You are on page 1of 5

DAILY MANAGEMENT PLAN

Date: August 1, 2008


Ward: Pedia Ward
Shift: 8:00 AM – 4:00 PM
Objectives: Within 8 hours of clinical duty as student head nurse at MJ Santos Hospital (Pedia Ward), I will be able to:
1. Take part in the endorsement done by the staff nurses of the night shift;
2. Conduct a pre and post conference with my respective staff nurses;
3. Remind my staff nurses about their assigned patients and to note special endorsements;
4. Collect daily written requirements and check paraphernalias of my staff nurses;
5. Facilitate nursing rounds together with my staff nurses;
6. Check for sample SOAPIE / METHOD as well as their charts to check for doctor’s orders;
7. Endorse to the hospital staff nurses regarding all the interventions carried out within our shift.

TIME
TIME ACTIVITIES ASSIGNED TO ACCOMPLISHMENT
ALLOTMENT

8:00 – 9:00 AM Participate in the endorsement done 60 mins Head Nurse: Sheila Marie Adorador Endorsement was received at
routinely by the staff nurses in the Staff Nurse: Miss Tero, Miss Nazi, Mr. 8:15 AM
night shift Maagad, Mr. Oñate
9:00 – 9:20 AM Conduct a pre-conference: 20 mins Head Nurse and Staff Nurses Paraphernalias were checked
 Patient’s loading and daily requirements were
 Special endorsement collected at 9:10 AM

 Checking of paraphernalias
 Collecting daily written
requirements

9:20 – 9:40 AM 20 mins Head Nurse and Staff Nurses Nursing rounds was started at
Nursing Rounds: Staff Nurses will do:
9:20 AM
 Bedside conference
 Assessing patient’s condition
 Checking of IVF level and
regulate to it’s desired rate

9:40 – 9:50 AM 10 mins Staff Nurses Morning Care well done. Vital
Initial V/S taking and rendering
signs taking and recording was
morning care to the assigned patient
facilitated by vital signs nurse
Miss Melanie Mae Nazi

9:50 – 10:00 AM 10 mins Staff Nurses Medication preparation was


Preparation of medications covered
facilitated by medication nurse
within the shift and plot initial vital
Miss Vivina Tero
signs
10:00 – 10:20 AM 20 mins Staff Nurses All my staff nurses assisted
Instruct staff nurses to go with their respective patient’s
attending physician of their patient physician during doctor’s
during doctor’s rounds rounds
10:20 – 10:40 AM 20 mins Head Nurse and Staff Nurses Orders and all the scheduled
Scan the chart and carry out new procedures for all our handled
doctor’s order. Transcribe new order to patients were carried out
the CARDEX
10:40 – 10:50 AM 10 mins Staff Nurses Giving of prescription pads
Check NO STOCK notebook and give were started at 10:40 AM
prescription for those medications out
of stock
10:50 – 11:20 AM 30 mins Head Nurse and Staff Nurses Drug study has been better
Drug study for 12 NN medications and conducted prior to
administration of the said medications administration of medications

11:20 – 12:00 NN 40 mins Head Nurse SOAPIE had been checked


Checking of sample SOAPIE / and corrections were indicated
METHOD charting by my staff nurses
12:00 – 12:20 PM 20 mins Mr. Oñate and Mr. Maagad
Lunch break for first batch with proper
endorsement to 2nd batch
12:20 – 12:40 PM 20 mins Miss Tero and Miss Nazi
Lunch break for second batch with
proper endorsements to first batch
12:40 – 1:10 PM 30 mins Staff Nurses Assessment was done at 12:40
Assessment of patient’s condition and PM
continue to carry out doctor’s orders
1:10 – 1:45 PM 35 mins Staff Nurses Transferring was done and
Transferring SOAPIE charting started at 1:10 PM

1:45 – 2:00 PM 15 mins Staff Nurses Vital signs was taken at 1:45
Latest vital signs taking and plotting PM
the results to the patient’s chart
2:00 – 2:20 PM 20 mins Staff Nurses Checking and obtaining results
Checking of IVF level, I & O results were done at 2:00 PM
for the entire course shift
2:20 – 2:40 PM 20 mins Staff Nurses Checking of chart started at
Checking the charts and assess if all 2:20 PM
forms have been filled up
2:40 – 3:10 PM 30 mins Head Nurse and Clinical Instructor Counter checking was done at
Counter checking all the charts 3:00 PM
handled
3:10 – 4:00 PM 30 mins Head Nurse Endorsement plan was ready at
Finalize endorsement plan ready for 3:30 PM
endorsement tot eh hospital staff
nurses
4:00 – 5:00 PM 60 mins Head Nurse Endorsement was done and
Endorsement to the official staff started at 4:00 PM
nurses
5:00 – 5:10 PM 10 mins Head Nurse Post conference done at 5:00
Post Conference: PM
Evaluating staff nurses’ performance
for tomorrow’s activity