Maxim stă în tribuna unui stadion mic. se deschide uşa şi apare vecinul. Cade pe gânduri. VECINUL: Băi.

hai. atunci fie (se apleacă şi-şi ridică fusta.) Femeia: Nu acolo… băi. se pune în spatele ei. tu n-ai mai…niciodată? Băi. Cum te cheamă? Tânărul : Dima… te rog… Femeia: Te căsătoreşti cu mine? Tânărul : Sigur. Tânărul ia sticla de votcă şi pleacă. te rog… Femeia: Bine. nu acolo! Ce naiba? Ai terminat? Tânărul se încheie la şliţ. Tânărul se descheie la şliţ. apoi pipăie din nou. ă? Explodezi. Tânărul : Explodez… Femeia: Sun’ drăguţă? Tânărul : Da… Femeia: Mă iubeşti…. Femeia: Ai mâinile reci. un’ te duci? Tânărul : Te-n pizda mă-tii! 25 . Femeia: Cam grăbit. Femeia: Băi. Tânărul : Taaa… Femeia: Şi io pe tine. Tânărul : (tremurând) Explodez… Femeia: Sărută-mă. Ni’ n-ai apucat să vezi cum e. tremură.Femeia: Nu mai poţi. Tânărul o sărută.

Ce. vezi că tata-i şefu’ la poliţie. se aşază alături. Maxim îi dă. Femeia: Nu l-ai văzut? Maxim : Nu. nu ştii de glumă? Hai că mă car. Murea dacă-mi dădea şi mie un gât? (îl vede pe Maxim ) Cine-i acolo? Maxim nu răspunde. Femeia urcă treptele la el. Femeia aşteaptă până pleacă Tânărul. Femeia trage un fum. Femeia: Hello… (Maxim dă din cap) Dă-ş-mie o ţigară. Vrei să-l sun? Nu. Femeia cade. La vârsta lui. Maxim : Aha. ia-o-ncet. Femeia: Io mi-am pierdut căţelu’. Maxim îşi aprinde o ţigară. Ia uit’ mi-a udat chiloţii.Femeia: (după el) Stai bă un pic. Dacă te mai văd. te-omor! Auzi?! (pleacă. Femeia: Ţi-e frig? 26 . Tânărul : Ce?! (vine spre ea) Femeia: Stai mă. Femeia: Labagiu’. Tânărul : Ce vrei. Tânărul : Pizda mă-tii de curvă grasă. nu… Tânărul îi dă un şut în burtă. Nu l-ai văzut? Maxim : Ce căţel? Femeia: De rasă. Femeia: Ai ieşit p-afară? Maxim : Hm. După care se adună de pe jos. Băi. măi manuela. fă? Femeia: Sticla.

Maxim vomită pe ea. dragule. (Îl mozoleşte. Vrei să vezi? Să-ţi arăt. băi… Femeia: Sărută-mă. Şi io te iubesc. Îmi dă de zestre o maşină. Merţan. doar… (Îi pune mâna pe şliţ) Ia-uite. şoptind) Iubitule. Femeia: Hai. Femeia îl dă la o parte. Maxim : Ce? Femeia: Sărută-mă aici… Maxim : Ce? Femeia: Aici? Maxim : Unde? Femeia: Aici. Femeia: Hai s’te-ncălzesc.Maxim : Nu.) Maxim : (se smulge) Stai.) 27 . Ce zici? Maxim nu răspunde. (Îi bagă faţa între picioare. porcule! Sărută-mă. (Îşi ridică fusta) Maxim : De ce? Femeia: De d-aia. Maxim : Cum adică? Femeia: Hai odată… (Îi împinge capul în jos. tandru. sărută-mă. Maxim nu se opune) Femeia: (mângâindu-l) Nu-i aşa că-s drăguţă? Maxim : Nu ştiu. Başca un apartament cu cinci camere. scumpule. dacă mă iubeşti. te iubesc… (se opreşte) Mă iubeşti? Arată-mi. (Îl îmbrăţişează. E clar. Din nasul lui picură sânge. că mă iubeşti. Femeia: Te căsătoreşti cu mine? Taică-miu are o fabrică. Maxim se retrage.

tot ce trebuie. Se aude soneria. Maxim : Ce vrei? Lioha : Am agăţat o jartea. Maxim urlă… 20.) Ce prost’. Cum de nu-l doare? 19. Pă bune. se ţine de cap. Maxim pleacă. fuge. Max. Pă scurt: scoate-mă din căcat.) Lioha : Maxim. Camera se micşorează. (Ia o bucată de franzelă nedigerată şi o bagă în gură. Camera devine din ce în ce mai mică. Brusc. A zis şi că dacă n-am şi-un tovarăş. o să fie super. Apare Lioha cu o plasă plină cu beri. tapetată cu pluş negru. Maxim se duce să deschidă. Femeia: De la ce? Nu te doare? Ce prost eşti. Noapte. Râde. uneori. Hai Maxică. Adică tu. Sunt în căcat. Are casă. Priveşte cu ochi sticloşi spre perete. tre’ să m-ajuţi.Femeia: Ce-i asta? Maxim : Mi se-ntâmplă. Totul devine viu. Maxim : Bine. Maxim stă la o masă. 28 . Bogatka nu era acas’. Nici măcar nu mai e o cameră. E-n limbă. Ce să mai: nimeni. Şi zice că şi prietena ei se prezintă de-ţi cad dinţii. mobil. pereţii încep să pulseze. Ziua. E un sicriu. Prăjină’ era cu mă-sa şi zugrăvea: cică n-are timp. Femeia: Prostu’. e doar o cutiuţă. Cameră. (deschide uşa. Plânge încetişor. Maxim în pat. Bunica din off: Maxim. dîn cap până-n picioare. Compune din plastilină figura unei fete. mă-nţelegi. Vii? Maxim : Ce jartea? Lioha : Penală. Se apucă de cap din pricina durerii. m-a lăsat fără bani numai’ pă bere. c-are şi ea o prietenă. plânge încetişor. tavanul vine spre Maxim. deschide tu.

ştii ce-a fost acolo? Pulbere m-am făcut. Super-mişto. Maxim : Pe bune? Lioha : Las’ c-aşa-i trebe’. Pe scurt: le-a făcut abonament. Şi acum . Lioha : (în prag) Am o grăma’ de noutăţi. Maxim : Adică. Frate. Maxim : Hm… Lioha : Pă scurt: am dat o gaură în zidu’ de la duşu’ dă femei. Ştii că astea-s albe şi acolo?! (nechiază) Da p-ăla-l mai ştii? Care i-ai traso în vestiar? Nepotu’ lu’…? Maxim : Ce-i cu el? Lioha : Pe scurt: aleluia. şi era să uit: ghici ce-am făcut la piscină la mama. Înţelegi? Şi el habar n-avea să-noate. bă-ntr-a noua! Tu-l în cur.Maxim : Intră. Şi era.vizionez. pă bune. O ştii pe Bulka. A. Maxim : Stai să mă-mbrac. P-ormă am fost cu Bogatka la una cu casă de vacanţă. şi nişte coiţe uite-atât. adică-n uşă. Lioha : S-a-necat. N-avea nici un floc. Maică-mea … ce să mai. Maxim se duce să se-mbrace. Tre’ia să-i zic lu’ mama să le facă 29 . Lioha : (intrând) M-aşteaptă jos. M-am pişat pe mine. dacă se-neca mai repede… N-ai fi păţit-o nici tu. Lioha : Şi lu’ asta i-am pus-o. în pizda mă-sii. Maxim : Cum? Lioha : Simplu. O’ată am făcut duş cu el. Maxim : O ştiu. Lu’ aia şi lu’ nepo’su. Bă. tu ştii ce-i acolo dă bunăciuni? Ce să spun… Şi vin şi mai babe. Lioha : Da’ repede. să moară mă-sa.

n-ai terminat? Maxim : Ba da. Maxim stă ghemuit pe vine. Lioha : Ah da. Maxim : Hai să nu mai vorbim. Max… sper că nu te-ai supărat pe chestia aia. 21. da’ n-am putut. Am vrut. Mai ştii ce făceau ăia acolo…bărbaţii între ei. ce zici? 30 . Lioha se uită în jur. să moară mă-sa care mănâncă căcat. era să uit. Căcat. Mă rog. Unde dracu’ e? S-a cărat? Ţi-am zis. Maxim : okay. ce tâmpenie. Şi cretinu’ de Prăjină zice: şi voi nimic? Ce să mai: şi tocmai atunci ai picat tu. Nu mai calcă pân weceuri. La ieşirea din bloc. tâmpitule. S-a cuminţit. Lioha : Aici am lăsat-o. O pizdă proastă. mă. Doar nu vrei să fumezi căcaturile alea cu alea dă faţă. Lioha : (zâmbind larg) Uite-o. Hai. Ştii cum a fost de fapt? Le-am zis de Caligula.abonamente mai repede. acu’ e toată ziua la biserică. Şi vaca aia de Ludmila. Acu’ ce facem? De după colţ apare o fată de cam 20 de ani. Îi face cu mâna lui Lioha. N-am putut să-i opresc. futu-i. Lioha : Nu pe bune. Maxim : Hai. Max. Lioha : Vrei o ţigară? Maxim : Am. E Camel. Ies. Ia. Şi asta a fost. Hai Maxică… Lioha : Cum e meseriaşa. las-o. Lioha : Hai să băgăm gaz. Ia-l pă tot. că lu’ maică-mea îi merge din ce în ce mai bine. să te grăbeşti. Lioha : (Scoate un pachet) Ia.

Lioha : Aha. ă? Ia. Maxim : Cine? Nataha: Oricum. Şi prietena ta e okay? Nu-i vreo pocitanie? N-o să moară săracu’ Max cân’ o vedea-o? Nataha: N-o să moară. bravo. O ajunge pe Nataha.Maxim : Merge. Nataha: În blocu’ ăsta stă un fost de-al meu. Lioha : Eşti nebun? Ce-oi vrea: de la Pamela Anderson în sus?! Maxim : Dup-un metru de bere. Lioha (râzând) Eşti bou. Lioha : Aah. o ia pe după umeri. Se apropie de fată. Nataha: Te-ai tâmpit? Lioha : Da’ ce-ai? 31 . Lioha : (către Maxim) Îţi curg balele. Habar n-ai. ce s-antâmplat? Am crezut c-ai plecat. nu-l ştii. hai să mergem. Hai… (pleacă) Lioha : Unde tre’ s-ajungem? Nataha: Ştii unde-s barăcile? Lioha : Îhâ. ţine punga asta. Nataha. Lioha : (face prezentările) El e Max Nataha: Bine. merge. Nataha: Acolo. În blocu’ de lângă. (zâmbeşte ciudat) O să supravieţuiască.

Uşa blocului se ţine într-o singură balama. ţi-o dau ţie p-asta. pute de la subsol. Lioha : Păi unde ţi-e tovarăşa? Nataha: Înăuntru. 22.) Lioha : Da’ eu cu tine. Pe palier. Nataha: Si? Intră. Nataha: Da. da? Nataha: Cu mine. Am încuiat-o. Lioha : Mamă. Lioha : (îl opreşte pe Maxim şi-i şopteşte) Parcă se uită cam cu curu’. Bagă cheia în broască. tare. Urcă. (pune mâna pe uşă) Drăguţ. Nataha: Veniţi odată? Lioha : Venim. Maxim : Lasă. (Îi îndepărtează mâna. Dac’ amica ei arată câ’ de cât. La cât? Nataha: La cinci. cutii de scrisori deformate.Nataha: Io ce-am? Mă ştie juma’ de-oraş. Cum ziceai c-o cheamă? 32 . Cre’ că i s-a pus pata pă tine. care se-nalţă în mijlocul unor barăci de lemn. Avem to’ timpu’. vedem. Cei trei s-apropie de scara unui bloc cu cinci etaje. Urcă scara. Lioha : Puah. Nataha aşteaptă în faţa unei uşi zgâriate. Ca la Ausschwitz. Lioha : Aha. Nataha: Aici. cu mine… Hai mai repede.

tot tatuat. Lioha : Nu vroiam să-ntreb nimic. Vorbim şi noi. Nataha: (deschizând uşa) Poftiţi.) Nataha: (către Lioha. Acolo sunt doi bărbaţi cam de treizeci de ani. altul în maiou. (Maxim se aşează lângă Lioha) Nataha: Adineauri erai mai ceva ca Stallone. cu tatuaje peste tot. Tipului în maiou. Dezbrăcatul: (deschizând sticla cu ochiu’) Aşa. Tremură.Nataha: Po’ s-o-ntrebi singur. Lioha se aşează. te-ai speriat? Ia loc aici. Lioha : Şi unde-i tipa? Nataha: În cameră. Maxim intră în cameră. Hello…(se opreşte mirat) Nataha (îl împinge uşor pe Maxim. (Ia de la Maxim punga cu beri) Stai şi tu jos. Maxim şi Lioha intră. Nataha: Acu’ să nu te pişi pă tine. Se descalţă. zâmbind) Ce-ai rămas aşa? Întreabă. pune cheia în buzunar. Nataha încuie uşa. Dezbrăcatul: Hai. ce. Okay. Lioha intră în cameră.) 33 . Bea din sticla lui. Unul dezbrăcat până la brâu. Lioha : Aha. puiuţ? Tipul în maiou: Numa’ bere? Nataha: El a luat-o. Lioha : (răguşit) Ce să-ntreb? Nataha: Ce vroiai să-ntrebi. puiuţ. (se aşază în braţele Dezbrăcatului.

Tipul în maiou: Mai încolo. Tipul în maiou: Mie ăştia-mi plac… Nataha: Deci. pulică. cum te cheamă! Maxim : Maxim Nataha: Maximică – Maximel . ai ales deja? (râde) Dezbrăcatul: Zi. Nataha: Să ies să iau o votcă. Sau tu. că te-nvăţăm noi. Dezbrăcatul: Da’ ăştia au nume? Nataha: P-ăsta-l cheamă Lioha. Nataha: Numa’ să n-aibă şi streptococi pân ele. s-a căcat pe el. bă. Facem una mică? Popaprostu’.Nataha: Nu bei? Tipul în maiou: Mă cac împrăştiat de la bere. Nataha: Vai. Dezbrăcatul: Hă?! 34 . (zâmbeşte) Lioha dă maşinal din umeri. Lioha. pulică. facem o carte? Maxim : Nu. Tipul în maiou: ca să mă fac înţeles. şi p-ăsta… nu mai ştiu. Dezbrăcatul: Hai. Dezbrăcatul: (spre Maxim ) Bă pulică: cum te cheamă? Maxim : Ce contează. Tipul în maiou: Are coaie. ce vulgar. (râde) Dezbrăcatul: (desface înc-o sticlă de bere) Ce zici Maxi.

Dezbrăcatul: Şi tu. Maxim? Maxim : Pur şi simplu. nu vreau. (pauză) Dezbrăcatul: Zi. Dezbrăcatul: Ăsta am zis deja că nu-i un motiv.Lioha : Cum? Nataha: Nu-ncerca să pari mai prost decât eşti.Maximel… Maxim : Ce? Nataha: S-a căcat pe el. Maxim? 35 . Nataha: Maximică. Maxim: o partidă mică şi dup-aia plecaţi… Lioha : Hai. Maxică? Maxim : Eu nu. nu? Dezbrăcatul: Da’ de ce nu vrei. E prea greu. Dezbrăcatul: Da’ de ce? Fin’că nu-ţi place de faţa mea? (Maxim nu răspunde) HĂ? Aud? Maxim : Pur şi simplu nu vreau. Nataha: Pă unu’ l-am convins. mă. Max. joc. Tipul în maiou: Nici io n-am vrut să mă nasc. (râde) Dezbrăcatul: Hai. O vacă. Lioha : Bine. da’ mama a ţinut-o p-a ei.

Nataha. nu-ţi mai place de mine? Dezbrăcatul: Păi. arată-mi. Uite: copiii vor să joace. Dezbrăcatul: Nu! Dezbrăcarea! Ţin’-te de cuvânt. acu’. m’? Mângâi pisica?! Pune. Nataha: L-am convins şi p-al doilea. e ca cum ai pune mâna p-un copac. Lioha nici nu clipeşte. Cu blugii ăia. în drum spre bucătărie. Nataha: Ce-i. mâna ca lumea! Lioha : Cum? 36 . acuma pune mâna. Nataha: Hai. Nataha: Vrei să-mi pui mâna pe cur? (se-ntoarce cu fundul la el) Hai că ţi-am promis. Dezbrăcatul: Iubito. Ia ui’ ce buci are. Nataha: (ridicându-se) Unde? Dezbrăcatul: În bucătărie. (Lioha pune mâna cu mare grijă) Tipul în maiou: Ce faci. bă.Maxim : Bine. dă jos pantalonii. Lioha : Nu mai ştiu. Eu mă ţin de cuvânt. îl mângâie pe Lioha pe obraz. adu’ tu cărţile alea. Nataha îşi dezgoleşte fundul. Nataha: Cum aveai de gând să mi-o tragi? Lioha : Nu mai ştiu. Nataha: Las’ că-i ajunge. Acuma puiuţ. Dezbrăcatul: Aşa da.

Tipul în maiou nici nu clipeşte) Nataha: Ei? Ţi-a plăcut? (se ţine de gură) Mamă. Către Dezbrăcatul): Nataha: Se vede ceva? Tipul în maiou: Celuluita. Nataha: Ai-nebunit? Vrei să te muşc şi io pă tine? (se duce la Tipul în maiou şi-l muşcă tare de obraz. Nataha: Du-te-n pizda mă-tii! Tipul în maiou: Ciupeşte-o! Lioha : Cum? Dezbrăcatul: Aoleo! Nici asta nu ştii cum se face?! Lioha o ciupeşte. Lioha pupă. ce doare… Tipul în maiou zâmbeşte. Pe obrazul lui rămâne urma dinţilor. 37 . Dezbrăcatul: Hai. Nataha: Au! Doare! Dezbrăcatul: Pupă unde doare. adu’ cărţile alea. Nataha (sare din loc. Că ăştia micii vrea şi ei să citească ceva. îşi trage pantalonii).Tipul în maiou: Cum se pune pe curve. Pizda mă-tii! (Îi dă un şut lui Lioha) Labagiule! (Îşi dă din nou pantalonii jos. Tipul în maiou: Muşcă! Nataha: Ai grijă! Tipul în maiou: Muşcă am zis! Lioha muşcă.

Tipul în maiou: Atunci eşti fetiţă. Tipul în maiou: Atunci de ce eşti virgil? Că eşti băiat mare. nu vrea fetili să stea? 38 . Tipul în maiou: Să nu-mi zici că eşti virgil. Tipul în maiou: Sigur? Lioha : Nu. Hm? Lioha : Nu ştiu. Dezbrăcatul: Ce-i puiuţ? N-ai mai pus mâna p-o femeie pân’ acu? Lioha neagă din cap. mă? Lioha : Da. Tipul în maiou: Zi. Dezbrăcatul: Hă? Lioha încuviinţează. Lioha : Ce? Tipul în maiou: Eşti încă băieţel nevinovat? Lioha neagă. Dezbrăcatul: Şi cum e? Ţi-a plăcut? Lioha ridică din umeri. Tipul în maiou: Nu? Să verificăm? Lioha : Nu sunt fetiţă. Lioha : Nu. Dezbrăcatul: Zi.Nataha se duce la bucătărie.

Tipul în maiou: Pă bobârnace? Lioha : Nee. nu? 39 . Tipul în maiou: Poate nu ştii să le rogi frumos. ajunge. Tipul în maiou: Nasol. Ea e foarte-nţelegătoare. (se aşază toţi la masă. N-am dreptate? Lioha încuviinţează. Te-ai trecut Nataha: nu te mai vrea tineretu’ … Nataha: (spre Lioha ) Pe cine nu vrei tu. toţi.) Dezbrăcatul: Pă ce jucăm? Lioha : Nu ştiu.Lioha : Nu. Dezbrăcatul face cărţile. Tipul în maiou: De ce. Nataha: (cu cărţile de joc) Iar vorbiţi de mine? Tipul în maiou: Lioha vrea să te fută. Tipul în maiou: Ia s-o rogi pe Nataha. Nataha: (spre Lioha ) Pe bune? Lioha : Nu vreau. bă? Dezbrăcatul: Hai. Dezbrăcatul: Ei? Jucăm? Hai la masă. Taha. Tipul în maiou: Da’ de ce? Lioha : Nu ştiu. Lăsaţi-l în pace. Lioha : Poate.

(îi pune lui Lioha doi şesari pe umeri. Dezbrăcatul: Aşa.Lioha : Fin’că doare. Dezbrăcatul: Atunci. se uită la ele. 40 . bă. Nataha zâmbeşte. Pauză). nu pierde nimic. chibiţează) Dezbrăcatul: Mâna mea. Cam asta fost. v-a lăsat în curu’ gol? Lioha : Cam. Nataha: Ce-aţi făcut. Dezbrăcatul: Dă-i drumu’. Nataha: cine pierde.) Dezbrăcatul: cine are şesaru’? Maxim : Eu. (rîde) Dezbrăcatul: Asta s-a stabilit deja. ă? Nataha: Maximică – Maximel… Maxim : Ce? Nataha: S-a căcat pe el. (Încep să joace. Nataha: (râde) Atunci s-a rezolvat. (toţi îşi iau cărţile. (râde) Jocul continuă în linişte. Lioha zâmbeşte strâmb. Tipul în maiou: N-aveţi noroc. pe nimic? Lioha : Pe nimic. Dezbrăcatul: (împarte) Jucăm pe perechi.

Mama. Pleacă la bucătărie. Dă o bere. Se aşază la fereastră. aţi zis un joc şi gata. Le deschide cu ambii ochi. Zgârmăne vopseaua pervazului şi bea bere. Lioha : Vă rog io. nu. vă rog. PERSONAJELE DOAR SE AUD DIN OFF: Dezbrăcatul: Hai.Nataha: Dac-aţi mers la risc… (strânge cărţile) Lioha : (se ridică) Ar cam fi timpu’ s-o tăiem şi noi… Dezbrăcatul: Încotroi? (A se citi franţuzeşte) Lioha : Păi. distracţie plăcută. vrei să vizionezi? Nataha: Mă doare-n cur. mama. Lioha : Nu. Dezbrăcatul: Păi îţi explic acuşica… Tacha. nu… Dezbrăcatul: Am zis: dezechiparea. Întinde una Natahăi şi pe cealaltă o dă pe gât. Lioha : Păi n-aţi zis că pă nimic? Nataha: Păi tu nu ştii ce-nseamnă „pă nimic”? Lioha : Nu. Tipul în maiou: Păi şi datoria? Noblesu’ oblij. Lioha dezechiparea.) Nataha: Ei. (Dezbrăcatul scoate din pungă două sticle. (zgomot de luptă pe podea) 41 . ÎN TOT CE URMEAZĂ.

maaama! Nataha: Aoleo.Dezbrăcatul: Stai mă la un loc. Dezbrăcatul: Dă-i una la freză. ăsta face spume la gură. Dezbrăcatul: Sufocă-l puţin că să-moaie. dă-mi-l p-al tău! Dezbrăcatul: Bine mă! Na! (iar zvârcoleli) Lioha (răguşit) Vă rog… Dezbrăcatul: Ai văzut Maxică că poţi? Ce mare lucru. VĂ ROG!!! (ţipă. Vă dă bani. Un corp se prăbuşeşte. un’ te duci mă? Stai mă la un loc. Nataha zâmbeşte. nu. 42 . plânge) Dezbrăcatul geme de plăcere. Mama e directoare la bazin. eşti copil mic? Tipul în maiou: Moşule. băi frate. fă-l mă să nu mai zbiere! Dezbrăcatul: Nu mai zbiera tu! Ce faci mă. Ce faci. Maxim : Ia labele-n pizda mă-tii!! Se aude o lovitură. bă? Iar te smuceşti?! Stai bă liniştit!!! Lioha : NU. ce fac cu ăsta? Nataha: Ce-ai băi. ia-l tu p-ăsta. Dezbrăcatul: Nu mă-ntrerupe! Tipul în maiou: Zi. Tipul în maiou: Moşule. moşule. nauzi ce-ţi spun? Tu ce faci bă cu al tău? Tipul în maiou: S-a prins de scaun. vă dă ce vreţi! Mama. în gura mă-tii! Lioha : Vă rog io.

Maaaax… 24. Maaax! Maxim începe să alerge. Priveşte bucata informă de plastilină. Lioha se-ndepărtează zece metri. apoi se-ntoarce. dobitocule! Nu-nţelegi?! Maxim se opreşte. Ce te ţii după mine? Maxim : Tre’ să mergem la poliţie. apoi se-ntoarce). Avea dreptate mama. Cară-te. Tăcere. Bou am fost. Stai aşa. îl pun pe frati-miu să te omoare. dacă nu vrei. Maxim merge după el) Lioha : Nu te mai ţine după mine. se aşază. Lioha : Ţi-am zis că nu! Maxim : O să-i bage la puşcărie… Lioha : Ţi-am zis că nu! Maxim : Bine. Căcatule. Lioha : Dacă zici cuiva de asta. Dar reîncepe să modeleze. Ţi-e clar? Căcatule. (plânge) Numa’ din cauza ta. Lioha : (se opreşte. bate cu palma în pervaz.Nataha râde isteric. n-auzi? Dispari! Maxim se-ndepărtează încet. 43 . Aprinde lumina. Max te rog stai! (fuge după Maxim şi cade. Noapte. Max. Plânsul lui se transformă-n urlet. Şi pe tine şi pe bunică-ta. Lioha merge puţin în faţă. 23. Plouă cu găleata. Maxim intră în camera lui. Lioha : Max. Se duce la masă.) Max. Rămâne la pământ. Cară-te dracu’ căcatule. Maxim şi Lioha pe o stradă pustie. Vrea s-o arunce la loc în cutie. Ia plastilina şi o frământă furios. Stai. Lioha : Cară-te dracu’! Numa’ din cauza ta! (pleacă. Lioha îl priveşte. Deodată… Lioha : Max… Max.

26. Maxim : Bine. Buni? Bunica: La Palatul culturii. ai banii aici. Apar braţe. Şi dau carne tocată ieftin. Hai. păr. Tresare. Că p-ormă se termină. o figură… Maxim priveşte figura. mamaie. 44 . Maxim o şterge cu grijă. dimineaţă. Au făcut acolo secţie de votare. se dezbracă. Bunica iese. Bunica: Uite. un cap. strivită. se-mbracă. Stinge lumina. Hai. Îi curge sânge din nas. Bunica (off) : Maxim. mamă… Maxim … Maxim deschide ochii. au băgat carne tocată ieftină. Pă unde ai umblat ieri? Maxim : Ce? Bunica: Zi pe unde-ai fost ieri? Maxim : P-afară… Bunica: Bine. 25. zâmbeşte. Un strop picură pe fruntea figurinei. mă duc. mai repede. Se ridică. Maxim : Unde. să prinzi carne. Bunica: Maxim. acum? Bunica: Acum ar fi bine. Maxim se ridică. Şi sacoşa. Lumină în cameră. plec acum. picioare. Te duci? Maxim : Acum. Maxim : Bine.Din plastilină începe să apară o formă umană. Cu alegerile astea. vede în pat figurina de plastilină. du-te şi tu pân’ acolo.

alţii doar privesc. bun şi ieftin. O femeie: Te-a trimis maică-ta? Maxim : Cum? A. O VOCE CUNOSCUTĂ: Mami. Neapărat să iei. O bagă-n sacoşă. O femeie: Atunci ia carne. Unii cumpără. Tre’ s-ajuţi pe mama. nu ştie ce să facă cu ea. Mama ei. Pe mese multe produse. Maxim : Mulţumesc. 45 . în jurul meselor. Are şi sălămior bun. Maxim : N-am decât de carne tocată. Se întoarce. Ţine în mână sandale albe cu toc. Maxim rămâne cu bucata de chec în mână.O sală mare cu multe mese. Bună şi carnea… Vrei o buca’ de chec? Maxim : Ce? O femeie: (scoate din geantă o bucată de chec. Maxim : Pentru ce? O femeie: Aşa. ia vino. băieţaş.) Ia. da. se apropie coada la cârnaţi. O femeie: Ia liniştit. Maxim înlemneşte. O femeie frumoasă se apropie de ea. Aglomeraţie. Ca s-o mănânci. Maxim priveşte. La standul de pantofi se află EA. Maxim : (către ultima femeie de la coadă) Aici se dă carne tocată? O femeie: Da. Maxim se aşază la coadă. aici. Eşti după mine. O femeie: Foarte frumos din partea ta. (îi vâră-n mână prăjitura. Apoi se-ntoarce. Maxim cu sacoşa de pânză.

cu sandalele în mână) Te rog frumos.EA: ia uite. vaco! Nu mai eşti mama mea. Te urăsc. Două tâmpite. te rog… Mama ei: N-ai destule sandale? EA: De astea n-am. Mama ei: Văd. Mama ei: Am spus nu. sandale. Şi tu poţi să stai cu vaca de Galina. Tania plânge cu faţa schimonosită de ură) EA: Nu pune mâna pe mine. Da’ mie nu. pune-le la loc. mama. 46 . Dă-mi drumu’! Dămi drumu’! Vedea-te-aş moartă! Ies. (îi ia sandalele din mână) EA: (făcând o ultimă încercare) Mami. EA: Te rog. te rog. Lu’ Galina i le-ai fi luat. mă mut la tata. Vânzătoarea: Alo – alo! Unde pleci cu marfa?! Mama ei: Tania. (izbucneşte în plâns) Mama pune sandalele pe tejghea. Mama ei: Ai de altele. te rog… Mama ei: Nu. Vânzătoarea: Ce poamă. (dă să plece) EA: Hai. mama. Gata. EA: Mama… Mama ei: Nu! (pleacă) EA: (după maică-sa. amândouă.. mama. ia-mi-le. EA: Vaco! Tâmpito. o apucă de mână şi o trage după ea.

Femeia îl duce pe Maxim afară. şi ţi-e mai bine. Şi acolo. O Femeie: Ce-i cu tine. O Femeie îl ajută pe Maxim să se ridice. În spatele lui se aşază la coadă o femeie cu sacoşa plină de alimente. Îmi ţineţi şi mie un pic sacoşa? Femeia cu sacoşa: Ete. Maxim pleacă. O Femeie: Stai aici liniştit. dar. Femeia cu sacoşa: Atunci. se uită la sandale. băieţică? Ţi-e rău? Ă? Ţi-e rău? Femeia cu sacoşa: O fi vreun drogat. Maxim deschide ochii. O Femeie: Cum e? Mai bine? Maxim încuviinţează. în aglomeraţie. Îi face vânt cu mâna. Maxim se ridică. du-te d’aici. că-ţi ţin eu sacoşa. Că uite câtă e. palid. nu-i aer. Cineva de la coadă: Du-te cu el. 47 . O Femeie: Tre’ să-l scoatem afară la aer. O Femeie: E de la căldură. Şi p-ormă te duc pân’ acasă.Maxim. Acu’ ai luat o gură de aer. Îţi cumpăr eu ce-ţi trebuie. se clatină şi se prăbuşeşte. na! Cu care mână? Cu astea două o ţin p-a mea. Îl ajută să se-ntindă pe o bancă. deodată. Femeia cu sacoşa: Eşti aici? Maxim : Ce? Femeia cu sacoşa: Zic: eşti la rând? Maxim : Nu. O priveşte.

Dar nici unul nu ridică ochii în sus. Se bucură şi se întristează. O Femeie: Cum? Da’ unde e? Maxim : O-ho…s-a cărat. O Femeie: Cum să nu? Tre’ s-o ajuţi pe mama. Se salută unii pe alţii şi se despart o clipă mai târziu. urcă scările. hă?! Femeia tresare. Îşi văd de drum şi ajung la destinaţie prea târziu. Găsesc copeici şi pierd ruble. Maxim : (închizând ochii): Aţi vrea voi… 48 . Femeia se uită în urma lui. siderată. Maxim intră alergând la el în bloc. O Femeie: Cum adică? Stai un pic. Maxim : (urlând) Lasă-mă-n pace! Ce vrei? Vrei checu’ înapoi? Ia-l! (aruncă cu checul în femeie). Ce vreţi toţi de la mine? Căraţi-vă! Lăsaţi-mă-n pace! Lăsaţimă-n pace! O ia la goană. Iubesc şi urăsc. Acolo unde dansează porumbeii. (pleacă) Femeia porneşte după el. Porumbeii se sperie. Acolo unde Maxim stă pe marginea prăpastiei. Se caţără în podul blocului. un’ te duci? Nu mai vrei carne tocată? Maxim : Ce vrei. Acolo oamenii arată ca nişte furnici. trece de apartamentul lui şi ajunge la ultimul etaj. O Femeie: Ce n-ai? Maxim : (râde) Mamă. Îşi povestesc unii altora glume şi tot ei râd mai tare. Se duce la marginea lui. Flegmează pe jos şi calcă singuri în flegme. se uită în jos. Fug în staţie dar autobuzul le închide uşile în nas. zboară afară.Maxim : Nu-i nevoie. Aruncă chiştoace de ţigări la coşul de gunoi şi nu nimeresc. acolo unde se naşte ploaia. Maxim se caţără pe acoperiş. 27. Maxim : N-am.

Deschide uşa. scoate plastilina din ghips până rămâne amprenta boxului curată. Voce de copil: Cine e? Maxim : vecinu’. Vine cu o tigaie şi un reşou. Sună la alt apartament. îi scutură de tăblia patului. Dar. În faţa lui se află o farfurie cu praf de ghips. Aşteaptă. da? Voce de copil: nu-i nimeni. Sparge plumbul şi îl pune în tigaie. şi pune tigaia pe el. Maxim : Buni… (intră în camera ei) 29. Pune reşoul în priză. Maxim : Buni… Nici un răspuns.28. Foarte tare. Încuie. se uită înăuntru. isteric. brusc. Se duce spre camera bunicii. Maxim se fereşte. Să-i anunţi. Maxim intră în casă. unde pun carnea tocată? Tăcere. Sună la apartamentul vecin. Maxim : Ăă… bunica mea a… e înăuntru. Iese. Presează boxul în acest praf. Maxim : Buni. începe să plângă. Camera lui Maxim . din toată inima. Scoate plumbii unei baterii. Descuie. Aşteaptă. 30. Se ridică un fum care-i intră în ochi. Maxim iese din apartament. Ia farfuria cu ghipsul. Lasă cheia în broască. Voce de copil: Nu-i nimeni acasă. Maxim stă pe jos şi modelează un box. Nici un răspuns. Farfuria crapă. Are sacoşa plină. Apoi toarnă plumbul topit în formă. 49 . decât eu.

(bagă mâna în buzunar) Vecinul: Ce-ai acolo. 32. Stă vreme îndelungată în faţa ei şi-şi ţine respiraţia. 50 . (aleargă în jos pe scări) Vocea de copil: N-am voie să deschid la nimeni. Apoi coboară treptele înapoi. Vecinul: Stai pe loc. Îşi priveşte mâna. Maxim : Să le zici la ei tăi când vin. prietene? Maxim : Lasă-mă-n pula mea în pace. Pare că-şi aminteşte de ceva şi vine înapoi. Maxim iese în fugă. Intră în scară. Pune urechea la uşă. Ascultă. Se-ntâlneşte cu vecinul cu bricheta. (înaintează spre Maxim ) Maxim : Lăsaţi-mă-n pace. Maxim : Lăsaţi-mă-n pace… Vecinul: Ce facee? Ia treci în scară. nu? Maxim : (se apropie de el) Lasă-mă-n pace… Vecinul: Ajutor! Poliţia! Ajutor! ( o ia la goană) Maxim fuge în direcţia opusă. Se opreşte în faţa uşii scorojite. Trece de cutiile de scrisori vandalizate şi ajunge la ultimul etaj. Maxim ajunge la blocul de cinci etaje dintre barăci. Vecinul: (bate în retragere) Zi.Maxim : Nu-nţelegi? Bunica. pulică! Te-am prins. Voce de copil: Numai eu sunt acasă. Ciocăneşte… Se aud paşi de după uşă. Maxim se pregăteşte. Yala se descuie. e înăuntru. 31. băiete: un cuţit.

Dezbrăcatul iese pe palier. odată! Vocea Natahăi: M-am săturat până-n gât. doar în chiloţi. Îl târăsc pe Maxim înăuntru.Maxim bagă mâna în buzunar. Tipul în maiou se fereşte. Întuneric. Tipul în maiou. 51 . Vocea Dezbrăcatului: De cine? Vocea Natahăi: De voi. Vocea Tipului în maiou: Mai taci. Tipul în maiou:(off) Căcat. mă. Vocea Natahăi: Nu imediat: acum! Vocea Dezbrăcatului: Scoală mă. după box. Mai loveşte o dată. imediat îl ducem. 33. ajutor! Dezbrăcatul:(off) Ce-i? Tipul în maiou: (off) A sărit unu’ la mine. Maxim loveşte cu pumnul gol. moşule. sau ce? Tipul în maiou: Nu. Nu nimereşte decât tocul uşii. Vocea Natahăi: Ce-aveţi. Dezbrăcatul: L-ai omorât. Dezbrăcatul: Hai să-l băgăm înăuntru. Uşa se deschide puţin. Uşa îl loveşte pe Maxim care se prăbuşeşte pe podea. s’teţi nebuni? Vocea Dezbrăcatului: Ăsta i-a rupt mâna cu uşa. În spatele lui. Trage de clanţă vrând să închidă uşa. Vocea Natahăi: Şi ce mă doare pă mine? Duceţi-l dracu’ d-aici. Dar nu reuşeşte să-l scoată.

şi ăia or să-l întrebe cum şi-n ce fel. (lui Maxim ) Ce facem cu tine. E prea mic. (îi lui Maxim un şut în cap) Nataha: Eşti nebun! (pleacă în bucătărie) Dezbrăcatul: Oricum nu putem să-i dăm drumu’. Tipul în maiou: Unde-l duci? Dezbrăcatul: Pe scară. 52 . Atunci îl strânge în pumn. cu el? Dezbrăcatul: Nu ştiu. bă. cretinule? (îl împinge) Dezbrăcatul: (se ridică în picioare) Ce-ai fă? Vrei şi tu una? Tipul în maiou: Hai. termină… Dezbrăcatul: Asta şi vreau. Dezbrăcatul: Asta şi fac. scoate boxul. mă gândesc. Cu ăsta ai vrut să mă termini? (încearcă să şi-l tragă pe mână. Apucă-l. Tipul în maiou: De ce? Dezbrăcatul: Las’ că vezi. Dezbrăcatul: (se apropie de Maxim şi se aşază pe vine) Ce faci iubito? Nataha: Băi. mă. Tipul în maiou: Hai că-şi revine. O să se ducă să-şi pună mîna-n ghips. (îl loveşte din nou pe Maxim ) Nataha: Ce faci. Dezbrăcatul: Ce-ai acolo? Bagă mâna în buzunarul lui Maxim. iubi? Maxim bagă mâna în buzunarul stâng. Tipul în maiou: Ce facem. ia-l de aici. da’ nu mă lasaţi. mă. Nataha: Băi eşti tâmpit? Tipul în maiou: Termină. îl termin.Maxim deschide ochii. apoi îl loveşte pe Maxim drept în frunte).

Nici un om. Râde fără să scoată nici un sunet. Heblu. Maxim : Nu mai fac… Dezbrăcatul: Nu mai faci. În faţa blocului stă EA.(îl ridică pe Maxim. Maxim închide ochii. Maxim : Nu. 53 . odată! Tipul în maiou deschide fereastra. nu mai faci. se întoarce şi fuge. bine… Hai. Scoate limba la el. îl scot pe palier. Cei doi îl ridică pe pervazul ferestrei. I le arată lui Maxim. O dată. şi încă o dată. Iar râde. da. coboară un etaj) Dezbrăcatul: Deschide geamu’. Nu mai e nimeni. şi încă o dată. Zâmbeşte. Maxim se uită în jos. Îşi ridică rochia şi se mângâie pe picioare. Dezbrăcatul îl loveşte pe Maxim. Dezbrăcatul: (spre Tipul în maiou) Pune mâna! Maxim : Ajutor. Poartă sandale albe cu toc. Tipul în maiou: De ce? Dezbrăcatul: Fă ce-ţi zic! Maxim : Bunica mea… Dezbrăcatul: Da. Dup-aia. brusc. Fereastra e deschisă. bă. vă rog… Dezbrăcatul: Ce pula mea?! Tipul în maiou: Se ţine de maiou. Îşi plimbă mâna între picioare şi pe corp.