TEKS PENGACARA MAJLIS 2010

TEKS PENGACARA MAJLIS KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG KALI KE-6 SK PERMAS JAYA 4, PASIR GUDANG Assalamualaikum w.b.

t, salam sejahtera dan salam 1Malaysia. Yang Berbahagia, en musa bin yusuf, yang dipertua PIBG sk permas jaya 4, Yang berusaha Pn hjh raah binti mohd sam, gpk 1 skpj4, yang dihormati pn dasiah a bakar, gpk hem skpj4, en mohd asri bin a.karim, gpk koko skpj4, guru2, para pegawai kejohanan, ibu bapa, murid2 , hadirin dan hadirat sekalian. Selamat datang ke kejohanan balapan dan padang, SK Permas Jaya 4 kali ke-6. Kejohanan balapan dan padang ini dimulakan dengan PERBARISAN MASUK KONTINJEN RUMAH –RUMAH SUKAN.

juga ke peringkat daerah pasir gudang.... AMIRUL BERI TABIK HORMAT………………@@@@@@@@@@ Hadirin yang dihormati sekalian. @@@@@@@@. beliau juga merupakan pemain bolasepak serta bola baling sekolah... Perbarisan masuk kontinjen rumah2 sukan ini diketuai oleh Mohamad Amirul mukminin bin viji.@@@@@@@@@@@@ Membuka tirai perbarisan masuk rumah2 sukan. @@@@@@@@@@.. pasukan pahlawan.AMIRUL SAMPAI TIANG GOL KE DUA…………….@@@@@@ ………….... dengan kekuatan 74 . RUMAH PAHLAWAN TABIK HORMAT……....... Selain merupakan atlit olahraga sekolah ke peringkat daerah pasir gudang.. segak di hadapan pentas utama kini... SKPJ4 bagi mengiringi yang berbahagia en musa bin yusuf YDP PIBG skpj4 bagi menerima tabik hormat daripada kontinjen2 rumah sukan.@@@@@@@@@@@@ Majlis dengan hormatnya mempersilakan pn hjh raah mohd sam gpk 1.

. Pasukan ini diketuai oleh iskandar bin bain.orang ahli..RUMAH PANGLIMA TABIK HORMAT…….. diketuai oleh Siti nur shuhada aunah binti abdul ghani dan pembawa bendera Mohd Aminuddin b. Daud.. kontinjen ini dianggotai kekuatan seramai 73 orang ahli. .. @@@@@@@@@.. RUMAH PENDEKAR TABIK HORMAT………. pasukan dengan motto “it’s ok...@@@@@@@@@@@@@ Seterusnya. dengan warna merah tanda berani. Wira wirawati pasukan ini membawa motto Pahlawan is the Best. pasukan panglima dengan megahnya membawa warna kuning sebagai warna keramat. melangkah gagah pasukan pendekar. BEAT THE REST”. @@@@@@@@@@@@. Diketuai oleh mohd sofiuddin bin affendy dan pembawa bendera umar shafrie bin azmi. it’s orait. Dengan motto ‘BE THE BEST.. dan pembawa bendera mohd ezham bin jais.. come panglima fight 3x” ini mempunyai kekuatan seramai 73 orang ahli...@@@@@@@@@@@@@ Menyusul kini.

. majlis dengan hormatnya mempersilakan en amirul ashraf bin mohd zin untuk mengetuai bacaan doa. POTONG HABIS… kontinjen terakhir yang juga merupakan juara bertahan 2 tahun berturut2.. @@@@@@ YDP DUDUK@@@@@@@@@@ Bagi memohon keberkatan Allah SWT agar kejohanan balapan dan padang ini berjalan lancar dan mendapat rahmatNya. Pasukan ini mempunyai kekuatan seramai 75 orang ahli.. 10 SECONDS……… @@@@@@@@@ Terima kasih kepada en musa bin yusuf atas kesudian menerima tabik hormat daripada kontinjen rumah-rumah sukan itu tadi. KONTINJEN HABIS MASUK… MUZIK STOP….. ... RUMAH PERWIRA TABIK HORMAT…………@@@@@@@@@@@ JANGAN KASI CAN..@@@@@@@@@. @@@@@@@@@.... pasukan perwira diketuai syafiq akmal bin musa.. dan pembawa bendera mohd naseem ibrahim mat khairi.

... Cuaca juga seolah2 begitu merestui kejohanan ini diadakan pada hari ini walaupun dalam keadaan yang serba sederhana.... @@@@@@@@@@. nyanyian lagu negaraku.... 10 SECOND…………….... 10 SECONDS…………@@@@@@@@@@@@@ ...... @@@@@@@@@@@@@... dipersilakan. Bagi meneruskan majlis perasmian kejohanan balapan dan padang kali ke-6 skpj4 ini...... dengan limpah kurnianya.... Hadirin diminta berdiri. majlis dengan hormatnya mempersilakan yg yang berbahagia en musa bin yusuf. dapat kita bersama-sama menjayakan kejohanan balapan dan padang kali ke-6 skpj4 ini.TAMAT UCAPAN... untuk menyampaikan ucapan. TAMAT NYANYI. 5 SECOND…………… @@@@@@@@@@@@@ Seterusnya.. Dengan hormatnya.. seterusnya. merasmikan kejohanan balapan dan padang kali ke 6 skpj4.TAMAT DOA. ydp pibg skpj4.@@@@@@@@@@@@@ Alhamdulillah.@@@@@@@@@@@@......

..IKRAR TAMAT… 10second………………….....ucapan perasmian oleh yang berbahagia en musa bin yusuf.. 4 dan 5....... .@@@@@@@@@@@ @@ Perbarisan sukan. bagi meneruskan majlis perasmian kejohanan balapan dan padang kali ke 6 ini.Demikianlah tadi... majlis merakamkan ucapan terima kasih.... @@@@@@@@@@@@........ keluar kontinjen rumah-rumah @@@@@@@@@@@@. marilah kita sama-sama saksikan. persembahan senamrobik oleh murid-murid tahun 3.TAMAT………… …….. Majlis diteruskan dengan bacaan lafaz ikrar kejohanan diketuai oleh mohd amirul mukminin bin viji.. ydp pibg skpj4..@@@@@@@@@@@@@@@@ Hadirin yang dihormati sekalian.

dan 5. Dengan tamatnya persembahan itu tadi.@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@ TAMAT Demikianlah tadi. @@@@@@@@@@@@TAMAT@@@@@@@ @@@@ Demikianlah tadi. kini marilah kita saksikan pula persembahan yang lebih comel daripada adik-adik prasekolah dengan tarian ”chicken dance”. maka sempurnalah sudah majlis perasmian . 4. Jika tadi. persembahan bertenaga kumpulan senamrobik murid-murid tahun 3. Dipersilakan. chicken dance prasekolah. kita menyaksikan persembahan daripada kakak-kakak. comelnya daripada persembahan murid-murid Hadirin yang dihormati.

200 dan 4x100 meter yang pastinya menjanjikan saingan sengit. . sebentar saja lagi. Kejohanan ini akan diteruskan dengan acaraacara kemuncak. acara akhir 50. 100.kejohanan balapan dan padang kali ke 6 skpj4 ini. Pengurus pasukan diminta bersedia dengan atlit rumah sukan masing-masing. 75.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful