JOCURI DINAMICE

Crabii si crevetii Copiii sunt impartiti in 2 grupe "crabii" si "crevetii". Ei sunt asezati fata in fata de-a lungul unei linii trasate pe jos cu creta (stau fata in fata cu un picior la linie). Conducatorul jocului striga: "Crabi!".Cei care sunt crabi trebuie sa-i prinda pe cei care sunt creveti pana acestia nu ajung in casa. Casa fiecarei echipe se afla dupa o linie paralela cu cea la cere stau copii pregatiti. Regula este ca un copil atins trebuie sa treaca in casa celor din echipa adversa. Jocul se incheie cand ramane cel putin jucator intr-o echipa. Cealalta echipa este astfel castigatoare.

IEPURII LA MORCOVI Deprinderea motric exersat : s ritur liber cu desprindere de pe ambele picioare. Materiale: m din carton. ti de iepura i, benzi din hârtie colorat , morcovi naturali, din plastic, sau confec iona i

Forma ie de lucru: dou linii trasate fa Desf urarea jocului:

în fa .

Linia de plecare, delimitat cu ajutorul unor benzi de hârtie colorat , cu creta sau cu scoci, reprezint casa iepura ilor. Ace tia trebuie s ajung la stratul cu morcovi, situat la o dep rtare de 2-3 m, prin s ritur pe ambele picioare.La comanda Iepurii la morcovi!, copiii pornesc cu aceea i s ritur , îndreptându-se cât mai repede spre stratul de morcovi. Odat ajun i la destina ie, execut s rituri libere pe loc, imitând ron itul morcovilor. La comanda Iepurii acas !, copii revin la locurile de plecare, tot prin s rituri libere cu desprindere de pe ambele picioare, cu deplasare înainte.

1

 alergare serpuita printre obstacole (4 copaci) cu revenire la capatul sirului si atingerei urmatorului coechiper cu palma pe umar. Ei sunt asezati in coloana pe 2 siruri. Se repeta de 5-6 ori si se stabileste echipa castigatoare. Se stabileste linia de asteptare si linia de plecare. ³O plimbare in padure´:  pe o distanta de 2 metri se va merge in echilibru cu bratele lateral (rularea corecta calcai-talpavarf. Se efectueaza un joc de proba. Educatoarea explica si demonstreaza. privirea in fata) intre 2 linii trasate pe sol (asezate paralel la o distanta de 20 cm).STAFETE Stafeta ÄO plimbare in padure´ -mers in echilibru -alergare printre obstacole Copiii sunt impartiti in 2 echipe(echipa florilor si echipa flututilor) echilibrate atat din punct de vedere al potentialului copiilor cat si al numarului acestora. 2 . apoi stafeta se desfasoara sub forma de concurs. spatele drept.

capul asezat pe saltea între brate. privirea inainte. Saritura pe un picior cu deplasare Rostogolirea inainte din ghemuit in ghemuit. saritura pe un picior cu deplasare. rostogolirea inainte din ghemuit in ghemuit(stând ghemuit cu mâinile pe saltea. impartiti in grupe omogene vor executa mersul in echilibru pe banca de gimnastica(spatele drept.TRASEE APLICATIVE Elevii vor realiza urmatorul traseu aplicativ: y y y y Mers in echilibru pe banca de gimnastica. 3 . Alergare pana la capatul sirului Elevii. împingem cu putere în picioare pentru a realiza rostogolirea înainte în ghemuit) si alergarea pana coada sirului unde va bate palma cu coechipierul urmator. rularea corecta calcai-talpa-varf).

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful