UNIVERSITATEA TRANSILVANIA FACULTATEA DE DREPT SI SOCIOLOGIE SPECIALIZAREA SOCIOLOGIE

Sociologia mass-media :

Facebook

Student: Grupa:

2011

cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră. pasiuni. myspace. este cel mai rapid şi mai avansat mijloc de comunicare în masă: vorbeşti. vecini. Evident.com) La ce ne ajuta facebook. După inventarea internetului.com.com.com ? Probabil ca s-a inteles din randurile de mai sus ca Facebook. Este bine de stiut ca aceasta forma de socializare. Dincolo de calitatea creaţiei ieşite de sub bagheta lui David Fincher (consacrat de thrilleruri precum „Seven" sau „Fight Club"). în timp real. interese. Asociaţia Presei Străine de la Hollywood recunoaşte astfel rolul jucat de Facebook în viaţa oamenilor din lumea largă. twitter.aşa se şi numeşte pelicula -a câştigat de patru ori: pentru cel mai bun film. E locul în care nimeni nu se simte singur! În al doilea rând. o comunitate unde. Puteti citii pentru a va lamurii de ce articolul de aici: 30% Dintre Femei Cauta Parteneri Pe Facebook Si Twitter Revoluţia Facebook Gala premiilor Globul de Aur. pe langa faptul ca este. faci cunoştinţă cu „necunoscuţi" de care te leagă aceleaşi gusturi. ii puteti adauga ca prieteni astfel creandu-va reateaua dumneavoastra de prieteni. etc. cat si celelalte retele de socializare (hi5. sau cel putin pare mai usoara decat altele. Ei bine raspunsul la aceasta intrebare este urmatorul: Facebook este un site unde puteti intalni lume sau prieteni.com. nu este prea recomandata. (exemplu: hi5. Deci. cu persoane aflate la mii de kilometri distanţă. în câteva minute. puteti interactiona cu acestea. puteti forma o retea sociala. le citeşti gândurile postate la minut şi le împărtăşeşti propriile gânduri.com si la ce ne ajuta el.Facebook Multa lume se intreaba ce este facebook. îţi poţi face un cerc de prieteni virtuali. dimpotrivă. aduce în prim-plan un fenomen care a schimbat lumea de azi. Facebook a revoluţionat felul în care trăim. Facebook este o retea sociala online gratuita. e doar o treaptă în istoria tot mai rapidă a . fără să ne ignorăm semenii şi fără să ne transformăm în alienaţi ai societăţii postindustriale. ca o concluzie. Ce înseamnă Facebook? Aproape toţi cei care folosesc internetul ştiu.) ne ajuta sa socializam mai usor cu alte persoane ce folosesc aceste retele. îţi regăseşti foşti colegi. cum se profeţea în romanele lui Isaac Asimov sau cum se temeau scepticii acum două decenii. „Reţeaua de socializare" . amici sau. oameni care au aceleasi interese ca si dumneavoastra. O retea sociala online. cel mai bun regizor. A demonstrat că putem sta ore întregi în faţa computerului sau a mobilului fără să ne închidem în noi. În primul rând. cea mai importantă distincţie cinematografică după celebrele Oscaruri. se refera la un site unde puteti vedea detalii despre anumite persoane.

cu mai mulţi „cetăţeni" decât au Statele Unite ale Americii sau chiar Uniunea Europeană! În noiembrie 2010. Pentru mulţi tineri. Tal Alter. Asociaţia Americană de Psihiatrie (A. Şi anume că prea multă comunicare nu strică niciodată! Facebook ar putea oferi un serviciu de video-conferinta in parteneriat cu Skype Noi indicii descoperite in codul-sursa al paginii Facebook indica faptul ca in viitor am putea beneficia de o integrare a serviciilor de video-conferinta Skype direct din paginile retelei de socializare. Dacă ar fi o ţară. fiind următoarea cotată. începută într-o cameră de cămin. dupa ce reteaua de socializare a anuntat luna aceasta ca va oferi si un serviciu de e-mail. Miscarea este vazuta de catre analisti drept inca un pas din partea Facebook in razboiul cu Google. pe atât de geniale. cum se întâmplă adesea. Programatorul care a descoperit secventele de cod. Pericolul din spatele Facebook Patologic. După şapte ani. a declarat ca “pagina pare pregatita pentru a oferi functionalitatea necesara unei video-conferinte”. după „coloşii" Google şi Amazon. reţeaua de socializare Facebook a devenit o problemă serioasă în momentul în care „şi-au mutat" întreaga viaţă în mediul virtual. Alianta Facebook-Skype a mai fost discutata si la sfarsitul lunii septembrie. Dependenţa de reţelele de socializare de pe internet a fost inclusă de Asociaţia Americană de Psihiatrie în rândul bolilor mentale. ar fi pe locul al treilea în topul celor mai populate state. ce au reprezentat ziarele faţă de tiparniţa lui Gutenberg. ci în urma unei idei pe cât de simple.civilizaţiei. mai ales dacă ne gândim că ei n-au fost produşi din corupţie şi furt. veniturile companiei s-au ridicat la două miliarde. Nu mi se pare însă că exagerez spunând că reţelele de socializare reprezintă.P. O mână de tineri entuziaşti pun pe picioare un site pentru colegii lor de la faimoasa universitate americană Harvard. Intra in articol pentru a afla mai multe detalii. în acest domeniu. La începutul acestui an. Nu sunt puţini bani. Psihoterapeuţii susţin că este vorba despre o dependenţă care poate distruge viaţa reală a individului. afacerea valora nu mai puţin de 41 de miliarde de dolari. Facebook are mai mult de 600 de milioane de utilizatori. cu o avere estimată de revista „Forbes" la patru miliarde de dolari. cand ziarul Wall Street Journal a anuntat pentru prima data posibilitatea unei colaborari. n-avea probabil ingredientele unui succes de box-office. Fondatorul Facebook a devenit astfel cel mai tânăr miliardar din lume. informeaza blogul Gizmodo. Povestea studentului Mark Zuckerberg. Numai anul trecut.A) a nominalizat noi forme de dependenţă pentru a fi introduse în ediţia a cincea a DSM (Diagnostic and . Asta se întâmpla în februarie 2004. în universul internetului.

pe când e-mailul. care are mai mult de 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume. printre care şi dependenţa de internet. Tot ei îi văd şi punctele slabe. e limitat. iar specialiştii identifică drept un posibil efect al utilizării frecvente şi scăderea capacităţii de concentrare. Si tot aproape 50% dintre ele incearca sa-si supravegheze prietenul prin verificarea contului acestuia de Facebook. Studiul a fost facut pe un lot de 1605 femei. în măsura în care nu intră frecvent pe contul său de Facebook. De asemenea. îi dă utilizatorului iluzia apropierii. dar cercetatorii de la Universitatea din Texas au ajuns la o concluzie diferită. Craig Watkins. setat la ritmul cu care se succed postările pe Facebook. Jumatate dintre ele nu vad nimic gresit in a avea prieteni de Facebook persoane complet necunoscute. cea de Facebook." . Faptul că nu permite o ierarhizare a informaţiei.Statistical Manual of Mental Disorders). nu poţi discerne ce e adevărat sau nu. si s-ar intalni cu acestea fara sa se gandeasca de doua ori. Astea ar fi avantajele. a ridicat semne de întrebare faţă de efectele sale negative. cand ajung acasa. Această reţea de socializare permite o formă de comunicare neîntreruptă. în particular. spre exemplu. Facebook provoaca dependenta Conform unui studiu realizat de Oxygen Media. şi. si pe urma se duc la baie sa se spele pe maini. Răspândirea rapidă a Facebook-ului. proximităţii. De aici şi senzaţia utilizatorului că. Studiu: Facebook face oamenii mai sociabili Potrivit unui nou studiu. Altfel spus. cum ar fi Facebook. reţelele de socializare. te infantilizezi în viaţa reală. pierde firul şi asta îl frustrează. "Descoperirile noastre sugereaza ca Facebook nu este înlocuieşte interacţiunile faţă-în-faţă dintre prietenii. care are aproape 500 de milioane de membri în toată lumea. contrar credinţei comune existente cum că aceste reţele ar dăuna relaţiilor. cu varste intre 18 si 34 de ani. întăresc relaţiile personale. familii şi colegi. Iar 21% dintre ele intra pe contul lor si dupa miezul noptii. potrivit Reuters. noi credem că există suficiente dovezi că social media permite oportunităţi pentru noi expresii de prietenie. intimitate şi comunitate. "De fapt." a declarat S. un profesor de radio. intai isi verifica pagina. Datele arata ca o treime dintre utilizatoarele de Facebook. femeile sunt din ce in ce mai dependente de serviciul de socializare Facebook. televiziune şi film care a condus echipa de cercetare. în opinia pasionaţilor.

Watkins a subliniat că. de exemplu. Am descoperit că pentru femei conţinutul tinde să fie mai afectuos. "Facebook aduce toate reţelele şi diferite scene sociale. Mai mult de 60 la sută dintre utilizatorii Facebook au spus că activitatea principală este publicarea unor statusuri. ei fac acest lucru în moduri diferite.Cercetătorii au chestionat 900 de studenţi şi absolvenţi de colegiu despre cum şi cu cine interacţionează pe Facebook. iar bărbaţii sunt interesaţi in special de utilizarea acestuia în relaţii". femeile sunt mai susceptibile în a posta poze cu întâlnirile între prietenii. împreună. cum ar fi că tinerii sunt obligaţi să îşi adapteze comportamentul la un cerc social ce în ce mai mare." . El a adăugat că utilizarea sporită aduce provocări suplimentare. în timp ce bărbaţii sunt mai susceptibili în a posta poze în care li se dezvăluie hobby-urile sau a posta linkuri în care să se vadă poziţia politică sau culturală. a spus Watkins. care este Facebook. fie prietenilor. deşi aproximativ acelaşi număr de bărbaţi şi femei folosesc Facebook. Ne prezentam în diferite moduri. colegilor sau familiei". "Există o diferenţă de remarcat în modul de a utiliza Facebook. Este în continuă evoluţie şi într-o stare de flux. "Angajamentul Facebook nu este uniform. a spus el. şi care prezintă o provocare. urmaţi de 60 la sută care scriu comentarii cu referire la profilul lor şi 49 la sută care postatează mesaje şi comentarii pe paginile prietenilor. Cercetătorii au constatat că.

ro http://pctroubleshooting.Bibliografie http://www.ro http://www.adevarul.net .arenait.ro http://www.romanialibera.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful