TEKS JURUACARA KEJOHANAN PADANG DAN BALAPAN KALI KE-8 SMK BANDAR SRI DAMANSARA (1) 2011 BIL MC ATURCARA/CUE

1 FAIZA Ketibaan VIP H SKRIP Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha Tn Syed Razak Alsagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1) diiringi oleh Pn. Zarina binti Awang, Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) dan tetamu jemputan. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salamsejahtera 1. Yang Berusaha, Tn Syed Razak Alsagoff, Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1) 2. Yang Berusaha, Puan Zarina binti Awang Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) 3. Pn. Tan Mui Kim, Penolong Kanan 4. Pn.Hjh Noor Hayati binti Embong,Penolong Kanan Hal Ehwal Murid 5. Pn. Tong Chooi Fong, Penolong Kanan Kokurikulum 6. Ahli-ahli jawatankuasa PIBG, Guru-guru, para ibu bapa serta hadirin yang dihormati sekalian 7. Bagi pihak Jawatankuasa Pengelola Kejohanan Padang dan Balapan Kali ke 8 SMK Bandar Sri Damansara 1 ,kami mengucapkan selamat datang dan mengalu-alukan kehadiran tuan-tuan dan puan-puan ke majlis perasmian kejohanan pada pagi ini.

2

FAIZA Selepas tetamu H duduk

Majlis Perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kali ke 8 ini. akan membuka tirai dengan perbarisan lintas hormat oleh pasukanpasukan unit beruniform dan kontijen-kontijen rumah sukan. (MUZIK) 4 NISA K OLAHRAGAW Para hadirin sekalian. AN/PEMBAWA Kita tumpukan perhatian kepada upacara BENDERA perbarisan dan lintas hormat yang sedang berlangsung . diiringi oleh Kontijen Badan Pengawas yang membawa bendera Malaysia dan bendera Sekolah. 5 NISA K Kontigen yang berikutnya ialah daripada pasukan unit beruniform ----------------. Yang DiPertua PIBG SMK Bandar Sri Damansara 1 untuk menerima Tabik Hormat. Olahragawan/wati Sekolah bagi tahun 2010... Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tn Syed Razak Alsagoff.Dipersilakan. kontijen ini diketuai oleh saudara ____________________________ dengan kekuatan pasukan seramai ________ orang. .BI L 3 ATURCARA/C UE FAIZA Perbarisan H mula MC SKRIP Hadirin sekalian. Melangkah segak bergaya dengan uniform masing-masing. Kontijen Badan Pengawas ini diketuai oleh saudari ______________________________________. Perbarisan lintas hormat ini diketuai oleh Saudara/i _______________________________.

ialah daripada 8 NISA K 9 FAIZA H 10 FAIZA H 11 FAIZA H Didahului dengan Rumah ____________________. Dengan kekuatan kontijen seramai ______ orang dan diketuai oleh _______________________________ .6 NISA K Seterusnya. Pasukan ini membawa kontijen seramai __________ orang dengan diketuai oleh ____________ Dengan kekuatan kontijen seramai ________________ orang. pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan _______________ Pasukan ini diketuai oleh _______________________________ Seterusnya. acara ini dimeriahkan dengan lintas hormat Pasukan ___________________ dengan motto mereka “___________________________. ___________________ yang diketuai oleh saudari _______________________. Lintas Hormat seterusnya kontijen rumah-rumah sukan. BI L 7 MC NISA K ATURCARA/C UE SKRIP Lintas hormat seterusnya ialah kontijen ___________________ ahli kontijen seramai __________________ orang dan diketuai oleh saudara ___________________ Pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan ______________________._____________________ membawa bendera dengan mottonya ___________________.” Pasukan ini diketuai oleh saudara _________________ dan mempunyai seramai ____________________ orang ahli. “ ______________________________” menjadi motto pada tahun ini. Dengan kontijen seramai___________orang. Hadirin sekalian.

Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha. LAGU NEGARA KU) Seterusnya.12 NISA K 13 NISA K BI MC L 14 FAIZA H ATURCARA/C UE Kontigen seterusnya ialah Rumah __________________ dengan mottonya “ __________________________________”. mari kita saksikan bersama lintas hormat Rumah _________________ yang diketuai oleh ___________________ . Seterusnya Rumah ______________________melangkah segak bergaya untuk melakukan lintas hormat. pasukan ini diketuai oleh ____________________________. Selamat Maju Jaya Di ucapkan kepada semua Kontijen-kontijen. Dengan motto “_________________________” . 15 NISA K (NYANYIAN LAGU RASMI) Semua kontijen bersedia dan muzik berhenti (DOA) Tunggu lagu habis Hadirin yang dihormati sekalian. Hadirin yang dihormati sekalian. ( LAGI SEKOLAH. Lagu Negeri Selangor dan Lagu Negaraku. pasukan ini sudah bersedia untuk menempa kecemerlangan tahun ini. Dengan kekuatan kontigen seramai ______ orang. dengan sukacitanya mempersilakan saudara ___________________ di iringi oleh pembawa- 16 NISA K . Majlis diteruskan dengan nyanyian tiga buah lagu iaitu Lagu Sekolah. bagi memberkati majlis. LAGU NEGERI SELANGOR . Kekuatan kontigen yang juga seramai _____________ orang segak berpakaian serba __________________ diketuai oleh Saudara __________________. Para hadirin dijemput untuk berdiri.begitulah tadi upacara lintas hormat rumah-rumah sukan dan badan beruniform. SKRIP Berikutnya. Tn Syed RAzak Alsagoff kerana sudi menerima tabik hormat.

SKRIP Hadirin yang dihormati.Pengetua SMK.Yang Dipertua PIBG SMK. 23 FAIZA CUE: H KOMPANG Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha .. Dipersilakan 17 NISA K Selepas doa selesai * Terima kasih diucapkan kepada saudara ____________________ Para ibu bapa. Bandar Sri Damansara (1) untuk memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Sukan pada tahun ini.Tn Syed Razak Alsagoff . Majlis diteruskan di lagi dengan ucapan alualuan. Bandar Sri Damansara (1). Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Dengan segala hormatnya majlis menjemput Pn. dengan segala hormatnya majlis mempersilakan Yang Berusaha .pembawa bendera untuk mengetuai bacaan doa. Bandar Sri Damansara (1). Zarina binti Awang . Bagi menyempurnakan majlis ini. Kejohanan Sukan Tahunan pada kali ini diteruskan lagi dengan bacaan ikrar kejohanan. Majlis merakamkan ucapan terima kasih. bacaan ikrar ini akan diketuai oleh saudara _________________ selaku Olahragawan Sekolah bagi tahun 2011. menyampaikan ucapan alu-aluan.. guru-guru serta pelajar-pelajar sekalian.Tn 18 FAIZA IKRAR H 19 FAIZA CUE: SELESAI H IKRAR BI MC L 20 NISA K ATURCARA/C UE UCAPAN ALUALUAN PENGETUA 21 NISA K 22 FAIZA H CUE: SELESAI UCAPAN UCAPAN PERASMIAN YDP PIBG . * Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih Hadirin dan hadirat sekalian. Majlis akan diteruskan dengan ucapan perasmian Kejohanan Padang dan Balapan kalike-8 SMK..

Dipersilakan……………. akan berarak keluar dari 24 NISA K BI L 25 MC NISA K ATURCARA/C SKRIP UE PERSEMBAHA Hadirin Yang dihormati. N WAJADIRI Bagi memeriahkan dan membakar semangat para atlet untuk bertanding lagi untuk kejohanan kali ini . Hadirin hadirat sekalian.tiga kelab waja diri ini akan bergabung tenaga untuk mempamerkan persembahan mereka. marilah kita saksikan persembahan-persembahan yang hebat dan bertenaga daripada kelab. Ketiga.kelab Waja Diri dan Pasukan Sorak SMK Bandar Sri Damansara 1 . Kontijen-kontijen arena. Dengan ucapan perasmian itu tadi. Persembahan ini adalah di bawah bimbingan jurulatih-jurulatih yang berpengalaman iaitu ___________________________________________dan _________________.. maka dengan rasminya bermulalah Kejohanan Padang dan Balapan Kali Ke Lapan SMK. .SELESAI UCAPAN Syed Razak di atas kesudian beliau untuk hadir dan seterusnya merasmikan kejohanan pada tahun ini.. Marilah sama-sama kita saksikan kehebatan aksi mereka. Kelab Taekwando dan Kelab Wushudao. Bandar Sri Damansara (1) tahun 2011. Persembahan pertama adalah dari kelab waja diri sekolah yang terdiri dari persatuan Silat Gayung.

26 NISA (SELESAI Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas K WAJADIRI) persembahan yang hebat itu tadi. Pn.formasi hebat dari pasukan ini. Sebentar lagi pelbagai acara padang dan balapan bakal berlangsung. Kita akan saksikan sebentar lagi formasi. H N SORAK Persembahan seterusnya yang akan kita saksikan sebentar lagi ialah persembahan oleh Pasukan Sorak Sekolah. Bandar Sri Damansara (1). maka berakhirlah upacara perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kalike 8 pada pagi ini. Pengetua SMK Bandar Sri Damansara 1. Sama-samalah kita . Yang di Pertua PIBG. para jemputan khas. Dengan berakhirnya persembahan itu tadi. BI L 29 MC NISA K ATURCARA/C UE AKHIR PERASMIAN SKRIP Hadirin sekalian. guru-guru. Tn Syed Razak Alsagoff. 28 FAIZA H SELESAI SORAK • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi . 27 FAIZA PERSEMBAHA Hadirin yang dihormati. ibu bapa serta semua pihak yang telah sudi hadir bagi memeriahkan lagi upacara perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kali Ke Lapan SMK. Dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha .Zarina binti Awang . 30 FAIZA H Hadirin sekalian.

sebentar lagi akan berlangsung acara ……………………………Sama-sama kita beri sokongan kepada para atlet yang bertanding.memberikan sokongan kepada kontijen-kontijen yang bertanding. PENGUMUMAN PERMULAAN ACARA BI L MC ACARA SKRIP Hadirin sekalian. diminta pegawai-pegawai kejohanan untuk bersedia di tempat masingmasing.. Hadirin yang dihormati. Acara yang akan dimulakan sebentar lagi ialah acara …………………………………………………………. . Kita beri tumpuan sebentar ke balapan/padang kerana acara ------------------------------akan bermula sebentar lagi Hadirin sekalian. Sementara itu.

Skrip B Hadirin yang dihormati. PENGUMUMAN PENYAMPAIAN HADIAH Skrip A Hadirin sekalian. Off. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…………………………………menjemput dan mengiringi……………….Hadirin sekalian. Majlis Penyampaian Hadiah akan Untuk itu. ………………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah. Acara yang bakal berlangsung sekarang ialah acara ………………………Diminta para atlet bersedia.Setinggi-tinggi penghargaan dan terimakasih diucapkan kepada …………………….sebentar lagi berlangsung. di atas kesudian beliau menyampaikan hadiahhadiah kepada para pemenang. ..

...... tibalah masanya untuk upacara penyampaian hadiah..Kita berikan tumpuan ke kawasan pentas utama kerana majlis penyampaian hadiah akan dilangsungkan. OffMajlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada . ialah Tempat ketiga jatuh kepada…………... Skrip C (Majlis Penutup) Alhamdullillah. Naib Johan jatuh kepada………….. Bagi acara……………………….. Pemenang tempat ketiga bagi acara ……………… ialah …………… Seterusnya Naib Johan disandang oleh ………………………...untuk mengiringi …………………………………………….. Tempat ketiga dimenangi oleh……….selesailah . Dengan ini. Johan disandang oleh………………………… Hadirin sekalian. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…………………………………menjemput dan mengiringi………………. Johan bagi acara………. Johan disandang oleh ………….. kerana sudi menyampaikan hadiah-hadiah tersebut...... kita telah selesai melaksanakan semua acara sukan pada Kejohanan sukan tahun ini. Untuk itu......bagi menyampaikan hadiah-hadiah kepada para pemenang.. Sekarang.. Naib Johan…………….......di atas kesudian beliau menyampaikan hadiahhediah tersebut.. Off – Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ……………………………. ………………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah... majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………..

.............. Bagi mengikhtiraf kejayaan para atlet yang telah berjaya pada hari ini majlis dengan segala hormat menjemput............................UPACARA MAJLIS PENUTUP Hadirin sekalian............. .....untuk menyampaikan hadiah....... Kini kita umumkan Olahragawati Sekolah.. Seterusnya..................................... Kini diumumkan . Dipersilakan.................... ............................................................................................................. diumumkan Dipersilakan..

. ....... Bandar Sri Damansara 1................ Terima kasih diucapkan kepada Pn Pengetua kerana sudi menyampaikan hadiah...................................................................................................................... kita akan umumkan secara rasmi johan keseluruhan Rumah Sukan............................... Dipersilakan........................................................ Begitulah selesainya majlis penutupan Kejohanan Padang dan Balapan kali ke 8 SMK................ ...... cuba lagi tahun hadapan......................................... ............Dipersilakan ketua guru Rumah Sukan........... Dipersilakan........................ Tahniah dan syabas diucapkan kepada para pemenang.... Beliau telah meraih pingat............ Johan Keseluruhan Rumah Sukan bagi Kejohanan Olahraga Tahunan kali ke-8 jatuh kepada Rumah Sukan.......... Kini tibalah saat yang dinantikan. Bagi pihak pengelola kejohanan kami menyusun jari memohon ribuan maaf sekiranya ada kekurangan dan kesilapan yang berlaku sepanjang kejohanan ini berlangsung..................untuk menerima hadiah........ Sekarang kita umumkan Olahragawan Sekolah........................................................... Kini kita akan menyaksikan upacara penurunan bendera kejohanan dan acara penyerahan bendera kejohanan oleh .Untuk makluman semua beliau telah memenangi acara ............ Sekian................ Bagi yang kurang berjaya............................................................................ Senagai penutup marilah sama-sama kita nyanyikan lagu sekolah..............

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful