414c23e 414c23e

414c23e

4 vreascuri, ata groasa, o foaie de desen, o fotografie a unui animal salbatic, aracet.

:

:
Rupeti vreascurile, astfel incat sa aveti doua mai lungi si egale; doua mai scurte si egale. Legati-le la capete cu o ata groasa. Veti obtine astfel o rama de tablou. ( fig. 1) Luati foaia de desen. Rupeti cu mana, toate marginile ei, astfel incat sa nu mai aveti nici o margine dreapta. ( fig. 2 ) In mijlocul foii rupte, lipiti fotografia unui animal salbatic. ( fig. 3 ) Cu varful unui creion gauriti un colt al foii. Prin gaura obtinuta, bagati ata, innodati, si prindeti de coltul respectiv al vreasurilor. Procedati in acelasi mod si pentru celelalte 3 colturi. ( fig. 4 )

414c23e

414c23e 414c23e

fig. 1 414c23e 414c23e fig. 2

414c23e

414c23e

414c23e 414c23e

fig.

3 fig. 4

:
o foaie de desen, celofan, aracet.

carton, foarfec, ata,

:
Pentru a realiza postamentul pestisorilor,taiati o fasie de carton lunga 40 cm. si lata de 2-3 cm. Lipiti-o la margine, astfel incat sa obtineti un cerc. ( fig. 1 ) Pe foaia de desen, desenati conturul a 6- 7 pestisori doriti de voi. ATENTIE! Pestisorii trebuie sa fie inalti de cel putin 4-5 cm. Aplicati deasupra foii de desen, coala de celofan. ( fig. 2 ) Cu mare atentie, trebuie sa umpleti conturul pestisorilor cu aracet. Pentru asta, puneti aracet intr-o sticluta de kechup si incepeti sa umpleti din exterior, spre interior conturul pe coala de celofan. ( fig. 3 ) Lasati la uscat pentru o noapte. Dupa uscare, desprindeti de pe celofan formele de aracet asemanatoare cu niste jeleuri. Pictati-le in culorile dorite de voi. Pestisorii se prind de cercul de carton cu ata. (fig. 4) Fiind usori, la cea mai mica adiere de vant, pestitorii se vor misca.

414c23e 414c23e fig. 2 414c23e fig. 1 fig. 3 414c23e 414c23e fig. 414c23e 414c23e 4 414c23e 414c23e 414c23e 414c23e .

Indoiti-l in doua. Lungiti-o cu inca . ( fig. Decupati dreptunghiurile. Pe fatada exterioara. pietricele. aracet.( 4 dreptunghiuri daca aveti 4 fotografii sau 6 dreptunghiri pentru 6 fotogra-fii ). si egale. si desenati-i conturul pe un alt carton. care vor reprezinta ferestrele casutei. si pe un alt carton. apoi taiati cu foarfecul. ( fig. ). foarfec. exact dupa contur. Acesta va reprezenta acoperisul casutei. dreptunghilare. cu un creion desenati forme mici. (fig. L = 25 cm. 2 ) Lipiti pe acoperisul realizat. stuf . desenati cu un creion conturul fundului cutiei. : : Luati cutia de carton. lipiti orizontal paiele de suc. apoi decupati-l. h = 20 cm. stuf. nisip. 4 .6 fotografii de familie... paie de suc din plastic. carton. varfurile nenecesare.o cutie de carton de forma paralelipipedica ( l = 10cm. etc. Lipiti-l cu aracet pe cutie. si taiati-i fundul. In locul ramas gol dintre cutia de carton si inaltimea acoperisului. paie. 3 ) Luati o bucatica de carton care ati decupat-o pentru geam. 1) Luati cutia.. Mariti conturul cu cel putin 2 cm. tempera. astfel incat cutia sa capete aspect de casuta.

Impartiti-o in doua. fotografiile alese de voi. 4 ) Cu un penson inmuiat in tempera. culoarea nu va adera bine pe plastic. etc. Lipiti cele doua jumatati in exteriorul cutiei.3 cm. pervazele geamurilor. la ferestre. toate golurile vor avea ferestre. Cand veti ajunge la partea acoperisului casei realizata din paie de suc. ( fig. acoperind golul respectiv. apoi decupati-o. ( fig.puteti modela din ziare rulate. In interiorul cutiei. incepeti sa pictati toata suprafata casei. diferite forme pentru casuta voastra: hogeagul. Nu va intristati! Puneti putin de sapun lichid in tempera si veti vedea cat de bine se va uniformiza culoarea pe plastic. 5 ) VARIANTA: . copacei. pana cand. lipiti fig. Procedati in acest mod. 2 . Aceasta va reprezenta una din ferestrele casutei. 1 414c23e fig.

4 fig.fig. dar merita! Daca aveti rabdare. si vointa puteti sa va realizati o masca originala. Merita efortul! . 5 Cui nu-i place sa mearga in noptea de Anul Nou mascat? Pentru asta trebuie sa va pregatiti din timp masca si uratura! Lucrarea pe care vi-o propun necesita cel putin trei zile de lucru. timp. 414c23e 3 414c23e fig.

stoarceti. Continuati in acelasi mod. tempera. pentru a modela . intrduceti o bucata de hartie. Cu o carioca neagra. mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Se foloseste doar o singura jumatate. pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Procedati in acest mod. ( fig. desenati pe balon conturul ochilor si al gurii. introduceti varful foarfecului si taiati balonul in jumatate. iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet. : Umflati balonul. Dupa uscare. 2 ) Rupeti bucatele mici de hartie igienica. hartie igienica. ziare. Dupa uscare. va capata forma respectiva in care a fost aplicata. lucrarea va deveni dura ca o roca. Prin gaura rezultata. In vasul in care ati pregatit aracetul.: aracet. pe lungul lui. 1 ) Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. ATENTIE! Nu acoperiti nodul balonului cu ziare. ( fig. un balon. penson. taiati nodul balonului. din cealalta puteti confectiona o alta masca. Decupati. acoperind astfel toata lucrarea. apoi modelati cu mana forma ochilor si lipiti exact deasupra conturului decupat. sau aracet. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Hartia fiind umeda.

4 – 5 ) Pentru a o putea purta. obrajii. 1 414c23e 414c23e fig. barba ( optional ). lasati la uscat pentru inca o noapte. Dupa ce ati terminat de modelat tot ce ati vrut. 3 ) Folosind tempera. ( fig. 414c23e 414c23e 414c23e fig. buzele. nasul. ( fig.sprancenele. astfel incat sa va cuprinda fix capul. incepeti sa pictati masca voastra in culorii cat mai stranii. la jumatate. si aplicati un elastic. faceti o gaura cu varful unui creion in ambele parti. 2 .

fig. 3 414c23e 414c23e fig. 4 fig. 5 .

: ziare. va capata forma respectiva in care a fost aplicata. prindeti-o cu scotch sa nu desfaca. 1) Pentru a realiza gatul dinozaurului. Continuati in acelasi mod. Daca se desface. fixati-o cu scotch. 3 ) Picioarele dinozaurului. ( fig. Fixati capul de corp cu scotch. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica. rulati o foaie de ziar dubla. de forma unui ghem de ata ( nu prea strans ). acoperind astfel toata lucrarea. Pentru a face corpul botiti mai multe foi de ziar . rulati o foaie dubla de ziar si fixati-o de cap cu scotch. Corpul trebuie sa fie de cel putin 3 ori mai mare decat capul. iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet. pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de . Pentru asta. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. se realizeaza ruland bucatele de ziar si prinzandu-le de corp cu scotch. 2 ) Pentru coada. ( fig. : Realizam mai intai capul dinozaurului. ( fig. botiti o foaie mare de ziar. 4 ) Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Hartia fiind umeda. scotch. ( fig. hartie igienica. aracet. tempera. mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva. si prindeti-o de corp.

5 ) 414c23e fig. 4 414c23e . 2 414c23e fig.hartie si aracet. 3 fig. Dupa ce s-a uscat. ( fig. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. incepeti sa pictati dinozaurul inspirindu-va din atlasele zoologice. 414c23e 1 fig. Dupa uscare. lucrarea va deveni dura ca piatra.

fig. 5 .

din loc in loc. Acum lucrarea va semana cu o zebra. in conturul fantomei. In celalalt pahar.( fig. carton. Lasati la uscat. Intr-un pahar. 3 ) . 1 ) Pregatiti-va doua pahare de plastic. astfel incat sa obtineti un amestec grosut. Nu trebuie sa fiti precisi. astfel incat sa obtineti fasii groase de culoare lichida. amestecati o alta culoare cu putina apa. amestecati tempera cu putina apa. ( fig. Inclinati coala de carton inainte si inapoi. : Pe coala de carton. desenati conturul unei fantome. Varsati usor amestecul din pahar. ( fig. astfel incat culorile sa se intrepatrunda. 2 ) Luati celalalt pahar si umplti celelalt spatii goale. Taiati dupa contur forma obtinuta si desenati-i ochii. Frumusetea acestei lucrari sta in faptul ca nici o fantoma nu va semana cu alta.: foarfec. tempera.

aracet. 3 fig. o foaie de desen de culoare neagra.2 fig. staniol. : . 1 414c23e 414c23e fig. o culoare alba.

1 ) Rupeti bucatele mici de staniol. apoi presati-le sub forma dreptunghiulara. Modelati forma rotilor si lipiti-le.: Pe foaia de desen de culoare neagra. . lasand o mica distanta intre ele. ( fig. OBSERVATIE! Puteti crea nenumarate peisaje folosind aceasta metoda. Lipiti-le cu aracet pe foaia neagra. 2) Obtineti in modul acesta un peisaj nocturn cu un efect deosebit asupra ochilor. rulati-le. desenati cu culoarea alba conturul unui camion. ( fig.

ziare. scotch. penson. 2 414c23e aracet. tempera. creion. carton.414c23e 414c23e 414c23e fig. hartie igienica. un : . 1 fig.

desenati-va conturul palmei voastre. Lipiti paharul pe o alta bucata de carton. conturul Luati foile de ziar. ( fig. 2 ) atentie. Procedati in acelasi mod si pentru celelalte degete. pe carton. Rulati o foaie de marimea degetului mare. foarfece. 1 ) Decupati cu multa obtinut. ( fig. de-a lungul degetului mare. astfel incat.Tineti degetele cat mai departate unul de celalalt. ( fig. 3 ) Botiti o bucata de ziar de forma unui ghem de ata. Intoarce-ti cartonul pe partea cealalta si procedati la fel. Fixati cu scotch. ( fig. si introduceti in el o piatra. luati un pahar de plastic. Fixati-o cu scotch. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica. Aplicati foaia rulata pe cartonul decupat. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. : Luati un creion. Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet. . 4) Pentru a crea suportul trofeului. Introduceti in pahar mana de carton si fixati-o cu scotch. o piatra care va fi intrdusa in paharul de plastic.pahar de plastic. degetele obtinute sa fie acoperite integral de foi de ziar rulate. Pe bucata de carton pregatita. in pozitia in care se afla podul palmei. Indoiti degetele obtinute astfel incat fiecare deget sa capete forma lui respectiva.

va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Dupa uscare. lucrarea va deveni dura ca o roca. 5 ) Acum. Hartia fiind umeda. 2 fig. acoperind astfel toata lucrarea. Cu un penson inmuiat in tempera. Continuati in acelasi mod. pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet.mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respec-tiva. 1 . ( fig. puteti trece la decorarea lucrarii. 6 ) Daruiti trofeul cuiva care merita cu adevarat! Ce ziceti daca l-ati darui celui mai bun prieten al vostru? 414c23e 414c23e fig. capatand aspectul unei statuiete. ( fig. incepeti sa pictati trofeul in culorile dorite de voi. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult.

. 3 414c23e fig. 4 414c23e 414c23e 5 414c23e fig.fig.

Decupati.ti-le de corp cu scotch. 3 ) . inaltime. de marimea unui unui ghem de ata si fixati-o cu scotch. ( fig. : : carton. desenati conturul ratustei.tempera. scotch. si fixa. 1 ) Botiti o foaie de ziar. 2 ) Pe carton. de 20 cm. astfel incat corpul sa devina rotund. desenati conturul labelor. penson. decupati-le. Cu un penson inmuiat in tempera pictati corpul ratustei cu galben. ziare. ( fig. ( fig. pe cartonul decupat intr-o parte. Pe carton. alb si negru. Procedati in acelasi mod pentru cealalta parte.

2 414c23e 414c23e 414c23e 414c23e . 1 414c23e 414c23e fig.414c23e fig.

: Decupati un mic dreptunghi de carton. Dezdoiti cartonul si ghidandu-va dupa indoitura. Peste plastilina. 1 ) Decupati conturul desenului realizat.fig. ( fig. o ata. realizati un desen simetric. 3 ) . ( fig. doua monezi. plastilina. 3 : foarfec. ( fig. aplicati cate o moneda de metal. Aplicati putina plastilina in extremitatile de jos. 2 ) Colorati desenul vostru cu tempera sau in culori. carton. Indoiti-l in jumatate. culori.

.in acelasi mod puteti realiza 414c23e fig. si puneti figura voastra. clownul. Dati-i drumul pe ata putin inclinata si veti vedea cum figura voastra aluneca. 1 fig.Luati ata. inclinandu-se intr-o parte si in alta. 4 ) VARIANTA: 414c23e paianjenul. ( fig. 2 414c23e . etc.

Aruncati pe foaia neagra cocolosul imbibat. 4 414c23e o foaie de desen de culoare neagra. rupeti bucatele de hartie igienica si modelati cocoloase.414c23e 414c23e fig. aracet. Daca nu dispuneti de pliculete de ceai. Procedati in acelasi mod si pentru alte culori dorite de voi. In altul amestecati aracet. 3 fig. hartie igienica sau pliculete de ceai care au fost folosite. . tempera. iar cocolosul peste scurt timp se va intari Procedati in acelasi mod pentru celelalte culori.apa. apa si tempera de culoare rosie. In modul acesta culoarea se va imprastia pe suprafata foii de desen. : : Pregatiti-va mai multe pahare de plastic. Intr-un pahar amestecati putin aracet. In altul amestecati aracet. apa si tempera de culoare verde. pe care l-ati realizat mai inainte. aracet. Introduceti cocoloasele sau pliculetele de ceai intr-un amestec de culoare. putina apa si tempera de culoare galbena. Stoarceti putin daca vi se pare ca cocoloasele au prea mult lichid.

Asezati-o in pozitie verticala si impartiti-o in 3 parti egale. ( fig. Desfaceti si taiati exact pe indoitura. pe lungul ei. : Luati foaia de desen si indoiti-o in doua parti egale. rigla. ( fig. un desen. lasati-o la uscat. : acuarele. ( fig. penson.Dupa ce ati umplut foaia de cocoloase. foarfec o foaie de desen. Ati obtinut o noapte aniversara cu focuri de artificii. 4 ) . 2) Pliati coltul din stanga. ( fig. 1 ) Luati una din jumatati. 3 ) Desenati ( inclus coltul indoit ).

atunci cand se depliata coltul sa aveti o surpriza. Din prima parte si celelalte 2 parti trebuie sa creati un alt desen. 2 414c23e 414c23e fig. 5 ) .Depliati coltul. 414c23e 414c23e fig. astfel incat. 5 . 3 414c23e 414c23e fig. ( fig. 1 414c23e 414c23e 414c23e fig. 4 414c23e 414c23e fig.

: Umflati balonul si legati-l. Lasati la uscat pentru o noap-te sau chiar mai mult. introduce-ti varful foarfecului si taiati balonul in doua. Dupa uscare. pupila ochiului. tempera. Hartia fiind umeda. Colorati-o folosind tempera. Prin gaura obtinuta. Veti avea doua jumatati. luati cealalta jumatate. Continuati in acelasi mod. pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. faceti .: ziare. pe lung. Dupa ce s-a uscat. mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Lasati la uscat. lucrarea va deveni dura ca o roca. cu partea goala in interior. Ati obtinut in felul acesta.Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica. taiati nodul balonului. carton. Cu un creion. Luati o jumatate si lipiti-o pe carton. foarfec. va capata forma respectiva in care a fost aplicata. iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet. ATENTIE! Nu trebuie sa acoperiti nodul balonului. aracet. un balon. 1 ) Pentru a realiza pleoapele ochiului. ( fig. acoperind astfel toata lucrarea.

3 ) Ati obtinut un ochi enorm. ( fig. foarfec. ( fig. 414c23e 414c23e 414c23e 414c23e fig. taiati cu multa atentie fundul sticlei si aruncati-l. 2 fig.conturul pleoapelor. 1 ) . 3 414c23e o sticla de plastic de 1 l. 2 ) Partea din mijloc se arunca. scotch. Colorati pleoapele. tempera. ( fig. 1 fig. si lipiti-le peste pupila. penson. hartie igienica. aracet. : : Luati sticla de plastic.

ghidandu-va dupa cum arata un tubulet original de tempera.Pliati cu mana partea taiata . sau alte lucruri personale. Pictati tubul vostru. mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva. Hartia fiind umeda. va capata forma respectiva in care a fost aplicata. pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Aceasta va servi ca tubul vostru sa se poata inchide. Dupa uscare. pe margine. ( fig. 3 ) Aplicati in interiorul partii mai lungi a tubului obtinut. 2 ) Taiati de la gatul sticlei mai in jos cu 2 cm. ( fig. tot tubul. si fixati cu scotch. Fixati cu scotch. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Continuati in acelasi mod. in latul ei. ( fig. acoperind astfel toata lucrarea. rulati de doua sau trei ori cu multa atentie capatul astfel incat sa capete forma tubului de tempera. o fasie de carton lata de 2 cm. 5) Ati obtinut in modul acesta un tub grandios de culoare. . iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. ( fig. lucrarea va deveni dura ca o roca. in care puteti sa va puneti creioanele. astfel incat dimensiunea lui sa se mareasca cu 1 cm. 4 ) Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica.

fig. 3 414c23e fig. 2 1 414c23e fig. 4 .414c23e fig.

5 .fig.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful