MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA

www.perfectslim.ro - 1

MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA

MENTINEREA GREUTATII IDEALE POZITIONARE MENTALA

www.perfectslim.ro - 2

MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA

Toate drepturile rezervate. Nici o parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusa sau redistribuita sub nici o alta formă fără permisiunea prealabilă scrisă a editorilor. Vă rugăm să reţineţi că o mare parte a aceastei publicaţii se bazează pe experienţa personală. Deşi autorul şi editorul au facut incercari, rezonabile pentru a realiza acurateţea conţinutului aceastei carti, nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru erori sau omisiuni. De asemenea, ar trebui să utilizaţi aceste informaţii cum considerati de cuviinţă, şi asumandu-va propriile riscuri. Situaţia dumneavoastra nu poate fi exact adaptata la exemplele ilustrate aici, ar trebui sa ajustati informaţia şi recomandările în consecinţă. Orice mărci comerciale, mărci, servicii, nume de produse sau caracteristici numite sunt asumate a fi proprietate personala şi sunt utilizate numai ca referinţă. Nu există nici o aprobare implicită pentru utilizarea lor. Nimic din această carte nu este destinat a înlocui simţul comun, juridic, medical sau consiliere profesională de altă natură ci are menirea de a informa cititorul.

www.perfectslim.ro - 3

MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA

Cuprins

Cuvant inainte Capitolul 1: Mintea Capitolul 2: Corpul si sufletul Capitolul 3: Emotiile Capitolul 4: Mancarea Capitolul 5: Exercitiile Apendice A: Motivatia

www.perfectslim.ro - 4

MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA

CUVANT INAINTE
In anul 2009, 63% din populatia adulta americana era fie supraponderala fie obeza. Chiar infricosator este faptul că numărul copiilor supraponderali sau obezi este raportat la 30%. Ca societate suntem din ce in ce mai nesănătosi şi crestem o întreagă generaţie de copii care vor avea durata de viata mai scurta din cauza obezităţii. Aceste fapte m-au obligat să utilizez cunoştinţele câştigate din propria pierdere in greutate pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu putinta. Mă inspaimanta sa vad că ne sinucidem doar mâncând şi vreau să ajut si sa motivez pe oameni să se schimbe. Eu intenţionez ca această carte să fie un instrument pentru a vă aduce pe calea buna in a reusi sa pierdeti în greutate, dar fiind sănătosi şi fericiti. Aceasta carte pune accent pe faptul ca va ofera cunoştinţe, sfaturi, cele mai bune practici pentru a pierde în greutate şi pentru a va mentine. Aceasta carte vă va ajuta în căutarea de solutii pentru pierderea în greutate, deoarece a fost scrisa de cineva care si-a schimbat cu succes mentalitatea, raspunsurile emotionale, obiceiurile alimentare, a pierdut in greutate şi si-a schimbat viaţa in mod esential. Acel cineva sunt eu. Sfaturile şi informaţiile pe care am să vi le prezint în această carte vin din experienta mea personal. Vă voi conduce prin procesul mental şi fizic al pierderii în greutate, şi împărtășindu-vă experiența mea vă voi da puterea şi cunoştinţele pentru a avea succes în propriile obiective de pierdere în greutate. Vreau sa aveti succes în dorința de a avea sănătate şi fericire. De aceea am inclus o secţiune de citate pline de inspiratie la sfârşitul acestei cărţi.
www.perfectslim.ro - 5

sau orice alt aşa-numit "expert". Scopul meu este acela de a inspira şi a motiva cât mai mulţi oameni cu putință pentru a reuși să slăbească. Va funcţiona și pentru tine? Nu neapărat. vei vedea rezultatele De ce am scris această carte? Am scris această carte pentru un motiv simplu: acela de a-i educa pe alţii cu privire la strategia de pierdere în greutate care a funcționat pentru mine.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Aceste citate au menirea să vă inspire şi să vă motiveze. www.perfectslim. ca și tine. medic. Daca vrei sa ai success în ceea ce privește pierderea în greutate trebuie să crezi mai întâi în tine şi să crezi că poți să o faci.ro . Eu nu pot garanta pentru că aşa cum ştim cu toţii. din ceea ce a funcționat pentru mine. Dar ceea ce cred totuşi este că. tehnica şi abordarea mea în ceea ce privește pierderea în greutate vine din experienta mea personală. Sunt o persoana.6 . Aş vrea să pot spune că garantez fără nici o urmă de îndoială că. Totuși. dietetician. dacă vă angajați complet în acest proces. ceea ce am într-adevăr este experiența care m-a transformat în ceea ce sunt şi m . fiecare corp este diferit şi nu sunt două corpuri care să funcționeze la fel. Aşa cum am spus. veţi începe să și pierdeți în greutate. care a luptat cu greutatea.a făcut să ma simt calificat să scriu despre pierderea în greutate. de îndată ce veți termina de citit această carte. Întregul procesul spre succes se află în mintea ta. Permiteţi-mi să fac o primă mărturisire personală: Nu sunt un profesionist. dacă crezi în tine şi în capacitatea ta de a pierde în greutate și dacă urmezi metodele mele. Pierderea in greutate este un proces dificil şi vreau să fiu o forţă pozitivă pentru schimbare.

cat de greu este să se înceapă procesul de slăbit. Se continuă într-un ciclu perpetuu de supraalimentare şi obezitate. vina. Dar spre deosebire de unii scriitori profesionişti care au scris pe această temă a greutății. O parte a controlului de rutină a fost să-mi facă un test de sânge standard. Eu nu-mi pot aminti de câte ori în ultimii cincisprezece ani mi-am planificat să fiu în forma. Scopul pare atât de departe și greu de atins încât te simți copleşit şi dorești să renunţi chiar înainte de a începe. Nu am fost orb și am văzut că a trebuit să cumpăr pantaloni din ce în ce mai mari în fiecare www. eu am trăit această experienţă. Eu înțeleg cu adevărat. Am amânat să fac analiza de sânge cât mai mult timp posibil. îndoiala şi lipsa de încredere în sine care merg mână în mână cu “a fi supraponderal”. Pentru mine. Am fost ca într-un roller coaster în ceea ce privește a lua şi a pierde în greutate timp de ani de zile.perfectslim. La un moment dat trebuie sa te opresti să mai gândești negativ şi să faci o schimbare. nemaiavând energia necesară pentru a pierde în greutate.7 .MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Pierderea în greutate și schimbarea în viață. Am înţeles durerile şi frustrările. umilința. când m-am dus la doctor pentru un control de rutină. și am renunțat chiar înainte de a începe. Sau te uiţi în oglindă şi nu poți să te imaginezi că ajungi vreodată să-ți atingi obiectivul și în consecință te simți descurajaţ şi din nou renunți chiar înainte de a începe. Ştiam că o dată cu trecerea anilor greutatea mea a crescut în mod constant. Ştiu. sau eram prea deprimat din cauza obezității mele. deoarece mi se părea prea dificil. timpul pentru o schimbare a început în noiembrie 2009. de asemenea. Renunţarea este cel mai ușor lucru pe care să îl faci. Suişurile şi coborâşurile au fost dramatice.ro .

infarctul miocardic. Din fericire nu aveam încă diabet zaharat. oamenii care mă văd mă întreabă mereu: "Cum ai făcut asta?" Asta e marea întrebare. Cand mi-am început călătoria. greutatea pe care mi-am propus să o ating părea un ţel imposibil de atins. așa cum sunteți multi dintre voi am continuat să neg acest lucru. în familia mea a fost doar o chestiune de timp. Rezultatele testului mi-au deschis ochii şi m-au adus de la negare la realitate. Bolile de inima.perfectslim. Era dificil să văd luminiţa de la capatul tunelului. Noi ne clădim obiceiuri şi ne formăm o rutină în fiecare zi şi eliminarea acestora nu este un lucru uşor de făcut. La treizeci şi trei de ani eram pe o pista rapidă îndreptându-mă spre moarte. Cum am facut-o? Oamenii vor să ştie care-mi sunt "secretele" şi "trucurile". cu excepţia faptului că sunteți încă la faza de negare şi evitare a unor adevăruri inevitabile. Când mi-au sosit rezultatele. ceea ce mi s-a spus.ro . dar in ceea ce priveşte diabetul zaharat. Ele nu vor fi uşoare nici pentru voi. accidentul vascular cerebral mă ameninţau. Dar a trebuit să cred că pot să o fac. puteţi ghici. După ce am primit rezultatele la teste m-am uitat mai mult la mine şi am decis să fac unele schimbări. Dar dacă te angajezi complet. Am fost obez. vei vedea rezultatele şi îţi vei atinge obiectivele. vreau să spun dacă într-adevăr crezi în schimbare şi în tine. ale trigliceridelor şi hipertensiune arterială. Am decis că merit să trăiesc o viaţă mai sănătoasă şi mai fericită. Schimbările pe care le-am făcut nu au fost uşoare. deoarece dimensiunea taliei mele tot creştea. Am avut valori crescute ale colesterolului. Din moment ce mi-am atins obiectivul şi am ajuns la greutatea dorită. www. Dar.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA an. Nu am acceptat pe deplin că nu sunt sănătos. Dacă nu veţi înceta să negați faptul că nu sunteți sănătoși şi nu veți recunoaște că aveţi nevoie de ajutor.8 . Riscam foarte mult şi riscam cu viaţa mea. nu veţi fi capabili să reuşiți să pierdeți în greutate. probabil. Ele sunt probabil similare cu ceea ce li s-a spus mulora dintre voi sau vi s-ar fi spus daca le-ati fi facut.

Procesul este surprinzător de simplu. Voi discuta aceste subiecte. veţi descoperi că este adevărat. De îndată ce am descoperit cum să-mi aliniez mintea. Nu vă faceţi griji. de asemenea. din proprie experienţă şi să vă spun ceea ce a funcţionat pentru mine şi ceea ce cred că poate funcţiona şi pentru voi. nu este un proces uşor.MINTEA Pierderea în greutate şi schimbarea din viaţa mea. Dar cum am spus. dar poate dura luni în functie de cât te străduieşti şi cât de multe kilograme trebuie să dai jos. şi veţi învăţa cum să vă schimbaţi şi veţi începe procesul de creare a unei vieţi mai fericite. Prima lecţie pe care o voi spune este că nu există secrete şi nu există trucuri. corpul şi spiritul cu sănătatea şi greutatea. Motivul poate fi şocant la început dar pe măsură ce citiţi şi şi vă gândiţi la el. Pregătiţi-vă pentru că în primul capitol pe care am de gând să vă spun de ce sunteţi supraponderali. De asemenea. despre alimentaţie şi exerciţii. Este un proces de schimbare a întregii vieţi. de asemenea. www. pierderea în greutate şi atingerea scopului nu îţi va lua o viaţă.perfectslim.9 . Voi vorbi. o schimbare care este menită să dureze tot restul vietii tale. mai sănătoase. Cel mai bun loc pentru a începe această carte este să căutaţi în interiorul vostru şi să aflaţi rădăcina factorilor mentali şi emoţionali care ne-au condus la obezitate. nu este un process care se petrece peste noapte. totul s-a schimbat. Este.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA CAPITOLUL I .ro . În această carte vă voi arăta aspectele mentale şi emoţionale ale pierderii în greutate.

Dar ceea ce nu gândim adesea este modul în care folosim minţile noastre şi toate lucrurile pe care suntem capabili să le realizăm în cazul în care ne concentrăm asupra lor. " -Napoleon Hill Puterea minţii Cred ca ceea ce luăm ca atare este puterea minţii umane. Păstrându-ne mintea concentrată. rămânând conştienţi cu privire la gândurile noastre.10 . putem canaliza puterea minţii pentru a crea viaţa şi fericirea pe care o căutăm.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA "Orice poate concepe mintea omului va putea obţine dacă va crede în asta.perfectslim. www. Acest concept ar putea părea ciudat sau derutant acum. dar prin capacitatea mea de "a-mi schimba literalmente mintea " am fost în stare să-mi reprogramez creierul şi să pierd în greutate în mod eficient.ro . Ştim din ceea ce am fost învăţaţi în scoala faptul că creierul este un organ capabil de lucruri uimitoare.

nu? Acum. fiecare gând pe care îl aveţi. Suntem nefericiti. ai cheltuit putin din energia ta adică o parte din cei 100 $ cu un gând negativ. Pe ce vreţi să cheltuiţi energia? Dacă într-adevăr v-aţi trezi cu 100 dolari în buzunar în fiecare zi pe ce i-aţi cheltui? Aţi ieşi să cumpăraţi o mână de buruieni sau un sac plin de gunoi? Bineînţeles că nu aţi face asta. în special în acest capitol mă refer la energia mental. Te duci la baie şi te uiţi în oglindă şi gândeşti: Urăsc modul în care arăt. de multe ori stai şi îţi pui întrebări de genul. "De ce nu pot fi slab ca el sau ca ea? " Cheltuim foarte multă energie fiind supăraţi pe noi înşine şi pe greutatea noastră. fiecare alegere pe care o faceţi. www. sau cei $ 100. Modul în care ne alegem să utilizăm energia ajută la determinarea gândurilor noastre. Te trezeşti dimineaţa cu energie proaspătă care aşteaptă să fie cheltuită.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Cum ne cheltuim energia mentala Când vine vorba de greutatea noastră.11 . Felicitări. Când vorbesc despre energie. frustrati. cheltuieşte o parte din energia voastră. şi începem să ne întrebăm de ce suntem în felul în care suntem. este că noi niciodată nu găsim într-adevăr răspunsul. spun că nu este o resursă infinită.perfectslim. o întrebare îmi apare întotdeauna în minte: "De ce?". şi. Imaginaţi-vă că valoarea energiei pe care o aveţi în fiecare dimineaţă când vă treziţi este egală cu a avea 100 de dolari în buzunar. imaginaţi-vă că fiecare acţiune. Deci. Dar cea mai mare problemă cu irosirea acestei energii din întrebarea "de ce". Asta ar fi un mod teribil de a cheltui banii. Avem o cantitate limitată de energie pe care o putem folosi în orice fel pe care-l găsim de cuviinţă. de ce ne petrecem energia noastră mentală pe echivalentul gunoiului? Permiteţi-mi să vă explic ceea ce vreau să spun.ro . Nu e rău. acţiunilor noastre şi în cele din urmă cursului vieţii noastre. Gândiţi-vă la energie ca la o valută. Deci.

Şi uite aşa se duce şi mai mai multă energie. În acest fel cheltuieşti mai multă energie mentală.si tot ceea ce ai cumparat este negativism si autoinfrangere.12 . aşa că începe sa-ti cheltuiesti energia cu noi gânduri. negativitatea devine mai puternică şi vei continua acest ciclu. E prea mult de muncă.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Apoi. nu mai pierde energie. începe sa te concentrezi pe lucrurile care iti plac in ceea ce te priveste. Apoi începe sa te gândesti la lucrurile pentru care esti recunoscător şi la ceea ce vrei sa realizezi. Cu cat iti concentrezi si mai mult atenţia pe cum arati fizic in acest moment.arăt groaznic în acest costum. Pe masura ca cheltuiesti si mai mult din energia şi atenţia ta cu acest tip de gândire. În loc sa te concentrezi pe lucruri de care nu esti mulţumit . Când începem să schimbăm modul în care cheltuim energia mentala vom incepe sa ne antrenam astfel incat mintea sa se concentreze asupra lucrurilor pozitive pe care le dorim în viaţa în loc sa zabovim pe lucruri negative care nu vă plac. O voi face mai târziu. Cumparand toata aceasta negativitate şi aceste gânduri de auto-înfrangere nu ti-a adus nimic bun până acum.ro . Deci. şi cât de mult nu iti place cum arati.banii din viata ta. Nu sunt prea în formă să mai fac exerciţii. www. cu atat mai mult continui sa fii prins în aceasta unica imagine despre tine. acţiuni noi şi vei obţine rezultate noi.perfectslim. te îmbraci si în timp ce îţi pui hainele pe tine te gândeştii: Sunt atât de gras. Dar ce cumperi cu banii? Pierderea în greutate şi schimbarea din viaţa ta Poate mai târzi u pe parcursul zilei te vei gândi să faci nişte exerciţii dar începi să gândeşti: Nu am timp.

de asemenea. Dar imediat ce mi. Tu nu poti evolua ca persoană şi nu iti poti schimba viaţa dacă esti condiţionat să te concentrezi pe trecutul tău şi nu te uiti sa-ti creezi un viitor mai fericit." Acestea sunt declaraţii intru totul diferite faţă de cele avute si luate anterior. la aceste declaraţii puternic pozitive te pune pe un nou drum interesant in scopul pierderii in greutate De ce eşti supraponderal? Deci. astfel încât nu trebuie să va mai petreceti timpul gândindu-va la asta. " Spuneam. Dar ceea ce faceti în prezent. Si imaginea voastra despre sine vine din trecut. Permiteţi-mi să vă împărtăşesc cum am pus conceptul de energie mental să lucreze pentru mine.13 . "Omule.am dat seama ca am facut ceva gresit am schimbat procesul gândirii mele. vor contribui la formarea dvs. aici este întrebarea care revine mereu: "de ce?" Dar diferenţa este că acum am de gând să vă dau răspunsul la această întrebare. mai sanatos." "Ai în cele din urmă corpul pe care l-ai dorit.pentru un viitor mai bun. ti-ai realizat obiectivul.ro . Dar.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Continuand sa ramaneti in acest negativism veti deveni propriul prizonier al imaginii dumneavoastra despre sine. ai pierdut şaizeci de livre." Iata-ma cumpărand acea negativitate despre care am vorbit. trecerea la un alt proces de gândire. esti atat de gras.perfectslim. Obisnuiam sa privesc în oglindă şi sa spun. după cum puteţi vedea. cum ar fi gândirea pozitiva şi realizarea de schimbări pozitive. www. lucruri cum ar fi: "Ai făcut-o. Asta e incredibil." "Sunt atât de mândru de tine pentru ca ti-ai atins obiectivul. Am început să ma uit în oglindă şi sa zâmbesc şi mi-am spus: "Wow.

situatii şi evenimente sunt toate www. şi nu.14 . nu este nimeni de vina – nici macar tu. Nu este bazat pe acţiunile nici unei alte persoane din viaţa ta.perfectslim. Eşti gata pentru răspuns? Esti supraponderal deoarece asa alegi să fii. Lasa chestia asta deoparte pentru un minut. Sunteţi supraponderal pentru că aţi ales să fiti asa. Dar când vine vorba de greutatea noastră nu este atat de complicat. Ce gânduri va trec prin minte acum? Crezi ca sunt nebun? Crezi că am greşit? Amintiţi-vă. De cele mai multe ori facem alegeri fara sa ne dam seama ca le facem." "Sunt supraponderal pentru că am fost întotdeauna asa" Adevărul este că nici unul dintre răspunsurile pe care le gasim nu sunt adevăratul răspuns la întrebarea. Cum reacţionati fata de oameni. găsim chiar pe cineva pe care sa dam vina." "Sunt supraponderal pentru că părinţii mei au divorţat şi m-a durut asta " "Sunt supraponderal deoarece sotul/ soţia m-a parasit. reacţiile emoţionale şi dorintele emoţionale declansate sunt o mare parte din viaţa noastră. şi modul în care avem de-a face cu ele are un impact asupra faptului de ce suntem in felul în care suntem. "Sunt supraponderal pentru că părinţii mei erau supraponderali. uneori. Emoţia. sau a unor declansatori emotionali (pe care ii vom trata într-un capitol ulterior). am trăit acest lucru eu însumi şi m-am schimbat pentru că am ajuns la aceasta concluzie. Fiecare acţiune pe care o efectuam în fiecare minut al vieţii noastre se bazează pe alegerea pe care o facem. "De ce sunt supraponderal?" Aceste răspunsuri sunt cele pe care le-am formulat pe baza emoţiilor. Aceste alegeri sunt inconştiente Ne petrecem mult timp acţionand inconştient şi facand cheltuieli de energie in mod inconştient. Unul dintre cele mai mari exemple de alegeri inconştiente vine sub forma unei reacţii.ro . Răspunsul este simplu. Aceasta este o declaraţie puternică.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA De multe ori în viaţă ne gândim ca avem un răspuns la această întrebare. Şi chiar în aceste acţiuni inconştiente facem alegeri care ne pot afecta negativ viata. şi.

noi nu ne dam seama că am făcut o alegere şi că există o altă alegere disponibila pentru noi. Da. Evident. ai putea alege sa nu te superi.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA opţiuni. De-a lungul vieţii noastre ne antrenăm să ne comportam in anumite moduri. există factori externi şi declansatori emoţionali la răspunsurile noastre şi reacţiile noastre. Acum. Iată un exemplu de reacţie. La momentul acţiunii sau la momentul reacţiei. Decizia este alegerea ta. fiecare singur lucru pe care il faceti este o alegere. Totul. nu te-aş condamna ca esti furios într-o situaţie de genul asta. Am devenit condiţionaţi să avem comportamente previzibile şi aceste comportamente sunt.perfectslim. dar vom discuta despre acestea în detaliu mai târziu. De aici inainte ai doar alegeri conştiente. vreau doar să deveniti conştienti de faptul că faceti întotdeauna alegeri. şi prin nerealizarea acestui lucru. indiferent de circumstanţele care preced această alegere. de asemenea. Să ne uitam mai atent la ideea de a face alegeri conştiente si la alegerea de a fi supraponderali. Nu există nici un astfel de lucru cum ar fi o reactie inconstienta sau acţiune inconştienta. Corect? Dar ia ghici! De asemenea. A face alegeri.15 . ai alege sa fii supărat pe mine. Amintiţi-vă. sfârşim prin a face alegeri care ne afectează negativ viaţa. predominante în viaţa noastră atunci când vine vorba de sănătatea noastră şi de pierderea în greutate. Este însă o alegere. www. Dacă acum ti-as spune ca esti gras. Dar problema este că noi nu ne dăm seama că facem alegeri.ro . El nu mai există în viaţa ta. Vreau să iei intregul concept de reacţii inconştiene şi sa il aruncaţi. Nu este o reacţie nechibzuită. Ne condiţionam sa reacţionam in anumite moduri la anumiti stimuli. dar vreau să ilustrez cum totul este o problema de alegere.

Alegeţi confortul oferit de multe calorii şi alimentele fast food bogate in grasimi? Asta e alegerea ta.16 . putem vedea cum devenim supraponderali. făcându-vă să stocati excesul de energie pe care ar trebui sa il consumati şi corpul il va transforma in grasime. aceea de a consuma mai multe calorii. alegerea sa-ti gasesti scuze pentru comportamentul tau. Cred ca nici nu iti amintesti toate felurile pe care le-ai mâncat. Deci. scoaterea gunoiului afară şi exerciţii fizice. Ai făcut. Vedeţi puterea actului de a face alegeri? Totul depinde de alegerea facuta. la fiecare petrecere sau reuniune la care te duci te trezeşti mancand (sau abuzand) în acelaşi fel. deoarece s-a transformat într-un obicei www. ai facut o alegere. Aici este un alt exemplu de alegere facuta inconştient si comportament condiţionat: Ai mers vreodată la o petrecere unde există o groaza de produse alimentare şi unde mananci continuu? Poate începi luand niste chips-uri. asta este: alegeţi să mâncaţi mai mult decât are nevoie organismul dumneavoastră. A face alegerea inconştientă de a mânca devine un comportament pe care ne antrenăm să-l urmam. Dupa petrecerea asta ai mâncat deja de două sau de trei ori cantitatea de calorii necesara pe intreaga zi. de cum inainte. un biscuite si inchei totul cu o bucata de tort? Pe toata durata petrecerii.ro . Deci. Aţi făcut o alegere. Privind în continuare la alegerile pe care le facem. Alegeţi să nu faceti exercitii? Da. apoi mănânci o cină completă şi aceasta este urmata de o prajitura .MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA La nivelul cel mai de bază suntem supraponderali şi obezi pentru că alegem sa mâncam mai mult decât ar trebui. ştiu. de asemenea. Nici macar nu iti dai seama ca o faci. de fiecare dată când ai luat ceva şi l-ai pus in gura. aveţi un program încărcat şi nu se poate sa gasiti timp pentru prepararea cinei. Dar cum iti dai seama? Ai facut alegeri in mod inconştient şi nu ai ţinut cont de tot ceea ce ai mâncat. hranirea copiilor.apoi veţi mânca unele dintre acele feluri de mancare foarte bune facute in casa şi apoi niste oua..perfectslim.

perfectslim.. vei începe să pui capăt ciclului alegerii de a fi supraponderali. iti asumi responsabilitatea alegerilor tale. trebuie sa ştiti că aveti control asupra mintii voastre şi asupra alegerilor pe care le faceti. Asa ca. Dacă ţineti o prăjitură în mână şi va spuneti ca alegeţi să o mâncati.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Odată ce v-ati dezvoltat obiceiuri comportamentale acestea devin chiar mai greu de schimbat. ca alegeti să mâncati acel lucru. A trai constient Sper că descoperind conceptul de a alege şi alegand sa fiti supraponderali a avut acelaşi impact asupra voastra asa cum a avut si asupra mea. aţi ales să fiti supraponderali. Ceea ce vreau sa spun prin a trai conştient este că nu vă permiteti să faceti alegeri inconştiente. Prin păstrarea conceptului de alegere şi luarea de decizii in mod conştient. Şi dacă veţi continua să va amintiti de fiecare data cand mancati. " În acest sens şi în alegerea de a trăi conştient. "Aleg să mănânc acest lucru. Este nevoie de mai mult de o conştientizare a alegerilor acum că a devenit un obicei. www. Descoperind puterea de a alege şi punand alegerile să lucreze pentru voi în viaţa. vezi tu. deoarece obiceiurile nu sunt nimic mai mult decât repetarea continua a luarii de decizii in mod inconştient. în mintea ta. Nu va permiteţi să reacţionati la situaţii pur si simplu. este un lucru minunat. Data viitoare când pui mancare in gura sa-ti spui.ro . şi alegeti ceea ce mancati.17 . veţi începe cu adevărat sa vedeti exact ceea ce mancati poate pentru prima dată în viaţa voastra. Păstraţi-va mintea concentrata asupra a ceea ce gânditi şi faceti şi reaminti-va constant ca puteti face alegeri. vă promit că va veţi gândi de două ori daca sa o mancati sau nu. deoarece tot ceea ce faci este o alegere. Puneti capăt alegerilor inconştiente pe care le faceti. alegand sa trăiti conştient.

este corpul vostru care va spune dacă faceti sau nu alegerea potrivită. atunci nu ai facut o alegere buna. nu da vina pe tine sau pe oricine altcineva pentru greutatea sau nefericirea ta in ceea ce priveste greutatea pe care o ai. Sau i-ar putea afecta. de asemenea. Ai incredere în el şi urmeaza-l. Pur şi simplu spune:" Sunt responsabil pentru alegerile pe care le voi face. Cum vă afectează alegerea? În cazul în care alegerea adaugă un surplus la ciclul obezitatii tale şi la nefericirea ta.perfectslim. Această senzaţie.ro . si numai voi sunteti aceia care vor afecta cursul vieţii. Sunteţi responsabil pentru modul în care alegerea va va afecta pe voi şi cei din jurul tău. pe alţii. Deci. Când facem o alegere avem adesea un sentiment imediat pentru a stabili dacă facem o alegere bună sau rea. www.18 . atunci ii afectează." Sunteţi responsabili pentru alegerile in ceea ce priveste hrana pe care o consumi. Aveti incredere în voi înşivă atunci când faceti alegeri. Eu sunt responsabil pentru viaţa mea şi calea pe care o ia.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Prin asumarea responsabilităţii pentru alegerile pe care le luati. Facand asa va va face sa va proiectati nefericirea asupra familiei si prietenilor. sau instinct primar. dacă alegerea va cauzeaza mai multa nefericire. ştiţi că veti afecta voi insiva rezultatul alegerilor voastre. De multe ori ne referim la acest lucru ca instinct primar. Cum afecteaza alegerea pe cei din jurul tau? În cazul în care alegerea inseamna scurtarea duratei de viaţă şi scurtarea timpului alaturi de familia şi prietenii tai.

Incerc să slabesc. Voi încerca să fac exercitii săptămâna viitoare. puteţi alege să mâncati alimente sănătoase. Voi încerca sa ma insanatosesc zilele astea.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA A face alegeri mai bune A face alegeri conştiente şi a nu reacţiona pur şi simplu la lucrurile din jurul nostru instinctiv. să va asumati responsabilitatea pentru greutatea pe care o aveti şi sa puneti puterea energiei mentale şi alegererile conştiente de luare de decizii in slujba voastra. că sunteţi conştienţi de alegerile pe care le faceti puteţi începe să faceti alegeri mai bune. Voi încerca să mănânc mâine mai bine. Inceteaza sa mai încerci! www. Atât timp cât suntem conştienti de fiecare alegere pe care o facem şi avem controlul mereu. este primordial pentru a pierde cu succes în greutate.perfectslim. deoarece a face aceste schimbări fundamentale bazandu-ne pe modul în care noi gandim. ne schimbă abordarea completă in ceea ce priveste modul de a mânca şi de a pierde în greutate. puteţi alege să ştiti cat de multe calorii mancati. de asemenea. Am început această carte cu aspectele mentale ale greutatii şi alegand sa fiti supraponderali.ro . Un cuvânt care apare foarte des în vocabularul nostru este "a încerca". Acum.19 . vom fi capabili să depăşim orice facand alegeri mai bune Nu încercaţi să fiti sănătoşi! Fiti sănătosi. Puteţi alege. Puteţi alege să nu abuzati de mancare la petreceri. şi puteţi alege să faceti şi exercitii.

dar poate veti reuşi sau poate nu veti reusi. şi am considerat-o chiar ca fiind o replica puternică în contextul filmului dar nu am aplicat-o niciodată până de curând. oricum.20 . Uitaţi-vă putin la natura. Şi este OK dacă nu reuşiti deoarece doar incearcati. el spune.ro . În film. în timpul unei scene în care Yoda il antreneaza pe Luke Skywalker. Iarba incearca să crească? Păsările încearca să zboare? Nu! Pur si simplu o fac. ceva pe care il controlam cu mintea noastră. Unul dintre lucrurile cele mai profunde pe care le-am auzit vreodată în viata mea vine de la Yoda. Avem nevoie sa incetam sa mai încearcăm şi sa începem să facem. Spunând.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA A incerca si a face este un alt aspect important pentru pierderea in greutate. nu noi.perfectslim. Vreau să scrieţi cuvântul "Incerc!" pe o bucată de hârtie şi apoi o mototoliti şi o aruncaţi la gunoi. de ce atunci. Aceasta este." vă spuneti că de fapt pierdeti în greutate şi aveti success facand lucrul acesta. "Incerca să slabesc. " Pur si simplu replica imi dă frisoane doar scriind aceste cuvinte. De fapt nu o faceai. "Slabesc. Nu există nici o încercare. oamenii ne facem viata mai complicata prin "încercarea" de a face lucrurile in loc să le facem pur si simplu? Eu cred că atunci când vom folosi cuvântul "a încerca" ne acordam de fapt posibilitatea unui esec. fie n-o faci!." vă spuneti că va doriţi să pierdeti în greutate. "Nu mai incerca! Fie o faci. www. Am auzit de multe ori replica aceasta. Singurul motiv pentru care încercam este că ne este frică de fapt să facem ceva. de asemenea. Dar spunand. Înlocuiţi-l cu cuvântul "Fac!". personajul din filmul Razboiul Stelelor: “Imperiul se intoarce”. Totul in natura face ceea ce este destinat să facă Deci.

Dacă noi nu credem cu adevărat că vom reuşi." Dar nu e neapărat vorba de a fi mai slab si mai sanatos lucrul de care se tem. Mi-ar plăcea sa slabesc. programul şi rutina.perfectslim. Prezentul este aici. dacă vă schimbaţi obiceiurile alimentare. Aceasta ne face să ne îndoim de noi înşine. Dar tot ce ştim reprezinta experientele noastre din trecut şi amintirile noastre.ro . Viitorul este locul spre care ne îndreptăm şi ceea ce cream în mod constant. Dar viitorul este de asemenea necunoscut. continuam sa ne retinem in a ne schimba viata. Le este frica de procesul necesar si de necunoscut. Când faci ceva nou in viata. Frica de necunoscut creeaza stres. prin evitarea necunoscutui şi trairea numai a prezentului bine cunoscut. de asemenea.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Teama de Necunoscut O mulţime de oameni răspund la noţiunea de frică în ceea ce priveşte pierderea in greutate prin a spune. toate pentru a va acomoda cu un nou stil de viaţă sănătos. Tot ce ştim cu adevărat sunt lucruri pe care le-am experimentat deja în trecut.21 . pentru că este mult mai confortabil şi ne face sa ne simtim în siguranţă. "Nu mă tem să slabesc. Prin urmare. Eşecul este. Deci. atunci vom începe să ne temem de eşec. dacă ramanem doar la ceea ce ştim. există o mulţime de lucruri necunoscute care urmează să fie luate in considerare. Noi rămânem la ceea ce ştim. chiar acum. ne lipim de trecut şi utilizam prezentul pentru a recreea continuu trecutul pentru că ne este frică de elementele necunoscute pe care ni le rezerva viitorul. sunt o mulţime de elemente necunoscute care sunt luate in considerare. Prezentul este în mişcare constantă pe masura ce ne cream viitorul. Rămânând ataşați de trecutul www. Deci. ca parte a acelui element necunoscut. o parte a necunoscutului. şi ne face să rămânem blocati într-o rutina nesănătoasa.

MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA nostru nu există nici o posibilitate sa putem avansa vreodată în viitor. Creează un nou viitor pentru viața ta. vă eliberați de trecut. Când crezi într-adevăr în tine și în scopul tău nu mai există obstacole în calea ta. www. te-ai eliberat de frica pe care o aveai în ceea ce privește necunoscutul și în continuare nu ai doar intenția de a încerca. Acum alegeti în present să luați decizii noi. Încetați să vă mai agățați de faptul că sunteți supraponderal. Când crezi într-adevăr în ceva experimentezi o senzatie ca și cum greutatea ar fi literalmente luată de pe umerii tăi.perfectslim. Să combinăm ceea ce am învăţat despre a face alegeri cu acceptarea necunoscutului. care vor crea un viitor plin cu lucrurile pe care ni le dorim. Procedând astfel.” Vreau să o și simți. vă veți schimba și veți evolua ca persoană. Orice obstacol pe care îl întrezărești nu reprezintă mai mult decât este: doar îl întrezărești. Nu mai simți presiunea procesului pierderi greutății deoarece știi că vei reuși și nimic nu îți poate sta în cale. positive.ro . suntem liberi să schimbăm totul. vom alege să trăim si cu necunoscutul. Ele nu sunt reale. chiar vei face ceva! Dar crezi în tine? Chiar crezi? Nu vreau sa dai ca și răspuns la această întrebare clasicul “Da. Lasă acea persoană pe care o cunoști să evolueze. Trăind necunoscutul şi acceptând faptul că nu ştim exact ceea ce se va întâmpla sau cum se vor rezolva lucrurile. Crede în tine Până acum ați învățat să luați decizii în mod conștient.22 .Când mi-am incept călătoria de a pierde în greutate am avut un moment aparte chiar la începutul procesului în care chiar am crezut căvoi avea success și îmi voi atinge scopul de a slăbi. pentru că noi nu vom permite acest lucru. Nu este posibil. În acest sens. agățându-vă de trecut. cred în mine.

Alege să îndepărtezi toate obstacolele din calea ta și făcând astfel.23 . Nu cheltui nici măcar o fărâmă de energie cu vreun gând negativ. Cheltuiește-ți energia gândindu-te si acționând în consecință.ro . de vreme ce alegi să reușești și crezi în succesul tău știi că necunoscutul este zona în care se creează succesul pierderii în greutate Tot ce ai știut până în acest punct is îndoială și eșec. Să crezi în tine este de fapt o culme a tuturor principiilor mentale asupra cărora ne-am aplecat până acum. O să o faci. www. Ești liber să reușești.perfectslim. cu gânduri positive în ceea ce te privește și asupra scopurilor tale de a pierde în greutate. Imaginează-te după ce ai slăbit Vă amintiți începutul capitolului când când am menționat lucrurile positive pe care mi le-am spus în oglindă? Fiecare a venit din perspectiva faptului că déjà pierdusem din gretate și îmi atinsesem scopul. Dar.Ceea ce ai știut până acum nu ți-a adus nimic bun în timp ce necunoscutul creează în mod constant viitorul la care ai visat. Închide ochii și imaginează-te mai slab. de acțiunile tale. Alege să fii conștient de gândurile tale. Vei accepta faptul că această schimbare din viață va duce la foarte mulți factori necunoscuți. vei crede în succes.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA O credință adevărată îâi adduce libertate. până acum nu ai făcut decât să te îndoiești de tine. Știi déjà că urmează să reușești. Ești liber să slăbești deoarece nu se mai pune problema dacă ai sau nu ai de gând să o faci. mai sănătos. Fă alegerea de a crede că vei reuși. Este dificil să crezi în tine după ce toată viața . folositoare.Când îți trece vreun gând negative prin cappur și simlu fă-âi mintea să tacă și gândește pozitiv. Făcând astfel vei alege să știi că vei reuși.și mai fericit. Convertește-ți toată energia în energie bună. deci privește în mintea ta și află cum arăți.

decupeză o poză a cuiva cu corpul pe care îl vei afla după ce vei fi pierdut în greutate. Ne imaginam cum ne critica altii si le permitem sa ne infrunte.” Fii mândru de tine că ți-ai atins scopul tău de a pierde în greutate. www. Și când faci acest lucru. Nu te privi cu ochii altor oameni Pe lângă ceea ce ne dă nouă gânduri negative.și concentrează-te asupra ta și a posibilității de a reuși să slăbești . Dacă nu reușești să te vizualizezi. zâmbește. Privește-te numai cu proprii ochi și ai încredere în tine.24 . Pur și simplu ne proiectăm nesiguranța și frica in lume si apoi ni le atragem spre noi insine. îndoiala de sine și neliniște. să fii sănătos și fericit. Și de fiecare dată când slăbești un kilogram să îâi spui cât ești de mândru pentru că ai slăbit un kilogram. Zâmbește și spune: “Acela sunt eu! Eu am făcut asta. Știu că pentru unii dintre voi aceste concept par ciudate și inconfortabile. Să te feliciți în mod constant că ți-ai atins acest scop și ai slăbit.ro . Vizualizează-te având idealul de greutate pe care ți l-ai propus Fie că este în mintea ta sau pe hârtie privește-l în fiecare zi. Apoi ia o poză cu capul tău și lipește-o pe acel corp. Îâi dă posibilitatea să te vizualizezi cu scopul atins. Păstrează imaginea aceea vie în minte. În mintea noastră încercăm să ne vedem așa cum ne văd alți oameni. Pare prostesc? Nu este. Eliberează-te de această grijă de a te gândi la ceea ce cred oamenii (acest lucru este risipă de energie ). Dar ghiciți! Nu putem știi cu adevărat ceea ce văd ceilalți. este faptul că noi ne privim prin ochii altora. Credemă ca pe unul care a făcut o schimbare ș a pierdut din greutate! Aceste minuni funcționează pentru că te țin concentrat și te mențin pe calea corectă în pierderea greutății.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA De fiecare dată când te uiți în oglindă imaginează-ți corpul așa cum vrei să arate.perfectslim.

nu au adus nimic bun pentru mine. poate că am ales să mănânc aceste alimente până acum. mi-am spus că aş alege să trăiesc într-un alt fel pentru următorii treizeci de ani şi ceva şi prin aceasta să trăiesc mai sănătos şi mai fericit. la trigliceride crescute şi tensiune arterială mare. la un colesterol ridicat. dar nu voi continua să rămân atașat de ele. am ales să mănânc anumite tipuri de alimente. www. Şi alegerea de a mănânca acele produse alimentare m-a adus la starea de obezitate.perfectslim. Poate că mi-au adus satisfacţie temporară. Pentru mine. Chiar dacă aveau gust bun. stiluri de viaţă şi alegeri.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Gânduri finale privind aspectele psihice Aspectul mental al pierderii în greutate poate fi una dintre cele mai grele părţi ale întregului proces. că nu aveam de gând să rămân ataşat la stilul meu de viata vechi şi la vechile alegeri. Ne cere să schimbăm un mod de a gândi și de a acționa vechi de o viață. Şi desprinzându-mă de ele. Aceste alimente aveau un gust foarte bun dar nu mi-au adus fericirea. Asa ca mi-am spus.ro . mi-am spus încă de la începutul procesului de slăbit. De exemplu: mi-am spus că timp de treizeci şi trei ani. dar ele nu mi-au adus fericire. Noi creștem ataşati de comportamente. Modificarea acestora nu este un lucru uşor de făcut.25 .

religioase. non-religioase sau spirituale este posibil să aveți opinii și definiții diferite în ceea ce privește spiritul.perfectslim. Lewis Definirea spiritului Pe baza credinţelor dumneavoastră personale. Este în regulă să fie așa pentru că puteţi utiliza punctele de vedere şi convingerile voastre pentru a valorifica puterea spiritului vostru în modul în care funcţionează în conformitate cu convingerile voastre. S. Aveți un corp. În sensul dorit pentru această carte. Pentru ca. vom putea să definim ceea ce este corpul. că am stabilit o definiţie a ceea ce este spiritul. Voi sunteți Sufletul. atunci ce este corpul şi cine este persoana care se reflectă în oglindă? www.ro . daca spiritul tău este adevaratul sine al tău.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA CAPITOLUL 2 Corpul și sufletul “Voi nu aveți un suflet. Acest lucru este sinele vostru adevarat. Nu esti doar materie fizica Acum.” -C. eu definesc spiritul ca fiind: energia vieții care împuternicește existenta ta.26 .

Dar. oxigenul şi hidrogenul care alcătuiesc fiinţele din punct de vedere fizic sunt elemente de bază. el nu poate face decât atât cât materia îi permite. De exemplu. Carbonul. corect? Acest lucru se datorează faptului că material sau corpul fizic este în prezent limitat de dimensiunea. Organismul nu este nimic mai mult decât o chestiune brută. Dar tu și corpul tău nu sunteți același lucru. Dacă crezi că sinele tău adevărat este corpul tău. iar spiritul vostru este vizibil în lume prin utilizarea corpului fizic pe care îl aveți. Acestea sunt limitările fizice impuse de forma voastră fizica. cât timp vei putea să exersezi? Nu mult timp. De exemplu: poţi ridica o greutate atât de mare cât îți permite corpul. Corpurile noastre şi organele noastre funcţionează cu precizie ştiinţifică. Sunteţi spiritul vostru.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Am pus o etichetă în acestă secțiune și am de gând să o repet : Tu nu ești corpul tau. Limitele fizice Corpul tau fizic este limitat la lucrurile pe care le poate face în această lume. Sau poți alerga atat de repede sau să sari atât de mult cat îți permite corpul tău din punct de vedere fizic. Şi în această credinţă sunteti limitați la ceea ce sunteți capabili să realizați. corpul tau este pur şi simplu o reprezentare fizică a ta. pentru că organismul în sine este construit din materie fizică.perfectslim.ro .27 . şti că ești cu adevărat o fiinţă care este fără formă. forma şi puterea sa. Deci. atunci ai aceleași limite ca și corpul tau. Nu vreau să sugerez că organismul este doar materie brută. Dacă crezi că esti numai materie fizica şi esti persoana supraponderală pe care o vezi în oglindă. că funcţionarea corpului este ceva mai puţin impresionant. Dar dacă crezi că eşti spiritul care sălășluiește în tine. dacă ai avea o bandă pentru alergări chiar acum şi ar funcționa cu până la douăsprezece mile pe oră. www. atunci aceasta este tot ceea ce vei fi vreodată.

MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Crezând că trupul tău reprezintă cine ești.ro . Toate acestea ar fi din cauza limitărilor fizice. atunci când sunteți eliberați de limitări. Pentru că sunteți spiritual. crezi că ești limitat și crezi că există lucruri pe care nu le poți face şi lucruri pe care nu le poţi realiza. Asta nu înseamnă ca poți să sari pe banda de alergat – ca în exemplul meu de mai înainte – şi să-ți forţezi corpul să facă lucruri pe care acesta nu este încă capabil să le facă. Sinele vostru spiritual poate face ca aceasta să se întâmple. sunteţi în stare să faceți orice vă propuneți în minte.perfectslim. Limitarea spirituală Atunci când acceptăm că adevaratul sine este o fiinţă spirituală şi nu o fiinţă fizică. Dacă doriţi să scăpați de cincizeci de livre din greutatea fizică.28 . vă puteţi seta orice obiectiv şi puteţi atinge acel obiectiv. Atunci când vei înceta să te mai judeci şi să judeci ceea ce ești capabil să faci. Şi pentru că nu mai ești obligat prin limitări. ne putem elibera de limitările corpului nostru fizic şi putem atinge scopurile pe care nu le-am fi crezut posibile înainte. vei şti că posibilităţile lucrurilor pe care le poți face în viată sunt nelimitate. deoarece orice este posibil. www. Ca și fiinţă spirituală. Este posibil. vei realiza acest obiectiv în realitate. bazându-te pe corpul tău fizic şi pe forma pe care o vezi în oglindă. avem nevoie să ne vedem şi să vedem ceva mai mult decât doar forma noastră fizică. Dar cuvântul cheie aici este "încă". puteți face asta. Orice este posibil. Nu sunteți limitați de corpul fizic şi de lumea fizică. În scopul de a ne schimba viaţa şi pentru a trece dincolo de limitările fizicului nostru.

Dar întregul proces de pierdere în greutate și de schimbare în viaţă se referă la modificarea și schimbarea vieții şi în scopul de a face acest lucru. Sinele vostru adevărat poate face acele vise și dorințe o realitate. Trebuie să ştiţi cine sunteţi cu adevărat şi de ce sunteți capabil. Când gândești dincolo de a fi pur şi simplu o ființă care funcționează pe bază de carbon ale cărei celulele sunt alcatuite din 70% apă. Îmi dau seama că atunci când ceva pare spiritual aceasta ar putea face ca oamenii să ezite cu privire la acest subiect.brusc devii o fiinţă capabilă de mult mai mult. Ceea ce vezi nu este nimic mai mult decât expresia fizică a propriei persoane. atât timp cât pui corpul fizic să lucreze pentru tine.perfectslim. Sinele tău adevărat generează vise și dorințe. iar conceptele pe care le voi aduce în discuție ar putea fi incomode pentru unii.ro . Acest lucru se întâmplă în alegerile pe care le faceți.29 . și crezi că ești un spirit care a fost pus pe Pamant pentru a servi unui scop . Dar tu te afli în interiorul corpului.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Cunoașterea propriului sine Unii dintre voi ați putea să vă mirați de ce vorbesc despre spirit în acest capitol. trebuie să cunoașteți adevăratul sine. Punerea corpului la lucru Este treaba sinelui să creeze corpul fizic pe care vrea să-l aibă. www. Reţineţi că sinele tău adevărat nu este forma pe care o vezi în oglindă.

www. Totul depinde de tine. alegeţi să trăiți o viaţă mai bună.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Alegeți să creați un nou organism.ro . alegeți să mâncați sănătos.30 .perfectslim.

În capitolul unu ne-am uitat la modul în care puteţi schimba mentalitatea dumneavoastră pentru a vă permite sa vă deschideți pâna la a pierde în greutate.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Capitolul 3 . Eu o spun într-adevăr deoarece pierderea din greutate se bazează pe tine atât din punct de vedere mental. factorii care ne fac să devenim supraponderali sau obezi şi să rămânem aşa provin dintr-o combinaţie de factori mentali şi emoţionali. Dar prin evitarea emoţiilor dureroase pe care le păstram îngropate în interiorul nostru ne luptăm să găsim alternative pentru a găsi fericirea. întrebându-se cum s-ar putea recomanda o terapie pentru a pierde în greutate. Uitându-vă la pierderea în greutate pornind de la forţa emoțională.Emoțiile “Zidurile pe care le ridicăm în jurul nostru să nu pătrundă tristețea țin la distanță și bucuria. În secunda următoare se uită la mine cu capul înclinat. de multe ori în locuri pe care încercaţi să le evitați. www. Pentru majoritatea dintre noi.perfectslim.ro .31 . emoţional şi fizic deopotrivă. ca și cum cum ar fi un pui de cățel confuz. pornind de la aspectul mental.” -Jim Rohn Privește înăuntrul tău Eu le spun de multe ori oamenilor că ar trebui să existe o terapie ca și condiţie prealabilă pentru pierderea în greutate. vă va face să priviți mai adânc în interiorul vostru.

De fapt. Acest capac rezistă un timp şi te abții în ceea ce privește abordarea emoțiilor. Apoi adaugi oţet. depresia. Acum imaginaţi-vă că trupul vostru este un vulcan şi emoţiile pe care le-ați îngropat în interiorul vostru sunt bicarbonatul de sodiu cu oţet. dar mai întâi trebuie să ne confruntăm cu emoţiile noastre în mod corespunzător. și ne pot determina o creștere a greutății. un divorț. Dar de data aceasta. ocupându-ne constructiv de evenimentele şi emoţiile care acţionează ca elemente declanşatoare. Combinaţia de oţet şi bicarbonat de sodiu provoacă erupţia vulcanică. pierderea locului de muncă. ceea ce faci cu adevărat. sau cât de puternici arătăm din exterior. pe măsură ce timpul trece capacul începe să se fisureze. Dar. deoarece emoţiile au fost suprimate. Ți-ai făcut vreodată un vulcan în casă când ai fost copil? Construiești un vulcan din hârtie şi-l umpli cu bicarbonat de sodiu.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Declanșatori emoționali Există o varietate de evenimente în viaţa noastră care acţionează ca declanșatori emoţionali în favoarea creșterii în greutate.perfectslim. www. Dar. Dar pur şi simplu nu este așa. este să te ocupi de construirea unei bombe cu ceas în interiorul tău. aţi pus un capac pe vulcan. Când suprimați emoțiile și suprimați durerea. am fi fericiţi şi am fi trăit viața pe care ne-o dorim. Acest lucru se poate întâmpla. Să recunoaştem: oricât de mult ne prefacem că suntem în regulă.32 . sau anxietatea. am fi în formă.ro . Dacă nu am fi fost. organismul nostru începe să încerce în subconștient să găsească alte modalităţi de a le trata. credeți că faceți viaţa mai uşoară prin faptul că nu vă ocupați de ele. suntem răniți în interiorul nostru într-un fel sau altul. stresul. Aceștia pot fi pierderea unei persoane dragi.

De ce o facem? Primul motiv pentru că mâncăm când suntem încărcați emoțional se datorează faptului menţionat mai devreme în legătură cu păstrarea emoțiilor dureroase îmbuteliate în interior.perfectslim. Dar procesul prin care ne ocupam de toate aceste lucruri este în continuare acelaşi lucru: nu avem de-a face cu ele.ro . găsim alte surse de usurare. S-ar putea sa ai o zi proastă. sau poate ai vesti proaste. Hormonii şi substanţele chimice din corp ne trimit mesaje creierului atestand faptul că aceste alimente au un gust bun şi tocmai pentru ca au acest gust bun ne fac sa ne simtim bine. Emotiile nu ar putea fi chiar la fel de grave ca pierderea unei persoane dragi sau depresia. pentru că ştim ca mancarea ne face sa ne simtim bine si ne bucura. Când ne confruntam cu aceste experienţe negative căutăm ceva care ne face sa ne simţim bine şi ne inveseleste. La un moment dat fie vei exploda fie vei găsi un alt mod instinctiv de a face față acestor emoții. Consumul de alimete în perioade de intensitate emoțională Am auzit cu toții fraza "Mănânc pentru că am o perioadă mai dificilă din punct de vedere emoțional". prin urmare. dulce şi alte arome este incredibil de plăcuta. S-ar putea sa mancam un dublu cheeseburger si cartofi pai şi un milkshake. Dar atunci când o analizezi. stresanta. Ne îndreptam spre mancare. Combinatia de sărat. acest lucru nu va fi constructiv ci dimpotrivă: va fi distructiv. ce înseamnă mai exact? Înseamnă că mâncăm pentru a obţine un anumit tip de răspuns emoţional pozitiv. Dar. www.33 .MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Mintea și corpul nu pot suporta aceste sentimente dureroase îngropate pentru o perioadă lungă de timp.sa se întâmple ceva.

ca si copii. In al doilea exemplu au folosit produsele www.34 . Cum sunteti crescuti Nu vreau să pară ca şi cum as da vina pe părinţii noştri pentru faptul ca suntem obezi. Prin asumarea responsabilităţii pentru emoţiile noastre.ro . dar pentru a le schimba avem nevoie să înţelegem de unde provin. emoţional si a supraalimentarii care apare. că devenim conştienţi de aceste lucruri le putem schimba. Părinţii v-au impacat cu ceva gustos sau o bucată de pizza? In primul exemplu părinţii noştri au crezut ca fac ceva frumos pentru noi. Va mai amintiţi ce am spus în capitolul unu? Noi alegem să mâncam lucrurile pe care le facem şi de multe ori in mod inconştient. te-au dus la McDonald's pentru masa de prânz? Poate că a trebuit sa mergeti la cumparaturi şi. Dar unele aspecte ale modului in care am fost crescuti au creat obiceiuri proaste inca de la o vârstă fragedă. inghetata. sau mai bine. tocmai aţi învăţat că experienta emotionala pozitiva poate fi obţinuta prin mancare. adesea neplăcute pentru un copil. Acestea sunt uneori experienţe înfricoşătoare şi. În plus. Gandeste-te la timpurile când erai copil si trebuia sa mergi sa te consulte medicul stomatolog sau alt medic. şi vă simţiţi bine după ce ati mâncat. Va construiti obiceiul ca de fiecare dată când sunteţi nemulţumit. Acum.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Din moment ce va simteati rau înainte de a mânca. nu suntem foarte atenti si poate am devenit uşor iritati. determinandu-ne sa asociem mancarea cu emotiile si experienţa pozitiva. Ce s-a întâmplat după consultatie? Mama sau tata ti-au dat bomboane. va creaţi un obicei. deoarece am avut de a face cu medicul “cel urât”. sa vă refugiati in mancare pentru a va elibera de stresul si emotiile negative din viata voastra. ocupandu-ne de ele întrun mod constructiv.perfectslim. putem pune capăt consumului de alimente pe fond nervos.

Dar în ambele exemple ne-au invatat să folosim produsele alimentare ca modalitate de a ne face sa ne simtim mai bine. Din nou. Dependenta de alimente poate fi la fel de distructiva ca si dependenta de droguri şi la fel de vicioasa. suntem responsabili sa fim pe deplin conştienti de alegerile pe care le facem şi pentru modalitatea in care ne ocupăm de emoţiile noastre într-un mod constructiv. dar în cele din urmă pe masura ce avansam în vârstă.35 . veţi dori în mod inevitabil să continuati să experimentati acel sentiment pozitiv şi în cele din urmă deveniti dependenti de "senzatia" obţinuta din manancare. ci sentimentul de euforie pe care il simtim atunci când creierul nostru elibereaza substante chimice cum ar fi serotonina care ne face sa ne simtim bine. Nu sunt alimentele efectiv cele de care suntem dependenti.ro . Dacă sunteţi supărat sau deprimati şi mâncati ceva care provoacă un sentiment de euforie. Dependenta de mancare Un alt motiv pentru care revenim mereu asupra mancarii este din cauza unei dependente de alimente. Da. obiceiul de a folosi mancarea ca răspuns emoţional. au inceput sa construiasca. în esenţă consumul de alimente pe fond emotional luat la un alt nivel. Iti dai seama ca mananci din ce in ce mai mult într-o încercare de a satisface pofta nesfarsita de a te simti bine. Modul in care am devenit dependenti de alimente este similar cu modul în care devenim dependenţi de droguri sau jocuri de noroc. nu vreau sa dau vina pe ei pentru situaţia ta din prezent. Ai devenit atât de dependent de emotiile positive si sentimentele pozitive astfel incat pierzi controlul asupra mancarii.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA alimentare pentru a ne linişti şi a ne impiedica sa nu protestam. Dependenta de alimente este. fara sa isi dea seama.perfectslim. www.

în loc sa mergi de fapt în Hawaii. In loc sa investim timp şi efort şi in loc sa ne ocupăm de durerile şi emoţiile noastre.36 . Ele deschid părţile vulnerabile din noi înşine care expun lacunele in care suntem disperati sa nu cadem. luarea din timpul dedicat locului de muncă. Produsele alimentare devin nimic mai mult decât ideea de fericire. Deci. Prin alegerea alimentelor mai presus de adevărata fericire alegeti în esenţă un înlocuitor pentru fericire. mai degrabă decât fericirea în sine. Este goala şi superficială şi nu oferă nici o bucurie reala pentru viaţa noastră. obtinerea banilor suficienti. Dar acest lucru nu este adevărata fericire. în acest caz reprezintă fericirea. să presupunem că ati vrut să faceti o excursie în Hawaii. şi aşa mai departe. www. toate acestea iau mult timp şi energie doar pentru a reusi sa ajungi în Hawaii.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Umplerea golurilor Toate emoţiile pe care le suprimam creeaza un vid în interiorul nostru.perfectslim. ai pus o fotografie din Hawaii pe frigider şi ai soluţionat problema cu o fotografie în loc sa o rezolvi in realitate. În disperarea noastra căutăm orice putem pentru a umple găurile din noi. De exemplu.ro . Prin gasirea de soluţii facile şi a iluziei fericirii vom continua ciclul de utilizare a alimentelor ca înlocuitor emotional. ne oprim la ideea de fericire care se manifestă sub formă alimentara. Planificarea excursiei. realizarea rezervărilor. Cum alegem sa tratam aceste emotii poate fi diferenţa dintre adevărata fericire şi iluzia fericirii. Vezi acum cum facem acelasi lucru cu alimentele şi emoţiile? Ne oprim asupra mancarii ca un înlocuitor pentru adevărata fericire. Hawaii.

37 . Terapia Găsiţi un terapeut pentru a vorbi. care a fost rănita. Este primul pas important pentru a va ocupa cu sentimentele şi emoţiile dureroase. poate fi o experienţă dificilă şi greu de realizat. În multe grupuri de suport nu este necesar sa împărtăşiti experienţele şi emoţiile dumneavoastra imediat. de asemenea un mod constructiv pentru a face fata emotiilor. Grupuri de sprijin Găsirea unui grup de sprijin in care sunt oameni cu experienţe similare vă poate oferi. se agaţă de credinţa că a vorbi cu un terapeut este numai pentru oamenii "nebuni". A trebui sa exprimi in mod verbal emoţiile.ro . veţi simti descatusarea fata de sentimentele care au fost suprimate si care v-au condus spre o cale distructivă. Este vorba chiar de această atitudine a oamenilor cu minte ingusta care ii face pe altii sa aiba retineri in a se elibera de toate lucrurile care ii împing în jos. Prin utilizarea experientei unui terapeut poti lucra in sensul unei confruntari cu emoţiile şi facand acest lucru în cele din urmă. Să aruncăm o privire la unele dintre modalităţile prin care acest lucru poate fi realizat: 1. sau a simţit vreo www. de asemenea.perfectslim. ii fac sa se simta frustrati şi ii retin de la descoperirea adevăratului sine şi adevăratei fericiri. Gândul de a vorbi cu un terapeut.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Tratarea in mod constructiv a emotiilor Găsirea unor modalităţi constructive de a face fata emotiilor si sentimentelor este primul pas pentru a cuceri cu success aspectul emoţional al pierderii în greutate. este adesea un gând inspaimantator pentru majoritatea oamenilor. 2. Dar actul de a auzi povestile altora vă va deschide până la realizarea faptului că nu sunteţi singura persoană care simte durere. sau oricine altcineva pentru aceasta problema. Unii oameni.

Prin utilizarea scrierii puteţi permite mintii si corpului sa lase să iasă aceste emotii suprimate. Dacă nu te simti la fel de confortabil in ceea ce priveste a fi într-o cameră plină de persoane pe care le poti vedea. Acest lucru va va oferi experienta de a obţine feedback de la un grup de suport. Gândiţi-vă cum ati fost crescuti. Cercetarile arata că practica spirituala poate ajuta in ceea ce priveste depresia. 4.38 . Jurnalizare sau Blogging A scrie într-un jurnal sau pe un blog vă oferă o modalitate de a va exprima emotiile si sentimentele în scris.ro . Gândiţi-vă la adevărurile grele pe care le-aţi păstrat îngropate adânc în interior. fără un contact faţă în faţă . Spiritualitate Venind în legătura cu spiritualitatea ar putea include orice legat de practicarea meditaţiei. şi eliberarea de aceste sentimente este următorul pas logic spre evolutia dumneavoastra ca si persoană.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA pierdere. anxietatea şi negativitatea.perfectslim. poti cauta grupurile de suport online. Luaţi o foaie de hârtie şi scrieti momentele din viaţa in care vwww. sau chiar a sta singur în singurătate. Ganditi-va la punctele cheie din viaţa voastra. Elibereaza-le. Actul de a scrie gândurile şi sentimentele poate duce la un proces puternic de auto descoperire. Lasa toate aceste lucruri sa iasa la iveala. Expune-le. de mersul la Liturghie. de asemenea. Gânduri finale cu privire la aspectele emotionale Aruncati o privire in interiorul vostru pentru a vedea intr-adevar ceea ce v-a transformat in persoana care sunteti astăzi. de realizarea unei plimbari pe jos. 3. Gândiţi-vă la relatiile cu membri familiei. atât negative cat şi pozitive şi cum ati reactionat la ele.

Privind la trecutul tău şi urmărind rădăcinile in ceea ce priveste obiceiurile alimentare pe fond emoţional. momentelor de depresie şi anxietate şi chiar este posibil sa fie nevoie să admiti ca esti dependent de alimente. Va trebui să faci faţă durerilor din viaţa ta. sau orice alt tip de program de slabit. singuri.perfectslim. veţi începe procesul de pierdere în greutate şi descoperirea adevăratei fericiri.ro . Toate acele vremuri au avut un impact negativ asupra vietii tale. Gasirea unei explicatii de ce suntem supraponderali sau obezi este înrădăcinata adânc în profilul nostru psihologic. vei fi capabil sa descoperi ceea ce te face sa mananci.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA ati simţit răniti. Cum te-ai descurcat atunci? Notaţi cum le-ati rezolvat. vulnerabili. În acest proces va trebui să te confrunti cu unele emoţii dificile.39 . Jenny Craig. Ai fost deschis şi sincer in ceea ce priveste sentimentele tale sau ai încercat să-ti îngropi sentimentele sau sa le ascunzi? Ce ai facut sa te simti mai bine? Ai mâncat sa te simti mai bine? Vezi acum de ce este atât de dificil sa pierzi in greutate? Nu este asa uşor sa decizi intr-o zi ca vrei sa slabesti şi sa se întâmple ca prin magie. www. Nu este de asemenea uşor sa aderezi la programne cum ar fi Weight Watchers. Dar chiar în acele momente dificile când veţi avea în sfârşit o pauza. tristi.

o dieta. Nu ma intelegeti gresit. "Nu pot mânca acest lucru pentru că sunt la regim. Vrei să ştii de ce? Tinand " o dieta" implică faptul că puteţi ajunge.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA CAPITOLUL 4 Mancarea “Mancareea este o parte importanta a unei diete echilibrate. sau "la regim alimentar"." www. "ceea ce spui de fapt este. " Vreau să vă spun că aveţi nevoie sa va schimbati modul în care gânditi cu privire la mâncare si ceea ce inseamna o dieta. Aceste persoane se vor priva ele insele de anumite alimente.perfectslim." Nu pot mânca pizza astăzi pentru că sunt la regim. primul lucru pe care vreau să vă încurajez să-l faceţi este să luaţi aceasta expresie: "la regim alimentar" şi sa o scoateti din vocabularul vostru. "Nu pot mânca pizza pentru că sunt la regim. primul instinct este sa tineti un regim.” -Fran Lebowitz Nu tine regim! Atunci când încercaţi să slabiti.ro . ei vor spune lucruri de genul. de asemenea la ceva de genul "nu mai sunt la dietă ". Eu văd o problemă atunci când oamenii spun că sunt "la dieta". eu sunt foarte fericit atunci când cineva încearcă sa slabeasca şi este conştient de ceea ce mananca. dar de îndată ce termin aceasta dieta am de gând să mănânci toata pizza de pe Pamant. Dacă spui. Deci.40 . Prefaceti-va ca nu aţi auzit niciodată această expresie şi angajati-va sa nu o mai spuneti niciodata.

sau o dieta cu alimente nesănătoase. în realitate. cuvantul dieta ar trebui să se raporteze la ceva permanent. Acestea nu sunt din nefericire alegerile cele mai sanatoase şi sunt bogate in calorii. nu-i asa? Dar. Dieta ta poate consta intr-o varietate de alimente. chiar si pizza (deşi ocazional si in cantitati moderate.ro . Alimentele pe care le mananci in fiecare zi alcătuiesc dieta ta. ar trebui să fie ceea ce mananci incepand de astăzi pentru tot restul vietii tale. dieta este permanentă. sau pentru că te-ai plictisit? Nu iti este foame. Din ce alimente este formata dieta ta zilnica? Amintiţi-vă.perfectslim. alimentele pe care le mananci în acele momente când nu iti este foame. Poţi alege să ai o dieta cu alimente sanatoase.41 . asa cum ar trebui ea să fie.) Voi vorbi mai exact despre tipurile de alimente pe care ar trebui sau nu ar trebui să le mananci chiar mai departe în această secţiune. Şi chiar mai mult. şi da. Suna prosteste. Gandeste-te la dieta ta. de obicei. dar mananci pur şi simplu pentru că ai mancare. www. dar indiferent cum ar fi. prin urmare. Inceteaza sa te mai gandesti la o dieta ca la ceva care te face sa slabesti si la care renunti. se împart în două categorii: snacks-uri şi dulciuri. Formandu-va o rutina şi menţinand un program de hrana vă veti ajuta si va veti asigura că nu veti cădea în obiceiuri alimentare proaste ca nu veti reveni la produse alimentare nesănătoase. Cand ar trebui sa mananci? Primul răspuns evident la această întrebare este că ar trebui să mananci atunci cand iti este foame. şi. dar de acum inainte as dori să vă schimbaţi mentalitatea si vocabularul în ceea ce priveşte cuvântul “dieta”. care contribuie la cresterea in greutate.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Tinând o dieta este doar un fix temporar. de cate ori în timpul zilei nu te trezeşti mâncând doar din obişnuinţă.

Evitati sa mancati fara sa ganditi Am atins aceasta tema atunci când m-am referit la a manca atunci cand esti plictisit sau a mânca din obişnuinţă. veţi avea controlul asupra cantitatii de calorii pe care le ingerati. Si facand astfel puteţi limita cantitatea pe care o mancati la un număr sanatos de calorii şi puteti opri acest ciclu de a manca fara a va gandi. Este foarte uşor să te supraalimentezi atunci când nu acorzi atenţie la cât de mult mananci.42 . unt de arahide si telina. dar gustarile sunt in regula atunci când sunt corespunzătoare. A manca fara a te gandi este.ro . Stând pe canapea si mâncând cartofi prajiti.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Ceea ce functioneaza pentru mine este micul dejun la 7:30. masa de prânz la 12:30 PM şi cina la 17:30. Un instrument excelent pentru gestionarea aportului de calorii este numărarea acestora. Aceste gustari sunt acceptabile pentru ca furnizează corpului tau unii nutrienti cum ar fi proteinele. A manca fara a te gandi este un factor mare pentru obezitate. chips-uri direct din punga este o modalitate simplă de a acumula mai multe sute de calorii chiar fără să ştiti. de asemenea. A manca fara a te gandi se refera la a fi la o reuniune de familie sau la o petrecere si a consuma continuu alimente fara a te gandi la ceea ce mananci.perfectslim. O feliuta de brânză. un pumn de nuci. Personal incerc sa evit cat de mult pot sa am diverse gustări. la cât de mult mananci sau cate calorii mananci. ceva ce o mulţime de oameni fac noaptea în timp ce se uita la televizor. Amintiţi-vă: caloriile se adăuga rapid. www. Odată ce începeti sa fiti atenti la tot ceea ce manancati.

perfectslim. dacă nu as fi ţinut cont de caloriile consummate.ro . Când am demarat planul meu de pierdere în greutate am inceput sa calculez caloriile pentru tot ceea ce mâncam într-o aplicaţie din iPhonul meu. pot să vă promit că din propria mea experienţă. atunci încă mai ai multe de învăţat şi multe lucruri de facut. Dupa cateva luni memorasem numarul de calorii pentru cele mai multe alimente pe care le-am consumat. Dacă te-ai saturat sa mai fii supraponderal. cum iţi poti permite să nu faci tot ceea ce este absolut necesar pentru a te insănătoşi? Fiind una din persoanele care a reusit sa slabeasca.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Numararea caloriilor Ti-ai dat ochii peste cap cand ai auzit noţiunea de numărare a caloriilor? Dacă ai făcut asta. In ceea ce ma priveste pe mine personal. Când vine vorba de sănătatea ta. Apoi am fost capabil să ţin totalul în capul meu in loc sa il să tastez în fiecare zi. Ai da faliment rapid.43 . Trebuie neaparat sa faci un anumit calcul al caloriilor pentru a scădea în greutate cu succes. A cunoaste numarul de calorii pe care le mananci este primordial pentru pierderea cu success în greutate si pentru administrarea numarului de kilograme. Dacă fac vreo greseala. nu as fi avut success in ceea ce priveste pierderea kilogramelor in exces. www. Imaginaţi-vă ca încercati sa gestionati finanţele casnice fără nici o idee in ceea ce priveste cât de multi bani cheltuiţi. fac un total continuu in minte cu privire la numarul de calorii consumate pe întreaga zi. ma asigur că am să mă întorc şi am sa introduce caloriile pentru câteva zile pentru a rămâne pe drumul cel bun. Dacă nu esti dispus să te apuci de aceasta muncă. daca esti speriat in ceea ce priveste starea ta de sănătate şi viitorul tău. falimentul înseamnă obezitate. nu vei obtine vreun rezultat.

astfel încât să nu ai nici un motiv să cedezi ispitei. toate presupunerile ies din ecuaţie şi alegerea alimentelor sanatoase se face mult mai uşor. Dar atunci când ştii ce o sa mananci la micul dejun si la pranz in fiecare zi şi ai ingredientele la indemana. Să începem cu ceea ce poti sa faci de luni pana vineri pentru a începe sa-ti construiesti obiceiuri bune alimentare. face numărarea caloriilor mai uşoara. A manca acelasi lucru sau produse asemanatoare în fiecare zi.44 . primul lucru pe care trebuie să il faci este să găsesti ceva care are un gust minunat pentru tine si pe care sa il poti manca zi de zi. deoarece deja ştii cat de multe calorii sunt în micul dejun şi in masa de prânz. Acum este momentul sa dezvoltati obiceiuri bune alimentare pentru a contracara efectele. nici unul dintre aceste programe sau pastile nu www. este foarte uşor pentru noi să dorim să renunţam şi să luam calea uşoară în loc de cea grea. Când ai ajuns la un punct în care incepi sa te uiti în jurul tau si sa te intrebi ce să mănânci devine mult mai uşor pentru tine sa lasi lenea sa preia controlul şi sa optezi pentru ceva rapid şi nesănătos. de asemenea.perfectslim.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Obiceiurile alimentare Obiceiurile alimentare nesănătoase sunt unul dintre factorii care m-au condus la obezitate. Fa acest proces cat mai raţional cu putinţa. Iata unele dintre lucrurile pe care le fac si care au functionat in cazul meu. Procesul de pierdere în greutate nu este lucru uşor cum te-ar face sa crezi reclamele tarzii din noapte.ro . De aceea. De ce? Acest lucru te ajută să-ti construiesti obiceiul de a consuma alimente sanatoase la primele două mese. Mananca acelaşi lucru la micul dejun şi la prânz în fiecare zi. Nu există nici o presupunere şi nu se pune problema a ceea ce veţi mânca. Din nou. Dacă credeţi că acest lucru e invechit sau plictisitor.

Cina ar trebui să consiste din proteine slabe şi legume. creveţii. O tarta nu este. Ar trebui să incluzi. Incercati sa evitati carnea de vită din cauza numarului mare de calorii. cu fasole neagră şi o lingura de sos Italian. care nu sunt prelucrate.ro . uleiuri hidrogenate. putem schimba toate astea. De exemplu. sirop de porumb cu concentrat de fructoza.45 . Pentru cină puteţi schimba în fiecare zi şi sa aveti varietatea pe care o cautati. Asociaza intotdeauna proteinele cu legumele fierte cum ar fi fasolea verde sau broccoli. de asemenea.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA functioneaza. grăsimi şi colesterol. vreau să spun că ar trebui să se mănânce alimente naturale: legume. fructe. dar puiul este bun. o salata la masa. un mic dejun compus dintr-un ou si o bucata de paine prajita este unul natural. sodiu şi o mulţime de conservanţi. Mancati alimente reale Când spun consumaţi alimente reale. minerale si nutrienti care iti ajuta organismul.perfectslim. 1 Danone usor şi un iaurt fara grasimi si 1 mar de marime potrivita. Iata un exemplu cu ceea ce mănânc: Mic dejun – albus ou cu paine prajita din grau cu o felie de brânză Cheddar. de asemenea. Sunt zile când cautam orice scuza pentru a renunta dar avand o rutina solida şi prin repetarea obiceiurilor bune. Pranz.Veggie pe tortilla de grâu. Prin consumul de alimente prelucrate consumi zaharuri. www. Prin alegerea alimentelor naturale vei alege mai multe vitamine. deoarece te ajuta să te simti plin fiind în acelaşi timp extrem de scăzuta în calorii. carne si cereale. Concentrati-va pe consumul de proteine slabe. scoicile). (eu prefer peştele.

Nu te ingrijora. cumpara doar trei roşii. Da! Acestea pot fi mai costisitoare. atunci când te imbolnavesti şi trebuie sa platesti retete medicale pentru ca suferi de obezitate sau vreo boală de inimă? Exista cateva lucruri pe care le poţi face pentru a face cumpărăturile mai uşor. "Ok. nu vei mai irosi timp la cumpărături.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Poti sa mananci alimente prelucrate şi sa slabesti? Da. deoarece nu vei fi stresat cu privire la cât de multe alimente trebuie să cumperi şi vei reduce pierderea de produse alimentare. jumătate dintre ele vor fi deja putrede.ro . în funcţie de ceea ce mananci. Dar eu vad lucrurile in felul acesta: incepeti un regim de viata pe care îl continuati pentru tot restul vieţii. Dacă ai de gând să mănânci cinci mere pe săptămână. probabil ca poti atât timp cât numărul corect de calorii în fiecare zi este cel optim. In plus. aşa că ar trebui să-l facem cat mai sănătos cu putinta. Jumătate din produsele alimentare care le cumpăr în fiecare săptămână constă in fructe şi legume proaspete.46 . Se întâmplă. Incearca sa iti planifici mesele pentru o săptămâna cu o listă de ingrediente pe care trebuie sa le cumperi. decat să plătesti mai târziu. dar mai bine plătesti un pic mai mult acum.perfectslim. Cumpararea produselor de bacanie Începeti sa faceti cumpărături de la raionul produselor de băcănie. acum mananc numai mere. este normal ca alimentele naturale să se deterioreze. Dacă ai nevoie doar de trei roşii pe săptămână. Nu te duce la magazin sa cumperi douăzeci şi cinci de mere şi apoi sa spui. Eu vă avertizez că în mod inevitabil ceva va merge rău. cumpara cinci mere. Ia decizia sa procedezi mai bine săptămâna viitoare si mergi mai departe. Vă recomand sa faceti cumpărături o dată pe săptămână şi sa cumparati doar ceea ce veţi avea nevoie pentru acea saptamana. Înainte de fiecare drum pe care il faci www."Pana cand vei manca toate aceste mere. Acest lucru iti va face cumpărăturile mai uşoare. Aceste ingrediente vor constitui lista de cumpărături.

strict. Este in regula sa te abati de la regula De luni până vineri sunt strict in ceea ce priveste caloriile pe care le consum şi ceea ce mănânc. Dar permiteti să mănânci aceste tipuri de alimente şi sa ştii că este in regula sa depasesti puţin aportul regulat de calorii pe zi.perfectslim.ro . Totusi fiti atenti la ceea ce mancati. Nu lua asta ca pe o ocazie de a mânca 5000 de calorii.Fiind pregatit şi având o listă buna vei face din acest proces al cumpărăturilor unul usor. vei fi nefericit şi nu vei fi în măsură să rămâi la acest stil de a mânca pe tot parcursul vieții . Nu vrei sa te privezi de mâncare și să te simți ca și cum te-ai fi torturat. Si tu ar trebui să fii.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA pentru a merge la cumparaturi scapa de tot ceea ce nu mai este proaspăt şi fa un bilet cu ceea ce încă ai la indemana. Continuă să fii conştient de tot ceea ce mănânci şi caloriile pe care le acumullezi.47 . la o reuniune de familie. www. Îmi permit sâmbătă sau duminica (una din cele doua ) să mănânc lucruri pe care nu le mănânc în timpul săptămânii. Aceasta implică faptul ca ies să mănânc in oras. de asemenea. comand pizza. poate o bucată de tort. la prânz şi seara. Dacă faci din mâncare un process care te torturează în cadrul căruia consumi doar germeni dimineaţă.

De-a lungul timpului. te vei simţi mult mai bine per ansamblu.perfectslim. cu atât mai multă energie corpul tău arde în timpul zilei în timp ce faci exerciții. Cu cât ai mai mulți muşchi. care va arde mai www.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA CAPITOLUL Exercițiile 5 Cei care cred că nu au timp pentru exerciții fizice vor trebui sa găsească mai devreme sau mai târziu timp pentru boală. Cei care se axeaza doar pe dietă trebuie să consume mult mai puţine alimente decât cei care au ales ca pe lângă dietă să facă și exerciții. Cel mai bun mod pentru a pierde kilograme şi a ajunge la greutatea dorită este prin includerea exerciţiilor în viaţa de zi cu zi. trebuie sa mănânci mult mai puţin decât în cazul în care alegi să faci și exerciții. exercițiile măresc masa musculară pe care o ai și în același timp cantitatea de masă din organism care nu este grăsime. Dacă optezi doar pentru dietă.48 . Am făcut un scop din includerea exerciţiilor în viaţa mea şi asta a avut un impact enorm asupra mea. dacă te decizi să ții doar dietă.ro . va dura mult mai mult timp pentru a pierde greutatea planificată și va fi mult mai greu de ajuns acolo. exerciţiul. Acest lucru este cunoscut sub numele de ritm metabolic de odihnă. constanța şi o schimbare generală a stilului de viaţă şi a concentrării mentale. -Edward Stanley De ce ar trebui să faci exerciții Există mai multe părţi diferite care alcătuiesc managementul greutății Unii dintre factorii implicaţi includ dieta. Practic aceasta înseamnă că. Acest lucru înseamnă că. dacă ții dieta şi faci și exerciţii fizice.

Aceste două forme de exerciții sunt antrenamentul de anduranță și antrenamentul de rezistență musculară. poate fi greu la început. orice este posibil. De obicei. Dar am câteva sfaturi pentru a te ajuta să începi cu un program de exerciţii. Vei avea o inimă mai puternică şi astfel vor fi evitate atacurile de cord. Dacă eşti ca mine. cu suficientă motivaţie. Exerciții .ro . Vă sugerez să urmaţi o combinaţie de cardio şi forță pentru maximizarea arderii caloriilor.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA multe calorii chiar şi atunci când ești inactiv. www. Niciodată să nu faci greşeala ca atunci când începi sa faci exerciții sa încerci sa faci prea mult.Noţiuni de bază Poate fi foarte greu să te convingi să urmezi un program de antrenament. Lent şi constant este modul corect de a te asigura că vei continua să faci exerciții şi vei fi în cea mai bună formă posibilă.49 . trebuie să ai un program regulat de exerciții. Exercițiile de anduranță sau cardio sunt menite să vă ajute să scapi de kilograme. pentru a realiza acest lucru. în curând se găsesc în ipostaza de a renunța. care va impulsiona scăderea în greutate. Când faci regulat exerciții în special cardio. Exercițiile nu sunt minunate doar pentru ca îți permit să îți gestionezi greutatea ci. Privește în felul acesta: nu ai ieşit din formă în câteva zile şi nici nu poţi intra în forma într-un timp scurt. Totuși. există două variante de exerciții pe care le poţi încorpora în viaţa ta. sănătatea ta va fi optimă. unul care nu gasește plăcere în a face exerciţii.perfectslim. în timp ce exercițiile de rezistenţă au ca rezultat formarea masei musculare şi sunt folosite în general pentru tonifierea corporală o dată ce ai pierdut in greutate. Cu toate acestea. Multe studii arată că atunci când ai o excelentă sănătate celelalte probleme din viața ta vor scădea foarte mult şi vei avea o viaţă mai lungă. Aceasta este o problemă comună multor oameni şi. păstrează corpul tău într-o mult mai bună formă. de asemenea.

cum ar fi o sală de gimnastică. vei descoperi că asta face toată diferența. cu nimic mai mult decât DVD-uri şi două greutăţi. ar trebui să faci minim de aproximativ treizeci de minute de exerciţii. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poţi face atunci când începi un program de exercitii este să alegi o activitate pe care te bucuri că o faci.50 . În mod ideal. Acest lucru va crește probabilitatea de a fi capabil să te duci la antrenament în mod regulat. M-am uitat la DVDul lui Jillian Michaels "30-Day Shred" şi am ars o mulţime de calorii iar corpul meu a intrat în formă. Stabilirea unui program de exerciții Când te-ai decis asupra activității şi şti unde se va desfășura vei dori să creezi un program pentru a face exercițiile. Având un program îți va fi mult mai uşor să continui să îți atingi obiectivele de fitness. Ține minte acest lucru: nu este nevoie să mergi la o sala de gimnastica ca să faci exerciții. dacă îți dai o şansă să ajustezi totul. O altă idee bună este să alegi locaţii cât mai aproape de casa ta atunci când începi să lucrezi. Când trebuie să parcurgi o oarecare distanţă pentru a face exercițiile există pericolul să iei hotărîrea că nu merită efortul să te mai duci. Dar. Cu toate acestea. Există mai multe forme diferite de a face exerciții şi nu este obligatoriu ca toate să aibă loc într-un cadru organizat.perfectslim.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Când corpul tău este obișnuit să fie static nu poți sari dintr-o dată şi să te aștepți ca acesta să fie capabil să ţină pasul cu noile solicitări pe care i le adresezi. Timp de şase luni din planul meu de slăbit am făcut toate exercițiile acasă. Imediat după aceasta am fost în măsură să încep să fac jogging şi am alergat chiar 5km. www. numărul de zile în care faci exerciții poate varia.ro .

Nu te chinui foarte tare atunci când începi! Mai bine sa faci miscare lent şi echilibrat decât rapid şi să nu mai continui apoi. A face exercitii nu înseamnă că trebuie să vă chinuiti din rasputeri şi sa va dati sarcini imposibil de facut pentru mai multe ore in fiecare zi. Dacă simţi durere în timp ce exersezi.perfectslim.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA De cinci ori pe săptămână ar fi perfecțiunea. si jumatatea o poti împărţi pentru atunci când ai timp. Cu toate acestea. dar de fiecare data încearca pe cat posibil să iti aranjezi programul de exercitii astfel incat sa devina rutină. Dacă se poate porni de la trei zile pe săptămână. pur şi simplu opreste-te si verifica ce este în neregula cu tine. s-a demonstrat că s-ar putea sa nu poata obtine aceleasi rezultate exersand doar trei zile pe săptămână ca barbatii. poti sa-ti modifici exerciţiile de rutină şi să le faci un pic mai grele pentru a-ti menţine organismul in alerta şi a încuraja pierderea în greutate. Nu inventa scuze. trebuie să te angajezi ca faci exercitii cel puţin jumătate de oră în fiecare zi. Dar toţi suntem oameni ocupaţi şi uneori este greu să poți face acest lucru cinci zile pe săptămână.ro . www. Dar nu lasa slabiciunile fizice sa te opreasca de la a face exercitii. trebuie sa depui efort în antrenament. După ce au trecut cele două săptămâni. dar mai ales pentru cei care încearcă să slabeasca. După ce ti-ai creat programul. Din nefericire pentru femei. Daca transpiri şi simti o crestere a ritmului cardiac la un nivel adecvat este un lucru foarte bun. atât timp cât in aceste trei zile exista o intensa activitate cardiovasculara. fa tot posibilul sa te ti de el cel puţin două săptămâni. Barbatii pot lucra trei zile şi sa se si vada rezultatele.51 . Medicii recomandă exerciţii fizice pentru toată lumea. Aminteste-ti că mintea este puternică şi dacă intr-adevar crezi că poti face antrenamentele. Aceasta înseamnă că indiferent cât de ocupat ai fi poti ajusta timpul sa faci putina activitate fizică în fiecare zi după cum este necesar. Cu toate acestea. atunci vei reusi sa le faci. atunci aș recomanda trei zile. Dacă trebuie sa ratezi vreun antrenament din cand in cand este in regula. Aceasta este o piedica din pacate pentru femei.

la fel ca si dieta. a menţine un program de exerciţii de rutină şi a face din asta un obicei in viaţa ta de zi cu zi poate fi dificil. Să ne uităm la câteva moduri în care poti sa-ti depăşesti scuzele. de asemenea. o modalitate foarte bună de a mari numarul de hormoni din corpul tau. de asemenea. Indiferent de pasul la care te afli în regimul inceput sau de stilul de viaţă. ceea ce te va ajuta sa te simti fericit. Exercitiile nu sunt esenţiale doar atunci când încerci să slabesti. De asemenea. sunt esentiale mai târziu. iti oferă mai multa energie. Exercitiul este. Sunt mari sanse sa te convingi dacă vorbeşti cu alte persoane care au pierdut in greutate. te ajută să te menţi pe drumul cel bun. Ele vă vor spune că intr-adevar exercitiile sunt cele care au facut diferenta. Poate ca nu iti dai seama imediat de aceasta energie suplimentară. vei fi cu siguranta conştient de faptul că ai mai multă energie şi rezistenţă. atât timp cât esti conştient de faptul că iti salvezi viaţa de fiecare dată cand faci exercitii. Dacă alegi să exersezi în grup. Totusi. www.52 . o sa descoperi că ai mai multa motivaţie in a-ti atinge obiectivele.perfectslim. planul de exerciţii va deveni o parte a ceea ce esti. Nu inventa scuze A mentine un regim alimentar sănătos. vei observa că acesta e mult mai uşor de atins atunci când faci si exrcitii.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Cand iti propui ca si scop sa scazi in greutate. Exercitiile. Creeaza-ti un plan şi vei vedea cum starea de sănătate se imbunatateste şi vei vedea cum vei incepe sa pierzi din kilograme.ro . la rândul său te poate ajuta sa continui drumul inceput cu regimul tau. iar aceasta. pe masura ce trece timpul. care. începe exerciţiile imediat. Este atât de uşor să gasesti scuze şi să găsesti motive pentru care nu ar trebui să faci exercitii! Dar. atunci când sunt încerci sa iti menti greutatea pentru tot restul vietii tale. de asemenea.

"Sunt prea ocupat. probabil poti introduce cu usurinta exerciţiile în rutina de zi cu zi. ia o bucata de hârtie şi scrie fiecare scuza (mare. atunci sa ne gandim la un fel de activitate care sa iti faca placere. Şi da. . Şi eventual vei începe în cele din urmă să simti lipsa si sa www." Sau scuzele ar putea fi legate de sănătatea fizica. Tu. Daca esti prea ocupat. Dacă nu te simţi bine.perfectslim. Iar unele dintre ele ar putea fi ceva de genul : "Nu-mi place sa fac exercitii" sau "nu am chef sa fac exercitii. Şi concluzia logică este că. dacă nu esti sănătos. "Nu mă simt bine" sau "Am o durere de spate. Dacă urăsti sa faci exercitii. mica şi potrivita) care iti trece prin cap ca motiv pentru care nu poţi sa faci exerciţii. Pe masura ce iti evaluezi programul. Vezi dacă există undeva un gol pe care il poţi umple în programul tău. Ştiu o companie care încurajează angajaţii să meargă şi sa discute concomitent despre afaceri.53 .tot ceea ce faci intr-o zi. atunci ai nevoie sa te intrebi daca esti prea ocupat pentru a fi sănătos. Fii creativ şi pun pariu ca poţi găsi 20-30 de minute pe zi să faci exercitii. o îmbunătăţire şi o bunăstare a stării de sănătate generale. Ia-ti un jurnal sau un caiet şi scrie-ti programul . În primul rând.ro . Aminteste-ti.".. e momentul să le evaluezi. Deci. Şi beneficiile vor fi sub forma unui stil de viaţă sănătos.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA În primul rând. nu mai tarziu. verifica-ţi programul. Aşează-te. fă o listă. De exemplu privitul la televizor in timp ce faci exercitii.în curând vei descoperi că iţi vei creste puterea şi energia.în timp ce iti fixezi exerciţiile de rutină. Când unii oameni se gandesc la exerciţii." După ce ţi-ai scris scuzele şi le-ai clasificat. Trebuie sa-ti depăşesti scuzele. asta inseamna exercitii dar. determina dacă ai posibilitatea să devi o persoana cu mai multe sarcini. Da!. s-ar putea să iti aloci in final ceva timp acum pentru a face exercitii astfel încât să fii ocupat acum. Unele dintre scuzele ar putea fi legate pe timp. atunci vei deveni în cele din urmă atat de bolnav incat programul va fi ocupat numai cu asta. Sau fa plimbare în jurul blocului cu câinele şi copiii tăi. cu toate acestea nu sunt totul. totusi poţi începe încet şi sa integrezi incetul cu incetul exerciţiile în programul tău până când esti gata să treci la următorul nivel. unei pierderi în greutate. Poate poţi potrivi putin mers pe jos la prânz. isi imagineaza ca petrec ore intregi in sala de gimnastică sau urmeaza cursuri de lungă durata.

Cu toate acestea. Un alt lucru minunat pe care poti să il faci este să te entuziasmezi. că te vei confrunta cu obstacole si zile grele când nu vei dori decat sa lasi totul balta si cu asta basta. dacă este necesar convinge. Când te înscri şi plătesti pentru ceva. Indiferent cât de ocupat ai fi in viață. exerciţii fizice şi fitness care conduc spre un stil de viaţă sănătos sunt. dacă nu ai o anumită vointa. ceea ce te va ajuta sa-ti atingi obiectivele mai repede.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA iti fie dor de un antrenament dacă sari peste el. Nu poţi sa te tii de un plan nou. iti vei atinge obiectivele. o jumătate de oră este de obicei un timp rezonabil pentru acest lucru.ro . Stabileste-ti obiectivul şi trebuie sa crezi că vei putea sa-ti realizezi visul si sa slabesti. Vei descoperi că aceste ore iti oferă mai mult sprijin decât simpla aderare la o sală de gimnastică. de asemenea.54 . Aceasta este motivatia care te va tine pe calea cea dreaptă. www. Un sistem de sprijin in exercitii Un element esenţial pentru a slabi este acela de a găsi un sistem de sprijin pentru a vă ajuta pe parcurs. Fii conştient atunci când începi. Nu permite ca ceva sa stea in drumul tau. Există adesea programe şi grupuri carora te poţi alătura si care îți pot oferi sprijin la nevoie. Poate vei vrea să iei în considerare si varianta inscrierii la un anumit curs pentru a face exerciţii. o modalitate populara de ajunge si a te mentine în forma. iti iei un oarecare angajament de a participa. Fa unele investigatii şi afla dacă există locuri in orasul tau unde poti sa te duci să faci exercitii. Lucreaza cu un prieten sau un grup de oameni care se gasesc în aceeaşi “barcă” cu tine si pastreaza-ti moralul ridicat.perfectslim. daca rămâi puternic din punct de vedere psihic şi te vei concentra. Cărţi cu diete. Chiar şi oamenii care duc o viata agitata ar trebui să aibă timp să se alăture unui grup specializat care dispune de o jumătate din numarul de ore de fitness unde sa te duci zilnic si sa lucrezi diverse clase de muschi.te ca este bine ceea ce faci.

Louis L. . McKay Când un om nu găsește pace în el însuşi. .David O.Anonim Sufletul este acoperit cu o culoare a gândurilor din timpul liber pe care l-ai petrecut.David O.William George Jordan Gândurile voastre sunt arhitecții destinului tău. .perfectslim. dar niciodată cu ceea ce este.Anonim www.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA APENDICE Citate motivaționale Citate motivationale Ce i se întâmplă unui om este mai puţin important decât ceea ce se întâmplă înăuntrul lui.ro . McKay Nu este nimic mai remarcabil ca în a învăţa cum să gândești mai bine.L. . . este inutil să caute în altă parte. A. . Mann Există situaţii în care un bărbat ar trebui să fie mulţumit cu ceea ce are. Rouchefolicauld Cea mai importantă bătălie a vieţii este aceea pe care o dăm zilnic în camerele tăcute ale sufletului. .55 .

.Abraham Lincoln Este posibil să dai greș în multe feluri . să înveţi din lecţiile primite la prima urcare. care nu va înceta să curgă. Sow un act.de Michael Johnson Întotdeauna ţine minte că hotărârea ta pentru a reuşi este mai importantă decât orice alt lucru. .. Semeni un caracter. . şi culegi un act. şi culegi un obicei.Charles Reade Dacă nu învăţăm din greşeli.Aristotel Omul nu este făcut pentru înfrângere. .56 . . şi culegi un destin. să vezi dacă ai luat-o pe cea mai uşoară cale.perfectslim.Marcus Aurelius Acel prim vârf este cel mai bun loc să te oprești şi să privești înapoi.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Ce se află în urma noastră şi ceea ce se află înaintea noastră sunt probleme mici în comparaţie cu ceea ce se află în interiorul nostru. . dacă nici tu nu te oprești din săpat.Anonim Uită-te în interiorul tău. Un om poate fi distrus. căci acolo este izvorul virtuții. şi culegi un caracter. .Ernest Hemingway Drumul spre succes este pavat cu multe parcări tentante. pentru a respira adânc şi pentru a începe să urci din nou. www. nu există nici un sens să le mai facem.. în timp ce reuşita este posibilă numai întrun fel. pentru a schimba planurile şi obiectivele.Anonim Semeni un gând. Şi este cel mai bun loc pentru a studia terenul înainte. dar nu învins. .ro .Anonim Esti o companie potrivită pentru persoana care dorești să devi? . Semeni un obicei.

de la eșec la succes este cale lungă. Este lumina noastră. prezenţa noastră îi eliberează automat pe alţii. Sănătatea şi intelectul sunt două binecuvântări ale vieţii.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA . trebuie să ai acel sentiment puternic pentru tot ceea ce crezi şi să acţionezi cu toată inima ta. excepţie fac cei care se distreaza în ceea ce fac. Ea nu este doar în unii dintre noi.Marianne Williamson. în mod inconştient le dăm altor persoane permisiunea să facă la fel. nu întunericul nostru. . autor american şi lector Trebuie să te motiveze ÎN FIECARE ZI.Joseph Addison. e în noi toţi.Dale Carnegie De la succes la eșec este un pas.Menander www. .. . poet englez din secolul al XVI-lea Cea mai profundă frică a noastră nu este aceea că nu suntem competenți.Proverb chinezesc Sănătatea şi veselia se nasc reciproc în mod natural. Ne-am născut să arătăm slava lui Dumnezeu. . cel care ne sperie . .John Heywood.Proverb tradiţional Pentru a reuşi.57 . care este în noi. .Proverb idiş Nimic nu este imposibil pentru o inimă doritoare.ro .Matei Stasior Cea mai mare avere este sănătatea. Şi când lăsăm lumina noastră să strălucească. . .perfectslim. . . Frica noastră cea mai mare este că suntem puternici peste măsură.. Aşa cum noi suntem eliberaţi de propria noastră frică.Virgil Cel care ia medicamentul şi neglijează dieta ir osește știința medicilor săi.Christy Borgeld Oamenii reuşesc rar.

-Thomas Jefferson Omul trebuie să mănânce pentru a trăi.perfectslim.ro . .Seneca Una dintre experienţele cele mai sublime pe care le putem avea vreodată este aceea de a te trezi sănătos după ce ai fost bolnav. . . sau poţi alege să fii bine. .William Temple Fiecare fiinţă umană este autorul propriei sănătăţi sau propriei boli.58 . . nu să trăiască pentru a mânca. .Moliere Speranţa de viaţă ar creşte cu salturi în cazul în care lgumele verzi ar mirosi fel de bine ca șunca. .Wayne Dyer A dori să fii bine este o parte pentru ceea ce înseamnă a deveni bine.Doug Larson www.Robin Norwood Sănătatea are o valoare mai mare decît învăţarea. .Rabinul Harold Kushner Fă din propria recuperare o prioritate a vieții tale. toate sunt fade şi fără gust fără ea.MENTINEREA GREUTATII IDEALE – POZITIONARE MENTALA Sănătatea este sufletul care animă toate bucuriile vieţii.Sivanada Poși să alegi să fii bolnav.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful