Verbe neregulate in limba engleza

25.04.2011, 09:27

Verbe neregulate în limba engleză
Următorul tabel prezintă verbele neregulate din limba engleză. Unele dintre acestea au două variante de conjugare, regulată si neregulată. În acest caz, varianta mai uzitată este trecută prima. Infinitiv arise awake backslide be bear beat become begin bend bet bid bind bite bleed blow break breed bring broadcast Past Tense arose awoke awaked backslid was / were bore beat became began bent bet betted bid bade bound bit bled blew broke bred brought broadcast broadcasted Participiu trecut arisen awoken awaked backslidden backslid been borne born beaten beat become begun bent bet betted bid bidden bound bitten bled blown broken bred brought broadcast broadcasted Traducerea infinitivului (sensul principal) a se ridica a se trezi a decădea a fi a purta a bate a deveni a începe a se îndoi a paria a licita, a porunci a lega a musca a sângera a sufla, a bate a sparge a creste, a educa a aduce a difuza

http://www.lexica.ro/help/verbe_neregulate.htm

Page 1 of 14

a strica a cumpăra a arunca a prinde a alege a se agăta a (se) îmbrăca a veni a costa a se târî.04. a se ocupa de a săpa a infirma a plonja a face a trage.htm . 09:27 browbeat build burn burst bust buy cast catch choose cling clothe come cost creep cut daydream deal dig disprove dive do draw dream drink drive browbeat built burned burnt burst busted bust bought cast caught chose clung clothed clad came cost crept cut daydreamed daydreamt dealt dug disproved dived dove did drew dreamed dreamt drank drove browbeaten browbeat built burned burnt burst busted bust bought cast caught chosen clung clothed clad come cost crept cut daydreamed daydreamt dealt dug disproved disproven dived done drawn dreamed dreamt drunk driven a intimida a construi a arde a izbucni.Verbe neregulate in limba engleza 25.ro/help/verbe_neregulate. a desena a visa a bea a sofa. a crăpa a rupe.2011. a se furisa a tăia a visa cu ochii deschisi a trata. a mâna Page 2 of 14 http://www.lexica. a năvăli.

a obtine a da a merge a măcina a creste a hrăni cu mâna Page 3 of 14 http://www. a se refugia a arunca a zbura a interzice a prevedea a preceda a prevedea a prezice a uita a ierta a părăsi a îngheta a degera a primi.ro/help/verbe_neregulate. 09:27 dwell eat fall feed feel fight find fit flee fling fly forbid forecast forego foresee foretell forget forgive forsake freeze frostbite get give go grind grow hand-feed dwelt dwelled ate fell fed felt fought found fitted fit fled flung flew forbade forbad forecast forecasted forewent foresaw foretold forgot forgave forsook froze frostbit got gave went ground grew hand-fed dwelt dwelled eaten fallen fed felt fought found fitted fit fled flung flown forbidden forecast forecasted foregone foreseen foretold forgotten forgiven forsaken frozen frostbitten gotten given gone ground grown hand-fed a locui a mânca a cădea a hrăni a (se) simti a (se) lupta a găsi a se potrivi a fugi.Verbe neregulate in limba engleza 25.lexica.2011.04.htm .

2011. a răni. a se sprijini a sări a învăta Page 4 of 14 http://www.Verbe neregulate in limba engleza 25. a păstra a îngenunchia a tricota a sti. a cunoaşte a pune.ro/help/verbe_neregulate.htm . a durea a procrea a încrusta a introduce a încrucisa a (se) întreţese a se răsuci a construi prost a tine.lexica. 09:27 handwrite hang have hear hew hide hit hold hurt inbreed inlay input interbreed interweave interwind jerry-build keep kneel knit know lay lead lean leap learn handwrote hung had heard hewed hid hit held hurt inbred inlaid input inputted interbred interwove interweaved interwound jerry-built kept knelt kneeled knitted knit knew laid led leaned leant leaped leapt learned learnt handwritten hung had heard hewn hewed hidden hit held hurt inbred inlaid input inputted interbred interwoven interweaved interwound jerry-built kept knelt kneeled knitted knit known laid led leaned leant leaped leapt learned learnt a scrie de mână a atârna a avea a auzi a despica a (se) ascunde a lovi a tine a lovi. a aseza a conduce a se apleca.04.

Verbe neregulate in limba engleza 25. a se afla a aprinde a citi pe buze a pierde a face a însemna a (se) întâlni a distribui într-un rol nepotrivit a împărti cărtile gresit a face gresit a auzi gresit a pierde a îndruma gresit a învăta gresit a citi gresit a aseza gresit a se exprima gresit a ortografia gresit a risipi a gresi a instrui gresit misunderstand misunderstood misunderstood a întelege gresit miswrite mow miswrote mowed miswritten mowed mown a scrie gresit a cosi http://www.htm Page 5 of 14 .ro/help/verbe_neregulate.2011. 09:27 leave lend let lie light lip-read lose make mean meet miscast misdeal misdo mishear mislay mislead mislearn misread misset misspeak misspell misspend mistake misteach left lent let lay lit lighted lip-read lost made meant met miscast misdealt misdid misheard mislaid misled mislearned mislearnt misread misset misspoke misspelled misspelt misspent mistook mistaught left lent let lain lit lighted lip-read lost made meant met miscast misdealt misdone misheard mislaid misled mislearned mislearnt misread misset misspoken misspelled misspelt misspent mistaken mistaught a pleca.lexica. a lăsa a da cu împrumut a lăsa.04. a permite a zăcea.

htm .ro/help/verbe_neregulate.Verbe neregulate in limba engleza 25.04.lexica.2011. 09:27 offset outbid outbreed outdo outdraw outdrink outfight outfly outgrow outleap outride outrun outsell outshine outshoot outsing outsit outsleep outspeak outspend outthink outthrow outwrite overbid overbreed overbuild overbuy overcome offset outbid outbred outdid outdrew outdrank outfought outflew outgrew outleaped outleapt outrode outran outsold outshone outshined outshot outsang outsat outslept outspoke outspent outthought outthrew outwrote overbid overbred overbuilt overbought overcame offset outbid outbred outdone outdrawn outdrunk outfought outflown outgrown outleaped outleapt outridden outrun outsold outshone outshined outshot outsung outsat outslept outspoken outspent outthought outthrown outwritten overbid overbred overbuilt overbought overcome a compensa a licita mai mult ca a încrucisa cu altă varietate a întrece a scoate mai repede ca a bea prea mult a lupta mai bine ca a depăsi în zbor a (se) face prea mare a depăsi în săritură a întrece a întrece a (se) vinde mai bine ca a eclipsa a trage mai bine ca a cânta mai bine ca a sta mai mult decât a dormi prea mult a vorbi tare a cheltui mai mult decât a fi mai destept ca a arunca mai bine ca a scrie mai bine ca a supralicita a (se) supraînmulti a (se) construi în exces a cumpăra în exces a covârsi Page 6 of 14 http://www.

htm Page 7 of 14 .Verbe neregulate in limba engleza 25.lexica.04. 09:27 overdo overdraw overdrink overeat overfeed overhang overhear overlay overpay override overrun oversee oversell oversew overshoot oversleep overspeak overspend overtake overthrow overwind overwrite partake pay plead prepay presell preset overdid overdrew overdrank overate overfed overhung overheard overlaid overpaid overrode overran oversaw oversold oversewed overshot overslept overspoke overspent overtook overthrew overwound overwrote partook paid pleaded pled prepaid presold preset overdone overdrawn overdrunk overeaten overfed overhung overheard overlaid overpaid overridden overrun overseen oversold oversewn oversewed overshot overslept overspoken overspent overtaken overthrown overwound overwritten partaken paid pleaded pled prepaid presold preset a exagera a depăsi a bea în exces a mânca în exces a (se) supraalimenta a atârna peste a auzi din întâmplare a pune peste a plăti prea mult a încălca a depăsi a supraveghea a supraevalua a coase marginile împreună a trece peste a dormi prea mult a vorbi prea mult a cheltui prea mult a depăsi a răsturna a răsuci prea mult a suprascrie a împărtăsi a plăti a pleda a plăti în avans a vinde în avans a preconfigura http://www.2011.ro/help/verbe_neregulate.

04.lexica.htm .Verbe neregulate in limba engleza 25.2011.ro/help/verbe_neregulate. 09:27 proofread prove put quick-freeze quit read reawake rebroadcast rebuild recast recut redo redraw refit regrow rehear relearn relight remake repay reread rerun resell resend reset resew proofread proved put quick-froze quit quitted read reawoke rebroadcast rebroadcasted rebuilt recast recut redid redraw refitted refit regrow reheard relearned relearnt relit relighted remade repaid reread reran resold resent reset resewed proofread proven proved put quick-frozen quit quitted read reawaken rebroadcast rebroadcasted rebuilt recast recut redone redrawn refitted refit regrown reheard relearned relearnt relit relighted remade repaid reread rerun resold resent reset resewn a corecta a (se) dovedi a pune a îngheţa rapid a abandona a citi a se retrezi a redifuza a reconstrui a remodela a tăia din nou a reface a retrasa a reutila a recreste a reaudia a reînvăta a (se) reaprinde a reface a recompensa a reciti a relua a revinde a retrimite a reaşeza a recoase Page 8 of 14 http://www.

Verbe neregulate in limba engleza 25.04.ro/help/verbe_neregulate. a se ridica a fugi a tăia cu fierăstrăul a spune a vedea a căuta a vinde a trimite a pune a coase a scutura. a se descotorosi a călări a suna a răsări.htm Page 9 of 14 .lexica. a tremura a (se) rade http://www.2011. 09:27 resewed retake reteach retell rethink retread rewake rewed rewin rewind rewrite rid ride ring rise run saw say see seek sell send set sew shake shave retook retaught retold rethought retread rewoke rewaked rewed rewedded rewon rewound rewrote rid rode rang rose ran sawed said saw sought sold sent set sewed shook shaved retaken retaught retold rethought retread rewaken rewaked rewed rewedded rewon rewound rewritten rid ridden rung risen run sawn sawed said seen sought sold sent set sewn sewed shaken shaved shaven a relua a reinstrui a repovesti a regândi a parcurge din nou a (se) retrezi a se recăsători a recâstiga a derula înapoi a rescrie a scăpa de.

04. a accelera a ortografia http://www.Verbe neregulate in limba engleza 25.2011.lexica.htm Page 10 of 14 . 09:27 shear shed shine shoe shoot show shrink shut sight-read sing sink sit slay sleep slide sling slink slit smell sneak sow speak speed spell sheared shed shone shined shod shot showed shrank shut sight-read sang sank sunk sat slew slayed slept slid slung slunk slit smelled smelt sneaked snuck sowed spoke sped speeded spelled spelt sheared shorn shed shone shined shod shot shown shrunk shut sight-read sung sunk sat slain slayed slept slid slung slunk slit smelled smelt sneaked snuck sown sowed spoken sped speeded spelled spelt a tunde oi a vărsa (lacrimi. sânge) a străluci a potcovi a împusca a arăta a se strânge. a se scoroji a închide a citi la prima vedere a cânta a (se) scufunda a sedea a ucide a dormi a aluneca a arunca a se furisa a (se) crăpa a mirosi a se furisa a semăna a vorbi a grăbi.ro/help/verbe_neregulate.

2011. a înjura a transpira Page 11 of 14 http://www. a sări a sta (în picioare) a fura.ro/help/verbe_neregulate. a petrece a vărsa a toarce a scuipa a despica a răsfăta a hrăni cu lingurita a (se) întinde a izvorî.lexica.04.htm . 09:27 spellbind spend spill spin spit split spoil spoon-feed spread spring stand steal stick sting stink strew stride strike string strive sublet sunburn swear sweat spellbound spent spilled spilt spun spat spit split spoiled spolit spoon-fed spread sprang sprung stood stole stuck stung stunk stank strewed strode struck strung strove strived sublet sunburned sunburnt swore sweat spellbound spent spilled spilt spun spat spit split spoiled spoilt spoon-fed spread sprung stood stolen stuck stung stunk strewn strewed stridden struck stricken strung striven strived sublet sunburned sunburnt sworn sweat a fermeca a cheltui. a se furisa a lipi a înţepa a mirosi urât a presăra a merge cu pasi mari a lovi a înşira (pe o ată) a năzui a subînchiria a se arde de soare a jura.Verbe neregulate in limba engleza 25.

ro/help/verbe_neregulate. a preda a rupe. 09:27 sweated sweep swell swim swing take teach tear telecast tell test-drive test-fly think thrive throw thrust tread typecast typeset typewrite unbend unbind unclothe underbid undercut underfeed undergo underlie swept swelled swam swung took taught tore telecast told test-drove test-flew thought throve threw thrust trod typecast typeset typewrote unbent unbound unclothed clad underbid undercut underfed underwent underlay sweated swept swollen swelled swum swung taken taught torn telecast told test-driven test-flown thought thriven thrown thrust trodden trod typecast typeset typewritten unbent unbound unclothed clad underbid undercut underfed undergone underlain a mătura a se umfla a înota a legăna a lua a învăta.2011.Verbe neregulate in limba engleza 25. a sfâsia a teledifuza a spune.lexica. a povesti a testa o masină a testa un avion a (se) gândi a prospera a arunca a înfige a călca a distribui într-un rol tipic a culege pentru tipar a dactilografia a (se) dezdoi a dezlega a (se) dezbrăca a oferi un pret prea mic a submina a subalimenta a trece prin a sta la baza Page 12 of 14 http://www.04.htm .

2011.ro/help/verbe_neregulate.htm .Verbe neregulate in limba engleza 25.lexica. 09:27 undersell underspend understand undertake underwrite undo unfreeze unhide unlearn unsew unwind uphold upset wake waylay wear weave wed weep wet win wind withdraw withhold withstand undersold underspent understood undertook underwrote undid unfroze unhid unlearned unlearnt unsewed unwound upheld upset woke waked waylaid wore wove weaved wed wedded wept wet wetted won wound withdrew withheld withstood undersold underspent understood undertaken underwritten undone unfrozen unhidden unlearned unlearnt unsewn unsewed unwound upheld upset woken waked waylaid worn woven weaved wed wedded wept wet wetted won wound withdrawn withheld withstood a vinde mai ieftin decât (concurenta) a cheltui prea putin a întelege a lua asupra sa a subscrie a anula a dezgheta a iesi din ascunzătoare a dezvăta a descoase a desfăsura a sustine a tulbura a se trezi a acosta a purta a tese a (se) cununa a plânge a uda a câstiga a răsuci a (se) retrage a retine a rezista la Page 13 of 14 http://www.04.

www.04. 09:27 wring write wrung wrote wrung written a stoarce a scrie © 2005 Lucian Velea.ro/help/verbe_neregulate.Verbe neregulate in limba engleza 25.lexica.lexica.ro http://www.2011.htm Page 14 of 14 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful