WORKBOOK

Personalitate alfa
- încrederea în sine -

Imperium print 2008

1

Motto: « Antrenează-te din greu, luptă uşor… şi învinge. Antrenează-te uşor, luptă din greu… şi mori. »

2

Cuprins
Scopul.........................................................................................................5 Exercitiul numarul 1..................................................................................7 Exercitiul numarul 2 : Scala Rosenberg ..................................................9 Exercitiul numarul 3: Ruperea creionului..............................................13 Exercitiul numarul 4: Test MBTI.............................................................15 Exercitiul numarul 5: Descopera-ti vocatia............................................17 Exercitiul numarul 6: Rafting..................................................................19 Exercitiul numarul 7:Rapel si tiroliana...................................................21 Planul de actiune.....................................................................................25 Despre ritualuri........................................................................................26 Jurnal contabil.........................................................................................28 Bibliografie...............................................................................................40

3

”Nu zidurile fac o scoala, ci spiritul ce domneste într-ansa.” Regele Ferdinand I.

4

Scopul

-

Scopul acestui bootcamp este de distractie, cunoastere, stabilirea ritualurilor de succes personalizate si crearea grupului mastermind. Pariticipantii in acest bootcamp sunt actorii principali si e necesar ca fiecare sa isi spuna parerea, sa ofere feedback si sa contibuie la binele grupului. Ca sa poti obtine ce vrei, trebuie mai întâi sa stii ce vrei. Din experienta mea, faptul ca stii 100% ce vrei iti aduce o incredere in tine de nezdruncinat.

-

-

Pentru ca nu destinatia conteaza ci drumul, LUPTA.

5

„Daca alegi sau nu schimbarea, in tine sunt posibilitati netraite, interese si aptitudini neexplorate. Tranzitiile netezesc terenul pentru noi dezvoltari. Ele lasa cortina pentru ca scena sa fie aranjata pentru un nou act. In acest moment al vietii tale ce asteapta in tacere in spatele scenei sa-si faca intrarea spectaculos?” William Bridges „Castigi forta si incredere prin fiecare experienta in care te opresti si-ti privesti teama in fata. Apoi poti sa spui „ am trecut prin asta...pot face urmatorul lucru pe care il intalnesc.” Trebuie sa poti face acel lucru pe care crezi ca nu-l poti face.” Eleanor Roosevelt „Cand iei o decizie, mobilizezi energii umane uriase si resurse care altfel raman neobservate” Robert Fritz “Exista multa ezitare inainte ca cineva sa se dedice total unui scop, unui vis. Mai mult, sunt sanse mari ca omul sa dea inapoi, sa fie ineficient in multe dintre actiunile sale. Dar in toate initiativele si actele de creatie functioneaza un adevar elementar, a carui ignorare ucide multe idei si planuri splendide: acela ca atunci cand cineva se consacra unei idei, si providenta se misca in aceeasi directie! Si incep sa se petreaca tot felul de lucruri, care nu s-ar fi produs altfel si care ajuta implinirii scopului. Un intreg lant de evenimente neprevazute pornesc de la acea decizie de a merge inainte, fie ce-o fi! Incidente, intalniri, oameni si sprijin material – lucruri la care omul, la inceput, nici nu a indraznit sa viseze –, toate ii vin in ajutor.” Goethe

6

Exercitiul numarul 1 Raspunde la urmatoarele intrebari:

1.De ce te afli in acest bootcamp? 2.Ce temeri si ce asteptari ai? 3.Cum te vezi acum ca persoana? provocari, probleme ai in prezent? 4.Cum te vezi in viitor? Raspuns:

Ce

dorinte,

7

Lupta vietii
de George Cosbuc Copiii nu-nţeleg ce vor: A plânge-i cuminţia lor. Dar lucrul cel mai laş în lume E un bărbat tânguitor. Nimic nu-i mai de râs ca plânsul În ochii unui luptător. O luptă-i viaţa; deci te luptă Cu dragoste de ea, cu dor. Pe seama cui? Eşti un nemernic Când n-ai un ţel hotărâtor. Tu ai pe-ai tăi! De n-ai pe nimeni, Te lupţi pe seama tuturor. E tragedie nălţătoare Când, biruiţi, oştenii mor, Dar sunt eroi de epopee Când braţul li-e biruitor. Comediant e cel ce plânge, Şi-i un neom, că-i dezertor. Oricare-ar fi sfârşitul luptei, Să stai luptând, căci eşti dator. Trăiesc acei ce vreau să lupte; Iar cei fricoşi se plâng şi mor. De-i vezi murind, să-i laşi să moară, Căci moartea e menirea lor.
8

Exercitiul numarul 2 Testul Rosenberg
Nume si prenume (doar initialele) _________ Varsta _______ Sexul __________ Marcheaza cu X sau orice simbol vrei tu raspunsurile care te reprezinta.
Nr. Item 1 Cred ca sunt un om de valoare sau cel putin la fel de bun(a) ca altii. Cred ca am cateva calitati remarcabile. In general, inclin sa cred ca sunt un (o) ratat(a), un (o) nerealizat(a). Sunt capabil(a) sa fac lucruri la fel de bine ca ceilalti oameni. Nu cred ca am prea multe lucruri cu care sa ma pot mandri. Am o atitudine pozitiva fata de propria persoana. In ansamblu, sunt multumit (a) de mine. As vrea sa pot avea mai mult respect fata de propria persoana. Din cand in cand am senzatia ca sunt inutil(a)
9

Absolut De Nu sunt Categori de acord acord de c nu acord

2 3 4 5 6 7 8 9

10 Uneori cred ca nu sunt
bun(a) de nimic.

„Daca crezi in esec, il vei avea Daca crezi in timizi, asa vei fi Daca vrei castig, sigur vei esua Daca neincrezator o vei porni Daca crezi ca vei pierde, vei pierde Caci lumea larga azi ne-a invatat Ca pasul unu in succes e-a crede Succesul e in mintea ta creat Daca crezi ca esti prea mic, vei fi Gandul aripi va trebui sa nasca Sigur pe tine daca te vei simti Rasplata va sosi sa te cinsteasca Victorii-n viata nu obtin doar cei Ce sunt puternici si alearga bine Castigul poate deveni un obicei Pentru cel ce spune : CRED IN MINE „ Extras din Napoleon Hill – Think and Grow Rich
www.personalitatealfa.com/

10

Acordarea punctajului se face in felul urmator: Nr. Item Absolut Nu sunt Categoric De de acord acord de acord nu 1 Cred ca sunt un om de 3 2 1 0 valoare sau cel putin la fel de bun(a) ca altii. 3 2 1 0 2 Cred ca am cateva calitati remarcabile. 0 1 2 3 3 In general, inclin sa cred ca sunt un (o) ratat(a), un (o) nerealizat(a). 3 2 1 0 4 Sunt capabil(a) sa fac lucruri la fel de bine ca ceilalti oameni. 0 1 2 3 5 Nu cred ca am prea multe lucruri cu care sa ma pot mandri. 3 2 1 0 6 Am o atitudine pozitiva fata de propria persoana. 3 2 1 0 7 In ansamblu, sunt multumit (a) de mine. 0 1 2 3 8 As vrea sa pot avea mai mult respect fata de propria persoana. 0 1 2 3 9 Din cand in cand am senzatia ca sunt inutil(a) 0 1 2 3 10 Uneori cred ca nu sunt bun(a) de nimic. Evaluarea intrebarilor la testul Rosenberg. Intre 0-10 de puncte - stima de sine scazuta

11

Intre 10-20 de puncte - o stima de sine medie Intre 20-30 de puncte - o stima de sine crescuta

„Eşecul este locul de unde te ridici pentru a merge mai departe.” definiţie de Gabriel Liiceanu „Eşecul e pur şi simplu şansa de a încerca din nou, de data asta cu mai multă inteligenţă.” definiţie de Henry Ford « Ca sa inveti ceva, ORICE, e nevoie sa suferi esecuri la inceput. Asa ai invatat sa mergi, cazand de 1000 de ori pana ai invatat. Asa ai invatat sa scrii si sa citesti, gresind de nenumarate ori. Cand nu mai esti copil si vrei sa fii bun intr-un domeniu, trebuie sa suferi esecurile pentru ca sa inveti din ele si apoi sa realizezi ce ti-ai propus. Thomas Edison, inainte sa inventeze becul, a gresit de 5000 (cinci mii) de ori inainte sa reuseasca. Cand a fost intrebat cum se simte dupa 5000 de esecuri a zis: „Am reusit sa gasesc 5000 de feluri in care NU functioneaza un bec”. Oamenilor carora le e teama de greseli sunt cei care traiesc si mor fara sa realizeze nimic. Cat timp inveti ceva din orice esec, nu ai de ce sa iti fie teama. »
12

Exercitiul numarul 3: Ruperea creionului
1.Reflectare. Cum trateaza mintea scopul si obstacolele? 2.Cum putem generaliza invatamintele? 3.Cum putem aplica in viata reala ceea ce am invatat? 4.Cum te vezi in viitor? Raspuns:

13

Încrederea şi stima de sine
Un grup de iepuri alerga pe câmp; când, deodată, doi dintre ei au căzut într-o groapă. Toţi ceilalţi iepuri s-au adunat în jurul gropii să vadă ce s-a întâmplat. Au văzut că cei doi iepuri au rămas blocaţi pe o margine subţire în groapă, iar în jos se deschidea un abis din care nimeni nu ar fi avut scăpare. Cei doi iepuri au început să sară în sus de pe marginea pe care erau blocaţi, încercând să iasă afară. Ceilalţi iepuri, văzând efortul lor, au început să strige: “Renunţaţi, nu veţi ieşi niciodată de acolo!” Cei doi au ignorat comentariile pesimiste şi au continuat să sară. În final: unul din iepuri a renunţat la luptă şi, ascultând sfaturile celor de sus, a renunţat. Cuprins de disperare, s-a lăsat să cadă în abisul de sub marginea subţire. Totuşi, celălalt iepure a continuat să sară , parcă şi mai motivat. Iepurii de sus strigau în cor: „Renunţă şi urmează exemplul celui de dinainte”, strigau iepurii în cor, enervaţi de insistenţa cu care sărea iepurele, parcă tot mai sus şi mai sus. Spre surprinderea tuturor, iepurele a reuşit să iasă după un efort „supraiepuresc”. „De ce nu ai renunţat când toţi strigam la tine să renunţi?”, l-au întrebat ceilalţi. „Eu sunt aproape surd şi am crezut că în tot acest timp m-aţi încurajat să ies!” Vezi cum puterea convingerilor poate distruge pe cineva? Dar, în acelaşi timp, înţelegi că ele pot aduce succesul celui care va şti să le îmblânzească puterea creativă? Convingerile pot, de asemenea, aduce un succes dincolo de orice imaginaţie. De aceea am pus convingerile ca primă cărămidă pentru fundaţia unei personalităţi alfa. O personalitate alfa îşi construieşte toate convingerile în aşa fel, încât acestea să o ajute. Şi le ia pe toate cele care 14 îi folosesc şi le aruncă pentru nu totdeauna.

Exercitiul numarul 4 Testul MBTI Calcularea scorurilor
Corespondenţa întrebări sub-dimensiuni (E, I, S, N, T, F, J, P)
DIMENSIUNE E I 1A 1B 5B 9B 13B 17B 21A 25A 5A 9A 13A 17A 21B 25B 29B DIMENSIUNE S N 2B 2A 6A 10B 14B 18B 22B 26A 30B 6B 10A 14A 18A 22A 26B 30A DIMENSIUNE T F 3A 3B 7A 11A 15B 19B 23B 27A 31B 7B 11B 15A 19A 23A 27B 31A DIMENSIUNE J P 4B 4A 8B 12B 16B 20A 24A 28B 32A 8A 12A 16A 20B 24B 28A 32B

29A Σ =

Σ =

Σ =

Σ =

Σ =

Σ =

Σ =

Σ =

15

Se calculează sumele pe fiecare sub-dimensiune (E, I, S, N, T, F, J, P) Se compară sumele E – I, S – N, T – F, J – P. Se afişează”Viziunea este un vis cu un plan atasat.” valorile mai mari.

Carl Gustav Jung, una din personalitatile mileniului in psihologie, spune ca scopul fiintei umane este individualizarea. Adica dezvoltarea totala a personalitatii pana la punctul in care o persoana este libera, independenta si se poate exprima complet. Vocatia aduce cu sine imediat si dezvoltarea personalitatii, care este un har si, in acelasi timp un blestem, pentru ca prima urmare a ei este detasarea de turma. Asta inseamna, la inceput, SINGURATATE. Primul lucru care se intampla atunci cand o persoana isi asculta vocea interioara si se hotareste sa isi urmeze vocatia este ca va fi singura. Si nu exista consolare pentru asta. De la acest sentiment, ca ai pornit singur pe un drum, nu te salveaza nici dragostea familiei, nici anturajul si niciun statut social. „Dezvoltarea personalitatii este o asemenea fericire incat trebuie platita scump; ea inseamna mai mult decat spaima de singuratate, ea inseamna si FIDELITATE FATA DE PROPRIA SA LEGE. Personalitatea nu se poate dezvolta fara a alege in mod constient PROPRIA CALE.” C.G Jung Ce ii cu drumurile ei batute, sa isi urmeze calea si sa isi dezvolte personalitatea? VOCATIA!
16

Stilul Tau - pentru femeia care merita www.stilultau.com determina pe oameni sa se ridice din turma

Exercitiul numarul 5 Descopera-ti vocatia
1.Reflectare. Ce concluzii poti trage din efectuarea testului MBTI? 2.Cum putem generaliza invatamintele? 3.Cum putem aplica in viata reala ceea ce am invatat? 4.Ce pasiuni ai si cum crezi ca ele s-ar putea transforma in vocatia ta?
Raspuns:

17

Faptul ca multi sufera enorm mergand pe calea lor nu il afecteaza deloc pe cel care, la randul lui, alege sa mearga pe drumul sau. El TREBUIE sa asculte de propria lege. Toti oamenii au vocatie. Insa la unii ea se aude tot mai slab, pe masura ce presiunile si tentatiile vietii ii fac mici si ii imping in turma. La altii, putini, ea urla tot mai tare si ii impinge inainte. Acestia sunt oamenii pe care ii admiram cel mai mult, personalitatile, oamenii de succes, modelele noastre de cand eram copii si poate si adulti. La cei care nu reusesc sa isi urmeze vocatia vocea sociala cu conventiile ei se aude mai tare decat vocea interioara. Vocea grupului, a turmei, este lege. „Grandoarea si caracterul salvator ale oricarei personalitati adevarate stau in faptul ca aceasta se aduce pe sine ca jertfa, alegandu-si liber vocatia... In masura in care, tradandu-ne propia lege, nu ne dezvoltam personalitatea, ne ratam sensul vietii. DIN FERICIRE, BUNA SI RABDATOAREA NATURA NU LE-A PUS CELOR MAI MULTI OAMENI PE LIMBA INTREBAREA FATALA REFERITOARE LA SENSUL VIETII LOR.
18

Si unde nimeni nu intreaba, nimeni nu trebuie sa raspunda.” C.G.Jung

Exercitiul numarul 6 Rafting
1.Reflectare. Cum te-ai simtit la activitatea de rafting? 2. Cum putem generaliza? 3. Cum putem aplica invatamintele in viata reala? Raspuns:

19

Feel the fear and do it anway (Susan Jeffers) Mai multa incredere ca poti face faţă la orice 1. Frica nu va disparea niciodata, cat timp cresti. Zona de confort te opreste din evolutie. Nu te chinui sa scapi de frica. Doar dezvolta mai multa incredere in capacitatea ta de a face fata problemelor care apar. 2. Prima oara vine actiunea si apoi increderea in sine. NU asteptam sa dispara frica si apoi actionam. 3. Singurul fel de a te simti bine e sa faci un lucru de care ti-e frica. Frica se diminueaza si faci si un pas mare spre incredere in sine. 4. Nu doar tu exprimentezi frica pe teritoriu necunoscut. Toti o simtim. 5. Sa actionezi in ciuda temerilor e mult mai bine decat sa traiesti o stare de anxietate din cauza pasivitatii.

20

Exercitiul numarul 7 Rapel si tiroliana

1.Reflectare. Cum te-ai simtit la activitatea rapel si tiroliana? 2. Cum putem generaliza? 3. Cum putem aplica invatamintele in viata reala? Raspuns:

21

„In mijlocul dificultatii se afla oportunitatea” Albert Einstein „Viata este sau o aventura provocatoare, sau nimic” Helen Keller „Fie ne gasim un drum, fie ne facem unul” Hannibal „Seamana un gand si vei culege o actiune Seamana o actiune si vei culege un obicei Seamana un obicei si vei culege un caracter Seamana un caracter si vei culege un destin” Charles Reade „Continutul carcaterului tau este alegerea ta. Zi de zi, ce alegi, ce gandesti si ce faci este ce vei deveni. Integritatea ta este destinul tau...este lumina ce iti calauzeste drumul” Heraclit „Sa cazi de 7 ori dar sa te ridici de 8” proverb japonez

22

Implicare totala Energizat fizic Conectat emotional Concentrat mental Aliniat spiritual Managementul energiei Cand ai toate cele 4 rezervoare pline, ai cantitate, calitate, concetrare si scop catre care iti canalizezi energia. Obiceiuri principale Fizic -inima si plamani -abdomen -umeri si spate -picioare -brate Emotional -stima de sine -disciplina -eficienta interpersonala -empatie Mental -concentrare -optimism realist -managementul timpului -creativitate Spiritual -caracter -pasiune si implicare -integritate -srpijin pentru ceilalti

Obiceiuri ajutatoare, de sprijin Fizic -somn -sport -dieta -hidratare Emotional Mental 23 -rabdare -vitualizare -deschidere spre -optimism nou -atitudine pozitiva -incredere -pregatire mentala -buna dispozitie Spiritual -corectitudine -integritate -curaj -perseverenta

Cum se formeaza un obicei? Mintea noastra este ca o retea de strazi. Inainte de a se forma un obicei, in mintea noastra, acolo unde nu se afla strazi, este teren gol. Strazile sunt RETELELE NEURONALE. Cand incepi sa faci un lucru nou, care genereaza emotii, incepi sa pasesti pe langa strazile batute. Strazile reprezinta tot ce ai invatat, trait si memorat pana atunci. Cu cat faci mai des un lucru, cu atat locul prin care mergi devine mai batatorit si devine o retea neuronala in toata regula. Ca sa intelegi si mai bine, imagineaza-ti ca iei o bucata de sfoara cand faci pentru prima oara un lucru. Apoi, cand faci a doua oara acel lucru, impletesti o alta bucata de sfoara cu prima. Si de fiecare data cand faci acel lucru vei mai impleti o bucata de sfoara. La un moment dat vei avea o funie pe care o va putea folosi si un alpinist care urca pe Everest. Si acum, o intrebare: Cand e mai usor sa rupi un obicei? ORICE FACI PREA MULT iti creaza un obicei si o dependenta. Mancat, sex, baut, muncit, mers la meci si orice alt lucru care genereaza emotii SI ESTE FACUT IN MOD REPETAT.

24

Plan de actiune pentru dezvoltarea capacitatii si a abilitatilor Ce vreau sa dezvolt: Obstacole: Motivatia interna: Rezultatele asteptate:
NR. 1. 2. 3. 4. 5. 6.
25

Ritualurile pentru dezvoltarea capacitatii si a performantei

Data lansarii

Exercitiul numarul 8 Discutii despre ritualuri si obiceiuri.
IDENTIFICA MOTIVELE PENTRU CARE VREI SA FACI SCHIMBAREA. CONCENTREAZA-TE PE VIZIUNEA DE VIITOR. GASESTE ACELE TIPARE DE COMPORTAMENT CARE TE TRAG IN JOS. IMPLEMENTEAZA 3 NOI OBICEIURI CARE SA TE AJUTE. 1. Definirea primului ritual 2. Definirea celui de-al doilea ritual 3. Definirea celui de-al treilea ritual

Metafora cu racheta si combustibilul. Scapand de forta gravitationala. Probleme vor aparea, dar transforma obstacolele si adversitatile IN ENERGIE.

Raspuns:

26

Consuetudinis magna est, adica PUTEREA OBICEIULUI ESTE MARE. „Excelenta nu este un act singular, ci un obicei. Suntem ceea ce facem în mod repetat.” Shaquille Oneal

„Obiceiurile bune, o data stabilite, sunt la fel de greu de invins ca obiceiurile rele.” Robert Puller

„Motivatia este ceea ce te face sa incepi ceva. Obiceiul este ceea ce te face sa mergi inainte.” Jim Rohn

27

Jurnal contabil Nume______________________________ Saptamana___________ Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. Ritualuri L Ma MiEnergiaV J S D Notite fizica: Alimentand focul. Energia fizica reprezinta CANTITATEA DE ENERGIE de care dispunem. Fara ea nu putem face nimic si toate celalalte tipuri de energii se bazeaza pe ea. Energia fizica o dobandesti prin: • nutritie, • sport, • relaxarea din timpul zilei, • somnul de noapte. Jurnal contabil Energia emotionala: Transformand amenintarea in provocare. Energia emotionala reprezinta CALITATEA energiei noastre. Poate fi negativa sau pozitiva. Multi oameni traiesc intr-o stare permanenta de stres emotional, cu garda sus, pergatiti de conflict, Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie si nu realizeaza ca atunci cand obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai nuajutatoarele pe care le propriile emotii, ai nevoie etc. grav performanta. si esti in regula cu primeşti sau de care iti subminezi Ritualuri L Ma Mi J V S D Notite Nume______________________________ Saptamana___________

28

Jurnal contabil Nume______________________________ Saptamana___________ Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. Ritualuri L Ma Mi J V S D Notite Energia mentala: Concentare si optimism realist. Sa poti sa te gandesti concetrat doar la un lucru pentru o perioada de timp, asta e cea mai pretioasa resursa a creierului. Puterea de concentrare. De acum incolo, cand citesti, nu faci nimic altceva. Cand faci sport, nu faci nimic altceva. Cand lucrezi, inchizi tot. De fiecare data cand faci multitasking TE TALHARESTI SINGUR. Pentru ca in loc sa faci la calitatea maxima un lucru, acea calitate se distribuie in toate celalalte lucruri pe care le faci; deci rezulta Jurnal contabil calitatea mai slaba la toate.

Nume______________________________ Saptamana___________

Energia la 5 (5=foarte Pentru cel La notite scrie Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 spirituala: bine si 1=slab). care are un DE CE pentru care sa obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai traiasca. pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. si ajutatoarele faci S Ritualuri L Ma MiCeea ce V conteaza PENTRU TINE. Compara succesul cu tine. „Nu te uita la J D Notite capra vecinului, caci vei tinde sa te consideri mai prejos decat el, iar o astfel de atitudine iti va afecta puterea de concentrare. Tu esti tu, el este el, nu concurezi decat cu tine insuti si pentru idealurile tale!” De ce nu sunt rezultate?
29

30

Jurnal contabil Nume______________________________ Saptamana___________ Afla care sunt adevaratele tale probleme. Trebuie sa realizezi ca Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie problema nu esti tu, ca persoana. Ai probleme in lumea exterioara si ele obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. trebuiesc rezolvate, dar asta nu trebuie sa iti afecteze imaginea pe care o ai Ritualuri L Ma Mi J V S D Notite despre tine. Te asigur ca ai un potential urias, trebuie doar sa te duci pe drumul invatarii si al perseverentei. Decide ce poti controla si ce nu. O sursa mare de descurajare o constituie dorinta oamenilor de a schimba sau controla ceea ce nu se poate controla sau schimba. Sa incerci sa impui altor oameni sa simta ceea ce nu simt sau sa ii faci sa faca ce nu vor, e o politica falimentara. Daca cineva nu te place, sa fie sanatos. Nu te lasa afectat/a. Jurnal contabil Accepta responsabilitatea. Pentru a gasi incredere deplina in tine, Nume______________________________ trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce poti schimba in viata Saptamana___________ ta. Felul in care relationezi cu cei din jur, felul in care decurg relatiile tale sexuale la de iubire, succesul tau notite scrie Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1si 5 (5=foarte bine si 1=slab). La profesional si felul in care iti gestionezi obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai emotiile, TOATE depind numai de tine. Educa-te si evolueaza. Cresti si o si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. sine. Ritualuri L Ma Midata cu tine va creste si stima de Notite J V S D Orice greseala e o oportunitate de a invata si de a lua lucrurile de la capat, mai bine. Nu face o tragedie dintr-un esec. Succesul e un lung sir de esecuri care se termina cu bine.
31

32

Jurnal contabil Nume______________________________ Saptamana___________ Competitia se da doar cu tine insuti, nu ca sa dovedesti ceva celor din de la 1Daca anul trecut 1=slab). La notite scrie Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, jur. la 5 (5=foarte bine si castigai 100 de euro pe an si anul acesta castigi 1000 de euro, e obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe careoleuriasa victorie personala. Nu-ti face griji ca altcineva face primeşti sau de care ai nevoie etc. acum 100 deSmii D euro pe an. Notite de Fiecare se afla pe drumul sau in viata si Ritualuri L Ma Mi J V fiecare trebuie sa isi invete lectiile. Daca perseverezi siguri vei obtine tot ce iti doresti. Fii o persoana ambitioasa. Cand iti propui scopuri, fii realist, dar optimist tot timpul. Ai curaj sa visezi, pentru ca visurile sunt materialul din care marile realizari sunt construite. Priveste in viitor si vezi cum vrei sa fii si ce vrei sa ai. Apoi fa zilnic efortul pentru a ajunge unde ti-ai propus. Si, FOARTE IMPORTANT, urmeaza visurile tale, nu pe ale altora. Jurnal contabil Gandeste si vorbeste pozitiv. Nu iti lasa mintea otravita de Nume______________________________ negativism. Nu te gandi la ce nu se poate, ci la ce se poate, nu la ce NU Saptamana___________ vrei, ci la ce vrei. Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie Investeste in primeşti sau de personala. obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care ledezvoltareacare ai nevoie etc.E cea mai buna investitie pe Ritualuri L Ma Micare o poti face. Investitia in tine. Notite J V S D Fii constient de mesajele din mass media. Scopul lor este sa iti inspire teama si sa iti scada stima de sine pentru a cumpara ceea ce ei au de vanzare. ANTURAJUL. Este vital in evolutia ta. Fa-ti un grup de prieteni si 33 prietene care au visuri ca si tine, care sunt pozitivi si au incredere in fortele lor. Fa orice ca sa intri in anturaj cu ei, si in viata ta se vor intampla minuni. Critica: Adu-le aminte oamenilor ca daca le vrei parerea, le-o vei cere. Poate ca unoeri datorezi un raspuns unor critici, dar niciodata nu le datorezi INCREDEREA IN TINE.

34

Jurnal contabil Nume______________________________ Saptamana___________ Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie Friedrich Nietzsche obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. să D Ritualuri L Ma Mi J Trebuie S ne dovedim nouă înşine că suntem hărăziţi la independenţă V Notite şi la poruncire. Fiodor Dostoievski Taina existenţei umane nu constă numai în a trăi, ci în a şti pentru ce trăieşte. Fără o noţiune precisă a rostului său pe lume, în vecii vecilor omul Jurnal contabil n-ar accepta să trăiască.

Nume______________________________ Saptamana___________

Joseph Goebbels Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe careduce la mai multe împliniri etc.. Activitatea le primeşti sau de care ai nevoie decât prudenţa. Mai bine să te Ritualuri L Ma Miînşeli, decât să nu D J V S Notite faci nimic. Ludwig Aragon Există un singur succes: să fii în stare să-ţi duci viaţa în felul tău.
35

Charles Darwin Nu supravieţuieşte nici specia cea mai rezistentă, nici cea mai inteligentă, ci specia cea mai adaptabilă la schimbări.

36

Nume______________________________ Saptamana___________

Jurnal contabil Charles Darwin

Nu supravieţuieşte nici specia cea mai rezistentă, nici cea mai Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5ci specia bine si 1=slab). La notite la schimbări. inteligentă, (5=foarte cea mai adaptabilă scrie obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. ) Ritualuri L Ma Mi J (…V Cele mai bătute drumuri nu duc nicăieri. S D Notite Arthur Schopenhauer A şti să-ţi respecţi ferm principiile, să le rămâi fidel în ciuda tuturor motivelor contrare, înseamnă a fi propriul tău stăpân. Jurnal contabil George Herbert Furtunile fac rădăcinile stejarilor mai puternice.

Nume______________________________ Saptamana___________

Mentiune: Acorda-ti o nota la sfarsitul fiecarei zile, de la 1 la 5 (5=foarte bine si 1=slab). La notite scrie obstacolele, greutatile, ideile bune pe care le ai si ajutatoarele pe care le primeşti sau de care ai nevoie etc. Ritualuri L Ma Mi J V S D Notite Carl Gustav Jung Omul nu a trăit decât relativ puţin în stare de civilizaţie, în schimb a trăit zeci de mii de ani în stare de barbarie, iar modurile funcţionale arhaice sunt în el extraordinar de vii şi uşor de activat.
37

Henry Ford Există omul care crede că poate şi omul care crede că nu poate. Ambii au dreptate.

38

Bibliografie: Carl Gustav Jung, 2004, Tipuri psihologice Napoleon Hill, Think and Grow Rich: Stephen R. Covey, 2004,The 7 Habits of Highly Effective People: Powerful Lessons in Personal Change George Burr Leonard, 1992, Mastery: The Keys to Success and Long-Term Fullfillment Harv. T. Eker, The Secrets of the Millionaire Mind Tony Schwartz, The Power of Full Engagement Susan Jeffers, Feel the Fear and do it Anyway

39

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful