Az utolsó dal – könyvajánló

Pár hónapja Magyarországon is megjelent Nicholas Sparks, Az utolsó dal című könyve. A fordítást Szabó Ágnesnek, a kiadást a General Pressnek köszönhetjük. A könyv kereskedelmi ára 2900 forint.
A könyv fantasztikus, megható, és változatos írás jellemzi. Nagyon bízom abban, hogy amiért Miley Cyrus és Liam Hemsworth rákerült a borítóra, a tizenéves Hannah Montana fanok is megveszik a könyvet, annak ellenére, hogy nem szeretnek olvasni. Valóban minden korosztálynak csak ajánlani tudom a történetet, mert én olvasás közben tátott szájjal faltam minden egyes sort. A legjobban talán a vége tetszett a hatalmas csattanó miatt. Az események olyan gyorsan bepörögnek a befejezéshez közelítve, hogy szemem ide-oda cikázott, gyorsabban szerettem volna olvasni, és még többet megtudni! Lenyűgöző könyv! Én már az első száz oldalnál a sírás határánál voltam, de a végén már rendesen hullattam a könnyeimet. Mikor befejeztem ürességet éreztem, mintha megszűnt volna valami az életemben. Hiányzott a kifinomult megfogalmazás, a cselekmények ügyes szövődése, és minden erőmmel azon voltam, hogy profitáljak belőle, és hasonló módon képes legyek fogalmazni. A szerző valóban egy kivételes író, irigylésre méltó a tehetsége.

A könyv hátulján egy rövid ismertető található, ami minden „poén” lelövése nélkül felvázolja az alap sztorit:
Nicholas Sparks legújabb könyve egyszerre két ember megható történetét hozza közel hozzánk: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól. Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják. Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmes regény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön. Mint a szerző annyi korábbi könyve, ez a mű is megihlette a mozgókép világát, Miley Cyrus és Greg Kinnear főszereplésével filmvászonra álmodva figuráit.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful