LAPORAN AJK TUGAS-TUGAS KHAS

Sebelum Saya selaku ahli jawatankuasa tugas-tugas khas bagi program Bina Insan Guru (BIG) telah diberikan beberapa tugas untuk melengkapkan lagi program ini dengan jayanya. Program BIG kali ini telah diadakan di Rumah Anak Yatim Che Berma yang bertempat di Kuala Muda. Saya bersama-sama ahli jawatankuasa tugas-tugas khas yang lain iaitu Noorazizatul Akmar telah mencatatkan beberapa tugas atau barang yang perlu kami lakukan dan bawa.

Kami telah diminta untuk menyediakan banting, kad matrix, mengutip derma dan sebagainya untuk BIG Siri 3 kali ini. Softcopy banting yang telah disediakan itu telah kami tempah di Central Square Shopping Mall. Harga bagi banting itu adalah rm35.00. Walaubagaimanapun, kesulitan-kesulitan kecil yang kami alami dapat diselesaikan dengan baik. Bagi kad-kad matrix pula, kami telah membuatnya sendiri dengan mencetaknya. Semasa Sebelum bertolak, kami telah berkumpul di belakang bangunan pentadbiran dan bertolak pada pukul 7.15 pagi dan sampai di sana pada pukul 8.00 pagi. Kami telah memastikan banting dan kad-kad matrix telah dibawa dan tersedia dengan rapinya. Sampainya di Rumah Anak Yatim Che Berma, saya dan noorazizatul akmar telah menjalankan tugas-tugas kami untuk menolong apa-apa bantuan yang diperlukan. Antaranya mengangkat barang-barang yang diperlukan, menyediakan hidangan makanan, membersihkan kawasan sekitar Rumah Anak Yatim Che Berma dan sebagainya. pertolongan kami amat diperlukan sampai akhir program ini berlangsung.

Selepas Selesai sahaja program BIG Siri 3 ini pada pukul 5.00 petang, kami telah memastikan bahawa tiada apa-apa masalah yang berlaku. Kami telah sampai di IPG

Di sini dapat disimpulkan bahawa. ««««««««««««««««««««.KSAH pada pukul 6. Disediakan oleh.00 petang. . (NOORAZIZATUL AKMAR) AJK Tugas-Tugas Khas Bina Insan Guru (BIG) Semester 3 (2011). (SITI AISYAH ZAHIDAH BINTI KAMARUDDIN) ««««««««««««««««««««. BIG kali ini telah berjaya dilaksanakan oleh semua guru pelatih.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful