SEKOLAH MENENGAH SAINS KEPALA BATAS PERANCANGAN STRATEGIK PELAN TAKTIKAL

Strategi : ST3 - Penyediaan modul-modul P&P yang lebih mudah dan khas untuk pemahaman konsep setiap matapelajaran PMR dan SPM Bil Program/Projek Tjawab Tempoh/H ari Sepanjang Tahun Kos/ Sumber RM 3000 PIBG dan Sekolah Output Indikator Prestasi (KPI) Pencapaian dalam setiap ujian modul, ujian kemajuan dan peperiksaan Pencapaian dalam setiap ujian modul, ujian kemajuan dan peperiksaan Pelan Kontigensi Perkembangan Staf satu atau dua hari menyiapkan semua modul. Pengumpulan soalan, analisis soalan lengkap dan menjilid jadikan modul mengikut tahun.

1

2

Menyediakan Modul setiap konsep untuk pelajar dan guru. Termasuk persembahan Power Point. Menyediakan Modul soalan kertas 1,2 dan 3 dengan mengumpul koleksi soalan Percubaan dari Negeri-Negeri seluruh Malaysia untuk kegunaan dalam kelas.

Semua Ketua Panitia

Penggunaan modul rajah dalam P&P meningkat pemahaman konsep Penggunaan soalan dalam perbincangan kelas meningkatkan keupayaan memahami soalan.

Semua Ketua Panitia

Sepanjang Tahun

RM 2000 Sekolah

Strategi : ST2 - Meningkatkan penguasaan subjek sukar Matematik Tambahan, Fizik, Biologi dan Kimia melalui program berikut Bil Program/Projek Tjawab Tempoh/H ari Septembe r dan Oktober Kos/ Sumber RM 8000 PIBG dan Sekolah Output Indikator Prestasi (KPI) Pelajar dapat meningkatka n penguasaan topik sukar dengan mengetahui kaedah yang lebih mudah. Mempunyai kesedaran dan mengubah sikap bagi pencapaian lebih cemerlang Pelajar dapat meningkatka n penguasaan topik sukar dengan mengetahui Pelan Kontigensi Pelajar akan berkampung selama 2 hari untuk Kem ini.

1

Easy Maths

Semua Guru Matematik Tingkatan 4 dan 5

Pelajar dapat menguasai topiktopik sukar dan tertentu dalam subjek matematik tambahan. Motivasi, teknik belajar, Kekuatan dan disiplin diri, Pengurusan masa, teknik menjawab dan peluang kerjaya . Pelajar akan didedahkan dengan kaedah mudah dan menarik menghafal istilah biologi

2.

Kem Fizik/Summer Camp

Ketua Panitia

Cuti Sekolah Pertengah an Semester (3 hari, 2 Malam) Cuti Pertengah an Tahun

RM 1000 PIBG dan Jabatan Sains

Kem Fizik dalam bentuk perkhemahan atau tempat di luar sekolah.

3.

Biology Back To Nature

Ketua Panitia

RM 3000 PIBG dan Sekolah

Pelajar akan berkampung selama 2 hari untuk Kem ini.

Ketua Panitia Pelajar lebih banyak perbincangan dengan guru. Program secara online akan dilaksanakan. Strategi : ST4 . Pengurusan masa. Strategi : ST1 .2 dan 3 MGC dan Ketua Panitia Mei . Program Prefect Score siri 1 dan 2 MGC dan ketua Panitia Ogos. 1 Kem Semarak A Siri 1.000 PIBG Sumbang an Peserta Motivasi.Meningkatkan motivasi pelajar melalui kerjasama luar. Pengurusan masa. Program Back To Basic Chemistry Ketua Panitia Cuti Sekolah Pertengah an Semester (3 hari. Kekuatan dan disiplin diri. ceramah dan bengkel akademik Bil Program/Projek Tjawab Tempoh/ Hari Cuti Sekolah (3 hari. 2 dan 3 MGC dan Ketua Panitia 2. teknik menjawab dan peluang kerjaya . kaedah yang lebih mudah. Bil Program/Projek Tjawab Tempoh/H ari Januari hingga Oktober Kos/ Sumber RM 18000 PIBG Output Indikator Prestasi (KPI) Pencapaian dalam setiap ujian kemajuan dan peperiksaan meningkat.4. Kekuatan dan disiplin diri. teknik belajar. Pelan Kontigensi Kelas Tambahan berbentuk praktikal/projek amali 1 Kelas Tambahan Panitia / PIBG Terancang untuk Tingkatan 3 dan 5 Penggunaan Semua kemudahan sepenuhnya. . Mempunyai kesedaran dan mengubah sikap bagi pencapaian lebih cemerlang Kem Kimia dalam bentuk perkhemahan atau tempat di luar sekolah.000 PIBG Output Indikator Prestasi (KPI) Mempunyai kesedaran dan mengubah sikap bagi pencapaian lebih cemerlang 100% berlaku peningkatan dalam keputusan akademik bagi pertengahan tahun dan kedua-dua percubaan SPM Pelajar akan mahir dalam memenuhi kehendak soalan Pelan Kontigensi Kem Semarak A dalam bentuk perkhemahan atau tempat di luar sekolah. teknik menjawab dan peluang kerjaya . 2 Malam) RM 1000 PIBG dan Jabatan Sains Motivasi.Kelas tambahan Panitia / PIBG yang lebih terancang dengan bimbingan semua guru. 2 Malam) Kos/ Sumber RM 200. Perkongsiaan Pintar Siri 1. teknik belajar. Memantapkan lagi teknik menjawab dan bertukar-tukar pandangan dan idea dengan sekolah berdekatan 3. September dan Oktober RM 3000 PIBG Meningkatkan penguasaan pengetahuan pelajar dengan menjawab soalan-soalan dalam prefect score tahun Program akan dilaksanakan dalam kelompok kecil. Julai dan Oktober RM 10.

2008-2011 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful