Linia Peluzei

FCD SUD nr 2. 18 august 2007

Astia suntem!

peluza_sud_dinamo@yahoo.com

www.tenisclub.ro/ultras-tei/sud.html

www.dinamo-online.net/gallery2/v/Suporteri/Sud_0/

Buna seara, Cainilor. In acest al doilea numar al “foii” noastre vom vorbi despre atitudine, prezenta, motivatie si gestionarea diverselor situatii care apar in viata Peluzei. In 2003, la Sud s-au mutat 17 baieti. Am ajuns intr-un mediu nou, ciudat si diferit de tot ceea ce cunoscusem noi pana atunci. Cele mai mari probleme erau numarul restrans si atragerea fara o invitatie directa a unor oameni care prin gandire si principii sa rezoneze cu noi. Desi ni se parea foarte greu, daca nu chiar imposibil, au aparut astfel de oameni (nu numai cei nemultumiti de situatia tribunei pe care o ocupau). Desi eram acoperiti de orice grup vizitator, desi de cele mai multe ori cantecele noastre nu treceau de sfertul de gazon verde din preajma noastra, cantam 90 de minute si o faceam cu entuziasm. Treptat, oameni care aveau in ei “samanta” de Sudist ni s-au alaturat si impreuna am dezvoltat acest curent si am conturat spiritul de Sudist, un spirit liber, care a reactivat entuziasmul si placerea de a veni la meciuri. Inmultindu-ne, am capatat indiscutabil o forta care de-a lungul anilor ne-a tinut in viata. Dar aceasta forta trebuie legata de unitate, si nicidecum de numar. Desi ajunsesem sa fim 40 de oameni acasa, au fost deplasari in care am plecat 13 (Zilina), 8(Braila), 5 (Galati, Piatra Neamt), 4 (Iasi), 2 (Cluj). Ca in orice familie, armonia nu era una perfecta – existau disensiuni, certuri, neumultumiri. Insa odata intrati pe portile arenelor, nu mai era loc de diferente si divergente.

Asa cum familiile se reunesc si isi strang randurile pentru o sarbatoare sau pentru un necaz, Sudistii se grupau si deveneau un singur glas, formand un lant uman in care fiecare conta si avea importanta lui. Spiritul Sudist a avut puterea sa sudeze lantul de fiecare data cand o veriga sau mai multe se desprindeau. Ca un exemplu al acestei unitati si armonii incredibile, din falanga Sudista nimeni nu era scos sau retinut. Saream toti pentru unul si unul pentru toti. In deplasarile costistoare, cei care reuseau sa plece primeau ajutor si sprijin din partea celor care nu mergeau. La intoarcerea de pe stadioanele unde avusesem probleme, eram intampinati de cei ramasi acasa cu imbratisari si incurajari. Organizarea noastra nu a constat niciodata in obligatie, ci doar in daruire, devotament si simt al datoriei. Mult timp, la Sud nu a existat o suma fixa pentru mesaje si coregrafii. Fiecare dadea cat putea si se strangea destul. Ca o continuitate a acestor impulsuri, cu cateva zile inainte de Supercupa, am strans intr-o casca de motor o cheta ad-hoc, care de comun acord a fost pariata pe victoria echipei. Ca o expresie a credintei nebune, incepand din acest weekend, cativa “sonati” isi vor sfida norocul, in neconcordanta cu cel de care avem mereu parte la tragerile la sorti, si vor juca 6 numere la Loto. Suntem siguri ca intr-o zi vom defila pe putinele sosele ale Romaniei cu un autocar supraetajat, inscriptionat FCD SUD. Pana atunci…asteptam reportul Loto!

In asteptarea acestui report Loto, pe langa bucurie, nebunie si incredere, pot aparea tensiuni si disensiuni. Spiritul calit al Sudistilor trebuie sa le rezolve, asa cum a facut de-a lungul timpului, dar si la meciul de acasa cu Vaslui ( voci mai putine ca niciodata unite intr-un glas mai puternic ca niciodata) si la Roma (nervi intinsi la maxim si oboseala excesiva, dar prestatie excelenta pe stadion). Pe cat de firesc e sa apara aceste tensiuni, pe atat de anormal e sa persiste. Suntem siguri ca spiritul Sudist din fiecare va receptiona acest indemn si ca nici unul dintre noi nu va ramane in coltul nemultumitilor, care insista fara a reflecta si subliniaza pasiv imperfectiunile. Armonia trebuie pastrata si pe stadion, dar mai ales in viata Peluzei. Suntem siguri ca focul luptelor si al vremurilor grele ne-a calit pentru a rezolva orice situatie umar la umar, astfel incat sa dainuiasca spiritul Sudist si sa straluceasca prin noi lumina Cainilor Rosii pe gazon. Ne-avem pe noi si-avem Dinamo! Dinamo ne-a unit fara sa ne cunoastem, fara sa ne vedem si sa ne stim, Dinamo ne-a “impacat” chiar daca suntem atat de diferiti (mediu social, cultura, muzica, politica), Dinamo ne-a strans de sarbatori si aniversari, Dinamo ne-a trimis sa ne ajutam la zugravit, mutat mobila si la gasit locuri de munca Dinamo ne-a dus la paturile de spital ale unora dintre noi, Dinamo s-a asigurat ca nici unul dintre noi nu se va bucura singur la nunti sau va plange singur la inmormantari. Dinamo e viata, lui Dinamo ii datoram totul si mai avem atat de multe sa-i dam… Uneori ma intreb… daca e de ajuns ce-am facut pentru tine,dar raspunsul vine…ESTI TOTUL PENTRU MINE!