Designul Auto

Coaja Alexandra

De aceea. Automobilul se aflã printre putinele produse industriale care au suportat si suportã modificãri constructive continue. anul III Designul auto Elegantã. „Bugatti Veyron”. performantele si fiabilitatea acestuia. Auto Design-ul este practicat de designeri care au. nr. designul poate determina succesul sau insuccesul unei masini. putem afirma cã. detine o pondere foarte mare între criteriile de alegere ale unui automobil. de gãsire a celor mai bune solutii de îmbunãtãtire a caracteristicilor tehnice si estetice. începând de la conceptie pânã la ultimul element de finisaj. financiare. Design Auto este în primul curs de dezvoltare cu aspectul vizual sau estetica a vehiculului. în ultimã instantã. Nu de putine ori. majoritatea potentialilor cumpãrãtori au afirmat cã la achizitionarea unui automobil nou primeazã caracteristicile tehnice. Designul capãtã o importantã crescândã. modelele de succes poartã semnãtura unor mari stilisti precum Giugiaro. mai mult decât pretul. de obicei. Se poate spune cã productia de automobile a devenit. tom II.Cu toate cã. în 90% din cazuri. performantele tehnice. p 14-20 2 . având în vedere cã. succes. primeazã tocmai factorul estetic.Promotor. VWK70)1. potrivit statisticilor. studiile de marketing au relevat faptul cã. Proiectarea funcţională şi dezvoltare a unui autovehicul modern se face de obicei de către o echipă mare din mai multe discipline. dotãri sau consum. siguranþã . o imensã preocupare a firmelor constructoare pentru estetica produselor lor. 20 Editura Era Bucuresti. dar competitia pentru câstigarea prestigiului mondial este aproape la fel de tentantã ca si activitatea de inovare în sine. Ghia. 2010. 1 Badea Mihai. în timpul sondajelor de opinie.Grupa V. Totul. Colani. preocupare concretizatã prin nivelul ridicat al investiþiilor în mijloace materiale. uimind prin rapiditatea evoluþiei sale tehnice si de prezentare. Bertone. un fundal de artă şi o diplomă în design industrial sau de design de transport. un scop în sine. S-au întâlnit însã si cazuri contrare: modele foarte reusite din punct de vedere tehnic au colapsat tocmai pentru cã nu au plãcut publicului (Renault 14. are la bazã cele mai noi cunostinte si realizãri stiintifice si tehnice. pur si simplu. deşi este de asemenea implicat în crearea conceptului de produs. performanþã. lux.acestea sunt atributele care dominã prezentul industriei automobilelor. Karmann sau Pininfarina. Este evident faptul cã suprematia în acest domeniu poate fi greu cuceritã si pãstratã. în inteligenþã si talent. De aici.

cu perfectiunile si formele pe care le cunoastem. Astfel. atingand apogeul in sec. folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat. Cum a evoluat forma caroseriei ? La început a fost un fel de cãrutã sau trãsurã. descoperitã si apoi 3 . În 1886. el a construit. În 1769. odata cu inventia automobilului. cu motor cu ardere internã. Francois Cugnot inventa primul vehicul autopropulsat de un motor cu aburi .Istoria auto Inca din cele mai vechi timpuri. diferite mijloace de transport. dotat cu douã locuri. foarte usor. de la cele mai rudimentare. proiectând si realizând un vehicul pe trei roti. omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. al XIX-lea. a devenit un element indispensabil al vietii cotidiene. Karl Benz devenea primul constructor total de automobile. automobilul zilelor noastre. Dupã mai bine de o sutã de ani.

construitã în special de cei care fabricau trãsuri si diligente . de asemenea. cãci ochiul nostru în decursul a milioane de ani n-a avut în faþã decât forme naturale. el este cel care s-a preocupat de bord. Citând un eminent tehnician german. urmând ca în spate. conceputã dupã normele pe care le întrebuinteazã si natura în constructiile sale originale. fiecare va trebui sã se obisnuiascã cu noua formã rationalã corectã. instalatie electricã. Modelul sãu a reprezentat un progres incontestabil în domeniu: un torpedo cu patru locuri. unde erau locurile pasagerilor. stergãtor de parbriz Inginerul Aurel Persu recomanda modelarea caroseriei automobilului tinzând cãtre forma unei jumãtãti a picãturii de apã în cãdere.Persu sublinia cã: “mai devreme sau mai târziu. asa era descris modelul sãu în ziarele vremii. În Europa. Persu. Pentru a reduce rezistenta aerului la înaintarea automobilului. filiform. preocuparea în acest sens a determinat treptat renuntarea la aripile si scãrile exterioare. toate constructiile de automobile aveau rotile în afara caroseriei. ulterior. cu aripi puternic reliefate. organice s i numai de câteva mii de ani stã sub influenta formelor artificial plãsmuite de oameni". Henry Ford revolutioneazã atât metodele de productie cât si pe cele de vânzare în Statele Unite ale Americii.acoperitã. Desi modernizarea arhitecturii caroseriilor cãtre aerodinamicitate a avut loc lent. A. încorporarea farurilor si a lanternelor în caroserie. dupã anul 1900. având toate dotãrile si accesorile cunoscute în acel moment: roatã de rezervã. tulburãtor si simpatic. primul având o formã aerodinamicã corectã. realizatã la un pret accesibil. era construitastfel: partea cea mai voluminoasã în fatã. 4 . la data brevetãrii inventiei sale (1923). gata sã ruleze. de tapiserie. se atribuie lui André Citroen fabricarea primei caroserii metalice închise. rotile erau introduse în interiorul caroseriei. sã fie amplasat motorul. capotã. de confortul interior. caroseria începe sã se confectioneze din tablã de otel. unde spatiul era mult mai restrâns. înclinarea parbrizelor. Negru. Automobilul preconizat de A. O datã cu celebrul “Ford-T” (1908) fabricat în milioane de exemplare. mentionãm faptul cã. au apãrut sasiurile din lemn întãrite cu elemente metalice. Prin masina sa simplã si robustã. ezitant.

exteriorul pieselor auto. de asemenea cu funcţionalitatea ergonomicǎ şi funcţiile de utilitate.Promotor. Deşi nu toate gadget-uri noi ale vehiculelor urmează a fi desemnate ca elemente standard de fabrică. împărţiţǎ în trei aspecte principale: amenajǎri exterioare. televiziune mobilă. dispozitive mobile. În special.ci se concentrează şi asupra combinaţiei de forma şi funcţie. 20 Editura Era Bucuresti. precum şi de culoare şi de design total. 2 Badea Mihai. p 14-20 5 . în special ecranele. tom II.Elementele de design Misiunea echipei de proiectare este. radio prin satelit. pornind de la vehicul. de obicei. 2010. design interior. componentele vehiculelor electronice şi piesele vor oferi mai multe provocări pentru designerii de automobile. care sunt necesare pentru a actualiza cele mai recente informaţii şi cunoştinţe asociate cu vehiculul în curs de dezvoltare. cum ar fi de navigaţie GPS. unele dintre acestea ar putea fi parte integrantă în determinarea cursului viitor al modelelor vehiculelor specifice . radio HD2. MP3 playere. Valoarea estetică va trebui să corespundă . redare video şi interfeţe smartphone. „Bugatti Veyron”. nr. Designul vizează nu numai privirea la forma izolatǎ.

Designul exterior este primul efectuat de către o serie de desene digitale sau manuale. Progresiv desenele mai detaliate sunt executate şi aprobate. maşini de frezat. Chiar şi în momente de inaltaǎ clasǎ 3d software-ul şi modele virtuale pe powerwalls duc la concluzia cǎ model de lut este în continuare cel mai important instrument pentru a evalua concepţia despre o maşină şi. Cu 3 şi 5 axe CNC. Clay (plastilina industrialǎ) sau modelele digitale sunt dezvoltate împreună cu desenele. utilizat în întreaga industrie 6 . prin urmare. folosind maşina şi cantitǎţi mari de lut.1. Datele din aceste modele sunt apoi folosite pentru a crea un plin de dimensiuni şi deasemenea macheta designului final. forma şi suprafeţe vehiculului. primul model de lut este proiectat într-un program de computer şi apoi "sculptat". Design de Exterior Stilistul care răspunde de proiectarea exteriorului vehiculului dezvoltă proporţiile.

mp4-uri. Design interior Stilistul care răspunde de proiectarea interiorului vehiculului dezvoltă proporţiile. forma. in fiecare companie de creeare a masinilor exista un department in care se desfasoara studii complexe in ce priveste acest aspect. de asemenea pozitia volanului trebuie sa fie una paralela perfect cu pozitia picioarelor. se poate trage din succesele din trecut şi de a folosi. in „Top Gear” . astfel încât colegii pot să înţelega si sa proiecteze modelul virtual in unul real. Automobile moderne folosesc o gama larga de materiale de exterior. 2010 p20-35 7 . Daca inainte fuctia masinii principale era ajutorul cu care puteai sa te deplasezi. accesoriile masinii( mp3. vehiculele existente ca modele de ceea ce a evita. Dar unele dintre materialele cele mai folositoare sunt. mânerele uşilor şi antene radio. 3 Dascalu Mihai „Car evolution”. foarte scumpe3. culori care se combină pentru a crea o masina care este plăcut . incalzire scaune). Pentru confort sporit. plastic. confort ce este dat de aspectul interior al masinii. ecrane Lcd. Pozitia scaunelor este foarte bine studiat si experimentat . sau sisteme audio performante. ”. care identifică automobile. aer conditionat. Designeri se uita la modele din trecut. Fiecare material are propriile sale avantaje. tom II. scaune. ţevi de eşapament. nr. Aici accentul se pune pe ergonomie şi confortul pasagerilor . s-au adaugat si unele instrumente tehnice – respective mp3-uri. 20. Un desig bun. Multe decenii. de asemenea. cum ar fi puterea. producatorii auto au proietat mai multe tipuri de desene sau modele şi soluţii de inginerie la probleme. fibra de sticla si fibra de carbon. neobişnuit. headliner. practice şi o formă ciudat. ca apoi să evolueze într-un model de computer tridimensional. 2. În unele cazuri. ornamentele . ferestre. Designeri si ingineri din toate domeniile de automobile au nevoie de abilităţi excelente de redactare pentru a produce schiţe. pentru a găsi forme. plasamentul şi suprafeţele pentru tabloul de bord. sticlă. un designer poate încorpora elemente dintr-un vehicul clasic într-un design nou pentru a aminti un stil retro sau de a menţine un stil consistent.Eitura Pro Bucuresti. usi panouri trim. greutate. metal. In ce priveste confortul acesteia. inclusiv din cauciuc. ma e si cea de confort. acum pe langa aceasta functie. de asemenea. cum ar fi usi. cum ar fi designul industrial. pozitia scaunelor.Un ingin er auto de design exterior are nevoie de un puternic sentiment al istoriei automobilelor. modele şi machete care dau un sentiment de un nou design. Inginerii de design exterior trebuie să perfecţioneze munca lor până când acesta intră în spaţiul îngust dintre un design bland. împreună cu feedback-ul clienţilor şi munca de proiectare în alte domenii. rigiditate şi aspect.pilonul. etc . Un designer de exterior înceapă cu o schiţă in creion sau marker. în timp ce în conformitate cu standardele industriei.

nr. Această strategie a avut ca anvergură efecte asupra afacerii auto. a conceput modelul anual-schimbări anuale de proiectare pentru a convinge proprietarii de maşina pe care au nevoie să o cumpere . Harley Earl. Hupmobile Skylark şi la Hollywood Graham). proiectare. GM a depasit vânzǎrile Ford în 19314 şi a devenit jucător dominant în industria de după această dată. precum şi în cele din economia americană. Modificările frecvente de proiectare.Eitura Pro Bucuresti. Design de culoare şi trim De culoare şi trim (sau de culoare şi de materiale) designerul este responsabil pentru cercetare. Pentru a menţine unitatea de vânzare. atunci când piaţa americană naţională de automobile a ajuns la saturaţie. Istoria designului de automobile din SUA În SUA. Acestea includ vopsele.3. de asemenea. modǎ. 2010 p20-35 8 . El s-a alăturat designerilor legendari de Gordon Buehrig. Cel mai renumit stilist auto american este. probabil. headliner. model şi trebuie să fie atent combinate pentru a oferi vehiculului o experienţă unică de interior de mediu.Designerii se inspirǎ din alte discipline. materiale plastice. precum şi dezvoltarea tuturor culorilelor de interior şi exterior şi materialele utilizate pe un vehicul. Cercetarea se face în tendinţele globale de design pentru proiecte de doi-trei ani. de asemenea. Designerul apoi utilizează aceste informaţii pentru a dezvolta teme şi concepte care apoi sunt în continuare rafinate şi testate pe modele de vehicule. piele. texturǎ. mai degrabă decât mai uşoare. în scopul de a urmări influenţe de design care se referă la industria de automobile. Jucători mai mici nu ar putea să menţină ritmul şi cheltuieli anuale de re-styling. responsabil pentru Auburn 851 şi măduva iconicǎ 810 şi 812 (de unde. în modelul de viitor. Plǎcile de trend sunt create din această cercetare. cum ar fi: design industrial. dar mai puţin flexibil în proiectare lucru unic utilizat de către producătorii de automobile europene. 20. 4 Dascalu Mihai „Car evolution”. Henry Ford nu are cum sǎ efectueze schimbarea anualǎ pentru că s-a agăţat de noţiuni de inginerie de simplitate. culoare. domeniul de design de produs. Sloganul preferat a fost termenul de "uzura dinamică". a fost necesare pentru a utiliza un organism de-pe-cadru. desene din stofǎ. interior ornat cu lemn . ”. mochetǎ. care a adus idei şi alte referinţe aeronautice de proiectare pentru a realiza automobilul în anii 1950. in „Top Gear” .un schimbare care se face în fiecare an. Designerii totali colaboreazǎ strâns cu designeri de exterior si interior. tom II. General Motors cap Alfred P. contrast. mobilier de acasă şi arhitecturǎ. designul automobilelor a ajuns la un punct de cotitură în 1924. Sloan Jr. economie de scară şi integritate de design.

designerii italieni stabilit tendinţa şi a rămas forţa de conducere până la prima parte a anilor 1980. • Franţa În Franţa modele notabile au venit de la Bugatti şi Voisin Avions. modele franceză Astazi sunt cunoscute pentru lor inovator şi de perspectivă. Compania celelalte Citroën încă îl păstrează inovaţii distinctiv franceză în desenelor şi modelelor sale. cu propria identitate culturală puternică. a lansat vehiculele lor cu un design inovator şi inginerie şi mai ales ajutat de Flaminio Bertoni Styling de evident ca de la Citroen DS. în cele din urmă înlocuind trase de cai Vagoane. Renault produce ca cultivate propriile lor identităţi puternice de design cu designeri ca Patrick Le Quement cere o mai mare libertate de la departamentele de inginerie. deoarece designerii britanici nu au fost influenţate de arta europeana sau alte mişcări de proiectare. Până la Primul Război Mondial cele mai multe dintre producătorii în cauză au fost cu fiabilitatea mecanică. Inovaţii în ambalaje de vehicule şi de inginerie şasiu combinate cu familiaritate la nivel mondial cu modele britanice a însemnat de vehicule au fost acceptabile pentru gusturi publice la acel moment. utilitate. Peugeot. Mai târziu. un instrument eficient de marketing. alţii lipit de următoarele tendinţe britanice şi alte popular pana au câştigat stabilităţii financiare.Istoria designului de automobile din Europa Europa este continentul în care primul a fost inventat de automobile. de la bugetul de compact. deoarece începutul perioadei post-război. de design auto din Marea Britanie a fost semnificativ diferit de alte modele europene în mare măsură. precum şi modelatori britanic lut folosit un set diferit matura. de asemenea. De autoturisme de vânzare masa Citroën. Automobilelor britanice până la al doilea război mondial au fost vândute în cele mai multe dintre colonii britanice. reflectate în proiectele lor exterior şi interior. • Marea Britanie Marea Britanie a fost producător de frunte din Europa de automobile până la sfârşitul lui 1960. sport. Industria de automobile britanic a furnizat toate segmentele. a stabilit mai târziu identitate de marcă proprie de la 1980 încoace.. dar după începutul anilor 1950. Modele de la fiecare naţiune. care a fost dependent de Pininfarina. După al doilea război mondial cu dispariţia din industria de constructii antrenor francez. estetica de lux şi a devenit o cerere şi. În timpul erei că au existat mai multe auto britanică decât în restul Europei combinate. mai degrabă decât aspectului exterior al acesteia. cu excepţia Citroën. resurse britanic calificat ca bătătoarele panou. maşinişti 9 . şi automobile de lux de tip. Al doilea război mondial a încetinit progresul. Din 1980.

care a fost dependent de Marcello Gandini Giorgetto Giugiaro si Karmann si.Top Gear” . Dar indiciile timpurii german de proiectare din ziua de azi se datorează o parte pentru designeri italieni ca Giovanni Michelotti. În timpul Mid şi unul la sfarsitul secolului 20 carosierul cele mai influente / designer în Germania a fost Karmann. Ercole Spada şi contribuţiile britanic Pininfarina. mai multe Jaguar Cars de Sir William Lyons. incursiune în BMW sedan sport a marcat o nouă tendinţă în design auto ca a solicitat pentru un sedan sportiv de zi cu zi. Bruno Sacco şi Giorgetto Giugiaro. şi modelatori lut au fost. Aston Martin DB Series. Ferdinand Porsche şi familia sa a jucat un rol semnificativ în design germană. de asemenea. Ercole Spada. Multi constructori au 57551757. notabile după formarea de Audi. de asemenea. şi mai multe maşini de la Triumph si MG.Editura Pro Bucuresti 2010.Notable la modele de automobile au fost Morris Mini de Alec Issigonis. Robert Lutz. nr. disponibile. de proiectare german a evoluat într-un stil distinctiv Teutonica de multe ori pentru a compliment lor de masini de inalta inginerie potrivite pentru autostrăzile. producătorii italieni au avut o prezenţă mare în sporturile cu motor care să conducă la mai mulţi producători 5 Mihnea Aurel “ Istoria Auto “. • Germania Germania este adesea considerat locul de nastere al desenului sau modelului industrial cu Bauhaus School of Design. American născut designer Chris Bangle angajat de către BMW la sfârşitul anilor 19905 pentru a re-defini brand-ul şi le-a folosit noile tehnologii singură apăsare pentru curbe compuse adăugarea unor elemente controversate styling în proiectele sale. • Italia În Italia. împreună cu Audi. cu aspect Giovanni Michelotti. Ford Europa. Cu toate acestea. parţial din cauza implicării lor cu industria sporturilor cu motor. Încă în timpul anilor 1960 producătorii britanic a căutat ajutor profesionist din partea italienilor. tom II. companii precum Fiat si Alfa Romeo a jucat un rol major in designul auto. şi Patrick Quément. mai târziu consolidată prin dreptul de Ercole Spada în anii 1980. Volkswagen. 20. Modele germane au început câştigă popularitate după 1980. p 8-12 10 .mor. o creaţie de Uwe Bahnsen. Michelotti Giovanni. în segmentul de lux si a jucat mai mare importanţă pentru estetica. şi Luthe Klaus până la mijlocul anilor 1990. de asemenea. unde arta este adesea considerată o profesie serioasă încă din perioada Renaşterii. Mercedes Benz autoturisme au fost. mai tarziu formeaza limbajul de design contemporan. Contribuţia familia Porsche au avut un rol în evoluţia de automobile Porsche. in timp ce designerul italian Bruno Sacco ajutat la crearea a diverse modele Mercedes din anii 1960 pana la 1990.docfost dependente de aceste două mari producători. cu sediul în Marea Britanie este notabil pentru Ford Sierra. pentru a lui Land Rover si Range Rover vehicule . regimul nazist a închis scoala de design. După anii 1980.Other le designeri bine cunoscut britanice au fost William Oraşe pentru Aston Martin desene şi David Bache.

One styling este Pininfarina6. etc La sfârşitul anului 1950-un design elegant italian a castigat popularitate la nivel mondial care coincide cu moda modern şi arhitectură la acel moment din întreaga lume. Lamborghini. p20-28. nr. nr. 5.All Giorgetto designerii următoarele ajutat la crearea bazele de proiectare pentru majoritatea marcilor europene în războiul mondial post-II perioada . 6 7 Carmen Preda. p 8-12 11 . Editura Pro Bucuresti. diferite şcoli de design şi tehnice de la Torino sau dovedit designeri în scară largă. tom II. Elementele de design scandinav sunt cunoscute pentru lor minimalismul şi simplitate. Lancia. Cele mai faimoase designeri italieni ale căror modele au fost solicitate servicii la nivel global sunt Giovanni Michelotti. tom III. • Suedia Suedia a Volvo şi Saab şi peisajul scandinave necesar că maşinile trebuie să fie robuste şi să reziste condiţiilor climatice nordice. Unul dintre proiectele timpurii original scandinave a fost Saab 92001 de Sikstena Sasona şi Ljungström Gunnar7. Până la sfârşitul lui 1960 aproape toate constructori antrenorul italian transformat în studiouri de design de catering la auto din întreaga lume. „Designul auto”. a căror influenţă este încă văzută în prezent ori. Mihnea Aurel “ Istoria Auto “.masina sport cum ar fi Ferrari. 2011.Editura Pro Bucuresti 2010. 20. Maserati. in „Top Gear” . Bruno Sacco. Tendinţa a continuat în anii 1990 atunci când producătorii japonezi şi coreeni provenind de la aceste modele exemplu studios. Marcello Gandini şi Giugiaro.Top Gear” . Ercole Spada.

org/wiki/Istoria_automobilului http://www. 2010 p20-35 Mihnea Aurel “ Istoria Auto “.Bibliografie • • • • • • • • Carmen Preda. tom II.org/wiki/Renault_14 12 . „Bugatti Veyron”. ”. p 14-20 http://www. nr.netcarshow. 5. p 8-12.autoshare. 20. Badea Mihai. „Designul auto”.wikipedia.wikipedia. tom II. 2010. in „Top Gear” . nr. Dascalu Mihai „Car evolution”. 20. in „Top Gear” .Top Gear” . tom II. 20 Editura Era Bucuresti. 2011.ro/cum-a-evoluat-designul-auto-in-30-de-ani-1980-2010 http://ro. nr. nr. tom III.Editura Pro Bucuresti 2010.Eitura Pro Bucuresti.com/ http://en.Promotor. Editura Pro Bucuresti. p20-28.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful