Nimic nu bate Facebook

La nivel mondial, Facebook are peste 400 milioane de utilizatori. În România, există mai bine de un million de conturi active. Twitter vine din urmă cu mai bine de 100 de milioane utilizatori. Re eaua socială de 140 de caractere numără în România aproximativ 50.000 de utilizatori. Aproximativ 22% dintre utilizatorii de internet din mediul urban folosesc zi de zi re elele de socializare, arată un studiu realizat în martie anul acesta de firma de cercetare 360insights. E aproape un clişeu să spui că re elele sociale au monopolizat internetul. Dacă nu ar fi existat YouTube, Facebook sau Twitter am fi auzit de Justin Bieber abia peste doi ani. Când vine vorba de apari ii în presa autohtonă, Facebook este imbatabilă. În ultimele trei luni a înregistrat mai bine de 5.100 apari ii , grupate în 2.779 de subiecte din presa autohtonă. Interesant este faptul că, adunate, men ionările din media ale Twitter şi YouTube nu depăşesc men ionările Facebook. Twitter de ine pozi ia a doua cu 3.200 de apari ii în media româneşti. În ciuda faptului că în România există aproximativ 5,8 milioane de utilizatori de Yahoo Messenger şi o istorie îndelungată a brandului

Website: www.mediaiq.ro Email: contact@mediaiq.ro web: www.mediaiq.ro

1/1

grupate în 450 de subiecte. mai bine de 70% din articolele care men ionează numele acestor companii apar in domeniului IT&C.ro Email: contact@mediaiq.ro 2/2 .mediaiq. compania a înregistrat în presa autohtonă doar 766 de apari ii. Ultimul loc este de inut de MySpace. cu pu in peste 300 de men ionări. Topul celor mai mediatizate companii online (retele sociale) Website: www.mediaiq. Firesc. o re ea mai pu in popular jurnaliştilor autohtoni.Yahoo.ro web: www.

ro web: www.mediaiq.ro Email: contact@mediaiq.mediaiq.ro 3/3 .Share of Voice Comparativ– companii online Website: www.

mediaiq.ro 4/4 .Analiză evolutivă – Share of Voice Website: www.mediaiq.ro Email: contact@mediaiq.ro web: www.

o variantă românească a YouTube. men ionările HI5.ro 5/5 . platforma-comunitate de video sharing Trilulilu. De exemplu.mediaiq. Adunate. Topul celor mai meditizate companii online Website: www.ro şi Neogen depăşesc cu pu in apari ii MySpace în presa autohtonă.ro Email: contact@mediaiq. Tpu. grupate în 44 de subiecte în cele 780 surse media pe care le monitorizeaza MediaIQ. Trilulilu.ro web: www.Nu de aceeaşi notorietate beneficiază re ele sociale şi companiile online autohtone. Tpu.mediaiq.ro de ine ultima pozi ie cu doar 20 apari ii. a avut în ultimele trei luni doar 62 de apari ii.

Share of Voice Website: www.mediaiq.ro web: www.mediaiq.Analiză comparativă .ro Email: contact@mediaiq.ro 6/6 .

Analiză evolutivă – Share of Voice* • Analiza a fost realizată pe trei luni.ro web: www.ro 7/7 . evolu ia articolelor fiind făcută pe săptămâni.mediaiq.ro Email: contact@mediaiq. Website: www.mediaiq.

de la bloguri la siteurile celor mai importante televiziuni.ro web: www. O altă companie în vizorul ziarului este Twitter. Hotnews şi Evenimentul Zilei.mediaiq. Când vine vorba de presa na ională topul este condus surprinzător de cotidianul Puterea.mediaiq. Cotidianul este urmat de Adevărul.Pentru că MediaIQ monitorizează 780 de surse media. e firesc să vorbim despre cele mai active publica ii. cu peste 600 de articole. la locale.ro 8/8 . Cele mai multe materiale publicate de acest ziar privesc re eaua de socializare Facebook. Topul celor mai active cotidiene na ionale Website: www.ro Email: contact@mediaiq. de la cotidiene na ionale.

Twitter şi YouTube.mediaiq.ro 9/9 . Mai bine de 60% din articolele monitorizate se încadrează în domeniul "Vedete-Monden” (lansări de videoclipuri.mediaiq. imagini. etc). O explica ie ar fi faptul că legătura dintre aceste re ele sociale şi lumea mondenă este destul de strânsă.ro Email: contact@mediaiq. urmată de Cancan (333) şi Click (132). Ponderea celor mai active tabloide Website: www.Surprinzătoare este şi acoperirea mediatică a tabloidelor din România. În vizorul celor trei tabloide au fost Facebook. anun uri de concerte. Libertatea este ziarul cu cele mai multe articole în care numele companiilor online a fost men ionat (384 materiale).ro web: www.

publica ie editată de grupul Intact a avut o evolu ie slabă în acest domeniu (28 articole).ro web: www. Mare parte din aceste materiale (24) priveau compania Yahoo. Topul celor mai active publica ii de business Website: www. Financiarul.ro Email: contact@mediaiq.mediaiq. Daily Business este publica ia care conduce topul cu 164 de articole în care au fost men ionate numele celor noua companii online (re ele sociale).Acoperirea mediatică din partea publica iilor de business este destul de modestă.mediaiq.ro 10 / 10 .

ro 11 / 11 . dar şi variantele online a 16 televiziuni na ionale şi patru posturi radio.ro Email: contact@mediaiq.ro web: www. siteuri generaliste şi specializate.Monitorizarea MediaIQ a fost realizată în perioada 11 iulie – 12 pctombrie 2010 şi a inclus 780 de surse media. Analiza cuprinde variantele online ale celor mai importante cotidiene na ionale şi locale. bloguri.mediaiq.mediaiq. Lista surselor monitorizate o găsi i aici. Website: www.