CARNAVAL AL BOSC

De cop i volta el cargol Ramon es troba una papallona molt bonica. La papallona li diu al cargol Ramon que ella té unes ales precioses i de molts colors i, en canvi, la closca d’en Ramon és molt lletja i de color marró. El cargol Ramon li va dir al follet que estava molt trist perquè no tenia vestit per anar al ball i taparse la seva closca.

Quan el cargol Ramon va arribar al ball, tots els animals se’l van mirar i li van dir que la seva closca era la més bonica de totes i que semblava un sol. La papallona es enfadar molt perquè ningú se la mirava.

Llavors va aparèixer un follet molt vell amb una barba blanca i amb un barret amb un cascavell.

El guardabosc ha tingut una idea: enviar una invitació a tots els animals del bosc per celebrar el carnaval. Es farà un gran ball i tothom haurà d’anar disfressat.

El cargol Ramon es va mirar a l’aigua i va veure que la seva closca era brillant i bonica com el sol.

Mentrestant, a la festa, tots els animals miraven la papallona que portava una corona com si fos una reina. La formiga, l’escarabat i la marieta li deien que era molt bonica.

El cargol Ramon està molt content perquè també està convidat a la festa però no sap com vestir-se.

La papallona va marxar pensant que ella era la més bonica de tots els animals i el cargol Ramon es va quedar molt trist i enfadat.

El follet va agafar pintura de color groc i va pintar la closca del cargol.

CARNAVAL AL BOSC
Enganxa les diferents parts del conte al costat del dibuix corresponent per construir tota la història:

CARNAVAL AL BOSC
Escriu allò que deuen pensar o dir els personatges del conte:

FRASES PER COPIAR I ESCRIURE DINS DE LES BAFARADES
Mireu quina corona més bonica que porto. Semblo una reina. Oh! Quina closca més bonica, semblo un sol! Hola cargol Ramon, sóc el follet del bosc. Cargol Ramon, ets el més bonic de la festa. Celebrarem el carnaval i farem un ball. Et pintaré la closca amb aquesta pintura de color groc. Hola cargol, tens una closca molt lletja. Sóc el cargol Ramon i estic molt content perquè aniré al ball. Papallona, ets la més bonica de tots els animals. Tranquil Ramon, jo et faré una disfressa molt bonica. Hola papallona, aquesta closca és la meva casa. Estic molt enfadada perquè ningú no em mira. Estic molt trist perquè no tinc cap disfressa.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful