Marketing în telecomunicaţii

Compania RCS&RDS

LUNG ADINA MK, AN 3 GRUPA 333

s-a acutizat in prima parte a acestui an cand UPC si Romtelecom au lansat abonamente cu convorbiri gratuite in retelele proprii sau chiar catre toate retelele de telefonie fixa (cazul UPC) . La ora actuală clasamentul arată aşa: 1. actualul actionar majoritar. care desi au preturi mai mari. In timp ce piata de televiziune prin cablu este o piata matura. Concurenta Remarcam o concurenta crescuta pe toate cele trei servicii de comunicatii: televiziune. imbunatatirea parametrilor tehnici. vom asista in continuare la cresterea vitezelor. furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria. telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil.7 milioane clienţi 2. RCS&RDS 2. in care nu mai exista foarte mult loc de crestere extensiva. internet. internet. cu o experienţă de 15 ani în furnizarea soluţiilor de telecomunicaţii. cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV.RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV. telefonie fixa. UPC 1. Pentru internet. compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă.Prezentarea firmei RCS&RDS a fost infiintata in 1994 de Zoltan Teszari. RCS & RDS este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. Cehia. piata serviciilor de date este in dezvoltare si ritmul de crestere se mentine accelerat. Operatorul de telecomunicaţii are 6500 angajaţi şi dispune de un număr de peste 200 puncte de prezenţă la nivelul întregii ţări. RcS&RDS se confrunta cu o concurenta puternica din partea UPC ROMANIA. telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.de la retelele de cartier pana la jucatorii mari precum RCS&RDS. scaderea tarifelor.ambele miscari fiind luate pentru a mentine numarul de clienti pe cablu si. Slovacia. fac tot posibilul sa fure clienti de la RDS&RCS. om de afaceri din Oradea. Croaţia şi Serbia. Pentru toate pachetele de servicii.2 milioane . Concurenta ridicata de pe piata. Romtelecom si UPC. respectiv. RCS & RDS este o companie modernă. De asemenea RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete. RCS & RDS este totodată unul din cei mai importanţi operatori din regiune. internet de mare viteză Digi Net. sporita anul trecut prin intrarea Romtelecom pe piata de televiziune prin satelit.1. Si pe piata de servicii de acces la Internet exista o multitudine de operatori . telefonie.

dispun de o retea de telefonie fixa si telefonie mobila! Ai doua retele din care poti initia apeluri dar un singur tarif pentru apel. te costa la fel! Poti vorbi de pe oricare dintre ele si nu te costa nimic pentru convorbiri in reteaua Digi fixa si mobila a RCS & RDS! In plus ai cele mai mici tarife pentru convorbiri in restul retelelor fixe si mobile. primesti: . telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil. Telefonia. un pachet de baza cu 40 canale costa 25 lei. un pachet extra cu 59 canale costa 32 lei. de 7lei/luna (inclusiv TVA)! Vei avea. Nu conteaza daca utilizezi fixul sau mobilul.pana la 100 Mbps -cele mai mici preturi pentru astfel de viteze – de la 29 lei/luna (TVA inclus) . pe langa canalele din pachetul pe care ti l-ai ales filme de calitate. Aceleasi tarife sunt valabile si pentru televiziunea digitala. internet de mare viteză Digi Net. Ei dispun de 3 pachete de telefonie : Digi Tel Fix 2 Nelimitat. Romtelecom se apropie de un million. Pentru toate pachetele de servicii. compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă. Digi Net Fiberlink este internetul de mega-viteza la mini-pret tinand cont de preturile concurentei pentru ca ai : -cele mai mari viteze de transfer pe care ti le poate oferi cineva . la un pret competitive. televiziune . cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV. mixul de marketing Pretul si produsul RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete. De asemenea ai : trafic nelimitat si conectare gratuita si pachete gratuite si preturi reduse pentru servicii de telefonie fixa. 2. cea mai tare oferta de telefonie fixa! Cu numai 2 euro lunar (fara TVA). In ceaa ce priveste televiziunea prin cablu.3. telefonie mobila. pachetul de baza poate fi completat cu programul HBO.

8 centi/minut catre operatorii de telefonie mobila. pe fix (Digi Tel) si pe mobil (Digi Mobil) . RCS&RDS a lansat oferte adaptate cerintelor lor. un pachet foarte avantajos este la 59 lei. Iar pentru 10 lei in plus ai si internet mobil. Compania a lansat internetul mobil cu cele mai ieftine preturi pe piata. Digi Mobil. Digi Tel Zero este un pachet de telefonie fixa si mobila. simplu. internet. poti avea: • • • convorbiri de 0. in functie de serviciul deja achizitionat: fie in abonament gratuit sau de maxim 10 lei (inclusiv TVA).01 eurocenti/minut in reteaua fixa si mobila Digi 0. Digi Tel Zero! Pentru un tarif lunar de numai 5 lei** (inclusiv TVA). si televiziune prin cablu sau digitala.23 eurocenti/minut) si Digi Mobil telefon fix cu un discount de 100% al chiriei lunare* mobil • Spania (5 eurocenti/minut) • De asemenea daca esti déjà abonatul lor la servicii de TV sau de internet si poti beneficia de pachetul 2. fie în varianta costuri per trafic. cu cele mai mici tarife de telefonie! puteti vorbi oricand si oricat in reteaua fixa si mobila Digi.2 centi/minut catre retelele fixe ale altor operatori de telefonie fixa . international Pentru a beneficia de internet mobil de 7. . un abonament de telefonie fixa. si ai inclus telefonie fixa si mobila. Pentru clientii companiei. un alt produs avantajos este Digi Mobil Prepaid: cartela preplatita pentru voce si internet mobil de la RCS & RDS Tarife: -1 cent/minut = in toata reteaua Digi. Digi Tel Asociat.• • • convorbiri nelimitate. Romtelecom si UPC 1 eurocent/minut catre alte retele fixe de la 5 eurocenti/minut catre alte retele mobile si in international.08 euro/minut in restul retelelor mobile nationale RDS&RCS a combinat toate serviciile in mai multe variante si ti le ofera intr-o multitudine de pachete.02 euro/minut in restul retelelor fixe nationale de la 0. De exemplu. De asemenea. respectiv neasociat altor servicii Digi. pentru numai 5 lei (inclusiv TVA)/luna! De asemenea primesti telefonul fix gratuit! Pachetul 3. cu trafic nelimitat inclus trebuie sa platesti doar 4 euro. national -de la 8 centi/minut catre operatorii de telefonie mobila. pe fix si pe tarife preferentiale catre Digi Mobil Italia (3.4 centi/minut in retelele fixe ale altor operatori de telefonie mobila . gratuit in Digi Tel.2 Mbps.

telefonie fixă şi mobilă. Aceasta este prima campanie de imagine facuta de ei vreunui brand. in cadrul careia cine doreste serviciile Digi. în timpul celor 16 luni. • • • • • În cadrul reclamei. se promit 16 luni de servicii gratuite. Incepand cu aceasta luna. el beneficiază gratuit de toate cele patru servicii contractate. dar numai dacă sunt contractate împreună. În josul ecranului. oferta este de patru luni gratuite pentru fiecare serviciu. • • Se pare ca Rds-Rcs au avut parghiile necesare pentru a negocia asta. serviciile TV. Potrivit Consiliului Român pentru Publicitate. "Un calcul corect arată că 4x4 luni gratuite duce la cea mai bună ofertă . se precizează.. are .programe de radio si TV). desi pana acum trustul Pro nu a confirmat difuzarile. de fapt. timp de patru luni. Recent s-a lansat Campania de promovare DIGI – Carcotasii. în urma unei reclamaţii a Romtelecom. telefonie fixă şi mobilă DIGI.Promovare RDS&RCS s-a promovat de-a lungul timpului prin toate mijloacele de informare in masa (ziare. când. Ei folosesc ca metode de comunicare pentru promovarea produselor şi serviciilor publicitatea. internet. vanzarea promotionala. afirmaţia "16 luni de servicii gratuite" completată prin nota de subsol "Ofertă disponibilă la contractarea a patru servicii cu abonament şi valabilă până la 30 iunie 2010" poate crea consumatorului impresia că. platesti MINIM!?. Astfel. că "oferta este disponibilă la contractarea a patru servicii cu abonament şi valabilă până la 30 iunie". internet. RCS & RDS a lansat campania promotionala “ Primesti MAXIM. si vanzarea personala. Pentru familia ta". Vino la sediile RCS RDS şi primeşti luni gratuite la fiecare serviciu nou contractat . clienţii vor primi gratuit.16 luni de servicii gratuite. se arată în spotul difuzat de posturile tv şi de radio începând cu 6 aprilie. pentru ca pana acum nu difuza nimeni un spot care ar fi vrut sa foloseasca imaginea lor la promovare. Este o productie proprie desfasurata prin Hodoronc-Tronc Productions Recent (20 mai 2010) CNA a decis interzicerea difuzării unui spot publicitar RDS.reviste. cu litere mici.televiziune.

extraoptiuni sau servicii asociate gratuit la abonamentul de baza din cadrul promotiei. lucru care se reflecta in modul in care trateaza clientii. Primeste in plus. avand mai bine de 200 de puncte de prezenta. platind pretul pentru pachetele cu beneficii minime. timp de 6 sau 12 luni. Cash la casieriile RCS & RDS sau la ghiseele bancilor partenere -obligatoriu cu factura comision 0% pentru abonatii RCS & RDS. In judetul Cluj au 12 asemenea puncte de prezenta. Totusi. in functie de alegerea sa. respectiv de internet fix la pretul celor mai mici abonamente aferente acestor servicii 2. noul abonat va dispune de pachetele cu beneficii maxime. angajatii se plang de suprasolicitare si de stress. Promotia este valabila pentru cei care incheie contracte pana la 31 decembrie 2010. In prezent operatorul de telecomunicaţii are 6500 angajaţi. fie achizitioneaza pachetele superioare de televiziune. 2. Procese Modalitati de plata 1. 3. RCS & RDS impreuna cu Banca Comerciala Romana pune la dispozitia clientilor sai cea mai moderna si mai rapida modalitate de plata a facturilor pentru serviciile contractate. Abonatii RCS & RDS pot plati on-line . lipsa de punctualitate si seriozitate. Exista numeroase sesizari cu privire la lipsa de eficienta a angajatilor. in 42 orase. Distributie In prezent au foarte multe puncte de prezenta pe intreg teritoriul Romaniei. cu comision 0 (zero) Incepand cu data de 1 august 2010. Personal Anul 2006 indica un numar de 4.rcs-rds. fie primeste primele 3 luni gratuit pentru orice serviciu Digi nou contractat.875 de angajati. In prima varianta. dar s-au efectuat restructurari si concedieri masive.Plata online a facturilor – direct pe web-site-ul www.ro sau din „Contul meu Digi”. ATM-uri/Bancomate ale bancilor partenere On Line.la dispozitie doua optiuni promotionale: 1.

telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil . prin simpla accesare a website-ului www. Totusi avand in vedere ca majoritatea plangerilor au legatura cu serviciul clienti si cu angajatii lor. prin furnizarea unui numar minim de informatii: a codului client si a numarului de factura. ar fi dorit sa nu mai perceapa taxe suplimentare si ilegale. direct de pe www. Multi clienti se plang de calitatea extraordinar de proastă a relaţiei cu clienţii. compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă.ro. cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV.facturile cu orice card bancar VISA sau Mastercard valid. iar aceste doua aspecte pot fi imbunatatite in continuare pentru a-si pastra pozitia de lider pe piata in lupta concurentiala. Un alt aspect ce ii diferentiaza este faptul ca sunt singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete. Avand in vedere ca RDS&RCS are cele mai competive preturi de pe piata.ro.rcsrds. Opinia personală a referitoare la elementele de diferențiere care pot fi/ sunt utilizate de către firmă în lupta concurențială Principalul element de diferentiere al firmei este pretul serviciilor oferite. Acest element al serviciilor de telecomunicatii este foarte important pentru ca poate insemna pierderea clientilor in fata concurentei. Pentru toate pachetele de servicii.rcs-rds. mai mic decat al concurentei. ar fi de dorit sa se ia masuri in acest sens. cum a fost taxa de mentenanta de 5 lei pt telefonie fixa pentru care au fost amendati.. tarifele si pachetele cu 4 servicii au contribuit la castigarea pozitiei de lider pe piata. Plata poate fi efectuata rapid. De asemenea au pachete de servicii foarte diversificate si complexe care pot fi combinate pentru satisfactia clientului. . Asadar. internet de mare viteză Digi Net.

Ar trebui sa se schimbe sistemul de preluare a apelurilor pentru operatiuni de mentenanta si service..ro/articol/IT-C-Tehnologie/71664/RCS-RDS-a-lansat-Internetulmobil-cu-cele-mai-ieftine-preturi-pe-piata.Opinia mea personala este ca RDS desi ofera servicii bune si preturi mici.ro http://www.html .wall-street.ro/slideshow/IT-C-Tehnologie/68377/Online-ul-pe-radarulmarketerilor-din-telecom. In acest sens probabil ar fi nevoie de mai multi angajati pentru a face fata sesizarilor si pentru a se rezolva cu promptitudine.evz.serbanhuidu. (2000).html Olteanu V. Este de neconceput ca pentru o defecţiune sa aştepţi 1 săptămână până binevoiesc cei de la RDS sa apară. Bibliografie www.ro/detalii/stiri/spot-rds-interzis-pentru-publicitate-mincinoasa-895471.rds.ro/2009/campanie-digi-carcotasii/ http://www. are de facut multe imbunatatiri in ce priveste relatii cu clientii. Bucureşti http://www. si sa ti se rezolve problemele operativ.ro/prima-pagina/upc-romania-va-fi-o-concurenta-teribila-3048652/ http://www. in special departamentul de relatii cu clientii pentru a observa mai usor care sunt punctele slabe ale afacerii.wall-street. Teorie şi practică. Marketingul serviciilor. O metoda prin care compania ar putea sa verifice seriozitatea si profesionalismul angajatilor ar fi sa apeleze la servicii de tip mystery shopping pentru monitorizarea angajatilor din anumite departamente.html http://www. Uranus.zf. ediţia a doua.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful