Cosmetice preparate în casă (rețete

)
Demachiant bifazic (toate tipurile de ten) Ingredienți ○ 50 ml apă florală de Lavandă ○ 50 ml ulei de Migdale Dulci BIO Materiale necesare ○ seringă gradată (de la farmacie) ○ flacon de 100ml Cum se fabrică? Amestecați ingredientele de mai sus direct în flacon. Mod de utilizare Se agită înainte de fiecare utilizare. Se aplică cu ajutorul unei dischete demachiante. Ulterior, se aplică tonicul (pagina 2) pentru îndepărtarea eventualelor reziduuri și a excesului de sebum. Mod de păstrare Acest produs nu conține conservanți, de aceea este recomandat să îl păstrați la frigider. Proprietăți Datorită substanțelor active pe care le conțin, ambele ingrediente ale demachiantului sunt potrivite oricărui tip de ten. Uleiul de migdale, bogat în fitosteroli și acizi grași nesaturați (Omega 9 - aprox. 65%, Omega 6 - 25%) este în același timp emolient, regenerant și calmant, fiind potrivit atât pentru tenul acneic cât și pentru cel uscat sau sensibil. Apa florală de Lavandă este calmantă, răcoritoare, dezinfectantă și astringentă și curăță eficient orice tip de ten. În plus, conferă demachiantului un parfum aparte, astfel încât orice ulei esențial sau extract aromatic devin inutile.

Copyright © 2010 www.aroma-shop.ro. Toate drepturile rezervate.

Toate drepturile rezervate. . faceți un test pe o porțiune de piele mai puțin expusă și așteptați eventuale reacții cel puțin 24 de ore. utilizând dischete demachiante. Întotdeauna când utilizați produse ce conțin uleiuri esențiale.aroma-shop. o substanță naturală cu potențial alergenic. Copyright © 2010 www. Proprietăți Hidrosolul de Trandafir de Damasc este utilizat de secole în cosmetică pentru proprietățile sale tonifiante și calmante. Mod de utilizare Tonicul se agită înainte de fiecare utilizare.Cosmetice preparate în casă (rețete) Tonic antirid cu apă florală de Trandafir de Damasc Ingrediente ○ 40 ml hidrosol de Trandafir de Damasc BIO ○ 10 ml hidrosol de Floare de Portocal BIO ○ 5 picături ulei esențial de Lemn de Trandafir Materiale necesare ○ seringă gradată (de la farmacie) ○ flacon de 50ml Cum se fabrică? Puneți ingredientele de mai sus direct în flacon și agitați.ro. Se folosește dimineața și seara după demachiere. toate având rol de regenerare și tonifiere a pielii. Mod de păstrare Apele florale nu conțin conservanți și se deteriorează rapid dacă nu sunt păstrate la frigider. Precauții în utilizare ○ Uleiul esențial de Lemn de Trandafir conține linalool. Acționează sinergic cu hidrosolul de Floare de Portocal și cu uleiul esențial de Lemn de Trandafir. Se recomandă a se consuma în maxim 6 luni.

cu rol antioxidant și emolient ○ acizi saturați.o formă activă a vitaminei A. Pentru un serum parfumat.aroma-shop. cu efectuarea în prealabil a unui test. Mod de păstrare Acest produs nu conține conservanți. puteți adăuga 10 picături de ulei esențial de Ylang Ylang. squaleni. pentru a evita o eventuală reacție alergică la acesta.acid palmitic și acid stearic. Proprietăți Serumul are următorii ingredienți naturali activi cu rol antiaging și de regenerare: ○ tretinoin . cu rol protector . utilizată frecvent în produsele dermatologice antiacnee și antiaging ○ vitamine .Cosmetice preparate în casă (rețete) Serum antiaging cu ulei de Trandafir Sălbatic de Chile: Ingredienți ○ 10 ml ulei de Borago ○ 12 ml ulei de Șofrănel ○ 25 ml ulei de Trandafir Sălbatic de Chile ○ 1 ml vitamina E ○ 1 ml vitamina A ○ 0.5 ml Colagen Materiale necesare ○ seringă gradată (de la farmacie) ○ flacon de 50ml Cum se fabrică? Amestecați ingredientele de mai sus direct în flacon. inclusiv pe conturul ochilor. de aceea este recomandat să îl păstrați la frigider. Mod de utilizare Se aplică 5-6 picături pe întreaga față.GLA (acid gamma-linolenic). Omega 6 (acid linoleic) și Omega 3 (acid alpha-linolenic) și mononesaturați .ro.Omega 9(acid oleic) ○ fitosteroli. Toate drepturile rezervate. Copyright © 2010 www. până la omogenizare.A. după utilizarea tonicului și înainte de cremă. E și K ○ acizi grași polinesaturați. .

5 gr perle de Jojoba ○ 0. Masați tenul timp de câteva minute și limpeziți cu multă apă călduță. Mod de păstrare Acest produs nu conține conservanți.5 ml de Bisabolol Materiale necesare ○ cântar de bucătărie ○ seringă gradată (de la farmacie) ○ flacon de 50ml Cum se fabrică? Puneți ingredientele de mai sus direct în flacon și agitați. de aceea este recomandat să îl păstrați la frigider. Proprietăți ○ Perlele de Jojoba sunt granule mici obținute din uleiul de Jojoba. limpeziți și aplicați serum și cremă. Au o acțiune blândă. ajutând la regenerarea și calmarea pielii sensibile. Omega 7 și Omega 9. vitamine (E și B17). Agitați exfoliantul cu perle de Jojoba înainte de utilizare.aroma-shop. el are un conținut bogat de acizi grași esențiali (Omega 3 și Omega 6). cunoscut ca fiind uleiul clasic pentru pielea sensibilă. lasă tenul moale și activează circulația microsanguină. cu rol important în nutriția pielii. Aplicați o mască detoxifiantă cu argilă.Cosmetice preparate în casă (rețete) Exfoliant cu perle de Jojoba (ten sensibil) Ingrediente ○ 47 ml ulei din Sâmburi de Caise ○ 2. are rolul de a atenua efectul iritant al exfolierii mecanice. În plus . Copyright © 2010 www. . ○ Bisabololul are rol antibacterian și antiinflamator. Mod de utilizare Demachiați tenul și aplicați tonicul.ro. Toate drepturile rezervate. dar eficientă de exfoliere a pielii. ○ Uleiul din Sâmburi de Caise.

aluminiu.aroma-shop.ro. Mod de utilizare Se aplică după demachiere și exfoliere și se lasă să acționeze timp de 15 minute. ○ Apa florală de Mentă are rol astringent și antibacterian. având și proprietăți cicatrizante și calmante. siliciu și oxizi de fier. Toate drepturile rezervate. Proprietăți ○ Argila verde este bogată în săruri minerale precum magneziu.Cosmetice preparate în casă (rețete) Mască purifiantă cu Argilă Verde Ingrediente ○ 3 linguri Argilă Verde ○ 2 linguri hidrosol de Mentă ○ 5 picături ulei esențial de Tea Tree Materiale necesare ○ un bol ○ o spatulă Cum se fabrică? Se amestecă ingredientele în bol. faceți un test pe o porțiune de piele mai puțin expusă și așteptați eventuale reacții cel puțin 24 de ore. Este indicată pentru echilibrarea tenului gras/mixt pentru că ajută la eliminarea surplusului de sebum. . ○ Uleiul esențial de Tea Tree este un antibacterian cu spectru larg. Întotdeauna când utilizați produse ce conțin uleiuri esențiale. dar și un antiviral și antifungic puternic fiind un ajutor important în îngrijirea tenului cu probleme. ceea ce îi conferă proprietăți absorbante și purifiante. fiind destinată în principal tenului cu probleme sau tenului gras cu pori dilatați. Se limpezește și se aplică un serumși o cremă potrivite tipului de ten. Precauții în utilizare ○ Uleiul esențial de Tea Tree conține limonene. o substanță naturală cu potențial alergenic. ajustând la nevoie cu hidrosol sau argilă până se obține consistența dorită. dar și de activare a circulației microsanguine. Copyright © 2010 www.

Toate drepturile rezervate.ro. aduce un aport semnificativ de: ○ Omega 6. acest balsam de buze formează un film protector. Mod de păstrare La loc uscat. Omega 9 și acizi grași saturați ○ fitosteroli. amestecând în continuu până la răcire. . Copyright © 2010 www. cu rol de încetinire a îmbătrânirii pielii ○ squaleni. prevenind deshidratarea și descuamarea. În plus. cu rol antioxidant și de stimulare a producției de colagen.Cosmetice preparate în casă (rețete) Balsam nutritiv de buze cu unt de Mango Ingrediente ○ 19 g unt de Mango ○ 1 g ceară Candelilla ○ 10 g ulei de Jojoba ○ 10 picături de extract aromatic de Zmeură Materiale necesare ○ cântar de bucătărie ○ seringă gradată (de la farmacie) ○ vas termorezistent Cum se fabrică? Untul şi ceara se topesc la bainmarie.aroma-shop. ferit de căldură. apoi se adaugă uleiul și extractul aromatic. cu proprietăți de refacere a barierei hidrolipidice ○ polifenoli. Proprietăți Datorită cerii Candelilla pe care o conține. Balsamul obținut se transferă într-un recipient curat.

Mod de păstrare: La frigider. de aceea se recomandă a se testa produsele ce le conțin cu minim 24 de ore înainte de utilizare. amestecând în continuu cu mixerul pentru a evita formarea cocoloașelor. în timp ce hidrosolul de Mentă activează circulația microsanguină și întărește capilarele. ambele având rol drenant.aroma-shop. Lăsați 15 minute să se formeze gelul. bogat în saponine cu efect antiinflamator și de combatere a retenției de apă. hidrosolul și uleiul esențial și omogenizați. . A se consuma în maxim 6 luni. Mod de utilizare Se aplică imediat după baie sau după exfolierea cu exfoliantul vegetal din sâmburi de migdale și de măsline. Proprietăți Extractul de Iederă. apoi turnați-l în recipientul final. este ingredientul activ clasic utilizat în produsele comerciale anticelulitice. Adăugați guma Xanthan în ploaie. Avantajul acestui gel anticelulitic făcut în casă este concentrația mare de extract de Iederă folosit. Copyright © 2010 www. Precauții: uleiurile esențiale au potențial alergen. Toate drepturile rezervate.ro. Extractul acționează sinergic cu uleiul esențial de Grapefruit.Cosmetice preparate în casă (rețete) Gel anticelulitic concentrat cu extract de Iederă Ingrediente ○ 50 ml extract de Iederă ○ 47 ml hidrosol de Mentă ○ 2 gr Xanthan ○ 1ml ulei esențial de Grapefruit Materiale necesare ○ cântar de bucătărie ○ seringă gradată (de la farmacie) ○ un bol ○ un mixer de bucătărie Cum se fabrică? Într-un bol puneți extractul.

untul și extractul și amestecați. adăugați Ghassoul sau ulei pentru a obține consistența dorită. Dacă este nevoie. Proprietăți ○ Deși nu conține tensioactivi precum săpunurile sau șampoanele.Cosmetice preparate în casă (rețete) Mască de corp catifelantă cu Ghassoul și unt de Cacao Ingrediente ○ 300g Ghassoul ○ 60ml ulei de Argan ○ 60ml unt de Cacao (topit în prealabil la bain-marie) ○ 2 ml extract aromatic de Cacao Materiale necesare ○ cântar de bucătărie ○ seringă gradată ○ un bol ○ o spatulă Cum se fabrică? În bol adăugați argila marocană. Copyright © 2010 www. ajutând la îmbunătățirea elasticității pielii. apoi limpeziți. puteți constata că este inutil să mai aplicați un unt de corp. polifenoli. remarcându-se prin proprietățile sale purifiante. . fenoli și carotenoizi cu rol antioxidant și antiîmbătrânire. steroli. vitamina E. emoliente și calmante.cu rol de regenerare și nutriție a pielii. argila marocană are o mare putere de absorbție a grăsimilor și reziduurilor. cafeină.aroma-shop.în principal Omega 6 și Omega 9 . Mod de utilizare Aplicați pe piele și lăsați 15 minute. acid stearic. ○ Untul de cacao are un conținut bogat în Omega 9. uleiul. după utilizarea măștii.ro. ○ Uleiul de Argan aduce un aport important de acizi grași nesaturați . Efectul este de nutriție a pielii și de stimulare a producției de colagen. Ca urmare. fitosteroli și squaleni. Toate drepturile rezervate. masca fiind în același timp purifiantă și hrănitoare.

aroma-shop.ro. stimularea producției de colagen și captarea radicalilor liberi. . Copyright © 2010 www. Pielea are o mare putere de regenerare noaptea și este imperios necesar să îi furnizăm substanțe active în acest interval. cu rol în refacerea filmului hidrolipidic. se acoperă astfel întreaga plajă de acizi grași necesari pielii. imediat după baia de seară. Toate drepturile rezervate. Mod de păstrare La loc uscat și răcoros.Cosmetice preparate în casă (rețete) Unt exotic de corp Shea-Ylang Ylang Ingrediente ○ 35 g unt de Shea ○ 35 g unt de Mango ○ 15 ml ulei de Luminița Serii ○ 15 ml ulei de Trandafir Sălbatic ○ 15 picături ulei esențial de Ylang Ylang Materiale necesare ○ un vas termorezistent ○ o spatulă ○ seringă gradată ○ cântar de bucătărie Cum se fabrică? Unturile se topesc la bain-marie și se amestecă cu uleiurile. Uleiul esențial se adaugă după răcirea compoziției. Proprietăți Acest unt exotic de corp este un adevarat “cocktail” de substanțe naturale active. antioxidant și antiaging. squalane. cu rol regenerant. acest unt aduce și un aport important de fitosteroli. În plus. polifenoli. Mod de utilizare De preferat. Prin combinarea unturilor bogate în acizi grași saturați și Omega 9 cu uleiuri bogate în acizi grași esențiali (Omega 6 și GALA-acid gamma-linolenic). tretinoin și vitamine.

octobre 2007 “Les huiles végétales : huiles de santé et de beauté”. Sophie Macheteau. and Fragrances. publisher Chronicle Books (May 26. Chantal et Lionel Clergeaud .aroma-shop. Vanina Guet.fiecare ulei sau unt are o fișă tehnică în care este precizată compoziția în acizi grași saturați și nesaturați și alte substanțe active aferentă lotului respectiv (această compoziție poate varia de la un lot la altul) “Pure Skin: Organic Beauty Basics”. éditions Amyris. Barbara Close. Makeup. Toate drepturile rezervate. 2008) “90 recettes de beauté BIO à faire soi-même”. éditions Vigot.Nouvelle édition.ro. 2005) “The Green Beauty Guide”: Your Essential Resource to Organic and Natural Skin Care. . Julie Gabriel. Hair Care.Bibliografie Documentația de la furnizori. publisher HCI (September 8. 2003 Copyright © 2010 www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful