Je kunt een mens niets leren. Je kunt hem of haar alleen helpen het in zichzelf te ontdekken.

(Galileo Galilei) Alles is veel voor wie niet veel verwacht. (JC Bloem) Vreemd, dat van geschriften van pessimisten altijd een diepe troost uitgaat, en dat de optimisten je tot zelfmoord brengen. Je wordt er beroerd van, van Schopenhauer, en toch kikker je er helemaal van op. (Gerard Reve) Het weten, is het weten dat je niets weet, dat is de betekenis van de echte wetenschap. (Confusius) Het genot bestaat niet in de ontdekking van de waarheid maar in het zoeken ernaar. (Tolstoj) Cultuur is de mate waarin de mens zichzelf verhindert te doen waarin zijn lagere ik zin heeft. (Simon Carmiggelt) Bedenk waar 's mensen glorie eindigt en begint en zeg: mijn glorie was dat ik door vrienden werd bemind. (William Yeats) Ik geloof alleen, wat ik niet met mijn eigen ogen gezien heb. (Jan Greshoff) Eenzaamheid: vergift der zwakken, zout der sterken. (Frans de Wilde) Het zou een hoofdelement van de opvoeding der jeugd moeten zijn haar te leren eenzaamheid te verdragen, daar deze een bron van geluk en gemoedsrust is. (Arthur Schoppenhauer) Een strelende hand doet mij ook pijn. (Jan Arends) Een van de vele vormen van eenzaamheid is een herinnering hebben en er met niemand over kunnen praten. (Brigitte Bardot) noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. voor wie ik liefheb wil ik heten. (Neeltje Maria Min)

van Raalten) Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is.in een wereld die haar uiterste best doet jou gelijk te maken aan alle anderen . (Nicolaas Beets) Jezelf. (Raspail) Het leven openbaart zich in de beweging. (Albert Einstein) Conversatie-aandrang is een menselijke zwakheid. zij zijn immers voor het leven geschapen en niet voor het denken! Ja. Natuurlijk willen zij niet zwemmen! Zij zijn immers voor het land geboren en niet voor het water. (dr. En natuurlijk willen zij niet denken. En het is een gevecht dat nooit eindigt. De voet voelt als voet als hij de grond voelt. Cummings) Geluk is het verlangen naar herhaling." (Herman Hesse) Ervaring is de bron van alle wijsheid en wijsheid is in praktijk gebrachte kennis. dat je nooit weet: welke zal ik vandaag eens kiezen? (Annie M. (Eliphas Lévi) Niemand anders zijn dan jezelf .noodzaakt je tot de zwaarste strijd die mensen ooit te voeren krijgen. Veldboer) Pijn is weten waarom je niet meer onkwetsbaar bent. zoveel zelven. zinnen en peroraties is een fysieke behoefte zo goed als eten en slapen. (E.Men kan wel zeggen dat de omgang tussen mensen hun steeds weer de ervaring van eenzaamheid geeft ten gevolge van inadequate reacties. F. (Louis Couperus) "De meeste mensen willen niet eerder zwemmen voor zij het kunnen. (W. zoveel afsplitsingen. het bewegen der kaken en het voortbrengen van min of meer beduidenis hebbende woorden.J. (Boeddha) De tijd gaat voorbij zeggen we. En mens zijn is beseffen dat je zonder pijn en angst niet weet wie je werkelijk bent.E. wie het denken tot hoofdzaak maakt. Ik geloof in de laatste manier. Angst is geloven dat je hulpeloos bent. (Herman Hesse) . Schmidt) Als je voor iemand bang bent is dat omdat je je ondergeschikt aan hem hebt gemaakt. (Milan Kundera) Geluk is de harmonie tussen toestand en behoefte. die voorbijgaan. en wie denkt. die kan het daarin weliswaar ver brengen maar hij heeft toch maar het land met het water verwisseld en eens zal hij verzuipen.G. wie is dat? Je hebt zoveel lagen in je. maar we vergissen ons: de tijd blijft en wij zijn het.

. (Erich Fromm) De liefde begint met zichzelf. (Erich Fromm) De mens heeft steeds iemand nodig met wie hij zwijgen kan. (Gerrit Achterberg) Hij die zijn vergane vriendschappen verloochent. (Friedrich Nietzsche) Ik houd u in beraad.De weg van de objectieve reflectie maakt het subject tot het toevallige en daardoor het bestaan tot iets onverschilligs. verdwijnends. maar alleen vrienden laten voetstappen achter in je hart! (Silvia van Dasselaar) . (Hegel) Vrijheid is net als de liefde een rijke ervaring die niet in een defenitie kan gevat worden. (Louis Paul Boon) De meeste mensen stellen zich voor alles de vraag.. verarmt zich uit angst voor wie hij vroeger was. of ze echt is of vals en of we haar genieten of moeten ontberen. in plaats dat zij zich afvragen hoe zij het vermogen tot 'liefhebben' zullen verwerven. (Jan Greshoff) De meeste mensen lopen in en uit je leven. te beseffen wanneer ze er is. dan om je te vertellen hoe het is te verlangen naar jou? (Acda & De Munnik) Liefde is roekeloos bij het wegschenken. (Mario Vargas Llosa) Is het beter om alleen te verlangen naar jou. zij denkt nooit aan wat zij daarvoor in ruil zou kunnen krijgen. Een deel van uw gelaat Blijft in mijn achterhoofd. voordat het zichzelf door z´n handelen tot werkelijkheid gebracht heeft. (Kierkegaard) Het individu kan niet weten wat het is. (Karel van de Woestijne) Het is moeilijk met mensen om te gaan omdat zwijgen zo moeilijk is. zo simpel is het om haar te identificeren. zal kunnen liefhebben. hoe zij erin zullen slagen 'bemind te worden'. (Gandhi) Het is een paradoxale waarheid dat slechts degene. Maar zo onmogelijk als het is haar te definieren. die in staat is alleen te zijn. slechts als een kachel helemaal warm was geworden kon zij warmte beginnen afgeven. slechts als men liefde teveel heeft kan men er van wegschenken.

(Johann Goethe) Voor Jelle Klein Beginnen Je leerde kijken ogen mond gezicht Je leerde spelen doosje open dicht Je leert al lopen lampje knopje licht Je leert nog lezen letter woord gedicht Als jij wilt dat anderen anders op jou reageren. (Andrzej Stasiuk) Je herinneringen en emoties moet je oppakken als schaakstukken. (J.W. en in een onderling verband brengen tot ze ook voor jezelf zin gaan krijgen. Werumeus Buning) Diep in de winter kwam ik eindelijk tot het besef dat ik een onoverwinnelijke zomer in mij had. verander dan de manier waarop jij reageert op anderen. (Gerrit Komrij) Een praatkannibaal vreet andermans tijd op. (Timothy Leary) Veel mensen willen het altijd maar goed doen en vergeten stil te staan of hun idee van wat goed is wel goed is.F. (Albert Camus) Niets is meer waard dan de dag van vandaag. voor juist de tijd die we hebben.Meer nog dan voor de dood zijn we bang voor de verveling. . vasthouden en verschuiven. (Ton Luiting) Het beste van de tijd zijn de ogenblikken waarin hij stil staat.

(Dalai Lama) Ik blijf maar zoeken zonder jou. Geloof je in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langskomen? (Daniël Lohues) Je moet nooit stoppen met proberen (Daniël Lohues) 9x geprobeerd is 9x geprobeerd. Angsten moet je omarmen. Niet het toevoegen van jaren aan het leven moet onze zorg zijn. Erken je tekortkomingen maar laat je er niet door overheersen. (J. Het betere is soms de vijand van het goede. Echte liefde overschrijdt de behoefte naar elkaar.Wees niet bang een stukje van jezelf te geven. En tussen die twee speelt mijn leven zich af. Elk bereikt doel vormt weer het begin van een nieuwe tocht. (Daniël Offman – ‘Bezieling & Kwaliteit’) Wanneer je moe wordt. De tragedie van het leven is niet dat het zo snel voorbij is. hoe meer ik voor elkaar krijg. laat stilte dan de boodschapper zijn. geduld. Hoe minder ik iets als werk zie. maar dat we zolang wachten om ermee te beginnen. Om te leven. Vaassen) Oordeel niet. (J. zachtaardigheid en inzicht. te voelen en te veranderen beschikken we alleen over het nu. Wanneer je de woorden niet kunt vinden. Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven. Het dal is vruchtbaarder dan de top. Hij had een droom nodig om de werkelijkheid te verdragen. te groeien. (Daniël Lohues) Creatief geeft je energie. verwonder u slechts. is zoeken naar een stukje van jezelf. Vaassen) Er is maar één kaars nodig om de duisternis te verdrijven. liefde is weten dat ik alles ben. Iemand missen. kan het zijn dat er nieuwe kwaliteiten worden aangesproken. (Arthur Schopenhauer) Als het geluk aan je voeten ligt. is oprechte aandacht. Wijsheid is weten dat ik niets ben. je groeit er uiteindelijk alleen maar van. is de kans dat je het vertrapt het grootst. Laat ze je dingen leren. maar het toevoegen van leven aan jaren. (Karien Ballast) . Reactief put je uit. Er is niets verkeerds aan af en toe te falen – je leert meer van mislukkingen dan van succes. Durf waar je naar verlangt.

Je bent gelukkig wanneer je ontdekt wat werkelijk noodzakelijk is in je leven. Ik ben vrij om te gaan. Wat nog komen gaat. (Boeddha) Als je voor je eigenwaarde afhankelijk bent van anderen. Wacht niet op de gelegenheid. De sleutel tot de ander ben je zelf. Vertrouwen daagt de ziel uit verder te gaan dan men kan zien. . Eenvoud is levende schoonheid. het werk voor te bereiden en de taken te verdelen. We zijn wat we herhalen. is het anderenwaarde. Luister goed naar wat er wordt gezegd. Het enige dat nodig is om het kwaad te laten slagen. Wie niets te zeggen heeft. (Aristoteles) Zodra mensen besluiten een probleem aan te pakken. Zij komt niet. "Wanneer je een schip wilt bouwen. In werkelijkheid is 'de zin' niet iets wat je vindt maar wat je creëert. Wat we zien. zij is er. merken ze tot veel meer in staat zijn dan ze ooit gedacht hadden. is mensen die niets doen (Theo Maassen). Maar leer mensen te verlangen naar de eindeloze zee. je deelt iets met hen. de Saint-Exupery) Je geeft niets aan de armen." (A. Je bent zowel de weg als degene die hem bewandelt. Het is belangrijk om goede gedachten te hebben. mezelf zijn en mezelf blijven in de dingen die ik doe en die ik laat. is voorbij. en vol blijdschap afstand doet van de rest. springt kwistig om met woorden. Dus ik blijf. want wij worden wat wij denken. is er nog niet. (Zen) Voor mij bestaat er slechts één vorm van succes. breng dan geen mensen bij elkaar om hout te slepen. hangt vooral af van wat we zoeken. Wijsheid maakt bedachtzaam. luister beter naar wat er niet wordt gezegd. De ware liefde blijkt niet iemand te zijn die aan al je eisen voldoet. Simon Vinkenoog Mensen zeggen op zoek te zijn naar de zin van hun bestaan. Waarom zou niet iedereen een kunstwerk van zijn leven kunnen maken? Waarom is de lamp die bij je thuis hangt wél kunst en je leven niet? (Foucault) Wat voorbij is. maar iemand bij wie je al je eisen als vanzelf loslaat.

kun je verder zien. Lang is de weg door lessen. Kunst Wat we willen: momenten van helderheid.Kijk eens om op uw levenspad en zie de kiezels die bergen leken voor u ze passeerde. De weg naar geluk loopt niet van anderen naar jou. Of beter nog: van grote Klaarheid. Schaars zijn die momenten en ook nog goed verborgen. maar vinden wel. Loop niet als je ook kunt dansen. Ware rust is niet afwezigheid van beweging. Die Klaarheid. Als je het gevoel hebt dat je in een gat terechtgekomen bent. maar van jou naar anderen. stop dan met graven. kort en doeltreffend door voorbeelden. Reis zo ver je kunt kijken. Op inspiratie volgt zelden actie. Op actie volgt altijd inspiratie. . Wacht niet tot je perfect bent. De steen in de weg zit los om jouw aandacht te krijgen. (Martin Bril) Wacht niet op inspiratie om ergens mee te beginnen. Verwarring is een signaal dat je op het punt staat iets nieuws te leren. maar evenwicht in de bewegingen. Alleen ga je sneller. Stilte is nog een krachtiger drager van aanwezigheid dan woorden. af en toe. en als je er bent. Eigenwaarde is de kracht waardoor je gezonde keuzes kunt maken. Zoeken heeft dus nauwelijks zin. Samen kom je verder. Vier elk stapje vooruit. De Kunst is zo te leven dat het je overkomt.

en toch komt alles voor elkaar. Beschouw wachten als een korte vakantie. zul je het niet vinden. dan het ongewenste te bestrijden. zijn de lessen die we zelf moeten leren. Het is vele malen effectiever om het gewenste te bevrijden. We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden. Vergeten is even belangrijk als onthouden. (Desmond Tutu) Wil je weten wat je los moet laten? Kijk dan wat je het krampachtigst vasthoudt. Te weten dat minstens één leven wat rustiger kan ademen omdat jij hebt geleefd. De enige manier om een vriend te hebben is er een te zijn. zullen we het leven dat we hebben gepland. Om het leven dat op ons wacht te kunnen omhelzen. Onkruid is het verzet van de natuur tegen het bewind van de tuinlieden.De dingen die ons in anderen van streek maken. We worden ouder omdat we stoppen met spelen. Wie bang is zijn zekerheden te verliezen. Zolang je buiten jezelf datgene zoekt wat alleen kan worden gevonden binnen jezelf. We worden goed omdat we bemind worden. Wellicht zijn alle draken in ons leven Uiteindelijk wel prinsessen die er in angst en beven Slechts naar laken Ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft In diepste wezen wel niets anders dan iets Dat onze liefde nodig heeft (…) Onze grootste angsten zijn de draken Die onze mooiste schatten bewaken Rainer Maria Rilke Soms is het tijd voor vertrek Zonder je bestemming te kennen Tenessee Williams . Dat is de ware betekenis van succes. Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen van wat je als individu kunt bereiken. De natuur heeft geen haast. We worden niet bemind omdat we goed zijn. moeten loslaten. kan zeker weten dat het geen zekerheden zijn.

Hoe minder je jezelf van streek zult brengen. langzamerhand. 1 moedige stap en je bent er doorheen. Blaise Pascal Als gevoel de vrijheid krijgt. Misschien leef je dan. Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Deepak Chopra Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Willem de Ridder Als je zwakheden hebt. . betekent het niet dat je zwak bent. Anselm Grun Op het moment dat jij iets verandert in jezelf. het antwoord binnen. Leef nu de vragen. Ontspanning is wie je bent. maar dat je compleet bent. Hoe meer je weet wie je bent en wat je wilt.Het gaat erom alles te leven. die je bent. Rainer Maria Rilke Geluk is degene willen zijn. Chinees spreekwoord Veel van onze angsten zijn zo dun als een papieren zakdoekje. ga je het leven anders zien. verandert leegte in ruimte. zonder het te merken.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful