.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

fiind îmbinată în lambă şi uluc. Scripcariu Alina Cântar Cântarul este realizat din lemn si îmbinat cu ajutorul cuielor de lemn. Ornamentarea este de tip geometric. realizată prin crestare. 28 .Gospodăria din Galda de Sus Lada de făină * / Cântar * Lada de făină Această ladă din lemn este compartimentată la interior.

Detaliul mânerului prezintă ornamentare cu semicercuri şi motive stelate. fiind conceput atât pentru încălzirea încăperilor cât şi pentru gătit. ceaunul* şi respectiv tava din fier forjat – aparţin gospodăriei din Gâlda de Sus şi sunt datate ca fiind de la mijlocul secolului al XIX – lea. El este realizat din cărămidă arsă finisată printr-un strat superficial de lut care apoi este văruit. Atât ceaunul cu pirostrii* cât şi obiectul de uz casnic alăturat sunt confecţionate din fier forjat. axonometrie 29 .Cuptor Nagy Attila Obiectele relevate – cuptorul.** Cuptorul este amplasat în holul central al casei. împreună cu informaţii legate de data confecţionării.

Cuptor
Nagy Attila

vedere in plan

vedere principala

30

vedere laterala

Cuptor*
Nagy Attila

sectiune verticala in perspectiva

sectiune orizontala in perspectiva

31

sectiune prin cuptor

Tava* şi Ceaun*
Nagy Attila

vederi principale TAVA DIN FIER FORJAT

detaliu

32 vedere principala
vedere in plan

CEAUNUL DIN FIER FORJAT

33 .Blidar* Gota Victor Vedere frontala Sectiune Vedere de sus Elementul de mobilier dat este folosit ca suport pentru vase. Ornamentaţia este în relief. Blidarul este realizat din lemn şi îmbinat prin cuie. confectionată prin decuparea unor denticuli triunghiulari "dinţi de lup".

34 . Se utilizează la învârtirea firelor de lână pe fus şi totodată ca suport pentru ghemele din fire de lână.Lădiţa pentru suveici* Gota Victor Ladiţa pentru suveici din lemn are îmbinările realizate prin cuie.

35 .Furca de tors* Gota Victor Furca de tors din lemn are ornamentarea plană cu elemente de factură geometrică realizate prin crestare.

Cuier* Gota Victor 36 Cuier* .

Scaun* Gota Victor 37 .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gospodărie Săsească .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lucrări independente .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful