Un copil din grupa mica Un copil din grupa mica S-a-ntalnit cu o furnica.

Ce tot cari tu in spinare Cat este ziua de mare? Nu ti-e greu, nu obosesti? Stai un pic sa te-odihnesti! Of, nu pot, copile draga, Eu muncesc ziua intreaga Car, adun in musuroi C-am copiii mici si-apoi Ai si tu parinti ca mine Stii cat muncesc pentru tine? Grupa mica-i cu lipici! Pe la 9 sau chiar 5 Clasa-i plina de pitici . Oare ce mai poti sa zici ? Grupa mica-i cu lipici! Numaratoarea -O aluna, doua, trei, Veverita, cate vrei? -Vreau vreo patru, cinci, sau sase, Ca alunele-s gustoase. -Iti dau sapte, opt sau noua, Dac-o sa ne spui si noua Cand o sa mai vina-ncoace Iarna cu zece cojoace.

Invat despre mine De cand am venit pe lume Mi-a placut sa stiu de mine. Azi, in fine-am invatat Corpul meu din ce-i format! In oglinda ma privesc Si incep sa povestesc: Am un cap rotund, vezi bine Parul ce frumos imi vine! Urechiuse foarte fine

Doua sunt - stie oricine Un nas mic si o gurita Si doi ochi de albastrita. Vine-n continuare corpul E legat de cap cu gatul La corp am doua manute Potrivite de grasute Si mai am doua picioare Tare-s bune la miscare! Ei, acesta-i corpul meu Sa-l invat nu a fost greu!

Desenam Doua puncte si un cerc Si o linie sa-ncerc Capu-i gata, cam atat... Am sa-i fac papusii gat, O rochita dintr-o frunza, O petala-n loc de bluza, Si-n picioare ii voi pune Doua jumatati de-alune. -gata e papusa...? -gata...! -tiii...! Ce mare este fata!

Adio gradinita - eu merg la scoala Adio papusica Si calut si ursulica De acuma in ghiozdan Voi pune abecedar Caiete si penar. De-abia astept sa-nvat Sa scriu si sa citesc. Cu mana mea sa pot Chiar sa ma iscalesc. Gradinita mea iubita Gradinita mea iubita, Bine te-am gasit!

Esti atata de frumoasa cat nici n-am gandit! Rade soarele-n fereastra, florile zambesc Iar papusile frumoase din dulap privesc. Ce sa-ti spun?! Sunt fericita Ca pot invata Intr-o gradinita mare cum e gradinita mea. Am 5 ani Cine zice ca sunt mic Am 5 ani si sunt voinic. Dimineata cand ma scol Ma spal pe maini, pe gat, pe fata Fara niciun ajutor. Tiii, ce rau m-am incaltat Stangu-n dreptu' l-am bagat. De ce radeti? Nu-i nimic, am 5 ani si sunt voinic! Educatoarea Draga mea educatoare, Parca-i sora mea cea mare Stie jocurile toate. Mainile ei fermecate Urca turnuri si palate. Cine stie-o poezie? Ia lipici si ia hartie, Gata alta jucarie. Chiar si foarfecele mare, Are-n mana ei rabdare. Ea e ziua mea cu soare.

Rica Rica nu stia sa zica Rau, ratusca, ramurica Dar de cand baiatu-nvata Poezia despre rata Rica a-nvatat sa zica Rau, ratusca, ramurica.

Batista Batista mea e mica Si nasu-I mititel Voi fi copil cuminte Sa am grija de el. Nu vreau sa zica lumea: Uite-l pe “Murdarel” Eu vreau sa zica lumea, Uite-l pe “Curatel”.

Gogoneata Sunt cea mai mica din gradinita Cu rochita scurtulita Si cu parul retezat Am uitat ce-am invatat. Mie-mi plac bomboanele, Jocul cu baloanele, Toata lumea ma rasfata Si ma striga “Gogoneata.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful