1

Tartalom

Használati útmutató ELŐSZÓ I. fejezet KIK VAGYUNK? II. fejezet IDE SÜSS, MAMA, MEG VAGYOK VILÁGOSODVA! III. fejezet HOGYAN ÉREZZÜK JÓL MAGUNKAT? IV. fejezet ÉLETMENTŐK V. fejezet HOGY KERÜLÜNK IDE? VI. fejezet ÖNFEJLESZTÉS VII. fejezet IDŐ ÉS REZGÉSEK VIII. fejezet VÁLTOZÁSOK IX. fejezet MI A VALÓSÁG? X. fejezet HOGYAN JUTUNK ODA? MÉG LUSTÁBBAN Az emlékeztetők gyűjteménye a szövegből

3 5 7

12 16 19 21 25 29 32 36 40

43

2

Használati útmutató
Ha valamit nem értesz, olvasd tovább. Ha akkor sem érted, olvasd el újra. Ha ekkor sem érted, elég, ha a hangulatát érzed: “élvezd a rezgéseket”! Ha megérted, ne vonj le következtetéseket!

3

A paradicsom elérhető még a lusta embernek is –

Apám,Valentin Golas emlékének ajánlom és hálával a Belcher Street-i Sárga Tengeralattjárónak; Bill és Liz kapitánynak, Patrice-nak Kathynek Bernie-nek Fran-nek, Ian-nek Helen-nek, meg mindenkinek.

4

hozzáállásokat javasoljak. szigorú diétát és az erény más bizonyítékait követeli. hogy bizonyos egyszerű attitűdöket. mire számíts. aminek lenne még valami értelme? Ez az a fajta tesztelés. de előbb őszintének kell lennem. Ezek a játék szabályai. hogy elhiggyem. amin ez az információ átment. hogy megvilágosodjunk. hogy semmi oka senkinek arra. és az egyik leggyakoribb félreértés. Ez nagyjából a legrosszabb. Sokszor gondoltam rémséges élmények közben: Mit tudnék mondani valakinek. hogy bármilyen válsághelyzetben felidézhesd őket. kiterjed a tudás 5 . amivel találkozunk. hogy jobb érzése legyen önmagáról. hanem az. ha nem hiszed. hogy a megvilágosodás erőfeszítést. Ezek a hozzáállások annyira egyszerűek. Ha viszont szelíd ember vagy és tudni akarod. hogy hiába törje a fejét. Azért végzem el ezt a munkát. hogy megmutassam miért működnek még akkor is. még akkor is. fegyelmet. Az az érzés. amit itt kijelenthetek. és hogy miért jön el hozzád. hogy a végső igazság kinyilatkoztatását színleljem. amik mindenkinek be fognak válni. ha az elméd már teljesen elfújta a szél. akkor ez itt neked való.élményünk egyedülálló. amit majd én akarok olvasni egy napon. azon az alapon. A lustaság visszatart attól. Elég gyatra esély van arra. hogy még körül is veszem őket egy képpel a világmindenségről. aki ebben az elmeállapotban van. hogy azt hisszük. hogy ha ilyen könyvekre lenne szükségünk ahhoz. Másrészt viszont a világmindenséget olyan egyszerűre tervezték. az az. mert jól hangzik. hogy hogyan jött létre a világ. Biztonsággal átvitt engem és másokat néhány szélsőséges tudatállapoton. De végül is nincs több okom nem megírni. ahogy én látom őket. akkor sohasem jönne össze nekünk. amik elég egyszerűek ahhoz. Az első fejezet néhány röviden felvázolt ötlettel kezdődik arról. és összefoglalható néhány kulcsmondatban. Ez a látásmód messzire nyúlik. hogyha rád tör a megvilágosodás.ELŐSZÓ Lusta ember vagyok. hogy megóvjam magam attól a gondtól. a könyv többi része pedig az életünket vizsgálja ebből a nézőpontból. ami csak azért lenne ott. hogy beszélnem kelljen róla. mielőtt tiszteletteljes lennék. hogy az emberek azért nem tudják. amikor ott leszek elakadva egy fura helyen. mert nem akarják. mint megírni. hogy megírjam ezt a könyvet. Azért írom. Egy sor sincs ebben a könyvben. Sokszor feladtam már azt az ötletet. Úgy veszem észre. amit el kéne olvasnia bárkinek is ahhoz. bármennyire bonyolultan néz is ki. és veled maradnak a legszélsőségesebb kiakadásban vagy űr-utazásban. hogy pont ez az. a felismerés . A világmindenség olyan végtelenül nagy és bonyolult. Könnyű a kezedbe venni a létezésed. és boldogtalan legyen. nem elég. hogy megírom ezt a könyvet. hogy be fognak válni. Ez az információ praktikus és megbízható. hogy tudjuk az igazságot. hogy manapság sokan közülünk nagyon gyorsan nyílnak ki. Nem az a szándékom.

Ha így van. akkor ezt az egészet ezerszer is újra megírnám. ha csak egy kézhez álló belső útikalauzt keresel. nézd meg hová vezet. és ebben a könyvben van néhány végkövetkeztetésem. Mindössze csak annyit tehetek. 6 . hogy hosszú ideig elfoglald magad. hogy tisztázzam. hogy fogja ezeket a mondatokat.minden területére. egy kicsit feldobottabb és boldogabb lesz. akiről sohasem fogok hallani. ahogy kinéz? Van-e megbízható híd anyag és szellem között? Mint sok ember. Remélem. azt is meg fogod találni. hogy bárki más csak úgy elfogadja. hogy kellemesnek fogod találni a rezgéseket. Másfelől. hogy megkérlek. Igazán senkitől sem várom. visszaalakítsa őket felismerés-élményekké. nem várhatom. én is évekig birkóztam ilyen gondokkal. De ha közületek valaki. ha a saját ellenőrzési-bizonyítási folyamatodat követed. és mivel nekem évekig tartott. és kiterjessze. játsszál velem gondolat-játékot. akkor az első fejezetben minden benne van. hogy ezeknek a következtetéseknek csak akkor lesz értelme számodra. Minek kell igaznak lennie a világról ahhoz. amit tudsz. lehet. amire szükséged lehet. és vesd össze azzal. hogy így nézzen ki számunkra.

amelyben egyek vagyunk minden élettel. fejezet KIK VAGYUNK? Egyenlő lények vagyunk. mint emberi lények 7 . és kipróbálnunk. Ez maga az. hogy csak egyféle akármi létezik. hogy végiggondolod a dolgot ebből kiindulva. A kiterjedést úgy tapasztaljuk. érzékelés és érzések határtalan választéka áll rendelkezésünkre. amit lehetetlen meghatározni. Akár fel is állíthatjuk az elméletet: Isten semmit sem tudna tartóssá teremteni. amit mondok. minden tapasztalat elérhető. Nem számít. Mondhatnánk így is: Egyetlen Tudat. vagy mint tömeg. hogy váltogatja a kiterjedést és összehúzódást. lehetünk “egyazon térben” egy vagy több kiterjedt lénynyel. megértést. Egy teljesen kiterjedt lény nem más. a kiterjedés vagy beszűkülés mértékétől függően. hogy ki-ki milyen rezgéseket fejez ki azáltal. mint tudatosságot. amiben a tudatosság. amit bármelyikünk elérhet. A kitágult lények áteresztők.I. A tér egy olyan szintű tapasztalat. Igazából a mindenség összes lénye is lehet egyazon térben. Az univerzum egyfajta létezőkből van teremtve. és ki lehet próbálni ezt a kitágulás-beszűkülés elméletet azon a behatárolt látásmódon belül is. Amikor teljesen ki vagyunk tágulva. vagy bármelyikünk. mindegyik meghatározza a saját létezését. és a világmindenség az egymáshoz való viszonyainkból áll. Igazából ez minden. Minden. az első bekezdésben gyökerezik. milyen szavakat használunk: létezünk és a világ is létezik. Minden lény alapvető működési módja a kitágulás és összehúzódás. Minden lény a saját rezgéseit irányítja. hogy ez elvezet-e eme világ elfogadható magyarázatához. aki a kiterjedés legmagasabb fokán áll. mint tér. egyedül vagy közösen megjelenhet. hogy mi igaz számunkra. Ez az időtlen üdvösség állapota. és kipróbálhatjuk. hogy meghatározzuk. úgy. Ezért aztán mindegyikünk. az Egyetlen Tudat pedig mi mindannyian együtt vagyunk. a teljes tudatot érezzük. mindegyik élő. Ezen a szinten nincs ellenállásunk más lények bármilyen rezgéseivel vagy kölcsönhatásaival szemben. de nehéz pontosan beszélni róla a jelenlegi létsíkunkon. és bármilyen kérdést meg lehet oldani azzal. ami behatároltabb lenne önmagánál. az összehúzódott lények szilárdak és áthatolhatatlanok. mint energia. felfogóképességet. Ezért tehát minden lény Isten másolata. A világmindenség egyféle akármiből készült. amit tudnod kell ahhoz. mint tér. akkor egy tartós világmindenséget élvezhet. amit választunk magunknak. ahogy mi ismerjük. “saját képére és hasonlatosságára”. Mindössze azt kell feltételeznünk. de ha önmagát másolja. hogy megértsd ezt a könyvet vagy megírd a sajátodat. ami kiválasztja a határokat és meghatároz dolgokat. Mivel a kiterjedés áteresztővé tesz. és attól függően. vagy aminek csak hívni kívánjuk. mert határtalan. A mi célunkra meg sem kell próbálni.

Természetesen ezek csupán csak a tömeg-állapot rezgésszámainak megfelelő érzések. aki ne lenne éppolyan csirke. és bármikor kikerülhet belőlük azzal. hogy egyazon térben legyen másokkal. Az energialények általában olyan módon reagálnak a szomszédaikra. mint félelmet. mint a tér és az anyag. Az energia. Mindezeknek a lehetőségeknek a gondolata olyan lenyűgöző. és automatikusnak tűnik. a szubjektív vonzásoktól rángatva. Arra kell csak emlékeznünk. mint mi. az energia lények magas rezgésszámmal látszanak vibrálni. lát. akkor anyagi részecske. Mindegyik variációhoz. egyre megszállottabban és zavarosabban érezve magukat. Megítélésem szerint a középső ponton. amin akkor megyünk át. a kitágulás-beszűkülés mértékeinek. elengedi minden ellenállását azzal szemben. teljesen önmagába zárva. Fontos megjegyezni. olyasmi. gyűlöletet. amit gondol. egy növekvő szubjektív szabadságban. vagy érez. Ha anyagi lényekhez viszonyulnak. és lassabban vibrálnak. Végletes esetben teljesen őrültnek érzi magát. és olyan nevetséges próbálkozás írásba foglalni őket. amikor a tudatosság magasabb szintjeire terjedünk ki. Amikor a térlényekhez viszonyulnak. egó nélküli. Összeszűkültségének mértéke szerint egy lény képtelenné válik ara. minden vibrációs szinthez az érzések és elgondolások egy meghatározott készlete tartozik. A más lényekhez való viszonyulásnak is más-másféle érzékelése van jelen minden különböző nézőpontból. gonoszt. hogy megfogalmazzunk néhány olyan alapvető attitűdöt.és részecskekutatás területén. rezgésszám-módosulásoknak (stb. hogy az energia nem valami objektív dolog menynyisége. képtelen megválasztani tudatának tartalmait. hogy kitágul. mint az ”egohalál”. Amikor egy lény teljesen össze van húzódva. Amikor egy lény váltogatja a kitágulását és összehúzódását. Ugyanakkor viszont itt csak arra törekszünk. amely a fizikában az energiaátalakulások egyik fázisa. fájdalmat. akkor alacsony energiájúak lesznek. hogy körbejárhassunk ebben a labirintusban vagy felmehessünk egyenesen a csúcsra. éppúgy. akkor energiaként létezik. A világ vibráló lények végtelen harmóniája. ezért az összehúzódást úgy érzékeli. ami helyreállítja a szabadságunk tudatát. amit soksok élőlény csinál. nem-szubjektív. és úgy érzi. hogy nehéz innentől tovább mozgatnom a tollamat. amikor ötven százalék kitágulás és ötven százalék összehúzódás történik. amely gyakran előre megjósolható. ellenáll mindenkinek és mindennek. 8 . mint az eldőlő dominók. egy lény logikus lenne. különösen az atom. kombinációhoz. hogy senki más nincs. tömeggel. és fura érzések egész tömegét. éppúgy. tudatlanságot. és kiszámítható. Talán ez a ”Nullpont ”.számára.) részletesen kidolgozott elrendezésében.

A saját visszavonulásunk a tudatosságból. Mindannyian egyfajta lények vagyunk. hogy testvéreinket. Egy bizonyos értelemben mindannyian ellazíthatunk. hogy más lényekkel egyazon térben vagyunk. hanem az energia is átváltható térbe és viszont. hogy kitágulunk a szeretetben vagy visszavonjuk tőle magunkat. hogy a saját döntésünk alapján kerültünk oda. A szeretet az a cselekedet. és teret. amit bármelyikünk a nap bármely másodpercében átél. amelyek megfelelnek a mi vibrációs szintünknek. És ez minden. Egy eltökélt tudatosság a mennybe fog vinni bennünket. Senki nem kényszerített. Mindannyiunkra ugyanazok a szabályok érvényesek. hogy legyen. semmi sincs magára hagyatva. 9 . semmit sem felejtettünk el. amit tennünk kell: teljes. Nincs lényeges különbség az élő és a holt anyag között. mert mindkettő élőlényekből épül fel. Minden atomban minden részecske egy élőlény. Nemcsak a tömeg váltható át energiába. a kiterjedésed mértéke szerint. semmi sem veszett el. mint mi magunk. Az első törvény pedig a szeretet kell. de mindannyian bizonyosak lehetünk benne. s nővéreinket úgy látjuk. és aszerint. amibe bele születtél. mint mi vagyunk. a testünkben. azokon a szükségszerű törvényeken belül. A tér: végtelen sok testvérünk és nővérünk a tökéletes üdvösség állapotában. Minden molekula vagy sejt: lények egész törzse. és egy szeretetteljes hozzáállás szabaddá fog tenni. Szabadságunkban áll. ami a világ minden lényének állandóan elérhető. mint objektív anyagot. mert semmi sem titok. képesek kiáradó figyelemre és tudatosságra. Mindig azokat a tapasztalatokat és érzékeléseket éljük át. hanem valami. az a történelmi pillanat. az a család és társadalom. Az a fajta agy és test. megengedő. amit abszolút az egész lényünkkel teszünk. hogy bármit megtegyünk. amid van. aszerint. hogy mindannyian egyenlők vagyunk. ahol vagyunk. s mindannyiunknak a lehetséges viselkedésformák és tapasztalatok egyazon skálája áll rendelkezésére. hogy a szeretet valóság. A szeretet nem behatárolt eszme. a saját-anyag állapotunk okozza azt. energiát. éppannyira valóság. Senki semmit nem csinált veled. Az energia: sokunk együtt vibrálva. és ez azt jelenti. Abból az igazságból erednek. Abszolút igazság van abban a tapasztalatban. hogy mennyire vagy hajlandó szeretni. más emberekben. mindezek és még sok-sok más teáltalad lett meghatározva.Az egész világmindenség pont olyan lényekből van felépítve. ahol most vannak a világban. szeretetteljes figyelmet adni abszolút mindennek. a környezetünkben. vagy visszavonni magunkat tőle. amit akarunk. Talán sokan közülünk nem kedvelik azt a helyet. amelyek az egyenlő lényekként egymáshoz való viszonyainkból fakadnak. amit látunk az elménkben. A szabályok sehonnan kívülről nem erednek csak önmagunkból. A szeretetben való kitágulás olyan cselekedet.

hogy semmiképp sem azért írom ezt a könyvet. állandóan jelen van a térben. Ha a szeretet ezen szabályai igazak. Mindig benned van. hanem transzcendálni (túljutni rajta). így aztán úgyis a lehető legtöbb együttérzéssel fogsz cselekedni. akár tudatában vagyunk. amit a tudatos lények éreznek egymás iránt. még akkor is. Nincs semmi baj azzal. és az eredményt a saját tapasztalataidból ítélheted meg. szeresd magad azért. amíg ugyanúgy szeretsz. ami fontosabb. És ott kell elkezdened. Tovább adom azt. ezért nem ellenállni kéne. Nem számít milyen a spirituális helyzeted. akár nem. akár nem. Ebből az is következik. senki se szorul rá. bár ha akarod ezt a játékot is választhatod. amit nekem adtak. Bízhatunk a világ folyamatában. hogy valóság legyen. amikor úgy érzem. a legjobbat teszed testvéreidnek és nővéreidnek. ha nem tesszük meg. hogy amikor azt hittük. akár kifejezik ezt valaha is. Ez itt egy levél a testvéreimnek. Minden logikán túl ott van a szeretet misztériuma: tudod. hogy mindnyájan egyek vagyunk. ahogy most. milyen érzés. szükség van rá. és nincs szüksége könyvekre ahhoz. az én is lehetek. egy szeretet-üzenet. mert erre gondolsz. nem számít. hogy ott vagy ahol vagy. Ezt is lehet teljesen kitágult tudatossággal tudomásul venni. hogyha az egész játékot fejjel lefelé fordítjuk: a probléma nem az. szeresd magad. Semmi értelme aggódni vagy töprengeni a rosszabb vagy a jobb spirituális körülményeken. hol találod magad a világmindenségben. azt most csináljuk. mint ez is itt. igazából senkinek sincs szüksége segítségre senki mástól. mert ezt teszed. mert nem tudod. Bármire is gondolsz. hogy kifogásoljak bármit is. az te is lehetsz. Bármit is teszel. mint a szeretet. ami csak van benned. minden információ. Érdekes gondolat-gyakorlat az. hogy megpróbáljam megmutatni. Ha én úgy éreztem. Ha nem vagy benne biztos. akkor mindig működnek. hogy a szeretet nem működik. szeresd magad. Nem leszel képes a jelenlegi rezgésszintednél tartósan feljebb emelkedni. akkor talán valaki más is úgy érzi. amit meg kell változtatnod. hogyan szabadítsuk ki magunkat a tömeg 10 . vagy beszűkíteni. Ezeket az emlékeztetőket rendszeresen használom: Ez is mindig bennem van.Semmi más nem határozza meg a sorsunkat. azért. Semmi nincs a világon. Ami én vagyok. annak a lehetősége mindig bennünk van. A szeretet az egyetlen dimenzió. A szeretet valósága olyasmi. hogyan működött mégis tökéletesen. amit te magad teszel. azért. amit most bárki hisz. ahol vagy. A jó vagy rossz viselkedésformák másodlagosak. a választási lehetőséged mindig ugyanaz: kiterjeszteni a tudatosságodat. hogy mondjanak vagy adjanak neki bármit is. Bármit is teszünk. hogy milyen érzés szeretni. ez is a számunkra elérhető végtelen sok tapasztalat egyike. Bármit is tettünk az Egy Tudat teljes tudatosságából visszahúzódva. szavakkal vagy szavak nélkül. Ami te vagy.

Mindent. Talán ez a végső kísértés. hogy élvezzük és szeressük. egy és isteni. De valamilyen szinten mindenki tudja. hogy egyetértsenek ezzel a játékkal? Hogy tetted az egészet kényszeresen megszállottá? Többször is.(anyag) szintről. Nem kell semmit sem tennünk miatta. kihangsúlyozni. 11 . akkor ez csak eggyel több ok. hogy mindannyian pontosan azt kapjuk. akkor hogyan zártad magad egy testbe. Lehet. és minden lényben megbízhatunk. hogy anyagi játszmákat játsszál? Hogy vetted rá magad és másokat. ami a földön történik. a legeufórikusabbtól a legnyomasztóbbig. Mivel a világ semmi más. hogy mindannyian bújócskát játszunk. mint élő lények. Ha a mindenség úgy. mennyire szeretjük a horrorfilmeket. mert senki sem akarja megzavarni a játékot. akik mindegyike a saját szintjét és saját kapcsolatait irányítja. És talán senki sem igazán akarja tudni. illúzió. A világmindenségben mindenhol tudat van. amit bárhogyan is ki kéne javítani. amelyiket csak akarjuk. a világban abszolút semmi nincs. a szeretet sohasem veszíti el az irányítást: a kapcsolataink törvényei olyan őszinték és pontosak. amikor kiszálltam az űrbe. te hol illesz bele? Ne légy túl szigorú magadhoz! Egy kis szeretet messzire visz. mint a fizikai törvények. amit megérdemlünk. és tudod. ha egyszer ennyire könnyű kijutni. hogy a saját döntéseit kézben tartja. a saját kitágulásunkat és szeretetünket. hogyan világosodjunk meg. Nem mondhatom. Semmit sem kell megváltoztatnunk. Bárhogyan is néz ki a számunkra. Az igazi kérdés ez: Ha tökéletesen szabad és önmeghatározó lény vagy. csak a figyelmünket és szeretetünket. A fizikai valóság minden horrorfilmek egyik legnagyobbika. sok ezer különböző rezgésszinten lehet átélni. csak részben igaz. hogy milyen könnyű. arra. bevillant: Hát. akkor akár vissza is mehetek játszani a játékot. Mit gondolsz. A harmónia végtelen. hogy ebben a pillanatban tudom mik ezek a törvények. bármi is az. ahogy a mi rezgésszintünkről látjuk. hogy kiakadnánk rajta. ahelyett. Tökéletesen a szabadságunkban áll bármelyik szintet kiemelni.

Senki más élőlény nem tudja kontrollálni a te vibrációs szintedet. ahol biztonságosnak és kényelmesnek találod. nem zülleszt le. időtlenül. csak akkor képes megjelenni. A belső állapotod soha nincs programozva. mint azonnal. MAMA. amit épp meg kell tanulnunk szeretni.vagy tapasztalat-készletet gyűjtsünk. mint élő kölcsönhatást. visszahúzódott lények minden lehetséges kapcsolatának tudatában vagy. lehetséges tökéletesen kiterjesztett tudatossággal megtapasztalni. ami létezik. amikor kiterjesztjük a többi lények megértését magunkban. és a megvilágosodás folyamata az. szabad és önmeghatározó lény vagy. menj lassabban. fejezet IDE SÜSS. hogy a fizikai világnak egyáltalán semmi hatalma nincs fölötted.II. ami szemben állhatna a szabad akaratoddal. Az a tapasztalat. hogy megvilágosodjál! Az összes lehetséges tapasztalatok már most is benned vannak. Ha egy módszer túl gyors. hogy bármilyen meghatározott eszme. nem szükséges. hogy teljesen tudatosíts magadban bármit. mint késznek lenni arra. hogy megvilágosodjál? Mik a jelei. de a legtöbbünk mégis inkább szakaszonként. A valóságunk bármelyik szinten abból áll. Attól függetlenül. Ezért hát ahhoz. hogy nincs semmi ellenállásunk. egyszerűen ott teremhetsz. Bármit. Ez az otthonod. De nem lóverseny! A teljes kitágulás mindig ott van. hogy milyen egyedi tudatos lényeket észlelünk élőnek. hogy sikerrel jársz? Hogyan változik az életed. hogy a mindenség összes részletének. Térnek lenni. hogy hogyan határoltad be a tudatosságodat. Bármikor felnyílhatsz a számukra. amint megvilágosodottabbá válsz? Semmit sem kell előbb megtenned ahhoz. Mindannyian a világhoz tartozunk. hogy akaratod ellenére kényszerítenek. Ez azt jelenti. vagy kontrollálnak. gyorsabban. ami csak elképzelhető. és a behatárolt. annyi. De minél magasabbra mész. benned és körülötted. Hajlamosak vagyunk érzelmi ciklusokon átemelkedni: az eufórikus felismerés minden ugrása után a negatívitás egy új más fajtájába ütközhetünk. semmit nem is csinál veled. TE vagy a létezési szinted egyetlen oka. Azt jelenti. ha összeszűkíted a tudatosságodat. annál könynyebbé válik. nem jelenti azt. hogy elérjük a megvilágosodást. ami a következő dolog. 12 . Így hát a világ fizikai részében nincs olyan. nem tagadunk meg semmilyen álláspontot vagy kapcsolatot. MEG VAGYOK VILÁGOSODVA! Mit csinálsz azért. Csak ott kell kinyitnod a tudatod. ha besűríted magad. nem kísért meg. amelyben (tér) vagy. folyamatosan nyílik ki. Semmi sem áll az utadba. amíg mindent úgy nem érzékelünk. nem áll a megvilágosodás útjába. sem erényeket vagy szenvedéseket. A tökéletes tudatosság megtapasztalása.

amíg a szívünkben és a tudatunkban teljesek vagyunk. ami önmagában nem szeretet. Nem vagyunk kötelesek semmi sem lenni. Megvilágosodottnak lenni annyi. mindig és örökké kiterjed. A megvilágosodás maga a kitágulás folyamata. annál inkább egy fizikai világban ragadunk meg. akár nem. ha állandóan nyitottak és ellenállás nélküliek maradunk az ilyen negatívumokkal szemben.Minél inkább visszahúzódunk. Ha elfogadjuk. hogy egyáltalán nincsenek határaink. ami különbözik bármely behatárolt gondolattól. akkor itt a tudatosságban feszültség keletkezik. ami különbözik ettől a tudástól. Másfelől. hogy hogyan menj a határokon túlra. anyag-szintű lényekké válunk. hogy a tökéletes megvilágosodás annak a felismerése. Nincs egyetlen helyes módja sem annak. afölött pedig már nincs ellenőrzésünk. Amit a tagadásunkkal megteremtettünk. erővel a figyelmünkbe tolakszik. akkor együtt kell élnünk a bűnnel. ugyanakkor valami negatívat teremtünk. megsűrűsödünk. hogy ezt is megteremtettük. mint pl. Ha tudjuk. hogy befogadja a szeretettelent is. Azért nehéz írni róla. hogy a hülyeség mindig bennünk van. és erőfeszítéseket tenni arra. hogy egy rakás új határhoz érünk el. mint rugalmas tudatosságban. vagy épp nem lenni. akár tetszik. A szeretet a legmagasabb és legszentebb cselekedet. és hogy az egész világmindenség él. Ha ezt megtagadjuk. hogy a csúnyaság mindig bennünk van. annál kevésbé szilárd lesz a világ. hogy készek vagyunk befogadni. hogy 13 . mert mindig magában foglalja azt is. akkor nem vagyunk kénytelenek bennük élni. hogyan érhető el. így a bűn. és el kell fogadnunk a felelősséget azért. Amikor egy ideális tudást választunk. Amikor a szentség eszméjét hangsúlyozzuk. Milyen gyakran próbálunk egy ok-okozati összefüggést találni a tapasztalataink között. hogy elmondjuk. akkor szabadon teremthetünk szépséget. akkor a tudatlan tagadásunkkal is foglalkoznunk kell. ami kísérő társa. Azt jelenti. amikor pedig valójában csak a változó körülmények hintája leng ide-oda. és ott találjuk magunkat a fizikai testekbe születve. Lehet. Minden olyan tapasztalat megvilágosodás. magunkban tartani mindazt. annál inkább az anyag megszállottjaivá válunk. akkor szabadon hangsúlyozhatjuk az intelligenciát. minél jobban kinyílunk a testvéreink és nővéreink felé. tudatlanság és tagadás világában élünk. Azt is mondhatnánk. hogy tudjuk: amikor kihangsúlyozunk valami pozitívat. nem pedig az. mert behatárolt kifejezéseket tudunk csak használni. a szerzetesi fegyelem. nyitott tudatállapotban lenni. Mit jelent teljesnek lenni? Azt jelenti. amiben a tudatunk a jelenlegi határain kívülre tágul. hogy egy negatív kötelességet választunk. miközben arról van szó. és aztán úgy fogalmazunk. ahogy a megvilágosodás után kellene nézni a világra. Ugyanakkor viszont.

hogy térben voltatok. akkor kevésbé vagy hajlamos nagy döntéseket hozni. és azt is tudod. Például. és idővel már nem is fognak megtörténni veled. és veszekedésekbe bonyolódni miatta. amit épp nem választottunk. hogyan tudod megváltoztatni az érzelmeidet és tapasztalataidat azzal. valaki iránt. mint amihez most ragaszkodnál. Azt is mondhatod. Látni fogod. Sokan közülünk kitartóan csak kedvesnek. ahogy jött. amit csak választunk. ez nem kell. elkezdheted észrevenni. megbüntettek. hogy az alacsony hangulat is éppoly könnyen elmúlhat. amik zavartak.szintre emelkedünk. Csak annyiról van szó. ellentétek és paradoxonok vannak bennünk. Erre a zűrzavarra az a gyógyír. Ezen a szinten. az az. mert nem tagadjuk meg.arra a rezgés14 . amíg az anyag és energia fölé. semmi sem tűnt el a világból. mert nem tetszenek neked. Lehet. hogy zavarjon. amiktől visszavontad magad a múltban. hogy egy ideig rémképeidet is el kell fogadnod a magas állapotaiddal együtt. akkor olyanfajta tapasztalatokkal találkozhatsz. ha az érzéseid elhalványulnak egy mélyen szeretetteljes élmény után. A karma nem pontosan azért fizet meg. zavaró jelenséggel szembenézel és szereted. ahogy áthalad rajta. hogyan irányítsd utazásodat viharos rezgések közelében vagy azokon át. jónak és bölcsnek gondolják magukat. Ha megpróbálod becsukni előle az elmédet. hogy mindig minden más is bennünk van. amit a múltban tettél. hogy ha feljebb emelkedsz a rezgésszinteddel. Sosem lépünk hátra egy lépést. és csak nézed. amelyek csakis az egyik oldalra lengenek ki. vagy bármi másba is belefuthatsz. ahonnan láthatnánk. De tudatalatti tehetetlen és reménytelen érzéseid elmúlnak. a tér (üresség) . ahol a szeretet állandó és a tudatosság nyitott. hogy ami elhalványul. és elfogadod őket gondolatban.megjutalmaztak érte. hogy gondolati ellenállás nélkül tapasztaljuk az életet. hogy ellentmondások. és megtanulod. Szabadon tapasztalhatjuk. hogy még mindig magasabbra mész. hogy szeressünk. Ha tudod ezt. Ahogy minden új. hogy a fenyegető gonosz dolgok közül. könnyebben meg fogjuk érteni azt a csodát. és aztán úgy érezzük. akkor megértheted. megpróbálnak olyan ingák lenni. és szereted önmagad azért. hogy megérted az összefüggéseiket a tudatosságod szintjével. Ha az ilyen eufórikus idők után új módon kezdenek elfajulni a dolgok. De ha nyugodtan nézel a nem kívánt eseményekre. akkor tovább fogsz menni felfelé. ha ellazítod az agyadat. hogy csak az ingák lengenek. most pedig mindketten egy alacsonyabb szinten rezegtek. Közben azt is észre kéne vennünk. Mostanában sokan tapasztalnak közülünk ideiglenes feldobódást és a fényesség villanásait. Elég. hogy hajlamosak vagyunk visszatérni . vissza fogsz esni egy alacsonyabb rezgésszámba. hogy ez annak jele. Vagy épp az ellenkezője: egy csábító élvezetbe merülünk.

nem olyan fontos. Van egy jó hozzáállás.valami olyasmihez. ahogy éppen elképzeled. hogy hogyan reagálsz arra. úgy találhatod. állandóan kiterjedő szeretetben lehet megtenni. ahogy most vannak. mihelyt teljesen hajlandók vagyunk arra. a mindennapi tapasztalataidban keresed az eredmények jeleit. hogy amint növekszel a szeretetben önmagad és mások iránt. és ugyanez vonatkozik a rózsás jövendő megjósolására is. élményt. hogy eljutnál addig. ahol stabilan érezzük magunkat. Hasonlóképpen nem sok specifikus tanácsot lehet adni arra. de nem olyan módon. Ezt pedig csak egy ellenállás nélküli tudat állapotban. mert a szeretet éppoly kellemesen meg fog jutalmazni a következővel. és nem vagyok hajlandó ragyogó jóslatokat tenni arra. Egészen természetes. De akármilyen bizonytalannak és irányíthatatlannak is tűnik ez a folyamat. míg a rosszak és ostobák megmaradnak. Valóban. hagy a megvilágosodás keresése közben. a mindennapi életed nem más. hogy létrehozzunk egy helyzetet. ha nem történik meg. mint a spirituális állapotod kifejeződése. közös hullámhosszon másokkal. ahol biztonsággal tudnál döntéseket hozni a jövődről.szintre. Mivel pedig a szépség mindig a néző szemében van. Annyit biztonsággal meg lehet jósolni. Sokkal azelőtt. hogy mi történik. valami mássá változik. A stabilitás szintjét. a rezgéseid is szépek lesznek. hogy milyennek kéne a megvilágosodott létezésnek lennie a Földön. jó. . ahogy szeretetteljesebbé válsz. ha az elménk elzárkózik a párhuzamos lehetőségektől. Minden pillanatban gazdag örömöt fogsz érezni. ezt kell megváltoztatni. Nem fogod bánni. amelyiken kényelmesen érezzük magunkat. az is jó. hogy mi lehetséges. már le is ragadtunk nála. a szeretet le fogja győzni a nehézségeket. mint az. ebben az életben kezdesz minden embert és tárgyat tökéletes formaként látni. ami történik. ha elengedsz egy gyönyörű tapasztalatot. vagy ha csak boldogabb próbálsz lenni. Ez az egyik magyarázat arra. A mi anyagi szintünkön ez a valami más gyakran hajlamos valami kellemetlen dolognak lenni. 15 . pont úgy. hogy az ideális és gyönyörű események miért tűnnek el az életünkből. amit bármely cél iránt felvehetsz: Ha megtörténik. Amint láttuk. és mihelyt megpróbáljuk visszavonni tőle az érzéseinket. Az életed megváltozik. azt a szintet. Az. hogy már nem is nagyon van kedved jóslásokhoz. amit meg bírunk élni.

hogy ez ilyen könnyen megtörténhet. tekervényes és összetett. ragaszkodás nélkül. vagyis a másokkal való egyazon térbe kerülés vagy azonos rezgésekre állás. melyik világ valóságos neked. hiszen az egész test sok lény extatikus alkotása. Kinyithatod magad arra a gyémánt tökéletességre. hogy levelet írsz a Télapónak. és bízz benne. hogy el fog jönni hozzád. Az utólagos értelmezgetésben talán úgy tűnik. az igazi valóság pedig: csak önmagunknak lenni. hogy gyötörd vagy frusztráld magad. beleértve azokat. Soha senki nem kényszerít arra. Ha nem hiszed. hogy mindig meg van engedve neked. fejezet HOGYAN ÉREZZÜK JÓL MAGUNKAT? Semmi baj azzal. még csak a szemed se kell felemelned erről az oldalról. meg se kell mozdulnod. aszerint. hogy meghatározd. ami mindenben benne van. amiket sokan közülünk állatinak gondolnak mostanában. A magasabb lények nem győznek örülni. A test nincs elválasztva a szellemtől-lélektől. hogy szeretsz. Azzal sincs semmi baj. hogyha jól érzed magad szexuális kapcsolatokban. Megpróbálhatjuk a legmagasabb szintű élvezetet – hogy úgy mondjuk. Bármilyen meggyőző a valóság bármely szintjének az érzékelése. mindent szeretve. amit érzékelünk. akkor csak légy pillanatról pillanatra szeretetteljes. hogy magad döntsél. de az igazság az. bármilyen túláradó. ha jól érzed magad! Ez a megvilágosodás egyik legfontosabb üzenete. Nem is tudsz bizonyítani semmit: a vibrációid mindig az igazat mondják. Egy mély orgazmus a szeretet felismerése sok szinten. hogy mennyi kedvességgel és szeretettel viseltetünk önmagunk és mások iránt. és hogy benne légy. hogy feljebb emelkedjél.III. ellenállás nélkül. mintha próbára tennének. még mindig csak az igazi valóságunk egy töredékét látod. ha kéred. A szeretet szárnyain pedig könnyű felemelkedni. Semmit nem kell bizonyítanod. akik más tudatszinteken vibrálnak. A szeretet. és végtelenül sokféle alakot vesz fel. Senki – aki magasabb tudatban él – nem akarja. vagy azzal. meditációval. hogy nyomorultan érezze magát a Földön. mint technikai eredmény. a szexuális tapasztalatok közül is mindig azokat kapjuk. Egy paradicsom van benned és körülötted ebben a pillanatban. amikor elég szeretet mutatsz ki ahhoz. amit látsz vagy érzel. 16 . pusztán azáltal. Igazából egy kielégítő orgazmus sokkal inkábbspirituális felismerés. Isten élvezetét – megtalálni mindenben. bármilyen módon is kérnéd: egy egyszerű imával. A tér (üresség) soha nem állít határokat vagy próbatételeket senkinek az útjába. Minden segítséget és lehetőséget meg fogsz kapni. amiket megérdemlünk. a létezésünk alapja. aki megpróbálja felemelni a spirituális szintjét. Mint minden más tapasztalatból. nem is hazudhatsz róluk.

amit az emberiség a térről (üresség) tud. hogy engedélyt kapsz egy rövid visszatérésre a térbe. Ha ragaszkodsz ahhoz. akkor miért javasolják olyan gyakran az aszketizmust. ha ilyen negatív hangsúllyal kerülsz oda. Az is fontos. ahogy pszichikusan feloldódunk isteni testvéreink és nővéreink terében a kitágulás magasabb szintjein. hogy önmagunkat szeretjük. Ha megtagadod magadtól az ételt. hogy másokat ne ítéljünk el a testi örömeikért. amikor keményen nyomulsz egy irányba. magas elméletekkel ringatod magad kényelembe a felől. mint spirituális ösvényt. hogy a tér-szinten álló velünk rokon lények kérnek bennünket. 17 . Ezek a villanások még instabilak is. amíg csak el nem kezdesz eléggé szeretni ahhoz. a nézőpontok YinYangján. Ha ez így van. ami valaha is kárpótolná azt. hogy csak érzéki örömöket élvezz. tökéletességeit és szépségeit. nem azonosak az egész fénnyel.A szex extázisát tekinthetjük annak tükrének. hogyha elég hangosan reklamálsz. A szeretkezés az egyik kifejezése annak. Nincs olyan bölcsesség vagy szentség. és azzal kell elkezdődnie. ezzel valamiképp azt jelented a központnak. hogy az életformád nem működik. hogy ebben az életben vagy egy másikban túlságosan ragaszkodtál az egyensúly másik oldalához. Nem leszel képes magasabb szinteken maradni. amint sok szent elmondta nekünk. Akármilyen elmés. amit érzel és csinálsz. akkor (hacsak nem nyitott a tudatod) át fogsz dobódni egy másik állapotba. akkor az élvezeted mindig újra vissza fog térni. De az ilyen villanások. Ha a szexet nem találod sikeresnek. Ha mindent szeretsz. hogy miért jössz vissza a földre. és lehet. az megtagadtatik tőled. és fogadjuk be más lények különbözőségeit. bármilyen meggyőzőnek is érezzük őket. A szexuális kapcsolatokban pedig a szeretet megint csak felülemelkedik az inga-hatáson. Ha pedig elég messze elmész az aszkézisben. De a szeretet ebben az értelemben sokkal átfogóbb jelentőségű. könnyen lehet. Ugyanakkor. ha elveszítjük a szeretetünket magunk vagy mások iránt. Amit megtagadsz másoktól. kapni fogsz egy villanásnyi bepillantást a magasabb tudatba. és végül is ez a magyarázata annak. noha mostanában ezekből áll mindaz. hogy miért kell. hogy a szeretet legyen az első számú indíték a szexben. hogy átdobódsz az üdvösségbe és extázisba. ahonnan az aszkézis látszik a helyes útnak. vagy alvást. szexet. mint a romantikus szenvedély. hogy kipróbáld. mint ahova jutni szándékoztál. ami bármely helyzetet kényszeresen függővé tesz. beleértve az érzelmileg száraz és üres hangulataidat. hogy adjuk meg magunkat a szeretetben. Maga a szeretet a pozitív ösvény a tér irányába. kommunikációt. Önmagad összehúzódásának a cselekedete az. hogy egy pozitív ösvényen emelkedj felfelé. és miért tűnik néha úgy. alighanem egy másik állapotba lendülsz át. hogy működik? Amint az előző fejezetben láttuk. az csak azt jelenti. az aszkézis mindig vissza fog hozni a fizikai szintre. azon egyszerű okból. így nem a legkényelmesebb utat jelentik hazafelé.

bár a rezgések változnak. hogy nélküle maradjunk. hogy milyen világban akarsz élni. ez lehet. akkor megtanulhatjuk az élvezet minden villanásában felismerni a végtelen harmónia egy hangját. De ha a zene példáját vesszük. mert nem vagyunk hajlandóak elengedni. 18 . és az öregebbek körben álldogálnak. anélkül. Elúszik. ami betart neked. Ha azt mondod. hogy nem szabad. hogy hogyan tarthatjuk fenn az élvezetet és extázist. hogy hasson ránk. És hagyjuk. akkor az élvezetünk állandó lehet. ez nem fogja megváltoztatni az ő élményeiket. lábukkal dobogva a ritmust. és elengedjük az egyik hangot azért. Pontosan a saját tapasztalataid meghatározására való korlátlan hatalmad az. nem vagyunk hajlandóak elfogadni. de neked be fog tartani: nem fogsz segítséget kapni megszolgálatlanul. hogy a következőt hallhassuk. hogy ítélkeznénk vagy elmélkednénk fölötte. Add meg másoknak azt. Mennyi együttérzést és megbocsátás akarsz magadnak? Ezt add meg másoknak. Normális esetben az eufórikus megvalósulás pillanatáról azt gondoljuk. amit magadnak szeretnél! A zene megmutatja nekünk. hogy mások szexuális élvezetei vulgárisak. A világ zenekara újra és újra játssza az ismerős dallamokat. akik egyetértenek veled. hogy kibírhatatlan. Menj el a végletekig: bocsátsd meg minden lénynek a feléd való karmikus adósságait. minden szavad és cselekedeted meghatározza.hogy mindig törvényeket hozol magadnak. Ha azt mondod. de a te élvezeteid vulgárissá fognak válni. Ha odahallgatunk a világra. de csak neked és azoknak. amíg a fiatalabbak táncolnak. Azért teszi ezt. hogy megszolgálatlanul segítséget kapjon. hogy nemigen fogja befolyásolni az illető életét. Az egyenlő lényekként való kapcsolataink egyik szükségszerű törvénye ez: amit mondasz az lesz. és aztán megint keressük. és lehetetlen tovább folytatni.

minden gonosznak és színtelennek látszott. hogy fizikailag passzívnak kell lenned. vagy. Egyszer egy rémlátomásom volt. És mondd azt is: szeretem magam azért. ahol vagy! Ez a mondat különösen jó. a saját unalmadat. vagy a társaságodat. amikor mintha mindenki mosolyogna rád. de az elméd tartalmának a megváltoztatása az egyik olyan dolog. Lehet. tompaságodat és kétségbeesésedet. ha az eszedbe jut. fejezet ÉLETMENTŐK Mielőtt tovább mennénk. az egész világ másképp fog kinézni. semmi értelme megváltoztatni a gondolkodásodat. De csak határozd el. Nincs olyan cselekedet. hogy nem vagy képes meggyőzni magad. és a paradicsomban találtam magam. Csak annyit jelent. a lakóhelyedet. mint azok a napok. amennyire csak tudsz épp onnan. hogy nem akarod szeretni azt. és tedd azt. annál kevesebb kellemetlen esemény tolakszik a tudatodba. hogy jobban szeretsz. aminek semmi köze a rezgésszinted megváltoztatásához. hogy az alábbi kiemelt sorokat tanuld meg emlékezetből. hogy felemeld tudatosságodat. amit érzel vagy látsz. hogy szeresd? És egyszerre kinyíltak az ajtók. amihez kedved van. Ezek elég egyszerűek ahhoz. Tartsd őket kéznél az elmédben. Amint kinyitod a tudatosságod. cselekedj szeretetből. terjesszük ki az eddigiekben elszórt alapattitűdök némelyikét. Semmi ellenállás! Ez nem azt jelenti. még csak próbálkoznod sem kell. Ez a gyönyörű paradoxon. hogy ott vagy ahol vagy. A rezgésszintedet pedig úgy emelheted fel. se nem véletlen. Minél jobban kinyitod a tudatod. Légy szabad a fejedben. hogy az e könyvben kifejtett összes gondolatra emlékezzen. hogy szereted. teljesen a saját rezgésszinteden múlik. vagy bárgyúan be kell dőlnöd rossz vibrációknak. és ekkor hirtelen erre gondoltam: Mégis mit gondoltál.IV. úgyhogy akár rendbe is hozhatod a hozzáállásodat. hogy hagynod kell kirabolni magad. Ha megváltoztatod a rezgésszinted. hogyha félsz vagy őrültnek érzed magad. Kezdd el szeretni a negatív rezgéseidet. hogy veled maradjanak és működjenek bármilyen gondolati válságban. hogy milyennek látod a világot. amellyel cselekszel. Szeresd úgy. szereted. ahogy van! Az. vagy csak rossz: az egyetlen igazi változó a szeretet. még ha nem is hiszed el. Nehéz elhinni. lehet. Mondd ki hangosan. mielőtt meg19 . minek van szüksége arra. Se nem önkényes. az élet magától jobbá fog válni. Ahhoz. hogy bárkit is rávegyek. mert te boldog vagy. Írd a falra a szobádban. ami mindig csak jó. Nem az a szándékom. hogy semmi ellenállás ne legyen az elmédben. a viselkedésedet. Szeress annyira. Ez is olyan. hogy egyáltalán képes lennél ezt szeretni. mert utálom ezt. de azt javaslom. a hitedet.

mint New York City polgármesterének lenni. Különben azon kaphatod magad. nem a mi négy dimenziónkban van: úgy kerülhetsz mélyebben abba. Játssz egy boldog akkordot és boldog táncosok fognak csatlakozni az utadhoz. amelyből a testünk áll. más lényeket fogunk találni. és még a Végtelen üdvösség Tengerét sem érzed igazinak. Az ego nem az egyedüli tudat. amit keresünk. Ahogy a Zenben mondják: Ha nem találod meg ott. amire mint magunkra gondolunk a testünk. Magadat mindig magaddal viszed bárhova is mész. Ha szereted önmagad. A változás iránya. annyi. mint bizonygatni. hogy az egész teremtett világon át kergeted az igazi helyet. mintha egy erősítőn a hangerő gombot csavarnád feljebb. ha visszahúzódnál saját gondolataidtól? Önmagad szeretete nem az ego építésnek kérdése. ami vagy. mint például azt a csoportot. hogy elhagyjunk bármilyen csoportot. de bármilyen más szintre megyünk. valójában mindabban. Minden szinten kölcsönösen függünk egymás vibrációitól. 20 . hogy érsz valamit. hogy egyedi különálló lényekként. Ha szereted önmagad. definíciója. Szeresd önmagad! De hát nem az a szeretet. ami a tested túlélésében vagy működésében érdekelt. miután már belesüllyedtél az önutálatba. annál szeretetteljesebbek lesznek benned és körülötted a többi lények. ahol ne velünk egyenlők között lennénk. hogy egyazon térben lenni másokkal? Nos. az érzelmeink más lények billiói vannak benne. Szabadságunkban áll.változtatnál valamit. Milyen összezsugorodottá válnál. hogy a felsőbbrendűséged bizonygasd. ahol állsz. ez föl fogja oldani az egódat: nem fogod szükségét érezni. Minél szeretetteljesebb vagy. az elménk. Más értelemben önmagad szeretni. Az egoizmus anynyi. akkor valójában szeretetben tágulsz ki sok más lény felé. mint hajlandónak lenni egyazon térben a saját teremtményeiddel. akikkel harmonizálnunk kell. Egy emberi test – ego – tudatosságában lenni egy kicsit olyan. ugyan hol keresnéd? Soha semmi olyan hely nincs a világban.

ragaszkodás vagy ellenállás nélkül. hogy hajtják. Értelmetlennek tűnik meggyőző szavakkal beszélni erről. hogy a legalacsonyabb közös nevezőre süllyedést. Addig is megkockáztatok néhány feltételezést arról. Minden rezgésszinten. de lehetőségeinkben egyenlők vagyunk. Én csak egy behatárolt elgondolást ajánlhatok arról. hogy hogyan jelennek meg ezek a szabályok az emberi tapasztalatban. azt hiszem. A tér lények tökéletesen áteresztők más lények számára. és akkor látszólag a tér lények hajtják. akkor szilárddá válik az összezsugorodásának mértéke szerint. a szabályok nem jönnek sehonnan önmagunkon kívülről. Az én felfogásom szerint az egyenlőség az. meditáció és magas tudatállapotok alatt. vagy bármire kényszerítsenek. hogy egyenlő lények vagyunk. amikor magad pillantasz bele ebbe az isteni rendbe és igazságosságba. tökéletesen ellenállhatatlanok is. avagy a középszer arcnélküliségével való megalkuvást jelenti. akkor hogy kerültünk ilyen mélyen az anyagba. amikor a legmagasabb tudatosság. fejezet HOGY KERÜLÜNK IDE? Gondolatok és nevek özönével rendelkezünk sok különféle emberi viselkedésre. a legmagasabbtól lefelé. Az az élmény. hogy az élő világmindenség létezhessen. és összeolvadunk másokkal az extázisban vagy a nyugalomban. 21 . hogy az egyenlő lények koncepciója a fizikában jelenleg elérhető ismeretek új integrációjához vezethet. és ebből az információból következtethetünk univerzális méretekben is a kapcsolataink törvényeire. hogy kerültünk egyáltalán az anyagi szintre. de az ilyen elnevezések nem számítanak. akik tökéletesen ellenállás nélküliek. Az egyenlőség eszméjét gyakran használják olyan módon. A legmagasabb szinten egy paradoxonnal indíthatunk: a kitágult lények.V. nagyobb vagy kisebb szeretet. de amikor valamelyikünk összehúzódik. teljes egészében az összehúzódott lény sűrűségéből következik. De ha ez igaz. intelligencia és hatalmak illúziói. annak nagy része visszavezethető a kitágulás és összehúzódás általános szabályaira. de amit teszünk. a tiszta tér szintjén jövünk össze. amit éppen választunk. főleg az igazi megértéshez képest. Egyszerűen csak így kell lennie. jelen vannak a mennyiség és érték. Egymás számára az általunk kiválasztott és kihangsúlyozott vibrációk függvényében jelenünk meg. Ha elfogadjuk. akkor az egymással való kapcsolataink bizonyos igazságokat kell követniük. mint fura és bizonyíthatatlan fantáziák? Ami az igazolást illeti. A tér lényeknek soha nem áll szándékukban. hogy bárkit hajtsanak valamerre. hogy a fizikai valóság tűnik az egyetlen valóságnak? És hogy ezek a térről szóló kijelentések úgy hangzanak. és később kényszerítik. Amint mondtam. Nevezhetjük ezeket az igazságokat a fair és igazságos együttélés forrásainak. az élmény és a tudat teljes szabadságában.

az megtestesül a fizikai szinten. De semmi sincs. ahol nemcsak Miki egér valóságos. A tér úgy tűnik. hogy megtagadod a képességed arra. Ezért sok spirituális feléledés csak mélyebb megtagadása a mi rezgésszintünkön létező tényeknek. Ahogy már eleve tennünk kellett volna. akkor a tea. Az igazság megtagadása nyitja ki Pandora szelencéjét. nem a további ellenállás. hanem az. és ezért úgy jelennének meg a térben. de a lényeget megértheted belőle. akik közömbösek vagyunk Miki egér ideája iránt. A tömegünk pedig. Az igazság természetesen nem ilyen sematikus. hogy kész legyen megteremteni ezeknek bármelyik aspektusát. leejted a rezgésszintedet odáig. hogy szeretjük. amiket nem voltál hajlandó elfogadni vagy szeretni. mint tiszta idea vagy archetípus. és a kakaó valóságával is kényszeresen függő viszonyba kerülsz. hogy rengetegen vagyunk idea lények. így a rezgéseid fokozatosan leestek az anyagi szintre. hogy más testek. vagy inkább az ideák egész sora. és így egy testben találtad magad. Sajnos a legtöbb jó szándékú ember megpróbálja megtagadni vagy eltüntetni azt.Minden elképzelhető dimenzióban minden elképzelhető világ az Egyetlen Tudatban létezik. meghajtja az anyagot. és az energia úgy tűnik. Mivel sűrűbbek vagyunk. Ennek illusztrálására képzeld el. Nem kell feltételezned. mivel még sűrűbb. Ilyen módon. ami megjelenik számunkra. Amikor bármelyikünk visszavonja magát attól. azért van ott. bármilyen nehéz is elhinni. hogy néhányan közülünk nemcsak közömbösek iránta. akkor visszaesik egy alacsonyabb rezgésszintre. Nem érezhetsz fájdalmat. talán. Most pedig azt képzeld el. ők elkezdenének hajtani minket. Valami volt. vagy azzal. A saját tudatlan tagadásod. hanem megtagadják Miki egér koncepcióját. mint az energia. vagy megtagadtuk más szabadságát. bármilyen tapasztalataid is vannak arról. A fájdalom annak a tapasztalása. meghajtja az energiát. hogy megtagadod valaki más szabadságát arra. mint a tér lények. energiák vagy a tér rángat és lökdös. amíg nem csinálsz hülyeséget. a saját sűrűséged teszi lehetővé számodra. 22 . ami kiakasztott. mint egy tűzijáték minta. hogy nem vagyunk képesek egyazon térbe kerülni másokkal. és Miki egér fizikai megtestesülésévé váljon. azzal. hogy elfogadhassa ezt. hogy megteremts egy dolgot. hogy ezt tegye. De ezek a visszahatások nem jelenhetnek meg a visszahúzódottabb lények sűrűsége nélkül. ami már megnyilvánultan létezik. hogy ezt okozhatjuk. mert nem fogadtuk el. A kiút pedig. hogy a te személyesen tagadtál meg minden nyomorult dolgot. mint Miki egér úszó sugárzó képe. hogy lökődjenek. Minden gonoszság. hogy hajlandóak vagyunk ezt elfogadni – egyszerűen úgy. Azzal. arra kényszerül. hanem egy csomó más anyagi forma is. ami visszatartana az anyagi szinten. ami a földön történik: amikor megtagadod a kávét. hogy felvegye a megadott formát. a tér szintjén. hogy átrendezzük a körülményeket. amit megtagadunk a képzetek szintjén. s ezzel az anyagi szintig húzódnak vissza.

miután visszavonultál egy alacsonyabb vibrációs szintre. amit most képes vagy elfogadni. magadban van. Ha nem vagy hajlandó elismerni. A gonosz hatalma pont abból fakad. a lényed mozgása az időn át. Minden tudatállapot most rögtön elérhető. A világmindenség a tökéletesen elrendezett szeretet-kapcsolatok végtelen szövete. akkor csak tedd azt. a gondolatok kétségkívül nagy hatalmúak. De a gondolatoktól való visszahúzódásunk kísérlete az. aki bántani akar. akkor semmi. amikor valami rondába. 23 . a szereteted hiányosságában. akkor el fognak ütni. hogy a gondolatok létező dolgok. hogy dolgunk van a gonosszal. ha beteg vagy. hogy minden gonoszság a szereteted hiányossága miatt jelent meg az életedben. hogy egy fillér nélkül ülök egy szobában San Fransisco-ban.amit a gonoszra válaszul teszünk. Bármit is mondok magamnak. amikor kitágult lények fogadják el őket. ami megjeleníti azt a dolgot az életedben. ami elsősorban okozta az anyagi szinten való megtestesülésünket. Amikor a tudatunk nyitott. csak tartsd a tudatodat végig nyitva. és hogy ki kell védened a negatív gondolatokat. Az igazi ellenség – ha van ilyen – benned. A múlt és jövő összes lehetősége időtlenül létezik. és tudd. amit helyesnek érzel. hogy léteznek autók. gonoszba vagy hülyeségbe botlasz.Mit tudunk tehát tenni a gonoszságokkal? Ha tiszta a fejünk. akár nem –. akik azt gondolják. hogy levezessük a szennyvizet a házunkból. és ezt a könyvet írom. nem azért. aki vagy. nem bír nagyobb jelentőséggel. és amikor eléggé szeretsz. akkor előbb-utóbb meg fognak testesülni a számodra. A gonoszság. és a valóságszintedet a saját rezgéseiddel aktivizálod. mint ha egy csatornát ásnánk. semmi morális ítélet nincs. Mindig velünk egyenlők között vagyunk. ha feléd jönnek. ebben a pillanatban az a legnagyobb élvezet számomra. hogy az vagy. Nem látod. Még csak addig sem kell várnod. és az igazság és szeretet mindig tökéletes. különben meg fognak történni. tedd ártalmatlanná azt. Mindenképp menj el a doktorhoz. mert nem nézel az autókra. Hogy úgy mondjam. mindig itt van. De abban. hogy foglalkozzunk vele és megpróbáljuk megsemmisíteni. Az extázis tökéletes drágaköve az. Ha pedig egyszer tisztáztad ezt az ügyet a fejedben. . ahol ez a valóság? Ez az első. amiben a legnagyobb élvezet és extázis van benne. hogy rávesz minket. mintha bűnös vagy neurotikus lennél. amíg letelik ez az életed. hanem egyszerűen azért. hogy hagyják el a házadat. felemelkedsz. vagy bármi néha a tapasztalatom. Nem vízszintes. mint másodlagos valóság jelenik meg. Olyan tudatossági szinten vagy. Ha kivéded a negatív gondolatokat. Amint az előbbiekben láttuk. Mit keresek én egy olyan tudatszinten. amit érdemes megkérdezned magadtól. A negatív gondolat elleni ellenállásod az – akár tudatosítod. nagyon is sokat. Az énbe minden belefér – varázsmondókám ez: én ezt a tapasztalatot sem tagadnám meg az Egyetlen Tudattól. kérj meg kellemetlen embereket. Vannak.

24 .Próbáld ki ezeket a mondatokat meditáció közben: Megadom magam ennek a valóságnak. Nincs ellenállásom ezzel a valósággal szemben. Egy vagyok ezzel a valósággal. Egy vagyok az egyenlőségünk igazságával. Nincs ellenállásom az egyenlőségünk igazságával szemben. Megadom magam az egyenlőségünk igazságának.

Az is fura dolog a struktúrákkal. Másrészt viszont lehet. hogy megszüntessük a gonoszt magunkban. hogy mi van ebben a fejezetben. és szeretnék csatlakozni hozzájuk. * A zseni megőrül. Az a gondolat. hogy ne ezeket adjam tovább. és betartsam a szabályokat. szintén struktúra. Én valóban lusta vagyok. ezért összeírtam egy gyors listát a példákból: * Egy győztes birodalom elkerülhetetlenül darabokra esik vagy összeomlik. 25 . és nincs többé ellenfele. és hogy spirituálisan fejlesszük magunkat. hogy kevesebb kockázatot kelljem vállalnom. és apránként lerombolja magát. amikor a csúcspontjára ér. * A varázsló megbolondul. hogy ez a játék a legeslegértelmetlenebb. Ha nem lennének ezek a játszmáink. hogy sikerrel fognak járni. Ezért ebben a fejezetben még személyesebbnek kell lennem. Minden olyan kapcsolat. hogy akár siker. hogy világossá tegyem az elfogultságaimat. de ha valaki más tudná. * A vallások széthullanak szektáns és eretnek csoportokká. hogy visszavonulok az értelmetlen játékoktól és lehetséges. és engem is arra ösztökélnek. fejezet ÖNFEJLESZTÉS Remélem bátorításodra. hogy ugyanezt tegyem. hogy hogyan alkalmazhatók ezek az általános elméletek arra. Minél több rossz gondolatot és érzést próbálsz kigyomlálni magadból. hogy tudják. annál több lesz belőlük. akár kudarc esetén felbomlanak. nem? Én azt a játékot játszom. amit emberi lényként ismersz. * Egy uralkodó faj titokzatos módon kipusztul. hogy körökben járok újra meg újra. amiket inkább akarok tenni. így ha fenn akarsz tartani egy struktúrát. amikor teljesen sikeresek lesznek. hogy emberek olyan módszerrel kergetnek nagy erőfeszítéssel önfejlesztő célokat. és én vagyok a bolond. szolgál. Az éned. * A jók korán halnak. ha elmondaná helyettem. * Egy ember gazdag örökséghez jut. * A hatalom megront. ha megtanulod. * A sejt kettéosztódik. mint másokat. az egy űrt hagyna maga után. hogy a célt sohasem fogják elérni ezekkel az eszközökkel. amit titokban mindenki tud. amik nem fognak működni. ügyelnem kell. és zavar. Gyakran ezek a legkedvesebb emberek. ha látom. az a feladatod. ami nem szűnik meg.VI. mert különböző lények billióinak szerveződéséből áll. Nyilvánvalóan meg van a veszélye. hogy a struktúrák szét fognak esni. struktúrává válik. Mivel nekem is vannak dolgaim. ha úgy gondolnám. akkor szeretném. furának tűnt nekem. hogy egy feszültséget tarts fenn valahol a kettő között. ami különböző lények között jön létre. amiért leleplezem.

hogy mivel nem értünk egyet. mint az atombomba vagy a baktériumfegyverek. gondolni. nem igazán érdekesek másokban. veszélyes autóvezetés. De mi van azokkal. így a játszma tovább folytatódik. mert az utóbbi nem volt fenyegetve) betegség. beleértve a spirituális tudatosság sikeres fejlesztését is. harc az ördöggel. drogok.Ezért az emberek gyanakvóak a túl könnyen szerzett sikerrel vagy hatalommal szemben. Mi. ha a negatív irányultság túl messze megy. hogy imádni valóak. hogy a feldobódás aszketikus módszerei nem vezetnek a tér állapot tartós megtapasztalásához. amikről panaszkodunk: ezért kapkodják el az újságokat. hogy az egónak meg kell halnia és újraszületni. Természetesen. Akkor a kockázat valószerűtlen. akik bölcsek és komolyak. emberi lények. de mi visszatartjuk magunkat. háborúk (Vietnám esetében az észak-Vietnámiak dobódtak fel. az eredmény ugyanaz. A spirituális vezetők állandóan azt mondják nekünk. versenyzés. amíg valami különbséget találunk mi közöttünk és őközöttük. Bizonyos szinten a struktúra magának állít korlátokat a sikere útjába. minden fajok közül szinte egyedülálló módon. aszkézis. Az erények láthatatlanok. Másokat pedig a szerint azonosítunk. Az ego – a gondolatstruktúra – jobban érzi magát. Imádunk az emberi túlélést fenyegető veszélyek miatt aggódni. Feldobódva és energiával telve érezzük magunkat.) A normális folyamat az. hogy a szerint definiáljuk magunkat. megoldottuk azt a problémát. nem az USA. ha fenntartja az önmagát fenyegető veszélyek feszültségét. Sosem tudjuk teljesen felülmúlni az emberi természetet önmagunkban és másokban. amikor negatív lehetőségek tesznek próbára: kemény munka. hogy mi a baj velük: addig keresünk. akkor mitől sikeres a jóga? 26 . ha valódiakról van szó. a spirituális keresés zászlaja alatt folynak is. szerencsejátékok. de ez valahogy nem zavar bennünket. akkor a struktúra össze fog omlani. (Kivéve. böjt. Tiszta sor. és elszántan keresik a megvilágosodást hagyományos módszerekkel? Ha tudjuk. Egy finom szinten tudjuk. és a fekete mágiával. veszekedés. ejtőernyőzés. A struktúra fenntartja magát. paranoia (képzelt veszélyek). Még ha az ilyen tevékenységek. például az önmegtagadás. és nem vagyunk hajlandóak rá. hogy kapunk valami jutalmat az élet mindazon szörnyű tényeiért. A negatív hangsúly egy intenzívebb struktúrát és erősebb egót eredményez. és így tovább. hogy a legtöbb spirituális erőfeszítés nem fog eredménnyel járni. fegyelem. hogy önmagunk legnagyobb ellenségei vagyunk. Sokunknak nem áll szándékában valóban sikeresen feloldani a struktúrához való kötödésüket és eljutni egy másik létezési síkra. de mi továbbra is fenntartjuk azt a fantáziát. hogyan lehet tartósan fenntartani a negatív feszültséget azáltal.

hogy milyen omlottak a városok. mint azelőtt. Gondolhatja-e komolyan egyetlen lény is. amilyen viselkedéshez van kedved. mint például egy barlang belsejére Tibetben. azaz a szereteted megnövelése az egyetlen cselekedet. akkor a rezgésszinted le fog esni. ahogy van. hanem arról van szó. maga az indíték. míg csak meg nem tanulod. és úgy szeretni őket. amivel kikezdtél. akkor látnunk kell.A jóga. és a tanítvány eltökélt figyelme miatt működik. aszkézis. hogy a gonosz valóságos. étrendek. Hogyha komolyan tenni akarunk valamit a gonosz ügyében. hogy át fog evickélni a végtelen időn anélkül. szexuális szabadság. akkor még a mennyben is meg leszünk fertőzve. hogy tiszta legyek. ahonnan elindultál. akkor miért történnek velem ilyen dolgok. Ez egy alapelv. és mindig bennünk van. A csoporttalálkozások. mennyire igazán akarunk sikerrel járni. mint tér-szintű kölcsönhatásokat. szeretni azt a tisztátalanságot. hogy valaha is egyetlen hibát ejtene? A megvilágosodás egyetlen pillanata egész gyakran ezt az üzenetet hozza: Menj vissza oda. forradalom. mint a szeretet. a jelenlegi szerkezetedet is úgy tudod megélni. amikor működik. A kapcsolataink igazsága pontosan működik. és szeresd jobban. amik időtlen lehetőségként léteznek. hogy eggyé válsz a létrehozó okával: szeresd úgy. rockzene. ami igazán jó változáshoz vezet. és milyen bűnösek az emberek. az eredmények szigorúan meg fognak jelenni a számodra. és aztán válassz szabadon. romlott és mosdatlan is. akkor előbb-utóbb biztosan magas állapotba kerülsz. hogy meg akarod tisztítani önmagad. miért utálnak az emberek? De nincs nagyobb tisztaság. hogy milyen gonosz a világ. mivel spirituálisan tisztátalannak érzed magad. A rezgésszinted megváltoztatása. hogy az ilyen megnyilvánulások forrása tér szintű alapelvekben van. még ha az. hogyan bánjunk vele. ahogy vannak. Akkor azután prédikálsz arról. és azután csak akkor menj magasabbra. Van még egy ciki az önfelemelés konvencionális módszereivel: ha a spirituális értékekből kialakult státusz-szimbólum-rendszerrel azonosítod magad. és 27 . hogy nem. meg fog akadályozni minden igaz sikerben. De mihelyt kisétálsz a barlangból. ez egy szeretet nélküli sznobizmust okozhat benned a testvéreiddel szemben. Az éned pozitív meghatározásának az a módja. Nem fogsz elszállni. olyan embereket fogsz találni. hogy panaszkodsz: Ha ilyen keményen dolgozom. Még ha nem is csak a struktúrádat próbálgatod. Akkor aztán lehet. Ha nem tanuljuk meg a Földön. nem csak egy negatív-feszültség-játszma formájában. a tanító és tanítvány között kifejeződő szeretet. Ha a tapasztalatod körét teljesen leszűkíted arra a jelenséget. és ha a szeretetlen vagy. Ha pedig nem vagy hajlandó elfogadni a viselkedésüket. mint fizikai megnyilvánulással kell foglalkozni a gonosszal. minden eszköz azon múlik. ha akarsz. amit kész vagy befogadni.

majd térré változik át. Mindezek jó játékok. ebben a pillanatban. megfoghatónak érzik magukat (az ego szerkezetüket). mint az összes többi az univerzumban. Ha pedig túl jól. élőnek. ha negatív eseményeket használsz az egód meghatározására. hogy struktúrád energiává. De nincs is semmi baj azzal. Teljes egység vagy. ha az érdeklődésed tényleg fel van fokozva irántuk.mennyi alkotóerőt fektetünk bele. de ne erőltessük őket magunkra. és megszilárdulni egy új szinten. mint fejleszteni magad vagy megreformálni másokat. hogy mit csinálsz. egy vagyok minden létező alapokával! Akár érzem. ha tudatában vagyunk. ha már nem igazán érdekelnek. Minden tudatállapot tökéletes és teljes. ez veszélyes! Nos. hogy megváltoztassák! És minden tudatállapot változás is tökéletes és teljes. és nincs szüksége arra. Amikor spirituális megoldásokat ajánlasz fel embereknek. mert így akarod. hogy a túlélésed valójában semmiféle struktúrától nem függ. vagy ilyen erővel bármiféle megoldásokat akkor arra kéred őket. egy vagyok minden szeretettel a világmindenségben! 28 . vagy más módokon negatív feszültséget használni. Csak akkor hatnak. csak a kezdők kedvéért: vedd úgy. ha csak el nem tudod fogadni azt. amitől aktívnak. akár nem. Igazán vannak szeretetteljesebb játékok is. Ha nincs semmid nincs mit vesztened. Ha azt tapasztalod. hogy visszahúzódj. amíg tudatosan csinálod. hogy valójában mit is csinálunk. Ne feledd. akár nem. hogy megkeményítsd a struktúrádat. Megpróbálom az összes lehetőséget összefoglalni néhány mondatban: Akár tudatában vagyok. adják fel azt. olyan lény. túl sikeresen működnek. ami történik. és nincs szüksége arra. Az egyetlen gond bármilyen tevékenységben az. hogy változatlan és állandó legyen. akkor hajlamos vagy elveszíteni az érdeklődésed. ha visszahúzódsz annak a tudatosságától. Sokkal több élvezettel játszhatjuk ezeket a kis dinnye játékokat. Vigyázz. leginkább arra hajlasz. hogy minden emberi lény egy tökéletes akármi most.

egy szilárd tárgy tudatában nincs semmi szilárd. Az őrültség tudata nem őrült. amikor esni kezd. A szubjektív idő-tudatunk gyakran eltér az óra járásától. Amikor egy tóra nézünk. és annál inkább úgy érzed. Figyeld meg gondosan. megmutatja neked az irányt. Mostanában sokunknak ismerős az idő elváltozásainak élménye. Márpedig minél kiterjedtebb a tudatunk. és igyekszel elkerülni a rendetlen embereket. ha saját rezgésszintedre figyelsz oda. amerre tart.VII. hogy megpróbálsz megszabadulni a zavaró eseményektől azáltal. Az időben való utazás tudata nem telik időbe. az idő mindig jelen idő. amikor teljesen ki vagyunk tágulva. ha éppúgy. ha akarod. és egy bögre elkezd leesni. hogy vidékre költözöl. Az elveink. hogy példának szolgálhasson. annál lassabbnak tűnnek az események. mennyire praktikus. Érzéseink és behatárolt kapcsolataink az időben kezdődnek és végződnek. ahogy az egész fizikai világról való észleléseinket is megváltoztatjuk ezzel. hogy bőven van elég időd előrenyúlni és elkapni. annál kevesebb kényszeres dologba vagyunk belekeveredve. De minél gyorsabbak a rezgéseid. hogy amikor a rezgéseid lassúak. Talán szokásokat veszel fel a rendes viselkedésre. mielőtt még reagálnál valamire. mint egyfajta radart: a hullámaid kimennek és visszaverődnek egy tárgyról. Az időt mi az anyagi szinten való kényszeresen ismétlődő kölcsönhatásokkal mérjük. A tér-szinten. hogy minden túl gyorsan történik ahhoz. és úgy fogod érezni. de azért elég közel áll a valósághoz. ha megváltozatjuk a rezgéseinket. Másként szólva. Mondjuk. amint a bögre esni kezd. hogy kényszerítve érzed magad arra. és minél több üzenetet kapsz vissza a környezetből. és még úgy is érzed. Ez a hatalmi játszmák egyik eredete. Minél jobban szeretsz. akkor a hullámaid arról küldenek neked egy üzenetet. Hogyan történik ez? Nagyon kifizetődő. hogy a tények sokkal összetettebbek. hogy sokkal keményebben gyakorold a kontrollt. vagy kikapcsolod a tudatodat drogokkal vagy alkohollal. Mondanom sem kell. akkor az események gyorsan látszanak történni. akkor odacsapódik. hogy valaki meglök egy asztalt. Ezért aztán lehet. hogy hol van a bögre. hogy tiéd az irányítás. de mi nem. Képzeld le az érzékelést úgy. amikor félúton van a föld felé. akkor sok jelzést kapsz. Ha az érzékelési rezgéseid nagyon lassúak. hogy külső valóság. nincs víz a fejünkben. ha kitaláljuk az időélmény forrásait. mint ez a hasonlat. hogy irányítani tudd. és még egyet. egy másik villanást arról. De ha elég gyorsak a rezgéseid. nincs benne idő. A zűrzavar tudata nem zűrzavaros. mert ez is megmutatja. annál gyor29 . amiről azt hiszed. fejezet IDŐ ÉS REZGÉSEK Meg tudjuk változtatni az idő élményünket. Az is lehet.

mert igazi természetünk túl van az időn. Minél magasabb benned a kitágulás aránya az összehúzódáshoz képest. 30 . akkor gyorsan rezegsz. Miután szerzel néhány tapasztalatot arról. ha hirtelen elhúzol. vagy félelmetesnek. hogy valaki ki akar rabolni. amíg úgy nem találkozol egy kellemetlenséggel. Sose vond vissza a figyelmedet egy hirtelen impulzusnak engedve egy jelenetről csak azért. amennyire csak tudsz. előbb-utóbb fel kell másznod. kellemetlenül vagy fájdalmasan néz ki. ha nem ebben az életben. Mindent mélyebben. amit nem szeretsz. már eléggé be leszel hangolódva ahhoz.sabbak a rezgéseid. hogyha a figyelmedet arra fordítod. vagy legalább amíg közömbös leszel iránta. hogy elrejtőzöl egy szobában. hát egy másikban. minél kiterjedtebb és szeretetteljesebb vagy. lassabban és több szeretettel élsz át. és képes leszel helyes lépéseket tenni. ha komornak. de ha egyszer egy jelenet. és így annál kevésbé érzed szükségét. Nézd meg és szeresd. hogy bármit kontrolláljál. mert túl lassan rezegsz. amiről legurulsz. amíg gyönyörűvé változik. mielőtt még túl előrehaladott állapotba kerülne a folyamat. mert ilyen felháborítónak találtad ezt a látványt. sosem kell megváltoztatnod azt. hogy észre vedd a korai figyelmeztető jeleket. hogy mi minden megy rosszul a világon. bármilyen szinten vagy is. hogy olyan módon távozzál. Minden hegyre. A másodlagos valóság hasznos abban az értelemben. mindig újra lejátszódva. hogy szeretsz bizonyos fura eseményeket. Ha a világ szépnek és biztonságosnak látszik. amikor úgy néz ki. Lehet. és először is szeretned kell magad azért. légy olyan teljesen a tudatában. és közben szeretheted önmagad azért. vagy elhagyod a várost. Hasztalan próbálkozás úgy megszökni bármilyen nehézségtől. akkor lassan rezegsz. és aztán menj el! Semmi baj sincs azzal. egyhangúnak. hogy próbára tedd magad. akár kívül. akik olyan rezgéseket keltenek. A legfurább véletlen egybeesésnek fog tűnni. és arra sem kell emlékeztetned magad. hogy összeszűkíted a tudatodat. Hozz tudatos döntést. de TE mint lény még mindig a tagadás alacsony rezgésszintjén leszel. Fontos vele maradni. ami nem tart vissza. és a rezgésszinted felemelkedik. Ez addig így fog zaklatni téged. ami kellemes neked. mivel egyre kevésbé félsz a változástól és a változatosságtól. annál gyorsabban rezegsz. Ha lehetséges. A lényeg az. hogy képes vagy tolerálni vagy szeretni. csak azt. helyzet létrejön a jelenlétedben. amit látsz. hogy mindig tiszta képet nyújt a rezgésszintedről. hogy miután élesen visszavontad a figyelmedet egy kellemetlen helyzetről. Akár Önmagadon belül. tartsd rajta a figyelmedet. Mi másra való a szabadság? Amíg csak van szabad akarat. vagy más módon negatív vibrációkat fejt ki (amikor a bögre csak el kezdene esni). ahogy látod. egyre csak újra más hasonlókba fogsz botlani. mindig lesznek lények. Nem kell rossz jeleneteket keresned. mert rondán.

akkor ez nem paranoia. a mennyben leszel. A szeretet a legerősebb mágia. hogy megtestesüljön az életedben. visszatartja a gonoszt attól. Semmi sincs a külső eseményekben. hogyha nem veszed figyelembe a korai figyelmeztető jeleket. Légy figyelmes itt és most. abban is. Csupán nemtörődöm karma. és hogyan válaszolsz rájuk. De ha felemeld a rezgésszintedet. ami a szükséges információkat megadva neked. te vagy az egyetlen. ha a teljességgel szembeni dolgokat veszel észre más emberekben: ha a félelmed tárgya valódi. több konfliktussal. A dolgok túl gyorsan fognak történni ahhoz. akkor elegánsan el tudsz lépni az összeütközések elől a pszichikus és és a fizikai szinten egyaránt. ami a legkevésbé is meghatározná az érzéseidet és élményeidet: az életed teljesen a saját rezgéseid kormányozzák. hogy mit mondanak az események. Nyugodtan mondhatsz NEM-et. 31 . ugyanakkor az idő végeláthatatlannak fog tünni. hogy nem spirituális. anyaggal és fájdalommal fogsz találkozni. annál kellemetlenebb az életed. hogy irányíthasd őket. aki felelős azért. Bármit is csinálnak mások. Tartsd nyitva és ellenállás nélkül a tudatodat bármilyen lehetőség számára: ez az. Amikor megtanulod szeretni a poklot.Ne érezd úgy. Minél lassabbak a rezgéseid. ami történik. mert nem látsz kiutat. és egészen szó szerint jobbá tudod változtani a világot.

ahol a magasabb személyt börtönbe csukják vagy megölik. hamis segélykérés problémák megoldására. Amikor pedig nálunk magasabb vagy alacsonyabb rezgésszámú lényekkel állunk kapcsolatban. és rávenni. hogy válaszolni tudjunk ezekre a kérdésekre. hogy valamiféle visszavonulás van jelen a tudatosságtól. . jobb tekintélyek idézése. sunyi támadások udvarias szavakba rejtve. Vedd észre. szeretet. annak van most a legtöbb értelme. segítünk neki. hogy jöjjön alacsonyabbra a rezgéseivel. mint amennyire a benne résztvevő lények vannak egyforma mértékben kitágulva. akkor instabilnak és bizonytalannak érezzük magunkat. általában megpróbáljuk felhozni a saját szintünkre. a körülményektől függően) úgy fog tűnni. Sok szóval le lehet írni. Ez az erőfeszítés megjelenhet. . ha most a stabilitás szempontjából beszélünk a kölcsönhatásainkról. hogy tarts fenn egy kiáradó szeretetet. és még ezer más formát vehet fel. hogy ha segíteni próbálsz valakinek. és ne legyen ellenállás az 32 . ha ilyen viselkedéssel találod szembe magad. Másrészt viszont. fejezet VÁLTOZÁSOK Ha semmi sem tart vissza bennünket a fizikai síkon. Az alacsonyabban vibráló személy (aki bármelyikünk lehet. Mivel kényelmetlenül érezzük magunkat a miénknél magasabb vagy alacsonyabb rezgések jelenlétében. teljesség. mint eltúlzott dicséret. önkívület. biztonság.VIII. gyakran a legjobb erkölcsi és szociális indítékokkal. kezdjünk még egyszer a csúcson. De ha a másik személy áll magasabban. hajlamosak vagyunk bizonyos természetes reakciókra. legfelsőbb értelem. akkor általában megpróbáljuk lehúzni. Azt hiszem. a másik út pedig a szétválás felé. Az abszolút stabilitás természetesen létezik a tér-szinten. ennek megfelelően kevésbé tudjuk irányítani. Egy instabil kapcsolatban lényegében két irányba mehetünk. félelem és depresszió kinyilvánítása. mert minden kapcsolat annyira tartós. hogy meddig tart ki a stabil állapot. egy közös rezgésszint elérésével.a változás finom részleteitől függetlenül: az egyik út a stabilitás felé vezet. Ha a másik személy alacsonyabban áll. akkor az ellen a természetes – talán öntudatlan – erőfeszítése ellen kell dolgoznod. a kiút az. szabadság. amikor annyira eltávolodunk egymástól a rezgéseinkkel. hogy többé egyáltalán nem vagyunk tudatában egymásnak. akkor mi tart vissza? Miért ragaszkodunk a struktúrákhoz? Miért ragadunk le a rezgésszintünknél? Miért félünk a változástól? Ahhoz. és megpróbáljuk felvidítani. kiakadás.ahol a definícióból következik. milyen érzés teljesen kitágultnak lenni: tökéletes tudatosság. De az összehúzódottabb szinteken. le egészen addig a szintig. hogy lehúzzon téged. stabilitás. együttérzés. vitatkozás. hogy energiát szív el a magasabban rezgő személytől.

azaz ragaszkodást. vagy társas. lefokoznak. hogy lehúzzon. impulzusokból eredő érzésünk igazi forrásai a hibás feltételezés más emberek státuszáról. Azt hisszük. A jótékonyság. miközben valójában ez annak a jele. és az összehúzódást úgy éled át. ha csak nem – egy másik irányba megy el a folyamat – távozik a kapcsolatból. Egyszóval. a saját sűrűségedtől vannak ilyen érzéseid. benne lehet a megvilágosodás egy esélye. hogy stabilan és kényelmesen érezze magát. Íme. Ugyanakkor viszont nem vagy köteles kivárni: ha úgy érzed semmi mást nem fog csinálni. gyakran megpróbálunk biztonságérzetet vagy hatalmat szerezni azzal. amíg csak el nem ejted az ellenállásod. Ne habozz. hogy te nem mész le. és fel nem emelkedsz a magasabb lények rezgéseihez. Ha meditálsz. akár érzelmi viharban. csend vagyok. milyen mélyen ragaszkodsz. Az alacsonyabban vibráló személy lehet. 33 . gyakran vigasztalan eredményekkel jár. kötődsz a struktúrához. hogy a félelem jel a visszavonulásra. ki nem terjedsz a szeretetben. akkor kénytelen lesz felemelkedni a te rezgésszintedre. Ezért félünk gyakran kinyitni a tudatunkat az emelkedettebb spirituális lények felé. pszihikai terrort élsz át (rémálmok. Nincs ellenállásom más lények kitágulásával és összehúzódásával szemben. fizikai. ha tudatában vagy ezeknek az automatikus kölcsönhatásoknak a rezgésszintek között. mint mágneses vonzást vagy gravitációt. Könnyen úgy érezheted. Ez a dolgok természetes menete. amikor csak így döntesz.elmédben. rémlátomások). Amikor félünk meglátni. Bármiben. legyen az gondolati. amikor érzi. ami igazán megijeszt téged. Nincs ellenállásom más lények rezgéseivel szemben. mi van magasabban. hogy hajtanak valamerre. pár mondat. hogy máris túlságosan visszahúzódtunk. és kinyitod magad a magas szintű lényekkel való kommunikációra. Nagyon sok hasonló. vagy próbára tenni téged. Nekik nem áll szándékukban megijeszteni. És valóban fel fog emelkedni. hogy nincs belső ellenállásod vele szemben. amit a nálunk lejjebb állók felé való impulzív cselekvésként értelmezhetünk. akkor félelmet érzel. de amikor úgy találja. hogy egyre meszszebb és messzebb fog kinyúlni. ahol van. szabadon választhatod az elválást. akár meditációban: Semmi vagyok. és visszahúzod a tudatosságodat. üres vagyok. vagy. mint megpróbálni lehúzni téged. A kötődés és ellenállás ugyanabból a gyökérből fakadó jelenségek: amikor ellenállsz. akkor jó. mert túl fájdalmas ott maradni. Talán azt jelzi. amiktől jobban éreztem magam. hogy azon tartjuk a figyelmünket. egyszerűen lépj le. kényszerítenek. és ne érezd miatta bűnösnek magad. Ez a folyamat sok formában jelenik meg az emberi életben. ami alacsonyabban van. hogy túl sok ez neked. Az érzésekkel nincs semmi baj tér szintjén igen gazdag érzelmek vannak.

és mennyi együttérzésre van szüksége. vagy pénzt adsz neki. mint veled. ő is meg tudja csinálni. Légy tudatában. megóv a buta leereszkedéstől a zavart emberek irányában. bánj vele. te is meg tudod csinálni. Nem a személyednek szóló sértés. Ne hidd el vakon a játszmáját. ha csak nem tudod. és kezeld egyenlőként. hogy nem hiszed el a játszmáját: mondd ezt. és így a viselkedési módunk meghatározza a saját karmánkat. Mindig nézz mélyebbre. amit ő csinált. Lehet. A megoldás az öszszes bennünket rángató-taszigáló feszültségre az. szeresd. miközben bekötözöd a sebeit. ez elválaszt tőle. és innen mehet feljebb. A figyelmed mindig életadó. mint testvéredet. hogy nem vagy egyenlő. hogy honnan erednek az érzéseink. Azt mutatja neked. stabilan és szeretve fogja érezni magát tőle. sose hidd el – bármennyire is azt bizonyítja –. és már unod. ha figyelmet fordítunk arra. lefokozódást és érzelmi stresszt. mint a tieid. Ne vedd azért semmibe emiatt. Egy bizonyos karmikus értelemben egyetlen áldozat sem ártatlan. de ez nem azt jelenti. Ez azt jelenti. hogy az legyen. hogy magadat emeled fel. Először is légy tudatában. hogy a lehetőségei alacsonyabbak a tiednél. mint bármi jel. ne reagálj úgy. hatalom. egyenlővel. vagy visszahőkölünk a félelemtől és a depressziótól. évezd azt. amit a magunknál erősebbnek ítélt lények jelenlétében érzünk. Hadd legyen az ami. hogy elcsábít a szabadság. ami. hogy bármit. amit csinál. amit mi 34 . Akár el is mondhatod neki szavakkal. vele egyenlő vagy. amit te meg tudsz csinálni. hogy az ő lehetőségei magasabbak. hogy azt adjuk. vagy éppen annyira elbízza magát. szeresd. hogy nálunk gyengébbek. hanem a fájdalmának a mértékét fejezi ki. akit élni látsz. kitűnő képet fest. hogy bármit.De bölcs dolog. légy együttérző iránta. vagy szórakozás érzése. ami nem fokozza az alacsonyabb rezgésekhez való kötődésünket. hogy ugyanazt a filmet játssza le újra meg újra. hogy önmagunkat korlátozzuk a magasabb rendű emberektől való félelmünkben. hogy őt húzod le. egyszerűen ne hidd el – bármennyire is azt bizonyítja –. mint veled egyenlőt. és attól is. de nem olyan értelemben. De azt se felejtsd el. Ne imádd őt túlságosan. úgy. mond arra is ezt: egyenlő vagyok ezzel. mint testvéredet. hogy tanácsadó könyveket ír – mint ez itt –. és szeresd a bűnöst. amikor azokhoz viszonyulunk. mintha amit játszik. De olyan módon kell segítenünk. hogy nem kéne segítenünk őket. úgy kezelj. ha valaki disszonáns. hogy mennyire fáj neki. hogy nem minden áldozat ártatlan. mert az meg a mi sorsunk. hogy minden lényt. Bármit is látsz valaha is egy szellemi utazásodon. ha akar. Ne viselkedj vele felsőbbrendűként: nem is vagy az. mindannyian egyenlők vagyunk vele. Ne végy tudomást a bűnről. Tudjad. és hová vezetnek bennünket. valóság lenne. Másfelől. ami arra mutatna. Az egyenlőség elve biztonságos útjelző. vagy megeteted. hanem. Ha a másik személy a nagyszerű bölcsesség vagy géniusz jeleit nyilvánítja ki. ha valaki betegséget és őrültséget nyilvánít ki. Engedd. akikről úgy gondoljuk. hogy ki tudja hozni magát ebből. kiúttalanságot és kétségbeesést. hogy kapcsolatban állunk velük.

hogy semmilyen lény nem fensőbb. ez az anyagi világhoz köt bennünket. amiket akkor éltünk át. ugyanilyen körülmények között. mert stabilan fogod érezni magad. érzelmi szokásainknál. akár ebben a pillanatban is elkezdheted. mert félünk az instabil élményektől. ha elengedjük a mostani stabilitásunkat. hogy minden lény egyenlő. amikor megpróbáltunk elérni egy magasabb szintet. írás-olvasással vagy a nélkül. akik nagyobbak vagy kissebbek nálunk. hogy egy alacsonyabb szintre fogunk visszaesni.szeretnénk kapni. Kellemes igazság. de nagyon könnyen vissza is fordítható. hogy vannak olyan emberek. Ha visszavonjuk a tudatosságunkat a másik kitágulásáról. Leragadunk a saját gondolatainknál. Ha egyszer annak tudatában kezdesz viselkedni. a haverjainknál. Amíg azt hisszük. Nyugodtnak és biztosnak fogod érezni magad testben vagy test nélkül. akiktől otthon érezzük magunkat. és csak a mások beszükülésén tartjuk a figyelmünket. Félünk. hogy ugyanaz az út. a munkánknál. Biztató dolog tudni. jót vagy rosszat. akkor szabadon választhatsz.vagy alsóbbrendű nálad. Félünk változni. bármilyen szinten is vagy. és ma is folytatódik a mindennapi életünkben. hogy ez a folyamat okozta elsősorban a testbe születésünket. amely meg fogja oldani a bajaidat a fizikai síkon. addig keményen kapaszkodni fogunk jelenlegi rezgésszintünkbe. aggyal vagy agy nélkül. Ez az út pedig egyszerű: Semmi ellenállás. 35 . és hozzá leszünk kötve azokhoz az emberekhez. és kezdjük azzal a tudással. egyben el is fog vinni a legmagasabb spirituális felismerésekig.

ahol vagy. Felállíthatunk egy statisztikai valószínűséget arról. és magába foglalhatja az összes metafizikus irányzatot. és mi valódi. mint felhatalmazást a lopásra vagy más szeretettelen viselkedésre. hogy egy nézőközönségben az emberek valóságosak. önmeghatározók és harmóniában műkődnek. Egy földközeli példaként gondoljuk át. (a világ különben is csak akkor zavaró. részleges és behatárolt valóság nincs független. hogy illúzióként emlegetnénk a világot. öntörvényű létezése. De a kapcsolatok.IX. hogy létrehozzunk egy illúziót. ami el fog tűnni. mi mind valóságosak vagyunk. mint ahogy a testünket felépítő atomok is jönnek és mennek. Ez a legkönnyebben ellökhető tutaj. úgy az illúziók valódi lényekből állnak össze. hogy a fizikai univerzum. és meg tudja mutatni. mind egyenlők és mind egy-fajták. le vagy ragadva ott. az atomok részecskéi. vagy amikor ők határolták le az övékét. hogyan éljünk ezen a síkon. amikor az emberek hazamennek. Ugyanakkor viszont ahelyett. ami nem part. értelmet adhat az összes vallásnak. de minden tagja szabadon jöhet-mehet. hogy csak behatárolt rálátásunk van a lényekre. amit úgy is lehet értelmezni. Az alacsonyabb rezgésszinteken.) Jobb másodlagos valóságnak nevezni. Mi valóságosak vagyunk: a lények. Ebben az értelemben a közönség illúzió: ideiglenes. ha elértük a másik partot. a testünket is beleértve illúzió. de a lények valódiak. mint a valóságból. amíg így teszünk. hogy mi igaz. Mint ahogy a közönség emberekből áll. mert nincs kéznél más építőanyag. ha úgy érzed. de a közönség valami olyasminek a neve. A tények behatárolt igazságok: ez az. Mi vagyunk az univerzum. Az egyetlen teljesen igaz és valóságos dolog a világmindenségben: az egyedi és egyenlő élő lények. amikor behatároltuk saját tudatosságunkat és szeretetünket. fejezet MI A VALÓSÁG? Az a nézőpont. amikor egy bizonyos tartományon belül rezgünk. akik az univerzumot alkotják mi. bármelyik meghatározott rezgésszintről nézzük is őket. Nincs is más módja annak. az energia és tér-lények. hogy a fizikai létezésünk miként fejez ki spirituális törvényeket. integrálni tudja a tudományos ismereteket. hogyan fog viselkedni a közönség. ahogy mások egymás közötti kapcsolatai látszanak a számunkra. olyan módokon látunk más lényeket egymáshoz viszonyulni. A legmélyebb valóság érzését csak a tökéletes szeretetben való legmagasabb kitágulásban élhetjük át. Tökéletes biztonsággal megérteti. de csak addig. Megmutatja nekünk. 36 . amely nem teljesen igaz vagy valóságos. Ilyen értelemben mondhatjuk. A világ épp elég valóságos. akik az általunk anyagnak látszó valamit alkotják. De a tények az igazságban gyökereznek: lehet. hogy az egyenlő lények univerzumában élünk. csoportosulások és tömörülések illúziószerűek.

ha egy olyan rezgésszinten vagyunk lekötve. viszont hogy bölcsek és szeretetteljesek legyünk. akkor meg vagyunk tévesztve. nincs szükségünk tényekre. A megtévesztések az igazság megtagadásai. képes leszel azt a szintet választani. Még jobban össze is kavarhatjuk: meditációkban megtapasztalhatjuk. Néha bolondul próbáljuk megtagadni őket. Nem tudunk a fizikai szint fölé emelkedni azzal. de valamelyest megtévesztöek is. hogy a tények minden szinten különbözőek. A tények kétségkívül izgalmasak. ha visszatérünk. hogy van bennük igazság. akkor eljuthatnánk az igazsághoz. mind fölötte. és téged sem tud senki sem bántani vagy segíteni a beleegyezésed nélkül. Amint a tudatosságod kinyílik. mint a pletyka: ki. Ha a fizikai síkot használjuk. (hosszú mondat. és elismerni az élő lények valóságát. A különböző rezgésszinteken különböző ténycsoportok igazak. Nincs olyan lény az univerzumban. és élvezetesebb tényekkel lesz dolgod. mivel. hogy megtagadjuk a valóságát: szeretnünk kell. aki képes sok különböző rezgésszinten létezni. hogy beleegyeznének. mert a megvilágosító élmények nem mindig segítenek bennünket abban. hogy ezt a játékot játsszák. mit csinál. Gyakran mondom magamnak: Ne szálljanak szembe a szándékaim az egyenlő lényekként való kapcsolataink szükségszerű szabályaival.Ahhoz. aki hatalmasabb lenne. de nincs kevésbé hatalmas sem. 37 . De akkor is tévedünk. Ennek kéne lenni a más emberek felé való összes viselkedésmódod alapjának. hogy megtagadjuk a magasabb valóságot. amiről sosem fognak eltűnni. milyen ködszerű a világ. Néhányan közülünk kiábrándulnak a spirituális törekvésből. kivel. hogy bármennyire is jobban bánjunk a fizikai létezés tényeivel. A tények felhalmozódásának nincs határa. Az igazság mindenkinek ugyanaz. Az illúziók és a tények olyan mértékben megbízhatóak. és nem is ez a dolgod. hogy megmutatják. amelyiket akarod. milyen tökéletesen rugalmas akármi vagy. hogy bármely meghatározott szint tényei ellen harcolj. mind a fizikai síkon. Ha egyszer tudod. mit csinál. Néha úgy érezzük. Igazából nem is tudsz bántani vagy segíteni másokat anélkül. még akkor is. mint te. akikből felépül. de tényleg szoktam mondogatni) Mivel minden lény önmeghatározó. nem tudod megváltoztatni senki más rezgésszintjét az akarat ellenére. és a kemény anyagi valóság még mindig ott van. akkor kevésbé leszel hajlamos arra. mi. hogy ha eleget tudnánk belőlük. de a tények mindig mindenkinek egy kicsit mások. A megvilágosodás-élmények úgy segíthetnek tényekkel való bánásban. ha az anyagi világ valóságát megtagadjuk.

és rendkívül érzéki luxusba merülhetsz. Ráhangolódhatsz a rezgéseiddel a Krisztus-tudatra vagy a Buddha-tudatra. és ez mindaz a szabadság. így fogalmad sem lehet arról. A világ. ahol egy isten van a csúcson. Élhetsz olyan világmindenségben. bármelyik rezgésszintet érzed megfelelőnek. Mindenesetre sosem vagy egyedül sok lény tud rólad minden időben. Eggyé válhatsz az Isteni Anyával. Az is a szabadságodban áll. bármely rezgésszinten. 38 . rengeteg valóságot láthatsz. ha belekapaszkodsz mindebbe. bármely rendszerben lenni. Másrészt viszont a saját rezgéseidet és szintedet tökéletesen képes vagy irányítani. megmutatják azt is. Szabadon lehetsz bárhol. hogy a világmindenség együttérzöen átrendezi magát bármivé. és természetfeletti együttérzést érezhetsz. amit megpróbálsz megváltoztatni. amitől biztonságban érzed magad. csak a múlt teljes kiradírozása. addig is. Lehet mennyországod és poklod. és egy hierarchia vezet lefelé egészen a külső sötétség lelkeiig. hogy sok különböző kozmikus sík bármelyike szerint éljél. ahol épp lenni akarsz a számodra pillanatnyilag valóságos világban. hogy a saját kapcsolataidat és élményeidet kormányozzad. az mindaddig a saját behatárolt rezgésszinteddel lesz átszínezve. hogy választhatsz. Végtelen számú világ közül választhatsz. azzal. amit látsz. amin szeretnél. hogy jobban érezd magad. amelyben nincs élet a halál után. és készek segíteni. hogy szeresd önmagad. és élhetsz fura formák és agresszív erők világában. amíg el nem éred a magasabb szinteket. amire szükséged van. akivel csak akarsz. Függetlenül attól. A tér-szinten általában hasonló a hasonlót vonzza. hogy azon dolgozhass. akik ugyanebben hisznek. Bármit választhatsz. mennyire lenyomasztva nap nap után. hogy mennyire érzed csapdában magad. ha fáj vagy kifáraszt. amíg átgondolod ezt. még akkor is. De az a tény. hogy melyikben akarsz élni. hogy mi is az. amire szükséged van ahhoz. Ha most szétnézel a környezetedben. Jól van az is. és arra bátorítanak. Vagy egy materiális világban. Semmi váratlan nem fog történni pusztán attól. Ráhangolódhatsz a fekete mágiára. képes vagy bármely időben. Ráhangolódhatsz Donald kacsára vagy Superman-re a kozmikus karikatúra gyűjteményből. össze fogsz hangolódni és stabilizálódni másokkal. nem teszi egyiket sem kevésbé érvényessé. mennyire szabad vagy. hogy siem keveredsz bele semmibe túl mélyen.Ahogy másokat érzékelsz. az alapvető szabadságod érintetlen ettől. amikor csak kész vagy kinyilni feléjük. szeretnek téged. hogy arról olvasol. Ezen is túl. valójában összkomfortos valóság abban az értelemben.

mint a mostanin. hogy több minden létezik. 39 . hogy sehová sem megyünk. és könnyebben is. De azért jó tudni. Lehet. hogy akkor nem fogsz emlékezni erre a könyvre. ha haldoklasz. de két szóra képes leszel emlékezni: Semmi ellenállás! Ez a két szó még fontosabb és odaillőbb más szinteken. ahol most vagyunk. mint amit most látsz magad előtt. és hogy ezt a mostani valóságot is átélheted sokkal mélyebb élvezettel. Különösen emlékezz rá. amíg nem a szeretetünk visz oda. és előbb azt kell szeretnünk.Mindezeket a tapasztalatokat és még másokat is átélhetsz meditációk és belső utak során. ne legyünk túl ambiciózusak a végtelen lehetőségek láttán. Mivel biztos.

Az a bűn. az az elmeállapot. és amikor készen vagy rá. Ha másként teszek. amely az emberi lényeket bűnösnek látja. Minden időben. Ez az egyetlen biztonság. ez minden: már rajta is vagy a mindenkinek elérhető ösvényen. az. akkor azon kapom magam. hogy akik visszamaradtak. hogy azzal próbálják kényelembe helyezni magukat. Cselekedj a szerint. Én csak azt szeretném megmutatni. hogy visszajövök segíteni azoknak. hogy én nem fogok semmi olíyan ösvényt követni. Nem csupán találgatok. A megvilágosodásra leginkább rászoruló elmeállapot az. aki nem spirituális atléták. hogy én valóban sokszor jártam az összes említett tudatállapotban. azok saját szabad akaratukból tesznek így. amelyhez rengeteg munka és kétely árárn érkeztem el. De a megvilágosodást nem érdekli. Ez a könyv az első fejezet.X. Szeress annyira. minden lénynek elérhető: semminek és senkinek nincs hatalmában. mint egy lélegzetvételnyi levegő. és így nem kell újra visszajönnöm. Néhányan közülünk. Én magam olyan ösvényt kell. hogy azt mondják. hogy válasszak. Sokszor pedig nekem magamnak is el kellet engednem még ezt az elvet is. Amint van tökéletes megvilágosodás. amennyire csak tudsz. hogy a mindenkinek elérhető ösvényt választod. Az én nézőpontom. első bekezdésének feltételezését járja körbe. sőt talán több életre is visszatartja őket. ezért biztonsággal mondhatom: Menj a szeretetben a józan ész határain túlra! Biztonságos. Azok közülünk. Abban a pillanatban. lehet. mint sok más emberi lény. fejezet HOGYAN JUTUNK ODA? Sok ösvény vezet a megvilágosodáshoz. éppúgy. amely úgy látja. és megbocsájtani. akkor most se aggódj miatta. ami a legtöbb általam ismert embernek megnehezíti az életét. De ha mindenki számára nyitott utat választom. ami a világ minden lényének mindig elérhető. minden meg fog mutatkozni a számodra. egy Boddhiszattva-úton vannak. Ha pedig a paradicsomban nem fogod ezen törni a fejed. úgy tökéletes eszköz is van a megvilágosodáshoz: egy egyszerű ösvény. A szeretet a megvilágosodás tökéletes eszköze. 40 . amit leginkább szeretni kell. akkor tudni fogom. hogy az emberi lények rászorulnak a vezetésre vagy a megvilágosodásra. hogy miért kell tényleg önmagadnak megtenned. és azért jönnek le. de hadd legyen világos. akik a tér egy felvillanásához negatív megközelítéssel jutottak el. hogy az útjába álljon. akik kitágultak a felemelkedés szintjéig. ami mindenkinek járható. ezután egy meghatározott ösvény dogmatikus szükségszerűségét kezdték prédikálni. hogy kerültél oda. hogy igaz. Ezek az állapotok nem állnak távolabb tőlünk. amiről tudod.

a saját felelőssége. hülyének. akkor lehet. a saját rezgésszintünk közvetlen mércéje. Kifejezhetjük ezt a szeretetet. Minél inkább gyűlöli a gonoszt. Emlékezzünk. megvilágosodatlannak. akár rosszak vagyunk. miközben én vagyok a megvilágosodott? Ezek a kérdések nagy sokk-ként értek engem. amik. mint a miénk. amíg az illető nem lesz hajlandó meglátni. és tudja. hogy a saját rezgései emelik ki a rosszat és a tudatlanságot. Mindenkinek. mert nem tagadhatjuk meg tőlük a szabadságot. hiszen nem azt teszi-e. mint spirituális vezetőt. akiket most vulgárisnak. ahogy válaszolhatok magamnak: Minden. mivel én a saját rezgéseim behatárolt látásmódjával látlak téged. ugyanolyan távol vagyunk a középponttól. ami a testedben történik.és így örökké fenntarthatja a játszmát. akár őrültek. Ha jobban szereted a tudáshiányodat. sosincs jogunk feltételezni. rablónak. őrültnek látunk ugyanazok az emberek. Amíg behatárolt lényekként fogjuk fel magunkat. a belépőjegyeink lesznek a paradicsomba. Abszolút semmi külső bizonyíték nincs. akár jók. hogy szabadon lehet bárhol az univerzumban. ahol ez a valóság? Milyen mércéhez ragaszkodom. Az hogy milyennek látjuk. Ugyanazok az emberek. Ha valaki tudatában van valamennyire a magasabb szinteknek. hogy úgy kezeljék. hogy igazolást fog keresni arra. akkor magasabb szinten vagy. ahogy most vannak. Lehet. amit tennünk kell szeretni őket. Ez minden.hogy segítsenek másoknak. ahogy csak akarjuk. annál több gyűlölni való gonosz lesz jelen. tisztaságot vagy erényt. hogy mindenki valamiféle ellentéte annak. hogy miért vesz részt a fizikai játszmában. vagy amihez a jövőben hajlamos lenne ragaszkodni. ha úgy látja magát. A hiúságának leghízelgőbb módszer az életéhségének álcázására az lesz. vagy nem. mint én ezt a tudást. hogy bánunk velük. a rezgésszintek végtelen skáláján játszódik. De akkor még jobban ügyelnünk kell az indítékainkra. mint ahogy önmagunkat is úgy kell szeretnünk. hogy te mennyire szereted magad. hogy azok legyenek. Senki. De úgy kell látnunk és szeretnünk őket. az nem az ő bűne. Az pedig önmagát tartja fenn mindaddig. amely szerint sok ember szenvedni látszik. hogy megkérdezze magától: A világban számomra elérhető összes észlelés közül miért hangsúlyozom én a testvéreim tudatlanságát? Mit keresek én egy olyan szerepben. amit lát. Akármilyen zavarodottnak. ahogy most vagyunk. Minél inkább azt 41 . akár épeszűek. még ő maga sem fogja megkérdőjelezni indítékait és eredményeit. ami megmondaná nekem. amit mond? Ha másoknak nem sikerül elérni az ő magas szintjét. Még az sem számit. mihelyt megtanuljuk jobban szeretni őket és minden irántuk való érzésünket. aki megengedi másoknak. Ilyen értelemben pedig önmagamat látom. hogy a szeretet sokkal mélyebb dimenzióit ismeri. hülyének vagy szeretettelennek tűnik nekünk egy másik személy. hogy az ő tudata alacsonyabb szinten van. mint aki elhozza a megvilágosodást. amihez a múltban ragaszkodott. és ez az egyik módja. mint én.

mert a lehetőség. Ez a könyv a saját tudattalanságom leírása és tanítása. Hadd emlékeztessen minden drágakő a szeretet gyémánt fényére.tanácsolja az embereknek. mi éppúgy tévedésben vagyunk. De ha a fény a vállunk fölött jön át. mit csinál. ha megmondjuk neki? Ha semmibe vesszük a tévedéséhez való jogát. és ismerni fogjuk a teremtett világ csodáját. mert többet tudunk. annál inkább hozzáköti őket. 42 . hogy nekem pedig ellenállásom van a gonosznak való ellenállás hibájával szemben. hogy mindig bűnösök vagyunk abban. hogy megtegyük ezt a lépést. Ha elég szerények és büszkék vagyunk ahhoz. mintha nagyobb tudásunk lenne. mint nap mindenütt körülöttünk van. csak nyitott csatornáknak kell maradnunk. Az itt adott információn túl azt próbálom megmutatni. Semmi értelme kijavítani bárki más viselkedését. hogy ellen az anyagi világnak. akkor a legtökéletesebb spirituális gazdagságot és élvezetet élvezhetjük. Azoknak közülünk. mint bárki más. hogy egy végtelen harmóniában létezünk. Az. hogy beengedtétek tudatomat erre a helyre. akkor talán hajlamosabb lesz meglátni. hogy lássukl a körülöttünk lévő embereket. Tudjad. és se nagyobbak és se nem kissebbek nem vagyunk. amit nekünk megmutattak. akkor ugyanazzal az isteni szeretetettel kéne ezt tennünk. akik úgy teszünk. hogyan tudja egy emberi lény úgy kezelni az efféle tapasztalatokat. Bármit is látunk. és nővéreim. rajtunk átragyog. akkor nem csinálná. Ha nem látja a saját akaratából. hogy fura játszmákat erőszakolna a testvéreire és nővéreire. hogy a legkisebb kedvesség is a megvilágosodás végtelen drágakövének egy oldala. mint testvéreinknek. és legnehezebb lépés. hogy megadjuk másoknak a hülyeséghez való jogot. és nyitottak leszünk a minden formán keresztül érkező fény felé. anélkül. Nem más vagyunk. amit megtehetünk a spirituális fejlődés útján. épp azért. amivel nekünk mutatták meg mindezt. nap. akkor ez megárt annak a képességünknek. amiket én is átéltem. Ha mindig a felsőbb fény felé fordulva maradunk. Igaz. Gyakran mondom: Köszönöm testvéreim. mintha a napba néznénk. több elszámolni valónk van. mint a spirituális öröm csatornái. az egyik legfontosabb. De még ezek a megjegyzések is annak a következményei. az mindig mi magunk vagyunk. hogy ha tudná. Tökéletes példája ez annak. mint mi magunk. Ha bármikor tovább adjuk azt. hogy annak a tudásnak a birtokában cselekedjünk. akik több megvilágosodott tapasztalatról számolunk be. amit másoknak rovunk fel. és hogy továbbra is megmaradjon ez az örömünk. de ő is éppúgy képes rá. akkor látni fogjuk mások szépsgét. Kényelmes dolgunk van e téren.

MÉG LUSTÁBBAN: Az emlékeztetők gyűjteménye a szövegből Egyenlő lények vagyunk. Menj a szeretetben a józan ész határain túlra: biztonságos. hogy szeresd? Ha megtanultad szeretni a poklot. Mit keresek én egy olyan tudatszinten. egy vagyok minden szeretettel a világmindenségben. a mennyországban leszel. Ezt a tapasztalatot sem tagadnám meg az Egyetlen Tudattól! Mégis mit gondoltál. mert ezt teszed! Semmit sem kell előbb megtenned ahhoz. A szeretet az egyetlen dimenzió. Minden tudatállapot elérhető itt és most. hogy beengedtétek a tudatomat erre a helyre. A megvilágosodást nem érdekli. Köszönöm testvéreim és nővéreim. Ez az egyetlen biztonság. Bármit teszel. hogy ilyen módon viszonyuljunk. Szeress annyira. ahol ez az igazság? Semmi ellenállás! A szeretet az. és a világ az egymáshoz való viszonyainkból áll. 43 . amit meg kell változtatni (szeress jobban). amennyire csak tudsz onnan. ahol épp vagy! Akár tudatában vagyok. hogy kerültél oda. szeresd magad azért. minek van szüksége arra. akár nem. akár nem. egy vagyok minden létező alapokával Akár érzem. ami. Mindig bennünk van a lehetősége. hogy megvilágosodott legyél! Ezt is át lehet élni tökéletesen kitágult tudatossággal.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful